Σελίδες

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αποκλειστική παρουσίαση των δύο βασικών προεκλογικών λόγων.

(ο πορδηπουργός της χώρας, Αντώνιος_ ο Σαμαράς ο Πιτσαδώρος, γνωστός και ως Στραβοχυμένος παίρνει θέση στο πόντιουμ. Με το δεξί χέρι σηκώνει με σοβαρότητα τα γυαλιά στο πάνω μέρος της μύτης, σχεδόν ως τα φρύδια. Παίρνει βαθειά ανάσα. Από χαμηλά ακούγεται ένας υπόκωφος θόρυβος και κάτι δύσοσμο καλύπτει τις πρώτες σειρές)

Ελληνίδες, Έλληνες.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μου δείχνουν ότι δεν έχετε κατανοήσει την σοβαρότητα της καταστάσεως και ως πρωθυπουργός της χώρας οφείλω να πράξω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να σας μεταπείσω.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η χώρα έχει συρθεί σε αυτήν την περιπέτεια των πρόωρων εκλογών από την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολιτεύσεως γενικότερα, τα κόμματα της οποίας αρνήθηκαν κατά απερίγραπτο και απαράδεκτο τρόπο να ψηφίσουν τον υποψήφιο που προτείναμε για την Προεδρία της Δημοκρατίας μας. Πρόκειται για μια εντελώς ανεύθυνη πολιτική στάση που φέρνει δεινά και περιπέτειες στη χώρα. Φυσικά θα υπάρξουν κακοήθεις που θα πουν ότι κι εμείς δεν έχουμε ψηφίσει για Πρόεδρο στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα το 1985 και το 1995, όμως τότε επρόκειτο για στάση υπευθυνότητος. Όχι όπως του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που είναι στάση ανευθυνότητος αφού έπρεπε όπως ορίζει το Σύνταγμα να ψηφίσει για ΠτΔ. Διότι στο κάτω κάτω, τι είναι το Σύνταγμα για να το βιάζουμε όλοι; Καμιά πόρνη; Το Σύνταγμα το βιάζουμε μόνο εμείς.

Μας έχουν κατηγορήσει ότι αδιαφορούμε για τις ανάγκες του ελληνικού λαού και ότι οξύνουμε τις αδικίες και τις ανισότητες. Αναντίλεκτα δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από αυτό. Έχουμε αναγνωρίσει ότι με τις τρέχουσες εκλογές πολλοί βουλευτές ενδέχεται να μείνουν χωρίς την έδρα τους, πράγμα που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να πέσουν στο ταμείο ανεργίας και προσπαθούμε να διαφυλάξουμε αυτές τις θέσεις εργασίας. Δεν είναι καιρός για ανεργία άλλωστε. Κι από ρουσφέτια, εξακολουθούμε να κάνουμε, προασπίζοντας το κράτος από τα άθλια ρουσφέτια της Αριστεράς, εάν αυτή έρθει στα πράγματα. 
Ως προς την ανάπτυξη, ξέρουμε καλά ότι όσα μαγαζιά έχουν επιβιώσει μέχρι τώρα, περίμεναν πως και πως τις γιορτές για να δουλέψουν. Διαλύσαμε και αυτήν την αυταπάτη με την προκήρυξη των εκλογών. Δεν είναι δυνατόν η μισή Ελλάδα να υποφέρει και η άλλη μισή να ελπίζει. Προωθούμε την ίση απελπισία για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Πριν τις γιορτές να θυμίσω ότι ήταν η ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που μας οδήγησε μικροκομματικά να ζητήσουμε από τους ξένοι την διακοπή της χρηματοδότησης και την έξοδο από το Μνημόνιο, γεγονός που οδήγησε σε ένα μίνι κραχ της Οικονομίας, δείγμα του πόσο καταστροφική και ανεύθυνη είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα είναι ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες για ανάπτυξη στη χώρα και αυτό είναι κάτι που μόνο εμείς μπορούμε να επιτύχουμε. Ήδη έχουμε την ανεργία στο 35% (με αυτήν των νέων ανθρώπων να είναι ακόμη υψηλότερη), ενώ συνεχίζουμε άοκνα την αυξανόμενη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Μόνο όταν το έργο μας ολοκληρωθεί δηλαδή φτάσουμε σε όλα το 100% θα γίνει αντιληπτή η ανάπτυξη που θα έχουμε επιτύχει, γεγονός που θα καταστήσει σαφές πως οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν πιάσει πραγματικά τόπο. Και μόνο τότε θα έρθουν οι ξένες επενδύσεις στη χώρα, ως μάννα εξ ουρανού. Άρα οφείλουμε να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλουμε να καταλάβετε όλοι ότι μια τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα αποτελέσει εθνική καταστροφή. Δεν θα μπορούμε να φέρνουμε βενζίνη και πετρέλαιο, δεν θα υπάρχουν τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, δεν θα βγάζουν λεφτά τα ΑΤΜ. Τουναντίον με το ευρώ, θα υπάρχει ευμάρεια. Δεν θα υπάρχει τραπεζίτης ή πολιτικός ή επιχειρηματίας που να υποφέρει. Φυσικά μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να ψωνίζετε από τα σούπερ μάρκετ διότι οι πλουσιοπάροχοι αναπτυξιακοί μισθοί των 150 ευρώ δεν θα σας επαρκούν, όμως και τα ΑΤΜ θα έχουν χρήματα να βγάζετε, και τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα είναι γεμάτα τρόφιμα ώστε να μπορείτε να τρώτε από τους κάδους τα αποφάγια που θα πετάμε. Πρέπει να κατανοήσετε ότι το να μην έχετε μία σε ευρώ δεν είναι το ίδιο με το να μην έχετε μία σε δραχμές. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Επίσης, πρέπει να αποκαταστήσουμε και την αλήθεια σε ένα ακόμη μύθευμα της ανεύθυνης αντιπολιτεύσεως, ότι δηλαδή εκτός από τον λαό αδιαφορούμε και για το Κράτος και εξυπηρετούμε και τα ξένα συμφέροντα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γελοιότητα. Κατ' αρχήν δεν είμαστε ερασιτέχνες: εξυπηρετούμε μόνο τα ξένα συμφέροντα ακριβώς επειδή έχουμε αναγνωρίσει ότι αυτός που μας δανείζει έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει ό,τι θέλει. Επιπρόσθετα όμως πρέπει να αναγνωριστεί ότι έχουμε κάνει αδρές προσλήψεις σε αστυνομικούς, ενώ έχουμε κάνει και πλήθος προμηθειών σε αντίστοιχο υλικό, όπως δακρυγόνα, όπλα, Αύρες κλπ. Δεν ευθυνόμαστε εμείς που η κατάσταση της Οικονομίας είναι τόσο χάλια που δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις και στην Παιδεία ή την Υγεία, εξάλλου είναι η Αριστερά που έχει φέρει την Οικονομία σε αυτά τα χάλια μετά από τέσσερεις δεκαετίες διακυβέρνησής της. Οπότε από την στιγμή  που τα χρήματα δεν επαρκούν για όλα, αναγκαζόμαστε να περιοριζόμαστε στα απαραίτητα, δηλαδή αυτά που μας κρατάνε ασφαλείς από την τυχόν οργή σας. Που εδώ που τα λέμε, για ποιον λόγο να είστε οργισμένοι απέναντί μας; Έξι χρόνια σας σώζουμε από τα εγκλήματα που οι ίδιοι έχουμε διαπράξει, γεγονός το οποίο δείχνει και μεταμέλεια, και υπευθυνότητα αλλά προπάντων και ικανότητα για ένα καλύτερο αύριο. Βεβαίως θα μου πείτε, πως είναι δυνατόν μετά από έξι χρόνια και μας λες ότι η Οικονομία είναι ακόμη σε κακά χάλια; Μα ακριβώς αυτό είναι που θέλω να σας πω: ότι παραλάβαμε από την Αριστερά μια Οικονομία εντελώς διαλυμένη και την έχουμε αναβαθμίσει μετά από 6 χρόνια σε Οικονομία σε κακά χάλια. Φανταστείτε τι μπορούμε να έχουμε επιτύχει μετά από 10 χρόνια, φερειπείν! Με την ψήφο σας, είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε θαύματα! Το μόνο που σας ζητάμε είναι λίγη υπομονή ακόμα, μερικές δεκαετίες.

Θεωρώ αυτονόητο οτι ότι θα επιλέξετε την ασφάλεια από την ανασφάλεια. Είναι βέβαιο ότι όσο κι αν δεν θέλετε, το σύνδρομο της Στοκχόλμης θα δράσει για εσάς οδηγώντας σας στην ζεστή αγκαλιά του αγαπημένου σας βιαστή. Είμαστε η δύναμη της αλήθειας και το ξέρετε.  Σας το επιβεβαιώνει και ο Πρετεντέρης με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου καθημερινά εξάλλου, ότι την αλήθεια την λέμε εμείς. Γι'αυτό βοηθήστε μας να σώσουμε τον κλάδο των πολιτικών από την ανεργία, βοηθήστε μας να σώσουμε τα υπερχρεωμένα κανάλια, να βοηθήσουμε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες από την καταστροφή κλπ. Επιλέξτε εμάς να σας εξαθλιώσουμε, εξάλλου έχουμε την τεχνογνωσία να το κάνουμε καλύτερα από τους ερασιτέχνες του ΣΥΡΙΖΑ. Δώστε μας τη δύναμη να εξακολουθήσουμε να λέμε ναι σε όλα όσα μας ζητάει η πολυχρονεμένη μας Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μεγάλη η χάρη της. Εξάλλου δεν μας ζητάει και τίποτε δύσκολο. Να σας θυσιάσουμε μας ζητάει, να κλείσουμε ό,τι παραγωγικό διαθέτει η χώρα, να της στείλουμε τα καλύτερά μας μυαλά, να σας έχουμε να δουλεύετε ως τα 70 σαν σκλάβοι, έχοντας υπεξαιρέσει όλα όσα έχετε παράξει και αποταμιεύσει όλα τα χρόνια σας, αφήνωντάς σας δίχως Υγεία και Πρόνοια. Όλα αυτά, είναι απλώς ένα ελάχιστο τίμημα που είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε προκειμένου να έχουμε το άγιο ευρώ αντί για την επάρατο δραχμή.

Ψηφίστε μας και δεν θα το μετανιώσετε.
Εμείς γαμάμε καλύτερα.

(ο πορδηπουργός της χώρας εξέρχεται από την δεξιά θύρα. Από την αριστερή θύρα εισέρχεται ο Αλέξιος ο Β' ο Ανεπαρκής, γνωστός και ως Φόλας. Λαμβάνει την θέση του στο πόντιουμ. Με φωνή που ομοιάζει εις του αειμνήστου Ανδρέα, λαλεί τα εξής:)

Ελληνίδες, Έλληνες.
Ήρθε η ώρα της Αλλαγής. Το μέλλον ξεκίνησε. Αυτά είναι βέβαια. Η έντρομη συγκυβέρνηση μας κατηγορεί για διάφορα, τα οποία είναι όλα ανυπόστατα και το ξέρετε καλά.
Μας λένε ότι έχουμε πει ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια, ότι θα καταργήσουμε τα πάντα με ένα άρθρο, ότι θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Πότε τα έχουμε πει όλα αυτά; Αριστεροί είμαστε, όχι μαλάκες. Που να τα βάζεις με ολόκληρη Γερμανία τώρα; Που καιρός για μπερδέματα;

(ακούγεται θόρυβος από το ακροατήριο)
Σύντροφε Λαφαζάνη, βάλτον μέσα σε παρακαλώ. Η δέσμευσή μας ισχύει, θα πηδησουμε κι εμείς σύντομα. 
Συνεχίζοντας, λοιπόν, θέλω να εκθειάσω των απαράμιλλη σταθερότητά μας όλο αυτόν τον καιρό. Ανέκαθεν αλλάζαμε θέσεις κάθε 3 μέρες και συνεχίζουμε να το κάνουμε ακόμη και σήμερα. Ξέρετε πολύ καλά πως ό,τι λέμε, το αναιρούμε. Αυτό δείχνει μια θαυμαστή σταθερότητα στην πολιτική μας γραμμή. Η δε πολυφωνία μας, αποτελεί ως δημοκρατική ένδειξη την καλύτερη διαπίστευση αναφορικά με τις ικανότητές μας. Πλέον έχουμε καταφέρει ακόμη και το υπέρτατο, τα στελέχη μας να εκφράζουν ταυτόχρονα διαφορετικές πολιτικές θέσεις ακόμη και την ίδια μέρα, σε διαφορετικά μέσα. Ποιος άλλος μπορεί να το κάνει αυτό; Δεν αποτελεί δείγμα των υψηλοτάτων ικανοτήτων μας; Δεν είναι αρκετό για να μας ψηφίσετε;

Δεν σας κάνουν αυτά που λέει ο σύντροφος Μηλιός; Κανένα πρόβλημα, ακούστε τον σύντροφο Δραγασάκη που λέει άλλα. Δεν σας αρέσουν ούτε αυτά; Τότε ακούστε τον σύντροφο Σκουρλέτη. Δεν σας αρέσουν ούτε εκείνου; Ε, τότε ακούστε τον σύντροφο Τσακαλώτο. Διαθέτουμε τεράστια γκάμα απόψεων, από τον Δραγασάκη έως τον Στρατούλη, δεν είναι δυνατόν να μην σας κάνει καμία.

Επίσης, μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε καμία θέση για όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Ποιος το λέει αυτό επιτέλους και κυρίως, με τι θράσος. Δεν έχουμε εμείς θέση πχ για το Μακεδονικό; Δεν έχουμε ότι οι γείτονές μας μπορούν να ονομάζονται όπως θέλουν; Δεν έχουμε σαφείς θέσεις για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας; Τις προάλλες -στα Θεοφάνεια- που το συζητούσα με τον Πειραιώς Σεραφείμ, μου είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις μας για τον πλήρη διαχωρισμό.

Επίσης μας κατηγορούν ότι έχουμε εξελιχθεί σε pasok 2.0. Και γιατί είναι κακό αυτό; Δηλαδή όλα τα πολιτικά απόβλητα δεν ψηφίζουν; Δεν έπρεπε να βρουν κάπου πολιτική στέγη; Κι εδώ που τα λέμε, δεν έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσεις των πρωτιά στις εκλογές; Άρα γιατί είμαστε λάθος; Επειδή επιλέγουμε έμπειρα στελέχη στον τομέα της διακυβέρνησης; Είναι σαφής ο πανικός των κυβερνώντων που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τα πράγματα.

Θέλουμε κι εμείς να γαμήσουμε.
Ήμασταν καιρό στη δίαιτα και είναι δικαίωμά μας.
Είμαι βέβαιος ότι θα μας επιλέξετε.

(ο σύντροφος Αλέξιος αποχωρεί. Επικρατεί πανδαιμόνιο από χειροκροτήματα. Πλέον είναι βέβαιοι όλοι ότι αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ. Όντως επιλέγει ασφάλεια. Στο ακροατήριο επικρατεί αναβρασμός. Υπάρχει πλήθος πολιτικών αρχηγών που θέλει επίσης να μιλήσει για τις φρέσκες ιδέες του. Από το βάθος ακούγεται ένα καζανάκι. Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετό να πάρει όλα τα πολιτικά σκατά από τα οποία πρέπει να επιλέξουμε).

Σε κάθε περίπτωση την έχουμε κάτσει κυρίες και κύριοι.
Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε το 2012.

4 σχόλια:

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Δεν ανέφερε ο Σαμαράς ότι θα μειώσει κάποιους φόρους 10% αφού τους έχει ήδη αυξήσει 200%;; Ιιιιιιιιιιι ντροπή του!

Hades είπε...

Είναι σεμνότυφος ο μπαγάσας...

pølsemannen είπε...

Α, εμένα ο Σαμαράς με έπεισε. Είπε ότι θα φτιάξει το γήπεδο.

Hades είπε...

Όλα κι όλα, είναι εγγύηση ο άνθρωπας.