Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι δραματικές.

Όπου κι να γυρίσεις αυτό ακούς.
Και το ερώτημα είναι "δραματικές, γιατί;"
Οι περισσότεροι γράφουν ότι θα είναι κακό αν γίνουν εκλογές.
Εδώ, το καταλαβαίνω λίγο: πάντα οι εκλογές είναι κάτι κακό, ιδίως μετά τον περσινό Μάιο όπου μπορεί να έχουν κανά εντελώς αναπάντεχο αποτέλεσμα. Κατά τα λοιπά ξαναθέτω το ερώτημα: δραματικές, γιατί;

Να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, αν και 2-3 πραγματάκια γράψαμε και στα ξεψυχίσματα του προηγούμενου κειμένου μας.

- Τεκμήριο πρώτο: οι δανειστές δεν θέλουν εκλογές. Τελεία και παύλα. Και ως γνωστόν δεν έχουμε δημοκρατία στη χώρα για να κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς. Εμείς απλώς κάνουμε ό,τι μας λένε.

- Τεκμήριο δεύτερο: ο Σαμαράς δεν θέλει εκλογές. Αν ήθελε, θα τις είχε προκηρύξει από μόνος του σε ένδειξη ισχύος. Εξάλλου με τόση ανάπτυξη, τόσες επενδύσεις, τέτοια ευμάρεια, με τα δύσκολα που πέρασαν, με τον γκρηκ σανσέξ στόρυ κλπ, κλπ, άνετα είχε ένα 60% στην τσέπη και μάλιστα με αποχή όχι πάνω από 5%. Έτσι δεν είναι;
UPDATE: Μην ξεχάσω και κάτι σημαντικό, έτσι; Ένας κόμη πολύ σοβαρός λόγος που ο Σαμαράς κυριολεκτικά παρακαλάει να μην γίνουν εκλογές τώρα είναι ότι θα παραγραφούν και τα της λίστας Λαγκάρντ, πράγμα που δεν θέλει σε καμία περίπτωση διότι αφενός εκεί υπάρχει ολόφρεσκο κρέας (Παπακωνσταντίνου) για λαϊκή κατανάλωση, αφετέρου θα φορτωθεί αυτός το κουκούλωμα. Τέλος UPDATE.

- Τεκμήριο τρίτο: η πέτρα του σκανδάλου, ο δον κυρ Φώτης. Μέχρι χθες το βράδυ φερόταν να έχει συμφωνήσει σε όλα. Κάτι μεσολάβησε και άλλαξε. Η πλάκα είναι ότι τον κατηγορούν για κωλοτούμπα, λες και ήταν η πρώτη που κάνει, ή λες και αυτοί που τον κατηγορούν δεν έχουν κάνει και μεγαλύτερες (βλ. σαμάρεια Ζάππεια για παράδειγμα). Τι ήταν όμως αυτό που μεσολάβησε; Προφανώς η ηγετική του ομάδα που πρέπει να μην της αρέσουν τα δημοσκοπικά ποσοστά που θα έχει. Οπότε προφανώς του έθεσαν το εξής απλό δίλημμα: αν μείνεις εκεί, δεν μπαίνουμε στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Οπότε πρέπει να φύγεις. Αν δεν φύγεις, θα φύγουμε εμείς, οπότε δεν μπαίνεις πάλι στη Βουλή. Τι να κάνει ο άνθρωπος λοιπόν στα γεράματα; Έφυγε (τάχα μου).

- Τεκμήριο τέταρτο: ο άνθρωπος με το λίπος αντί εγκεφάλου δεν θέλει εκλογές. Πλέον είναι σαφές ότι το απόκομμά του έχει αρχίσει να κινείται στην σφαίρα του στατιστικού λάθους. Ενώ λοιπόν μέχρι πρότινος συζήταγαν έως και για κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές (μπας και καταφέρουν να μπουν στη Βουλή δηλαδή) ως Κόμμα της Ελιάς (ιταλική πατέντα επιτυχίας προφανώς), ξαφνικά ο Βενιζέλος που ισχυριζόταν πως ό,τι κάνει ο Κουβέλης θα το κάνει κι αυτός, ενώ ο Κουβέλης αποχώρησε έστω και ως τάχα μου, ο Βενιζέλος ενέμεινε στις θέσεις του. Γιατί; Μα διότι εξακολουθεί να κάνει το μόνο ποντάρισμα που του έχει μείνει δηλαδή στους δανειστές, οι οποίοι λογικά επειδή δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους, θα κάνουν τα πάντα να μας σώσουν (ακριβώς όπως κάνουν μέχρι σήμερα δηλαδή). Και με δεδομένο ότι επίκειται κούρεμα μετά τις γερμανικές εκλογές που είναι κάτι σαν τοτέμ στην Ευρώπη δηλαδή μην ενοχλείτε, μην διαταράσσετε, σου λέει βάστα ως τότε διότι μετά σωνόμαστε! Αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος έχει τόσο λίπος στο κεφάλι που του διαφεύγει ότι και το επόμενο κούρεμα θα είναι ωσάν το πρώτο που έκανε ο ίδιος, δηλαδή θα αφορά μόνο τους ντόπιους. Οι έξω θα τα πληρωθούν όλα και ακούρευτα.

- Τεκμήριο πέμπτο: ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές. Να τις κάνει τι; 6 μήνες πασχίζει μήπως και ξεπεράσει τον θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο που υπάρχει και μόλις έμεινε 3 σχεδόν μονάδες πίσω, έπρεπε να κάνει την μέγιστη φόλα ο άλλος να κλείσει την ΕΡΤ προκειμένου να ξαναπλησιάσει (κι ουχί περάσει). Ο Σαμαράς πρέπει να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο: αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας θα είχε περάσει αυτός στην ιστορία ως ο μέγιστος των πολιτικών μαϊντανών.

- Τεκμήριο έκτο: ΚΚΕ. Όλη η υφήλιος εξακολουθεί να έχει πρόβλημα και να μην καταλαβαίνει τις πάγιες θέσεις του Κόμματος που κατά τα λοιπά είναι ξεκάθαρες και αναλλοίωτες στον χρόνο. Ο νέος ΓΓ είναι αλήθεια ότι καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να μην ξεφύγει από την επίσημη γραμμή των Ιερών Κειμένων. Είναι λογικό όμως ότι μέχρι να ξεφύγουν από τη σφαίρα του στατιστικού λάθους να μην θέλουν και αυτοί τις εκλογές.

- Τεκμήριο έβδομο: Λοβέρδος και λοιποί αποχωρήσαντες και ταυτοχρόνως δημιουργοί νέων πολιτικών φορέων (sic). Ως προς τον πρώτον, ομιλούμε διά τον άνθρωπο που μέχρι πριν δέκα μέρες ήταν ηχηρή αντιπολίτευση (κατά δήλωση του ιδίου) χθες βράδυ ήταν και ο πρώτος που έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση. Λογικό. Αν δεν μπει στις επόμενες, καταστρέφεται. Όταν όντως δεν θα μπει θέλω να είμαι σε μια γωνιά να γελάω. Ως προς τους υπολοίπους, με δεδομένο ότι στην Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας εξ αυτών αν οι εκλογές γίνουν άμεσα και προφανώς το πρόβλημα είναι μείζον αφού μιλάμε κυρίως για καρεκλοκενταύρους. Με τι ψυχή θα μείνουν απ'έξω πάλι;;

Οπότε (για να μην προχωράμε και σε ξεψείρισμα) τι έχουμε; Όπως έχουμε πει, πλην της ΧΑ τις εκλογές δεν τις θέλει κανείς. Οπότε γιατί να γίνουν; Στην "χειρότερη" περίπτωση αυτό που θα γίνει (ως έχουμε ήδη γράψει) θα είναι να παραιτηθεί η υπάρχουσα δικυβέρνηση (πλέον) και να έχουμε νέες διερευνητικές επαφές, όπου να προκύψει κάποια κοινώς αποδεκτή προσωπικότητα (κυρίως από τους ξένοι) που να ηγηθεί για τους επόμενους μήνες. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να πέσει η τρέχουσα δικυβέρνηση, πράγμα δύσκολο και αυτό διότι δεν βλέπω να έχει πρόβλημα στον αριθμό. Σίγουρα δεν έχει την υποτιθέμενη "νομιμοποίηση" των τριών κομμάτων αλλά πάνω-κάτω μια 160ριά τους βγάζει. Πως; Προσέξτε:
- 153 είναι οι βουλευτές των δύο.
- 2 με 3 είναι αποχωρήσαντες της νουδού / πρώην ΑΝΕΛ.
- 2 είναι ο Λοβέρδος με τον ακόλουθό του
- βάλτε και τον Μπίστη με τον Ψαριανό συν κάποιους ακόμη της ΡΗΜΑΔ που παρουσιάζονται ως διαφωνούντες και που τελικώς ίσως να έχουμε καμιά... "έκπληξη" (σκεφτείτε ότι πχ ο Μπίστης αποκάλεσε τον Βενιζέλο φωνή της λογικής! Δηλαδή μπορούμε να τα περιμένουμε όλα πλέον!)
- Ε, δεν θα έχουμε και κανάν άλλον; Σίγουρα θα έχουμε. Οπότε η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει και τόσο πολύ όσο τεχνηέντως παρουσιάζαται, όπως άλλωστε το γράφαμε και στο προηγούμενο κείμενο.

Πάμε τώρα στο επόμενο σενάριο, αυτό των εκλογών όποτε γίνουν. Αμ, έλα που δεν τις βλέπω! Ντάξει, μπορεί να πέσω έξω, δε λέω, αλλά διαισθάνομαι ότι ίσως να είναι η μοναδική φορά που πρέπει να πιστέψουμε τον Σαμαρά, ότι πάει για εξάντληση της τετραετίας. Τον έχω ικανό! Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι κυβερνάει μακράν τον πιο μαλάκα λαό που υπάρχει έτσι; Οπότε, γιατί όχι;
Και θα σας εξηγήσω γιατί δεν τις βλέπω.
Οι γερμανικές εκλογές είναι μέσα στον Σεπτέμβριο. Παρόλο που ουδείς φαίνεται να βγαίνει με αυτοδυναμία, ας πάρουμε το "ιδανικό" σενάριο να τα βρουν στις μεταξύ τους διερευνητικές επαφές και να κάνουν τον λεγόμενο (και αναμενόμενο) μεγάλο συνασπισμό, δηλαδή ανάμεσα στο CDU (Χριστιανοδημοκράτες) και το SPD (Σοσιαλιστές). Αυτό το λέω όχι επειδή είναι όντως πιθανό αλλά και προκειμένου να μην έχουμε παράταση της ευρω-αγωνίας. Θα καταλάβετε οσονούπω γιατί.

Με δεδομένο ότι την ελληνική οικονομία την κρατάνε κυριολεκτικώς διασωληνωμένη στην εντατική και κυριολεκτικώς στα τελευταία της (βλ. πχ τα όσα βγάζει στη φόρα το ΔΝΤ την τελευταία βδομάδα για κενό 3-4 δισ. ευρώ που θα πρέπει να καλύψει η Ευρώπη) με την ελπίδα ότι δεν θα σκάσει πριν τις γερμανικές εκλογές. Μετά, το μαγαζί θα προσφέρει κούρεμα. Βέβαια μην περιμένετε κανονικό κούρεμα όπως θα έπρεπε. Σαν το βενιζέλειο psi θα είναι όπου θα το πληρώσουμε και αυτό μόνο εμείς και τέλος. Οι ξένοι πιθανώς να θυσιάσουν ένα μικρό μέρος από τα ήδη κερδισμένα τους και τίποτε άλλο και αυτό για το θεαθήναι και μόνο αν και θα το παρουσιάσουν ως μέγιστη ενέργεια που δείχνει αποφασιστικότητα κλπ, κλπ (τα γνωστά και τετριμμένα δηλαδή). Ο Σαμαράς, λοιπόν, είναι απολύτως λογικό να κάνει κυριολεκτικώς ό,τι μπορεί για να κρατηθεί στην εξουσία τουλάχιστον ως το κούρεμα και λίγο μετά. Αν το καταφέρει, τότε θα κάτσει όσο τον παίρνει (και το διάστημα αυτό είναι μάλλον άγνωστο ως προς την πιθανή διάρκειά του). Και το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον χοντρό. Διότι σου λένε ότι εδώ έχουμε φάει ό,τι σκατό υπάρχει, έχουμε προδώσει τους πάντες και τα πάντα, έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε ιερό και όσιο και θα πουλάγαμε και την ίδια μας τη μάνα για πόρνη αν αυτό μας ζήταγε το χιτλερικό στρατηγείο του Βερολίνου και θα μας φάει άλλος τη δόξα; Πριτς!

Οπότε μάνι-μάνι και αν υποθέσουμε ότι για το θεαθήναι θα παρουσιαστεί ένα διάστημα κάποιων (αρκετών) ημερών που θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα, πάμε για Οκτώβριο και βάλε. Τα αποτελέσματα του κουρέματος φυσικά δεν θα φανούν άμεσα, οπότε αφού πρώτα θα έχουμε κάποιες θριαμβολογίες, δεν βλέπω να μην τρώμε τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Μέχρι τότε ο κλασικός μαλάκας ο Έλληνας θα τρώει τα κουτόχορτα περί αναπτύξεως και μ'αυτά και μ'αυτά βλέπω να μπαίνουν οι γιορτές του Δεκέμβρη, όπου από 'κει κι έπειτα δεν βλέπω τίποτε. Μάλλον βλέπω, αλλά είναι πιο μαύρο κι από την οθόνη της ΕΡΤ όπου για να αποφευχθούν τα χειρότερα τι θα έχουμε; Κάποιον νέο παπαδήμ(ι)ο.

Υπάρχουν μόνο δύο περιπτώσεις (χειροπιαστές και ορατότατες) να μην συμβεί η παραπάνω αλληλουχία: η πρώτη είναι να μην αντέξει η οικονομία και να σκάσει ως ατομική βόμβα πριν τις γερμανικές εκλογές. Από πολλές απόψεις παρακαλάω να γίνει αυτό αφού ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να το γλιτώσουμε. Τουλάχιστον ας πάρουμε μαζί μας και την ανοργασμικιά κάρια μαζί με τον μισάνθρωπο. Η δεύτερη είναι να χρειαστούν και νέα βαρύτατα μέτρα που να βγάλουν τον κλασικό μαλάκα τον Έλληνα από τα ρούχα του και να τα κάνει όλα κολυμπιθρόξυλο. Βεβαίως υπάρχει και το τρίτο σενάριο, αυτό του λεγόμενου τυχαίου περιστατικού δηλαδή αλλά ακριβώς επειδή αυτό είναι τυχαίο δεν το βάζω στο ίδιο καζάνι με τα άλλα δύο, ξέχωρα ότι πλέον η κυβέρνηση έχει αρχίσει να γίνεται πιο προσεκτική. Ας πούμε δεν αναρωτηθήκατε γιατί εδώ και 2 βδομάδες η κυβέρνηση δεν έχει στείλει ακόμα τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ; Δεν είναι εύκολη απόφαση πλέον. Μία μαλακία να κάνουν και δεν θέλει πολύ να εκραγεί η μπαρουταποθήκη.

Άρα τι έχουμε; Έτσι όπως το βλέπω, τουλάχιστον για 6 μήνες κυβερνητική σταθερότητα (προσοχή, αυτό δεν συνεπάγεται και πολιτική σταθερότητα, έτσι; Άλλο το ένα, άλλο το άλλο). Για την ακρίβεια θα ξαναζήσουμε την περίοδο επί των τελευταίων ημερών του Γεωργίου Β' Παπανδρέου Γ' του Δωσίλογου, όπου κάθε 3 μέρες υπήρχε και νέα εικοσάδα βουλευτών του pasok που ήταν αηδιασμένη και υπερψήφιζε για τελευταία φορά τα μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βουλευτές που τα είχαν ψηφίσει καμιά δεκαριά τελευταίες φορές ο καθένας. Κάτι αντίστοιχο βλέπω να γίνεται και τώρα, ή πιο σωστά με τα έως τώρα δεδομένα, διότι εδώ υπάρχει ένας μεγάλος αστερίσκος που διαφεύγει απ'όλους μας: πλέον η κατάσταση είναι τόσο κακή που όλα χειροτερεύουν με γεωμετρική (κι ουχί αριθμητική) πρόοδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν όλα χειρότερα απ'όσο εικάζουμε εν ριπή οφθαλμού. Άρα ας κρατήσουμε και μία μεγάλη πισινή...

Διότι μιας και είπα πισινή, άφησα το καλύτερο: σύμφωνα με την "εξαγγελία" του δον κυρ Φώτη που έχει την τιμητική του από χθες το βράδυ, ναι μεν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του σε αυτή. Για την ακρίβεια θα υπερψηφίζει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να βοηθάει όπου χρειάζεται την κυβέρνηση, με την οποίαν δήλωσε ότι διαφωνεί αφού ο Σαμαράς δρα μονομερώς. Τρέχα βγάλε άκρη! Παλιά λέγαμε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Πλέον αρκεί να πεις σκέτο Κουβέλης και είσαι μέσα σε κάθε ενδεχόμενο.

Θα κλείσουμε κάπως ευχάριστα με μία είδηση που διάβασα και μου άρεσε:
Δεν φτάνει που όλες οι αναλύσεις για τη σοβαρή κρίση που δημιουργήθηκε δείχνουν τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι τελευταίοι τα άκουσαν και από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.
Έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς που έγιναν από τον πυρήνα των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της ΕΡΤ. Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα»,  την Τετάρτη το βράδυ ο Πρωθυπουργός τους κάλεσε όλους στο γραφείο του.Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Δημήτρης Σταμάτης, Τάκης Μπαλτάκος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ήταν έξαλλος και τους τα έψαλε, διότι «οι χειρισμοί τους τον εξέθεσαν».
«Πρόεδρε, οι διαρροές ήταν το πρόβλημα, όχι ο χειρισμός», αντέτεινε ο Σταμάτης. Την επισήμανση του υπουργού Επικρατείας την πήρε προσωπικά ο Γιώργος Μουρούτης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. «Εμένα εννοείς;», του είπε και αποχώρησε προσβεβλημένος.
Στη συνέχεια, όπως επισημαίνει, το δημοσίευμα, έκανε σχόλια στο twitter, πανηγυρίζοντας για το ότι ο συνδυασμός του απερχόμενου προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη τερμάτισε δεύτερος στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και κατόπιν μπήκε στο αεροπλάνο και συνόδευσε τον πρωθυπουργό στη Βιέννη.

Τι να πρωτοσχολιάσεις για τόσους μεγαλοφυείς εγκεφάλους μαζεμένους στο ίδιο τραπέζι; Απορώ πως αυτό δεν κατέρρευσε από το βάρος του πνευματικού μεγαλείου! Να πεις για το ότι ο Μουρούτης έφυγε προσβεβηλμένος; Να πεις για την εξεύρεση του πραγματικού λόγου της ξεφτίλας ότι "οι διαρροές ήταν το πρόβλημα, όχι ο χειρισμός"; Να μιλήσουμε για την λεπτομέρεια ότι πανηγύρισε που ο Τρίμης βγήκε δεύτερος; Λίγες φορές τότες λίγες γραμμές βγάζουν τόσο πολύ γέλιο! Ή μήπως για το ότι μετά από τόσα που έχουν συμβεί, τώρα θυμήθηκε ο Σαμαράς ότι τον εκθέτουν;

Το γεγονός να είναι μαλάκες και να φταίνε, δεν πέρασε βέβαια από κανενός του μυαλό.
Ούτε καν από του Σαμαρά που δεν διάβασα να έστειλε κανέναν από δαύτους στο σπίτι του, οπότε μια τρύπα στο νερό. Μέχρι την επόμενη "πρόταση" φυσικά...

Παρεμπιπτόντως και για να κλείσω για λύστε μου μιαν απορία: από που και ως που οι εκλογές (αν γίνουν τώρα, που δεν το βλέπω βέβαια) θα κάνουν ζημιά στον τουρισμό ρε παιδιά; Οι εκλογές είναι μία Κυριακή. Ή δεν είναι;

Χαίρετε.

6 σχόλια:

Zaphod είπε...

Καλον, με ορισμενες μικρες ενστανσεις:

* Εκλογες δεν γινονται γενικως. Οι γερμανικες εκλογες ειναι το τωρινο οριο. Μετα θα ειναι τα "πρωτογενη πλεονασματα" ή κατι άλλο. Η πολιτική σταθερότητα στις αποικίες ειναι το πρώτο ζητούμενο πάντα

* Ο Σαμαρας ΔΕΝ μπορει να προκηρύξει εκλογές. Ειναι αναγκασμένος να επιστρεψει την εντολή στον ΠτΔ και μπορει να του γινει καμι "υπευθυνη" κεντα απο ολους τους υπολοιπους μαζι (ακομα και το...ΚΕ) ίσα για να πουνε
"οχι" στο μνημονιο, να στησουν 1-2 προανακριτικες για Βενιζέλο-Στουρνάρα και να παμε μετά σε εκλογές :ΡΡ
Στατιστικά δύσκολο, αλλά γίνεται διοτι κ ο Αντωνης δεν ειναι πλεον ο αναμφισβήτητος και αλαθητος (χιχιχιχι) ηγετης στο μαγαζί του.

* Ο Φωτης καλα εκανε και εφυγε διοτι ειναι ζητημα χρόνου, θες ο Δενδιας, θες ο Σαμαρας, θες ο Στουρνάρας θες κανας Φαήλομουρούτης να πουνε μια ακόμα "ωραια ιδέα" και να γίνουμε κουλουβάχατο. Το οτι του ίδιου δεν του άρεσε (ή και στην πολιτική μεγαλοφυία που ονομάζεται Μπίστης) ειναι αδιαφορο. Ο Αντωνης δεν μπορεί να συνεργαστει ούτε με τ αρχίδια του και αυτό πλεον ειναι εμφανές. Ζητημα χρόνου ειναι να την κάνει την μαλακία

* ΟΚ ο Συριζα μπορει να εχει θεμα, αλλα δεν φταιει τοσο ο ιδιος αν δεν ανεβαινει. Ο Ελληνικος λαος ειναι εκπαιδευμενος (ακομα) να θεωρεί τους "κουμμουνισται" μιασματα και όλα τα σχετικα. Ειμαστε ενας δεξιο-ακροδεξιος λαος, τι να κανουμε

* Υπο τας παρουσας συνθήκας δεν υπάρχει φως στο οικονομικό τουνελ. Η που θα πρεπει να μας χαριστεί χρεος και μάλιστα χοντρό, είτε που θα πρέπει να απομονωθούμε για να τελειωνουνε μαζί μας. Περαν αυτου, για την ομαδα Σαμαρα τουλάχιστον, το μασαζ στην αλήθεια θα συνεχίζεται με τον επόμενο όρο (ποιος να ειναι;) που θα αντικαταστήσει τα greekcovery και success story

Zaphod είπε...

Ξέχασα!

* Ντου θα γίνει (αν γινει) οχι ετσι αλλα μετά απο κατάλληλο φροντιστήριο απο τους Πρετεντερη και σια. Οποτε δωστους μερικες μερες κινδυνολογιας, να δουνε και αν θα το φάνε οι νοικοκυραίοι, και μετά εδώ είμαστε!

( http://aeisixtir.blogspot.com/2013/06/2-cents.html )

Hades είπε...

Για το περί εκλογών αυτό εννοούσα, απλά τα επόμενα συμφραζόμενά μου εξάγουν ότι όλους τους επόμενοι στόχοι (πρωτογενή πλεονάσματα κλπ) σιγά μην τους προκάμει ο Αντώνης_.

Αναφορικά με το ποιος θα έκανε στην συνέχεια τι, δεν διαφωνούμε καθόλου (εξάλλου γι'αυτό ανέβασα και κοπυπασταρησμένο το κείμενο της ειδήσεως στο τέλος, για να φανεί τις έπταιξε! :Ρ )

Ως προς την κενωνία μας θα την χαρακτήριζα αριστερίζουσα δεξιόστροφη. Πριν φρίξεις κάτσε σκέψου το καλά! :Ρ

περί ντου επίσης συμφωνώ αλλά για το κάποιο μέλλον (μάλλον φιλιππιδείως μεσομακροπρόθεσμο). Δες πχ ότι χθες ο Στουρνάρας ζήτησε από τους καταληψίες να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο, ενώ το αναμενώμενο θα ήταν να πουν ότι αν δεν το εκκενώσετε, δεν έχει αποζημιώσεις. Ε, και αυτές ξεκίνησαν να δίνουν ως δείγμα καλής κυβερνητικής θέλησης. Φοβούνται, zaph, φοβούνται!

pølsemannen είπε...

Κουτσά στραβά κάποιας μορφής κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι τον Μάιο του '14 (αν δεν σκάσει η διασωληνωμένη).

Ευρωεκλογές!

Με χαλαρή ψήφο, ανεργία στο 35% και βάλε, μαύρο τέρας θα βγάλει η κάλπη, ίσως και ελαφρώς ψεκασμένο.

Μόνη "ελπίδα" να έχουν μεταναστεύσει οι δυσαρεστημένοι ώστε να να είναι δύσκολο να πάρουν αεροπλάνο για τα πάτρια μόνο και μόνο για να ψηφίσουν.

Khlysty είπε...

Άδη μου, διαφωνώ: εκλογές θα γίνουν τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου, είτε το θέλουν οι σαμαροβενιζελομέρκελ είτε όχι. Το πράγμα είναι έτοιμο να σκάσει και το ξέρουν όλοι: ύφεση, ανεργία στο φουλ, καμία ελπίδα ανάκαμψης, νέα μέτρα... Οι δυνατότητες της κυβέρνησης για επιβίωση είναι σχεδόν μηδενικές και η όλη φάση έγινε τώρα υπό τις απειλές της Αγγέλας, να μη γίνει τίποτα ως τις γερμανικές εκλογές, όπότε και είναι η μέγιστη ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης αυτής.
Τουλάχιστον, έτσι τα βλέπω εγώ...

Hades είπε...

@polse
Λες να γίνει τέτοιο θαύμα και να φτάσει ως τις Ευρωεκλογές; Βέβαια από την άλλη θα μου πεις ότι έχουμε δει και χειρότερα. Σωστό κι αυτό. Ελλάδα είναι αυτή όχι παίξε γέλασε. Ξέρεις πάντως τι με κάνει να αναρωτιέμαι; Αν η ΧΑ πάρει κανά 20ράκι, από την στιγμή που θα είναι αναμενόμενο, μπορεί να θεωρηθεί πολιτική σταθερότητα αυτό;

@khlysty
Άρα δεν διαφωνείς! Αφού αυτό που λες είναι ο μεγάλος αστερίσκος! Εγώ τις προθέσεις κρίνω. Η οικονομία είναι το χειροπιαστόν του πράγματος και παίζει να σκάσει ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Ιδίως αν ο τουρισμός δεν πάει καλά κιόλας, που εδώ που τα λέμε, μάλλον τα περισσότερα εκατομμύρια από τα 17 των τουριστών θα έρθουν προς Αύγουστο μεριά...