Σελίδες

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Up the Hammers III, 11-12 Απριλίου 2008

Και ναι λοιπόν, η ώρα πλησιάζει. Η ελληνική εκδοχή του γερμανικού Keep It True δείχνει πλέον να έχει εδραιωθεί σε παγκόσμιο (underground πάντα) επίπεδο. Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση μετά τα εξαιρετικά Up the Hammers I & II σύντομα θα είναι γεγονός, αυτή τη φορά όχι στο Underworld αλλά στο Αν Club (που είναι πολύ καλύτερος συναυλιακός χώρος φυσικά).

Το φετινό UTH θα αποτελείται ουσιαστικά από δύο πλήρεις ημέρες, κι ουχί με την πρώτη ως warm-up ως ήταν πέρσυ. Πιο συγκεκριμένα, θα εμφανισθούν οι:
11 Απριλίου
Omen (ΗΠΑ) (headliners)
Memory Garden (Σουηδία)
Dark Quarterer (Ιταλία)
Sentinel Beast (ΗΠΑ)
Airged L'Amh (Ελλάδα)
Heathendom (Ελλάδα)
Dantesco (Πουέρτο Ρίκο)

12 Απριλίου
Manilla Road (ΗΠΑ) (headliners)
Stormwarrior (Γερμανία)
Cage (ΗΠΑ)
Battleroar (Ελλάδα)
Lonewolf (Γαλλία)
Silver Fist (Ισπανία)
Celtic Legacy (Ιρλανδία)
Trinakrius (Ιταλία)

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα ανά ημέρα ξεκινώντας ανά σειρά εμφάνισης.
Dantesco: Doom metal η μουσική τους και γενικά δεν πουλενθουσιάζομαι. Δεν τους ξέρω ιδιίατερα διότι το συγκεκριμένο στυλ δεν με πολυαπασχολεί ιδιαιτέρως (άλλωστε αν δεν είναι Sorcerer ποιος ο λόγος για συζήτηση; :) ). Αν τους θυμάμαι καλά από καποια ακούσματά μου, νομίζω είναι σχετικά επικοί. Απλά, αργοί....
Heathendom: Εκπληκτικοί, έτσι απλά. Μπήκαν την τελευταία στιγμή στη θέση των Phantom X που το ακύρωσαν (ευτυχώς!) και ποιος τη χάρη μας. Power τόσο με ψιλοprogressive όσο και με κάποια doom ενίοτε στοιχεία θα το χαρακτήριζα το είδος τους και μου αρέσουν πάρα πολύ. Αποτελούν από τα καλά χαρτιά της ελληνικής σκηνής, και συνειρμικά πολλάκις με έχουν "παραπέμψει" στους θεούς Sanctuary. Εκπληκτική μπάντα.
Airged L'Amh: Κατ' εμέ, η καλύτερή μας μπάντα ως χώρα. Η μουσική τους είναι ένα εκπληκτικό "ξύλο", power ολκής με στοιχεία από πολλά άλλα ιδιώματα, όπως speed καμιά φορά. Επικοί σε ικανοποιητικό βαθμό με συνθέσεις αριστουργήματα. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και τον δεύτερό τους δίσκο, τον οποιο δυστυχώς δεν έχω προλάβει ν'αγοράσω ακόμη, αλλά οσονούπω (και σίγουρα πριν τη συναυλία). Απ'όταν ήταν πιτσιρικάδες (ως Ragnarok ακόμη τότε) τσάκιζαν κόκκαλα. Τους αναμένω με ανυπομονησία. Να σημειώσω πως το όνομά τους airged l'amh σημαίνει "ασημένιο χέρι" στα γαελικά.
Sentinel Beast: Ενδιαφέρον κράμα thrashίζοντος metal από την αξεπέραστη 10ετία του 80. Δεν είναι ακριβώς το αγαπημένο μου στυλ, αλλά είναι από αυτά που ακούω με μεγάλο συνήθως ενδιαφέρον.
Dark Quarterer: Χμμμμ... αυτοί εδώ η αλήθεια είναι ότι δεν μου άρεσαν ποτέ. Βέβαια μόνο τον πρώτο τους δίσκο έχω (που θεωρείται και σχεδόν... μυθικός κιόλας) και τολμώ να πω ότι είναι από τα στυλ που με ξενερώνουν κιόλας. Doom είναι η μουσική τους, και απ'όσο θυμάμαι και σχετικά γλυκανάλατη κιόλας. Θα τους παρακολουθήσω, αλλά πιθανώς εκείνη να είναι η ώρα που θα πάω και για κανά σουβλάκι... Πάντως άλλοι τους σέβονται πάρα πολύ.
Memory Garden: Doom και τούτοι, με τη διαφορά ότι ξέρουν να παίζουν πολύ καλύτερα. Με σημαντική δισκογραφική παρουσία στο είδος, και κυρίως προερχόμενοι από μια χώρα με τεράστια παράδοση και στο metal γενικότερα, μα και στο doom ειδικότερα, είναι ένα συγκρότημα που αν και δεν πρόλαβε ποτέ να με απασχολήσει πραγματικά σοβαρά, θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον.
Omen: Τι να πρωτοπείς και τι να πρωτογράψεις για την τεράστια αυτή μπάντα (που το μέταλ χάμστερ είχε κάποτε χαρακτηρίσει ως αντιγραφή των Maiden, κλασικά καμία σχέση δηλαδή). Ο Kenny Powel νοιώθει την Ελλάδα σαν το δεύτερο σπίτι του, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Άσε που έχει αναπτύξει και ιδιαίτερες σχέσεις με τους Battleroar. Οι Omen ήταν ανέκαθεν ένα αδικημένο αλλά και άτυχο συγκρότημα, και όταν βλέπεις ότι σε μια γωνίτσα του πλανήτη σε θαυμάζουν σχεδόν σαν θεό (κι όχι αδίκως) αν θες να είσαι δίκαιος ανταποδίδεις αυτήν την αγάπη. Κι ο Powel αυτό έπραξε. Θυμάμαι στο περσυνό UTH που είχε έρθει να το παρακολουθήσει ως απλός οπαδός (ναι, από τις ΗΠΑ ήρθε ο άνθρωπος μαζί με τη γυναίκα του) όλοι πήγαμε να τον χαιρετήσουμε και όλους μας υποδέχθηκε με θέρμη. Ότα του είπα nice to have you back, η αφοπλιστική του απάντηση ήταν nice to be home again. Τι να πεις μετά απ'αυτό. Το γεγονός ότι έχουν νέο line-up δεν θα μας απασχολήσει ιδιίατερα, μιας και οι Omen είναι εγγύηση για καλό κλασικό metal. Και στο Deathrider θα γίνει ο χαμός ο ίδιος εννοείται... :)

Trinakrius: Doom (ξανά ρε;) εξ Ιταλίας. Δεν με πολυενθουσιάζουν.
Celtic Legacy: Πολύ ωραίο heavy συγκρότημα, στρωτό και συνήθως απλό, από την Ιρλανδία. Με τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους, αν μη τι άλλο δεν θα πλήξουμε. Κι έχω μάθει ότι έχουν και καλή παρουσία.
Silver Fist: Και εδώ ξεκινάνε τα πολύ καλά, με πρώτους τούτους 'δώ του κυρίους. Speed metal και άγιος ο θεός (με αρκετό από power), ώς είθισται να λέμε. Ο τραγουδιστής τους, ονόματι Silverio Soloranzo, είναι από τις πιο μυθικές φυσιογνωμίες της ισπανικής μέταλ σκηνής, όντας παράλληλα η ηγετική φυσιογνωμάι των θεών Muro. Αν και ολίγον τι μετριόφρων (συνήθως αυτοπαρουσιάζεται ως ο Brian Ross της Ισπανίας!) λογικά θα μας αλλάξει τα φώτα δίχως την παραμικρή μετριοφροσύνη (ή ενδοιασμό). Με το καλό να μας έρθει!
Lonewolf: Speed metal κι άγιος ο θεός για μια ακόμη φορά! Ο γαλλικός κλώνος των θεών Running Wild. Τι άλλο σχόλιο ν'απαιτηθεί μετά απ'αυτό; Λογικά θα παίξουν και το Hellenic Warriors, τραγούδι που είχαν γράψει ειδικά για το ελληνικό κοινό (και που κλυκλοφόρησε σε εφτάρι) μετά την "ήττα" που έφαγαν στην προ πενταετίας συναυλία τους: τέτοια αντιμετώπιση ούτε μέσα στη Γαλλία δεν έβρισκαν.Και που να δεις τώρα... Μεγάλη μπάντα. Πρόσφατα έβγαλαν το τρίτο τους άλμπουμ το οποίο απλά σπέρνει.
Battleroar: Καλά, ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές μπάντες το'χω ξαναγράψει πολλάκις. Εκπληκτικοί τόσο συνθετικά, όσο κι επί σκηνής, με έναν νέο δίσκο που στην κυριολεξία σπάει κόκκαλα. Θα μας αποζημιώσουν και με το παραπάνω. Εξάλλου ο Μάνος και η παρέα του είναι εγγύηση για κάτι τέτοιο.
Cage: Χμ, πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση συγκροτήματος. Αμερικανικό power σε τεράστια κέφια, και προπάντως με εκπληκτικές κιθάρες. Έχω την αίσθηση πως θα είναι μεγάλη εμπειρία το να παρακολουθήσουμε αυτό το συγκρότημα.
Stormwarrior: Α, καλά...! Όχι απλώς ο κλώνος των Helloween, αλλά για ν'ακριβολογούμε των Helloween της θεϊκής Walls-of-Jericho-εποχής! Τι άλλο να ζητήσεις δηλαδή από μια συναυλία; Τεράστια μπάντα, από τους ορισμούς του speed metal (γενικότερα και του γερμανικού ειδικότερα) και θα καραγουστάρω τρελά μιλάμε! Συγκρότημα που αν μη τι άλλο παραπέμπει σε άλλες, πολύ καλύτερες εποχές! We're bound by the oath....
Manilla Road: Χμ, τι άλλο να ζητήσεις; Εεεε, τους Manilla ίσως; Τεράστια μπάντα, από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρο το μέταλ διαχρονικά, ένα από τα πλέον επιδραστικά συγκροτήματα που μεταξύ άλλων είναι και ο "νονός" του φεστιβάλ. Και μόνο σκέφτομαι τα έπη που θα ακούσουμε με πιάνει ταράκουλο! Χώρια ότι θα δούμε και τον Mark από κοντά (αν και έχει ξανάρθει, εγώ δεν τα'χα καταφέρει να παραβρεθώ). Αυτό το συγκρότημα, παρά την πτώση που βρίσκεται εδώ και καιρό, αξίζει τον σεβασμό όλων. Από τους ορισμούς του heavy metal...

Λιγά γενικά σχόλια: το μόνο που με ψιλοχαλάει είναι ότι θα έχει πολύ doom metal φέτος, αν και για τον ίδιο λόγο άλλοι είναι μέσα στην τρελή χαρά. Προσωπικά γούστα του καθενός αυτά. Τα συγκροτήματα σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικά, και ο Μάνος μετά των συμμάχων (με την Eat Metal ξανά στην πρώτη γραμμή) ξανάδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κι έτσι πρέπει ν'ανταποκριθούμε κι εμείς. Το φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί, όχι μόνο στις ελληνικές συνειδήσεις αλλά κι εκτός συνόρων. Εννοείται οτι και πάλι θα έχουμε επισκέψεις από το εξωτερικό (αν έρθει κι ο Reiner με τους υπολοίπους, ποιος τη χάρη μας! Εξαιρετικά παληκάρια όλοι οι γερμαναράδες μου μας τίμησαν πέρσυ!) και γενικά θα γουστάρουμε πάρα πολύ. Το μόνο που πραγματικά με χάλασε όταν το'μαθα (εδώ και καιρό) ήταν το ότι τελικά δεν θα έπαιζαν οι θεοί Doomsword που τους περίμενα πως και πως (άλλωστε και οι ίδιοι το ίδιο πως και πως το περίμεναν όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε ο Deathmaster πέρσυ, που είχε έρθει "ινκόγκνιτο" για να παρακολουθήσει).

Το εισιτήριο για την πρώτη μέρα κοστίζει 22 ευρώ, για την δεύτερη 28. Και για τις δύο (αν έχουν μείνει δηλαδή) 45. Την Παρασκευή 11 Απριλίου ξεκινάμε στις 17.30, το δε Σάββατο 12 Απριλίου στις 16.30. Πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα.

Να σημειώσω για το τέλος, πως η "οικογένεια" θα είμαστε εκεί και θα περάσουμε πολύ καλά όπως και σε όλες αυτές τις συναυλίες. Όσοι πιστοί προσέλθετε (όπου αν σας αρέσει το πραγματικά καλό μεταλ, θα προσέλθετε σίγουρα).

UPDATE: Αριστερά-κάτω, στο μουσικό κουτί μας, ανέβασα μερικά ενδεικτικά τραγούδια από κάποια συγκροτήματα (με λίγο scroll down θα βρείτε και ελληνικά). Θ'ανεβάσω εδώ όμως δυο άλλο τραγούδια, κατ 'αρχήν το Hellenic Warriors των Lonewolf, καθώς και το αγαπημένο μου τραγούδι των Σουηδών θεών Sorcerer που προανέφερα και που λέγεται The Battle, έτσι για να μαθαίνουμε πως παίζεται το doom metal. Χμ, καλά αναφορικά με τους Sorcerer ετοιμαστείτε για σεντόνι...

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Έπος...

12 σχόλια:

patsiouri είπε...

Heira Parent! Υπάρχουν ακόμη, ξέρεις??? Εκείνο το Tears down the wall με είχε σημαδέψει!

Hades είπε...

Α, καλά, με κούφανες τώρα! Heir Apparent; Ψαγμένη ήσουν βλέπω... :)
Υπάρχουν, αν και δεν έχουν κυκλοφορήσει τίποτε νέο (έχουν μείνει στους δυο μυθικούς τους δίσκους συν μια εκπληκτικη΄συλλογή). Έχουν νέο τραγουδιστή, ο οποίος είναι κλασικά φωνάρα, και μάλιστα προ αρκετών μηνών είχαν έρθει στην Ελλάδα για συναυλία κιόλας. Ήδη ψάχνω να βρω την κριτική που είχα γράψει τότε, αλλά ανεξαρτήτως αυτού, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ήταν από τις κορυφαίες συαυλίες μέταλ που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Και ιδίως από τεχνικής απόψεως, μην σου πω ότι μπορεί να ήταν η καλύτερη όλων. Απίστευτο βράδυ...
Περιττό φυσικά να πω ότι όταν έπαιξαν τις πρώτες νότες του Tear Down the Walls (που θεωρείται και το χιτ τους) μόνο που δεν κατεδαφίστηκε το μαγαζί ολόκληρο...
Τεράστια μπάντα...

Motherfucker είπε...

Heir Apparent = Θεοί!

Hades είπε...

Βρε καλώστο το παιδί...

Motherfucker είπε...

Πως πάει ρε? Ας πω 2-3 πραγματακια για το φεστιβάλ. Ελπίζω να μπορέσω να λύσω κάποια προβλήματα που έχω κ να έρθω. Από την 1η μέρα ξεχωρίζω ΣΙΓΟΥΡΑ την άφιξη των Dantesco από το Πουέρτο Ρίκο και ΜΟΝΟ για αυτή την κίνηση αξίζουν μπράβο στα παιδιά. Ο δίσκος τους μου αρέσει πάρα πολύ και κατά ένα περίεργο τρόπο το πρώτο μισό είναι πιο γρήγορο και επικό και το δεύτερο μισό πιο doomy. Heathendom, Airged L' Amh κ Omen έχω ξαναδεί και με μεγαλύτερη ικανοποίηση θα ξαναδώ.
Sentinel Beast : μερικά καλά τραγούδια αλλά μάλλον υπερτιμημένο λόγω ίσως Znowhite. Μόνο που θα τους δούμε Ελλάδα με ικανοποιεί. Dark Quarterer k Memory Garden, ενδιαφέρουσες επιλογές σίγουρα! Αν και ξεκίνησαν αμφότεροι καλά την καριέρα τους μετά μάλλον μας τα χάλασαν.

Η όντως(!) πιο doom στροφή του Φεστιβάλ επιβεβαιώνεται και με τον ερχομό των Trinakrius που ενώ ας πούμε το 1ο demo τους δεν παρουσιάζει ενδιαφέρουν με την πάροδο του χρόνου κάθε τους κυκλοφορία είναι και καλύτερη με αποκορύφωμα το psycho demo του 2007. Doom! Celtic Legacy & Silver Fist δεν έχω ακούσει έχω κατεβάσει μερικά πράγματα και θα τους δώσω μια αυτιά. Για Manilla Road, Battleroar k Lonewolf δεν χρειάζονται πολλά σχόλια ενώ όλοι αναμένουμε την εμφάνιση των Θεών Cage! Τέλος, δεν περίμενα το πλασάρισμα των Stormwarrior τόσο ψηλά, έχω ακούσει μόνο 1 album αλλά δεν θυμάμαι πολλά πρέπει να το ξανατσεκάρω...
Άντε να 'μαστε καλά να πιούμε καμιά μπύρα...

Hades είπε...

Ε, καλά δεν εκπλήσσομαι. Υπήρχε περίπτωση αν έρχεται φεστιβάλ και μην παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα'ρθεις; Πες ρε ότι σ'έχουν πάρει τα χρόνια και είσαι για πιο ποπ ακούσματα πλέον να ξεμπερδεύμουμε. Μισή ντροπή δική σου, μισή ντροπή δική σου άλλωστε! :):):):):)
ΑΥτό που λες για τους Dantesco πάντως με προβληματίζει, διότι εγώ προφανώς έχω ακούσει μόνο το... δεύτερο μισό. Αν ήταν γρήγορο θα το θυμόμουν οπωσδήποτε. :):)
Τουλάχιστον αν έπαιζαν και οι Doomsword θα ήταν εντυπωσιακή doom στροφή, τώρα είμαι λιγάκι επιφυλακτικός.
Όταν δεις τους Stormwarrior θα καταλάβεις γιατί πάνε ψηλά στην κατάταξη. Δεν θα μείνει σβέρκος όρθιος σου λέω, με φορεία θα φεύγουμε από 'κει μέσα! Άσε που μπάντα που έχει στηρίξει ο Kai Hansen θα ήτο ασέβεια να πάει χαμηλότερα!
Εγώ εκεί θα'μαι πάντως, και τις δυο μέρες (αν και πάλι έσκασε μύτη κάτι που προσπαθεί να μου τα χαλάσει, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ θα τα καταφέρει) αν και έχω κόψει εκ των πραγμάτων τις μπύρες, όλο και ΄κατι θα βρω να πιω... :)

Motherfucker είπε...

Αχααχααχ ρε μήπως με μπερδεύεις με τον άλλο? Τι λες? Απλά έχομεν οικονομικές στενότητες. Κάτι χωσίδια για τον Η/Υ, κάτι γαμησιάτικα για το αυτοκίνητο, έχομεν και παζάριον cd την Κυριακή εδώ (Λάρισα) με συμμετοχή Steel Gallery k Greg (Eat Metal) όπου θα υπάρξει (φυσιολογική) οικονομική αφαίμαξη πόσο ν' αντέξω... γαμώ το μπουρδέλο το 2008. Γαμιώντας με πάει... Αφού αν κατέβω θα έρθω με τρένο δεν παίρνω αυτοκίνητο...

Ε καλά, άμα έπαιζαν Doomsword και τίποτα Forsaken από Μάλτα θα ερχόμουν με τα πόδια!!!
Γιατί έκοψες τις μπύρες ρε? Τρανσαμινάσες, τριγλυκερίδια κι έτσι? Χαχαχ!

Hades είπε...

Τι να μπερδέψω ρε, μέχρι και η δικαιολογία διαχρονικά ίδια παραμένει! Δεν παίζει μία επειδή ξεσκίζεσαι στις αγορές. Ντάξει, αυτό με το αμάξι ήταν by default... :):):)
Οι τρανσαμινάσες είναι μια χαρά, ήπαρ κερβέρου διαθέτω. Τα τριγλυκερίδια προσέχω λίγο ένεκα χοληστερίνης. Πρακτικά μόνο τις μπύρες έχω κόψει, κατά τα λοιπά μια χαρά είμαι... :):)

Motherfucker είπε...

Δεν έχω μία γιατί ημιαπασχολούμαι όχι γιατί τρώω τα λίγα μου λεφτά σε cd! Με το καλημέρα πρόβλημα με τον εγκέφαλο στο αυτοκίνητο και αυτό by default είναι...?? Τουλάχιστον εγώ τελικά έρχομαι ρε!!
Τεσπά και εγώ για εξετάσεις είμαι γιατί ανεβασμένα είναι όλα! :-)

Hades είπε...

Φυσικά και είναι by default ρε. Το περίμενες; Όχι. Άρα; :):)
Είναι στην εγγύηση υποθέτω, ε;
Εσύ, άσε, μην κάνεις εξετάσεις. Με αυτά που ακούς δε σώζεσαι παληκάρι μου. Το καινούριο των Destructor να πάρεις να δεις το φως το αληθινό... :):):)

Motherfucker είπε...

Όχι δεν είναι σε εγγύηση. Πήγα να γράψω "με το καλημέρα του 2008" αλλά το παρέλειψα. 1300 τα σκάσαμε πάμε γι' άλλα...
Άρε άσε έχω χάσει τη μπάλα. Εντάξει το θέμα με τα τόσα downloads που τελικά καταλήγεις να μην ακούς τπτ είναι γνωστό από καιρό αλλά εδώ δεν προλαβαίνω ν' ακούσω τα cd μου καλά καλά... Προέχουν τα νέα Death Angel k Exciter για το Destructor δεν το βλέπω για αγορά. Είναι όντως τόσο καλό?

Hades είπε...

Για να στο λέω δεν θα ήταν καλό ρε; Αριστούργημα είναι, από της κυκλοφορίες της δεκαετίας ασυζητητεί. Κλάσεις ανώτερο κι από το Maximum Destruction να φανταστείς... Τρελή δισκάρα.
Ως επίσης το νέο των Boomerang καραγαμεί, το νέο των Battleroar, Airged L'Amh και των Lonewolf...