Σελίδες

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


στην Εθνική! Ναι ρε, μου'χε κάτσει βαρύ το 1-4 από τους Τούρκους, τι να κάνω δηλαδή; Να το κρύψω για να μην με πουν ακροδεξιό; Ουστ από 'δω...
Και ως γνωστόν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάρα πολύ κρύο...

Δεν με πειράζει που το σκορ είναι πλασματικό και κερδίσαμε μόλις με 0-1 ενώ θα μπορούσαμε να'χουμε πετάξει κάλλιστα άλλα 2-3 παστελάκια, έτσι για να γουστάρουμε. Με νοιάζει που σφραγίσαμε την πρόκρισή μας με νίκη μέσα στο σπίτι των Τούρκων, καθώς και ότι την ίδια στιγμή σφραγίζαμε και τον αποκλεισμό τους! Σιγά μην κερδίσουν μέσα στη Νορβηγία, αφού σέρνονται ρε! Έτσι, έτσι.....

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!


Βέβαια, επειδή μου αρέσει να τα λέω και όλα, μπράβο και στους Τούρκους για την όλη τους συμπεριφορά (υπήρχαν και κάποια αναμενόμενα έκτροπα άλλωστε) καθώς και για το χειροκρότημα στο τέλος. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα και ομολογουμένως έδωσαν μαθήματα αθλητικού πολιτισμού. Ας τα βλέπουν αυτά και οι δικοί μας κάφροι.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα κατάφεραν, όλοι χαρήκαμε!

Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν οι πανηγυρισμοί μετά. Μια απλή νίκη είναι, τέτοιους πανηγυρισμούς κάνεις μόνο όταν πάρεις κύπελλο. Επιπλέον, όσο πιο πολύ πανηγυρίζεις, τόσο πιο πολύ εξυψώνεις τον αντίπαλο, τόσο πιο πολύ θεωρείς τη νίκη extraordinary.

Ειδικά με τους τούρκους, έπρεπε να το παίξουμε πολύ cool, να φερθούμε σαν η νίκη μας αυτή να είναι κάτι το αναμενόμενο, κάτι το λογικό. Δεν πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός όταν κερδίζει τη Θύελλα Κατσικά. Οι Γιαννιώτες θα πανηγυρίσουν τρελλά αν ποτέ γίνει το αντίθετο.

Hades είπε...

Διαφωνώ. Δεν ήταν καθόλου απλή νίκη.
Άλλωστε αν ήταν τόσο απλή, γιατί δεν έπαιξες στοίχημα και δη κανά τεράστιο ποσόν; Ή αν δεν ήθελες να το κάνεις, γιατί δεν βγήκες κάπου να το πεις πως είσαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε για τους τάδε λόγους;
Αναμενώμενη η νίκη μας; Τότε το 1-4 ανήμερα της εθνικής σου επετείου τι ήταν; Η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; Να σου υπενθυμίσω ότι η Θύελλα Κατσικά βγήκε τρίτη στον κόσμο στο τελευταίο μουντιάλ, όταν εμείς δεν καταφέραμε καν να πάμε.

Ανώνυμος είπε...

Έγραψα:

σαν

Δεν περίμενα να νικήσουμε, τον αντίπαλο τον ταπεινώνεις μετά τη νίκη σου, όχι πριν.

Ναι, η Θύελλα Κατσικά αντιμετώπισε στον μικρό τελικό την Pecora Alghero την οποία και νίκησε 2-1.

Hades είπε...

...οι οποίες, ξαναλέω, συμμετείχαν σε μια διοργάνωση που εσύ ΔΕΝ κατάφερες να πας, ήτοι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου είμαστε μικρότεροι και από την Θύελλα Κατσικά και από την Pecora Alghero, οι οποίες συμμετείχαν.

Φ'ίλε μυ, όχι άλλη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε παρακαλώ.
Η άποψή σου είναι άποψή σου, δεν είναι τα γεγονότα ως πραγματικά συνέβησαν.

Ανώνυμος είπε...

Mα δεν διαστρεβλώνω γεγονότα, απλά παραθέτω την άποψή μου για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφερθούν οι διεθνείς μας, μετά τη νίκη τους, ωστε να δείξουν ότι είναι πραγματικά μεγάλη ομάδα!

Μήπως δεν γίνομαι κατανοητός;

Hades είπε...

Το ξέρω ότι παραθέτεις την άποψή σου ρε'σύ, πως την παρουσιάζεις είναι το θέμα όμως. Το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεις το μουντιάλ ξεφεύγει από την άποψή σου όμως. Μπορεί αν μην σου κάθεται καλά ως γεγονός, είναι γεγονός όμως. Αυτό είναι η διαστρεύλωση.
Να σου πω τι εννοώ: αν το έθετες απλά ότι "θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να έχουν πανηγυρίσει έτσι διότι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν πιστεύω ότι έχουν τόσο καλή ομάδα οι Τούρκοι ΠΛΕΟΝ", να σου'λεγα οκ. Σεβαστό, απλά δεν το βλέπω έτσι.
Έρχεσαι όμως και μου βγάζεις άκυρο το μουντιάλ ή μου λες ότι έπρεπε να θεωρούμε λογική τη νίκη μας κλπ. Αυτά, ξεπερνάνε την άποψή σου, ακριβω΄ς επειδή διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Μπορεί η λογική σου να λέει ότι το μουντιά είναι μια διοργάνωση του κώλου. Ωραία. Γι'αυτό σου ανταπαντώ πως ακόμη και στην διοργάνωση του κώλου η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί, άρα αφού είσαι τόσο ισοπεδωτικός σου βγαζω από τα δικά σου λεγόμενα το συμπέρασμα ότι εσύ ούτε καν Θύελλα Κατσίκας δεν είσαι.
Κατάλαβες τι εννοω;

Ανώνυμος είπε...

Θύελλα Κατσικά, ο Κατσικάς είναι χωριό έξω από τα Γιάννενα!

Έχεις δίκιο, γράφω λίγο ακραία και, σε αντίθεση με τον προφορικό λόγο, ο γραπτός δεν έχει τους χρωματισμούς εκείνους που θα έδιναν περισσότερη σαφήνεια στα λεγόμενά μου.

Δεν θεωρώ το Μουντιάλ τ/κ διοργάνωση, μα τους τούρκους τ/κ ομάδα.

doctor είπε...

Η Ελλάδα μου θύμισε εποχές Euro.
Το κακό είναι ότι όλα αυτά που βλέπουμε μια μέρα θα είναι "κιόλας ωραία ερείπια" μόλις ο Ρεχάγκελ πει το πικρό αντίο.

Εκτός κι αν αναλάβει ο Μπάγιεβιτς, ο καλύτερος προπονητής στην χώρα μας, όμως θα έχει να αντιμετωπίσει την καφρίλα των δημοσιογράφων που μετά το 1-4 μιλούσαν για ντροπή, για εθνική ταπείνωση και άρες μάρες κουκουνάρες.

Ιt's a game man, it's just a fucking game!

Τώρα, όσοι ένιωσαν στο 1-4 την Μικρασιατική Καταστροφή ή στο 0-1 την επανάσταση του 1821, ας κάνουν κράτηση στο Δαφνί και να μας πούνε πότε έχει επισκεπτήριο.


doctor

Hades είπε...

Χμ, το συζητάμε... Κοίτα τι έχω παρατηρήσει: το μεγαλύτερο πραμα που'χει καταφέρει ο Γερμανός είναι ότι έφτιαξε ομάδα. Κυριολεκτικά. Παίκτες που γουστάρουν να παίζουν μαζί και για την ομάδα. Πολύ σημαντικό αυτό και δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελυταία φορά που το'χαμε.
Σίγουρα θα φύγει κάποτε, αλλά αν αυτό μείνει ως παρακαταθήκη θα είναι μεγάλη υπόθεση.
Ως προς τον Ντούσαν, δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα. Γραμμένους τους έχω όλους τους κολληματίες, ο Ντούσαν είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής, όσο κι αν χτυπιούνται μερικοί. Απλά είναι θύμα της γνωστής παροιμίας "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα" (ας όψονται οι αεκτζήδε γι'αυτό).
Για τ'αποτελέσματα νομίζω είναι κάπου στη μέση η αλήθεια: σαφώς και δεν ήταν η μικρασιατική καταστροφή το 1-4, αλλά τέτοιο γδύσιμο την ημέρα που γιορτάζεις την απελευθέρωσή σου από τον Τούρκο και μέσα στο Καραϊσκάκης, ε, είναι βαρύ για το γόητρο. Διότι υπάρχει και γόητρο στη μέση. Ομοίως, το ίδιο ισχύει και για το 0-1. Πάντως δεδομένου ότι είμαστε η χώρα της υπερβολής δεν μπορώ να πω ότι παραφερθήκαμε και ιδιαίτερα... :):)

Ανώνυμος είπε...

Θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω ότι όσα πρωταθλήματα έχει πάρει ο Μπάγεβιτς ήταν σε ομάδες με πολύ ισχυρούς προέδρους. Δε νομίζω ότι θα ήταν κατάλληλος για Εθνική ομάδα...

Hades είπε...

Συμφωνώ, αλλά εν μέρει. Ο ΠΑΟΚ ας πούμε, δεν είχε δα και καμιά σοβαρή διοίκηση ας πούμε. Πέραν τούτου μην ξεχνάμε ότι από τις ίδιες ομάδες με τις ίδιες διοικήσεις πέρασαν κι άλλοι προπονητές που απέτυχαν οικτρά. Παίζει ρόλο και η πάσης φύσεως υποστήριξη δηλαδή, αλλά μετράνε και οι ικανότητες