Σελίδες

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Περί των Έψιλον

Ω, ναι! Ήγγικεν η ώρα να καταπιαστώ μ'αυτό το τεράστιο μεν, ανύπαρκτο δε θέμα (όπως είχα "τάξει" από εδώ).
Πιστεύω πως λιγοτερο ή περισσότερο όλοι θα'χουν ακουστά για τους διαβόητους Έψιλον, εκείνη την πανίσχυρη μυστική ομάδα Υπερελλήνων την οποίαν ναι μεν έχει πάρει στο κατόπι κάθε ξένη μυστική υπηρεσία προκειμένου: α) να την καταστρέψει και β) να της κλέψει τις μυστικές τεχνολογίες, αλλά εκείνη δεν μασάι μία (το μασάι, δίχως έψιλον, όπως η γνωστή φυλή) και η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την προστασία του Έθνους όπως και την απόκρουση -όχι των πέναλτυ- αλλά κάθε ξένης ανθελληνικής επιθέσεως.

Πρωτού προχωρήσω στο ψητό όμως απαιτούνται κάποιοι πρόλογοι. Κατ΄αρχήν πρέπει να εξετάσουμε που βασίζεται ο μύθος των Έψιλον: στς τρεις μετώπες του Μαντείου των Δελφών (όπως και σε κάθε μετώπη Ιερού) υπήρχαν σκαλισμένα αντίστοιχα τα εξής: ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ-Ε-ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ.
Το μηδέν άγαν σημαίνει καμία υπερβολή: ήταν μια παρότρυνση του θεού Απόλλωνα προς τους ανθρώπους, να μην είναι υπερβολικοί, να είναι απλοί, κι αυτό διότι μέσω της απλότητος θα μπορούσαν να κατανοήσουν το Παν. Η δεύτερη -και απείρως "βαρύτερη" ρήση ήταν το πασίγνωστο γνώθι σεαυτόν, δηλαδή να γνωρίζεις τον εαυτό σου, διόλου εύκολο: τι νόημα είχε ν'απευθυνθείς στον θεό για να μάθεις κάτι αν προτίστως δεν ήξερες τι είσαι εσύ και τι μπορείς να κάνεις, τι δυνατότητες έχεις; Φυσικά οι δυο αυτές ρήσεις δεν είναι τόσο σύντομες στην ανάλυση, απλά τις αναφέρω έτσι "σημειολογικά" για να ξέρουμε τι γίνεται. Το τρίτο "σκάλισμα" λοιπόν, το οποίο βρισκόταν στην πρόσθια μετώπη του Ιερού, ήταν το γράμμα "Ε".
Το τι μπορεί να σήμαινε η ύπαρξη του γράμματος ήταν ένα θέμα που είχε προβληματίσει τους πάντες από την αρχαιότητα κιόλας. Διότι οι αρχαίοι -ελεύθερα κι ανήσυχα πνεύματα γαρ- όταν έβλεπαν κάτι, το πρώτο πράγμα που σκέφτονταν ήταν "γιατί αυτό, κι όχι το άλλο". Γιατί όχι το δέλτα λοιπόν, ή το ωμέγα; Τόσα γράμματα έχει το αλφάβητο και γιατί έπρεπε το Έψιλον να κοσμεί την πρόσθια μετώπη του Ιερού; Όπως λοιπόν οι άλλες παροτρύνσεις του θεού απευθύνονταν στους ανθρώπους -στο εσωτερικό τους- και έκρυβαν τεράστια νοήματα, λογικό επακόλουθο ήταν κάτι αντίστοιχο να υπήρχε και στο γράμμα Έψιλον. Το γεγονός ότι ο Πλούταρχος έγραψε το "Περί του Ει εν Δελφοίς" δείχει τον έντονο προβληματισμό από τότε κιόλας. Μια παρένθεση εδώ.

Να αναφέρω εν τάχει πως -και πόσο συμπτωματικά- ξεκίνησα ν'ασχολούμαι με αρχαία κείμενα φιλοσοφίας: όταν ήμουν στο σχολείο ακόμη (το καλοκαίρι της Β' Λυκείου για την ακρίβεια) είχα παραγγείλει ένα ξενόγλωσσο βιβλίο από κάποιο βιβλιοπωλείο για το φροντιστήριο. Σαν πήγα να το παραλάβω, όσο περίμενα να το φέρει ο βιβλιοπώλης άρχισα να ρίχνω μια ματιά κι επειδή ανέκαθεν με έλκυε η αρχαία Ελλάδα κοίταζα την εκεί θεματολογία. Ξαφνικά λοιπόν βλέπω ένα βιβλίο με τίτλο "Μηχανική και Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα". Αμέσως έβαλα τα γέλια: αυτοί ήταν άπλυτοι, αξύριστοι και ξυπόλητοι, σκέφτηκα καθώς άρχισα να το ξεφυλλίζω. Έτσι δεν είχαμε μάθει για τους αρχαίους; Το πρόβλημα ήταν ότι το βιβλίο έδειχνε ενδιαφέροντα πράγματα και το κυριότερο στηριζόταν σε πολλές πηγές. Η απορία "γιατί δεν μαθαίναμε τέτοια στο σχολείο;" ήταν άμεση. Έτσι αποφάσισα να το αγοράσω από περιέργεια. Όταν κάποιες μέρες μετά το τελείωσα ήμουν ενθουσιασμένος: έτσι άρχισα σιγά, σιγά να ασχολούμαι όλο και περισσότερο με το ζήτημα: έψαχνα σε εγκυκλοπαίδειες ή αγόραζα βιβλία όποτε μπορούσα με έναν και μοναδικό σκοπό: ν'ανακαλύψω τις μυστικές τεχνολογίες των αρχαίων Ελλήνων. Περιττό να πω ότι η φαντασία μου κάλπαζε ασταμάτητη (όπως κάνει ακόμη άλλωστε). Εξάλλου υπήρχαν και... χειροπιαστά παραδείγματα: ο Δημόκριτος ας πούμε. Πως έκανε λόγο για άτομο; Πως ήξερε ότι αυτό το σωματίδιο δεν διασπάται και το ονόμασε έτσι (α+τέμνω); Άρα αυτό σημαίνει ότι μέσα σε κάποιο πυρηνικό αντιδραστήριο-εργαστήριο κατάφερε να διασπάσει το μόριο, απλά δεν είχε τη δυνατότητα να διασπάσει και το άτομο, σκέφτηκα θριαμβολογώντας. Έτσι, όποτε μπορούσα, το έριχνα στο διάβασμα.
Το θέμα είναι ότι διάβαζα, διάβαζα και μυστικές τεχνολογίες δεν έβλεπα. Απτόητος εγώ όμως συνέχιζα: τόσα βιβλία υπάρχουν, ο πλέον πολυγραφότατος λαός είμαστε (κι ας έχει σωθεί -να'ναι καλά οι Χριστιανοί γι'αυτό- μόλις το 5% των συγγραμμάτων), όλο και κάτι θ'ανακαλύψω. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησα να διαβάζω φιλοσοφία δίχως καν να το'χω καταλάβει.
Για την ιστορία ν'αναφέρω ότι ο Δημόκριτος φυσικά δεν διέσπασε κανένα απολύτως μόριο: με το μυαλό του μόνο τα έκανε όλ'αυτά: με λογική αλληλουχία σκέψεων και επαγωγικά συμπεράσματα, έχοντας παρατηρήσει επί μακρώ τη φύση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχει ένα στοιχειώδες σωματίδιο το οποίο να αποτελεί την αρχή των πάντων. Το βιβλίο του Λάζου που προανέφερα δε, δεν μιλάει για υπερόπλα και λοιπές αηδίες φυσικά, αλλά για πραγματικά τεχνολογικά και μηχανικά θαύματα της τότε εποχής, όπως η κατασκευή χυτηρίων, οικοδομημάτων κλπ, γι'αυτό και έχει πολλές πηγές, επειδή στηρίζεται στην ιστορία και στην αρχαιολογία.
Κάπως έτσι σκεφτόμουν αναφορικά με τέτοια ζητήματα οταν ήμουν παιδί. Και δεν ήταν κακό, διοτι από το εσφαλμένο των σκέψεών μου ανακάλυψα πολλά, σημαντικότατα και άκρως ενδιαφέροντα πράγματα που με έχουν βοηθήσει πολύ στη ζωή μου. Ίσως αυτό που με έσωσε -αν και το συνειδητοποίησα πολλά χρόνια μετά- να ήταν το ότι πάντα προτιμούσα να διαβάζω απευθείας τις πηγές: έτσι και τότε ξεκίνησα το ψάξιμο απευθείας στα αρχαία κείμενα (δηλαδή τις μεταφράσεις τους -αρχαία δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί να μάθω ακόμη) κι όχι στις... αντικειμενικές αναλύσεις συγχρώνων τρίτων. Το πρόβλημα όμως έγκειται αλλού: αν σκέφτεσαι έτσι σαν παιδί, πάει κι έρχεται. Τι συμβαίνει όταν συνεχίζεις να σκέφτεσαι έτσι και σαν μεγάλος. Και σ'αυτό το σημείο να επανέλθω στους Έψιλον...

Η θεματολογία των Έψιλον (γνωστοί και ως Ομάδα Έψιλον) υποστηρίζεται από πληθώρα βιβλίων. Η ιστορία πάνω-κάτω έχει ως εξής: υπάρχει μια άκρως μυστική ομάδα επιστημόνων (κυρίως) η οποία έχει στην κατοχή της γνώσεις για τα υπερόπλα των αρχαίων Ελλήνων, όπλα που ακόμη και σήμερα είναι πολύ μπροστά από τα πλέον σύγχρονα, και που ως σκοπό της έχει την προστασία του Έθνους των Ελλήνων (στα Ίμια που ήσασταν ρε παιδιά; όχι τίποτε άλλο αλλά πάλι ρόμπες γίναμε τότε με τα ευχαριστηλίκια στους αμερικάνους). Μάλιστα η ομάδα Έψιλον είναι τόσο μυστική που τελείως... συμπτωματικά υπάρχουν κάποιοι εκλεκτοί αν και τελείως άσχετοι με αυτήν (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) που και πάλι τελείως συμπτωματικά έχουν έρθει σε επαφή με αυτήν την ομάδα, που γνωρίζουν πολλά περί αυτής, και που αποτελούν τη σύνδεση της ομάδας με των έξω κόσμο. Για τέτοια μυστικότητα μιλάμε.
Επίσης η μυστικότητα της ομάδας Έψιλον διαφυλάσσεται και από άλλους, οι οποίοι βγαίνουν φόρα παρτίδα και λένε ότι είναι μέλη της. Και πάλι η άκρα μυστικότητα στο προσκήνιο. Το χειρότερο είναι ότι ουδείς πετάει ντομάτες όμως.
Μια από τις πολύ αστείες ιστορίες που κυκλοφορούν είναι αυτή που μιλάει για τον πόλεμο στα Φόκλαντς. Ως γνωστόν εκεί είχαν έρθει σε ένοπλη σύγκρουση η Αγγλία με την Αργεντινή το 1979 (αν θυμάμαι σωστά το έτος): τα Φόκλαντς είναι ένα μικρό σύμπλεγμα νησιών ανοικτά της Αργεντινής. Είναι αργεντίνικο έδαφος που βρίσκεται όμως υπό αγγλική εξουσία. Κάποια στιγμή οι Αργεντίνοι κινήθηκαν για την επανάκτηση των εδαφών τους και οι Άγγλοι ανταπάντησαν. Τελικά οι Άγγλοι κέρδισαν τον πόλεμο, για την ιστορία το αναφέρω αυτό. Τι σχέση έχουν τα Φόκλαντς όμως με την ομάδα Έψιλον; Εμ, πως δεν έχουν;!
Σύμφωνα με "πηγές" (συνεντεύξεις ολόκληρες μιλάμε) ο πόλεμος στα Φόκλαντς έγινε όταν οι Άγγλοι (οι μυστικές τους υπηρεσίες δηλαδή) ανακάλυψαν ότι εκεί υπήρχε κρυμμένο το μυστικό υπερόπλο -που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα- των Ελλήνων, το περιβόητο μπέβατρο. Τώρα μη με ρωτήσετε τι δουλειά έχει με την προστασία της Ελλάδος (η οποία ως γνωστόν βρίσκεται στην νοτιοανατολική Ευρώπη, στο μέσον περίπου του βορείου ημισφαιρίου) ένα υπερόπλο που είναι κρυμμένο λίγο πιο βόρεια από την Ανταρκτική (δηλαδή... καμία σχέση), διότι ειλικρινά δεν ξέρω να σας απαντήσω. Το θέμα είναι λοιπόν ότι κάποια στιγμή το ανακάλυψαν οι Άγγλοι και έπρεπε πάσει θυσία να το πάρουν στα χέρια τους. Βέβαια εδώ πέφτουμε μοιραία σε έναν άλλον σκόπελο: αφού οι Άγγλοι είχαν τα Φόκλαντς ήδη, τότε ο πόλεμος γιατί ξεκίνησε; Χμ, πιθανώς να δωροδόκησαν την τότε κυβέρνηση της Αργεντινής (που ήταν χούντα νομίζω). Άλλωστε είναι λογικό: αν έχεις ήδη ένα έδαφος άρα μπορείς να κάνεις ό,τι θες σε αυτό, βάζεις μιαν άλλη χώρα (στην οποίαν ανήκει γεωγραφικά το έδαφος) να σου επιτεθεί για ν'αποκτήσεις λόγο να πας να βουτήξεις το υπερόπλο, έτσι δεν είναι; Ντάξει, μπορεί να είναι κυριολεκτικά σα να κάνεις το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέσω Μαδρίτης, αλλά τι να κάνουμε;! Να τους χαλάσουμε το χατήρι; Μην ξεφεύγουμε όμως: η ουσία είναι αλλού, και πιο συγκεκριμένα ότι παρόλο που οι Άγγλοι τα έκαναν όπως γούσταραν εκεί κάτω, τελικά το... μπέβατρο δεν το πήραν στα χέρια τους. Πως; Μα φυσικά πρόλαβαν και το κατέστρεψαν! Ε, μην ρωτάτε "ποιοι" το κατέστρεψαν! Αμάν πια, τι δύσπιστοι άνθρωποι είστε 'σείς! Το κατέστρεψαν, έτσι γενικώς και αορίστως -όχι οι Άγγλοι βέβαια, οι οποίοι έμειναν με τα... Φόκλαντς στο χέρι! Οι Έψιλον ,ντε, ποιοι άλλοι;! Ως διά μαγείας όμως το μπεβατρο εξακολουθεί να υφίσταται. Πως; Μα είχαν προνοήσει οι επιστήμονες της Ομάδας και είχαν κάνει και μια δεύτερη κόπια η οποία βρίσκεται (ε, που αλλού... sic) στον Όλυμπο (μα φυσικά, δεν υπάρχει άλλο μέρος). Εδώ υπάρχει ένα άλλο κόλλημα βέβαια: αν υπάρχει και δεύτερο μπέβατρο, δεν το... βγάζουμε φωτοτυπία 2-3 κόπιες ακόμη; Διότι αν με τέτοιαν χαρακτηριστική ευκολία έγιναν δύο από δαύτα πριν 30 χρόνια, σήμερα ιδίως θα είναι ακόμη πιο εύκολο θαρρώ. Βέβαια για λόγους δικαιοσύνης είμαι υποχρεωμένος ν'αναφέρω και μιαν άλλη εκδοχή: ότι το μπέβατρο δεν καταστράφηκε αλλά πρόλαβε να μεταφερθεί. Εννοείται ότι δεν το πήρε χαμπάρι κανείς φυσικά. Ίσως να μεταφέρθηκε σε καμιά κωλότσεπη παντελονιού ή ακόμη και μέσα στην τσάντα του Sport Billy. Το σημαντικό είναι ότι στην αυτήν δεύτερη περίπτωση το μπέβατρο μεταφέρθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά δίχως αν το πάρει χαμπάρι κανείς (αυτό έλειπε, τι είναι το Αργεντινή-Ελλάδα άλλωστε; Σα να λέμε Πασαλιμάνι-Καστέλλα μην πω και λιγότερο).

Να επαναφέρω λίγο τον Πλούταρχο στο προσκήνιο: το "Περί του Ει εν Δελφοίς" το είχα αγοράσει από τότε κιόλας, ακριβώς με τον ίδιον σκοπό: να διαπιστώσω τι ακριβώς λέει για τους Έψιλον. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα οικτρά όταν διαπίστωσα ότι ο Πλούταρχος δεν έλεγε τίποτε, παρόλο που επιχειρούσε να δώσει διάφορες ερμηνείες, εξαντλώντας -κυριολεκτικά- όσο γινόταν το θέμα μη περιοριζόμενος μόνο στις δικές του εκτιμήσεις αλλά αναφερόμενος σε όποια άλλη άποψη είχε γίνει γνωστή έως τότε: Κατ' αρχήν ξεκινάει ο Πλούταρχος με το γράμμα, ως γράμμα: δυσπιστεί με την εκδοχή να έγινε κάποια... κλήρωση ώστε να επιλεχθεί το πέμπτο γράμμα του αλφαβήτου ως ιερό ανάθημα, οπότε είτε διέβλεψαν στο Ε κάποια συγκεκριμένη δύναμη, είτε περιείχε ως σύμβολο κάτι πραγματικά άξιο μελέτης. αναρωτιέται μήπως αντιστοιχεί στους Σοφούς της Αρχαιότητας (οι οποίοι ήταν μεν επτά, οι δύο όμως ήταν τύραννοι). Μια άλλη προσέγγιση έχει πυθαγόρειες καταβολές: δεδομένου ότι για τους πυθαγόρειους η μονάδα ήταν εκτός κατηγοριοποίησης, ήτοι οι αριθμοί ξεκινούσαν από το 2, αναρωτιέται μήπως το Ε 9που αντιστοιχεί στον αριθμό πέντε) δείχνει τη δύναμη του ζεύγους, προκύπτωντας από την πρόσθεση του πρώτου άρτιου αριθμού (2) και του πρώτου περιττού (3), πρόσθεση η οποία μπορεί να ονομαστεί και γάμος (αφού προκύπτει από τον πρώτο κάθε κατηγορίας). Μια άλλη ερμηνεία ήταν ότι το 5 έχει συγκεκριμένες "μαγικές" μαθηματικές ιδιότητες, πχ ότι αν το προσθέσεις δύο φορές δίνει το 10 που ως αριθμός εθεωρείτο οικείος και τέλειος (εξ ου και το διπλό Έψιλον που εμφανίζεται συχνά πυκνά). Μια άλλη ερμηνεία ήταν ότι επειδή οι διαστάσεις ήταν τέσσερεις, κατά την πυθαγόρεια προσέγγιση ότι το σημείο-μονάδα (ένα) εάν κινηθεί δίνει γραμμή (δύο), η οποία αν κινηθεί δίνει επιφάνεια (τρία) η οποία αν κινηθεί δίνει χώρο (τέσσερα) (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κύβος). Χώρος δίχως ψυχή όμως δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία, έτσι αναρωτιέται ο Πλούταρχος μήπως το ε=5 αντιστοιχή στην ψυχή των πάντων. Άλλη εκδοχή ήταν και τ'ότι ο αριθμός δέκα (δύο φορές το Ε δηλαδή) ήταν ο αριθμός του Σύμπαντος, του Όλου δηλαδή, όπως άλλη κάνει λόγο για πέντε γένη. Πέραν της όποιας αριθμολογίας υπήρχε και η... γραμματική: αναρωτιέται δηλαδή μήπως το Ε αντιστοιχεί στο "Εί" που σημαίνει "είσαι" (εδώ δεν θα το μπλέξω πολύ το θέμα διότι εμπλέκεται ο μέγιστος Ηράκλειτος στη μέση. Μέσες-άκρες θα πω ότι έχει να κάνει με τον κόσμο του Είναι και του Γϊγνεσθαι, θεωρία ναι μεν μεταγενέστερ -ως πλατωνική- που προκύπτει όμως από την αέναη μεταβολή των πάντων όπως πρέσβευε ο Ηράκλειτος. Ενας άνθρωπος λοιπόν επειδή πάντα μεταβάλλεται ανήκει στον κόσμο του Γίγνεσθαι. ο θεός όμως ως πραγματικά αμετάβλητος ανήκει στον κόσμο του Είναι, εξ ου και το "είσαι" που απευθυνόταν στον θεό ως αναγνώριση της διαφορετικότητος. Αυτά είναι μια άλλη ιστορία όμως). Επίσης, στο ίδιο μοτίβο υπάρχει και η σύνδεση με το "γνώθι σεαυτόν", που δίνει την ερμηνεία "είσαι" ξανά, αλλά αυτήν τη φορά ως καθρέπτη: απευθυνεται στον άνθρωπο δηλαδή, τον οποίον επιχειρεί να προβληματίσει αν έψαξε αρκετά μέσα του ώστε να έχει τη "δυνατότητα" ν'απευθυνθεί στον θεό. Δεν υπάρχει λόγος φυσικά να κάτσω να παραθέσω την κάθε εκδοχή που αναφέρει ο Πλούταρχος. Ανέφερα ενδεικτικά κάποιες.
Το πρόβλημα σε αυτές; Ουδεμία αναφορά σε μυστικές ομάδες γίνεται (παρόλο που στο παρελθόν, όπως επί παραδείγματι στην περιγραφή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος από τον Ηρόδοτο, υπάρχουν κάποιες περιγραφές περιστατικών που χρίζουν μεγάλης αναλύσεως, αλλά αυτό σε μελλοντικό σεντόνι). Η απογοήτευσή μου μεγάλη: πως είναι δυνατόν να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εμείς κάτι που δεν γνώριζε ο τότε σύγχρονος Πλούταρχος αλλά και τόσοι άλλοι; Κάτι δεν μου πήγαινε καλά...
Επίσης δεν μου πήγαινε καλά και τ'ότι το Περί του Ει δεν είχα δει ν΄αναφέρεται ποτέ σε κάποια βιβλιογραφία για τους Έψιλον, διότι το όλο παραμύθι με τους Έψιλον από το Ιερό των Δελφών ξεκινάει.

Αρκετά με τις αναδρομές όμως, διότι αν δεν το καταλάβετε ως τώρα βρισκόμουν στον πρόλογο! Ας περάσω στην... επίθεση.
Αν ερχόταν κάποιος να που πει ότι η Ομάδα Έψιλον είναι μια ομάδα Ακαδημαϊκών και γενικά ανθρώπων των γραμμάτων που έχει ως σκοπό τη διατήρηση της γλώσσας μας (που ολοένα και περισσότερο προς τον κατήφορο βρίσκεται) καθώς και των αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων (που μας μαθαίνουν να σκεφτόμαστε σαν πραγματικοί Άνθρωποι), θα τον άκουγα με προσοχή. Και θα μου άρεσε μια τέτοια εξήγηση, όχι μόνο ως ιδέα αλλά και διότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει. Αλλά να μου μιλάνε για υπερόπλα και κουραφέξαλα, ε, συγγνώμη αλλά ούτε καν τα γέλια δεν μπορώ να βάλω.
Ποιο αρχαίο σύγγραμμα κάνει λόγο για υπερόπλα; Κανένα απολύτως. Επίσης, έχουμε βρει μνημεία από Ναούς, από τείχη, από οικήματα, από τάφους. Έχουμε βρει επιτύμβιες στήλες, έχουμε βρει νεώρια, έχουμε βρει ναυάγια. Έχουμε βρει αμφορείς, έχουμε βρει κάλυκες, έχουμε βρει κοσμήματα. Ως διά μαγείας όμως δεν έχουμε βρει κανένα απόλύτως κατάλοιπο κάποιας μυστικής υπερτεχνολογίας. Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερον, οι αρχαίοι Έλληνες όποτε ήθελαν να κάνουν κάτι έπιαναν τα όπλα δίχως να λογαριάζουν κόστος. Ο Λεωνίδας με τους 300 θυσιάστηκαν για την πατρίδα και τα ιδανικά τους απέναντι σε έναν απείρως μεγαλύτερο εχθρό. Έπρεπε να πολεμήσουν; Το έκαναν. Μόνοι τους. Σε καμία μυστική ομάδα δεν στηρίζονταν, με την ελπίδα να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση. Οπότε καταρρίπτεται και ο μύθος της συνέχειας αυτής της μυστηριώδους ομάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Τρίτον, αφού αυτή η μυστική σούπερ-ουάου υπερομάδα έχει τέτοιες μυστικές τεχνολογίες και παράλληλα μοναδικό σκοπό την προστασία του Έθνους, τι έκανε επί χούντας; Που ήταν στην κρίση του Σισμίκ που μας έφερε σχεδόν σε πόλεμο με τους Τούρκους; Τι έκανε στα Ίμια όπου πάλι στο τσακ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα; Γιατί τώρα δεν συμμορφώνει τα Σκόπια με τις (αν είναι δυνατόν! Ποια; Τα Σκόπια...) υπαρκτότατες επεκτατικές τους διαθέσεις; Παντελώς ανύπαρκτη διότι πέραν του τι παραμύθιασμα πέφτει είναι όντως -κυριολεκτικά- ανύπαρκτη.
Πέμπτον, πέραν των ενδιαφερόντων ομολογουμένως ιστοριών με διάφορα Φόκλαντς, πότε εμφανίσθηκε αυτή η ομάδα; Πότε έδωσε κάποιο σημείο ζωής; Διότι ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχει κάνει κάτι, ως διά μαγείας ξέρει να εμφανίζεται μέσω τρίτων απλά ως ύπαρξη.
Έκτον (ουπς, περάσαμε το... πέντε!), ενώ είναι τόσο πολύ μυστική, έχει δεν ξέρω κι εγώ πόσους συνδέσμους. Ενώ είναι άκρως μυστική, έχουν εμφανισθεί άτομα που δήλωσαν ευθέως ότι είναι μέλη της. Για τέτοια μυστικότητα μιλάμε. Κι ενώ στο παρελθόν μέχρι και πόλεμος στο άλλο άκρο του άλλου ημισφαιρίου έγινε, αυτούς ως διά μαγείας δεν τους έχει πειράξει κανείς: ουδείς έχει ενδιαφερθεί να τους αποσπάσει τις τόσο πολύτιμες πληροφορίες που γνωρίζουν. Μήπως υπάρχει κάποια ανακολουθία, κάποια αντίφαση εδώ, ή μόνο εγώ τη βλέπω;
Έβδομον, αφού αυτή η διαβόητη ομάδα δεν έχει εμφανισθεί ποτέ της, τι την ενδιαφέρει να αυτοδιαφημίζεται; Κερδίζει κάτι; Αποσκοπεί κάπου; Υπάρχει λόγος; Διότι θεωρητικά με την αυτοδιαφήμιση θέτει σε κίνδυνο την ίδιαν της την ύπαρξη, έτσι δεν είναι; Έχετε δει ποτέ κάποιον μυστικό πράκτορα να λέει "εγώ είμαι μυστικός πράκτορας". Κι εδώ φυσικά δεν μιλάμε απλώς για... αντικατασκοπεία. Μιλάμε για... (κρατιέμαι μη γελάσω μιλάμε) τεράστια συμφέροντα, για τεχνολογίες υπεράνω ανθρωπίνου δυνατότητας, για υπεράνθρωπες καταστάσεις. Αλλά η διαφήμιση, διαφήμιση.... Ρε ποιος δουλεύει ποιον εδώ πέρα;;;

Συγκεφαλαιώνοντας: καμία ομάδα Έψιλον δεν υπάρχει. Εγώ αυτό πιστεύω και εξήγησα, θεωρώ με σαφήνεια, τους λόγους. Ναι, είχαν υπερόπλα οι αρχαίοι Έλληνες, που για εμάς είναι κυριολεκτικά αδιανόητα: διέθεταν ελεύθερη σκέψη. Δεν είχαν περιορισμούς σε αυτήν. Ήταν διαλεκτικοί, ήξεραν δηλαδή να θέτουν τις σωστές ερωτήσεις. Διέθεταν λογική που εμείς ούτε στον ύπνο μας δεν μπορούμε να φανταστούμε. Γι'αυτό κατάφερε ο Δημόκριτος να "διασπάσει" το μόριο παρόλο που δεν είχε πυρηνικό εργαστήριο. Γι'αυτό κατάφερε ο Πυθαγόρας μέσω των αριθμών να βρει τις νότες της μουσικής. Γι'αυτό είχαν μιλήσει με τόση ακρίβεια για το ηλιακό μας σύστημα, για το Σύμπαν, για τη δομή της Ύλης και για τόσα άλλα πολλά. Γι'αυτό είχαν ανακαλύψει αρχές της φυσικής που μόλις τον 20ο αιώνα επιβεβαιώθηκαν επιστημονικά. Διότι διέθετα μυαλό και το χρησιμοποιούσαν όσο δεν πήγαινε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο υπερόπλο από τη σωστή σκέψη, από την ορθή λογική. Δεν είχαν υπερσύγχρονα εργαστήρια οι αρχαίοι Έλληνες, δεν είχαν τανκ και διαστημόπλοια. Μυαλό είχαν.

Κι όσο διαβάζουμε μυθοπλαστικά βιβλία (με σκοπό την μόρφωση, διότι το να τα διαβάσεις σαν παραμυθάκια ή για να περάσει ευχάριστα η ώρα δεν είναι κακό) αντί ν'απευθυνόμαστε στις πραγματικά χρήσιμες πηγές, δεν προκειται ν'ανέβουμε επίπεδο. Στο αέναο σκότος θα βρισκόμαστε, πάντοτε με τρικυμία εν κρανίω. Όποιος έχει αρχ..... να ψάξει ν'ανακαλύψει κατ' αρχήν τον εαυτό του, κι αν θέλει να μοιάσει στους αρχαίους Έλληνες να προσπαθήσει να σκέφτεται όπως εκείνοι, όχι να μου κυκλοφορεί με γενειάδες και φορώντας χιτώνια με το... αυτοκίνητό του (διότι δε νομίζω να κυκλοφορεί με γαϊδούρι κανείς εξ αυτών. Χμ, είχα δεν είχα το αποκάλυψα το επόμενο θέμα της "ενότητος" με το οποίο θ'ασχοληθώ!).

Και τώρα με συγχωρείτε διότι έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω απ΄το ν΄ασχολούμαι με τους Έψιλον: αφενός πρέπει να πάω για καφέ, αφ ετέρου πρέπει να σκεφτώ πως διάολο θα βγάλω ένα ακόρντο στην ηλεκτρική που το προσπαθώ μια βδομάδα και μου'χει σπάσει τα νεύρα... :)

Ζήτω οι Έψιλον.
Θα επανέλθουμε.

ΥΓ. Για τον φίλο μου τον zaphod που του αρέσουν πολύ αυτά, καθώς και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται. Χαίρετε.


UPDATE: Κι έλεγα τι ξέχασα. Περί μυστικιστικών γνώσεων και πάσης απόκρυφης αλήθειας είχε γράψει ένα εκπληκτικό σχόλιο ο polsemannen προ ημερών, που μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με πολλά από τα ανωτέρω μιας και ουσιαστικά στην ίδια συνομοταξία ανήκει. Τρελό γέλιο!

17 σχόλια:

Zaphod είπε...

Χεχεχε!!!


Όπως έχει γραφτεί και αλλού, όταν κάποιος έχει έλλειμμα (παιδείας, εθνικής/κρατικής δύναμης, μυαλού και φαγητού) το ρίχνει στο μεταφυσικό και παρηγοριέται.

Ας πιάσω μερικα από αυτα που είπες προς σχολιασμό:

*Για κάθε γράμμα, κάθε αριθμό, μπορώ να σου βγάλω διακόσιες τέτοιες συσχετίσεις (πχ η Ελλάς έχει πέντε γράμματα και αρχίζει και από Ε). 5 είναι οι ήπειροι. Πέντε άκρα έχει κάθε ζώο πλην ανθρώπου (βάλτε και την ουρά μέσα :-Ρ... Εδώ που τα λέμε και μερικοί άνθρωποι/άντρες είχαν ένα πέμπτο μέλος, όπως ο Τζον Χολμς). 5 παίκτες έχει μια ομάδα μπασκετ.

* Κουλά καταγεγραμμένα υπάρχουν από τον Ηρόδοτο (με την σαφή επιφύλαξη του "είπε ο τάδε"), όπως η ιστορία με τον Έχετλο στον Μαραθώνα. Η ερμηνεία τους έχει αλλάξει. Οι παλιότεροι ιστορικοί το είπαν απλά πως οι Έλληνες μην πιστεύοντας τις νίκες τους αναγκάστηκαν να "εφεύρουν" θεϊκή βοήθεια, όπως έχουν κάνει κατά καιρούς όλοι οι λαοί (Ζαν ντ' Αρκ και Γαλλοι, τρομπέτες - Ιεριχώ και Εβραίοι κ.α.)

* Όταν πρωτοάκουσα για το ΕΛ παραμύθι, μου άρεσε, κυρίως σαν παραμύθι, άσε που πάταγε σε μερικά περίεργα γεγονότα (πχ η γνώση των Ντόγκων τση Αφρικής περί Σειρίου κτλ). Οι φιλικοί άλλωστε έκαναν μια επανάσταση από το τίποτε μέσω των παραμυθιών. Οπότε, σκέφτηκα, δεν ξέρεις που μπορεί να μας πάνε αυτοί.

* Σιγά σιγά οι μάσκες πέφτουν. Ο Φουράκης, ο Γιαννουλάκης (αν θυμάμαι καλά) και οι συν αυτώ ξαφνικά ξέχασαν τα "Ε" στοιχεία και στριμώχτηκαν στο ΕΛ. ΕΛ. Χριστιανών του ΛΑΟΣ. Ιδεολογική πλατφόρμα πλεον είναι ένας ανιστόρητος και παράλογος ΕΛ. ΕΛ. ΧΡ. αχταρμάς, τέτοιος που ούτε καν η (πρωτοπόρα σε τέτοιες μαλακίες) χούντα δεν είχε διανοηθεί να κατασκευασει.
Πως κολλάνε ρε σεις οι αρχαίοι έλληνες με τον μονοθεισμό; Και όοοοοχι τον Ορφικό αλλά τον εβραικό;

Και σου βγαίνει μετά ο Λιακόπουλος και οι συν αυτώ έχοντας γεμίσει την αγορά με 200 βιβλία (στα οποία το ένα αναφέρει όλα τα άλλα, έτσι για να έχουμε βιβλιογραφία) και το παίζουν ελληνολατρες, χριστιανοί και (σαφώς) πατριώτες!

* Περί υπερόπλων: Πού ντα ρε παιδιά;.... τι να πει κανείς, εδώ γελάνε....

* Είναι της μόδας οι μυστικές εταιρείες γενικώς. Υπάρχει και ανάλογη ιστορία για μυστικές εταιρείες. Ναίτες, μασόνοι, ροδόσταυροι, βουδιστές στην Λάσα, παπική εκκλησία στην ρώμη κ.α. συνιστούν εταιρείες - οργανισμούς που έχουν επιβιωσει πολλά χρόνια. Ένας ακόμα δεν είναι δύσκολο να υπάρξει. Βάση εμπειρίας, όπως έλεγε και ο Όργουελ, οι οργανισμοί που βασίζονται στην υιοθεσία και όχι στην απευθείας κληρονομικότητα (κατ ανάγκη) είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν μιας και θα επιλέγουν συνεχώς άξια νέα στελέχη.

Το δεχόμαστε σαν υπόθεση πως κάποιοι κατάφεραν να κρατήσουν κάποια πράγματα για 2000 χρόνια. ΟΚ. Αλλά από εκεί μέχρι: πυραύλους, ρουκέτες, διαστημόπλοια (!) κτλ είναι ΕΛΑΦΡΩΣ τραβηγμένο. Επίσης όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο "θεΐκές" ιδιότητες αποκτούν αυτοί οι Ε (ή ΕΛ). Και καλά ο κάθε Λιακό φράγκα βγάζει και καλά ξηγιέται. Γιατί όμως έχει τόση απήχηση; Γιατί μορφωμένοι άνθρωποι με πτυχία κτλ τον βλέπουν και (κυρίως) γιατί τον αγοράζουν;

Το σωστό θα ήταν λοιπόν να πούμε πως είμαστε μάρτυρες ενός νέου, αρρωστημένου μεσσιανισμού, μιας και βλέπουμε πως η κατάστασή μας δεν είναι καλή και στην ουσία ομολογούμε πως δεν μπορούμε να την αλλάξουμε μόνοι μας, αρα περιμένουμε "άνωθεν" βοήθεια. Τα ρέστα πακοτίνια!




Έχει και άλλα , αλλά έχασα ελαφρώς τον ειρμό!

Zaphod είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Zaphod είπε...

To όλο παραμύθι έχει και ένα άλλο προηγούμενο που αμέλησα να αναφέρω.

Η μυθολογία Κθούλου αποτελεί ένα λογοτεχνικό άθροισμα παραδόσεων, αποκυρισμού, γεγονότων, τεχνητών γεγονότων και ιστορίας, τόσο μπερδεμένο που δεν βγάζεις άκρη με τίποτα!

Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι που το παίρνουν το πράγμα στα σοβαρά (κάποιοι μάλιστα μπορεί να προσεύχονται και στους Πρεσβύτερους Θεούς, ξέρω γω;)

Το Ελ στόρι παίρνει πολλά στοιχεία από εκεί, βάζει κάποια ελληνικά, και κάποια νέα επιστημονικά δεδομένα ή θεωρίες (η πιθανότητα της τεχνητής κατασκευης της Σελήνης δεν είναι αστείο) και χαίρεται!

Ανώνυμος είπε...

To 2012 (λίγο πριν τελειώσει το ημερολόγιο των Μάγια) 250,000,000 Eλ θα βγουν από την Τάκλα Μακάν και θα κατακτήσουν τον κόσμο με τις μηχανές αντιβαρύτητας που ελέγχουν από το εσωτερικό της κούφιας Σελήνης, οδηγώντας την Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του μουντιάλ 2014, το οποίο θα γίνει στη Βραζιλία, πανάρχαιη κοιτίδα των Ελ.

Θα γιορταστεί στο Ελ Αλαμέιν και το Ελ Πάσο.

Θα καθιερωθεί η L-καρνιτίνη ως η επίσημη ουσία που θα βοηθάει τους αθλητές.

Θα φανερώσουν και τον δεύτερο δορυφόρο της Γης, την προσωρινά αόρατη Λιλίθ, στέλνοντας ενέργεια ασύρματα από το υδροηλεκτρικό του Έβρου (το οποίο θα είναι το δώρο του ξανθού γένους προς την Ελλάδα) χρησιμοποιώντας τεχνικές του Τέσλα (ο οποίος είναι θείος του Ντούσαν Ίβκοβιτς).

Η Σερβία θα πάρει το ευρωπαϊκό του 2013.

Δείγμα γραφής έδωσαν χθες, μπλοκάροντας ανεξήγητα, πρώτα το μυαλό του Χάμιλτον και μετά το κιβώτιο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να πάρει τον παγκόσμιο τίτλο ο Ραϊκόνεν.

ΡΑΙΚΟΝΕΝ = 1185 = ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ = Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

ΧΑΜΙΛΤΟΝ = ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ = 899

(αν ο Αλόνσο άλλαζε το όνομά του σε Ελ-όνσο, θα είχε ελπίδες)

pølsemannen είπε...

Γονίδιο Αίπσηλων®, γενετικός +Κώδιξ+ Ιχώρ, ομάς Αίπσηλων, τι άλλο θέλετε ορέ πΟΡδότες μπγκρρρρχχζδδδ!!!!

Είμαστε ανώτερη ράααΣΤα και θα κάμνωμεν πρωκτικόν σαικς στα μιαρά έθνη νεφελίμ τε και Ελοχίμ! Αρρρρμπππζζζζφφφφ!!!

Τρέμετε τα μυστικά όπλα των ΕΛ! Τρέμετε το Ορθόδοξον® Κενταυρικόν® +Ιππικόν+! Μπουργλζζζζ!!!

Και αν δεν πιάσουν όοολα αυτά θα έρθει το ΞανΦόν Γκένος®, να μας κάνει μπαξίς την Αγια Σοφιά και το στάδιο Κεμάλ Ατατούρκ για να πάιζα η ΑΕΚάρα, όπως έκανε και ο Λάμβρος Κατσαδώνης παλαιότερα!!! (Μρούφζλ! Ο τόπος γεμίζει ευκοίλια).

Ακριβώς όπως λέει και ο Ζαφ, όλα αυτά περί Έψιλον, Ελ , ΞανΦού Γκένους κλπ. αποτελούν ένα είδος "μετεφυσικής παρηγοριάς", για το πόσο χάλια μπορεί να αισθάνεται ένας Έλληνας πολίτης σήμερα, είτε σε προσωπικό είτε σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο. Ανάλογη δράση έχουν και οι θρησκείες για τον φόβο του θανάτου

Το πρόβλημα με όλα αυτά τα γραφικά είναι η αδρανοποίηση των καταναλωτών αυτής της σαβούρας, που αντί να κοιτάξουν να κουνήσουν τον μπισινόν τους για να αλλάξουν τα πράγματα αρκούνται στην μαστούρα του Αιπσηλωνιασμού®.

Hades είπε...

@zaphod
Κθούλου;;;;;;;;;; Είσαι βέβαιος;;;; Μα αυτοί... είναι μυθιστόρημα!!! Βέβαια θα μου πεις, σάμπως οι άλλοι τι είναι! Σωστό κι αυτό! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
Το πρόβλημα με'μας -σαν λαός- ξέρεις ποιο έχω διαπιστώσει πως είναι; Ότι αντί να το ρίχνουμε στο μεταφυσικό, το ρίχνουμε στη μαλακία. Χειρότερο... :)
Επίσης στα περί γραμμάτων κι αριθμών να προσθέσω ότι 5 είναι τ'αβγά στο ψυγείο μου, 5 τα δάκτυλα του ποδιού, 5 οι μήνες της πρώτης πενταμηνίας, ενώ ταυτόχρονα από Έψιλον ξεκινούν τα παγωτά ΕΒΓΑ, με το προφανές υπονοούμενο να βγούμε όλοι από το σκότος (προστακτική: ΕΒΓΑ, βγες) της αμορφωσιάς και ν'ακολουθήσουμε το Φως των Σπορ το αληθινό... :):)
Εγώ αν δεις πόσα τέτοια μπορώ να βγάλω. Άσε, γιατί κάποια στιγμή θα σκάσει και άρθρο περί αριθμοσοφίας! Καιρό το σκέφτομαι... :):):)

Είναι γεγονός ότι διάφοροι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν διάφορες περίεργες αναφορές. Το θέμα είναι από που τις πήραν, και η αλήθεια είανι ότι έχω κάποιες θεωρίες που ίσως να μην είναι τελείως παράλογες. Πάντως, με εξωγήινους ΔΕΝ έχουν να κάνουν! :)

Μονοθεϊσμός και αρχαίοι Έλληνες είανι μια πολύ μεγάλη κουβέντα, που φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τις παπαριές που ακούγονται (άλλωστε ορθοδοξία και ελληνισμός είναι έννοιες φύσει αντίθετες). Δεν είναι μόνομ ο ορφισμός. Κι ο Πλάτωνας για έναν μίλαγε, κι ο Ηράκλειτος και πάμπολλοι άλλοι, κι αυτό διότι οι πολλοί θεοί με τον έναν ήταν αμφίδρομη σχέση. Μεγάλη κουβέντα αυτή που έχω στα πλάνα ούτως ή άλλως (ήδη έχω κάνει τον "πρόλογο" σε ένα σχετικό θέμα άλλωστε).

Λιακό... Ρε σύ zaphod, ειλικρινά στο λέω, δεν τον έχω διαβάσει ποτέ κι ούτε προκειται (έχω διαβάσει πιο αυθεντικές παπαριές από προκατόχους του άλλωστε). Η ουσία είναι πως και ν'[ασχοληθώ μαζί του, κυριολεκτικά απαξιώ μιλάμε....

@rigelian
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!! Καλό ρε'σύ! ΑΝ και παρέλειψες το Ελ Βενιζέλος, πρόσεξα! :):)

@polsemannen
Είσαι εμπαθής. Οι Ελ θα στείλουν ιό στον υπολογιστή σου, ο οποίος θα πιει όλες τις μπύρες που έχεις στο σπίτι και στη συνέχεια θα ρεύεται από τη usb του ποντικιού. Παίζεις με την τύχη σου μεγάλε...
Μη με ρωτάς πως τα ξέρω όλ'αυτά: μου το έχουν εκμυστηρευθεί τελείως εμπιστευτικά οι πλέον μυστικοί μύστες (δεν είναι οξύμωρη, μήτε υπερβολική η έκφραση)

Ανώνυμος είπε...

El Cascabel, Γιώργος Νταλάρας!

Έχετε βρεθεί ποτέ μακριά από φωτορρύπανση να απολαύσετε το μεγαλείο του έναστρου ουρανού;
Πολλοί αρχαίοι λαοί, σε εποχές μηδενικής φωτορρύπανσης, μη έχοντας τι να κάνουν, αλλά και προσπαθώντας να βρουν οδηγό για τη ναυσιπλοΐα, μελέτησαν τον ουρανό. Ο Σείριος είναι ο λαμπρότερος αστέρας και το πέμπτο λαμπρότερο ουράνιο σώμα (μετά από Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη, Δία). Λογικό δεν είναι να το παρατηρήσουν; Εξίσου λογικό δεν είναι να το συνδέσουν με δοξασίες και μυθολογίες, μη γνωρίζοντας ότι απέχει 8.7 έτη φωτός από τη γη;

Hades είπε...

@rigelian
Εύστοχο, αλλά το έχω από καιρού στα υπ'όψιν για άλλο σεντόνι. Για το περί φωτορρυπάνσεως μιλάω. Οπότε για την ώρα το αφήνω ασχολίαστο! :)

@polsemannen
Λοιπόν, κοίτα να δεις τι συνειδητοποίησα με το σχόλιό σου περί κενταυρικού ιδιωματισμού. Επειδή μέσω των υπολογιστών επικοινωνούμε, ξαφνικά ένοιωσα μέσα μου μια ανώτερη παρόρμηση να κοιτάξω τον υπολογιστή μου από πίσω (παρακαλώ, δίχως σεξουαλικά υπονοούμενα): και ξαφνικά τσουουουουπ! Βλέπω την ΣΕΙΡΑΙΚΗ θύρα, Επειδή τελείως ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ έχω βγάλει το ένα πλαϊνό κάλυμμα, πέφτει και το μάτι μου στους δύο ΣΕΙΡΙΑΛ ΑΤΑ (ίσως και ΑΤΙΑ να λέγεται ορθώς, δεν είμαι σίγουρος γλωσσολογικά). Ήτοι νομίζω πολύ εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η τεχνολογία των Η.Υ προέρχεται από τις μυστικές και απόκρυφες γνώσεις των Ελ, οι οποίες μας παραδόθησαν μέσω Ελευσινίων Μυστηρίων και λοιπών μυσταγωγιών! ΈΧΟΜΕΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ!!! (όπως έλεγε κι ο Πλάτωνας!)

Κι επειδή με έπιασε η αστείρευτη έμπνευσή μου, μερικά ακόμη ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ (δεν είναι τυχαίο ότι γράφουμε αδιάΣΕΙστα και όχι αδιάΣΗστα, η ετυμολογική ρίζα είναι από τον Σείριο) ότι οι Ελ είναι οι πρόγονοί μας:
Είμαστε ο μόνος λαός που:
έχει σουβλάκι
πίνει φραπέ
τρώει φασολάδα και χταπόδι
Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όταν θέλουμε να υποδηλώσουμε ισχύ και κύρος κάνουμε λόγο για καρεκλοΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ.
Γιατί καρεκλοΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ κι ουχίκαρεκλοΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΥΣ;
Υπάρχει λόγος, είναι προφανές....

Θα σε ευχαριστώ αιωνίως: από μια απλή ατάκα σου είδα το φως


των σπορ
:):):):)

Slartibartfast είπε...

Είστε άπιστοι! Εγώ που πιστεύω στους ΕΛ βάπτισα τον σκύλο μου Σείριο και έτσι όταν έρθουν θα γλιτώσω την οργή τους.

Για να πώ την πάσα μου αλήθεια μου αρέσουν πολύ αυτές οι ιστορίες. Μυστικά όπλα - συμβούλια - τεχνολογίες κτλ. Και αν ο Λιακόπουλος έκανε τη μαγκιά να τα έβγαζε σε εικονογραφημένα (στυλ κόμικς) θα ήμουν ο πρώτος που θα έτρεχε να αγοράσει. Σε γέλιο θα ξεπερνούσαν και τον Αστερίξ (άραγε από πού είναι ο ΑΣΤΕΡΙξ);

φιλική προσφορά - δείτε το ακόμα καλύτερο: www.e-e-e.gr

Slartibartfast είπε...

Α - και μην χάσετε το κορυφαίο:

sector13.e-e-e.gr

Ανώνυμος είπε...

Να γράψεις για τη φωτορρύπανση!

(Πές μου ότι είσαι και ερασιτέχνης αστρονόμος, τέλοsh! )

Hades είπε...

@slarti
Το πρώτο λινκ είναι γνωστό, και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι από τα... αξιοπρεπή... Που να δεις κάτι άλλα!!!!! ΑΛλά το δεύτερο είανι άπαιχτο! Δεν το'ξερα! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!

Α, και πρόσεχε τι λες για τον Αστερίξ! Μην ξεχνάς πως μια σχετική θεωρία ισχυρίζεται ότι οι Γαλάτες είναι απόγονοι του Ηρακλή! Δεν κάνω πλάκα! Η αλήθεια είναι ότι ακόμη ψάχνω να βρω κατι αντίστοιχο για τον Λούκυ Λουκ και τον Ιζνογκούντ, αλλά τζίφος έως τώρα! :):):)

@rigelian
Το'χω στα υπ'όψιν, ου φοβού... :)
Ναι, μπορείς να το πεις και το άλλο: αλλά πάρα πολύ ερασιτέχνης όμως, ίσως ούτε καν ερασιτέχνης... :):)

Slartibartfast είπε...

Περί της σχέσης Γαλατών - Ηρακλή: Δεν είναι θεωρία. Στη Μυθολογία ο Ηρακλής πηγαίνοντας για κάποιον άθλο (νομίζω τα μήλα των Εσπερίδων) συναντήθηκε με τους Κέλτες όπου πλακώθηκε μαζί τους - αλλά επενέβη ο Δίας με έναν κεραυνό και τους χώρισε γιατί αγαπούσε και τους 2 λαούς. Έτσι μόνιασαν, ο Ηρακλής παντρεύτηκε την κόρη του Κέλτη βασιλιά και ο Κέλτες θεωρούν τον Ηρακλή πρόγονό τους. Για όσους δεν ξέρουν Κέλτες και Γαλάτες είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απλά στην ηπειρωτική Ευρώπη λέγονταν Γαλάτες ενώ σε Βρεττανία - Ιρλανδία Κέλτες (πχ η Ιρλανδική κέλτικη γλώσσα λέγεται Gaelicean και αυτό που εμείς λέμε Ιρλανδικό καφέ Gaelic coffee).
Το αστείο είναι πως οι Ιρλανδοί μας θεωρούν αδερφό λαό (το έζησα από κοντά στην Ιρλανδία). Και ανάμεσα σε μας και τους Ιρλανδούς υπάρχουν τρελές ομοιότητες (η υπολοιπη Ευρώπη τους αποκαλεί ο Μεσογειακός Λαός του Βορρά).

Βλέπεις πως με τις αηδίες τους οι ΛιακοπουλοΚεραμιδαίοι μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για τα πάντα;

Slartibartfast είπε...

Διόρθωση: Κέλτες αποκαλούν τους Γαλάτες οι Σάξωνες (ΒρωμοΆγγλοι)

Hades είπε...

Χμ, slarti, τα'χω διαβάσει αυτά, απλά έχω διαπιστώσει πως είναι τόσο "ευέλικτα" που διατηρώ πολλές επιφυλάξεις. Να σου πω κάτι άλλο που'χω δει με τα μάτια μου: στην πόλη Κάντιθ της Ισπανίας υπάρχει ταμπέλα που γράφει Fondator Heracles. Προσωπικά πιστεύω πως ο Ηρακλής ήταν υπαρκτότατο πρόσωπο, είναι αδύνατον δηλαδή τόσοι λαοί -άσχετοι με τους Έλληνες- να έχουν τον Ηρακλή (ως Ηρακλή κιόλας οι περισσότεροι) στην μυθολογία τους και όλοι να κάνουν λάθος. Εκεί που'χω καταλήξει όμως είναι ότι ουσιαστικά ο Ηρακλής... δεν ήταν μόνο ένας άνθρωπος. ΔΗλαδή ένας ήταν, αλλά από κάποιο σημείο κι έπειτα (πολύ μετά μιλάμε) άρχισαν να του αποδίδουν και κατορθώματα άλλων. Οπότε άντε βγάλε άκρη τι μπορεί να'χε συμβεί τότε, όποτε κι αν ήταν αυτό το τότε...

ΥΓ. Επίσης, ένα από τα κουλά είναι ότι οι Βάσκοι θεωρούν εαυτούς ελληνικής καταγωγής. Καλό, ε;

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα:
http://ermionh.blogspot.com/2009/02/blog-post_28.html

Hades είπε...

Αριστουργηματικόν βίδεον, φίλε μου. Εσυγκλονίσθην άμα τη όψει του αρχιστρατηγείου, το οποίο παρόλο που μου φάνηκε σχετικά μικρό, εκτιμώ ότι τους χωράει και τους τέσσερεις μέσα...
Επίσης, εξαιρετικής ποιότητος έδειχνε και ο μπερές του ποιητή. Μαυροσκούφης ο κύριος.
Μαύρα και τα χάλια μας...