Σελίδες

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αρίμπα μουτσάτσος! Και βιλαρίμπα και βιλαμπάχο να'όύμ!

Ναι, το ξέρω, έχω αμελήσει τα προεκλογικά μου αλλά θα το πράξω αύριο και τις προσεχείς μέρες επίσης. Για την ώρα (μιας και ούτε τα τρεχάματα σταματούν, μήτε ο καλός καιρός της μέρας!) θέλω να σχολιάσω λίγο το μείζον εθνικό ζήτημα που προέκυψε με το βίδεον της Μουτσάτσου, το οποίο μπορείτε να ξαναθαυμάσετε κάτωθι:



Όταν είδα το βίδεον, αυτό που μου τη βίδωσε περισσότερο ήταν οι σχεδόν υστερικές φωνές από ένα σημείο κι έπειτα. Κατά τα λοιπά, το αντιμετωπισα από αδιάφορα ως ουδέτερα και αυτό διότι εξαρχής μου χτύπησε στα νεύρα αυτό το Hellene, το οποίο βέβαια εγώ εξέλαβα ως Ελένη, αν και ο polse μου πήρε κάθε σώβρακο σκέψης με τη μεγαλειώδη έμπνευσή του, στην οποίαν φυσικά υποκλίνομαι ταπεινά...



Πριν ακόμη όμως προλάβει ο συμμαχητής polse να αποκαλύψει το πραγματικό νόημα της μουτσατσείου εμπνεύσεως, η μπουρδολογία είχε ήδη ξεκινήσει.
Η απόδειξη ότι είμαστε Ελληνάρες, είχε σπεύσει να καταθέσει ως άποψη πολύς κόσμος.
Αυτό τώρα δηλαδή είναι διαφήμιση της χώρας; Ποιος της το ζήτησε;, συμπλήρωναν άλλοι.
Αυτοί είμαστε, αυτοί ήμασταν πάντοτε..., κατέθεταν σχεδόν θριαμβολογώντας για τα χάλια μας οι τρίτοι, οι οποίοι μάλιστα εκ του βιδέου της Μουτσάτσου συμπέραιναν πως ο Παρθενών δεν αυτοδικαίως δεν ανήκει σ'εμάς κιόλας, κ.ο.κ.
Τώραμ πως εξήχθησαν όλ'αυτά τα ευπερδή συμπεράσματα από ένα τόσο ανούσιο βίδεον, μην ρωτάτε εμένα αλλά τους πνευματικούς ιδιοκτήτες των.

Η πλάκα όμως είναι αλλού: προσωπικά αρχικώς δεν γνώριζα πως το βίδεον ήταν αντιγραφή μιας καναδέζικης διαφήμισης μπύρας:



Όταν μου το γνωστοποίησαν, δεν κρύβω ότι έβαλα τα γέλια με την όλη χαζομάρα, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης που έλαβε το θέμα. Υποθέτω ότι όλοι οι Γερμανοί δεν είναι Χίτλερ επειδή ο Χίτλερ ήταν Γερμανός (που βασικά Αυστριακός ήταν αλλά λέμε τώρα...). Ε, κάπως έτσι θα έπρεπε να συναχθεί το συμπέρασμα πως αν η Μουτσάτσου λέει κάτι για την Ελλάδα, αυτό δεν παναπεί πως περιγράφει την Ελλάδα.

Για την ακρίβεια μάλλον περισσότερο περιγράφει τον Έλληνα ο α-ρι-στουρ-γη-μα-τι-κόν βίδεον του Σπύρου (τον οποίον δεν ξέρω τον άνθρωπο, αλλά υποκλίνομαι στην έμπνευσή του), το οποίο κυριολεκτικώς αποκαλύπτει πολλά περισσότερα για τον νεοΈλληνα:



Αμέσως το τω όντι καταπληκτικό βίδεον αποθεώθηκε. Θεωρήθηκε η μέγιστη, βέλτιστη και κάλλιστη απάντηση προς το βίδεον της Μουτσάτσου. Κοινώς τα έκανε όλα ρόμπα. Μόνο που αυτό που κανείς δεν είπε ήταν πως δυσφημεί τη χώρα. Διότι αν το βίδεον της Μουτσάτσου εξελήφθη ως απόπειρα διαφήμισης της χώρας, τότε γιατί το βίδεον του Σπύρου δεν εξελήφθη ως απόπειρα κατασυκοφάντησής της;
Απάντηση: διότι δεν ήταν. Διότι ήταν μια χιουμοριστική και εξαιρετικά επιτυχημένη βιδεαπεικόνιση (κεγαμό τις λέξεις!) ης κατάντιας εις την οποίαν έχουμε περιπέσει ως λαός. Όπως λοιπόν το έβλεπε όποιος γούσταρε, το ίδιο ακριβώς ίσχυε και για το βίδεον της Μουτσάτσου, το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα βίδεον της Μουτσάτσου. Δηλαδή συγγνώμη αλλά (για να πιάσω το πνεύμα των ημερών κιόλας) αν η Χρυσή Αυγή φτιάξει κάποιο βίδεον για την Ελλάδα πρέπει σώνει και καλά να με αντιπροσωπεύει; Πως είπατε; Όχι; Ε, τότε γιατί να με αντιπροσωπεύει ετσιθελικά το βίδεον της Μουτσάτσου;
Καμία απολύτως προσπάθεια διαφήμισης για τη χώρα, όπου ακόμη κι αν ήταν έτσι, τουλάχιστον μέσα από την όλη αποτυχία ας αναγνωρίσουμε τις καλές προθέσεις. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Απλώς μην μας διαφεύγει ότι από τις.. εξοργισμένες αντιδράσεις φάνηκε ότι το βίδεον της Μουτσάτσου αντιπροσωπεύει πραγματικά πάρα πολύ κόσμο: όλους αυτούς που διψούν για τέτοια προκειμένου να επαληθεύσουν την κοσμοθεωρία τους (διότι αν δεν το καταλάβατε αυτοί που έκαναν πλάκα με το θέμα ήταν λίγοι. Οι περισσότεροι παρασοβαρολογούσαν).

Απλώς, δεν μας έχουν πειράξει οι δηλώσεις Πάγκαλου, ούτε η οργανωμένη κατασυκοφάντηση του Γιωργάκη όπως αυτές έλαβαν οργανωμένα χώρα την προηγούμενη διετία, αλλά μας πείραξε τυο βίδεον της Μουτσάτσου.

Τελικά αν δεν μας ψεκάζουν, πρέπει να είμαστε και πολύ μαλάκες ως λαός.
Προτιμώ την εκδοχή ότι μας ψεκάζουν.
Τουλάχιστον εν όψει των επικείμενων εκλογών της 6ης Μαϊου ας φταίει κάποιος άλλος.

Κατά τα λοιπά, τα είπε όλα ο μεγάλος Χάρρυ Κλυνν, στο ίδιο μοτίβο. Με κάλυψε...

Χάρυ Κλυν: Θα σας μαυρίσω από allthewebnews


7 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Το πολύ γέλιο είναι ότι η Μουτσάτσου δηλώνει στην προσωπική της σελίδα

American by Birth, Greek by Blood, French by Culture, Italian by Love, Turkish by Passion, Human by Aspiration.

Διασκεδαστικό :)

Panos Konstantinidis είπε...

Υγ. http://katerinam.com/

Hades είπε...

Πλάκα κάνεις!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
Ε, ρε τι μαθαίνει κανείς!!!
Το άλλο το άκουσες έτσι; Ότι έκανε report στο youtube για το βίδεον του Σπύρου με την αιτιολογία ότι αντέγραψε πνευματικά δικαιώματα άνευ αδείας... Ποιο; Το δικό της που ήταν καρμπόν της καναδέζικης διαφημίσεως!!!

αθεόφοβος είπε...

Όπως λέγαμε στο χωριό μου :too much noise about nothing!

Hades είπε...

Πες το ψέματα. Τουλάχιστον προέκυψαν δύο εξαιρετικά βίδεα: του Χάρρυ και του Σπύρου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Την καταγγελία για το βίντεο του Σπύρου την έκανε η εταιρεία επειδή στην αρχή το βίντεο έχει αποσπάσματα του βίντεο της Κατερίνας (νομικά είναι σωστό, πολιτικά ή με τη διαδικτυακή λογική αστειότητα και μαλακία).

Προσωπικά δε μου έκανε κάτι το βίντεο. Αναμασά με τρόπο καλλιτεχνικό -μεταμοντέρνο εντόνως- τα γνωστά κλισέ (πέρα από την αντιγραφή). Και είναι μεταμοντέρνο επειδή ακριβώς λειτουργεί με το γνωστό πρότυπο των διαφημίσεων.

Του Σπύρου είναι όλα τα λεφτά, όλη η ουσία. Έχει πολύ έξυπνα καλλιτεχνικά/σκηνοθετικά στοιχεία (γυρίσματα, μοντάζ κλπ). Του Κλυν είναι μία μαλακία που ακολουθεί το πετυχημένο της Κατερίνας και τη γρήγορη απάντηση του Σπύρου. Ειδικά ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης έχει χαρακτηριστικό ρόλο δίπλα στο δικομματισμό που στήριζε τόσα χρόνια.

Hades είπε...

Δείμε, πολύς κόσμος μπορεί να έχει παίξει τον ρόλο του στον δικομματισμό άρα και την καταστροφή της χώρας. Πως αλλιώς έβγαζαν συνολικά 80% τόσα χρόνια; Τι θα κάνουμε; Να τους εκτελέσουμε όλους; Δε γίνεται.

Τη λεπτομέρεια για το βίδεον της Μουτσάτσου δεν την γνώριζα.