Σελίδες

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μας κούφανε η ομάδα χθες...

Διότι το να κερδίζεις έτσι κατά κράτος το πλουσιότερο ρόστερ της Ευρώπης και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν είναι μικρό πράγμα. Δεν είναι τυχαίο που όλοι μας είχαμε την πεποίθηση ότι ήμασταν το αουτσάιντερ αυτής της διοργάνωσης, παρόλο που είμαστε και οι Πρωταθλητές Ευρώπης. Πραγματικά δηλαδή επρόκειτο περί εποποιίας.

Και για να τα λέμε και όλα όπως πρέπει, όλη τη χρονιά τον ξέχεζα πατόκορφα τον Μπαρτζώκα. Μία επειδή θεωρούσα ότι δεν έκανε καλή διαχείριση του ρόστερ (πχ ξεχνώντας παίκτες στον πάγκο), μία επειδή θεωρούσα ότι η ομάδα φορμαρίστηκε και ντεφορμαρίστηκε αντίστοιχα στα λάθος χρονικά σημεία, μία για κάτι άλλο κ.ο.κ. Χθες όμως με αυτό που είδα έπαθα πλάκα. Και ναι μεν έβριζα που μέχρι και ο σκοπιανός έβγαλε μάτια (τα χούγια δεν έκρυψα ποτέ) αλλά τέτοια τεράστια εμφάνιση δεν την περίμενα με καμία κυβέρνηση. Όσα του είχα σούρει όλη τη χρονιά λοιπόν είμαι υπόχρεωμένος να τα ανακαλέσω μετά τη χθεσινή εμφάνιση. Προφανώς τον αδίκησα και οφείλω να το παραδεχθώ.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο στον τελικό με την Ρεάλ, με την οποίαν έχουμε και ένα χρωστούμενο από το παρελθόν, ξέρω πάντως ότι ήδη η φετινή πορεία πρέπει να θεωρηθεί επιτυχημένη. Απλά λείπει το κερασάκι στην τούρτα που εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο. Και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν μείνουμε προσγειωμένοι και με τα μυαλά μέσα στο κεφάλι, διότι ήδη από χθες βράδυ διαβάζω ιδίως σε δημοσιοκαφρικούς κύκλους ότι η απονομή έχει ήδη γίνει και απομένει απλώς η τυπική διεξαγωγή του παιχνιδιού. Προφανώς όλοι αυτοί οι κύριοι ξεχνούν ότι η Ρεάλ βρίσκεται μακριά από τον θρόνο από το 1995 (και τον μεταξύ μας τελικό) και πολύ θα ήθελε να επιστρέψει. Νομίζω όμως ότι την έχουμε πιο πολύ σε σχέση με την Μπαρτσελόνα (ακόμη και με την συγκεκριμένη Μπαρτσελόνα που ουκ ολίγα προβλήματα είχε) όσο κι αν ακούγεται παρακινδυνευμένη πρόβλεψη και δίχως να παραγνωρίζω ότι η Ρεάλ έρχεται με φόρα. Το παιχνίδι θέλει προσοχή.

Αναφορικά με την εμφάνιση, τι να πεις πια; Νομίζω ότι όλοι έδωσαν ρεσιτάλ. Ακόμη και τον Σερμαντίνι που έβλεπα έτριβα τα μάτια μου. Βασικά όμως πρέπει να σταθώ στον Χάινς, στον οποίον πέρσυ του τα είχα χώσει και μάλλον είχα υπάρξει πολύ άδικος διότι το παιδί δεν είχε εμπειρία. Ο λόγος που του τα είχα χώσει ήταν ότι σε ματς κλειδιά δεν είχε την αναμενώμενη απόδοση (αν και αναγνώριζα ότι σε άλλα είχε βγάλει μάτια). Οκ, ήμουν υπερβολικός και ίσως και άδικος. Ο άνθρωπος είναι απίστευτος. Είναι τεράστια τύχη για την ομάδα που έχει έναν τέτοιον παίκτη στις τάξεις της.

Ως προς τα πολλά και διάφορα που ακούγονται τώρα, ότι αν κερδίσει ο Ολυμπιακός θα γίνει η τρίτη ομάδα μετά την Μακάμπι και την Γιουγκοπλάστικα που το κατακτά δύο συνεχόμενες φορές, θα ήθελα να πω ότι αυτές οι... βαζελομετρήσεις δεν μου αρέσουν καθόλου. Ο κατάλογος των πρωταθλητών είναι ένας. Τώρα αν για τα Χ κάμποσα χρόνια λεγόταν πρωταθλητριών και για τα Ψ τελευταία Ευρωλίγκα, ποσώς με απασχολεί. Και η Τρέισερ Μιλάνου το έχει πάρει δύο συνεχόμενες, και η Τσιμπόνα, και η Καντού και άλλοι. Μετρήσεις από την τάδε χρονιά κι έπειτα επειδή έτσι μας αρέσει εμένα δεν μου αρέσουν και θεωρώ ότι αρμόζουν μόνο στους από 'κει (άσε που η Γιουγκοπλάστια το είχε πάρει 3 συνεχόμενες κιόλας). Οπότε ας το πάρουμε εμείς και ας το εκλάβουν άλλοι όπως θέλουν. Εμένα και μόνο που κάτι τέτοιο γίνεται πολύ σπάνια, μου φτάνει. Και για να το πάρουμε θέλει τρομερή προσοχή. Η Ρεάλ δεν είναι καμιά ομαδίτσα και όπως το πήραμε εμείς πέρσι μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες που κράτησαν πολλά χρόνια, έτσι πρέπει να προσέχουμε μην μας κάνει καμιά νίλα και η Ρεάλ.

Παρεμπιπτόντως, μιας και έχουμε και τον τελικό στην μπάλα σήμερα, θα πω ευθέως ότι δεν θέλω να κερδίσουμε. Ειλικρινά το έχω βαρεθεί έτσι όπως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και επειδή ένα ακόμη ντάμπλ-ένα ακόμη κύπελλο δεν θα μας προσφέρει τίποτε απολύτως στο ούτως ή άλλως ένδοξο και πάμπλουτο παλμαρέ μας, προτιμώ να το πάρει ο Αστέρας το κυπελλάκι για να αποκτήσει έστω και πρόσκαιρα λίγο ενδιαφέρον το πράγμα.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



2 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Όπως το είπες, εποποιία. Μένει να δούμε τί θα γίνει στον τελικό, πιστεύω ότιτο έχουμε, αλλά κρατάω μικρό καλάθι.

Hades είπε...

Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Θα δείξει. Σε 30 ώρες περίπου θα ξέρουμε.