Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Επιτέλους λίγη φρέσκια απαισιοδοξία! (ένα σανσέξ στόρυ τρόμου)

Όχι σαν την παλιά απαισιοδοξία που μας είχε φάει τα σωθικά με τη μιζέρια που ενέπνεε. Να έχουμε λίγη ανανέωση μιζέριας ρε παιδάκι μου, δεν μπορώ άλλο την ίδια. Μπαγιάτεψε. Μύριζε ο αέρας. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να πηγαίνουμε με Στουρνάρα ΥΠΟΙΚ. Να συνεχίσουμε με ΥΠΟΙΚ Στουρνάρα, να υπάρξει αλλαγή, να πνεύσει νέος άνεμος. Έλεος δηλαδή με τα ίδια και τα ίδια...

Ανασχηματισμός! Αυτά είναι! Δηλαδή, ανασχηματισμό τον βάφτισε ο Αντώνης_, με την γνωστή του ικανότητα να πείθει τον κόσμο. Και πραγματικά η ανακοίνωση της νέας συνθέσεως της δικυβερνήσεως (με στήριξη του διαφωνούντος Φώτη φυσικά) θα μπορούσε να είναι απείρως πιο λακωνική, ήτοι:
Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς_
Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Βενιζέλος
Και τέλος.
Δεν απαιτείται συνέχεια, αυτά και μόνο αυτά τα λένε όλα. Ποιος Ηλίας του 16ου; Ποιες κωμωδίες και πράσινα άλογα; Εδώ μιλάμε για το μεγαλούργημα:
Ο Πιτσαδώρος και ο άνθρωπος που έχασε από τον Γιωργάκη.
Υπάρχει λόγος να πούμε το ο,τιδήποτε άλλο;

Ευάγγελος Βενιζέλος για ΥΠΕΞ. Όλες οι χώρες επιλέγουν τους κορυφαίους τους διπλωμάτες για το εν λόγω Υπουργείο, από το οποίο εν πολλοίς συχνά εξαρτάται και η ύπαρξή σου ως κράτος (κυριολεκτικώς). Εμείς όμως όχι, ξέρουμε καλύτερα: ΥΠΕΞ αναλαμβάνει αυτός που πληροί το μέγιστο προσόν της παγκοσμίου διπλωματίας, δηλαδή να έχει στηρίξει τον Αντώνης_. Μετά από τον Μητσάρα τον Αβραμό, τον υπεργόη των οκτώ Ηπείρων και των δώδεκα Θαλασσών τον οποίον είχαμε βάλει εκεί απλώς για να αβγατίσει το βιογραφικό του, κάνουμε τώρα το ίδιο και με τον άνθρωπο με το λίπος αντί εγκεφάλου. Ο άνθρωπος που έχει πηδήξει όλο το Σύνταγμα, που έχει νομοθετήσει ό,τι πιο απάνθρωπο (κοινωνικά), που μας έφερε το psi και χίλια δυο άλλα καλούδια μέσα στο ίδιο μας το σπίτι (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω προσπαθεί να πάρει κιόλας), ο "απολύτως" που τα έχει κάνει κουλουβάχατα ακόμη και με ένα απλό στικάκι, είναι ο επόμενος ΥΠΕΞ της χώρας. Δεν υπάρχουν λόγια - η σωτηρία συνεχίζεται! Καλού κακού επιλέξτε μια δεύτερη υπηκοότητα να την έχετε απλώς έτοιμη, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί.



Και πως να υπάρξουν λόγια για να περιγράψουν τέτοιο μεγαλειώδες μεγαλείο; Άδωνις για Υπουργός Υγείας! Εδώ πλέον πάμε στην επόμενη κατηγορία προσόντων: είσαι όλη την ώρα στα κανάλια, απλά κατηγορείς τους πάντες και τα πάντα και το βράδυ, ασχολείσαι με τις τηλεπωλήσεις των βιβλίων σου. Ε, δεν είναι αυτό αρκετό για να υπουργοποιηθείς; Είναι! Δηλαδή τι άλλο να έκανε ο άνθρωπος; Μέχρι και στην εκπομπή του Γεωργίου έχει βγει στο (πρόσφατο) παρελθόν ένεκα μιας (όντως) εσφαλμένης (και όχι πολύ θετικής) ειδήσεως που είχε μεταφέρει ένας ακροατής! Και προσοχή: όταν λέμε ότι βγήκε, μιλάμε ότι βγήκε ούτε στο μισάωρο, έτσι; Γιατί, λοιπόν, να μην ανταμειφθεί; Δηλαδή ποιος να γινόταν υπουργός; Κανένας που πάει και διαβάζει όλη την ώρα αυτά που ψηφίζουν; Να έχει και άποψη; Ποτέ!
Ξέχωρα, ρε παιδάκι μου, ότι με Άδωνι στο Υγείας θα έχει και ένα ενδιαφέρον το πράγμα.Μπορεί να δούμε καμιά περισπωμένη ή κανά πνεύμα σε λάθος θέση ας πούμε -γραμματιζούμενος είναι ο άνθρωπος άλλωστε. Και φυσικά μπορεί να ανοίξει μια νέα εποχή στις τηλεπωλήσεις βιβλίων που να βοηθήσουν και στην Υγεία. Παραδείγματα:
"Χρήσιμες οδηγίες μικρών ακρωτηριασμών για το σπίτι"
"Σκωλικοειδήτιδα: σπάσε το ταμπού, κάντο μόνος σου"
"Δέκα εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης του καρκίνου"
"Διαβήτης: όλοι οι μύθοι για τα υποτιθέμενα προβλήματα υγείας που προκαλεί" 
κλπ, κλπ. Θρίαμβος για τις εκδόσεις Αδ-όνειδος Γεωργιάδη! Θρίαμβος για τον ΕΟΠΥΥ, θρίαμβος για το ανασφάλιστο βαλάντιο!

Αμ, το άλλο; Κυριάκος Μητσοτάκης στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σαν κάτι να μου λέει ότι ο Σαμαράς πήγε να τη φέρει στο μητσοτακέικο φορτώνοντάς του τις απολύσεις και τα κλεισίματα δημοσίων οργανισμών που πρέπει να γίνουν άμεσα. Αυτό που ο πιτσαδώρος αγνοεί είναι ότι στο μητσοτακέικο μάλλον ακόμη πανηγυρίζουν! Όσα δεν πρόλαβε να κάνει ο μπαμπάς, θα τα κάνει ο ο υιός. Ίσα που θα πάει ο βρυκόλαξ να του ανάψει και κεράκι του Αντώνης_ από την ευγνωμοσύνη του (βέβαια μετά θα του φιλήσει και το κούτελο όπως κάνει με όλους, αλλά ας προσπεράσουμε αυτήν την μικρή λεπτομέρεια). Βέβαια θα μου πείτε ότι ο Κυριάκος έχει και τον λεκέ του τηλεφωνικού κέντρου της Ζήμενς στο παρελθόν του. Αθλιότητες, κυρίες και κύριοι. Μήπως δεν έχουμε περάσει όλοι μας από την ίδια θέση; Να έρθουμε δηλαδή σε επαφή με τη Ζήμενς για να διευθετήσουμε οικονομικά την αποπληρωμή του 150 χιλιάδων ευρώ τηλεφωνικού μας κέντρου. Άρα; Αφού τα έχουμε ήδη κάνει κι εμείς (ή έστω σκεφτεί να το κάνουμε), ε, τότε προς τι τον κατηγορούμε τον μικρό; (το μικρός πάει διότι μάλλον θα ζήσει καμιά 200ριά χρόνια κι αυτός οπότε είναι στην εφηβεία ακόμα)

Όπως καταλαβαίνετε, πιο πολύ για λόγους ιστορίας, δηλαδή όταν ο μελλοντικός κάτοικος αυτού του τόπου θα νοιώθει την ανάγκη να ανατρέξει εις το ταπεινό μου ιστολόγιο (μα πως τα λέω έτσι ρε), αποφάσισα να πω 2-3 λογάκια για τον χθεσινό μετασχηματισμό ανασχηματισμό.  Δεν έχει νόημα να τους δεις έναν-έναν ξεχωριστά διότι ομιλούμε για φρεσκαδούρες, για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε το πολιτικό τους παρελθόν και θα πρέπει προφανώς να περιμένουμε για να τους κρίνουμε: Χρυσοχοϊδης, Γεννηματά, Χριστοφιλοπούλου, Βρούτσης, Αρβανιτόπουλος, Κεφαλογιάννης, ΒΑρβιτσιώτης κλπ, κλπ, κλπ. Δεν τους έχουμε ξαναδεί ποτέ!

Και φυσικά μην μας διαφεύγουν οι λεπτομέρειες, που δεν περιορίζονται μόνο στην εκτέλεση του Υπουργείου από το Εξωτερικόν που παραδόθηκε ως σκέτο οφίτσιο, ως ένα κοινό χαρτοφυλάκιο σε έναν άνθρωπο που το μόνο του επίτευγμα είναι το ότι κατάφερε να χάσει κάποτε από τον Γεώργιο Β' Παπανδρέου Γ' τον Δωσίλογο. Είναι και τα δύο υπουργεία που έσπασαν (Ανάπτυξης/Μεταφορών και Παηδίας/Πολιτισμού), διότι δεν έφταναν οι καρέκλες! Πάει το μικρό κι ευέλικτο σχήμα. Πάνε οι εξορθολογισμοί στο κυβερνητικό έργο, πάει ο σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαός, πάει η εξοικονόμηση πόρων.  Διότι αν από την άλλη είχαμε απλή αποτυχία της εν λόγω συγχωνεύσεως, ε, δεν θα έπρεπε κάποιος να πληρώσει γι'αυτήν την αποτυχία; Τι ρωτάω, ε; Αλλά μισό λεπτό διότι έχουμε δηλώσεις:

Δε μας χέζετε κι εσείς ρε πλέμπα; Δεν φτάνει που σας αφήνουμε να ψηφίζετε κάθε 4 χρόνια απλώς για να επιβεβαιώσετε την συνέχιση των ήδη προαποφασισμένων πολιτικών, θέλετε να έχετε και άποψη; Εδώ πρέπει να σεβαστούμε τα λεφτά των Ευρωπαίων και θα μας πείτε εσείς για 2-3 υπουργούς και υφυπουργούς παραπάνω συν τα επιπρόσθετα αυτοκίνητα και βενζίνες και τηλέφωνα κλπ,κλπ; Έλα μωρέ, πως κάνετε έτσι για μερικά ψωροεκατομμύρια στα οποία ούτως ή άλλως δεν θ'απλώνατε ποτέ χέρι;

Εγώ πάντως ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω το άλλο και θέλω τη βοήθειά σας: από το grexit σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πιτσαδώρου περάσαμε στο greek σανσέξ story. Στην συνέχεια έκανε λόγο για grecovery που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προηγείται του σανσέξ στόρυ αφού μάλλον πρώτα έρχεται το recovery και μετά η επιτυχία, ενώ πλέον μετά από τόση μαζεμένη επιτυχία (συνοδευόμενη από οργασμό επενδύσεων και ανάπτυξης) ξαναδιαβάζουμε για ενδεχόμενο grexit. Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Μήπως άρπαξε η πίτσα, Αντώνης_;
Διότι καλοί οι μετασχηματισμοί ανασχηματισμοί, όταν όμως δεν αλλάζεις πολιτική πως είναι δυναμόν να έχεις άλλα αποτελέσματα; Θέλω να πω, ακόμη κι αν προσπεράσουμε ότι ακόμη και ο χειρότερος πιτσαδώρος είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, πως είναι δυνατόν να προσπεράσουμε ότι το γνωρίζει ο καλύτερος; Διότι ο Αντώνης_ μας, ο άνθρωπος που εφηύρε την πίτσα με τα 4 τυριά που έχει γεύση πίτσας με 5 τυριά (polse, έχεις γράψει με αυτήν την ατάκα λέμε!), ο φοιτητής που έκανε ολόκληρες τις ΗΠΑ να παραμιλάνε με την ιταλική γευστική φινέτσα του, από εκεί που μας είχε φλομώσει στις λεκτικές πορδές ότι έχουμε πήξει στην ανάπτυξη, ότι η χώρα βγαίνει επιτέλους από την κρίση, ότι έρχονται επενδύσεις κλπ, κλπ, ξαφνικά πάει και αλλάζει όλο το σχήμα, ενώ θα μπορούσε να αλλάξει μόνο τους της ΡΗΜΑΔ καρεκλοκενταύρους. Γιατί δεν το έκανε;
Ναι, είναι καλός ο μετασχηματισμός ανασχηματισμός αλλά μήπως παραμένει βασικός (και κατ' ουσίαν μοναδικός) υπουργός ο Γιαννάκης ο Στουρνάρας, ο αποτυχημένος τραπεζικός; Και το τονίζω, ο αποτυχημένος τραπεζικός, διότι απ'όπου πέρασε, δεν έπεσε ποτέ του μέσα στις προβλέψεις που είχε κάνει. Π-Ο-Τ-Ε. Ήδη από χθες -και πιθανώς επ'ευκαιρία των πολιτικών γεγονότων στην Ελλάδα- κυκλοφορεί ότι υπολογίζουν ανάπτυξη για το Β' εξάμηνο του 2014. Ήδη οδεύουμε για το 2015 δηλαδή, θέμα χρόνου είναι και αυτό και ενώ πρώτα θα περάσουμε και από το Δ'... εξάμηνο του 2014, αφού με περισσή ευκολία ήδη προσθέσαμε άλλη μια χρονιά στην καταματωμένη μας και γεμάτη ράμματα καμπούρα. Τι να σου κάνει ο οποιοσδήποτε υπουργός σε οποιοδήποτε υπουργείο όταν λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα; Με τόσο σανσέξ στόρυ και η ανεργία αυξάνεται, τα καταστήματα κλείνουν, η κοινωνία καταρρέει ολοένα και γρηγορότερα. Ζούμε στην Ευρώπη που όλοι ονειρευόμαστε! Μια Ευρώπη δίχως Δίκαιο, δίχως ανθρωπιά, δίχως πρόνοια. Είναι η Ευρώπη που όλοι έχουμε επιδιώξει.

Γι'αυτό κι εμείς αλλάζουμε πρόσωπα στα οφίτσια!
Ο ορισμός του εδώ ο κόσμος χάνεται και το μουνί χτενίζεται!
Αλλά τι να περιμένεις από έναν πιτσαδώρο; Να αντιληφθεί την πραγματικότητα; Για καμιά σπέσιαλ είναι κι αυτή μπορεί να βγει και μαργκαρίτα στο τέλος.

Αλλά μην φοβάστε. Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΣΥΡ...
Ωχ.... Την διπλή υπηκοότητα που λέγαμε, γρήγορα.
Χαίρετε.

ΥΓ. Μιας και τοποθετήθηκε εκ νέου ο ΜΕΓΚάνθρωπος διά τον εξορθολογισμό του μαύρου εις την κρατική τηλεόραση, να υπενθυμίσω την πάγια θέση του παρόντος βλογιού, ότι αυτή πρέπει να ονομαστεί ΝΕΡΝΤ: πρώτον, διότι είναι πολύ καλό το ακρωνύμιο (όχι σαν το ξεΝΕΡΙΤο) ήτοι Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Νέτγουορκ Τηλεόραση και δεύτερον επειδή ως nerd που θα είναι θα είναι πιο προσιτή στους ξένοι.

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Ρε ζούμε μαγικές στιγμές σεξ.

Μόνο μην μας σκάσει και κανένα 1897 2.0 (πολεμικό, όχι οικονομικό) για να δέσει για τα καλά το ραβανί.

Hades είπε...

Εγώ πολύ φοβάμαι ότι θα σκάσουν πολλά άσχημα. Το μόνο ερώτημα είναι το πότε θα ξεκινάνε να σκάνε, polse. Άσε, καλύτερα να μην τα σκεφτόμαστε...