Σελίδες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η τραγωδία μιας χώρας.

Αυτό συνέβη χθες. Μόνο που ακόμη περιμένουμε την Κάθαρση, έστω και μέσω του από μηχανής θεού. Και απ'ό,τι φαίνεται θα περιμένουμε πάρα πολύ ακόμη...


Είναι πραγματικά τρομακτικό. Όχι τρομερό, τρομακτικό. Εκτός από δραματικά συγκλονιστικό και συνάμα ατελείωτα τραγικό.
Δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το αίμα επί της Πλατείας Συντάγματος κι έχει διχαστεί η χώρα.
Υπήρχε πολιτικό μήνυμα από πίσω;
Ναι, υπήρχε./Όχι δεν υπήρχε.
Είπα, υπήρχε./Είπα, δεν υπήρχε.
Ρε με ακούς τι σου λέω;/Εσύ ακούς τι λέω εγώ;
κ.ο.κ.
Ένα άλλο θέμα που έχει ανακύψει είναι το αν το χειρόγραφο σημείωμα είναι αυθεντικό. Είναι αυτό το θέμα που μας καίει; Ξέρω'γώ; Για κάποιους μάλλον.
Αρκετός κόσμος όμως αδυνατεί να διαβάσει έστω το χειρόγραφο, να μπει στην ουσία του διότι η ουσία είναι ενοχλητική.
Διότι όλα αυτά συμβαίνουν για τη σωτηρία μας. Για να σωθούμε μας σκοτώνουν.
Όπως επί χούντας για το καλό μας μας φίμωναν.
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι εκείνοι που κόπτωνται για την μη πολιτική εκμετάλλευση του χθεσινού περιστατικού, είναι αυτοί που το έχουν σοδομίσει πλήρως, που το έχουν εκμεταλλευθεί μέχρις εσχάτων. Απίστευτες καταστάσεις.

Χθες ως το μεσημέρι έψαχνα στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΕΙ και μετά βίας έβρισκα την είδηση που χάλαγε την πιάτσα. Αδιάφορο βέβαια το τι κάνει ο εν λόγω σταθμός καθώς και πολλοί άλλοι, απλά θέλω να καταδείξω τη γενικότερη αντιμετώπιση για το τραγικό συμβάν. Σήμερα τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όλη την ημέρα: πλεόν εκφράζεται η πεποίθηση ότι αφού ήταν φαρμακοποιός κάτι άλλο πρέπει να παίζεται και ότι σιγά μην έψαχνε να φάει από τα σκουπίδια. Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποίαν η βλακεία μπορεί να χτυπήσει κόκκινα: μέχρι και με το αν είχε ψυχολογικά προβλήματα ή όχι ασχολήθηκε κόσμος και κοσμάκης. Μου προκαλεί τεράστια θλίψη, εξίσου μεγάλη με το συμβάν όλη αυτή η απύθμενη βλακεία.



Τελικώς ο Μπεγλίτης φαίνεται να είχε δίκιο.



Που είχε δίκιο ο ο αθλιότατος Μπεγλίτης; θα σας εξηγήσω: Κατ' αρχήν μου προκαλεί τεράστια εντύπωση η έκταση που πήρε το θέμα των δηλώσεών του και θα εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί. Όλοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Μπεγλίτης πέταξε μαλακία χοντρότατη παναπεί ότι περίμεναν από τον Μπεγλίτη τσίπα και λογική. Αν όμως διέθετε αυτά τα δύο, δεν θα πολιτευόταν με το pasok εκτιμώ, μήτε βέβαια θα ήταν στην ομάδα ΓΑΠ. Και δεν το λέω χαριτολογώντας αυτό. Είναι σα να περιμένεις κοινωνική πολιτική από τον Βενιζέλο, ήτοι αδύνατον να συμβεί. Ο Μπεγλίτης έπραξε το αυτονόητο: έκανε τα πάντα με τον χαρακτηριστικά βλακώδη και κυνικό τρόπο που τον διακρίνει για να διαχωρίσει το συμβάν που μπορεί να διαλύσει όλο το πολιτικό τοπίο της χώρας, από τις εξελίξεις που διαλύουν τα πάντα με πρώτους τους ανθρώπους. Δηλαδή τι ακριβώς περιμένατε να πει ο Μπεγλίτης; Γι'αυτό και ήδη από χθες ξεκαθάρισα ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να εκπλησσόμεθα. Για να μην πω ότι ο τύπος βγήκε και είπε επίτηδες τα όσα είπε για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, κάτι που κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση. Ήδη από χθες το μεσημέρι έχει γίνει σφαγή στο ίντερνετ με τον κόσμο αντί για ν'ασχολείται με τις πολιτικές προεκτάσεις της δολοφονίας του συνταξιούχου, ασχολείται με τις δηλώσεις Μπεγλίτη. Είχε ή δεν είχε δίκιο λοιπόν; Έχετε καταλάβει ότι περισσότεροι ενστερνίζονται τις θέσεις του παρά όσοι τον κατηγορούν; Άρα; Δεν δικαιώνεται από το αποτέλεσμα; Είναι ανατριχιαστικά κυνικό. Ανατριχιαστικά άθλιο.

Ανέφερα δολοφονία. Ναι, βαρύτατη κουβέντα αλλά αυτό θεωρώ ότι συνέβη.
Ο συνάνθρωπός μας αυτός ήταν σαφής: του πήραν τα πάντα, δεν θα άφηνε να του πάρουν και την αξιοπρέπεια. Δεν θα επέτρεπε να τον κάνουν να νοιώθει βάρος στα ίδια του τα παιδιά. Δεν διαννοείτο να ψάξει σε κάδο για να φάει. Και ταύτισε την αξιοπρέπειά του με μια σφαίρα στο κεφάλι, στην κεντρικότερη Πλατεία της χώρας, έξω ακριβώς από το άντρο της ακολασίας που ονομάζεται Βουλή των Ελλήνων. Ποια Βουλή; Μάλλον έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη βουλή.
Οι αναίσχυντοι πολιτικοί ήταν αυτοί που του όπλισαν το χέρι.
Οι αναίσχυντοι πολιτικοί ήταν αυτοί που τον ώθησαν στην αυτοκτονία.

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί εδώ πέρα, ή μήπως υπάρχει κάποιος εχέφρων που δεν το νοιώθει αυτό; Ποιος λογικός άνθρωπος δε νοιώθει οργή και αγανάκτηση; Ποιος δε νοιώθει ανασφάλεια; Μόνο οι βλάκες που πραγματικά νομίζουν ότι σωθήκαμε νοιώθουν καλά όπου κι αυτοί κάποια στιγμή θα νοιώσουν απότομα τι συνέβη... κάτω από τη μύτη τους.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω κι ένας πολιτικός που να ίδρωσε τ'αφτί του για τον άνθρωπο που χάθηκε, σίγουρα όμως πολλοί έχασαν χθες τον ύπνο τους μη τυχόν και η εν λόγω απώλεια αφυπνίσει τον κόσμο. Διαφωνεί κανείς;
Δυστυχώς ναι, νομίζω ότι διαφωνούν αρκετοί. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είτε στο σπίτι του είχε αυτοκτονήσει, είτε στην Πλατεία Συντάγματος, είναι ένα και το αυτό. Είναι οι ίδιοι που έχουν αντιμετώπιση ζωής ότι είτε έχεις κλήση της τροχαίας στα χέρια είτε διδακτορικό στην πυρηνική φυσική, κατέχεις απλώς ένα χαρτί.
Όχι παιδιά, θα σας στεναχωρήσουμε εκ νέου, αλλά υπήρχε τεράστιο πολιτικό μήνυμα. Μέγιστο. Χθες δεν ακούστηκε ήχος σφαίρας αλλά κραυγή διαμαρτυρίας που μας άγγιξε όλους.

Είθε ν'αλλάξει κάτι σύντομα σε αυτήν τη χώρα, είθε να ξεκινήσουμε από τους πολιτικούς στων οποίων τα κεφάλια έπρεπε να μπει η συγκεκριμένη σφαίρα χθες. Ο συνταξιούχος που είναι ένας από τους χιλιάδες (εκατομμύρια) συνανθρώπους μας που έχουν οι πολιτικοί ωθήσει στα άκρα, ήταν ένα ακόμη θύμα της πολιτικοκοινωνικής χρεωκοπίας της χώρας, της οποίας αποτέλεσμα είναι η οικονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και 2 χρόνια και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε για πάρα πολλά χρόνια ακόμη, και σύντομα και εκτός ευρώ κιόλας.

Χαίρετω και καληνυχτίζω την αποκρουστική κοινωνία σας που πεθαίνει.
Βολεμένα λαμόγια και κομματικοί βλάκες, εγώ δεν θα έρθω μαζί σας.

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως για τις συνέπειες και την στόχευση στην αφυπνιση του παππού, είμαι απασιόδοξος. Δυστυχώς η οργή που γέμισε τη δική μου και μερικών ακόμα ψυχή, δεν έφτανε. Ήθελε κι άλλο αίμα η καρδιά μας για να ζωντανέψει. Η προπαγάνδα μας βρυκολάκιασε. Μόνο με αίμα ζωντανεύουμε πάλι. Και ακόμα το αίμα λίγο. Δεν έφταναν ούτε η Ζακυνθινή γριά, ούτε η νέα Κρητικιά, ούτε ο νεαρός Χιώτης. Τόσοι είναι οι τιμητές της αυτοκτονίας, που το αίμα τους δεν έφτασε ακόμα. Στο φέρετρο μένουμε. Φοβόμαστε μήπως κι εμείς επιλέξουμε τέτοιο δρομο από απόγνωση...

Khlysty είπε...

Το είπα πιο συνοπτικά, απαντώντας και στον Zaphod κάπου αλλού: η κυβέρνηση παρακαλεί τους πολίτες που σκοπεύουν να δώσουν τέρμα στη ζωή τους, καθώς δεν αντέχουν την καταστροφή της αξιοπρέπειάς τους, να το κάνουν διακριτικά στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση έχει μνημόνιο να εφαρμόσει, δεν μπορεί να ασχολείται με μικρότερα πράγματα.
Από κει και πέρα, και ο Μπεγλίτης, και ο Καψής (που μετά λούφαξε...) και αρκετοί άλλοι λένε αυτό που "πρέπει", γιατί αν δεν το πουν, δεν έχουν θέση σε αυτό τον κόσμο. Κάπου διάβασα ότι αναλυτές από την Ε.Ε. εντυπωσιάστηκαν από την έλλειψη διάθεσης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, όταν στηνόταν το νέο μνημόνιο. Αυτό νομίζω λέει πολλά για το μέγεθος των "ανδρών" που μας κυβερνούν...

pølsemannen είπε...

Το αυτί των πολιτικών δεν ιδρώνει που να γίνονται ομαδικές αυτοκτονίες στην πλατεία Συντάγματος.

Κοινωνική έκρηξη στο στυλ να λιντσάρουν οι συνταξιούχοι τους πολιτικούς με τις μαγκούρες τους, ενώ θα ήταν αναμενόμενη σε μία αξιοπρεπή χώρα, δεν βλέπω να γίνεται στο Ραγία Μπεηλίκ.

geokalp είπε...

οι πολιτικοί μας έχουν άριστες προοπτικές να κάνουν ότι απαιτείται για να έρθει επιτέλους η καταστροφή,
είναι πολύ κοντά

Hades είπε...

@Δείμο
Τι να σου πω Δείμε; Πως έχεις άδικο; Δεν μπορώ, γιατί δεν έχεις. Πολλή πικρία βλέπω πάντως στο σχόλιό σου και με στεναχωρεί. Καλώς ή κακώς οι υπόλοιποι, όσοι μένουμε "πίσω" πρέπει να σηκώσουμε το αγγούρι και να βγάλουμε τους πάντες από το τέλμα. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε κι αν έχουμε τα κότσια.

@Khlysty
Θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας. Τι να λέμε: ότι τάχα μου όλα έγιναν τυχαία; Ναι, τυχαία δεν έχουν πέσει οι μισθοί των βουλευτών, τυχαία δεν τους πιάνουν τα μέτρα, τυχαία πρόκαμαν κι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, τυχαία τα πάντα. Τους ανθρώπους αυτούς ναι μεν τους λέμε χαϊδευτικά αχρήστους επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι και δεν θέλουμε να τους προσδώσουμε δόλο και προμελέτη, αλλά η καθημερινότητα αποδεικνύει ότι είναι ανίκανοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι, γομάρια και γαϊδούριαπου αδιαφορούν για τους πάντες και τα πάντα. Ακόμη και για την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Hades είπε...

@polse
Νομίζω τα είπες όλα: σε μια αξιοπρεπή χώρα. Την βλέπεις πουθενά εδώ πέρα, polse; Αστεία πράγματα. Μόνο οι πολίτες παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους όπου και αυτοί και πάλι όχι όλοι. Άστα να πάνε...

@geo
Πολύ σωστός!!! Ωραία ατάκα geo!!!