Σελίδες

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Κι εκεί που πάω τις προάλλες

προς το αυτοκίνητο, βλέπω από μακρυά ένα χαρτάκι κάτω από τον έναν υαλοκαθαριστήρα. "Σταδιάλα (σκέφτηκα ο... κακοήθης αμέσως) κι άλλη πιτσαρία άνοιξε;"
Τελικώς πλησιάζοντας παρατήρησα ότι ήταν υπερβολικά λεπτό χαρτί για κατάλογος. Κι όταν το είδα, εκεί ήταν που είπα έχοντας ήδη λιώσει στα γέλια "μακάρι να είχε ανοίξει και άλλη πιτσαρία"! :)

Ας τα δούμε ένα-ένα όμως. Εμπρόσθια άποψη:

Τι βλέπουμε εδώ; Μια βάρκα με ανθρώπους μέσα να έχει πέσει σε θαλασσοταραχή. Εν ολίγοις οι άνθρωποι κινδυνεύουν. Στο βάθος ένας τεράστιος σταυρός και η θάλασσα από πίσω του δείχνει ήρεμη. Και φυσικά με μεγάλα κίτρινα γράμματα το "σύνθημά μας". Το πρώτο μέγα σφάλμα είναι ότι ο σταυρός βρίσκεται πάνω σε ξέρα, ήτοι για να πας κατά πάνω του θα πρέπει να ναυαγήσεις πρώτα (που αν με ρωτάτε τη γνώμη ακριβώς αυτό συμβαίνει αλλά δεν το σχολιάζω περαιτέρω για την ώρα). Όπως και να'χει, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δε χάθηκε η ελπίδα. Για να το λένε αυτοί κάτι θα ξέρουν. Πιθανώς θα γνωρίζουν και το πως θα αρθούν τα νέα μέτρα Αλογοσκούφη (μπρρρρρρρ) διότι εκεί όντως δεν υπάρχει ελπίδα... :)

Γυρνάω στην πίσω σελίδα την οποία βλέπουμε σχεδόν ολόκληρη (θα δείτε μετά το γιατί):


Διαβάζοντας το συγκινητικό κείμενο συνειδητοποίησα πόσο μωρός ήμουν όλ'αυτά τα χρόνια. Εγώ ο ηλίθιος που πίστευα ανέκαθεν ότι οι εποχές εναλάσσονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, που νόμιζα ότι οι καταιγίδες δεν κρατούν για πάντα, που ήξερα ότι οι φουρτούνες είναι απόρροια των καιρικών φαινομένων που πάντοτε αλλάζουν... Όχι κυρίες και κύριοι! Ο Χριστός εκτός από σύμβολο της χριστιανικής πίστης απ'ό,τι φαίνεται είναι μεταξύ άλλων μετεωρολόγος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Επίκειται χειμώνας; Κανένα πρόβλημα... Ο Χριστός θα φέρει την Άνοιξη. Έβρεξε χθες; Μη σκοτίζεσαι. Αύριο ο Χριστός θα φέρει ηλιοφάνεια. Και πάει λέγοντας. Τώρα θα φταίω εγώ δηλαδή να κάνω κανένα πραγματικά πικρόχολο σχόλιο; Διότι παρατηρώ ότι 2000 περίπου χρόνια μετά τα όσα έγραψε ο Κέλσος στον Αληθή Λόγο ουδεμία πρακτική έχει αλλάξει (όχι μόνο από δαύτους, αλλά από όλους τους).

Ας περάσουμε όμως και στο επικό τελείωμα:


Όλα τα λεφτά!!! Κυριολεκτικά!! Διότι αν μας μπερδέψετε με τους μάρτυρες του Ιεχωβά πως θα πάρουμε κι εμείς κανά φράγκο ρε παιδιά;

Ε, ρε έχει σαλτάρει ο κόσμος τελείως. Πάλι καλά που οι επικρατούντες τράγοι (εκ του αμνός, μην παρεξηγούμαι) ασχολούνται με αγοραπωλησίες ακινήτων εσχάτως και δεν τα έχουν κάνει κολυμπιθρόξυλο... :)

Η πλάκα πάντως ξέρετε ποια είναι; Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να τους καλέσω να μου φέρουν μια Καινή Διαθήκη, προκειμένου να δω πως θα φεύγουν τρέχοντας όταν θα κάνω εγώ το δικό μου κήρυγμα!!! :)

Για τον φίλο μου τον Κώστα, που ξέρω ότι του αρέσουν αυτά!

ΥΓ. Πάντως πάλι καλά που ο Χριστός καλεί κάποιον κόσμο, διότι πίστευα ότι μας έχει ξεχάσει τελείως...

UPDATE: Από μια πολύ πρόσφατη έμπνευσή μου. Αυτό το τελευταίο ότι "ο Χριστός σώζει και σήμερα!", μήπως θυμίζει λίγο κάτι διαφημίσεις του στυλ "τώρα Μπρακούλιας και στο Παγκράτι"; :)

6 σχόλια:

Κώστας είπε...

Αχχ… Ωραία πράματα! Θα επανέλθω…

Κώστας είπε...

Λοιπόν, όταν πέφτουν στα χέρια μου τέτοιου είδους φυλλάδια
ή όταν ακούω κηρύγματα μ’ όλα αυτά τα μελιστάλαχτα, κάτι
με πιάνει και θέλω να πιάσω μια καραμούζα και να φυσήξω
τόσο δυνατά που να σκάσει σαν σαπουνόφουσκα όλη αυτή
η συγκινησιακά φορτισμένη, ψευτοειδυλλιακή ατμόσφαιρα
και να ξυπνήσουν επιτέλους οι (ευ)πιστοι από τον ύπνο τού
δικαίου στον οποίον έχουν παραδοθεί! Και ξέρεις τι, απ’ όλα
αυτά τα περίεργα που μας αραδιάζουν οι σοφιστές θεολόγοι,
ένα είναι που με δαιμονίζει περισσότερο: η προτροπή να
μετανιώσουμε για να σωθούμε! Για ποιο πράγμα ρε να
μετανιώσουμε; Για τα γαμησιάτικα κάποιων ανθρωποειδών
τού πολύυυ μακρινού παρελθόντος που ούτε τα πιστεύουμε,
αλλά… ούτε και μας αφορούν; Κι από τι ακριβώς να σωθούμε;
Από το… τίποτα με μπόλικο καθόλου; Έλεος ρε πια! Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Όταν λένε "ο Χριστός σώζει" εννοούναι ότι πατάει συχνά το ctrl+s με αποτέλεσμα να μη χάνει δεδομένα, ή ότι είναι καλός τερματοφύλακας;

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωσις: (όπως λέμε Ανόρθωσις) εννοούνε

geokalp είπε...

τρομερό το ps!!!

έχουν την αξία(?!) τους αυτά τα φυλλάδια αλλά νομίζω ότι δεν απευθύνονται σ'εμάς...

Hades είπε...

@Κώστα
Που να σου πω και μια παλιά ιστορία με ένα... περιοδικό που μου'χε φέρει ένας προκειμένου να με... μεταπείσει για τις... ιδεολογίες μου (!!!) και το οποίο ήταν γεμάτο ιστοριούλες που αποδείκνυαν ότι όποιος βλασφημεί παθαίνει κάτι (η ερώτησή μου πως έχουμε επιβιώσει ως έθνος τότε, δεν απαντήθηκε ποτέ!). Ιδίως στο σημείο όπου αποδεικνυόταν ότι ένας καρχαρίας έφαγε τα πόδια ενός ναυαγού επειδή κατέβαζε χριστοπαναγίες ήταν όλα τα λεφτά...
Έχω πολύ τέτοιο υλικό, να γελάσει κι ο κάθε πικραμένος... :):):):)

@rigelian
Σε έχω προλάβει. Και θέμα το'χα κάνει, και στο... ακρόμπαρο αριστερά κάτω-κάτω το έχω... :):):):)

@geokalp
Φυσικά και απευθύνονται σε'μάς geo. Προπαγάνδα είναι όλα τους, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ως λεφτά μας βλέπουν άπαντες. Κι όσοι τσιμπήσουν...
Όσον αφορά το ΥΓ που σου άρεσε, ήταν εμπνευσμένο καθαρά από την Παλαιά Διαθήκη. Εκεί όπου ο Θεός είτε άμεσα είτε έμμεσα επικοινωνεί κάθε τρεις και λίγο με τον λαό του, δίνει από οδηγίες μάχης μέχρι και οδηγίες για το πως να φτιάχνεται το φαγητό αλλά ξαφνικά όταν ο σκοταδισμός παύει, παύουν μυστηριωδώς και οι εμφανίσεις... ;)