Σελίδες

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Παναθηναϊκός της Αριστεράς και της Προόδου

Ντάξει, έχουν περάσει κάτι μέρες και είχαμε κι άλλα πάμπολλα γεγονότα στο ενδιάμεσο, αλλά τέτοια αριστουργήματα, τέτοια ποιήματα δεν τα αφήνεις έτσι εύκολα να πέσουν κάτω... :)

Ειλικρινώς θα πω ότι εξεπλάγην από την απόφαση του σοφέρ, και αυτό κυρίως διότι ως γνωστόν ο βάζελος δεν είχε ποτέ του σχέση με το πολιτικό κατεστημένο της χώρας (ξέρετε, τα'χουμε ξαναπεί). Βέβαια αναφορικά με την επιλογή του θα τα πούμε και πιο κάτω, αλλά ας μην προτρέχουμε.

Κάτι πήρε το μάτι μου ότι πλέον επίσημη εφημερίδα της ομάδας θα είναι η Αυγή, ενώ ως νέος ύμνος (τρόπος του λέγειν νέος) θα καθιερωθεί το Bandiera Rossa.



Ανυπομονώ να θαυμάσω εκείνα τα καλόπαιδα με τα μπουλντόγκ και τους κέλτικους σταυρούς να το τραγουδάνε αγκαλιασμένοι!

Βέβαια οι φήμες ότι θα επανέλθουν και οι ροζ φανέλες εποχής ΠΟΑ για να συμβαδίζουν με το ροζάκι του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσθησαν μετά αμέσου βδελυγμίας, παρομοίως και ότι ο ΠΑΟ (Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος) θα μετονομαστεί σε ΠΑΡΙΖΑ (Παναθηναϊκός Ριζοσπαστικής Αριστεράς). Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι τουλάχιστον στο προλεταριάτο της 13 και τα λοιπά συνδεσμιακά προτσές θα αποκαλούνται σύντροφοι πλέον! Αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει και την ΝΟΠΟ υποθέτω...

Δεν μπορώ να μην εξωτερικεύσω όμως την απορία μου: γιατί όχι τον Καραμανλή; Βάζελος είναι κι αυτός κι αν μη τι άλλο έχει εμπειρία από εξουσία. Δηλαδή μας τα έκαναν τσουρέκια 3 μήνες με τις σφαγές τους (τα λέγαμε προ διετίας και βάλε περί πολυδιασπαστικότητας αλλά ποιος άκουγε) και αυτό για να σκάσει μύτη ο Κωνσταντόπουλος; Δεν έπαιρναν τον Σημίτη μπας και δουν άσπρη μέρα στο γηπεδικό και να πάψει να είναι μόνο μακέτο; Νταξ', ο Σημίτης είναι Ολυμπιακός θα μου πείτε, το ξέρω, αλλά από τον Κωνσταντόπουλο μάλλον καλύτερος θα ήταν. Άσε που θα είχε και κανά κονέ με τον Κόκκαλη, μπας και πάρουν κανά πρωτάθλημα παραπάνω... :):)

Παρεμπιπτόντως, έχω δυο ακόμη απορίες: πρώτον, ο Κωνσταντόπουλος με τον Κίτσιο θα κάθονται δίπλα-δίπλα; Μιαμ, μιαμ, αυτό θέλω να το δω!!! Μια επταετία ιστορίας σε δυο όχθες ποταμού στα διπλανά καθίσματα! Και δεύτερον, αν κάνει καμιά κουτσουκέλα από τον πρεδρικό θώκο θα τον υπερασπιστεί η τηλεπαναστάτρια σύντροφος Λιάνα; Ωραία πράγματα! Τελικά από πολυμετοχικός μας προέκυψε πολυκομματικός! :)
Και τι πολυκομματικός! Με τη μεγάλη ενοποίηση της Αριστεράς στα εν όψει! Ιδίως αν τα βρει με τον Τσίπρα στο θέμα του γηπέδου, μετά θα μένει μόνο ο Αλέκος και οι Ανανεωτικοί αφού η Αλέκα έχει ήδη αντιπρόσωπο μέσα... Πραγματικά η επιτυχία Τζίγγερ αγγίζει τα όρια του θριάμβου!

Η πλάκα είναι ότι είχα πιάσει την ίδια μέρα της ανακοίνωσης έναν βάζελο φίλο μου (κάφρο της 13) στο δούλεμα και μέσα στα νεύρα και την αμηχανία του γυρνάει και μου λέει μάλλον για να με ξεφορτωθεί "καλά, να δείτε τι θα πάθετε". Οπότε αναγκαστικά τον ρώτησα αν θα μας κάνουν μήνυση...

Πάντως καλού κακού οι φίλοι βάζελοι ας ξεκινήσουν να μαζεύουν από τώρα κουπόνια του Συνασπισμού διότι κατά τα τέλη Αυγούστου σύμφωνα με πληροφορίες θα ανταλάσσονται με διαρκείας σε διάφορες θύρες. Κι όχι τίποτε άλλο αλλά δεν θα πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία μιας και φέτος ακούγεται ότι θα προαχθούν από την Νεολαία Παναθηναϊκού (τις πρώην Ακαδημίες δηλαδή) στην ανδρική ομάδα 2-3 πιτσιρικάδες που θα βγάζουν μάτια, φτυστοί ο Τσίπρας θα είναι... :)

Ε, ρε γλέντια. Ρε δεν αφήνατε τον Γλάστρα καλύτερα που νόμιζε ότι ήταν και κάποιος; :):):)

Πάντως πέραν της πλάκας, κατ' εμέ είναι προφανές ότι η επιλογή του σοφέρ είχε να κάνει σχδόν αμιγώς με το γηπεδικό. Μην ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας αντιδρά εκεί κι αν μη τι άλλο ο Κωνσταντόπουλος Τσίπρας δεν είναι. Βέβαια του Τζίγγερ του διέφυγε κάτι: πως ο Κωνσταντόπουλος ναι μεν θα φέρει μάλλον εύκολα βόλτα τον Τσίπρα, αλλά την αρχαιολογική Υπηρεσία δεν πρόκειται να την καταφέρει. Και μιας και πάνω είπα σχεδόν αμιγώς, το υπόλοιπο μάλλον έχει να κάνει με τις γνώσεις του επί δικονομικών θεμάτων, μιας και ο φρονημίτης δείχνει να θέλει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ αγωγών και μηνύσεων. Κοινώς, η επιλογή Τζίγγερ δεν ήταν τόσο ξεκάρφωτη όσο νομίζει ο κόσμος, ήταν όμως τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων ατυ-χέστατη.

Όπως και να'χει, η ιστορία θα τα δείξει όλα. Απλά, στο ενδιάμεσο ας γελάμε... :)

(η φωτογραφία του νέου σήματος του ΠΑΡΙΖΑ από το Ερυθρόλευκο Μετερίζι)

3 σχόλια:

ellinaki είπε...

Ομολογώ, ότι παρά την αποσιασιοποίησή μου από τα ΜΜΕ και τα εγκόσμια τον τελευταίο μήνα, το συγκεκριμένο έσκασε σαν το ανέκδοτο της χρονιάς στο ερημονήσι που ήμουν :)

ellinaki είπε...

Άσε που μπορεί και ο Manu Chao τώρα να βγάλει κομμάτι "Me gusta La Panatha me gustas tu"

Hades είπε...

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που έσπευσε ο Κωνσταντό να συνεργαστεί με το μεγάλο κεφάλαιο ήταν όντως ποιητικός, οπότε το ο,τιδήποτε άλλο λάχει στο μέλλον δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει... :)