Σελίδες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Πεινάμε ρεεεεεεεεε

Λοιπόν εγώ θέλω πάντα να είμαι με τους αδυνάτους ρε παιδιά. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους κυριότερους παιδικούς μου ήρωες ήταν ο Ρομπέν των Δασών.
Έτσι και τώρα, σε όλο αυτό το χάος απόψεων(σ.σ .ζητώ ταπεινά συγγνώμη από το Χάος, το οποίο χαρακτηρίζεται από τάξη και νόμους κατά τα λοιπά) που επικρατεί για το ασφαλιστικό εγώ τάσσομαι ανεπιφύλακτα με το μέρος των βουλευτών.

Και εξηγούμαι:
-ένας βουλευτής μπορεί να συνταξιοδοτηθεί αν εκλεγεί τρεις φορές. Προσοχή: δεν υφίσταται χρονικό όριο. Πχ αν γίνουν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε διάστημα τριών μηνών, ο βουλευτής που θα εκλεγεί τρις έχει το αυτό δικαίωμα.
-έχουν τσάμπα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Τσάμπα δεν σημαίνει μόνο αγορά του αυτοκινήτου, σημαίνει και βενζίνες για τις μετακινήσεις, σέρβις, βλάβες, τέλη κυκλοφορίας κλπ, κλπ. Και μιλάμε για δίλιτρο, έτσι; Όχι κανά "ποταπό χιλιοδιακοσάρι". Α, είναι και φίρμα-λιμουζίνα φυσικά (σιγά μην έπαιρναν τρίθυρο της σειράς). Ξέρετε μωρέ ποια, εκείνα τα βρωμερά με τα 170 άλογα...
-διαθέτουν τσάμπα κινητά. Μιλάτε ελεύθερα όσο θέλετε (αυτά είναι συμβόλαια...) για περίπου 300 ευρώ τον μήνα. Α, και φυσικά (επειδή έχουν αίσθηση της οικονομίας αλλά ενδεχομένως και των βλαβερών συνεπειών της αλόγιστης χρήσεως του κινητού) υπάρχει και επίδομα σταθερής τηλεφωνίας (άλλη μια 150ριά ευρώ το μήνα αυτή).
-τους βουλευτές τους ψηφίζει το σύνολο των ψηφοφόρων κάθε περιφέρειας για να τους αντιπροσωπεί στη Βουλή. Με λίγα λόγια η δουλειά του βουλευτή είναι να παρίσταται στη Βουλή χειριζόμενος όχι μόνο τα ζητήματα της περιφέρειάς του, αλλά και τα εθνικά. Παρά ταύτα όμως, κατά έναν τρομερά μυστηριώδη λόγο για να παραστεί κάποιος στη Βουλή -δηλαδή για να κάνει τη δουλειά του- πέραν του μισθού λαμβάνει και επιπλέον οδοιπορικά μετακινήσεων.
-λοιπά επιδόματα που λαμβάνουν είναι τα στέγης (περί τα 1000 ευρώ μηνιαίως), συντήρησης γραφείου (το 20% του μισθού), ενώ -ω, μαμά τι θαύμα- για να συμμετάσχουν σε επιτροπές πάσης φύσεως πληρώνονται εξτρά (κάπου στα 270 ευρώ η συμμετοχή). Οπότε καταλαβαίνετε γιατί ακούμε κάθε μέρα κι από μια νεοσυσταθείσα επιτροπή.
-επίσης έχουν ταχυδρομική ατέλεια (α+τέλος=στέλνουν ό,τι θέλουν δίχως να πληρώνουν γραμματόσημα), δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις, προσωπικό φρουρό φύλαξης (οι υπόλοιποι Έλληνες δεν κινδυνεύουμε φυσικά).
-και φυσικά όσον αφορά τον μισθό τους, δικαιούνται και τα νόμια δώρα, ήτοι πλερώνονται 14 μισθούς
-εννοείται δε ότι δεν πληρώνουν αυτοί τους υπαλλήλους τους.

Και πόσο είναι ο μισθός ενός βουλευτή; Μόλις 6000 ευρώ τον μήνα! Τσάμπα πράγμα!
Δηλαδή, να κάνουμε μια συγκεφαλαίωση:
6000 ευρώ μισθός
x14 μισθοί
+1200 ευρώ επίδομα γραφείου
+1000 ευρώ επίδομα στέγασης
+300 ευρώ για κινητά
+150 ευρώ για σταθερά
+270 ευρώ ανά μέρα για συμμετοχή σε επιτροπές
+τσάμπα αυτοκίνητο (πλήρες σετ)-ταχυδρομικά-αεροπορικά-και πόσα ακόμη
-και μην ξεχνάμε τα οδοιπορικά.
Τολμάει κανείς να κάνει την πρόσθεση; Εγώ όχι, το λέω ευθέως.

Πάμε στις συντάξεις τώρα.
-Η πλήρης σύνταξη βουλευτή είναι έως 4500 ευρώ τον μήνα (ανάλογα τον μισθό). Ας πούμε όμως ότι μια "φυσιολογική" σύνταξη κυμαίνεται κάπου στα 3000 ευρώ. Λεπτομέρεια: για την πλήρη σύνταξη χρειάζεσαι 17 χρόνια θητείας και όχι 35. Καλό;
Βέβαια υπάρχει και ο κυριολεκτικά εξοντωτικός νόμος σύμφωνα με τον οποίον οι μέχρι το 1990 εκλεγέντες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 55 εν αντιθέσει με τους του 1993 κι έπειτα που πρέπει να υπηρετήσουν το έθνος έως τα 65 τους για πλήρη σύνταξη υποχρεωτικά.
-επίσης μην ξεχνάμε αυτό που έγραψα στην αρχή για τις 3 θητείες στη Βουλή.
-η κατώτατη σύνταξη ενός βουλευτή είναι 800 ευρώ (αν βγει μια φορά δηλαδή. Μην μου πείτε ότι άλλοι παίρνουν 600 ευρώ μετά από 35 χρόνια σκληρής δουλειάς διότι θα σας χαρακτηρίσω εμπαθείς, εγκάθετους και κακεντρεχείς) και το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απαιτείται για συνταξιοδότηση είναι 48 μήνες (μιλάμε για τέτοιο ασάλιωτο πήδημα).

Και μην ξεχνάμε και την απαράδεκτη βουλευτική ασυλεία. Άλλωστε, αφού οι βουλευτές μας είναι τόσο έντιμοι και αδιάφθοροι δεν την χρειάζονται.

Μερικά πάρα, πάρα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ.

Κάτω τα χέρια από τους βουλευτές ρεμάλια όλοι σας. Πεινάνε οι άνθρωποι.
Γι' αυτό και οι ελληνικοί μισθοί είναι μισθοί πείνας, γι'αυτό και θα μας γαμήσουν το κέρατο στο ασφαλιστικό.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΕΔΩ ΠΕΡΑ.

ΥΓ. Τελικά κινήσεις τύπου Λυκουρέζου -ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το επάγγελμά του και παραιτήθηκε από βουλευτής- και Σταθάκη -ο οποίος, κόσμημα για το κοινοβούλιο γαρ, αρνήθηκε να παραλάβει υπηρεσιακό αυτοκίνητο δίχως κομματική ντιρεκτίβα και έμεινε πιστός στο υβριδικό του ιδιωτικό όχημα- πρέπει να εκτιμούνται περισσότερο μου φαίνεται.

ΥΓ2. Για περίπτωση που δεν το πρόσεξε κανείς, τυχόν πρότερος εργάσιμος βίος δεν έχει συνυπολογιστεί στους προαναφερθέντες συνταξιοδοτικούς υπολογισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: