Σελίδες

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Εμπρός στον επόμενο καναπεδικό ακτιβισμό!

Ναι!!!! Το άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ενθουσιάστηκα!
Συγκρατήστε την ακόλουθη ημερομηνία Κυρίες και Κύριοι (που κοπροσκυλιάζετε στο παρόν βλογ): 28 Μαρτίου 2009 και ώρα 20:30. Είναι η μέρα που θα αλλάξει η πορεία και ο ρους αυτού του ταλαίπωρου πλανήτη. Είναι η μέρα (και ώρα) που θα κλείσουμε για μια ώρα τα φώτα και τους διακόπτες μας δείχνωντας ότι κάνουμε κάτι για την Γη μας! Είμαι συγκλονισμένος!
Μάλιστα, η εν λόγω διαφήμιση έλεγε ότι η ίδια κίνηση είχε γίνει και το 2008 και το 2007 και ήταν αποτελεσματικές! Όχι, μην ρωτάτε εμένα ποιο ήταν το αποτέλεσμα διότι δεν το γνωρίζω. Αλλά για να το έλεγε στην διαφήμιση κάτι θα ξέρουν οι άνθρωποι! Και όχι μόνο αυτό! Υπάρχει και σχετική ιστοσελίς όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για το όλο εγχείρημα! Ναι, Κυρίες και Κύριοι, είναι γεγονός! Ο καθένας από εμάς τους απλούς καθημερινούς πολίτες μπορεί πλέον να συμβάλει στην αλλαγή της ιστορίας από τον καναπέ του! Ναι, καλά το ακούσατε! Δεν χρειάζετε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να κάτσουμε στον καναπέ μας και το περιβάλλον θα φτιάξει, η Γη θα ανασάνει, είδη φυτών ή και ζώων που έχουν εξαφανισθεί θα επανέλθουν στη ζωή, η τρύπα του όζοντος θα κλείσει και ένας θεός ξέρω πόσα ακόμη...!
Εκπλήκτικ! Φαντάστικ! Τριμαλακίστικ!

Για να πάμε από το σπίτι μας στο περίπτερο της γωνίας παίρνουμε το αυτοκίνητο! Πετάμε τα πάντα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου για να μην λερώσουμε τους μέσα χώρους και ιδίως το πολύτιμο τασάκι! Η ανακύκλωση δεν υφίσταται ούτε καν σε ανέκδοτο! Τα λύμματα τα πετάμε σε ποτάμια, λίμνες και τον υδροφόρο ορίζοντα! Βάζουμε φωτιές για να αποκτήσουμε φιλέτα γης! Χτίζουμε αυθαίρετα μέσα σε δάση στα οποία προηγουμένως έχουμε φροντίσει ν'αφήσουμε τα σκουπίδια μας! Πόλεις και χωριά σφάζονται να μην γίνει χωματερή στην περιοχή τους ενόσω οι ίδιες πετούν τα σκουπίδια τους σε άλλες περιοχές! Στο αυτοκίνητο δεν κάνουμε ποτέ σέρβις διότι είναι ακριβό! Το νερό το σπαταλούμε αλόγιστα για τον οποιονδήποτε λόγο! Το καλοκαίρι τα κλιματιστικά δουλεύουν υπερωρίες! Κουλουπού, κουλουπού! Όχι όμως! Όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην μία ολόκληρη ώρα που θα έχουμε κλειστούς τους διακόπτες μας! Διότι ναι, με αυτήν τη μία ώρα λαμβάνουμε άφεση αμαρτιών για τις υπόλοιπες 364 ημέρες και 23 ώρες διπροσωπίας και σταρχιδισμού! Ιδού η μία ώρα που θα αλλάξει τις ζωές μας λοιπόν...
Όχι, αγαπητή αναγνώστρια και αγαπητέ αναγνώστη: δεν έχει σημασία αν οι ΗΠΑ δεν υπογράφουν το πρωτόκολλο του Κιότο. Σημασία έχει να κλείσουν οι διακόπτες των ΗΠΑ για μια ολόκληρη ώρα! Όχι, δεν έχει σημασία αν τα πυρηνικά απόβλητα τα πετάμε στα βάθη των Ωεκανών. Σημασία έχει να δείξουμε ότι είμαστε ενεργοί πολίτες! Όχι, δεν έχει σημασία το γεγονός ότι δεν αγοράζουμε ανακυκλωμένο χαρτί επειδή είναι ακριβότερο από το κανονικό. Σημασία έχει να μην μείνουμε έξω από μια τόσο σημαντική κίνηση!

Ναι λοιπόν, δείξε κι εσύ ότι ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον, κλείσε κι εσύ τον διακόπτη σου. Απλά να θυμάσαι ότι και αύριο μαλάκας θα ξυπνήσεις.

ΥΓ. Θα βγάλουμε από την πρίζα και τα ψυγεία;

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Τα καζανάκια θα τα τραβήξουμε φέτος?
Με τι μαλακίες ασχολείται ο κόσμος και νομίζει ότι επιτελεί και έργο!

Κώστας είπε...

Η φετινή επέτειος του τραβήγματος των καζανακιών είναι σημαδιακή..
1-4-2009 Μεγάλη Αποκριά....

Καληνύκτα...

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη, εγώ δεν το θεωρώ τόσο γελοίο το να κλείσει κάποιος τα φώτα/ηλεκτρικές συσκευές/κλπ για μία ώρα. Ίσως με αυτόν τον τρόπο ξυπνήσει κάποτε ο μαλάκας ο νεοέλληνας και συνειδητοποιήσει τη μαλακία που τον δέρνει. Και ένα άτομο να γίνει περιβαλλοντολογικώς καλύτερος με αυτόν τον τρόπο κέρδος θα είναι.

Zaphod είπε...

"Μάλιστα, η εν λόγω διαφήμιση έλεγε ότι η ίδια κίνηση είχε γίνει και το 2008 και το 2007 και ήταν αποτελεσματικές"!!

Απο την τοση αποτελεσματικοτητα σειστηκε το σύμπαν, αλλαξε σπιν ο πλανήτης και λιποθύμησε ο Δίας!


Που πάμε ρεεεεεεεεεεεεεεεε!

Stefanos είπε...

Ο Ρικούδης σε κάποιο blog παλιά, είχε υπολογίσει τι ακριβώς γλυτώνουμε από μια τέτοια κίνηση. Ήταν γαμάτο και εντελώς αστείο.
Που σαι ρε κοπρίτη; :D

Hades είπε...

@_st_
Πλάκα, πλάκα τα καζανάκια ήταν ίσως ο σοβαρότερος ιντερνετικός ακτιβισμός που έχει γίνει τα τελευταία 371 χρόνια... :)

@Κώστα
Συμπτωματικόν αγαπητέ... :):)

@Πάνο
Αδελφέ, διαφωνώ. Κατ' αρχήν προσωπικά δεν αντελήφθην κανένα κέρδος από τα 2 προηγούμενα εγχειρήματα, κι αφετέρου γιατί μόνο μια ώρα; Γιατί πχ δεν το έκαναν για 6 ώρες; Και γιατί μόνο τα φώτα και όχι και τις τηλεοράσεις ή τα ψυγεία και τις ηλεκτρικές σόμπες; Δηλαδή αυτά με αιολική ενέργεια λειτουργούν;
Δυστυχώς ο νεοΈλλην έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν θα ξυπνήσει ποτέ.

@zaphod
Έτσι όπως το βλέπω, μάλλον στο διάολο...

@prophet
Γάμησέ τα προφέτα, η κατάποσις με το μπουρί της σόμπας συνεχίζεται ακάθεκτη... Άσε, τι να σου λέω...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Hades
Τι μαλακίες κάνεις και σύ μωρέ;
Πές το μια - δυο μέρες πρίν ή πάρε ένα τηλέφωνο!
Ξέχασα και ήρθα πάλι να δώ την ημερομηνία!
Άλλες τρείς μέρες μέχρι να σωθούμε, αλλά κάνε και μια υπενθύμιση, ρε συ.
Γέροι άνθρωποι είμαστε...

Άσε θα το γράψω, κάπου.
Εντάξει μωρέ θα τα φτιάξουμε, όλα!

patsiouri είπε...

Αχ...πόσο δίκιο εχεις.
Και το κακό είναι πως όταν διαβάζω για τέτοιου είδους κινήσεις πάντα συμμετέχω γιατί εχω τύψεις μετά αν δεν το κάνω...

Τριμαλακίστικ!

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη αφού το ξέρεις ότι ο νεοέλληνας δεν μπορεί τα δύσκολα. Αν του πεις να το κάνει για έξι ώρες δε θα το κάνει. Αν του πεις να το κάνει για δέκα λεπτά ίσως το κάνει για πέντε. Το κέρδος (αν υπάρξει) δε θα το αντιληφθείς τώρα, θα το αντιληφθείς μετά από μια δεκαετία. Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό.

Hades είπε...

@Σπίθα
Ναι, πες μου ότι φταίω κιόλας... Δεν φτάνει ρε που σου προσφέρω τέτοια ποιοτική ενημέρωση και μου τη λες κι από πάνω; Ρε ουρτ... :):)

@patsiouri
Κι εγώ για να μην έχω τύψεις συνήθως όποτε παίρνω χαμπάρι τέτοια μέρα συνήθως προσπαθώ να κάνω τα αντίθετα. Σκέψου ότι εκείνη την αλήστου μέρα των κλειστών τηλεοράσεων την ε΄χια ανοικτή για κανά 4ωρο σερί (που συνήθως τετράωρο βλέπω μέσα σε έναν μήνα)... :):):)

@Πάνο
Αυτό που λες είναι συγκρουώμενο όμως: διότι αν δεν είναι για τα δύσκολα, το κέρδος που πιθανώς να εμφανισθεί έστω και μετά από 10 χρόνια θα είναι από ενέργειες άλλων. Το θέμα είναι ότι η νοσηρή μας νοοτροπίας με τέτοιες ηλίθιες ενέργειες δεν βελτιώνεται. Κι εκεί που πάσχουμε δεν είναι στην καλή θέληση αλλά στην παιδεία γενικότερα.

geokalp είπε...

σε μεγάλες φόρμες ήσουν όταν τα έγραφες!
φιλιά!

Hades είπε...

Μπα, μάλλον την έχω χάσει τη φόρμα μου. Συνήθως είμαι σε τζιν ή σε πιτζάμα πλέον... :):)