Σελίδες

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Ζήτω η Χούντα

Διότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι φωνάζουν και πρεσβεύουν το αντίθετο όλοι εκείνοι που πανηγυρίζουν για την καταδίκη του Πλεύρη.

Προσωπικά τα βιβλία του Πλεύρη δεν θα τολμούσα να τα χρησιμοποιήσω ούτε σαν χαρτί υγείας, τόσο χάλια τα θεωρώ.
Και γι'αυτό δεν τ'αγοράζω φυσικά. Δεν με πιέζει κανείς να αγοράσω τον Πλεύρη, έτσι; Μην ξεχνιώμαστε... Ο καθένας αγοράζει και διαβάζει αυτά που του υποδεικνύει η παιδεία του. Τα λέγαμε και πρόσφατα άλλωστε.

Τι πόρισμα βγάζω λοιπόν από την καταδίκη του Πλεύρη; Ότι ξαναγυρίσαμε στον Μεσαίωνα. Ο σκοταδισμός επιστρέφει και μάλιστα ακόμη πιο εφιαλτικός: συνδυαζόμενος με τη λογοκρισία του οργουελικού 1984.
Πες ό,τι θες αρκεί να είναι αυτό που σου έχουμε υποδείξει...

Πήρε το μάτι σας τι είπε ο Πλεύρης; Ούτε στο δικαστήριο δεν πήγαν να αντικρούσουν τις θέσεις του, είπε. Το βιβλίο δε, μετά από αυτήν την απόφαση θα γίνει έως και μπεστ σέλλερ (και δυστυχώς το φοβάμαι πολύ). Με λίγα λόγια, ήδη προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μάρτυρας, ως το πραγματικό θύμα που τον έβαλε στο μάτι το εβραϊκό λόμπι και τον στέλνει στην φυλακή επειδή αποκαλύπτει αλήθειες κλπ, κλπ, κλπ.
Από τις πλέον εφιαλτικές εξελίξεις. Οσιομάρτυρας και με δικαστική απόφαση...

Το χειρότερο όμως είναι το εξής: με τη συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει το κουτί της Πανδώρας ταυτόχρονα με τον ασκό του Αιόλου. Δις εφιαλτικό. Όποιος θεωρεί ότι προσβάλλεται, θα κάνει μήνυση στον οποιονδήποτε. Κι εδώ που τα λέμε, επειδή ο καθείς θα προσβάλλεται αναλόγως των προσωπικών του κριτηρίων, θα γίνουμε ένα κράτος που θα αποτελείται μόνο από προσβεβλημένους πολίτες (στον εγκέφαλο, αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό από τι).

Σας ρωτάω λοιπόν: αύριο-μεθαύριο βγαίνει ένας υπερχριστιανάρας (από τους πολύ και πολλούς φανατικούς οπου έχουμε την ατυχία να διαθέτουμε) και τραβάει μια μήνυση στις τάδε εκδόσεις που δημοσιεύουν αρχαιοελληνικά κείμενα (και έχω μια εξαιρετική και ποιοτικότατη εταιρία εκδόσεων στα υπ'όψιν, η οποία πολύ φοβάμαι ότι θα την φάει και σύντομα κιόλας). Ομοίως, ένας ακροδεξιός τραβάει μια μήνυση σε κάποιες εκδόσεις που μπορεί να δημοσιεύουν βιβλία αριστερών προδιαγραφών. Κάποιος άλλος κολλημένος αριστερός τραβάει μια μήνυση στις δείνα ακροδεξιές εκδόσεις για αντίποινα και πάει λέγοντας.
Και όλ' αυτά υπό το πρίσμα ενός φρικτού δεδικασμένου.

Τι σημαίνουν όλ'αυτά; Ότι... θα κλείσουν τα βιβλιοπωλεία. Άλλωστε πως θα βγαίνουν βιβλία για να φτάσουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων; Ποιος θα τολμάει να βγάλει; 14 μήνες στο φρέσκο για ένα βιβλίο; 14 μήνες επειδή είπες τη γνώμη σου; Μια υγιής κοινωνία θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να απομονώνει το ο,τιδήποτε επικίνδυνο ή μη υγιες και μάλιστα, εύκολα, δημοκρατικά και με απόλυτη ηρεμία και σοφρωσύνη. Εμείς αντ'αυτού τι κάνουμε;

Δεν μας αρέσει ένα βιβλίο; Το καίμε (όπως με τον Ανδρουλάκη).
Δεν μας αρέσουν κάποιες εκδόσεις; Τα κάνουμε γυαλιά καρφιά (όπως στην πρόσφατη έκθεση βιβλίου)
Δεν μας αρέσει ένας συγγραφέας; Του τραβάμε μια μήνυση (όπως τώρα στον Πλεύρη).
Κι άμα λάχει να'ούμ, τραβάμε κι ένα μανίκι και σε μια εφήμερίδα που δεν είναι της αρεσκείας μας (όπως χθες στον Ελεύθερο Κόσμο).

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και στο ίντερνετ βρισκόμαστε, δεν γουστάρουμε ένα σάιτ ή ακόμη χειρότερα, ένα μπλόγκ; Πάρε ένα μανίκι κι εσύ για να μας θυμάσαι (όπως μπορείτε αναλυτικότερα να διαβάσετε μεταξύ άλλων -για να μην ξεχνάμε και το αμιγώς σατυρικό μπλογκ του funel- δυο εξαιρετικά κείμενα από τον zaphod και τον polse).

Τελικά τι μπορούμε να κάνουμε ελεύθεροι σε αυτήν τη χώρα; Πιθανώς μόνο το να πληρώνουμε την εφορία...
Διότι κατά τα λοιπά, όλα τα υπόλοιπα έχουν αρχίσει να απαγορεύονται και μάλιστα με τη βούλα δικαστηρίου και τις ευλογίες όλων των κατά τόπους σκοταδιστών.

Γι΄αυτό σας λέω, ζήτω η Χούντα. Άλλωστε η Δημοκρατία δεν βλέπω να συγκινεί και κανέναν πια...Καληνύχτα μας...

ΥΓ. Τουλάχιστον ας με ενημερώσει κάποιός τι ακριβώς επιτρέπεται να διαβάζω. Όχι για κάποιον άλλον λογο, αλλά για να ξέρω ποιον να γράφω στα παπάρια μου...

6 σχόλια:

Zaphod είπε...

Οι προβληματισμοί κοινοί, αν και όπως έχω ξαναπεί δεν με χαλάει καθόλου η καταδίκη. Το νομικο πάτημα δεν είναι η αρέσκεια ή η προσβολή αλλά η άμεση προτροπή σε ρατσιστικές πράξεις

Hades είπε...

Εκτιμώ ότι θα έπρεπε να σε χαλάει η καταδίκη. Σκέψου το και καθαρά... συμφεροντολογικά: αν όλοι αυτοί εκλείψουν, εμείς ποιους θα ξεχέζουμε; :):):)

Ερινύα είπε...

Πολύ σωστά γράφεις:

Με λίγα λόγια, ήδη προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μάρτυρας, ως το πραγματικό θύμα που τον έβαλε στο μάτι το εβραϊκό λόμπι και τον στέλνει στην φυλακή επειδή αποκαλύπτει αλήθειες...

Αυτή την ερμηνεία ενισχύουν και οι ευχαριστίες του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος σε σχετική του ανακοίνωση, όπου αναφέρει οτι η απόφαση του δικαστηρίου "στην ουσία καταδικάζει κάθε σύγχρονη έκφραση φασισμού και ναζισμού" και αποτελεί "καταλυτικό παράγοντα στον συνεχή και αδιάκοπο αγώνα της κοινωνίας του πολιτισμού και του ανθρωπισμού ενάντια στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και του αντισημιτισμού".

Όταν διαβάζουμε τέτοια, προερχόμενα από το Ισραηλιτικό Συμβούλιο, τότε δίκαια, κάποιοι από εμάς, θα πιθανολογήσουμε διάφορα (ο νοών νοείτο) σχετικά με την απόφαση και βέβαια θα επισημάνουμε την απροσμέτρητη υποκρισία της ανακοίνωσης: Μιλάνε για ρατσισμό αυτοί των οποίων τα ιερά βιβλία είναι τα πρώτα διδάξαντα τις πλέον απάνθρωπες ρατσιστικές οδηγίες (δες Παλαιά Διαθήκη), βιβλία τα οποία δεν έχουν καταδικαστεί από τους ίδιους και όχι μόνο. Αρκεί κάποιος να προσέξει την συμπεριφορά τους απέναντι των Σημιτών (!) Παλαιστινίων γειτόνων τους για να κρίνει ποιοί είναι οι χειρότεροι "αντισημίτες" σήμερα. Είναι απέραντη υποκρισία να χρησιμοποιούν τον όρο "αντισημίτης" για να δηλώσουν αυτόν που ασκεί κριτική στους Εβραίους ή στο κράτος του Ισραήλ, θαρρείς και αυτοί είναι οι μόνοι "Σημίτες" του κόσμου.

Σίγουρα η απόφαση του δικαστηρίου θα βάλει πολλούς στον πειρασμό να αγοράσουν το βιβλίο του Πλεύρη, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με τη γενικότερη (ελληνοχριστιανική, οποία αντίφαση!) ιδεολογία του.

Hades είπε...

Θα το έθετα αλλιώς: αντιδρούν αυτοί που κάνουν στους Παλαιστίνιους όλα αυτά που τους κάνουν... Κάπου είναι τρομερά γελοίο και μόνο ως σκέψη δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

μηπως εισαι εβραιος ? παντως το σιγουρο ειναι πως εισαι ακομα ενας μαλακας, προβατο εκτρεφομενο με το σανο του σορος και της κλικας του

Hades είπε...

Φϊλε μου, δεν ξέρω τι ακριβώς είμαι μιας και δεν με έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως. Κρίνοντας πάντως από την μεστή και ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία σου, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι εσύ είσαι κοινός μαλάκας. Όχι κάτι το ιδιαίτερο δηλαδή.