Σελίδες

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Οι Άρχοντες του Σύμπαντος

Μια πρώτη γνωριμία με τους Υπέρτατους (διότι θα'χουμε κι άλλες γνωριμίες εν καιρώ). Τα "δείγματα" είναι από όλη τη σταδιοδρομία τους μέχρι σήμερα. Παρακαλώ, υπόκλιση...

Phantom of the Opera (live)
ΑΠό τον πρώτο τους δίσκο, Iron Maiden, που κυκλοφόρησε το 1980. Ένα εκπληκτικό τραγούδι που ακόμη και σήμερα θεωρείται υπόδειγμα τόσο σε συνθετικό όσο και σε κιθαριστικό επίπεδο.


The Number of the Beast (video clip)
Από τον τρίτο τους δίσκο, The Number of the Beast (1982), πρώτο με τον Bruce Dickinson στα φωνητικά. Το τραγούδι ήταν ένα από τα single του δίσκου. Πανδαισία... Σημειωτέον, μπορείτε να διαβάσετε και την κριτική του "θρονιασμένου" φίλου και παλαιόθεν συμμαχητή. Παρόλο που αν έχει να κάνει με Maiden δεν το συνηθίζει να είναι αντικειμενικός, εδώ δεν του βγήκε!! :)


2 Minutes to Midnight (video clip)
Το 1984 κυκλοφόρησε το "τεράστιο" Powerslave ήτοι η πέμπτη δουλειά της μπάντας. Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει αμιγώς αντιπολεμικό περιεχόμενο και ήταν το ένα από τα δύο single του δίσκου.


Caught Somewhere in Time (studio)
Ό,τι κι αν πει κανείς γι'αυτό το μεγαλούργημα είναι λίγο. Άριστο από την αρχή έως το τέλος του -όπως κι όλος ο δίσκος άλλωστε ο οποίος παρεμπιπτώντως να πω πως είναι ο αγαπημένος μου, με ένα από τα κορυφαία περάσματα στην ιστορία της μουσικής (από το τελείωμα του τελευταίου solo προς το επόμενο θέμα). Από τον δίσκο Somewhere in Time (1986) που ήταν η έκτη δουλειά του συγκροτήματος.


Moonchild (live)
Η εποχή του 7th Son of a 7th Son είναι πλέον γεγονός (1988). Ο δίσκος ολόκληρος σπάει κόκκαλα, πρόκειται για μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορια της παγκοσμίου μουσικής.


Run Silent, Run Deep (studio)
Η επόμενη του 7th Son δουλειά ήταν αδύνατο να είναι ιδίου επιπέδου, αλλά αν και πρόκειται για τον πιο παρεξηγημένο δίσκο των Maiden στην πραγματικότητα είναι δισκάρα. Από το No Prayer for the Dying ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια των Maiden, με θέμα τα υποβρύχια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (εμπνευσμένο από ταινία).


No More Lies (live)
Από το τεράστιο Dance of Death (2003) με τη μπάντα να έχει ξαναπάρει για τα καλά το δρόμο προς την κορυφή (μετά από την μέτρια Baily-εποχή). Έπος με τα όλα του...


UP THE IRONS!

2 σχόλια:

Dark_Maiden είπε...

Χώσεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!
:)

Hades είπε...

Βρε καλώστην!
Τα χώνω ούτως ή άλλως και πάντα αφήνω ανοιχτό πεδίο για όλους, οπότε... ελεύθερα... :)