Σελίδες

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Περί Ερασιτεχνισμού

...και για περίπτωση που δεν το πιάσατε, αθλητικό το παρόν.
Θα μου πείτε, εδώ γίνεται της εκδιδομένης κι εσύ γράφεις γι'αθλητικά;
Ναι, για αθλητικά γράφω ακριβώς επειδή δεν έχω καμία διάθεση να βγω έξω με κανάν λοστό ή κανά πειρατικό κανόνι ν'αρχίσω να την ανάβω δεξιά κι αριστερά.
Ούτως ή άλλως, είχα κατά νου να γράψω και 2-3 πράγματα για τον Ολυμπιακό κιόλας, οπότε ας το κάνω τώρα για να ξεφύγουμε και λίγο.

Ας ξεκινήσουμε με την μπάλα. Ντάξει, το ότι έχουμε πάρει το πρωτάθλημα 2011-12 ήταν εδώ και καιρό γνωστό. Ποιος θα το πάρει; Η ΑΕΚ ή ο βάζελος που αμφότεροι έχουν βγάλει τραγιάσκα και ψάχνουν για κανά ψιλό; Μήπως ο ΠΑΟΚ που πιθανώς του χρόνου να μας αποχαιρετήσει κι αυτός κατηγορία και δη, βιαίως; Ή μήπως ο Μπέος με τον Μάκη; Αστειότητες. Μόνος του παίζει ο Μαρινάκης και αυτό είναι κακό για όλους: και για τους λοιπούς αλλά και πρώτιστα για εμάς τους ιδίους. Το θέμα δεν είναι τόσο τι θα γίνει του χρόνου βέβαια, αλλά το τι έγινε φέτος σε όλα τα επίπεδα.
Κατ' αρχήν αναφορικά με τον Βαλβέρδε, το ότι έμεινε δεν μου κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Αναμφίβολα πρόκειται για σοβαρό προπονητή και αυτό φαίνεται από το πως μεταμόρφωσε το περσινό συνοθύλευμα στην φετινή ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι οι εμμονές του Βάσκου μου την έχουν δώσει στα νεύρα. Τελευταίο δείγμα ο Μήτρογλου, ο οποίος μάλλον μας αφήνει για άλλες πολιτείες και πολύ καλά θα κάνει. Το παιδί μπορεί να είναι ελαφρόμυαλο κατά πως φαίνεται από την συμπεριφορά του, ουδείς όμως μπορεί ν'αμφισβητήσει ότι είναι παικταράς -και το ξανατονίζω: παικταράς. Πήγε δανεικός στον Πανιώνιο για 6 μήνες και τον έσωσε κυριολεκτικά μόνος του. Είχε βάλει πιο πριν και κάποια παστελάκια και με'μάς αλλά του Βαλβέρδε δεν του κάνει, όπως αντίστοιχα δεν του κάνει ούτε ο Πάντελιτς. Υποθέτω ότι δεν θα του κάνει ούτε ο Ιμπραήμοβιτς, ο Βίγια, ο Ετό κλπ, άλλος ως αργός, άλλος ως προβληματικός χαρακτήρας. Τουναντίον του κάνει ο Φούστερ, ο οποίος πέραν του ότι είναι ένα εξαιρετικό μηχανάκι και φιλότιμο παιδί, από μπάλα δεν έδειξε και πολλά πράγματα (και μην ξεγελούν τα γκολ που πέτυχε), ενώ για να παίζει όλη την ώρα, παίζαμε και ένα σύστημα κυριολεκτικά άθλιο, με τον Ιμπαγάσα αμυντικό χαφ. Ειλικρινά, αυτές οι εμμονές του Βαλβέρδε είναι το κάτι άλλο και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος ήταν ο Κόκκαλης που του'χε βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι (και που τελικώς είχε δίκιο). Το ότι ο Βάσκος έκανε σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς ήταν λίαν οφθαλμοφανές. Εξίσου οφθαλμοφανές όμως και το ότι η ομάδα δεν ικανοποίησε. Στην ερχόμενη σαιζόν θα δείξει πόσ'απίδια πιάνει ο σάκος αλλά αν πάει με τέτοια μυαλά δεν βλέπω κάτι το αξιοπρόσεκτο να'ρχεται. Ξέχωρα ότι φέτος θα έχει και το τσουλού και η σαιζόν θα είναι απείρως πιο πρεσσαρισμένη.
Έμεινε και ο Μιραλάς και σήμερα ο μανατζαραίος του δήλωσε ευτυχής για την κατάληξη, η οποία ήταν αυτή που ήθελαν. Θα μας τρελάνει ο τύπος μιλάμε. Όπως και να'χει πάντως, πολύ θετική η εξέλιξη με τον Βέλγο (ο οποίος παρεμπιπτόντως να σημειώσω ότι ήδη ήταν παίκτης του Ολυμπιακού αφού είχαμε καταβάλει την ρήτρα στην Σεντ Ετιέν, απλά τώρα έκανε άλλο συμβόλαιο) ο οποίος ελπίζω να δείξει το ίδιο πρόσωπο και στην Ευρώπη. Επίσης να εκθειάσω και τον κάφρικο τύπο στο σύνολό του που μόλις πριν 3-4 μέρες τον έλεγε "καλύτερο φραγκοφονιά" και σήμερα τον παρουσίαζε "αλάνι" (χαρακτηρισμό που απέδιδε και στον -φτου- Κυριάκο -φτου- όταν κάποιοι έγλυφαν ασύστολα ως μέγιστοι γνώστες για να τον πάρουμε). Αλλά δεν περίσσεψαν μυαλά από κανέναν για να τα πάρουν όσοι τους διαβάζουν και να τους κόψουν. Τέλος πάντων...
Από μεταγραφές, βλέπω να γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Σήμερα ας πούμε διάβαζα για έναν Πολωνό τερματοφύλακα που κοιτάνε η Τσέλσυ, η Γιουβέντους και ο Ολυμπιακός... Ναι, νομίζω ότι η επιλογή του θα είναι πολύ δύσκολη, ο Ολυμπιακός έχει σαφές προβάδισμα (αν φυσικά γνωρίζει ότι... ενδιαφέρεται για τον εν λόγω τερματοφύλακα, γεγονός για το οποίο μάλλον αμφιβάλλω). Γενικά, διαβλέπω ότι θα έχουμε "ιστορίες", και νομίζω ότι ακρογωνιαίος λίθος αυτών θα είναι και ο Μαθία, αυτός ο τεχνικός διευθυντής που προσλάβαμε εσχάτως. Γιατί το λέω αυτό;
Διότι ο Μαθία είναι ο τύπος που έφτιαξε ένα από τα μεγαλύτερα ρόστερ όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι σε κάποια τυχαία ομάδα αλλά στη Λίβερπουλ. Και μιλάμε για παίκτες τύπου Πλεσί, Λέτο, Κράουτς (η ντροπή των σέντερ φορ) και δεν συμμαζεύεται. Ότι υπήρχε, σαπάκι και μη, ο τύπος το μάζευε στην Λίβερπουλ. Τρέφω την υποψία ότι κι εγώ να πήγαινα και του'λεγα "φίλε, είμαι παικταράς" θα μου έλεγε χωρίς δισταγμό "φαίνεσαι... το κατάλαβα από τον τρόπο που ερχόσουνα... έλα να κουβεντιάσουμε" και τελικώς θα μ'έπαιρνε στην ομάδα. Ε, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το κατά πόσον θα μας σώσει αυτός ο τύπος.
Και μιας και πιάσαμε το ρόστερ, η ομάδα κατ' αρχήν θα χρειαστεί μια σχετική εκκαθάριση. Μεσσίες τύπου Ουρτάδο κι έτσι καλό θα είναι να μας πουν αντίο σύντομα. Έχουμε που'χουμε το pasok και τα μέτρα (όχι μόνο τα τρέχοντα αλλά και αυτά που έρχονται για το Μνημόνιο ΙΙ), μην έχουμε και τον Ουρτάδο που δεν κάνει ούτε για τους παλαιμάχους. Μιλάμε ότι παίζει να είναι ο μοναδικός πιο αργός παίκτης και από τον Μαρέσκα. Έλεος δηλαδή. Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να χτιστεί ένα ελληνικό ρόστερ, μιας και λίαν συντόμως θα έχουμε πρόβλημα με αυτό (όπου αν του Βαλβέρδε δεν του κάνει ο Μήτρογλου, τότε αμφιβάλλω αν του κάνει κανάς άλλος από τους πιτσιρικάδες. Να υπενθυμήσω ότι δεν του κάνει ούτε ο Φετφατζίδης, ούτε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, οπότε τι να λέμε για τους υπολοίπους): ante portas ο κανονισμός των γηγενών κι εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα. Α, ξέχασα: θα πάρουμε τον Φορτούνη, τον Γεωργιάδη και τον Ανάκογλου λένε τα ρεπορτάζ. Ναι. Κι εκεί που δεν βάζει καν τους άλλους μικρούς, θα βάλει αυτούς τους μικρούς. Δηλαδή ο Γεωργιάδης στον Πανσερραϊκό βγάζει περισσότερα μάτια απ'αυτά που έβγαζε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στον Ηρακλή; Ρε πλάκα κάνουμε τώρα; Η διαφορά όλων αυτών είναι στο ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει. Έπαιζε ο Παπαδόπουλος στον Ηρακλή κι έβγαζε μάτια, γλυκαθήκαμε και τον πήραμε. Ήρθε και σφουγγάριζε πάγκο και απεφάνθησαν οι ειδικοί ότι πρόκειται περί παλτού (ενώ ο Ουρτάδο είναι μάλλον σετάκι εσωρούχων με ζαρτιέρες). Το ίδιο ισχύει για όλους. Έβλεπαν τον Μήτρογλου να κολλάει παστέλια με τον Πανιώνιο και αναρωτιώντουσαν "μα γιατί δεν τα κάνει και με'μάς αυτά;". Απάντηση βαθυστόχαστη και ιδιαιτέρως ψαγμένη: διότι δεν παίζει. Αν έπαιζε, θα τα έκανε και με'μάς, ακριβώς όπως τα έκανε τις περισσότερες φορές".
Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι οπαδοί (και φίλαθλοι ενίοτε) είναι τόσο άμπαλοι που νομίζουν ότι ένας παίκτης ακόμη κι αν δεν παίζει μπορεί να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά όποτε του ζητηθεί, ήτοι ένα 20λεπτό σήμερα, άλλο ένα μετά από ένα μήνα, ένα τέταρτο μετά από κανά τρίμηνο κλπ. Το γεγονός ότι ένας παίκτης για να ρολάρει πρέπει να παίζει συνέχεια, τους διαφεύγει. Τι να πεις όμως; Αυτοί θα έβγαζαν παλτό και τον Μέσι αν τον έβλεπαν, με την σαφή διαπίστωση ότι πρόκειται περί κοντοπίθαρου άρα δεν κάνει για ποδοσφαιριστής.

Παρένθεση: θα μου πείτε, που κολλάει ο ερασιτεχνισμός του τίτλου;
Σωστή παρατήρηση.

Διότι το γεγονός ότι εκεί στην Πλατεία Αλεξάνδρας κινούνται ερασιτεχνικά φαίνεται και από τις κινήσεις τους για τον Ερασιτέχνη.
Ενδεικτικό παράδειγμα: αν και οι τελικές εξαγγελίες θα γίνουν την προσεχή Παρασκευή, οι εκλογές έχουν προκηρυχθεί για την Δευτέρα 16 Μαϊου. Ιδιοφυές! Τα εναπομείναντα μέλη του Συλλόγου (εις εκ των ποίων και ο γραφών) θα πρέπει σε ημέρα εργάσιμη να προσέλθουν στα γραφεία του Ερασιτέχνη στην Φρεατίδα (ή όπου αλλού πουν τέλος πάντων) για να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Σατανικά ιδιοφυές! Σε εργάσιμη μέρα και δη Δευτέρα κιόλας, λες και η Κυριακή τους έπεφτε μακρυά. Βέβαια θα μου πείτε ότι μπορεί να γίνουν το απόγευμα. Ε, και; Λίγοι είναι εκείνοι που δουλεύουν και απόγευμα; Δηλαδή αν έχεις ένα ψιλικατζίδικο (για να πω ένα απλό παράδειγμα) θα το κλείσεις Δευτεριάτικα απόγευμα για να πας να ψηφίσεις στον Ολυμπιακό; Το θέμα όμως δεν είναι τόσο στις εκλογές, όσο στην ανοργανωσιά και την έλλειψη λογικής (ήτοι ερασιτεχνισμό) που επιδεικνύουν κάποιοι ή αρκετοί εκεί μέσα στα γραφεία του Ολυμπιακού, και οι οποίοι ίσως να συμπίπτουν μ'εκείνους που θα κληθούν να βγάλουν τον Σύλλογο από την κρίση στην οποίαν έχει περιέλθει. Πράγμα εμφανώς αδύνατον (καθ'όσον αντιφατικόν) όταν δεν μπορείς καν να σκεφτείς ότι τις εκλογές πρέπει να τις εξαγγείλεις για μια μέρα που να μπορεί ο άλλος. Βέβαια από την άλλη, πιθανώς η Δευτέρα (ως μη Κυριακή) να βολεύει τους συνδεσμίτες, δεν ξέρω. Που κολλάει αυτό θα μου πείτε; Ίσως και πουθενά, ίσως όμως και σε μια υφέρπουσα φήμη (ναι! και τα δύο: και υπό και έρπουσα, ξέρω τι γράφω) ότι ίσως -ξαναλέγω- να κατέβει και ο... Κουντούρης στους υποψηφίους (σωθήκαμε ως γίνεται αντιληπτό, ανοίχτε σαμπάνιες. Τους οργανωμένους είχαμε ανάγκη, όχι κάποια σοβαρά ποσά). Ουδέν περαιτέρω σχόλιον, πέραν του ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι παιχνιδάκι σαν αυτά που κάποιος θα πάρει στο παιδάκι του να παίζει.

Και ακριβώς επειδή ο Ολυμπιακός δεν είναι παιχνιδάκι, οφείλουν εκείνοι οι γιαλαντζί Ολυμπιακάρες που είναι πρώτοι στις μόστρες και τις φωτογραφίες και τις μεγαλόστομες δηλώσεις να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να χώσουν κανά φράγκο. Τι έγινε; Ξεμείναμε; Μόνο ένας Μαρινάκης και 2 Αγγελοπουλαίοι είναι αυτοί που κάτι νοιώθουν για την ομάδα; Αυτό που χρειάζεται είναι από ένας ματσωμένος που να αναλάβει από ένα τμήμα. Άλλος το ανδρικό βόλεϋ, άλλος το γυναικείο. Άλλος το ανδρικό πόλο, άλλος το γυναικείο. Άλλος την κολύμβηση, άλλος την ιστιοπλοϊα. Τόσο δύσκολο είναι το κέρατό μου μέσα, μην σας πάρει και σας σηκώσει; Και έχετε την απαίτηση να έρθει ο άλλος να γραφτεί και μέλος για ποιον λόγο; Λίγοι είμαστε αυτοί που έχουμε μείνει μέλη και ο καθένας για τους δικούς του λόγους: άλλος επειδή απλώς το γουστάρει, άλλος για να παίρνει διαρκείας, άλλος για την Ιδέα κλπ. Το εγχείρημα όμως έχει πατώσει διότι απλούστατα ο Ολυμπιακός διέπραξε ιστορικά λάθη και το βάλτωσε από μόνος του. Οπότε είναι δυνατόν άνευ κινήτρου και μέσα σε μία οικονομική κρίση να έρθει ο άλλος που ίσως να είναι κι επί μήνες άνεργος και να σκάσει 60 ευρώ για να γίνει μέλος; Τουλάχιστον αν είχε κίνητρο, ίσως να το έκανε. Τώρα γιατί να έρθει; Για να ψηφίσει για δεύτερη φορά στα 8 χρόνια που υπάρχει το εγχείρημα; Για να αναδείξει διοικητικό συμβούλιο όταν μόλις 5 μέρες πριν τις εκλογές δεν ξέρουμε καν ποιοι θα κατέβουν; Όταν δεν ξέρουμε καν ποια είναι η γραμμή του Μαρινάκη; Διότι ως είναι αυτονόητο, η ΠΑΕ είναι αυτή που υποχρεούται να δώσει τη γραμμή της πολιτικής, αφού το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι το μεγαλύτερο και πιο.. οργανωμένο (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα τώρα). Είναι πασίδηλο ότι αν ο κόσμος έβλεπε από έναν ηγέτη σε κάθε τμήμα θα συμπεριφερόταν και διαφορετικά. Αλλά που μυαλά εκεί στην Πλατεία Αλεξάνδρας... Αν υπήρχαν μυαλά, δεν θα είχε βαλτώσει και το όλο εγχείρημα. Και αναρωτιέμαι που θα πάει αυτή η κατάσταση...

Διάβαζα ας πούμε χθες ότι δεν θα συμμετάσχουμε στο πρωταθλητριών της ερχόμενης περιόδου καθ'όσον πρόκειται για έξοδο. Μάλιστα: το τμήμα βόλεϋ που μας έχει χαρίσει 2 κούπες με 11 final four και συνολικά 6 συμμετοχές σε τελικούς (χώρια την τρίτη θέση στο μουντιαλίτο συλλόγων το 92), το σκέφτονται σοβαρά οι φωστήρες να μην συμμετάσχουν εκεί που πρέπει αλλά σε κάποια υποδεέστερη διοργάνωση λόγω εξόδων, λες και η άλλη διοργάνωση δεν έχει έξοδα. Διάβαζα παράλληλα ότι έγινε πρόταση παραμονής στον προπονητάρα μας, Γιάννη Καλμαζίδη, αλλά με αρκετά λιγότερα χρήματα, παρά το δεύτερο σερί πρωτάθλημα που παίρνει (με νταμπλ κιόλας το φετινό) και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να τόλμησε να ζητήσει και λεφτά. Κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει για να παρεμείνει, έτσι δεν πάει; Παρά το γεγονός ότι έγιναν σωστές κινήσεις πέρσυ το καλοκαίρι και φτιάχτηκε μια νεανική ομάδα, ακόμη κι αυτή πλέον είναι στα πρόθυρα διάλυσης (παράδειγμα ο Τζούριτς που ήδη ετοιμάζει βαλίτσες κι ας έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, ενώ Ντεσπέιν και Γιαμπλόνσκι είναι ήδη αμφότεροι παρελθόν). Και φυσικά μην μιλήσω για το γυναικείο βόλεϋ που έχει σχεδόν διαλυθεί (αν και τεχνηέντως παρουσιάζεται ευρισκώμενο σε... θερινή άδεια ξεκούρασης).

Να πούμε για το πόλο μήπως; Εκεί κι αν είναι δράμα η κατάσταση. Για ποιο; Για ένα πόλο που μας έχει φέρει κι αυτό 2 κούπες, μέσα από 11 συμμετοχές σε final 4 και συνολικά 5 τελικούς. Εκεί η κατάσταση ίσως να είναι χειρότερη ακόμα κι από το βόλει. Πέρσυ το καλοκαίρι οι... πολυετείς προσπάθειες να διώξουμε τον Χατζηθεοδώρου στέφθηκαν από πλήρη επιτυχία και παρόλο που... ο κακός λύκος έφυγε, η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη. Και μπορείς μήπως να πεις κάτι για τους παίκτες; Τι να πεις; Απλήρωτοι παίζουν και αυτοί, ψυχάρες όλοι τους, τιμώντας τα χρώματα του Συλλόγου. Και την ίδιαν στιγμή αν μιλήσεις με κάποιον αρμόδιο από τα γραφεία του Ολυμπιακού την έχουν έτοιμη την απάντηση:
-ναι, αλλά μην ξεχνάτε ότι παρόλο που έχουμε δώσει τόσα χρήματα δεν έχουν έρθει οι ευρωπαϊκές διακρίσεις που αναλογούν
-ναι, αλλά το μπάτζετ πρέπει να μειωθεί
-ναι, αλλά η κατάσταση είναι τέτοια, ξέρετε...
και ό,τι άλλη αρλούμπα μπορεί να κατεβάσει ο ανθρώπινος νους. Λες και κάποιος τους έχει διαβεβαιώσει ότι απευθύνονται σε κουτούς. Λες και δεν βλέπουμε τι γίνεται. Λες και είμαστε τίποτε πρόβατα που μασάμε κουτόχορτο.

Όπου, φυσικά, δεν τελειώνουν στο ανδρικό τμήμα τα προβλήματα του Ερασιτέχνη. Είναι και το γυναικείο τμήμα σε αντίστοιχη κατάσταση (που ενώ εγώ γράφω κατέκτησε μόλις τώρα και φέτος τον τίτλο του πρωταθλητή), είναι και το τμήμα της κολύμβησης, και του στίβου και όλος ο Ερασιτέχνης. Και λύση δεν διαφαίνεται.
Ή μήπως ξεχάσαμε την κραυγή αγωνίας που προ λίγου καιρού είχαν βγάλει όλοι οι αθλητές μας; Οι αθλητές μας που μας έχουν γεμίσει τίτλους και διακρίσεις, οι οποίοι είπαν τεράστιες αλήθειες, όπως για παράδειγμα: "Είναι τραγικό και ταυτόχρονα αστείο να βάζουν εμάς τους αθλητές σε αντιπαράθεση. Βόλεϊ ή πόλο; Ή μήπως κολύμβηση; Ανδρικά ή γυναικεία τμήματα; Ποιός έχει προτεραιότητα; ΟΛΟΙ!"

Όπως λύση δεν θα δώσουν οι εκλογές της προσεχούς Δευτέρας.
Λεφτά χρειαζόμαστε, όχι εκλογές. Το μόνο που πιθανώς να έχει σημασία είναι το να βγει ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο να βρει χορηγούς, πράγμα που πολύ αμφιβάλλω αν μπορεί να κάνει. Οι εκλογές θα είχαν μια κάποια χρησιμότητα αν υπήρχε διαφάνεια στα του συλλόγου.
Έχει βγει ποτέ ισολογισμός στον Ερασιτέχνη; Πολύ το αμφιβάλλω.
Ξέρουμε πόσα είναι τα λειτουργικά του έξοδα; Τα έξοδα συμβολαίων; Μετακινήσεων; Το ο,τιδήποτε τέλος πάντων; Τίποτε δεν ξέρουμε. ΚΑι δεν μας τα λένε γιατί; Επειδή δεν μας ενδιαφέρει; Ποιος είπε ότι δεν μας ενδιαφέρει;
Θυμάμαι μια φορά μου είχαν πει από το τηλέφωνο "έχετε πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και θα θέλαμε να τις συζητήσουμε μαζί σας. Αφήστε μας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης, θα ανακοινώσουμε και ένα συμβούλιο ανοιχτό για τον κόσμο". Θέλετε να πω την συνέχεια, τι έγινε και με την επικοινωνία και με το συμβούλιο, ή την πιάσατε από μόνοι σας;

Και διερωτώμαι: υπάρχει κάποιος πάνω στον οποίον να μπορεί να βασιστεί ο Ερασιτέχνης, ναι ή όχι; Διότι για τους λεφτάδες που θεωρούμε ότι έχουμε, ακόμη και τα δύο βαρειά χαρτιά του Ερασιτέχνη δηλαδή το ανδρικό τμήμα βόλεϋ και το αντίστοιχο του πόλο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ως προς το οικονομικό βάρος για κάποιον που πραγματικά έχει χρήματα. Όταν όμως ο κόσμος βλέπει ότι αυτοί που πρέπει αδιαφορούν, τότε πως διάολο να συνδράμουν και ως μέλη; Ή γιατί να στείλουν sms; Ή μήπως υπάρχει η αυταπάτη ότι σε κάθε ένα sms στο 54080 αντιστοιχεί σε έναν οπαδό; Μην γελιώμαστε.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Μπορεί εκεί μέσα να σκέφτονται "ρε τι γαμάτοι που είμαστε, πόσο καλά τα συντονίζουμε και τα καταφέρνουμε" αλλά στην πραγματικότητα κούνια που τους κούναγε. Την τύφλα τους δεν ξέρουν. Και το χειρότερο είναι ότι τα κάνουν και όλα τρισχειρότερα, σαν τα μούτρα τους δηλαδή. Φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο άλλωστε, όποιος το'χει δοκιμάσει είμαι βέβαιος ότι έχει... εντυπωσιαστεί. Και το πρόβλημα είναι ότι αν ο Μαρινάκης δεν το πάρει απόφαση να κάνει μια γενναία εκκαθάριση και αναδιοργάνωση με τον σωστό κόσμο, τότε δεν βλέπω κανένα απολύτως φως στο τούνελ και βλέπω ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας να ακολουθεί τον δρόμο που έχουν χαράξει και άλλοι μεγάλοι σύλλογοι, όπως ο βάζελος ή η ΑΕΚ για παράδειγμα. Και βασικά, πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια επί της ουσίας συνεργασία του Μαρινάκη με τους Αγγελόπουλους αλλά και τον Κόκκαλη διότι αν δεν μπουν όλοι αυτοί μπροστά, καληνύχτα μας.

Μμμμμ... και μιας και ανέφερα του Αγγελόπουλους... Έχουμε και το μπάσκετ, βέβαια...
Ελπίζω η φετινή απουσία από το final 4 που συνδυάστηκε με αποκλεισμό από μια φιλότιμη πλην ανύπαρκτη ομάδα, να βοήθησε τους Αγγελοπουλαίους να βάλουν μυαλό μπας και καταλάβουν τι γίνεται. Το γεγονός που πολλοί μαϊντανοί πανηγυρίζουν ότι δηλαδή φέτος κάναμε το απόλυτο 26/26, δεν μου λέει τίποτε απολύτως. Και πέρσυ είχαμε πλεονέκτημα έδρας και τελικώς χάσαμε τον τίτλο. Ως επίσης κι ο βάζελος που δεν έκανε 26/26 όπως εμείς, πήρε το κατσαρόλι. Γενικά, η ομάδα είναι άναρχη (δείγμα οι πολλές παρεξηγήσεις φέτος, πχ μεταξύ Μπουρούση και Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Παπαλουκά κλπ) καθώς και η παρουσία του Ίβκοβιτς δεν μου πολυεμπνέουν εμπιστοσύνη. Τι μέλλει γεννέσθαι δεν γνωρίζω, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος, μην κρυβόμαστε. Διότι η αλήθεια είναι ότι για να πάρουμε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ θα πρέπει να έχουμε υπερβολικά πολύ ανώτερη ομάδα από τον βάζελο, προκειμένου να μπορούμε να υπερκεράσουμε και τις... έξωθεν παρεμβολές που ως γνωστόν κάθε χρόνο κάνουν την συμπτωματική εμφάνισή τους όταν και όποτε πρέπει. Το θέμα είναι ότι οι Αγγελόπουλοι θα πρέπει να βρουν τη φόρμουλα να σταματήσουν να πετάνε λεφτά (διότι έχουν κυριολεκτικά πετάξει ένα τσουβάλι) και να λάβουν κι αυτοί την αποζημίωση για τους κόπους τους, που είναι αναμφίβολα τεράστιοι.

Για την ώρα αυτά και σίγουρα θα επανέλθουμε...

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ




ΥΓ. Το γεγονός ότι την Κυριακή υποστήριζα ενθέρμως την Μακάμπι (όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση), δεν με εμποδίζει να δώσω συγχαρητήρια στον "αιώνιο" για την αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία του.

3 σχόλια:

Κώστας είπε...

Για την μπάλα δεν θα γράψω τίποτε. Συμφωνώ σε όλα.

Για τον ερασιτέχνη..μου φαίνεται αρκετά περίεργο που δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος επενδυτής για να κρατήσει τα τμήματα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που το βόλλευ δεν έχει μία..
Ο χρεωκοπημένος Ηρακλής πως διάολο κουμαντάρει όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη χωρίς λεφτάδες εφοπλιστές και χωρίς sms?...

Άδη φίλε μου πιστεύω το μπάσκετ πιστέυω ότι είναι το άθλημα που σας πονά περισσότερο απ'όλα.Αυτό γιατί οι Αγγελόπουλοι έχουν ξεπλύνει(επενδύσει) εκατομύρια ευρω χωρίς αντίκρυσμα. Και το πιο τραγικό είναι ότι δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Και το πρωτάθλημα να πάρετε φέτος(που δεν το βλέπω) πάλι ο Παναθηναικός θα είναι ο κερδισμένος της χρονιάς με το ευρωπαικό που σήκωσε. Γιατί δεν το πήρε απλώς. Το πήρε με περίπατο. Πήγε διακοπές στην Βαρκελώνη και έφερε κατσαρόλι για σουβενιρ...

Την καλησπέρα μου..

Hades είπε...

Τϊποτε να μην σου φαίνεται περίεργο, Κώστα. Μήπως ξέχασες ότι εσείς για να αναδείξετε το βόλεϋ διαλύσατε σχεδόν όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Ηρακλή, με πρώτο και καλύτερο το μπάσκετ; Ρουφάει πολλά λεφτά ένα σοβαρό ερασιτεχνικό τμήμα, από την στιγμή που θέλει να λειτουργεί κανονικά. Και φυσικά το όλο παιχνίδι παίζεται με τους χορηγούς, για τους οποίους χρειάζεται η μαγκιά του προέδρου να βρεθούν. Και αν για τις άλλες ομάδες χρειάζεται μία φορά μαγκιά, για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό χρειάζεται δέκα φορές: η παρακαταθήκη που φέρουν σε τίτλους και διακρίσεις δεν είναι μικρή, ούτε κουμαντάρεται εύκολα.

Αναφορικά με το μπάσκετ, θα σου πω το εξής: μας πονάει όπως και κάθε τμήμα που δεν παίρνει τίτλο. Δεν έχει κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα. Ντάξει, όχι για όλους, αλλά για αρκετούς, εις εκ των οποίων και ο υποφαινόμενος. Όσον αφορά το φως στο τούνελ, αυτό να'σαι βέβαιος ότι θα έρθει. Οι Αγγελόπουλοι είναι νέοι ακόμη και πωρωμένοι. Από την άλλη μεριά, το καντήλι των κοντών τελειώνει. Το είπαν κι από μόνοι τους άλλωστε. 80φευγάρησαν, απλά οι βάζελοι δεν διαννοούνται να το αποδεχθούν, πράγμα λογικό αφού μόνο ένα μπάσκετ είχαν και τώρα τελειώνει και αυτό. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η φύση: εδώ έφυγε ο Κόκκαλης που είναι πιο άρρωστος απ'ότι οι κοντοί. Όπως και να'χει, δεν ξέρω αν θα το πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα, αφού ήδη από χθες πήραμε μια πρώτη γεύση από αυτά που θα επακολουθήσουν. Πάντως η ώρα δεν είναι μακρυά.

crimson είπε...

Φίλε Κώστα, δεν είναι λίγο πράγμα αν πάρει ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ εκτός από το κύπελλο και το πρωτάθλημα φέτος από τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως για τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό πού σαν πρωταθλητής Ευρώπης θα έχει χάσει όλα τα τρόπαια στη χώρα του και θα έχει γνωρίσει και 6 ήττες.. Όλα αυτά σε περίπτωση πού πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα..