Σελίδες

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μεγάλη επιτυχία...

Update στο τέλος -δείτε οπωσδήποτε (και πιθανώς να κρατήσει).
(στο τέλος θα χρειαστώ την βοήθειά σας σε κάτι, αλλά ας μην βιαζόμαστε)
Ποια είναι η μεγάλη επιτυχία; Μα η δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα απαιτούντο άλλα μέτρα, έλαβε σάρκα και οστά (σημειωτέον να υπενθυμήσω, ότι η επόμενη δέσμευση ήταν ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο οι τραπεζικές καταθέσεις). Πάει λοιπόν και ο 13ος με τον 14ο μισθό των δημοσίων.
Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι ακριβώς έχει παιχτεί: πριν λίγο καιρό με τις μειώσεις που έγιναν στο δημόσιο, υποτίθεται ότι αντιστοιχούσαν στον 14ο μισθό και σε μέρος του 13ου, όπου για να μην προκληθεί το δημόσιο αίσθημα τελικώς τα μέτρα μετουσιώθηκαν σε μειώσεις επί των επιδομάτων και επί των δώρων. Τώρα -και δεδομένου ότι υπήρχαν νέες πιέσεις, τις οποίες η δική μας πλευρά τεχνηέντως και ιδιαιτέρως πούστικα παρουσίαζε ως "διαπραγματεύσεις"- πάει και ο 13ος με τον 14ο, που σημαίνει ότι οι δημόσιοι χάνουν επί της ουσίας σχεδόν 4 μισθούς, και όχι απλώς δύο.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα χρειαστεί να κάνουν περικοπές. Από που θα τις κάνουν; Από την αγορά στο σύνολό της. Και όταν θα έρθει η ώρα να πάει να αγοράσει κάτι τι θα κάνει μάλλον (μιας και το έκανε ούτως ή άλλως μέχρι τώρα); Ένεκα των περικοπών, θα πάει στην μαύρη αγορά να πάρει αυτό που θέλει φθηνότερα (και που πιθανώς θα έχει και την ψευδοστάμπα επάνω για την συνηθισμένη κλασική μόστρα). Άρα η αγορά θα τον πιει διπλά και τριπλά και πενταπλά.
Την ίδιαν στιγμή ήδη κλείδωσε και το πάγωμα μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Πολύ σωστό μέτρο και αυτό: η αλήθεια είναι ότι οι μισθοί των 700 και 1000 ευρώ είναι πειρασμός για τον οιονδήποτε, οπότε ας μην σκανδαλίσουμε περαιτέρω το κοινό αίσθημα με υπέρμετρες και πλουσιοπάροχες αυξήσεις.
Δεν σταματάει όμως εδώ: το κόστος της ζωής ήδη έχει ανέβει και θα ανέβει ακόμη περισσότερο λόγω της επικείμενης νέας αύξησης του ΦΠΑ. Είναι δηλαδή κυριολεκτικά ωσάν δύο τραίνα που κινούνται με αντίθετη φορά, όπου εσένα σου φαίνεται ότι είσαι ακίνητος αλλά το άλλο τραίνο πάει με τη διπλάσια ταχύτητα, αφού το εισόδημα πάει προς τα πίσω και το κόστος ζωής προς τα εμπρός. Ανοίγει η ψαλίδα δηλαδή.
Άρα εκτός από την αγορά θα αρχίσει να πέφτει ψαλίδι και στην διασκέδαση και στα πάντα. Γενικά θα πέσει ψαλίδι στα πάντα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρχει πολύ μικρότερη ροή ρευστού στην κοινωνία, ενόσω την ίδιαν στιγμή εξακολουθούμε φυσικά να είμαστε υπερχρεωμένοι στις τράπεζες. Και φυσικά ο φαύλος κύκλος της κρίσης θα γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, καθ'όσον ακούω βερεσέ ότι τα μέτρα είναι "απλώς" επώδυνα. Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα πλέον καθίστανται παντελώς άχρηστα.

Βέβαια, το καλαμπούρι δεν σταματάει εδώ: από πλευράς ανάπτυξης δεν υπάρχει το παραμικρό φως στο τούνελ, αφού η χώρα μας πλέον όχι απλά κάνει βήματα προς τα πίσω, αλλά έχει αρχίσει να τρέχει κιόλας. Τα φασισταριά τύπου ΠΑΜΕ για παράδειγμα θα πρέπει να πανηγυρίζουν όταν θα επιτύχουν τον σκοπό τους, να διώξουν τους τουρίστες, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά το τελευταίο χαρτί που μας έχει απομείνει. Διότι από πλευράς επενδύσεων, ας είναι καλά και ο μέγας Σημίτης με τις πριμοδοτήσεις για να κατακτήσουμε τα απολίτιστα Βαλκάνια, πλέον κανέναν δεν συμφέρει να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα ένεκα φορολογίας,. Παράλληλα, όλα τα παραπάνω βασίζονται στο γεγονός ότι δεν θα αυξηθεί η ανεργία, η οποία όχι απλώς θα αυξηθεί αλλά θα γίνει τερατώδης.
Επίσης -διότι έχουμε κι άλλα- ως θα έχετε διαπιστώσει, μέσα στον όλον πανικό με τα νέα μέτρα (τα οποία κατά τα λοιπά θα ανακοινωθούν την Κυριακή κιόλας) δεν έχει ειπωθεί τίποτε για νέα αλλαγή του φορολογικού νόμου. Δηλαδή με λίγα λόγια, ένας δημόσιος υπάλληλος με ετήσιο (πρώην) εισόδημα της τάξης των 15 χιλιάδων έπρεπε να να συγκεντρώσει 6000 ευρώ σε αποδείξεις. Πλέον, τα 15 γίνονται περί τα 12 αλλά οι 6000 παραμένουν αμετακίνητες, κι ενώ την ίδια στιγμή ουδείς γνωρίζει τι γίνεται με δάνεια και ενοίκια, τα οποία η περιρέουσα ατμόσφαιρα αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο ποσόν! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τις προάλλες που είχα πάει για τη δήλωση στον λογιστή μου μου είπε και το άλλο αριστουργηματικό, ότι επειδή τα πράγματα είναι ακόμη ασαφή, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προλάβουν να συμπεριλάβουν τα μέτρα στο α' εξάμηνο, αλλά να ισχύσει το μέτρο μόνο για το β' εξάμηνο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε ένα μόνο εξάμηνο θα πρέπει να συκγεντρώσει ο κόσμος, όχι 3, αλλά ολόκληρες τις 6000 ευρώ σε αποδείξεις! Μιλάμε για κράτος πρόνοιας, όχι αστεία. Και φυσικά, αν στη θέση του δημοσίου υπαλλήλου βάλουμε έναν ιδιωτικό υπάλληλο των 700 ή 1000 ευρώ, καταλαβαίνουμε το ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος της όλης τραγωδίας.

Την ίδιαν στιγμή, χθες μπήκε στην φυλακή μια εφοριακός και πανηγυρίζει όλη η χώρα. Ω, ποία κατάντια, ω, ποία απόλυτη ξεφτίλα. Σε καθημερινή βάση γινόταν της καραπουτανάρας το κάγκελο επί σειρά ετών, κι εμείς πανηγυρίζουμε επειδή μπήκε μέσα μία εφοριακός. Όπου παρεμπιπτόντως, ουδείς απάντησε στο πραγματικά φλέγον ερώτημα, αν θα επιστρέψει τα λεφτά, διότι αυτό είναι που έχει αξία και όχι το αν μπήκε στην φυλακή πλέον. Βέβαια θα μου πείτε -και σωστά- ότι προχθές επαύθη και ένας διευθυντής πολεοδομίας. Σωστό, αλλά και πάλι δεν μας είπε αν θα επιστρέψει τα λεφτά κι αυτός. Είναι δηλαδή τόσο απλό ρε πούστη μου να παραγγείλει ένας εισαγγελέας την δέσμευση της περιουσίας του μέχρι να βγει δικαστική απόφαση; Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί. Ειλικρινά ελπίζω να πρόκειται για μια καλή αρχή, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό. Για την ακρίβεια, δεν είναι τίποτε. Και -ξαναλέω- το θέμα δεν είναι να πάνε στην φυλακή. Προσωπικά είμαι κατά της φυλακής. Τα λεφτά θα τα επιστρέψουν; Αυτό με ενδιαφέρει. Διότι έχω την τεράστια απορία να διαπιστώσω αν η κρίση αφορά τους πάντες, ή μόνο κάποιους.

Φυσικά η τεράστια κρίση που θα χτυπήσει την ελληνική κοινωνία δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά τα ελάχιστα που ανέφερα, όμως δεν έχει νόημα ν'αρχίσω να απαριθμώ. Θα τα ζήσουμε που θα τα ζήσουμε, προτιμώ να μην τα ζήσω και δεύτερη φορά εκ των προτέρων μέσα στο μυαλό μου, ενώ την ίδιαν στιγμή "αναπολώ" εκείνους τους μωρούς που στο άκουσμα των αρχικών μέτρων είχαν σπεύσει να πουν "ωραία, μόνο το δημόσιο αφορά" και δεν μπορούσαν να δουν πέρα από τη μύτη τους, ότι δηλαδή μας αφορούν άπαντες. Το θέμα είναι αλλού όμως.
Για το θέμα της εκκλησίας, σιγή ιχθύος. Ακόμη δεν έχει πάρει τ'αφτί μου από πλευράς κυβερνήσεως την ίδιαν πυγμή και σιδηρά θέληση να πάρει από τους τράγους αυτά που πρέπει. Επίσης, δεν ξέρω αν θυμάστε ένα εξαιρετικά γουστόζικο κείμενο που είχα γράψει προ διετίας σχετικά με τις βο(υ)λευτικές αποζημιώσεις. Καλό είναι να τα θυμηθούμε, μέσα στην όλη αναμπουμπούλα για να τα έχουμε εύκαιρα.

Εδώ ακριβώς είναι λοιπόν που θέλω τη βοήθειά σας.
Χρειάζομαι άρθρα από δημοσιογραφικούς σταθμούς ή από εφημερίδες ή σχετικές ιστοσελίδες, που να μιλάνε ακριβώς για τέτοια θέματα, όπως μισθούς βουλευτών (και τις... περικοπές φυσικά), υπαλλήλων της βουλής κλπ. Όχι για άλλον λόγο, αλλά για να έχουμε συγκεντρωμένα κάποια έγκυρα κείμενα γίνεται σχετικά με το αίσχος των 300 και των συν αυτώ. Αν κι εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζονται και πάρα πολλά και φυσικά αρκεί ν'αξίζουν, όχι ό,τι υπάρχει δεξιά κι αριστερά...
Για παράδειγμα, λινκάρω κάποια:
Από την Καθημερινή, 31-1-2003 του Π. Μπουκαλά, από την Ελευθεροτυπία, 6-4-2009 του Α. Γαλανόπουλου, από το Έθνος, 21-11-2007 του Λ. Γαλανού (απ'όπου και ο πανέμορφος πίνακας που θα δείτε παρακάτω), από την Καθημερινή, 25-10-2007 του Θ. οικονομόπουλου, από το Βήμα, 21-10-2007 του Λ. Σταυρόπουλου, ομοίως από το Βήμα, 19-11-2006 του Γρ. Τζιοβάρα, καθώς επίσης κάποια πρόσφατα για περικοπές (σπαράζει η καρδιά μου μιλάμε) από Βήμα, Έθνος, Νέα, pathfiner και του tvxs αντίστοιχα (στο τελευταίο διαβάστε οπωσδήποτε την δραματική απαίτηση του Τζέρρυ στο τέλος, για να καταλάβετε ποιους ψηφίζουμε).
Ποιος ο λόγος, θα αναρωτιέστε, μιας και δεν είμαστε σε χρονικό σημείο να μας ανέβει η πίεση. Υπάρχει όμως λόγος και θα σας τον πω: οι υπάλληλοι της Βουλής λαμβάνουν 16 μισθούς ως γνωστόν. Όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα περικοπούν ο 13ος με τον 14ο, τότε τι συμβαίνει με τους 15ο και 16ο των εν λόγω; Θέλω να μάθω ή μάλλον, το απαιτώ. Διότι αν εγώ αύριο-μεθαύριο χάσω τη δουλειά μου ή κλείσω το μαγαζί μου, απαιτώ να ξέρω που πάνε τα λεφτά μου. Επίσης, όταν βγαίνουν και λένε ότι θα μείνουν παγωμένοι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ή θα γίνουν οι τάδε επιπλέον περικοπές στον δημόσιο, όπου ο κόσμος πληρώνει το αυτοκίνητό του, το κινητό του, το σταθερό του κλπ, κλπ, είναι το ίδιο με το να γίνει κάποια περαιτέρω περικοπή στους βο(υ)λευτές που όλα αυτά τα έχουν από σχεδόν τσάμπα έως τσάμπα; Όχι βέβαια. Και ούτω καθεξής.
Οπότε είναι ενδιαφέρον να έχουμε μερικά συγκεκριμένα άρθρα επί του θέματος (ιδίως περί των προνομίων τους, διότι δεν βρίσκω κανέναν λόγο οι άχρηστοι να επιβραβεύονται).


Πείτε μου για παράδειγμα για ποιον λόγο να έχει προνόμια ο Θανασάκης ο Πλεύρης, ο οποίος εν μέσω πουταναριού απεφάνθη ότι το μείζον θέμα που μας καίει είναι τα ενδεχόμενα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα; Ή γιατί να απολαμβάνει προνόμια ο Καρατζαφέρης ο οποίος αναφανδόν έχει αλλάξει πολυκατοικία αλλά μυστηριωδώς δεν το έχει αναφέρει πουθενά; Ή γιατί να απολαμβάνει προνόμια η κυρ-Αλέκα με τον κυρ-Αλέξη που σιγοντάρουν τις φασιστικές αντιδράσεις μιας απελπιστικά μικρής μερίδας κόσμου που γαμεί εξίσου ασάλιωτα με το ΔΝΤ και την ΕΕ όλον τον υπόλοιπο κόσμο; Ή γιατί να απολαμβάνουν προνόμια πόσοι και πόσοι άλλοι πολιτικοί που τα έχουν κάνει σκατά στην διακυβέρνηση της χώρας και μας έφεραν σε αυτό το χάλι; Προς τι δηλαδή; Υπάρχει κανένας λόγος που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω;
Ή πως είναι δυνατόν ακόμη κι εν μέσω τέτοιων μέτρων, να μην γνωρίζουμε πόσα λαμβάνει ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, ή πόσο μας κοστίζουν τα Υπουργεία και οι Δημόσιοι Οργανισμοί; Ή πως είναι δυνατόν να βάζουμε στο ίδιο καζάνι ως δημόσιο υπάλληλο (πχ) τον πρόεδρο της ΕΡΤ με έναν συμβασιούχο της καθαριότητας ενός δήμου, κι αυτό ενόσω κάποιοι εξακολουθούν να τρώνε με χρυσά κουτάλια; Ή γιατί να μην γνωρίζω τι μισθό κόβουν πχ στους προέδρους των συνδικάτων προκειμένου να ονειρεύονται ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων; Ή γιατί να συμμετάσχουμε στην παντελώς ηλίθια Γιουρουσοβύζιον;
Θα μπορούσα να συνεχίσω επ'άπειρω αυτό το ερωτηματολόγιο αλλά δεν θέλω να γκριζάρω περισσότερο απ'όσο έχω γκριζάρει το τελευταίο δίμηνο με όλα αυτά που ακούω και κυρίως με αυτά που βλέπω να έρχονται σε όλους.

Ευχή όλων μας, νομίζω, είναι να πάνε όλα καλά και να βγούμε από αυτήν την κρίση. Το αν όντως θα βγούμε ή το πως θα βγούμε είναι το μέγα ερώτημα. Διότι η Ελλάδα, ως χώρα αχρήστων που είναι, έχει πολύ πλούτο που αφήνει αναξιοποίητο. Ενδεικτικά να υπενθυμήσω ότι η δημόσια περιουσία είναι μεγαλύτερη από το δημόσιο χρέος της χώρας. Μην πω για την εκκλησιαστική περιουσία κιόλας. Κι όμως, ενώ με μερικές απλούστατες κινήσεις θα μπορούσαμε εν μέσω κρίσης να βγούμε και πολύ από πάνω και να ευημερούμε, φοβόμαστε την ενδεχόμενη αντίδραση (πιθανολογώ) της Λουκά...
Με αυτά που παρακολουθώ να γίνονται όμως, τα βλέπω πάρα πολύ σκούρα τα πράγματα. Κι όσο κι αν ψάχνω να βρω κάτι που να με κάνει να αισιοδοξώ, πολύ λυπάμαι που θα πω ότι δεν βλέπω τίποτε. Διότι όσο παράλογο είναι να υπάρχει ένα κράτος χρεωκοπημένο αλλά με πολίτες που ευημερούν, εξίσου παράλογο είναι να υπάρχει και ένα κράτος που ευημερεί αλλά με πολίτες χρεωκοπημένους. Και προπάντων, με ένα διαχρονικά χρεωκοπημένο πολιτικό σκηνικό.

Κι αναφορικά με κάτι που πολλοί έχουν σχολιάσει εσχάτως και που δυστυχώς είμαι σύμφωνος, πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν τεράστιες εθνικές υποχωρήσεις, όχι για άλλον λόγο αλλά για να κλείνουν οι "εκκρεμότητες" των άλλων κιόλας.
Και ειλικρινά εκπλήσσομαι δυσάρεστα που η σωτηρία της χώρας περιορίζεται μόνο στο δημοσιονομικό της σύστημα, καθώς και στο αντίστοιχο τραπεζικό, κι αυτό διότι η αληθινή τραγωδία θα έρθει σε ολόκληρη τη βάση της, μέσα από την ανεργία, μέσα από το κλείσιμο μαγαζιών και μικροεπιχειρήσεων, μέσα από τους μισθούς πείνας, μέσα από την παντελώς ανύπαρκτη κρατική πρόνοια.
Τουλάχιστον πάλι καλά να λέμε που το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα σοσιαλιστικό...
Χαίρετε...

UPDATE: Η κρίση, κρίση, αλλά 16 νέοι υπάλληλοι στην Βουλή, 30-4-10 στην Καθημερινή. Μάλιστα -και θέλω να το ψάξω- σήμερα ειπώθηκε στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ένας εξ αυτών είναι εκπαιδευτής αλόγων. Επίσης, η κρίση, κρίση αλλά και η ατιμωρησία, ατιμωρησία, από την Καθημερινή ίδιο φύλλο εκ νέου. Επίσης θέλω να ψάξω αυτό το ποίημα που πέταξε ο Estarian στα σχόλια του παρόντος, αν και δεν είμαι βέβαιος αν μπορώ ν'αντέξω τέτοια συγκίνηση.

Και ναι, το πρώτο το βρήκα και είναι γεγονός! Εκπαιδευτής αλόγων διορίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων! Μουντζώστε τους! Από το Πρώτο Θέμα (σελίδα 32 στο pdf).

16 σχόλια:

ellinaki είπε...

Στο δικό μου μυαλό, δεδομένου ότι η χρεοκοπία καραδοκεί πίσω από τη γωνία, είναι σημαντικότερο να πέσει χατζάρα και η οικονομία-αγορά να επέλθει σε ύφεση προσωρινά μέχρι να μειωθεί δραματικά το έλλειμα, και μετά να ληφθούν αποφάσεις για την ανάπτυξη. Ελπίζω μόνο το ίδιο σκεπτικό να έχει και η κυβερνοΕΕΔΝΤΕΚΤέτοια. Διαφορετικά όντως δεν κάνουμε τίποτα.

Όσον αφορά τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, και κυρίως τα εκκλησιαστικά θα συμφωνήσω. Οι πιέσεις πρέπει να ενταθούν και τα τραγιά να δώσουν πολλά περισσότερα.

Conko είπε...

Αλήθεια, οι τόσες παροχές των τριακοσίων είναι η ανταμοιβή τους για το πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους;
Γιατί, αν έκανα τη δουλειά μου με τα ίδια αποτελέσματα με αυτούς, το δικό μου αφεντικό θα με πυροβολούσε ατ' αχαμνά και θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά αν θα χαράμιζε σφαίρα για τη χαριστική βολή...

Stefanos είπε...

Σωστός ο Conko..Πάλι καλά που δεν παίρνουν και κανα επίδομα "καλής απόδοσης"
Για το 500ρικάκι που παίρνουν χαρτζηλίκι για κάθε επερώτηση δεν ξέρεις; (ψαχτο αλλά μου το είπε ο Zaph και φαντάζομαι ισχύει)

Hades είπε...

@ellinaki
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το μυαλό μου έχει γίνει χυλός, ειλικρινά σου λέω. Κάθομαι πχ και σκέφτομαι πόσα δάνεια έχουμε πάρει (για πόσα χρόνια), τώρα θα πάρουμε κι άλλο. Οπότε, που ακριβώς είναι η διάσωση δε βλέπω...
Έχεις παρατηρήσει φυσικά ότι η εκκλησία κάνει την πάπια εδώ και κάτι μέρες, ε;

@Conko
Νομίζω ότι δεν θα σπαταλούσε καν την πρώτη σφαίρα. Μάλλον θα επέλεγε κάτι πιο επώδυνο, όπως το να παρακολουθεί να σε τρώνε μυρμήγκια αφού σε είχε μελώσει πρώτα. Τσάμπα πράμα...

@Prophet
Εεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;

Shades είπε...

Πρόταση...

Το παρόν ποστ να ανέβει στον οίκο αντοχής και κάθε λινκ και νέα ενημέρωση να ανεβαίνει ξεχωριστό ποστ (μια αλυσίδα προκλητικής συμπεριφοράς).

Λόγω της δουλειάς μου μιλάω με 40-50 διαφορετικούς πολίτες της Χώρας.
Νέους, συνταξιούχους, μορφωμένους, μεροκαματιάρηδες, αγαθιάρηδες, κατίνες, αριστερούς, φασίστες... (υπάρχει βουλευτής που έχει αυτή την εμπειρία?
Συνήθως περιτριγυρίζονται από χαιρέτα χαιρέτα)

Ερωτήσεις που κάνει ο κόσμος καθημερινά.

Θα πιάσουν τόπο οι θυσίες που δεν μας ζητάνε αλλά τις αποφασίζουν αυθαίρετα? είτε η κυβέρνηση είτε οι δανειστές μας?

Οι ίδιοι που κυβερνούν αυτοσχεδιάζοντας στου κασίδη το κεφάλι θα δώσουν το καλό παράδειγμα ή θα συνεχίσουν να προκαλούν?

Όλοι αυτοί που έκαναν πλιάτσικο θα φέρουν τα κλεμμένα πίσω?? (αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο και όχι αν θα πάνε στη στενή)

Αν θα τους δώσω 680 ευρώ πόσες μέρες θα περάσουν?

Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2010 έλεγε… θα μας πει κάποιος την αλήθεια?? Ή η αλήθεια είναι για δέκα μέρες???

Μπορεί οι ερωτήσεις να θεωρηθούν λαϊκισμός αλλά η καραμέλα που μας δίνουν τα ΜΜΕ για μονόδρομους τα έχει χεσμένα ο κόσμος και καλά κάνει!!!


ΥΓ.. hades στο μαγαζί μου έγραφα προσωπικές στιγμές και δεν νοιώθω πλέον την ανάγκη να συνεχίσω ότι έχω να πω θα το εκφράζω μέσα από τον οίκο και έχω να πω πολλά :ΡΡΡ όπως κι εσύ άλλωστε…

Hades είπε...

Θα το ανεβάσω.
Αν και υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι θα πέσει γέλιο, τώρα δεν το βλέπω.

Είσαι πολύ κακός με τους βουλευτές μας. Εννοείται ότι γνωρίζουν κι αυτοί 40-50 άτομα. Μόνο τα ρουσφέτια τους να βάλεις, παραπάνω βγαίνουν. :):)

Αναφορικά με τα 680 ευρώ που αναφέρεις, νομίζω ότι θα περάσουν σχετικά αξιοπρεπώς ένα πρωϊνό Κυριακής. Εξάλλου -και το έβλεπα χθες βράδυ στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ- αντιδρούν στο ενδεχόμενο περικοπής και του δικού τους 13ου και 14ου μισού, αφού ανεπισήμως ισχυρίζονται ότι παίρνουν λιγότερα από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους! Λες και ο μαλάκας Έλληνας εργαζόμενος παίρνει περισσότερα από τον αντίστοιχο Ευρωπαίο, ή πληρώνει λιγότερα.

Εννοείται ότι το θέμα δεν είναι να μπει κανείς φυλακή πλέον. Άσε που αν μπουν φυλακή όλοι όσοι πρέπει, θα ξεμείνουμε από πληθυσμό. Τα χρήματα πίσω, απλά τα πράγματα. Κι ας μείνουν όλοι έξω, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Αλλά να φέρουν τα χρήματα πίσω μέχρι δεκάρας.

Για το μαγαζί σου, δεν μου πέφτει λόγος. Σεβαστόν.

Slartibartfast είπε...

hades, ίσως χρειαζόμαστε ένα νέο blog με δημοσιεύματα μόνο για τέτοιες καταστάσεις. Να υπάρχουν συγκεντρωτικά, με ελάχιστα δικά μας κείμενα ώστε κάποιος να μπορεί να τα βρει όλα μαζεμένα και ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Πως το βλέπεις; Θες να το ξεκινήσεις;

ΥΓ: πάντως τους τελευταίους διορισμούς στη Βουλή την αναδημοσιεύω να φαίνεται έστω και στη μικρή γωνιά μου

Zaphod είπε...

Αυτο με τα 500ευρα/επερώτηση με το είπε φίλος που ήταν πολιτικό στέλεχος σε μεγάλο κομμα. Εξηγεί μερικως μερικές επερωτήσεις που ειναι παντελώς ανόητες, όπως η θεϊκή του Αδώνιδα και του Θανασάκη για τους υπολογιστες που μιλάνε αρχαία ελληνικά.

Καλά να πάθουμε ρεεεεεεε.
(προβλέπω χειμώνα απείρου κάλλους btw)

@slarti
Σωστό το αρθρίδιον σου!

ellinaki είπε...

@ Slarti + Zaphod + Hades

Να την κάνουμε την κινησούλα με το βλογ που βγάζει τα βρώμικα της Βουλής στη φόρα; Ψήνομαι τρελά!

Hades είπε...

Βλέπω υπάρχει κοινό ενδιαφέρον! :):)
Να το ανοίξω; Ή θέλει κάποιος άλλος;

Απλά έχω μια πρόταση: προκειμένου να διατηρήσει την εγκυρότητά του, να αποφύγουμε λινκ προς απλά κείμενα (έχουμε και τα βλογια μας άλλωστε) και να περιοριστούμε σε άρθρα και γενικά ό,τι έγκυρο υπάρχει -καλό είναι να αποδώσουμε τα εύσημα άλλωστε σ'εκείνους τους δημοσιογράφους οι οποίοι πραγματικά τιμούν το επάγγελμά τους. Όπως επίσης, βίδεα από πολιτικές εκπομπές (σκεφτείτε πχ ότι ο Τέλλογλου κάθε μέρα βγάζει κι από ένα σκάνδαλο).
Για πείτε, για πείτε...

Slartibartfast είπε...

Παιδιά ξεκινήστε το (προς το παρόν δεν μπορώ να είμαι πολύ ενεργός). Σκέφτείτε ένα "πιασάρικο" όνομα και βουρ...

Για να μην είναι κουραστικό προτείνω τη μορφή μιας παραγράφου 10-20 γραμμών (το πολύ) ως γενική περιγραφή της νέας "ομορφιάς" του τόπου μας με τα απαραίτητα αξιόπιστα links (για να μην γίνουμε τροκτικό ή press-gr ή zougla).
Επίσης να δύναται κάποιος άσχετος να υποβάλλει νέα "ομορφιά" όπου αφού ελεγχθεί η εγκυρότητά του να ανεβαίνει ή να μην ανεβαίνει με σαφή αιτιολόγηση.

Conko είπε...

Ξεκινήστε το!

Ο Παπακωνσταντίνου είπε σήμερις ότι τις "περικοπές" των υπαλλήλων της Βουλής και των βουλευτών θα ανακοινώσει ο Πετσάλνικος. Πιθανότατα, ταυτόχρονα θα ανακοινώσει και τον αριθμό του λογαριασμού για την οικονομική στήριξη της συμπαθούς αυτής τάξεως, στην ΤτΕ, όπου θα μπορούμε να καταθέσουμε τον οβολόν μας...

Slartibartfast είπε...

Με το "δεν μπορώ να είμαι πολύ ενεργός προς το παρόν" εννοώ πως δεν μπορώ λόγω χρόνου να προτοστατήσω. Σαφώς και θα βοηθήσω..

Hades είπε...

Παιδιά το έφτιαξα!
Θα σας στείλω πρόσκληση σύντομα για να μου πείτε απόψεις.
Έχω το προαίσθημα ότι θα βγει ΚΕΓΑΜΟ!!! :)

Hades είπε...

Α, παρακαλώ αν κανείς άλλος επιθυμεί να συνδράμει (λίγο ή πολύ δεν μας νοιάζει, αρκεί να είναι σοβαρά), ας δηλώσει "συμμετοχή"... :):)):

Hades είπε...

Prophet-Slarti, χρειάζομαι τα μέλια σας. Στείλτε στο δικό μου... :)