Σελίδες

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Δύο πράγματα

που αν μη τι άλλο με εντυπωσιάζουν τα μάλα...
α) οι εκλογές έχουν τελειώσει από προχθές και όλοι (μα όλοι ρε παιδάκι μου) αντί να ασχολούμαστε με την επόμενη μέρα του τόπου (συμφωνως και των αποτελεσμάτων αλλά και του τι μας περιμένει στη γωνία ούτως ή άλλως), ασχολούμαστε με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ...
β) αφού ασχολούμαστε που ασχολούμαστε με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, δεν ακούω κανέναν να λέει τα εξής προφανη: πρώτον, ότι ο Βενιζέλος ως συνταγματολόγος τα είχε κάνει προ ετών τελείως σκατά με το Σύνταγμα (δεν ξέρω αν θυμάστε σχετική αρθρογραφία της εποχής ακόμη και από προσκείμενα ΜΜΕ, πχ για το άρθρο 24), δηλαδή με το αντικείμενό του το ίδιο και τώρα κυνηγάει το αρχηγιλίκι (κατ' επέκτασιν την πρωθυπουργία) με τα πολύ μεγαλύτερα βάρη φυσικά. Δεύτερον, ότι εγγυητής της ενώτητος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται απ'όλους ο... Σημίτης, στον οποίον ακόμη τα σέρνουν άπαντες. Το χειρότερο είναι ότι με τίποτε απ'τα δύο δε δείχνει να εντυπωσιάζεται κανείς.

Χμ, και κάτι άλλο για το οποίο παρεμπιπτόντως σιγουρεύτηκα οριστικά: οι περισσότεροι (και δεν μιλάω μόνο για τους τηλεμαϊντανούς ή τους πολιτικούς) απ'όσους κάνουν λόγο για ασφαλιστικό, για άρθρο 16, για άρθρο 24 κλπ, κλπ, δεν έχουν ιδέα για το ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα σε όλα αυτά τα ζητήματα. Τώρα το πως το επιβεβαίωσα είναι μια μεγάλη ιστορία που δεν έχει αξία ν'αναφέρω.

2 σχόλια:

Zaphod είπε...

Μια παρατήρηση μόνο.

Όσο περνά ο καιρός πείθομαι τελικά πως είχες δίκιο για τον Μπένι. Όχι απλά ήταν έτοιμος όπως νόμιζα αλλά και εσκαβε εσκεμμένα το λακκο του George.

Πάντως για την Φώφη δεν ρωτήθηκε κανείς από τους δικούς του, κατι που αποδεικνύει πως στο ΠΑΣΟΚ τα είχαν κάνει πουτάνα από καιρό..


Όσο για την επιμονή των ΜΜΕ με το ΠΑΣΟΚ η ερμηνεία είναι ίδια με την ερμηνεία μου για....το εκλογικό ντέρμπι. Υπάλληλοι πλέον ξεκάθαρα και όχι ενημερωτές.

Θα μας πασάρουν είτε τον Μπένι είτε τον "αναβαπτισμένο" Γιώργο ως νέο μεσσία

Hades είπε...

Ιδίως αυτό περί υπαλλήλων-ενημερωτών ξαναπές το μερικές φορές ακόμη μπας κι εμπεδωθεί από τον κόσμο γιατί μεταξύ άλλων επικρατεί η ιδέα πως μόνο οι αθλητικές φυλλάδες φανατίζουν κι αποπροσανατολίζουν τον κόσμο...

Για το άλλο τώρα: Ξέρεις τι γίνεται; Επειδή όπως λένε κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια με τον Μπένι, κάποια πράγματα συχνά-πυκνά φτάνουν τη σφαίρα του... μυθικού με αποτέλεσμα να αναρωτιώμαστε αν πραγματικά έχουν συμβεί ή ήταν ιδέα μας. Ο ΜΠένι είναι ένα απ'αυτά: είναι γνωστό ότι την αρχηγία την ήθελε τουλάχιστον μια 10ετία πίσω. Στις εκλογές του 2000 μάλιστα όταν για αρκετές ώρες προηγείτο η ΝΔ (αποτέλεσμα που άρχισε να ανατρέπεται πολύ αργά το βράδυ) είχε βιαστεί και πάλι να θέσει θέμα αρχηγίας αν θυμάσαι. Μέτα που'ρθε τούμπα το αποτέλεσμα, μοκο φυσικά. Εν συνεχεία υπήρχε ρεύμα Παπανδρέου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κουνηθεί (άσε που δεν ήθελε το 2004 διότι η κίνηση Παπανδρέου τότε έγινε για να αποφευχθεί ο διασυρμός, οπότε δεν θα ήθελε να χρεωθεί μια βαρειά ήττα ένεκα Σημίτη) και πλέον ήρθε φέτος η στιγμή που περίμενε τόσον καιρό, γι'αυτό και βιάστηκε τόσο.
Πες μου λοιπόν τώρα το εξής: όταν εδώ και χρόοοοοονια τώρα ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τόπου μόνο όταν σκάνε μύτη (πχ με τις φωτιές μόνο όταν καίγεται η χώρα-ποτέ πιο πριν κλπ) και στα καπάκια τα λησμονούμε (μέχρι την επόμενη φορά) και σε όλο αυτό το διάστημα ασχολούμαστε με τα άγχη και τις προσωπικές φιλοδοξίες των παπαγάλων, ήτοι με θέματα ανούσια και μηδενικά, πως να μην τα τοποθετούμε ανάμεσα στη σφαίρα της πραγματικότητος και της φαντασίας τέτοια πολιτικά γεγονότα; Είναι τόσα πολλά άλλωστε που είναι αδύνατον όλοι μας να τα θυμόμαστε όλα: κάποια θυμάμαι εγώ, κάποια άλλα εσύ κ.ο.κ. Εννοώ δηλαδή πως δεν είναι τυχαίο που έχουμε κάποια κοινά συμπεράσματα (διότι στα συμπεράσματα συμφωνούμε) αλλά κάπως διαφορετικές επιμέρους απόψεις από τις οποίες έχουμε φτάσει σε αυτά, οπότε δεν τίθεται θέμα αν σε πείθω για κάτι ή με πειθεις εσύ διότι πρακτικά και οι δύο μέσα πέφτουμε γενικώς και ειδικώς.