Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Τέλος εποχής λοιπόν. Κυριολεκτικά.

Πάει λοιπόν ο Χριστόδουλος. Το σημαντικό νομίζω είναι ότι σταμάτησε να ταλαιπωρείται ο άνθρωπος. Ούτως ή άλλως ήταν προδιαγεγραμμένο το μέλλον του έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, οπότε ίσως να ήταν καλύτερα και για τον ίδιον που ξεκουράστηκε.
Αναμφισβήτητα επρόκειτο για εξαιρετικά χαρισματικό άνθρωπο, που μπορούσε να ξεσηκώσει τα πλήθη. Βέβαια το πως το έκανε αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα -τεράστιο- και ίσως όχι για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Προσωπικά μου ήταν από αδιάφορος έως απεχθής για τα όσα έκανε κι έλεγε (μα και κυρίως για όσα δεν έκανε ποτέ), όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν πλέον, εξ ων και το τέλος εποχής που ανέφερα στην αρχή. Διότι -ας μην κρυβόμαστε- αν υπήρχε ένα πράγμα με το οποίο ο Χριστόδουλος ΔΕΝ ασχολήθηκε, αυτό ήταν η εκκλησία του. Η ιστορία έγραψε κι αυτό που έγραψε θα φανεί στο απότερο μέλλον.
Αυτό που εύχομαι είναι ο αντικαταστάτης του να είναι λιγότερο μισέλλην και διχαστικός μα πάνω απ'όλα περισσότερο άνθρωπος.
Ας βρεθεί επιτέλους ένας αρχιεπίσκοπος που να μην ενδιαφέρεται να κυκλοφορεί με χρυσαφιά χαϊμαλιά και αμφία, ούτε να έχει βλέψεις στην πολιτική του τόπου κι ας ασχοληθεί πχ με το να σώσει τους τόσους απόρους συμπολίτες μας φτιάχνοντας μέσα από την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία κάποια ιδρύματα πρόνοιας. Άλλωστε, ουδείς παίρνει τίποτε μαζί του φεύγοντας. Ίσως μόνο ένα νόμισμα για τον βαρκάρη...

4 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

εμένα η φιλοδοξία του με εκνεύριζε αλλά ο νεκρος δεδικαιώνεται όπως μας έμαθε και η osela....
Πάντως τουλαχιστον σταμάτησαν τα βασανά του..

osela είπε...

"δεδικαίωται", st.

μ' αρέσει που κανείς μας δεν θέλει να μιλήσει, αλλά όλοι πετάμε τις μπηχτές μας.
(Τουλάχιστον δεν γλύφουμε.)

Το σάβανο δεν έχει τσέπες!!!

pølsemannen είπε...

Προσυπογράφω την ανάρτησιν.

Επειδή όμως τώρα μόλις με έπισε το παρανοϊκό μου, δηλώνω ότι γουστάρω Άνθιμο για διάδοχο.

Φαντάζεστε υλικό που έχει να δ΄ωσει για ποστάρισμα;

Hades είπε...

@_st_
Αυτό που θέτεις είναι το πιο πολύπλοκο ζήτημα απ'όλα, Στάθη. Διότι ενέπλεκε σχεδόν κάθε τομέα της δημόσιας ζωής της χώρας. Κι επρόκειτο το μεγαλύτερο λάθος του.

@osela
Κάτσε μισό λεπτό, το να μην θες να μιλήσεις επειδή σέβεσαι αυτούς που πονούν για τον χαμό του και πενθούν δεν έχει να κάνει με το ότι θέλει κόσμος να μιλήσει αλλά δεν το πράττει. Εξάλλου ο Χριστόδουλος ήταν δημόσιο πρόσωπο και αρκετά ψηλα στην εθνική ιεραρχία, οπότε το να κάνουμε τις πάπιες δεν είναι και ιδιαίτερα θετικό. όλα στην ώρα τους.

@polse
Άνθιμος; μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ....
Αν βγει ο Άνθιμος την κάτσαμε, εκτιμώ... Το πιθανότερο είναι πως θα καταργήσει το ίντερνετ ως μέσο του διαβόλου, οπότε ούτε λόγος για ποστάρισμα... :):)