Σελίδες

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Χρόνια πολλά σε όλους μας!


Γιατί;
Μα διότι με τα ψέματα έχουμε φτάσει ως χώρα εδώ που έχουμε φτάσει. Εννοώ, με τα ψέματα και πιο πριν, με τα ψέματα και μετά. Είναι το εθνικό μας σπορ νομίζω. Θέλουμε να λέμε, θέλουμε ν'ακούμε. Δεν αντέχουμε την αλήθεια σε καμία περίπτωση.

Γι'αυτόν τον λόγο και εξακολουθούμε να επιλέγουμε τους συγκεκριμένους πολιτικούς, τους οποίους προστατεύει ως έχουμε ξαναπεί ο θεός Βουτάν. Είναι αυτοί που τα βουτάν που τους προσέχει ο Βουτάν. Είναι οι ασύδοτοι κλέφτες που παριστάνουν τους πολιτικούς. Είναι οι επαγγελματίες ψεύτες που τους προστατεύουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι που οι ίδιοι έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, ήτοι εκτρώματα.

Είναι τα ψέματα που μας λένε ακόμη και τώρα που τάχα μου επικαλούνται την αλήθεια. Ας πάρουμε το πιο απλό (πλην επικίνδυνο) παράδειγμα των ημερών, για το οποίο θα υπάρξει σενδόνι εν ευθέτω χρόνω (και ήδη έγινε μια μικρή αναφορά στο προηγούμενο υποσένδονον):
Διαβάζουμε άρθρα περί των αλλεπάλληλών εκλογών που θα επιδιώξει ο Σαμαράς αν δεν βγάλει αυτοδυναμία. Και ο κόσμος γελάει διότι ξέρει πολύ καλά ότι ο Σαμαράς δεν θα βγάλει αυτοδυναμία ούτε με σφαίρες.
Σήμερα διάβαζα ότι ο Βενιζέλος εκτιμάει πως η πρωτιά του pasok είναι εφικτή. Και ο κόσμος γελάει διότι όλοι ξέρουμε ότι το pasok ούτε με σφαίρες δεν θα βγει πρώτο κόμμα.

Μόνο που γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και σε αυτήν τη χώρα μόνιμα τελευταίοι γελάνε οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ, οι δωσίλογοι, οι εργολάβοι και οι ξένοι δανειστές. Ποτέ ο λαός.
Διότι την ίδιαν στιγμή ουδείς γράφει ότι ούτε αυτοδυναμία θα απαιτηθεί, ούτε το ο,τιδήποτε άλλο, διότι ο πάνσοφος νόμος Παυλόπουλου με την αβάντα των 50 εδρών που δίνει στο πρώτο κόμμα, ουσιαστικά αρκεί να βγάλουν 101 βουλευτές και οι δύο τους μαζί, αρκεί βέβαια εις εκ των δύο να είναι και πρώτος. Στην περίπτωση αυτή οι 101 γίνονται μαγικά 151 και πάπαλα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τι κι αν δεν θα αντιστοιχεί στην πλειοψηφία της λαϊκής βούλησης; Κανένα πρόβλημα. Τα προεκλογικά γελάκια και χαχανητά θα γίνουν μετεκλογικά κλάματα όταν ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει πόσο φονική μπορεί να αποδειχθεί η άγνοιά του.

Γιατί φονική;
Διότι του φονεύει το μέλλον, τη ζωή.

Διότι αυτό που αβίαστα προκύπτει από τον νόμο Παυλόπουλου είναι ότι αν δεν θες να πριμοδοτήσεις το πρώτο κόμμα, τότε πρέπει να μην απέχεις, να μην ψηφίσεις λευκό και σε καμία περίπτωση να μην ψηφίσεις κόμμα που δεν θα μπει στη Βουλή, όπερ μεθερμηνευόμενον, είσαι υποχρεωμένος να σε καλύπτει, να σε εκφράζει κόμμα από αυτά που θα μπουν στην Βουλή υποχρεωτικά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πριμοδοτείς το πρώτο κόμμα. Τι έχουμε λοιπόν; Έναν ψεύτικο νόμο που δημιουργεί ένα εκλογικό σώμα ψεύτικο ως προς τη λαϊκή βούληση και με ψεύτικες αναλογίες θα φτιάξει μια ψεύτικη αυτοδυναμία, ήτοι ένα ψεύτικο πολιτικό σύστημα για μια ακόμη φορά. Πως γίνεται λοιπόν να μη γιορτάζει σήμερα ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;
Πως γίνεται να μην γιορτάζει σήμερα αυτή η χώρα που με ψέματα στηρίζει τους πλέον ψεύτες πολιτικούς; Οι οποίοι επέτρεπαν να λαμβάνει ο κόσμος με ψέματα επιδόματα που δεν δικαιούτο, που έταζε ψέματα λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν ή ότι θα φέρει κάθαρση ή αλλαγή ή ότι θα επανιδρύσει το κράτος ή ότι θα φέρει τον εκσυγχρονισμό; Ψέματα όλα. Ψέματα που οι περισσότεροι ενσυνείδητα έτρωγαν από πολιτικούς που ζούσαν μόνο για να λένε ψέματα.
Από πολιτικούς που μας έκαναν ακριβώς όπως μας ήθελαν: σαν τα μούτρα τους. Και γιατί μας έκαναν έτσι; Για να βγει κάποτε ο Χ Πάγκαλος και να μας πει χυδαία ότι μαζί τα φάγαμε. Τι λε ρε ξετσίπωτε χοντρέ, που τα φάγαμε και μαζί...

Διότι μην μου πείτε ότι βλέπατε πουθενά κοινωνικό κράτος όλ'αυτά τα χρόνια.
Μην μου πείτε ότι βλέπατε ανάπτυξη και υγιή οικονομία.
Μην μου πείτε ότι βλέπατε ρόδινο μέλλον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η φούσκα φαινόταν από μακρυά ότι κάποια στιγμή θα έσκαγε, άσχετα ποιος ήθελε να το δει και ποιος όχι.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους μας, μιας και αποδεδειγμένα μυαλό δε βάζουμε με τίποτε.
Διότι τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε αυτήν τη χώρα όλα τα χρόνια εξακολουθούν να διαπράττονται.
Χαίρετε.

13 σχόλια:

Το παιδί της Πλατείας είπε...

πολύ ωραίο κείμενο φίλε hades παλιά έμπαινα στο ιστολόγιο σου μέχρι που ξαναχάθηκα για ένα διάστημα, τώρα ξανά στην πλατεία για πιο δυναμικές αναρτήσεις!!!
Ωραίο κείμενο που λέει αλήθειες αλλά εντάξει έχουμε αίσθηση της ζωής μας και τι συμβαίνει στο Ελλαδιστάν.

Το παιδί της Πλατείας είπε...

Χρόνια πολλά στον Πρετεντέρη...ξέχασα να το πω αυτό:P

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο Σαμαράς χρησιμοποιεί το δεύτερο χαρτί του (το πρώτο το μοιράστηκε με το Χρυσοχοϊδη): την αυτοδυναμία. Ουσιαστικά απειλεί με εκλογές και με καταστροφολογικές φράσεις για την αναγκαιότητα μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης συχνά πυκνά κατηγορώντας την άλλη δεξιά δεξαμενή ψήφων που τον καίει (όρα Καμμένος).

ESKARINA είπε...

Εμένα πάντως δεν θα σταματήσει να εκπλήσσει το γεγονός ότι παρότι αυτές είναι παλιές συνταγές (και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να είναι και φθαρμένες) παραμένουν αποτελεσματικές. Επίσης, μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι παρότι κάτι τέτοιες κουτοπονηριές είναι πρακτικά διάφανες ως προς τα κίνητρα τους, γίνονται ακόμη πιστευτές ως προς τις δικαιολογίες τους.
Πόσα μπορεί να θυσιάσει κάποιος για να νιώθει (τονίζω, νιώθει και όχι είναι) ασφαλής;

Με την εντελώς χωλή ικανότητα μου στα μαθηματικά, νομίζω ότι η παρακάτω πράξη πρέπει να αποδίδει σωστά αποτελέσματα ως προς την κατανομή των εδρών : το ποσοστό του 1ου κόμματος επί 250 και το γινόμενο αυτού δια του συνολικού ποσοστού των κομμάτων που εισέρχονται στη Βουλή, Πειράματα με αυτή την πράξη, δείχνουν ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό ψήφου που κατευθύνεται σε κόμματα που μένουν τελικά εκτός βουλής, τόσο περισσότερες έδρες λαμβάνει το πρώτο κόμμα (χώρια από το μπόνους).

Και μια σημείωση : σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου, το μπόνους των 50 εδρών μπορεί να το πάρει μόνο κόμμα ή/και συνασπισμός κομμάτων που κατεβαίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Άρα προεκλογικές συνεργασίες μεταξύ κομμάτων που κατεβάζουν το καθένα τα δικά του ψηφοδέλτια, δεν επωφελούνται του μπόνους.

Γεροπαράξενος είπε...

Μην εκπλαγείς καθόλου αν τελικά βγάλουν αυτοδυναμία, είναι τόσο μεγάλη η ανοησία, κάποιος μου 'πε προχτές στο καφενείο "τρέμω στην προοπτική της ακυβερνησίας..." και παραλίγο να τον πλακώσω με την μαγκούρα....

Hades είπε...

@Παιδί
Το ότι εσύ έχεις επίγνωση της καταστάσεως δεν σημαίνει ότι την έχουν και οι υπόλοιποι. Κι όσον αφορά τον Τζον Πρετεντέρ, αδικείς όλους τους υπολοίπους λέγοντας μόνο σε αυτόν χρόνια πολλά... :)

@Δείμο
Προσυπογράφω, Δείμε. Προ λίγου καιρού που είχαμε την αποκάλυψη περί του ενός πακέτου που είχε βγάλει βουλευτής έξω και που μας προέκυψε εφοπλιστής Κούβελος, κατέστη σαφές ότι τα γιαούρτια έχουν σφίξει πάρα πολύ και πλέον μέχρι και το ποσοστό της Ντορίτσας που παραμένει εκτός Βουλής σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαντάζει θελκτικό. Έχουμε να δούμε πάρα πολλά ακόμη το προσεχές διάστημα. Γερό στομάχι να'χουμε να τρώμε εκβιασμούς στη μάπα.

Hades είπε...

@eskarina
Μα ούτως ή άλλως ο νόμος για τα μέτρα των δύο εχίε φτιαχτεί, οπότε εκ των πραγμάτων αφήνει εκτός όλων των άλλων, ού ούτως ή άλλως κάτι θα καταφέρουν τελευταία στιγμή για να μην (συγ)κυβερνήσουν.
Ως προς το πρώτο σχόλιο, μήπως θα έπρεπε να διερωτάσαι πως είναι δυνατόν να περνάνε δεκαετίες ολόκληρες, αιώνες, κι εμείς να παραμένουμε το ίδιο βλάκες;

@Γερόγαυρο
Προλαβαίνεις να διορθώσεις το λάθος σου, Γερόγαυρε, και να την σπάσεις πάνω στο κεφάλι του; Διότι κατά τα λοιπά, αυτό που εγώ θέλω απλώς να δω είναι τα τελικά ποσοστά. Το αποτέλεσμα ούτως ή άλλως το ξέρω.

Zaphod είπε...

Ο στοχος παραμενει αρχικα να τους κοψουμε την εξουσια λοιπον. Δεν μπορω να διαφωνησω. Οπως το θετεις πρεπει το ΝΔΣΟΚ να παρει αθροιστικα κάτω απο το 40% (=100/250) των ψηφισάντων.... (υπαρχουν κολπα που το ριχνουν ελαφρως το ποσοστο αλλα δεν ειναι της ωρας)

Θεωρείται μεν εφικτο, οπως τα εχουν κανει αλλα λογικα θα παμε σε μια βουλη που εκτος απο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ θα εχουμε μεσα ΧΑ, Καμμενο, Οικολογους, ΔΗΜΑΡ και πιθανον Ντορα. Αντε βρες τωρα εσυ τον μαγικο συνδυασμο που θα επιτρεψει την υπαρξη κυβερνησης μιας και οποιος και να ανεβει θα διαλυθει και θα τον κραξουν οι υπολοιποι πως συντασσεται με τους οποιους "επαρατους"

(εκτος και αν βγει πρωτο κομμα ο....Συριζα (χιχιχιχιχι) και τα βρει με τους ΔΗΜΑΡ-ΚΚΕ :ΡΡΡ)

Zaphod είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Zaphod είπε...

@eskarina

Χονδρικα-μπακαλικα επι του εκλογικου νομου

Οι 250 εδρες μοιραζονται αναλογικα σε οσα κομματα περασουν το 3% επι των εγκυρων μή λευκών. Αρα αν πχ ενα 5% (επαναλαμβανω επι των εγκυρων μη λευκών, αυτια πετιουνται. Τα ποσοστα που βλεπουμε ως γνωστών ΔΕΝ ειναι επι των ψηφισάντων) απο αυτα παει σε κομματα που μενουν εκτος τοτε καθε κόμμα παίρνει:

*νεο ποσοστο κομματος (ΝΠΚ) =παλαιο ποσοστο/υπολοιπο % εισερχομενων στη βουλή (πχ εδω 95)
*Εδρες: ΝΠΚ*250 εδρες απο το οποιο κραταμε μονο το ακεραιο μερος. Στο τελος οι δεκαδικοι μοιραζονται.

Αρα κρισιμο ειναι ναι μεν να ψηφισουμε μικρο κομμα, αλλα αν δεν μπει μεσα, ισχυροποιει αναλογα ολα τα αλλα (αρα κυρίως το πρώτο)

Hades είπε...

Zaph, είναι πολύ αγγούρι το πράγμα. Εδώ και 4-5 μέρες κάνω υπολογισμούς. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο Παυλόπουλος δεν υπολόγιζε σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει περίπτωση να μπουν πάνω από 6 κόμματα μέσα. Είναι πολλά τα ασαφή σημεία που ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη, ένα βασικότατο εκ των οποίων στα πόσα κόμματα και πάνω πετσοκόβεται το μπόνους των 50 βουλευτών. Επίσης ένα άλλο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω έστω και λίγο μπακάλικα είναι ότι οι 101 βουλευτές είναι δύσκολο σενάριο. Ή θα πάνε για 130 και οι δύο, ή απευθείας για 170. τουλάχιστον με τους έως τώρα υπολογισμούς. Ένα άλλο μέγιστο ερώτημα είναι τι γίνεται με τη β' διαλογή -εκεί κι αν θα γίνει η σφαγή των αμνών. Ως επίσης μην ξεχνάμε ότι θεωρητικά οι επόμενες εκλογές (ήτοι όποτε γίνουν οι... προαναγγελθείσες ότι ΘΑ γίνουν σύντομα) θα γίνουν με καθαρισμένους εκλογικούς καταλόγους, οπότε είναι ασαφές το να χρησιμοποιηθούν και τα στοιχεία των εκλογών του 09. Και φυσικά το υπέρτατο είναι ο αριθμός των κομμάτων που μπουρλωτιάζει εντελώς το εκλογικό αποτέλεσμα. Άσε, τελικά δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη σε συνταγματολόγο σε αυτή τη χώρα. Είναι όλοι λίαν επιεικώς για τον πούτσο!

Τα μόνα σίγουρα είναι ότι με λευκό, άκυρο και κόμμα εκτός βοουλής πριμοδοτείς κυρίως τον πρώτο. Παρομοίως και με την αποχή, κι αυτό διότι άλλο είναι το μέτρο του κλάσματος του αριθμητή (ψήφοι επί των ψηφισάντων) και άλλο του παρονομαστή (έγκυρα άνευ λευκών και των εκτός βουλής) με αποτέλεσμα ο παρονομαστής ανάλογα με το πόσα κόμματα μπαίνουν, είτε να δύναται να αυξηθεί απότομα, είτε να μειωθεί. Και αυτά όλα εξηγούν τόσο την πρεμούρα του Σαμαρά να εκμηδενίσει τη Ντορίτσα (μύριο Κούβελου), όσο και τον Καρατζαφέρη (στημένες δημοσκοπήσεις), παρομοίως και του Μπένυ για της Κατσέλης με ταυτόχρονη πρεμούρα για συνεργασία με ΔΗΜΑΡ! Έχουμε να πούμε πολλά σύντομα!

Zaphod είπε...

"ένα βασικότατο εκ των οποίων στα πόσα κόμματα και πάνω πετσοκόβεται το μπόνους των 50 βουλευτών"
ΔΕΝ πετσοκοβεται. Ποτε. 100 κομματα να μπουν μεσα και το πρωτο να εχει 6% θα παρει το μπονους.


" Ένα άλλο μέγιστο ερώτημα είναι τι γίνεται με τη β' διαλογή -εκεί κι αν θα γίνει η σφαγή των αμνών."

Τιποτα στον αριθμο των εδρων που βγαζουν τα ποσοστα. Η β διαλογη μοιραζει τα υπολοιπα της διαιρεσης σε οποιον ειναι πλησιεστερα και τα κατανεμει στις περιφερειες. Ο αριθμος δεν αλλαζει.

Στα υπολοιπα οκ

Hades είπε...

Και όμως, zaph, υπάρχουν περιπτώσεις που οι 50 έδρες δεν αποδίδονται ολόκληρες. Παίζει με τις λεπτομέρειες βέβαια αλλά υπάρχει. Αυτό που έχω καταλάβει από τον νόμο (που βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο Παυλόπουλος ουσιαστικά μια αλλαγή έκανε, τις έδρες δηλαδή από 40 σε 50, κατά τα λοιπά ο νόμος είναι ο προηγούμενος) είναι ότι δεν προέβλεπε πολλά κόμματα μέσα υπό την έννοια ότι με πολλά κόμματα γίνεται το σώσε. Θέλει πολύ διάβασμα, γι'αυτό και ήδη εδώ και μια βδομάδα υπάρχει μελέτη για επικείμενο σενδόνι.
Κατά τα λοιπά, το πιο ασφαλές είναι να κάνουμε αυτό που γράφεις: να τους κόψουμε απευθείας τον δρόμο προς την εξουσία. Ευθέως, άνευ πολλών συζητήσεων.