Σελίδες

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κουτσοί-στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα...

Και κυριολεκτώ: διότι πλέον θα ξεκινήσει να πέφτει πολύ ξύλο αφενός, αφετέρου θα έχουμε κι άλλα φαινόμενα τύπου Αγίου Παντελεήμονα.
Και φυσικά θα είναι απολύτως δικαιολογημένα, απλά θα είναι κατά δικαίων και αδίκων (ίσως περισσότερο κατά δικαίων, αυτό θα φανεί εν καιρώ). Διότι τι σημαίνει δικαιολογημένος; Ότι δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει προστασία, δεν υπάρχει ασφάλεια, οπότε αναγκάζομαι να κάνω κάτι εγώ, ο πολίτης.
Διότι αυτό το πράγμα που έγινε σήμερα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά (για νι-οστή) την τραγωδία μιας κοινωνίας ολόκληρης. Και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι πλέον δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Λες και απλώς λερώθηκε ένα πεζοδρόμιο, ή λες και βράχηκαν τα ρούχα από ένα μπουρίνι.

Να πηγαίνεις μέσα στην χαρά να βρεις πιπίλα και τελικά να βρίσκεις φέρετρο...

Γιατί;
Διότι δεν υπάρχει κανένα κράτος, το παραμένει ακόμη μέσα στην λαμογιά, την αδιαφορία και το ψέμα και που δεν μπορεί ούτε γι'αστείο να προστατέψει τους πολίτες του.
Διότι δεν υπάρχει αστυνομία. Για την Κερατέα όπου έτρωγαν καλά, μέχρι και μηνύσεις έκαναν. Για τέτοιες στυγερές δολοφονίες όμως, το πολύ ν'ακούσουμε καμιά καταδίκη και λοιπά κροκοδείλια δάκρυα. Για τους δύο αστυνομικούς που σκοτώθηκαν προ μηνός, είχαμε ακούσει ότι πλέον είναι ζήτημα τιμής το θέμα για την ααστυνομία. Να υποθέσω ότι ο εκλιπών ατύχως δεν ήτο αστυνομικός προκειμένου να αποτελέσει ζήτημα τιμής και η σύλληψη των αυτών δραστών;
Διότι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι μιας και φυλάσσονται με εκατοντάδες αστυνομικούς πολιτικοί (πρώην και νυν), δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και πόσοι άλλοι, αλλά προπάντων τα άκρως επικίνδυνα Εξάρχεια. Εξάλλου το κέντρο εδώ και καιρό αποτελεί άβατο. Τι άβατο θα ήταν αν μπορούσε να υπάρχει αστυνόμευση;
Διότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, μιας και αν υπήρχε το κέντρο της Αθήνας δεν θα ήταν σε τέτοια κατάντια (και το οποίο οι περισσότεροι υπερασπιστές σπανίως πατάνε να το δουν. Αλλά ως έχουμε πει, από βλάκες έχουμε πλεόνασμα).
Διότι πλέον διαβλέπω ότι ο Άγιος Παντελεήμονας από εξαίρεση θα γίνει ο κανόνας.

Ναι, ναι, ξέρω... επρόκειτο για τραγικό συμβάν, επρόκειτο για εξαίρεση και το σημερινό.
Οκ, απλά τραβάτε να το πείτε στη γυναίκα αυτού του ανθρώπου, μουνόπανα.
Και δεν μου καίγεται καρφί ποιος φταίει, αν ήταν ή δεν ήταν μετανάστες όπως από το πρωί συζητιέται. Με ενδιαφέρει ότι πλέον όποιος γουστάρει βγάζει όπλο ή μαχαίρι και καθαρίζει κατά το δοκούν και επ'οιαδήποτε αφορμή.

Λυπάμαι για το ύφος, αλλά είμαι αηδιασμένος και ακόμη περισσότερο αγανακτισμένος με τα πάντα σε αυτήν τη χώρα.
Εσείς την καταντήσατε, εγώ τη λούζομαι.
Μουνόπανα.

4 σχόλια:

Stefanos είπε...

..και λίγα είπες..

για άλλη μια φορά επίσης βλέπουμε και τον ξεκάθαρο διαχωρισμό για το πότε μας "ενδιαφέρει" ο νεκρός..

Hades είπε...

Άσε, μην με πριζώνεις κι ανοίξω το στόμα μου, άσε με σου λέω....

Zaphod είπε...

Για καποιο λογο δεν νμζ τα μεθεορτια να λαβουν της ιδιας προσοχης απο τα ΜΜΕ, αλλα και μας.

Οτι τα λουζωμαστε, τα λουζώμαστε

Hades είπε...

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν ξέρω κατά πόσον εμπίπτει στην αντεκδίκηση. Με μηχανάκι; Εκτός πια κι αν μιλάμε για...μοναχικούς εκδικητές, που τώρα που το σκέφτομαι δεν θα με παραξενέψει αν το δούμε και αυτό στο μέλλον. Όπως και να'χει, νομίζω ότι προχθές ξεκίνησε κάτι πολύ μεγάλο και πολύ αρνητικό, το οποίο δεν ξέρω που θα βγάλει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και πολύ ξύλο θα πέσει και πολύ αίμα θα χυθεί. Αυτό δείχνουν τα σημεία. Όσον αφορά την αντιμετώπιση τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τον κόσμο, έχω την αίσθηση ότι κι αυτή θα φανεί εν καιρώ. Μην παραξενευτείς αν υπάρξει συμπάθεια και κατανόηση. Η κατάσταση έχει ξεφύγει γενικώς.