Σελίδες

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Και μερικά αθλητικά παραλειπόμενα

(ναι, το ξέρω ότι σας έλειψαν)

Μια χαρά τα πάει ο γαύρος: Πιστεύω (ελπίζω δηλαδή) ότι μπορούμε να αποκλειστούμε με κάτω τα χέρια από τη δανέζικη μπυραρία (ή ίσως να'ναι και σαλάμι, δεν είμαι απόλυτα βέβαιος) που κληρωθήκαμε, μπας και βάλει μυαλό κόσμος και κοσμάκης (με πρώτο και καλύτερο τον Κόκκαλη φυσικά). Όχι ότι είμαστε τόσο χάλια (η έμφαση στο "τόσο", μιας και χάλια είμαστε). Αναφορικά με τον Ντιόγο, ακόμη δεν τον είδαμε και τον βαφτίσαμε κράμα Βαν Μπάστεν και Γκερντ Μύλερ, με ολίγον τι από Ρομάριο. Σαφώς και δείχνει να έχει εξαιρετικά στοιχεία και να είναι καλός παίκτης, αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα πιάσει όπως ονειρευόμαστε κιόλας. Ας τον δούμε σε βάθος χρόνου και ιδίως στα ντέρμπυ και μετά βλέποντας και κάνοντας. Τις προάλλες εντωμεταξύ διάβαζα τις δηλώσεις του κ.κ. Χρυσικόπουλου και αυτό που συμπέρανα ήταν ότι η Πολυμετοχικότις τελικά πήρε τον Αντωνίου ως μάνατζερ την τελευταία στιγμή μόνο και μόνο επειδή... δεν καταφερε να πάρει τον Χρυσικόπουλο (αφού έως κι εκεί σφήνα μπήκε εξ'όσων φαίνεται). Και μιας και τον ανέφερα, οφείλω να ομολογήσω ότι του υποκλίνομαι με πάσα ταπεινότητα. Πολύ μπροστά ο άνθρωπος. Μπορεί να ανακοίνωσε Μπασινά μέσα στο κατακαλόκαιρο με αποτέλεσμα να μας πιάσει όλους σύγκρυο παρά τον καύσωνα, αλλά να φτάσει στο σημείο που έφτασε η Τσέλσυ να έχει τυπώσει φανέλες Ρομπίνιο στο τσακ δεν πρέπει να το πρόλαβε. Όσον αφορά τον Βαλβέρδε, προσωπικά για πολλούς και διάφορους λόγους (που δύναμαι ν'αναλύσω) μου αρέσει αρκετά. Θέλω να πιστεύω ότι θα τον αφήσουν να δουλέψει κιόλας. Που μάλλον θα γίνει, διότι μετά τα 2 εκ ευρά αποζημίωσης που επιδικάστηκαν στον Νορβηγό ψαρά μετά των συνεργατών του, δε νομίζω να τον παίρνει τον Κόκκαλη να σκάσει άλλα τόσα κι άλλα τόσα για να σουτάρει και τον Βαλβέρδε. Ο οποίος Βάσκος, έχει πάρει πρέφα πως με Μπελούτσι μπροστά μια χαρά τα πάμε στην οργάνωση. Το θέμα είναι ότι ακόμη ψάχνεται για το τι θα γίνει στα χαφ, αφού ο "Μόνικας" δεν μπορεί να παίξει ως δεύτερος στην επίθεση, ενώ με έναν αμυντικό χαφ δίπλα του είναι εύκολο να χαθεί (η μπάλα ολόκληρη). Θα έχει ενδιαφέρον να δω τις εξελίξεις επί του θέματος. Κατά τα λοιπά, πολύ κακό για το τίποτε...
Βάζελος: θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και φέτος. Η Πολυμετοχικότις ξεκίνησε με τη βεβαιότητα ότι θα γίνει Αμπράμοβιτς, αλλά για την ώρα δεν έχει γίνει ούτε καν Κόκκαλης. Ο Τεν Κάτε μπορεί να ήταν εξαίρετος ως βοηθός προπονητή, αλλά πρώτος προπονητής δεν είναι ο άνθρωπος (έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω αυτό) κι ούτε θα γίνει ποτέ. Το είπε και στις πρόσφατες δηλώσεις του εμμέσως πλην σαφώς (για όσους τις διάβασαν). Ειδικότερα δε, όσο θα συνεχίσει να παίζει με αυτό το ηλίθιο 4-3-3 με χαφ τον Καραγκούνη και αμυντικό δίδυμο Βύντρα-Σαριέγκι, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Παρομοίως, εάν ο βάζ παίξει με την Ίντερ όπως και σήμερα με τον Πανθρακικό έχει να πέσει πολύ κλάμα. Αυτός ο Σόουζα ομολογουμένως είναι εκπληκτική περίπτωση. Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ πως μπορεί να υπάρξει παίκτης πιο άσχετος από τον Κωνσταντίνου (ο οποίος -για να πω και την κακία μου- απέρριψε τις αμέτρητες ευρωπαϊκές προτάσεις από κάθε κορυφαίο σύλλογο της γηραιάς ηπείρου για τα μάτια του...γηραιού Ελλάδος). Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει καριέρα ως λαδάς ή θερμαστής στο εμπορικό ναυτικό. Ως ποδοσφαιριστής όμως όχι. Πάλι καλά που υπάρχουν και οι βάζελοι να μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν και χειρότερα από εμάς.
Εντωμεταξύ αμφότεροι οι αιώνιοι έχουν απλώσει δίχτυα (λένε τα πασίγνωστα ηλίθια ρεπορτάζ) για να καλύψουν τα όποια κενά τους τον Ιανουάριο. Το ερώτημα γιατί δεν τα κάλυψαν επί τριμήνου ολόκληρο καλοκαίρι θα παραμείνει αναπάντητο εις τον αιώναν των αιώνων αμήν...
ΑΕΚ: Αντί να ανάβουν λαμπάδες στο μπόι του Ριβάλντο που τους άφησε στα κρύα του λουτρού κι έφυγε, του τα χώνουν κι από πάνω. Πόσο αεκτζής πρέπει να είναι κάποιος για να μην καταλάβει ότι η φετινή ΑΕΚ με Ριβάλντο μέσα μετά βίας θα έβγαινε έβδομη; Μα πόσο πια;... Παρεμπιπτόντως, η ΑΕΚ φέτος δεν θα είναι τόσο χάλια όσο έχει ειπωθεί. Ομοίως ούτε τόσο καλή κιόλας. Α, και για να μην το ξεχάσω, εκείνη την αλήστου μνήμης εμφάνιση του Ντέμη με μουστάκι την παρατήρησε κανένας; Μην μου πείτε ότι δεν ήταν ολόιδιος με τον εκδότη της εφημερίδας στον Spiderman!!!
ΟΦΗ: Νομίζω (θέλω να πιστεύω δηλαδή) ότι έφτασε η στιγμή που το ιστορικό παράρτημα θα πέσει επιτέλους στη Β' Εθνική. Αμήν και πότε...

Κατά τα λοιπά, ένα ακόμη εκ-πληκτικό πρωτάθλημα θα είναι αυτό που θα θαυμάσουμε και φέτος.

ΥΓ. Το διπλό του βάζελου στην Τούμπα πόσο θα δίνει στο στοίχημα; Είμαι πολύ περίεργος...

UPDATE: Κάτι σημεντικότατο που ξέχασα να αναφέρω χθες. Θα φανεί και στην πορεία ότι οι 2 σημαντικότερες μεταγραφές του Ολυμπιακού όχι μόνο για φέτος, αλλά πιθανώς και με υποθήκη για το μέλλον είναι αναμφίβολλα ο... Τεν Κάτε και ο Πατέρας. Ειδικότερα για τον δεύτερο απλά να υπενθυμίσω ότι είναι ο άνθρωπος που έριξε 4 κατηγορίες τον Εθνικό... Χαίρετε...

6 σχόλια:

Shades είπε...

Εδώ φίλε μου υπάρχουν σημεία που διαφωνώ κάθετα.
Θα πω ένα για την ώρα και το κάνω τώρα που είναι αρχή ακόμα.
Είδες σήμερα το πρώτο ημίχρονο κι εσύ κι εγώ.. ο κόουτς όμως επέλεξε να παίξει με ένα σχήμα που όσοι έπαιζαν (αν εξαιρέσω 3 αμυντικούς) οι υπόλοιποι μάρκαραν με τα μάτια!!! όταν θα παίξεις με μια πιο ικανή ομάδα (που κάνει γκολ πιο εύκολα) θα ήσουν στο πρώτο ημίχρονο 2-0 χαλαρά βλέπε Κύπρο μεριά.
Δεν βάζει μυαλό νομίζει ότι έχει την Μπαρτσελώνα.. αυτά τα λίγα για τον πολύ λίγο Βαλβέρδε.

ένας ακόμα προπονητής ;)

Hades είπε...

Μισό λεπτό shades, διότι νομίζω μπερδεύεις κάποια πράγματα. Το αν οι παίκτες μάρκαραν με τα μάτια είναι κάτι που αν μη τι άλλο δεν βαραίνει τον Βαλβέρδε. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορείς να του καταλογίσεις άλλα κουλά, όπως το ότι άφησε τον Μήτρογλου εκτός αποστολής. Ή το ότι ξεκίνησε με τον Ντιόγο όχι δίπλα στον Ντάρκο, αλλά πίσω του. Ή ακόμη κι ότι άφησε έξω τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Ντομί. Όχι όμως ότι δεν μάρκαραν οι περισσότεροι. Ο άνθρωπος ψάχνεται ακόμη, είναι σαφές. Ας του έφερναν τους παίκτες που επίμονα ζήταγε να μην ψαγνόταν. Και τουναντίον, έχει καταλάβει ότι μόνο σε ομάδα τύπου Μπαρτσελόνα δε βρίσκεται. Εμένα μου αρέσει για πολλούς λόγους πάντως.

geokalp είπε...

εγώ κρατάω μικρό καλάθι για το Βαλβέρδη...
να δούμε...

συμφωνώ κάπως περισσότερο σχετικά με το βαζ...

και πάλι όμως είναι νωρίς για όλα
πρέπει να περιμένουμε

shades είπε...

Hades.. ποιός επέλεξε να παίξει με τεχνίτες στα χάφ? είχε πάγκο Τοροσίδη Στολτίδη.. και μέσα Μπελούτσι.. Λέτο.. Γκαλέτι ποιός θα μαρκάρει?? αν δεν μπορεί να δει αυτό πριν το ματς και περιμένει το ημίχρονο.. τα αποτελέσματα σε λίγες Κυριακές θα είναι κορνέδες!!!

Ανώνυμος είπε...

-Πώς θα λέγεται ο Πατέρας όταν ο Παναθηναϊκός πάρει πρωτάθλημα;

-Παππούς!

Hades είπε...

@shades
Κάτσε μισό λεπτό, δηλαδή ένας παίκτης πιο λεπτεπίλεπτος δεν πρέπει να μαρκάρει; Δεν σου λέω να μαρκάρει πχ σαν τον Στολτίδη. Να μαρκάρει, να πιέσει λίγο. Δεν πάνε πακέτο με συγκεκριμένους παίκτες αυτά... Δεν πιστεύω ότι ευθυνόταν ο Ναλβέρδε για κάτι τέτοιο. Μπορούμε να του καταλογίσουμε άλλα πράγματα, αλλά πιστεύω όχι κάτι τέτοιο.

@rigelian
Θα έσκαγες... :):):):)