Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου (πολιτικό θρίλερ)


Για να δούμε λίγο σχεδόν σταχυολογώντας τις (αμέτρητες) εξελίξεις των τελευταίων (αρκετών) ημερών διότι συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον παζλ της πολιτικής ζωής του τόπου...

Κατ' αρχήν -για να ξεκινήσουμε από το πιο πρόσφατο- είχαμε την πασίγνωστη πλέον δήλωση Χρυσοχοϊδη ότι ψήφισε το Μνημόνιο δίχως να το έχει διαβάσει. Κατ' εμέ η δήλωσή του είναι ειλικρινέστατη και πρέπει να αξιολογηθεί με τη δέουσα βαρύτητα, και ποια είναι αυτή; Ότι έτσι ακριβώς λειτουργούν (τουλάχιστον) στο pasok: ό,τι πει ο αυθέντης (εν προκειμένω ο Γεώργιος Β' Παπανδρέου Γ' ο Δωσίλογος). Διότι να υπενθυμίσω ότι ακριβώς το ίδιο είχε πει προ μηνών και ο Ρομπόπουλος και το είχαμε στολίσει δεόντως. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν ο Χρυσοχοϊδης είχε διαβάσει το μνημόνιο κι αυτό διότι είναι εμφανές ότι οι περισσότεροι δεν το είχαν διαβάσει. Το θέμα είναι ποιος το είχε διαβάσει από όσους το υπερψήφισαν (άντε, ακόμη κι από όσους το καταψήφισαν) και κυρίως αν το είχε διαβάει ο τότε Λουδοβίκος Ιζ' ο Παπακωνσταντίνου που υπέγραφε εν ονόματι όλου του κράτους.

Φυσικά είχαμε και τη δήλωση Λοβέρδου ότι αν τολμήσει κανείς να πειράξει τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό.


Δήλωση Λοβέρδου για ΕΛΣΤΑΤ και Παπανδρέου από Matsomenos

Όχι άλλο γλείψιμο ρε Ανδρέα παιδί μου, μας πήραν τα σκάγια. Εμείς εξαρχής βλέπαμε ότι το δαχτυλίδι έχει δωθεί στον Μπενίτο, τον τάχα μου Συνταγματολόγο, εσύ τώρα το κατάλαβες και προσπαθείς να πάρεις παπανδρεϊκές ψήφους; Αλλά για πες μου κάτι βρε αγόρι μου: τα κοινωνικά στρώματα σφάζονται μέσα στην αρένα, οι μισθοί και οι συντάξεις κατακρεουργούνται, οι άστεγοι πληθαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς, το ίδιο και οι αυτοκτονίες και η μετανάστευση κι εσύ τολμάς να μιλάς για μακελειό αν κυνηγηθεί ο Παπανδρέου; Δηλαδή αν αποδειχθεί ότι ο Παπανδρέου όντως κατασυκοφάντησε τη χώρα, αν αποδειχθεί ότι η χώρα όντως σύρθηκε στους δανειστές με ύπουλες και προσχεδιασμένες τε και προσυμφωνημένες μεθόδους, αν αποδειχθεί ότι ο λαός της Ελλάδος κατακρεουργείται προς (προσωπικόν) όφελος άλλων, τότε γιατί να μην κυνηγηθεί ο Παπανδρέου; Δεν το κατάλαβα Ανδρέα παιδί μου; Από που κι ως που δεν είναι μακελειό όσα γίνονται εδώ και 2 χρόνια και θα αποτελέσει μακελειό αν κυνηγήσουν ένα προδότη (στις συνειδήσεις αρκετού κόσμου), ο οποίος μεταξύ άλλων ένεκα της βενιζελείου νομοθεσίας τε και Συντάγματος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κυνηγηθεί, παρά μόνο ίσως για εσχάτη προδοσία όπου και αυτό ακόμα το συζητάμε αν είναι εφικτό; Να του γαμήσουν και το σπίτι του ξεφτιλισμένου, Ανδρέα παιδί μου.

Και είχαμε και την Διαμαντοπούλου. Για περίπτωση που δεν θυμάστε ποια είναι αυτή, ομιλώ για την πολιτικό που προεκλογικά το 2004 προσπαθούσε να καταγγείλει ότι η νουδού χρησιμοποιούσε τα ΕΛΤΑ για να στέλνει προεκλογικό υλικό σε πολίτες, παρουσιάζοντας κάποια βίδεα στα οποία δεν φαινόταν το παραμικρό για να το αποδείξει. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που την είχε ρωτήσει σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων "δηλαδή ομολογείτε ότι παρακολουθείτε παράνομα απλούς πολίτες;" και κάπου είχε ψιλοχάσει τη λαλιά της. Ω, ναι λοιπόν, ομιλούμε για την ίδιαν Διαμαντοπούλου που είχε προαναγγείλει προ 8-9 ετών την αγγλική ως επίσημη γλώσσα του κράτους και η οποία (αν ακολουθήσουμε το βιογραφικό στην ίδιαν της την ιστοσελίδα -επειδή δεν θέλω να το λινκάρω γράψτε στον γούγλη "Διαμαντοπούλου βιογραφικό" και θα σας το βγάλει πρώτο) γεννήθηκε το 1959 άρα (και αφού η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 74 τη βρήκε στο λύκειο) πρέπει να τελείωσε το σχολείο το 1977. Το πτυχίο της το έλαβε σύμφωνα με τα λεγόμενα της ιδίας το 1981, παρόλο που το 1981 ομολογεί ότι ήδη από τότε δίδασκε στο τοπικό ΤΕΙ (πότε πρόλαβε να διοριστεί;) και παράλληλα δούλευε και ως ελεύθερος επαγγελματίας (δεν έχω μεγάλη γνώση της τότε νομοθεσίας αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται;), ξεκίνησε KAI την πολιτική της σταδιοδρομία όπου ήδη έναν μόλις χρόνο μετά ασχολείταο και με τα κοινά της Κοζάνης. Το 1985 και μετά από μια εμφανώς μακρά ζωή στην βιοπάλη, ξεκίνησε και με τη βούλα η πολιτική της σταδιοδρομία στην τρυφερή ηλικία των 26 ετών στην νομαρχία Καστοριάς. Η εν λόγω πολιτικός λοιπόν είναι η ίδια που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της επειδή δούλευε από τα 17 της στα ορυχεία. Επιβεβαιώνω ότι όντως μας δουλεύει από πολύ παλιά.


Επίθεση Στέφανου Μάνου σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από babisflou

Η εν λόγω πολιτικός είναι η ίδια που δήλωσε πολύ πρόσφατα ότι δεν πρέπει να ξαναπάνε με ψέματα στις εκλογές, λίγο πιο πρόσφατα από το pasok plus.
Η εν λόγω πολιτικός είναι η ίδια που κατακρεουργεί την Παιδεία της χώρας (μετά της πολυτίμου βοηθείας της κυρίας Κέλερ φυσικά), που τέλη Γενάρη και ακόμη τα σχολεία δεν έχουν βιβλία.

Και φυσικά έχουμε και την ιστορία με τους οικονομικούς εισαγγελείς, στους οποίους αξίζει ένα τεράστιο ΕΥΓΕ από όλους μας, και την οποίαν αν και θα έπρεπε να δούμε σε χωριστό σενδόνι λεπτομερώς, θα εξετάσουμε εδώ μαζί με τα υπόλοιπα αφού έχει μέγιστη σύνδεση με όλα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως: πριν από καιρό οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους επειδή δέχονταν παρεμβάσεις στο έργο τους. Θυμόμαστε όλοι ότι είχε διαταχθεί έρευνα μετά βαϊων και κλάδων από όλους τους αρμοδίους (δηλαδή είχε προαναγγελεθεί αρχείο). Μάλιστα όλοι θυμόμαστε ότι είχε προαναγγελθεί κάθαρσις και από τον αρμόδιο υπουργό του βαθέως pasok, Μ. Παπαϊωάννου. Όντως, πριν αλέκτωρ φωνήσαι, αυτό πήγε να γίνει. Εν συνεχεία οι εισαγγελείς αντέδρασαν λέγοντας πως είχαν δεσμευθεί να υποβάλουν υπόμνημα οπότε η υπόθεση ξανάνοιξε πριν προκάμουν να την κλείσουν. Η ιστορία προχώρησε μέσα από δυσθυμία και δυσαρέσκεια των "αρμοδίων". Όταν ξαναεπιχειρήθηκε να κλείσει, οι δύο ηρωϊκοί οικονομικοί εισαγγελείς έβγαλαν στην φόρα την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με τα παραποιημένα στοιχεία που έσυραν τη χώρα στο ΔΝΤ αποστέλλοντας αμελητί τον φάκελο στη Βουλή προκειμένου να εξετασθεί η υπόθεση αρμοδίως (δηλαδή παραγραφή, βουλευτική ασυλία κλπ, κλπ, από τώρα γνωρίζουμε την κατάληξη). Εν συνεχεία, αφού είχαμε την κατ' επανάληψη έκφραση δυσαρέσκειας προς τα πρόσωπα των δύο εισαγγελέων, προαναγγέλθηκε και η αντικατάστασή τους (υπό τη μορφή της εξέτασης του ερωτήματος). Ποια είναι τα συμπεράσματα; Πολλά και πολύτιμα. Πρώτον, σε όσους επιτρεπόταν επί σειρά ετών να ζουν ασύδοτα τώρα είναι οι πρώτοι που δίνονται βόρα στην ανθρωποφαγία (βλ. λίστες τάχα μου μεγαλοοφειλετών κλπ) και αυτό για να μην δωθούν άλλες λίστες. Δεύτερον, οι παρεμβάσεις διαφαίνεται ότι ήταν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και δη, για πολύ συγκεκριμένη υπόθεση (βλ. λοβέρδειο μακελειό). Τρίτον, άπαξ και πας να ακουμπήσεις τους πρίγκηπες τε και τους λοιπούς αριστοκράτες του πολιτικού βίου του τόπου, αυτομάτως κρίνεσαι ανεπαρκής και πρέπει να αντικατασταθείς μετά δυσαρεσκείας. Και το ερώτημά μου είναι το εξής: ρε αλήτες, δε φτάνει που έχετε όλους τους νόμους να σας προστατεύουν, δε φτάνει που τα έχετε σοδομίσει όλα, ούτε καν να συζητείστε δεν θέλετε; Ούτε καν από τους οικονομικούς εισαγγελείς; Αλήτες. Να χαιρόμαστε την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, για την οποίαν μάλλον πασχίζουν λιγότεροι απ'όσους νόμίζουμε...

Μιας και αναφέρθηκα στους Πεπόνη-Μουζακίτη, να θυμηθούμε και τον Πάνο Καμμένο, από τις καταγγελίες του οποίου έχει προκύψει επί της ουσίας η όλη ιστορία. Έχω ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να είναι πολύ ειδικές οι συνθήκες για να πω ότι δεν με ενδιαφέρει τι λέει κάποιος, επειδή είναι ο τάδε που μιλάει. Έχω μάθει στη ζωή μου ν'ακούω του πάντες και να κρίνω καταλλήλως κι εδώ και καιρό (που έχω φάει χέσιμο γι'αυτό από διαφόρους) παρακολουθώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις καταγγελίες Καμμένου, ο οποίος επειδή τον θάβουν τεχνηέντως ακόμη κι εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχει αρχίσει να τραγουδάει μέσα από τα κανάλια και το φεηστσιμβούκιον (να και κάτι πραγματικά χρήσιμο της εν λόγω εφαρμογής). Και έχει πει κι άλλα όπου έχω την αίσθηση ότι θα βγουν όλα, άσχετα αν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.



Ας θυμηθούμε και μερικά ακόμη:




Ξέρω, ξέρω, αρκετοί ίσως ήδη να έκλεισαν το ιστολόγιο (αν πρόκαμαν να φθάσουν ως εδώ κάτω) δίχως να προσπαθήσουν να θυμηθούν ότι έχω συγχαρεί στο παρελθόν και την Κανέλη και τον Κουρουμπλή και τον Ψαρριανό και αρκετούς άλλους όταν έκρινα ότι έλεγαν κάτι σωστό, ενώ πρόσφατα να θυμίσω ότι υπερασπίστηκα έως και το ΠΑΜΕ. Δεν θα κολλήσω λοιπόν για κανέναν λόγο στον Καμμένο. Απλά πράγματα, ξεκάθαρα. Γι'αυτό και τώρα ήρθε η ώρα να δώσω συγχαρητήρια και σε αυτόν διότι αυτά που λέει κατά πως φαίνεται είναι αληθινά και αποκαλύπτουν την προδοσία στο σύνολό της.

Κι έχουμε και τον τοπικό εκπρόσωπο της χούντας, Λουκά Παπαδήμιο (χαριτολογώντας, Λουλουκά), έπαρχο της Παπαδημοκρατίας του τόπου ο οπίος σχετικά πρόσφατα παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γεωργίου Β' Παπανδρέου Γ' με το σχετικό ΦΕΚ, για τον οποίον πλέον μέχρι και τα αφεντικά του έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν για τις ικανότητές του. Λογικόν. Και προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου φέρει ένα (μοναχά ένα ζητώ) επίτευγμα, μία επιτυχία του Παπαδήμιου αυτούς τους μήνες που φέρεται να κυβερνά (χουντικώς). Μόνο "γιες σερ" ξέρει να λέει, όπως είχε μάθει μια ζωή, το ανθρώπινο ΑΤΜ. Να του δίνουν τις εντολές και να κατασφάζει κόσμο προς όφελος των τραπεζιτών στους οποίους ανήκει. Το αίμα ρέει άφθονο στα χέρια του Παπαδήμιου (εξ ου και το λογοπαίγνιο) και αυτό αποδεικνύεται ότι ουδείς οικονομικός δείκτης βελτιώθηκε επί των ολίγων ημερών του, τουναντίον όχι μόνο χειροτέρρευσαν όλοι αλλά ήδη από τόσο νωρίς σταμπαρίστηκε ως αποτυχημένος. Θα σας αποκαλύψω κάτι: και προηγουμένως αποτυχημένος ήταν, μόνο που φαινόταν ως επιτυχημένος διότι οι αριθμοί που τον απασχολούσαν ήταν άυλοι, άρα μη διαψεύσιμοι. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι εδώ και μέρες εμφανίζονται και άλλες φωνές, παλαιές τε και μη, όπως του θλιβερού Σημίτη που μας έβαλε σε αυτήν την περιπέτεια δίχως καν να μας ρωτήσει. Το χειρότερο όμως είναι το άλλο: ότι ακόμη και ο Σημίτης έχει απόλυτο δίκιο στα όσα λέει. Φανταστείτε πόσο άχρηστοι είναι όλοι αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα (και όταν λέω σήμερα... με καταλάβατε πόσο σήμερα εννοώ). Ή αντίστοιχα τα λέει και ο Προβόπουλος (ο οποίος συγκεκριμένος μάλλον είναι ο μόνος που έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται ότι τα έλεγε εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια αλλά δεν τον άκουγε κανείς, άσχετα αν η κόντρα έχει επικεντρωθεί τον τελευταίο καιρό ως είναι λογικό, και ο οποίος Προβόπουλος δεν είναι ο μόνος οικονομολόγος που τα λέει περί του αντιθέτου). Κατά τα λοιπά, μη φοβάστε, και το αγγλικό δίκαιο θα περάσει, και τα μέτρα θα γίνουν ακόμη χειρότερα και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται πάρα πολύ εύκολα (επειδή ξέρω ότι ουδείς θα το δει όλο αυτό το πράγμα αν και θα'πρεπε, πηγαίντε απευθείας στο 00:49:30 και διαβάστε και το λινκ):


alter from www.aformi.gr on Vimeo.


Τι ακούμε λοιπόν; Ότι υπάρχει έκθεση του ΔΝΤ που προβλέπει έως και πόσοι Έλληνες θα πεθάνουν πρώιμα από τα μέτρα. Είναι εντελώς φρικιαστικό. Ή μάλλον φρικιαστικά κυνικό. Και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ εξακολοθούν να τα κρύβουν, ότι ήδη από καιρού βρισκόμαστε εντός των φούρνων των ναζί, στα κρεματόρια, στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Θα αναρωτηθείτε ίσως πως κολλάνε όλα αυτά μαζί και κυρίως που κολλάνε με τον τίτλο του παρόντος σενδονιού (για το μήκος του οποίου αναμφίβολα θα αντιδράσει ο φίλτατος Δείμος!);
Φυσικά και κολλάνε, διότι το επίκεντρο του θέματός μου σήμερα είναι ο βλάκας της διπλανής πόρτας ή μάλλον πιο σωστά του διπλανού ιστολογίου, του διπλανού λογαριασμού στο twitter και όπου αλλού. Πριν από σχεδόν δύο χρόνια και με αφορμή τις (ακόμη επικείμενες) περικοπές στο δημόσιο έγραφα ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει διότι αυτά τα χρήματα αφενός θα λείψουν από το εμπόριο που ήδη βρισκόταν επί μακρώ σε κρίση, αφετέρου το δημόσιο αποτελεί έναν άτυπο τιμοκατάλογο για ό,τι συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα και θα ακολουθήσουν ακόμη χειρότερα μέτρα.
Τι έλεγαν αρκετοί; Τα γνωστά που έκτοτε θαυμάζουμε.
Και ποιους εννοώ αρκετούς; Θα έλεγα, τους περισσότερους αλλά πλέον το περισσότερο δεν μετριέται με το σύνολο των ανθρώπων αλλά με το σύνολο των likes. Με πιάσατε που το πάω... Ο γράφων πιασάρικα, ψαγμένα, συχνά-συχνότατα-συνήθως είναι σάπιος και ντολμάς. Και πως αποδεικνύεται αυτό; Όχι το πως και που γράφει αλλά το που και πως αποφεύγει να γράψει. Μην ξεφεύγω όμως: τότε οι "πολλοί" πανηγύριζαν που θα σωθεί το κράτος, πανηγύριζαν που οι κακοί δημόσιοι υπάλλοι θα ρίπτονταν στην πυρά. Και τώρα, έρχονται και άλλα προς τον ιδιωτικό τομέα και ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου παραμένει άλαλος υδρόβιος, απλός παρατηρητής. προσπαθεί να δικαιολογήσει τι στράβωσε και πέσαμε έξω στις προβλέψεις. Βέβαια είναι σαφές ότι ευφάνταστες πλην αληθοφανείς δικαιολογίες πάντοτε θα υπάρχουν, πάντοτε θα εφευρίσκονται, προκειμένου να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα. Διότι ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου δεν καταλαβαίνει από μέτρα. Γι'αυτό ακριβώς είναι βλάκας. Αν καταλάβαινε, δεν θα ήταν βλάκας. Ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου είναι ένας κοινός αστρολόγος: τον διαψεύδει το 99,9% της επικαιρότητας και της καθημερινής ζωής, όταν όμως έρθει η ώρα να τον δικαιώσει το 0,1% που απλώς προβλέπει η θεωρία των πιθανοτήτων, αυτομάτως το διαλαλεί ως επιτυχία μέγιστη, ως πρόβλεψη που επαληθεύτηκε, ως αναμενόμενη προφητεία. Γι'αυτό είναι βλάκας. Διότι βλέπει το πολύ έως τη μύτη του και θεωρεί ότι παραπέρα δεν υπάρχει κόσμος. Και αυτήν την στιγμή που μιλάμε, αρκετοί βλάκες του διπλανού ιστολογίου έχουν λουφάξει και περιμένουν την επόμενη προφητεία που θα επιβεβαιωθεί ως 0,1% της στατιστικής προκειμένου να ξανασχολιάσουν ως καλά σαλιγγάρια που βγαίνουν μοναχά όταν βρέχει. Μέχρι τότε, απλώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, προσπαθούν απλώς να βγάλουν χολή προς όλους εκείνους με τους οποίους διαφωνούν, επιχειρούν να στήσουν ένα νέο μνημείο νεοελληνισμού το οποίο θα κατακρεουργεί ηθικώς όλους όσους ξεφεύγουν από το μαντρί (γιου νόου, αν δεν είσαι με'μας είσαι με τους άλλους κλπ: το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι αγανακτισμένοι του καλοκαιριού με τα όσα άκουσαν από τον κάθε μαλάκα με άποψη που ως έχουμε ξαναπεί αποτελεί και το πλέον χείριστο είδος μαλάκα). Διότι όπως θα θυμάστε ήταν πολύς ο κόσμος που ήξερε ότι διαφωνούσε αλλά δεν ήξερε γιατί διαφωνούσε. Και την ίδιαν στιγμή που σου ζήταγε να εξηγήσεις τι και πως εσύ που συμμετείχες, ο ίδιος ο βλάκας απέφευγε συστηματικά να εξηγήσει το ο,τιδήποτε επί τούτου. Η γνώμη του ήταν απλώς αυταπόδεικτη. Εσχάτως (εδώ και άνω του έτους) είμαι βέβαιος ότι έχετε παρατηρήσει πως ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου έχει γίνει και οικονομολόγος με πτυχίο και διδακτορικό που ξέρει να κρίνει πως όταν μιλάει (πχ) ο Καζάκης λέει βλακείες. Όταν τον ρωτάς (τον βλάκα, όχι τον Καζάκη) τι έχει ν'αντιπροτείνει συνήθως θυμάται ότι έχει αφήσει μια σημαντική δουλειά στη μέση. Αυτός (και όχι μόνο) είναι ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου.

Πιθανώς να σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μέσα σε τόσες εξελίξεις εγώ κάθομαι και τα χώνω με τέτοιο μένος προς τον βλάκα του διπλανού ιστολογίου κι αυτό ενώ διαβάζω (ακόμη κι όταν δεν συμμετέχω) αρκετούς αξιολογότατους βλόγερε. Θα σας εξηγήσω: διότι ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου είναι αυτός που αύριο θα ξαναψηφίσει την νέα pasokοδημοκρατία της αριστεράς και του λαός. Ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου είναι αυτός που τάχα μου επαναστατώντας συντηρεί τους ίδιους εγκληματίες και τρώει τα ίδια φούμαρα. Ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου με τον ξερολισμό του και τις μαλακισμένες πλην πάντοτε ψαγμένες απόψεις του είναι αυτός που δημιουργεί στερεότυπα και νέες ιερές εξετάσεις που ρίχνουν αφειδώς στην πυρά γνώμες και συνειδήσεις. Είναι ο βλάκας του διπλανού ιστολογίου που θεωρεί ότι το ρήμα φταίω κλίνεται μόνο έμπροσθεν καθρέπτου και μόνο στο α' ενικό, με αποτέλεσμα οι πολιτικοί (ακόμη και οι Πάγκαλοι) να μην φταίνε ποτέ. Και φυσικά είναι ο ίδιος βλάκας του διπλανού ιστολογίου που θεωρεί ότι στην χώρα όλα δουλεύουν φυσιολογικά, ότι δεν έχουμε καμία χούντα, ότι έχει τηρηθεί η νομιμότητα και όλες οι διαδικασίες. Αυτοί είναι οι ψαγμένοι μαλάκες με άποψη που μας έχουν καταστρέψει.

Όταν μετά από πορεία ετών σε διάφορα διαδικτυακά φόρα (ελληνικά και μη) αποφάσισα να εισέλθω και εις την βλογόσφαιρα έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: θα συνεχίσω να γράφω αυτό που μου βγαίνει ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα με διαβάζει κανείς. Και το τήρησα. Όταν για παράδειγμα κάποιοι επιχειρούσαν να παρουσιάσουν ως οργανωμένο το κίνημα του καναπέ ήτοι των βλόγερε αποτελούσε πάγια θέση μου ότι τέτοιο κίνημα ούτε υπήρχε, ούτε θα υπάρξει ποτέ. Τα κινήματα δεν είναι μπροστά στην οθόνη. Αν γίνουν έτσι, τότε θα έχει μεταλλαχθεί η έννοια της λέξης κίνημα. Ε, κάτι τέτοιο κάνω και τώρα απέναντι σε όσους θεωρούν ότι η άποψή τους είναι τοτέμ, μόνο και μόνο επειδή τους κάνουν like...
Κούνια που σας κούναγε πουθενάδες μου...

Το να πέσεις έξω σε μια εκτίμηση, σε οκτώ, σε είκοσι, είναι ανθρώπινο. Το να μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου, ακόμη κι αυτό έχω την καλή διάθεση να το δικαιολογήσω. Ως επίσης σε καμία περίπτωση δεν με ενοχλεί η αντίθετη άποψη πάσης φύσεως και λογής. Είναι αυτή η σχεδόν θεολογική αυθεντία που μου στρίβει τ'άντερα, ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν άδικο και μόνο ΕΣΥ έχεις το δίκαιον, αυτό είναι που δεν μπορώ να χωνέψω. Ότι ΕΣΥ γαμείς τα πάντα με τον ξερολισμό σου και το φορτώνεις κυρίως σε'μένα, λες κι εγώ δεν έχω το δικό μου μερίδιο ευθύνης. Πόσω δε μάλλον όταν δεν έχεις επιβεβαιωθεί ούτε μία φορά μεγάλε... Η ίδια η ζωή σε διαψεύδει κι εσύ θεωρείς ότι απλώς δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ν'αποκαλυφθεί η αλήθεια που έχεις αποκαλύψει.

Ο Σωκράτης έμεινε στην ιστορία επειδή δεν ήξερε τίποτε. Εσύ, βλάκα του διπλανού ιστολογίου έχεις ήδη μείνει στην ιστορία επειδή ήξερες τα πάντα.

Πάνω σε αυτόν τον βλάκα του διπλανού ιστολογίου και της διπλανής πόρτας, λοιπόν, βασίζονται οι διάφοροι επιτήδειοι και μας πηδάνε πατόκορφα ακόμη και σήμερα.
Η πορεία, είτε την ξέρουμε, είτε όχι, φαίνεται προδιαγεγραμμένη.
Κατ' αρχήν είναι σαφής η προσπάθεια να μην γίνουν εκλογές. Δεν το θέλουν οι δανειστές και πάει και τελείωσε. Θυμάστε τι έγραφα προ λίγων μηνών όταν είχα πάει στη Γερμανία για κάτι δουλειές; Ότι με ρώτησαν το κουφό, αν το ΚΚΕ εννοεί αυτά που λέει. Τελικώς όσο το σκεφτόμουν μόνο τυχαία δεν ήταν η ερώτηση, όχι βέβαια υπό την έννοια ότι το ΚΚΕ θα βγει πρώτο αλλά επειδή τα δικά τους παιδιά ίσως να καταποντιστούν πολύ περισσότερο και διακυβεύονται πάρα πολλά.
Τα κόμματα που θα πάνε στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν είναι ασαφή ακόμα. Και αναφέρομαι κυρίως στα 2 μεγάλα, τα οποία δεν βλέπω να πηγαίνουν με τις υπάρχουσες δομές και μορφές. Το γεγονός ότι εδώ και καιρό (με αρχική νεκρανάσταση υπό Καθημερινής Αλαφούζου) εμφανίζεται ο Σημίτης μόνο τυχαίο δεν είναι. Προσωπικά βλέπω δύο pasok: ένα του Μπενίτο υπό του ΓΑΠ και ένα υπό όλους τους άλλους, δεν ξέρω ακόμα υπό ποίον αλλά με συνεκτικό κρίκο Σημίτη. Το μοναδικό ενδεχόμενο που βλέπω ως ορατό για να πάνε οι δύο ως έχουν είναι να άρει η νουδού την εμπιστοσύνη της προς τον Παπαδήμιο και να πέσει η κυβέρνηση, όπου σε μια τέτοια περίπτωση και με δεδομένο ότι αλλαγή αρχηγού δεν θα έχει λάβει χώρα στο pasok, αυτό θα κατέβει στις εκλογές υπό ΓΑΠ! Καταπληκτικόν, ε;! Και βασικά είναι αυτό που επιδιώκει ο Μπαφογιώργης καθ'όσον θέλει να επανεκλεγεί πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς προκειμένου μετά να χτυπήσει τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ που του έχουν υποσχεθεί ως αντάλλαγμα για τις ευαγείς υπηρεσίες του. Η νουδού βλέπω να οδεύει και αυτή διασπασμένη, ίσως λιγότερο από το pasok και δεν αναφέρομαι τόσο στον Καμμένο όσο σε λοιπές διαρροές.
Η Αριστερά είμαι βέβαιος ότι θα χάσει και αυτό το τραίνο: σιγά μην συνεργαστεί. Ιδίως τώρα που το ΚΚΕ βλέπει ν'ανεβαίνει με αργά αλλά σταθερά βήματα; Τώρα είναι που δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο. Και είναι και η ΔΗΜΑΡ που όσο περνάει ο καιρός μεταλλάσσεται σε pasok light και μου τη δίνει λίγο στα νεύρα. Για τον Γιωργάκη τον Καρατζαφέρη δεν υπάρχει λόγος να λέμε πολλά: ήδη βλέπει τα ποσοστά του να καταρρέουν και ψάχνει τη φόρμουλα να την κάνει πρώτος, μόνο που επειδή είχε αυτοπαρουσιαστεί ως τόσο σημαντικός στην συγκυβέρνηση και τώρα ψάχνει να αιτιολογήσει γιατί ο πιο σημαντικός επιβάλλεται να φύγει με ελαφρά πηδηματάκια.

Βέβαια, οι εξελίξεις δεν σταματάνε εδώ: πλέον έχει καταστεί σαφές ότι το ξεπούλημα πάει καλά. Μόλις δε, ολοκληρωθεί και η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο και δη, με τα επιτόκια που θέλουν οι ξένοι, τότε και θα έχει οριστικοποιηθεί αλλά και θα μπορούμε πλέον να χρεωκοπήσουμε κανονικά. Με τον καιρό απεδείχθη ότι όλοι μας την πατήσαμε σε κάτι: νομίζαμε ότι μόνο εμείς ήμασταν λαμόγια, ενώ απεδείχθη ότι οι ξένοι ήταν απείρως μεγαλύτερα. Μεγαλύτερο πρόβλημα μας δημιούργησε εμάς η Ευρώπη και το ΔΝΤ παρά εμείς στους άλλους. Γι'αυτό και μας έβαλαν μπροστά (και εδώ μάλλον φαίνεται το είδος της συμφωνίας) να μας κατακρεουργήσουν οι αγορές, διότι ακριβώς ήμασταν μικρό μέγεθος και υπολόγιζαν ότι ούτε η ευρωζώνη θα κινδυνεύσει, ούτε εμείς. Νόμιζαν ότι το τέλος θα ήταν καλό. Το τέλος όμως μάλλον θα είναι πολύ κακό για όλους.

Πλέον είναι σαφές ότι η ευρωζώνη πνέει τα λοίσθια. Δεν ξέρωπότε θα σκάσει, αυτό έλειπε να ήξερα. Αλλά πλέον κάνει μπαμ από μακρυά. Οι ξένοι κάνουν τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις για να σώσουν τις δικές τους οικονομίες, απλά θέλουν να διασφαλίσουν τους όρους (αγγλικό δίκαιο). Νομίζω ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει πλέον η μοναδική λύση που μας απομένει είναι να φύγουμε από μόνοι μας, να το γυρίσουμε σε εθνικό νομίσμα και η ευρωζώνη να καταρρεύσει μια ωρα αρχύτερα για να πάθουν άπαντες τη ζημιά της αλεπούς. Όσο παραμένουμε στο ευρώ, τόσο παραμένουμε στον διαρκή εκβιασμό της διαρκούς πτώχευσης και τόσο οι πιθανότητες γυρνάνε εις βάρος μας. Εξάλλου αυτό θα είναι και το τέλος του δρόμου και ήδη φαίνεται εδώ και καιρό: θα βγούμε, αλλά πότε θα βγούμε είναι το ερώτημα.

Ως προς το εθνικό νόμισμα έχω συνειδητοποιήσει το εξής: οι γενικότητες "θα γίνουμε μπανανία" κλπ πλέον δεν περνάνε. Αποτελούν απλώς προσπάθειες κατατρομοκράτησης του κόσμου (τις οποίες αναπλάθουν οι βλάκες του διπλανού ιστολογίου βεβαίως, βεβαίως). Στην πραγματικότητα κανείς δεν μας έχει πει τι ακριβώς θα συμβεί αν επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα, όπως ακριβώς κανείς δεν μας είπε ποτέ τι θα συνέβαινε αν χρεωκοπούσαμε, όπως κανείς ακριβώς δεν μας είπε ποτέ γιατί τελικά έπρεπε να παραμείνουμε στο ευρώ για να μην καταστραφούμε. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, ότι κανείς δεν μας είπε ποτέ την αλήθεια. Το ευρώ αποδεικνύεται σαν μια γκλάμουρους γκόμενα που θέλει να την πηγαίνεις κάθε μέρα στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, στα καλύτερα μαγαζιά και να της κάνεις τα πιο ακριβά δώρα, ενώ εσύ είσαι μισθωτός. Θα την αντέξεις; Όχι, θα πρέπει να την χωρίσεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την περίπτωσή μας λοιπόν: έτσι έχει εξελιχθεί το ευρώ και όσο καθόμαστε μέσα αποδεικνύεται ότι τόσο πιο πολύ θα βυθιζόμαστε. Και μέχρι τότε, κάθε τρίμηνο θα έχουμε και νέα μέτρα, θα έχουμε νέα κατασυκοφάντηση κοινωνικών τάξεων, θα έχουμε νέα ανθρωποφαγία, θα έχουμε νέα κατατρομοκράτηση από την χούντα της Παπαδημοκρατίας, τη συνεργαζόμενη χούντα του Γεωργίου Β' Παπανδρέου Γ' του Δωσίλογου, του Αντωνάκη "Μπομπ" Σαμαρά και του... του αποτέτοιου του λαϊκιστή πως τον λένε. Μιας χούντας που με τις ευλογίες του βλάκα του διπλανού ιστολογίου και της διπλανής πόρτας θα συνεχίσει να μεσουρανεί.

Εκτός αν οι υπόλοιποι δεν τους αφήσουμε.
Εκτός αν όντως τελικά είμαστε στη χώρα όπου η βλακεία είναι τω όντι αήττητη, που πρέπει ν'αλλάξουν όλα τα επαγγέλματα πλην αυτού των πολιτικών.
Χαίρετε.

22 σχόλια:

ΑΖ είπε...

Μου αρέσει ο αφτιασίδωτος φιλελευθερισμός και η αντικειμενικότητά σου, και ότι δεν πέφτεις στην παγίδα του διαχωρισμού/ δαιμονοποίησης.

Πολύ περιεκτικό κείμενο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Με ψόφησες, αλλά άξιζε τον κόπο... Συμφωνούμε απολύτως. Ειδικά φυσικά στις καταληκτικές γραμμές.

ESKARINA είπε...

Ουάου και άουτς μαζί... κατά τα λοιπά δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πληκτρολογήσω (έχει μουδιάσει η δεξιά πλευρά!), αλλά σίγουρα συμφωνώ ΣΕ ΟΛΑ (ακόμη και σε αυτό που έχω διαφωνήσει, διότι μπορεί να κάνω λάθος, σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι να το θέσω επί τάπητος).
Σόρρυ τώρα, αποσύρομαι να λιποθυμήσω χωρίς να κάνω θόρυβο...

Zaphod είπε...

Kαλος μεν αλλα...
"Και βασικά είναι αυτό που επιδιώκει ο Μπαφογιώργης καθ'όσον θέλει να επανεκλεγεί πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς προκειμένου μετά να χτυπήσει τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ που του έχουν υποσχεθεί ως αντάλλαγμα για τις ευαγείς υπηρεσίες του."

Συνομωσιολογιας το ανάγνωσμα. Ποτε μην αποδιδεις σε κακία αυτο που μπορει να ειναι απλα χαζομάρα ή/και ανικανότητα.

Ειναι προφανες προς τα παρον πως ΚΑΝΕΙΣ δεν μας λεει που παει η βαρκα γιατι ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει που παει η βαρκα.
Στου κασιδη την καμπουρα κανουν ολοι ... πολιτικη και απλα ο καθεις προσπαθει να διαφυλαξει τον απαυτο του, απλα οι μεγαλοι εχουν πιο μεγαλες καβατζες

cudos για το ΠΑΣΟΚ light που φντ να γντ (πιθανον και αθελα της) η ΔημΑρ

Hades είπε...

@rostri
Ευχαριστώ για το σχόλιο αλλά... με έμπλεξε λίγο αυτή η μικρούλα ταμπελίτσα για να'μαι ειλικρινής. Διότι έχει πλάκα ότι σχεδόν την ίδια στιγμή έλαβα και μέηλ που με συνέχαιρε για την... αριστερή προοπτική που έθετα στο ζήτημα! :)


@Δείμο
Δεν σου κρύβω ότι σε είχα στο μυαλό μου και αποφάσισα να το κάνω λίγο μεγαλύτερο απ'όσο θα'βγαινε. Ελάχιστα. Χαίρομαι που το κατάφερες! Πάντως επειδή είδα μια μπηχτή στο μαγαζί του ζαφεώδα, τα δικά σου τα σενδόνια δεν είχανε πρόβλημα μήκους αλλά λεξιλογίου. Μέχρι και λεξικό έχω ανοίξει στο παρελθόν... :):)

@eskarina
Να προσέξετε μην πέσετε κατά την λιποθυμία σας! Ελπίζω να μην προέρχεται από την κακία που ως γνωστόν σας διακρίνει!!! :):):):)

@zaph
Μμμμμμ.... ως προς την τυχόν συνωμοσιολογία, πιθανώς να είναι και έτσι αλλά μην ξεχνάς ότι το εν λόγω σενάριο το έχω λανσάρει εδώ και άνω του έτους (σχεδόν εξαρχής, τώρα που το σκέφτομαι) και για την ώρα βγαίνει με πατρόν! θα δείξει. Πάντως ρε zaph μην σου λέω ψέμματα, έχω εγκαταλείψει προ πολλού το σενάριο της απύθμενης βλακείας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια στην περίπτωση που λες. ούτε τόσο μεγάλη ανικανότητα μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει.

Το έτερον το δέχομαι ως ένσταση.
Cudos? Εκ του αρχαιοελληνικού κύδος να υποθέσω; Ρωτάω διότι δεν ξέρω. Ως προς το ζουμί, από μας pasok plus μας προέκυψε pasok light... Όντως γμτ.

Hades είπε...

@rostri
Για να μην παρεξηγηθώ, εννοούσα ότι πάντοτε προσπαθώ να αποφεύγω να βάλω τον οποιονδήποτε χρωματισμό στις απόψεις μου διότι απλούστατα δεν υπάρχει κάποιος. Οπότε αυτά που γράφω θεωρώ φυσιολογικό να εμπεριέχουν όλους τους χρωματισμούς.

ΑΖ είπε...

Καλά, το κατάλαβα. Όταν λέω "φιλελευθερισμό" μην σκέφτεσαι κι εσύ Στέφανους Μάνους και Πάσχους. Το λέω με την ορίτζιναλ, θετική έννοια. Την έννοια που είχε η λέξη πριν την καπηλευτούν, that is.

Slartibartfast είπε...

άψογος σε όλα..
Και όσον αφορά τη "σεναριολογία", ο ΓΑΠ αυτό ψάχνει. Γι αυτό και η ηρωική έξοδος με το δημοψήφισμα, γι αυτό και τα συγχαρήκια ως man of the year από ξένα περιοδικά, γι αυτό και οι καταγγελίες πως τον κυνηγούσε η διαπλοκή κα. Τώρα αν στην πορεία τον φτύσουν, αυτό δεν αλλάζει καθόλου το σενάριο του τι ζητάει και τι ενδεχομένως του έχουν υποσχεθεί.

Πάντως βλάκας δεν είναι - όσο και να θέλουν να τον παρουσιάσουν έτσι. Προσέξτε μην τυχόν σε λίγο καιρό τα ίδια ΜΜΕ που τον κράζουν τον αγιοποιούν και πανηγυρίζουν για την ανάληψη θέσης διεθνούς εμβέλειας ;-)

Α, επίσης για θυμηθείτε για τι πήγαινε ο Σημίτης μετά το 2004 στην Ευρώπη ;-)

ESKARINA είπε...

@ΖΑΦ : Εντάξει, ο ΓΑΠ είναι βλάκας, η μανούλα του όμως ΔΕΝ είναι. Και δεν θέλει και πολύ συνωμοσία για να υποθέσει κανείς ότι αφού δεν υπάρχει μονιμότητα στην πρωθυπουργική καρέκλα (η οποία αναγκαστικά εναλλάσσεται με το έδρανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης), θα ήθελε το παλικάρι να βρει μια άλλη δουλίτσα.... είπαμε ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια (έχει πολλά στόματα να θρέψει το παιδί)! :-Ρ

@Άδη: Με έχετε παρεξηγήσει, δεν είμαι κακιά, τείνω όμως να είμαι ειλικρινής και ως γνωστόν λίγη ειλικρίνεια είναι επικίνδυνη, πολλή θανητηφόρα!

Zaphod είπε...

Σιγα το σεναριο που λάνσαρες!


Οπως εχεις παρατηρησει στην παρουσα φαση όλοι δικαιώνονται, κατα τα λεγόμενά τους, γιατί οχι και μεις;

Ασε που ο slarti σου πεταξε και σωσιβιο.
Αν γινει γγ του ΟΗΕς ο ΓΑΠ θα ειναι ΟΚ το σεναριο σου. Αν δεν γινει, παλι θα ειναι οκ το σεναριο σου γιατι δεν του έκατσε!!

Και γιατι δεν μπορει να υπαρχει τοσο μεγαλη ανικανοτητα;

Ποια τα εχεγγυα του δικου μας (αλλα και αλλων) συστηματων πως προάγεται η....πολιτική (και οχι πολιτικάντικη) ικανότητα;

Η μήπως εχεις γενικως τους οικονομολογους (ΔΝΤ κετς) σε καμια εκτιμηση οσων αφορα τις χαρτοριχτ....εεεεε επιστημονικες τους δυνατοτητες;;;

Μπααα

Η θεση πως ολοι φυλαν τον κωλο τους, και παν να βγαλουν και κανα φραγκο γενικως στεκει μια χαρα.

Ετσι και αλλιως οι εχοντες γκαφρα παντα ζητάνε (οτι και να γινει) να πληρώσουν οι...άλλοι!!!!
(ομοιως και για τους μισθοι κτλ)

Το οτι παμε σε νεοφεουδαρχια δεν ειναι αποτελεσμα "σχεδιου" αλλα υπαρκτη ταση εντος του συστηματος.

Ταυτα και μενω και ευχαρισθω
Υ.Γ.
Θεωρίες:
"Κάποιος δάσκαλος έκανε επίδειξη στους μαθητές του. Πήρε έναν βάτραχο, τον έβαλε στον πάγκο, του είπε "πήδα βάτραχε" τον έσπρωξε και τσουπ! ο βάτραχος πήδηξε. Ύστερα, έκοψε το ένα πόδι του βατράχου, του λέει "πήδα", ζορίζεται ο βάτραχος αλλά τσουπ! πηδάει. Ύστερα του κόβει και το άλλο πόδι, του λέει "πήδα βάτραχε". Τίποτα ο βάτραχος. Κι ο δάσκαλος απευθυνόμενος στους μαθητές του: όταν όψεις και τα δύο πόδια του βατράχου, κουφαίνεται."


@εσκαρινα
Μιλας για την κυρια που εστειλε "επιστολη αλληλεγγύης" στην Χιλαρι και που ενεπνευσε τον γιο την να βαλει υποψηφιους οπως την ..Γκιουλ Καραχασαν και την Αραπογλισα;

Μιλαμε για μυαλο ΝΑ με το συμπάθειο!

Stefanos είπε...

ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ZAPHOD, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΦΣ ΜΕ ΣΝΤΜΓΡΦΣ ΕΠΤΛΣ; Βρίζουμε τα greeklish αλλά βρίζουμε και τα,πως να τα πω.. τουϊτερις;

Κατά τα άλλα, τι να σου πω..ΕΓΩ ΑΚΡΗ ΔΕΝ έχω βγάλει.Νομίζω, ψιλιάζομαι, υποπτεύομαι, αλλά που πάμε, πώς πάμε, γιατί πάμε, δεν ξέρω. Ασε που τελευταία έχω διάβασμα και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ (το ανάποδο από τον Χρυσο)

Για την αυθεντία έχω μια ένσταση:
Να προσθέσεις ότι μέτρο όλων είναι η πραγματικότητα. Αν αυτός που σου σπάει τα αρχίδια με την αυθεντία του, υποστηρίζει ότι η γη είναι σφαιρική και βολτάρει σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο, τον κώλο σου στο μάρμαρο να χτυπάς, 10^30 αγανακτισμένοι να φωνάζουν, ετσι είναι.
Οταν αφορά όμως κοινωνικοπολιτικές αναλύσεις, νομίζω ότι απόλυτο δικιο δεν έχει ποτέ κανένας.
Αυτό με τον καθρέφτη που έγραψες είναι υπερβολικό, το ίδιο και το "ακραίο" συμπέρασμα που βγαίνει.
Ούτε οι πολιτικοί είναι αθώοι, ούτε εμείς. Δεν είναι αυτές οι δύο μοναδικές λύσεις.
Μην πέφτουμε ούτε εμείς ούτε κανένας στην παγίδα της εσφαλμένης διχοτόμησης τύπου "Ή τρομοκράτης ή τρου αμέρικαν".
Αυτά.

Hades είπε...

@rostri
Κατάλαβα τι λες αλλά δεν το'χω σε τόσο βάθος, μην σου λέω ψέματα.

@slarti
Προσυπογράφω!
Και δεν είναι μόνο αυτά: 7ος γκλόμπαλ θίνκερ (!!!), βράβευση για τον πιο αποτελεσματικό αντικαπνιστικό νόμο που ως πασίγνωστον δεν εφαρμόστηκε ποτέ κλπ, κλπ. Ο άνθρωπος απλώς μαζεύει τίτλους για το βιογραφικό του και είναι εμφανές από χιλιόμετρα μακρυά.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι εξαρχής φαινόταν ότι δεν πρόκειται ν'αφήσει την αρχηγία στο pasok τόσο εύκολα όσο νομίζουν οι περισσότεροι. ΑΝ (λέω, ΑΝ) φύγει, θα τους βγάλει την πίστη ανάποδα σε όλους.

@eskarina
Αναφορικά με αυτό που λες, να σου υπενθυμίσω την προ μηνών ανακοίνωση της θύρας 4 του ΠΑΟΚ η οποία με κάλυψε απόλυτα.

Hades είπε...

@zaph
Ρε, όταν λέω λανσάρω δεν εννοώ ότι εγώ το πρωτοέγραψα. Άσε που κάποια πράγματα είναι σαν την εφεύρεση του τροχού, ήτοι μάλον συμβαίνουν σε πολλά σημεία ταυτόχρονα.

Ως προς το χρονικό σημείο που όλοι πέφτουν μέσα σε κάτι, θα διαφωνήσω τα μάλα, ακριβώς επειδή πάρα πολλοί (έως οι περισσότεροι) δεν πέφτουν μέσα ούτε σε τρύπα διαμέτρου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Ο slarti δεν πέταξε σωσίβιο ρε, γι'αυτό σου υπενθύμισε και τον Σημίτη το 04. Ο άνθρωπος αυτός "συνεργάζεται" με τέτοια αρπαχτικά που θα έσφαζαν και στο γόνατο τη μάνα τους την ίδια, λες να κωλώσουν στο γιωργκάκι; Μπορεί να βρουν και καλύτερο από δαύτον αύριο-μεθαύριο. Τέλος παντων, θεωρίες είναι όλα και θα δείξει. Εμείς σχολιάζουμε μόνο τις ενδείξεις.

Ως προς την οικονομική ανάλυση που παραθέτεις, νομίζω ότι η ύπαρξη των "αγορών" την διαψεύδει, υπό την έννοια ότι σου αποδεικνύει ότι κάτι που ίσως να μπορεί να συμβεί με φυσικό τρόπο σε 30 χρόνια οι αγορές θα το κάνουν να συμβεί μεθαύριο. Αυτό αποδεικνύει και πόσο άχρηστοι είναι ως κλάδος οι οικονομολόγοι αλλά και πόσο άπληστος κόσμος κυκλοφορεί που τα θέλει όλα αντίπροχθες.

Παρεμπιπτόντως, καλό το ανέκδοτο αλλά παλιό και αρκετά μηδενιστικό για την περίπτωση που συζητάμε. Όταν μου ζητάς εμένα να λάβω υπ'όψιν περισσότερες ενδείξεις (ακόμη κι αν δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν περί του ακριβώς αντιθέτου), ε, δεν μπορείς τότε να βγαίνεις και να μου λες ότι κάποιες άλλες ενδείξεις ίσως να μην ισχύουν. Λάβε τες κι εσύ υπ'όψιν τότε.

Hades είπε...

@προφέτα
Έτσι όπως το θέτεις, ουδείς έχει βγάλει άκρη. Γι'αυτό είπα και στον zaph ότι τις ενδείξεις βλέπουμε όλοι και ο καθείς συμπεραίνει αυτό που θεωρεί λογικότερο.

Περί αυθεντείας, είναι προφανές ρε ότι δεν αναφερόμουν σε τέτοιον. Αμάν!

Το περί καθρέπτου μάλλον το παρερμήνευσες, διότι την ακρότητα είναι που θέλει να αποφύγει. Τι ευθύνες έχει ο καθένας μας προσωπικά το έχω αναλύσει (έως σχεδόν κουράσει) επί σειρά ετών. Αναφέρομαι όμως σ'εκείνους που θεωρούν ότι αν δε συνεχίσεις να αυτομαστιγώνεσαι μέχρι να φτιάξεις δερματάκι κροκοδειλέ και να ρίξεις μετά αλάτι στις πληγές, ε, δεν έχεις το δικαίωμα να ζητάς τα ρέστα από τους πολιτικοί. Αυτό εννοεί το παράδειγμα με τον καθρέπτη. Αυτό που δηλαδή εκμεταλλεύεται ο Πάγκαλος και μας λέει μαλάκες μέσα στα μούτρα (βέβαια εδώ που τα λέμε, το γεγονός ότι ακόμη τα 2 μεγάλα κόμματα τα ψηφίζει κόσμος αποδεικνύει στην πράξη ότι όντως είμαστε μαλάκες και ότι ο Πάγκαλος έχει εν τέλει δίκιο, αλλά ας μην την ανοίξουμε τώρα αυτήν την κουβέντα). Στο διά ταύτα, αυτό εννοοούσα, ότι δεν υπάρχουν μόνο δίπολα.

Stefanos είπε...

To πες μόνο σου.. Θα σου πω ποιος φταίει όταν δω σύνθεση της επόμενης βουλής..

Hades είπε...

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα ρε προφέτα: δεν μας παίρνει να περιμένουμε την σύνθεση της επόμενης Βουλής. Γι'αυτό πρέπει να ξυπνήσουν ακόμη και οι βλάκες. Δηλαδή να μας φορτωθεί κανά 50% από τους δύο και να πούμε τι; Υπομονή 4 χρονάκια;

Κι εγώ έχω πει ότι καλώς ή κακώς, είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι οι πολιτικοί που πρέπει να δώσουν τη λύση. Για να τη δώσουν όμως πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάποια πράγματα. Αυτά γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα. Αν φταίω μόνο εγώ τότε οι πολιτικοί τα κάνουν όλα καλά, κ.ο.κ.
Η κότα ή το αυγό εν ολίγοις.

Η βλακεία πρέπει να παταχθεί. Αποτελεί μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας.

ESKARINA είπε...

Τώρα αν πω εγώ ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση της απόστασης που χωρίζει τον Προφήτη από τον Άδη, θα με δείρετε;
Προφήτη, δεν είναι λογικό να εξισώνεις την ευθύνη που έχουν οι πολίτες για την εκλογή λανθασμένων προσώπων με την ευθύνη για αυτό που ζούμε σήμερα που πρέπει να αποδοθεί (ουσιαστικά φορτώνοντας την όλη στους πολίτες), διότι ναι μεν δεχτήκαμε πολλάκις να παραμυθιαστούμε (έστω και πωληθούμε - δια της ψήφου μας), αλλά δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι είχαν κατά νου ότι αυτό θα είναι το τίμημα που θα τους ζητηθεί να πληρώσουν. Επιπλέον, το τανγκό θέλει δύο, όπως και η συναλλαγή.
Άδη, είναι μάλλον ρομαντικό (αν όχι ουτοπικό) να πιστεύεις ότι μπορεί έστω και με τεράστια προσπάθεια, όλος αυτός ο κόσμος που γαλουχήθηκε στο να μην σκέφτεται(για να μην αναφέρω τη χειρότερη εκδοχή του να σκέφτεται "μακριά από τον κώλο μου και όπου θέλει ας είναι") να ξυπνήσει και να αντιληφθεί ποια ειναι η πραγματικότητα. Χώρια που όλοι κινούμαστε με βάση ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο γνώσεων, εμπειριών και δεδομένων (ή όπως εγώ το λέω "ιδεοληψιών") το οποίο εκ των πραγμάτων δεν είναι ίδιο για όλους.

Τέλος, σε σχέση με τα σενάρια της καριέρας του Γιωργάκη, νομίζω ότι το "ουδείς αναντικατάστατος" ή αλλιώς "αναλώσιμος" περιγράφει την κυριότερη ιδιότητα των πολιτικών. Ο Γιωργάκης όμως έχει το ατού ότι κληρονόμησε το μαγαζάκι του μπαμπά του, και αυτή η κληρονομικότητα στην Ελλάδα είναι ο βασικότερος λόγος πολιτικής καριέρας (να πω ονόματα; νομίζω δεν χρειάζεται). Συνεπώς, είναι προφανές ότι ο Γιωργάκης δεν θα παραδώσει το μαγαζί έτσι εύκολα, και σίγουρα όχι προτού έχει διασφαλίσει για τον εαυτό του κάτι καλύτερο. Όλοι το ίδιο θα έκαναν.

Και αυτό που λέει ο Προφήτης, ότι δλδ δεν βγάζει άκρη, έχει μια δόση αλήθειας, υπό την έννοια ότι κανείς ή έστω οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους και συνεπώς δεν μπορούν να συμπεράνουν τι θα παιχθεί στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά όμως, σε μερικές περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε εξαντλητική απαρίθμηση των παραμέτρων, ούτε μαντικές ικανότητες, για να υποθέσεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αν π.χ. χώσεις το χεράκι σου στο καυτό λάδι...

(Άδη αυτό με τη θύρα 4 δεν το έχω, μήπως μπορείς να μου το κάνεις ψιλά;)

Hades είπε...

Eskarina, δε γίνεται να σταματήσουμε την προσπάθεια μπας και ξυπνήσει κανείς. Δεν είναι ρομαντικό αυτό, ρεαλιστικότατο είναι.

Η ομάδα μας παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατάφερε να βάλει στο σακούλι της 3 πολύτιμους βαθμούς. Αν δεν υπήρχαν μάλιστα και κάποια σημεία επιπολαιότητας αυτό θα γινόταν ακόμα πιο εύκολα. Τώρα θα ασχοληθούμε με ποιους άλλους, μα με τους γνωστούς άγνωστους αγαπητούς μας μπάτσους, την τρύπια κυβέρνηση και την αστεία super league.

Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν ότι η πρώτη φετινή μας εκδρομή στην Αθήνα κυλούσε ομαλά και αφού εναρμονιστήκαμε πλήρως στις απαιτήσεις της αστυνομίας και της super league (αγορά ονομαστικών εισιτηρίων, οργανωμένη μετακίνηση όπως όριζε το πρόγραμμα της αστυνομίας) θεωρήσαμε ότι θα περάσουμε ένα ευχάριστο ποδοσφαιρικό απόγευμα. Αυτό κράτησε μέχρι το ημίχρονο. Τότε έλαβε δράση η “π...άνα η αστυνομία” σύμφωνα με γνωστό σύνθημα των οπαδών μας.

Οι χακί μπάτσοι πήραν εντολή να εισέλθουν στην κερκίδα μας και να επιτεθούν με μανία στους οπαδούς μας, ίσως στον πιο ήρεμο εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία, με φίλους του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου να κάθονται και στην ίδια κερκίδα.

Εντύπωση μας προκάλεσε το σαδιστικό βλέμμα και η ηδονή των καθαρμάτων της αστυνομίας όταν χτυπούσαν με τα γκλόμπ αδιακρίτως νεαρούς, ηλικιωμένους και γυναίκες. Η ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων (σαν αυτές που προκάλεσαν αναπηρίες στις πρόσφατες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων) δεν ήταν τακτική διαχείρισης της μάζας αλλά βασανισμού και εκδίκησης, που θα μπορούσε να έχει χτες πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Μάλιστα η απάνθρωπη στάση της αστυνομίας προκάλεσε και την αντίδραση των οπαδών του Πανιωνίου.

Επειδή λοιπόν η συμπεριφορά των συγκεκριμένων ανθρώπων δεν είναι φυσιολογική πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε ψυχιατρικά τεστ, αλλα και τοξικολογικές εξετάσεις γιατί ίσως να δρουν και υπό την επήρεια ουσιών τις οποίες δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τις χορηγούν οι ανώτεροί τους. Είναι σίγουρο ότι τα ΜΑΤ δρουν ως συμμορία (σε γήπεδα, πορείες και συλλαλητήρια) με την ανοχή αλλά και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης. Ίσως ο Παπουτσής να νομίζει ότι με το ξύλο θα κάμψει το φρόνημα του λαού για τα επόμενα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει ο Γιωργάκης μαζί με τα υπόλοιπα λαμόγια της Βουλής. Είμαστε όμως σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, όπως έδειξε η αντίδραση των οπαδών μας τόσο στο γήπεδο όσο και στην εθνική οδό.

Αηδία μας προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα αντί να γίνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία, γινόταν παρατηρήσεις στους οπαδούς μας για τα υβριστικά συνθήματα που ακολούθησαν. Με τα οποία βέβαια δεν συμφωνούμε. Δεν θέλουμε η μάνα του πρωθυπουργού να εξομοιώνετε με τις ιερόδουλες, αφού οι τελευταίες βγάζουν τίμια το ψωμί τους και δεν μας φορτώθηκε στο σβέρκο κάποιο καθυστερημένο μούλικο τους.

Θέλουμε να ακούσουμε τώρα και τις θέσεις των κύριων Μπιτσαξή και Γερουλάνου για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα που προκαλεί το κράτος και τι κυρώσεις θα έχουν οι υπεύθυνοι. Όπως λοιπόν εξυγίαναν αυτοί οι καραγκιόζηδες το ποδόσφαιρο από τη διαφθορά έτσι θα λύσουν και το θέμα της βίας.
Πιλάβιε σε αφήσαμε στο τέλος. Το ότι είσαι γελοίος και έχεις απαξιώσει το άθλημα που αγαπάμε το ξέρουν και οι πέτρες. Το ότι στο τέλος οι μόνοι που θα ασχούνται με το ποδόσφαιρο θα είναι μόνο οι λίγες χιλιάδες φανατικοί οπαδοί είναι βέβαιο. Το προϊόν σας είναι είναι για τα μπάζα.

Κύριοι σας ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική χρονιά και σας υποσχόμαστε ότι το σκληρό ροκ που θέλετε θα το χόρεψουμε. Να δούμε ποιος θα αντέξει.
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΣΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΥΓ: Η οικογένεια του ΠΑΟΚ θρηνεί τον χαμό του Όμηρου, ενός αγνού Παοκτσή με πολλά χιλιόμετρα και τεράστια αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Καλό ταξίδι Όμηρε!

pølsemannen είπε...

Πολύ καλός, αλλά αδικείς το Λοβερδούνι:

Το παιδί ήθελε να αποστασιοποιηθεί από το μνημόνιο!

Σκέφτηκε "Πώς να το κάνω, πώς να το κάνω, πώς, να το κάνω... Α! Το βρήκα! Θα πω ότι ΔΕΝ το διάβασα!"

Ξέχασε όμως ότι το ψήφισε.

Δυστυχώς έχουν κατσικωθεί (και με δική μας ευθύνη) στον σβέρκο μας ένα κάρο εξουσιομανείς ανίκανοι.

pølsemannen είπε...

Διόρθωσις: Χρυσοχοϊδούνι.

Hades είπε...

Γλώττα λανθάνουσα αληθεία λέγει, αγαπητέ! Διότι κάπως έτσι, παρόμοια, σκέφτηκε κι ο Λόβερ για τη μεγάλη γυριστρούλα. Εκεί που πέφτουν πλέον τα ποσοστά του pasok η οποιαδ΄ποτε αποχώρηση (διάσπαση) θα σημαίνει ότι μπλέκει σε περιπέτειες τύπου ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα μπει στη Βουλή με το όριο του 3%..

Fineas είπε...

Άκουσα για αστρολόγους, και καλώς τον δέχτηκες τον ΑσΤΡΟΛόγο. Κατ αρχήν, παρά-ασχολείσαι με τα πρόσωπα. Σημασία έχουν οι πολιτικές που θα εφαρμόσουν, και ένα από τα λίγα σωστά που είπε η σ. Αλέκα ισχύουν. Πέντε κόμματα (τότε), δύο πολιτικές (και τώρα). Και όχι, σίγουρα, η επιστροφή στο ζωγραφιστό χαρτάκι όπως λες, δεν είναι η μοναδική λύση. Υπάρχει και άλλη, η οποία φαίνεται στα άστρα ιδίως αν είσαι Λέων είτε Ταύρος είτε οποιοδήποτε άλλο ζώδιο