Σελίδες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτι θα βγει με την Αυγή...

Κατ' αρχήν να πω ότι το θέμα που θα αναπτύξω το είχα κατά νου εδώ και αρκετό καιρό επί τη ευκαιρία μιας διαπιστώσεως που έκανα, δυστυχώς όμως υπήρξε και "αφορμή" πλέον και αναφέρομαι στην χθεσινή στυγερή δολοφονία ενός συνανθρώπου μας -Έλληνα πλέον, έτσι για να ξέρουμε ότι οι φασίστες δεν χτυπάνε μόνο αλλοδαπούς όπως τάχα μου ευαγγελίζονται.

Ποια ήταν η αφορμή;
Ο τίτλος της αναρτήσεως.
Κάτι θα βγει με την Αυγή.

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα στο σπίτι των γονιών ενός καλού μου φίλου. Ηλικιωμένοι άνθρωποι πλέον και είχα να τους δω καιρό. Πολύ ζορισμένοι οικονομικά αλλά δεν παραπονιώνταν γι'αυτό, αλλά για το γεγονός ότι οι πολιτικοί τους έχουν στερήσει την αξιοπρέπειά τους. Ο πατέρας του φίλου μου χρόνια ολόκληρα ναυτικός, θαλασσοδαρμένος σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, δεν είδε τα δύο του παιδιά να μεγαλώνουν. Τα άφησε μικρά και τα ξαναείδε μεγάλα. Στο ενδιάμεσο είχε μόλις λίγα ευχάριστα οικογενειακά διαλείμματα. Και όλα τα χρόνια ανήκε στην κατηγορία των εργαζομένων που θεωρούνταν ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέρνοντας συνάλλαγμα στην χώρα. Η μητέρα του φίλου μου έπρεπε να μεγαλώσει δύο παιδιά. Επάγγελμα, οικιακά, σε μια εποχή που το να λες ότι ασχολείσαι με το νοικοκυριό σου αποτελούσε ακόμη αξιοπρεπή ενασχόληση και όχι κάτι το υποτιμητικό. Αποτέλεσμα; Μία σύνταξη για να ζήσουν δύο άνθρωποι που επειδή τους ξέρω χρόνια ποτέ δεν τους θυμάμαι να είχαν καμιά ιδιαίτερα πολυδάπανη ή προκλητική ζωή. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Και ξαφνικά ένας εντελώς στουρνάρης πολιτικός έκρινε ότι η μία σύνταξη είναι πλουσιοπάροχος και πρέπει να μειωθεί πάρα πολύ διότι βλέπετε πχ ο Κεδίκογλου πρέπει να διορίσει την γκόμενά του στο ενδιάμεσο (κατά πως ακούστηκε από κάτι πολύ κακές γλώσσες από τις οποίες κυκλοφορούν πάμπολλες εσχάτως). Αφού λοιπόν περάσαμε και από έναν σχολιασμό της πολιτικής καταστάσεως, μου λέει με αυτοπεποίθηση ο πατέρας με την πλήρη υποστήριξη της μητέρας "κάτι θα βγει με την Αυγή". Πάγωσα, και ξέρετε γιατί; Διότι είναι τρομερά πιασάρικο, κάνει ρίμα και το χειρότερο όλων, είναι απλό.

Αμέσως του αντέτεινα ότι οι φασίστες δεν έρχονται για να φύγουν αλλά πάντα μένουν σαν τσιμπούρι. Όχι, μου ανταπάντησε. ας κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν αλλά στους πολιτικούς και μετά θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι θα πρέπει να φύγουν. Συζητήσαμε αρκετή ώρα επί τούτου και ειλικρινά δε νομίζω να τους έπεισα.

Και είναι λογικό. Πως να πείσεις έναν άνθρωπο που νοιώθει προδομένος, που αισθάνεται ότι τον βιάζουν καθημερινά, ότι του έχουν αποστερήσει την αξιοπρέπειά του; Δεν είναι εύκολο. Εμένα όμως με προβλημάτισε η εν λόγω ατάκα. Δεν τους είχα (και λόγω ηλικίας αλλά και λόγω μετριοπάθειας) ικανούς για ένα τέτοιο σύνθημα και το έψαξα λίγο στους δρόμους. Διαπίστωσα λοιπόν ότι αυτή η ατάκα βρίσκεται στο στόμα πολλών ανθρώπων που θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί λύση στα προβλήματά τους και παρομοίως είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι φασίστες είναι η μόνη λύση στα προβλήματά τους. Πως το νομίζουν; Τρέφοντας την ελπίδα ότι θα φοβηθούν οι πολιτικοί. Τόσο απλό.
Σας έχω ξαναγράψει και παλαιότερα ότι ο κόσμος ναι μεν ψηφίζει την Χρυσή Αυγή από την απέχθειά του για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, όμως δεν το κάνει από σκέτη αντίδραση αλλά από επιβράβευση. Αν ήταν από αντίδραση θα ανέβαιναν και άλλα κόμματα με κυριότερα τα κόμματα της Αριστεράς (η οποία ώς έχουμε ξαναπεί δεν υφίσταται κλπ). Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι ο κόσμος ψήφισε τους φασίστες ακριβώς γι'αυτά που κάνουν. Αν κι εδώ που τα λέμε σε κανενός το μυαλό δεν υπήρχε η δολοφονία ως λύση. Όμως αγαπητέ συμπολίτη μήτε η βλακεία, ούτε η άγνοια αποτελούν δικαιολογία. Ο φασίστας είναι πάντα φασίστας και πάντα ικανός για κάθε τι χειρότερο ανεξάρτητα αν δεν το ήξερες ή δεν το περίμενες.

Να σας πω την αλήθεια, λοιπόν, δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι μετά την χθεσινοβραδινή δολοφονία ο κόσμος θα αλλάξει άποψη για τους φασίστες διότι πολύ φοβάμαι ότι η σιχαμάρα, η αηδία, η απέχθεια για τους πολιτικούς θα παραμείνει μεγαλύτερη από τον φόβο για τους χρυσαυγήτες. Γιατί; Διότι τα μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν, η καθημερινότητα θα γίνει απείρως χειρότερη, τα ψέματα και η τρομοκρατία θα γιγαντωθούν, η ανασφάλεια θα χτυπήσει κόκκινα.

Στο Πέραμα και το Κερατσίνι, δύο περιοχές που για συγκυριακούς λόγους ξέρω αρκετά καλά η Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές δεν χτύπησε τα υψηλότερα ποσοστά της για πλάκα αλλά επειδή η φτώχεια εκεί πέρα είναι τερατώδης. Όποιος γουστάρει ας ανέβει στα παραπήγματα του Περάματος να δει την Ελλάδα της Ανάπτυξης. Όποιος θέλει ας κάνει μερικές βόλτες να δει τα σπίτια που μοιάζουν ακατοίκητα επειδή τους έχει κοπεί το ρεύμα.

Διαβάζω λοιπόν ότι την ίδιαν στιγμή που μαγειρεύεται το όνομα με το οποίο θα μας πλασαριστεί το νέο μνημόνιο που ήδη έχει σχεδόν συμφωνηθεί (όπως πχ παρφαί σοκολάτα, σασμάν αυτοκινήτου ή δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να το πουν προκειμένου να φανεί ότι τήρησαν την υπόσχεσή τους να μην φέρουν νέο μνημόνιο), την ίδιαν στιγμή που η ανθρωποκτόνος πολιτική θα συνεχιστεί επειδή έτσι γουστάρουν οι δανειστές, την ίδιαν στιγμή που το μόνο πραγματικό πλεόνασμα που διαθέτουμε είναι αυτό της απελπισίας, οι ίδιοι πολιτικοί που μας έχουν φέρει σε αυτήν την δεινή κατάσταση (και που όλοι μας ξέρουμε ότι τα πολύ χειρότερα είναι μπροστά) θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της Χρυσής Αυγής που ούτως ή άλλως οι ίδιοι δημιούργησαν.

Το είχα πει και τότε με το χαστούκι στην Κανέλλη, το είχα πει και με άλλες αντίστοιχες αφορμές όπου οι περισσότεροι έλεγαν ότι "που θα πάει, με αυτό θα πέσουν τα ποσοστά της": τα ποσοστά της δύσκολα θα πέσουν. Ακόμη και τώρα το φοβάμαι αυτό και ξέρετε γιατί; Διότι αν εξαιρέσουμε κάποιους τωόντι ιδεολογικά ευαίσθητους ή ευρύτερα πολιτικοποιημένους καθώς και (αναμφισβήτητα) τους ανθρώπους του στενού κύκλου του θύματος, όλοι οι άλλοι θα αντιμετωπίσουν τη δολοφονία ως μια ακόμη είδηση, σαν αυτές που μας πλασάρει η Τρέμη και ο κυρ-Μπάμπης του οποίου προφανώς τη σοβαρότερη Χρυσή Αυγή θαυμάζουμε τις τελευταίες μέρες...

Αλήθεια, θα υπάρξει κανείς από τους έγκυρους αναλυτές της καθημερινότητάς μας να μας ενημερώσουν για τα ψυχολογικά προβλήματα του θύματος; Για να ξέρουμε δηλαδή, που να εντάξουμε τη δολοφονία, όπως μας ωθούν να κάνουμε και με τις αυτοκτονίες, ένα πράγμα. Διότι έχω ξαναπεί ότι ζούμε ανάμεσά τους, η βλακεία σε αυτήν τη χώρα είναι το μόνο πραγματικό μας εθνικό προϊόν.

Διότι δε νομίζω να υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να θεωρεί ότι αυτό το τερατώδες κρεσέντο των φασιστών τις τελευταίες ημέρες ιδίως, είτε με τα γεγονότα στον Μελιγαλά, είτε με την επίθεση στους κνίτες κλπ είναι τυχαία. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Απλώς το κράτος δεν θέλει να πιάνει τους παρακρατικούς που του κάνουν μια χαρά τη δουλειά. Ξέρεις πόσο εύκολα μπορούν να φύγουν τα πρόβατα από το μαντρί αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος φόβος; Και η αλήθεια είναι ότι οι φόβοι αρχίζουν να τελειώνουν διότι πλέον καταδεικνύεται στην πράξη της καθημερινότητάς μας ότι η μεγάλη μάστιγα της εποχής μας, ο μεγάλος καρκίνος είναι η Ευρώπη. Το τάχα μου όνειρό μας.

Παπάρια μάντολες.
Αυτό δεν είναι Ευρώπη, αυτό είναι εφιάλτης. Αυτή είναι η Ευρώπη που είχαμε ονειρευτεί κάποτε; Όχι.
Αυτή είναι απλώς η πηγή όλων των δεινών. Ακόμη και οι πολιτικοί μας στο ίδιο πρόβλημα ανήκουν διότι πολύ απλά υπηρετούν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα. Όλα για τις τράπεζες και τίποτε άλλο, οι υπόλοιποι κόφτε τον λαιμό σας. Όταν λοιπόν εσύ καλείσαι να κόψεις τον λαιμό σου, μήπως τελικά η μόνη λύση που σου αφήνουν στα χέρια είναι το να ψηφίσεις κάποιον που ευχαρίστως θα κόψει κάποιον άλλο λαιμό; Και δεν θα λερωθούν και τα χέρια σου κιόλας. Για σκεφτείτε το...

Και στο ενδιάμεσο, αυτό το "κάτι θα βγει με την Αυγή" το βλέπω στον ύπνο μου σαν εφιάλτη διότι όσο ο περισσότερος κόσμος κάθεται στον αναπαυτικό πλην αποστειρωμένο καναπέ του ή πίσω από ένα αντιστοίχως αποστειρωμένο πληκτρολόγιο, στους δρόμους γίνεται η συνειδησιακή ζύμωση στην οποίαν καταλύτης είναι η κυβερνητική/ευρωπαϊκή πολιτική.
Ξύπνα ηλίθιε, ξύπνα.
Η Ευρώπη αυτή πρέπει να αλλάξει ειδάλλως θα μας καταπιεί όλους.

Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ, ειλικρινά.
Σε πρώτη φάση το μόνο που σκέφτομαι είναι να δώσουμε διεθνή έκταση στο θέμα, να μάθουν όλοι όχι τι συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά τι συμβαίνει στην Ευρώπη διότι η ακροδεξιά δεν είναι πλέον μόνο ελληνικό φαινόμενο. Έχει γιγαντωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφορά τους πάντες. Πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για τα αυξημένα ποσοστά των νεοναζί στην Αυστρία όπως λέγαμε κάποτε για τον Χάιντερ, αλλά για μια πανευρωπαϊκή στροφή προς τον φασισμό και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Σκέφτομαι. λοιπόν, να γράψω κάτι στα γερμανικά προσεχώς και μακάρι να προλάβω και τις εκλογές της Γερμανίας (όχι ότι ελπίζω να το διαβάσει κανείς Γερμανός αλλά λέμε τώρα).



Και στο ενδιάμεσο, μην τρέφετε πολλές ελπίδες ότι τα ποσοστά των φασιστών θα πέσουν, η τάση είναι ακριβώς η αντίθετη.
Θα είναι φρούδες τέτοιες ελπίδες.
Το φίδι δεν είναι πλέον στο αυγό και δεν είναι καν φιδάκι. Έχει εκκολαφθεί πλήρως, κυκλοφορεί εντελώς ελεύθερο και τρέφεται με την απελπισία. Όπως έκανε πάντοτε.
Χαίρετε.

16 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Δυστυχώς ορθά επισημαίνεις.

Από την στιγμή που εντολή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος είναι "κόψε τον λαιμό σου", ξυπνάνε άλλα πράγματα μέσα στους ανθρώπους, ιδιαίτερα δε αν δεν είναι και τίποτα θολοκουλτουριαραίοι σαν του λόγου μας.

Να 'μαστε καλά μέχρι τον Μάιο και την Ευρωψήφο... Θα μιλήσουν κι οι μουγκοί.

ΥΓ.

Δεν έχω αποστειρωμένο πληκτρολόγιο ρε! Ξέρεις τι μπίχλα έχει απάνω; :-Ρ

Hades είπε...

Φίλτατε συμμαχητά, εσείς έχετε εντελώς λερωμένο το μυαλό από τις σελίδες του Φιλάθλου, δεν υπήρχε αμφιβολία και διά το πληκτρολόγιόν σας που το ξέρουμε καλά τόσα χρόνια άλλωστε! Μακάρι να ήταν και άλλα έτσι θολοκουλτουριαρέικα.

Παρεμπιπτόντως πιστεύεις ότι όντως οι Ευρωεκλογές μπορεί να δείξουν το οτιδήποτε;

Panos Konstantinidis είπε...

Συμφωνούσα μαζί σου μέχρι που άρχιζες να τα ρίχνεις στην Ευρώπη... Πάλι οι άλλοι δηλαδή φταίνε...

Hades είπε...

Δηλαδή για την αύξηση της ακροδεξιάς στην Νορβηγία όπου και συμμετέχουν στην κυβέρνηση πλέον ποιος φταίει; Οι διορισμοί στο ελληνικό δημόσιο; Αρκετά με το παιχνιδάκι των υποτιθέμενων μοναχά δικών μας ευθυνών Πάνο. Μας έβαλαν πολύ πειστικά σε αυτό το παιχνίδι κάτι Πάγκαλοι και δεν συμμαζεύεται. Το πρόβλημα είναι απείρως μεγαλύτερο. Ώρα να το συνειδητοποιήσουμε.

Panos Konstantinidis είπε...

Δηλαδή για την αύξηση της ακροδεξιάς στην Νορβηγία όπου και συμμετέχουν στην κυβέρνηση πλέον ποιος φταίει;

Δεν μπορούν να φταίνε οι ίδιοι οι Νορβηγοί; Γιατί θα πρέπει να φταίει πάντα κάποιος άλλος; Ή πιστεύεις ότι σε προηγμένα κράτη τύπου Σουηδία, Νορβηγία ή Δανία δεν υπάρχει εξαθλίωση; Η φτώχια δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο Άδη, κάθε λαός έχει τα δικά του.

Δεν μας έχει βάλει στο παιγνίδι κανένας Πάγκαλος, το να συνειδητοποιήσουμε ότι πρωτίστως η ευθύνη είναι δική μας είναι το πρώτο βήμα προς την επίλυση του προβλήματος. Φταίει δηλαδή η Ευρώπη για τις συντάξεις σε πεθαμένους; Για τυφλους που είχαν μάτια 14 φταίει η Ευρώπη; Για τα ρουσφέτια και τους διορισμούς στο δημόσιο των "δικών μας παιδιών" πάλι η Ευρώπη φταίει;

Hades είπε...

Πάνο, όσον αφορά εμάς, την ίδια νοοτροπία είχαμε πάντοτε αλλά την ακροδεξιά την είχαμε θαμμένη. Τώρα που την ξεθάψαμε, συμπτωματικά (θες να μου πεις) το ίδιο συμβαίνει και σε ολόκληρη την Ευρώπη; Αδύνατον. Γι'αυτό σου απάντησα διερωτώμενος κατά πόσον για την Νορβηγία φταίνε οι διορισμοί στο ελληνικό δημόσιο. Είναι αδύνατον (έως και μαθηματικώς) σε διαφορετικές χώρες με άλλη κουλτούρα και άλλα δεδομένα να έχεις τα ίδια αποτελέσμα. Όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να ψάξεις για κάποια άλλη αιτία και η αιτία αυτή είναι η Ευρώπη. Πριν έναν χρόνο ο Μπρέιβικ καθάρισε κοντά 80 άτομα στην Νορβηγία. Σήμερα το κόμμα του συγκυβερνά. Γι'αυτό και είπα ότι δεν βλέπω να έχουμε καλά ξεμπερδέματα και αυτό δεν έχει να κάνει μοναχά με την αναμφιβόλως στρεβλή ελληνική νοοτροπία. Το πρόβλημα είναι η Ευρώπη.

Panos Konstantinidis είπε...

Το πρόβλημα είναι η Ευρώπη μόνο με την έννοια ότι δε μας δανείχει πλεόν χωρίς όρους. Ναι την ίδια νοοτροπία είχαμε πάντοτε αλλά τότε η κάνουλα της Ευρώπης δεν είχε στερέψει, άρα τα προβλήματα ήταν καλυμμένα κάτω από την κουβέρτα της "ευημερίας". Τώρα μας τραβήξαν την κουβέρτα οι Ευρωπαίοι και χάσαμε την μπάλα. Με αυτή την έννοια ναι, φταίει η Ευρώπη που βαρέθηκε να μας δανείζει χωρίς αντίκρισμα.

Όσον αφορά τη Νορβηγία θα σου πω κάτι μιας και έχω πολύ καλό μου φίλο που πήγε εκεί (λόγω κρίσης). Μου λέει λοιπόν ο φίλος μου (κάθε μέρα σχεδόν μιλάμε στο skype) ότι η Νορβηγία έχει πλέον επισήμως πάνω από 1.000.000 νόμιμους μετανάστες (και μιλάμε για μια χώρα 4.500.000 κατοίκων, άρα έχουν μετανάστες σε ποσοστό 25%) λόγω των προβλημάτων του Νότου. Οι Νορβηγοί αρχίζουν και δείχνουν πλέον σημάδια ξενοφοβίας, π.χ. σε μια δουλειά θα προτιμήσουν τον Νορβηγό, και ας έχει λιγότερα προσόντα από έναν ξένο, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις σπίτι, κλπ. Άρα κι εκεί αρχίζουν και εμφανίζονται προβλήματα. Δε θέλει και πολύ να βρεθεί ένας τρελός και να αρχίσει να πυροβολεί εδώ κι εκεί.

Hades είπε...

Αυτό που λες δεν ισχύει, κατ' αρχήν διότι ποτέ δεν σε δάνειζαν δίχως όρους και ως επί τω πλείστω με τοκογλυφικά επιτόκια. Αυτά πληρώνεις σήμερα. Το χοντρό πακέτο που έσκασε πέρσυ με τα κάμποσα δισάκια ήταν δάνειο επί ευημερίας Σημίτη να σου υπενθυμίσω. Οι όροι ήταν πάντα αυστηρότατοι, απλά η Ευρώπη δεν έλεγχε ποτέ κανέναν και όχι μόνο εμάς φυσικά, αφού ως απεδείχθη και η Γερμανία με την Γαλλία είναι απείρως περισσότερο μέσα στον βούρκο. Η Ευρώπη φταίει διότι έχει φέρει στο προσκήνιο τις αγορές και τις τράπεζες, έχει εγκαταστήσει ως μοναδική αξία το χρήμα και δεν υπάρχει καμία κοινωνική πρόνοια. Τα θέλουν όλα ιδιωτικά αλλά με μισθούς Κίνας. Μήπως δεν τα απαιτεί η Ευρώπη αυτά και θυμάμαι λάθος; Διότι -και διόρθωσέ με αν σφάλλω- ακόμη και οι πλέον αδαείς των οικονομικών γνωρίζουν ότι για να υπάρξει ανάκαμψη μιας οικονομίας πρέπει να κυκλοφορούν χρήματα. Μετά τον Β' ΠΠ οι Αμερικάνοι ας πούμε έριξαν χρήμα στην Ευρώπη (όχι για την ψυχή της μάνας τους φυσικά). Αν έλεγαν τότε ότι "παιδιά, μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας, τώρα χτίστε τα όλα πάλι μόνοι σας" τι θα γινόταν, Πάνο; Τίποτε. Η Ευρώπη είναι καρκίνος ακριβώς επειδή ΔΕΝ είναι Ευρώπη πλέον. Το όραμα του παρελθόντος δεν υφίσταται.

Ως προς την Νορβηγία, για να θυμηθούμε λίγο τα "δικά μας", μήπως θυμάσαι πόσους μετανάστες είχε η Νορβηγία όταν είχε σκάσει μύτη το κίνημα Inner Circle; Γιατί μάλλον ο φίλος σου δεν τα ξέρει πολύ καλά τα πράγματα.

Panos Konstantinidis είπε...

Μάλιστα, μου λες δηλαδή ότι φταίει Ευρώπη επειδή μας δάνειζε, όχι εμείς που δανειζόμασταν για ανάπτυξη και τα φάγαμε σε μπουζούκια, ταξίδια στη Χαβάη και μερτσέντες. Και στο κάτω κάτω ποτέ δεν έβαλε η Ευρώπη το όπλο στον κρόταφο της Ελλάδος και την πίεσε να δανειστεί. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Τέλος πάντων, ας το αφήσουμε εδώ και ας πούμνε ότι διαφωνούμε ως προς τον φταίχτη.

Τώρα για το inner circle που αναφέρεις, ειλικρινώς δεν μπορώ να κάνω τη σύνδεση με το μετανασταυετικό. Το inner circle ήταν καθαρώς αντιχριστιανικό κίνημα (εκτός από την περίπτωση του Faust που έφαγε τον ομοφυλόφιλο), όχι αντι-μεταναστευτικό.

Hades είπε...

Κάτσε ρε Πάνο, ποιος τα έφαγε στα μπουζούκια; Να πάνε μέσα αυτοί που τα έφαγαν, γιατί να πηδάνε εμένα δηλαδή; Και ως εμένα εννοώ τον κάθε εμένα που δεν έκανε τέτοιες μαλακίες.

Ξαναλέω: απεδείχθη ότι η όλη ιστορία βασίστηκε στο γεγονός ότι ουδείς θα τηρούσε το παραμικρό. Και στο ουδείς συμπεριλαμβάνεται και η Γερμανία και η Γαλλία και όλοι. Και ως προς τον δανεισμό, πως να μην δανειστείς; Αφού αυτό είναι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Όλοι δανείζονται θέλοντας και μη. Για να μην δανειστείς θέλει δικό σου νόμισμα και να τυπώνεις όλη την ώρα.

Δεν κολλάει το inner circle; Ο Count γιατί τα έσπασε και έφαγε τον Euronymous; Επειδή δεν τα έβρισκαν στο πόσες εκκλησίες να έκαιγαν; Κάργα ακροδεξιίλα είχε μέσα το πράγμα και δεν στρεφόταν μόνο κατά των χριστιανών.

Αγγελος είπε...

Μα... η Νορβηγία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Πώς μπορεί να της φταίει η "Ευρώπη" για τη στροφή προς την άκρα δεξιά;

Hades είπε...

Και επειδή δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση ως ευρωπαϊκή χώρα; Ή μήπως ούτε οι άλλες χώρες δεν είναι στην ΕΕ; Το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη εξετάζουμε φίλτατε, όχι μόνο εντός της ΕΕ ή εντός της ΟΝΕ.

Panos Konstantinidis είπε...

Κάτσε ρε Πάνο, ποιος τα έφαγε στα μπουζούκια; Να πάνε μέσα αυτοί που τα έφαγαν, γιατί να πηδάνε εμένα δηλαδή; Και ως εμένα εννοώ τον κάθε εμένα που δεν έκανε τέτοιες μαλακίες.

Να πάνε δεν είπε κανείς να μην πάνε. Αυτό θα είναι το δικαιότερο. Δεν μας λες όμως ποιός θα τους βάλει μέσα.

Όσο για την Ευρώπη, δεν είναι το θέμα να μη δανειστείς. Το θέμα είναι να μη δανειστείς πάνω από όσο μπορεί η τσέπη σου. Δεν γίνεται με 1500 ευρώ οικογενειακό εισόδημα να παίρνει σπίτι 300.000 ευρώ. Φταίει ο δανειστής, ναι, αλλά φταίει περισσότερο ο δανειζόμενος, διότι ο νόμος προστατεύει κυρίως το δανειστή (δηλαδή τις τράπεζες).

Τώρα για τον Euronymous & Vikerness, ένα θα σου πω... Πολλά τα λεφτά Άρη. Του χρωστούσε λεφτά ο Euronymous. Του είχε βγάλει τους πρώτους δίσκους του Vikerness στην Deathlike Silence και δεν του τα έδινε. Έτσι τον καθάρισε ο άλλος. Αν ενδιαφέρεσαι για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε το Άρχοντες του χάους.

Hades είπε...

Πάνο, για να αγοράσεις ένα σπίτι σε χαμηλότερη τιμή θα πρέπει να το βρεις σε χαμηλότερη τιμή. Δεν υπήρχαν τέτοια σπίτια, και γενικά παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα τα πάντα ήταν υπερτιμημένα. Μην ξεχνάς ότι η οικονομική κρίση ξεκίνησε από την κτηματομεσιτική αγορά στην Αμερική. Το σύστημα -το παγκόσμιο σύστημα- που στηρίζουν οι οικονομικές υπερδυνάμεις βασίζεται στον υπερβολικό δανεισμό. Αν δεν το κάνεις, καταστρέφεσαι. Αν το παρακάνεις επίσης καταστρέφεσαι. Οπότε είσαι αναγκαστικά μόνος σου να βρεις το πόσο πρέπει να δανειστείς. Εδώ το πρόβλημά μας ήταν ότι υιοθετήθηκε πλήρως η παπανδρεϊκή πολιτική ότι όσα περισσότερα χρωστάς τόσο περισσότερο σε προσέχουν. Αμ, δε. Ήγγικεν η ώρα που θα σου πάρουν και τα σώβρακα. Εγώ όμως δεν φταίω σε τίποτε. Και δεν τους ψήφιζα, και τους ξεμπρόστιαζα όσο μπορούσα (αν δεις από πότε έγραφα ότι έρχεται μεγάλη μπόρα θα πάθεις πλάκα, σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν σκάσει η κρίση) και δεν τους στήριξα ποτέ και πολλά άλλα. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να τους βάλω μέσα εγώ. Μπορώ όμως να ξεφτιλίζω όσους θα έπρεπε να το κάνουν και δεν το κάνουν. θυμήσου αυτό που λένε ότι the pen is mightier than the sword. ναι μεν μπορείς να πεθάνεις από το σπαθί αλλά και την πένα μην την υποτιμάς, πόσο μάλλον από την στιγμή που ποτέ δεν έμεινα μόνο στην πένα.

Για τα της Νορβηγίας, αυτό που λες ήταν το καθαρά προσωπικό τους. Τις τότε συνεντεύξεις και όλα τα καλούδια τα έχεις δει; Μιλάμε ότι γινόταν ΤΟ έλα να δεις. Ποιες οικονομικές διαφορές και κουραφέξαλα, οι τύποι είχαν κάργα ναζιστική ιδεολογία από πίσω.

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη για να μην μακρυγορώ, διότι νομίζω ότι το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το τελευταίο σου μήνυμα, απλώς να σου πω ότι αν δεν έβρισκαν φθηνότερο σπίτι να αγοράσουν θα μπορούσαν να μείνουν στο ενοίκιο, όπως έκανα κι εγώ. Αλλά δεν το κάνανε, άρα φταίνε.

Για τον inner circle, ας μην το πιάσουμε, δεν ήταν καθαρά ναζιστικές οι θέσεις τους (σίγουρα ήταν κατά ένα μέρος), θα σου πρότεινα να διαβάσεις το βιβλίο και μετά αν θες ανοίγεις ένα άλλο θέμα και το συζητάμε.

Hades είπε...

Μα κι εγώ μια ζωή σε ενοίκιο ήμουν ρε Πάνο. Όταν κάποια στιγμή κάθησα να τα βάλω κάτω οικονομικά για να δω αν μπορούσα να πάρω σπίτι και είδα τι πήδος με περίμενε είπα ότι καλό είναι και το ενοίκιο. Και μπορείς να είσαι συνέχεια και σε καινούριο σπίτι κιόλας. Αλλά από πότε το να θες δικό σου κεραμίδι έγινε κακό; Μήπως τελικά αδίκως ψάχνουμε ανάμεσά μας για τους κλέφτες; Αυτό είναι που λέω.