Σελίδες

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

Καζαμπούμπους 2008

Ιανουάριος
Το νέον έτος μας μπαίνει με εορταστικό μποναμά. Πιο συγκεκριμένα, με την κλήρωση του 8 συνεχόμενου τζακ-ποτ στο τζόκερ, 10.000.000 τυχεροί σε όλη την Ελλάδα κερδίζουν σύνταξη μετά τα 80, αύξηση στις τιμές του πετρελαίου κατά 25% και τρεις νέους φόρους, εις εκ των οποίων ο Φόρος Αναπνοής. Με συμπληρωματική πρόταση της Υπουργού Απασχόλησης, κυρίας Πετραλιά, στο Ταμείο Επιστημόνων συγχωνεύονται και οι σαλιαρέλειοι επιστήμονες της Θύρας 7. Ο Μαγγίνας παραιτείται από την πολιτική και αποφασίζει να αξιοποιήσει τόσο την εμπειρία του, όσο και τις γνωριμίες του, κι έτσι ανοίγει αναψυκτήριο στην Αττική οδό σε συνεργασία με την ινδική κοινότητα.

Φεβρουάριος
Το ζήτημα της Παιδείας συζητείται ολοένα και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να περάσει νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η δωρεάν εκπαίδευση στα ιδιωτικά σχολεία είναι υποχρεωτική. Ανοίγει ο δρόμος για τα δωρεάν ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία μετονομάζονται σε Κοινωφελή Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Πρόνοιας. Η εκπαίδευση είναι πλέον δωρεάν, αλλά τα βιβλία κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ το ένα. Ε, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Μέσα στην αναμπουμπούλα, η κυρία Ρεπούση εκδίδει την ανανεωμένη ιστορία του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενώ φήμες φέρουν το βιβλίο να αποτελεί τη βασική εκπαιδευτική ύλη των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στο μεταξύ, η συγγραφική ομάς της διαμαρτύρεται διότι βρέθηκαν 3 παράγραφοι που δεν παρουσιάζουν διαστρεβλωμένη την ελληνική ιστορία. Μπεστ σέλλερ γίνεται το νέο βιβλίο του Λιακόπουλου, το οποίο ασχολείται με την ενδεχόμενη συγγένεια των fΕΛών με τους ΕΛ και τους Ελοχίμ. Γλωσσολόγοι που ασχολούνται με το ζήτημα ψάχνουν να βρουν ετυμολογικώς πότε ακριβώς έγινε η προσθήκη του διγάμματος (αττική σύνταξις). Επίσης, εξετάζεται η καταγωγή του Αλέφαντου και η πιθανή σχέση του με το αλ(ε)φα και τη μυστική γενιά των ΕΛ. Οι χαλκοβάτες έρχονται...

Μάρτιος
Δημοσκόπηση–σοκ παρουσιάζει την Κυβέρνηση να ολισθαίνει στα ποσοστά της: με 25% δεν πας πουθενά. Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ που έπεσε στο 20% δίχως να έχει κάνει το παραμικρό εδώ και μήνες. Τα κόμματα της Αριστεράς αντιμετωπίζουν το γεγονός με σκεπτικισμό και συγκρατημένη αισιοδοξία μιας και έμειναν σταθερά στα ποσοστά τους, και επιδίδονται στην κλασική μάχης εξόντωσης μεταξύ τους. Όσον αφορά τον Καρατζαφέρη, αυτός ασχολείται με φαινόμενα απειθαρχίας στο κόμμα του (διαρροές προς Παπαθεμελή). Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετατίθεται για τον Μάιο ένεκα των έντονων προστριβών. Συγκλον-νηστική αποκάλυψη αποδεικνύει ότι οι fΕλοχίμ μπορούν και επιπλέουν.

Απρίλιος
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτείνει τα αντικαπνιστικά μέτρα και μέσα στις οικίες των πολιτών της. Για να δείξει και τις περαιτέρω ευαισθησίες της, φέρεται αποφασισμένη να συνδράμει στρατιωτικώς και στον επικείμενο βομβαρδισμό του Ιράν από τους αμερικάνους. Οι κάμερες μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας και με απόφαση δικαστηρίου πλέον θα χρησιμοποιούνται επισήμως μέσα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού πλην της τουαλέτας. Το κέρδος πλέον τριπλό: ουδείς θ’ασχολείται με τις κάμερες στους δρόμους και φυσικά ουδείς θα μπορεί να κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα για να παγιδέψει κάποιον άλλον. Παράλληλα, ουδείς θ’ασχολείται με τα ροζ σκάνδαλα των πολιτικών αφού όλοι θα ενδιαφέρονται για τα δικά τους.

Μάιος
Μήνας συνεδρίου ΠΑΣΟΚ και το παρασκήνιο είναι πιο έντονο από ποτέ: οι πόλοι επανεμφανίζονται, το ίδιο και τα διάφορα ρεύματα. Φήμες που ήθελαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μετονομάζεται σε Ευάγγελο Παπανδρέου μπας και καταφέρει να εκμεταλλευθεί το σύνδρομο παπανδρεϊτιδας του κινήματος αποδεικνύονται ψευδείς. Παράλληλα σκάει μύτη και τέταρτος πόλος –του Πάγκαλου- με αποτέλεσμα να γίνουν όλοι κώλος. Στη ΝΔ τρίβουν τα χέρια τους επειδή η δημοσιότητα τους έχει αφήσει ήσυχους, με αποτέλεσμα να περάσουν τον πιο ήσυχο μήνα τους από το 2004 έως τώρα: εξάλλου είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται κι ανησυχούν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ πιο πολύ κι από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Ιούνιος
Σοκ από συνέντευξη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζίπ Ερντογάν, ο οποίος έθεσε θέμα γκρίζων ζωνών στην Κέρκυρα και τη Χαλκίδα. Επίσης δήλωσε έντονα προβληματισμένος αναφορικά με τα δικαιώματα της "τουρκικής" μειωνότητος στη Λακωνία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το συμβάν. Το ίδιο πράττει και στις κατά την απόβαση τουρκικών στρατευμάτων στην Άνδρο στο πλαίσιο νατοϊκής ασκήσεως έξω από τη Ρόδο. Οι σύγχρονοι 300, αυτοί του ελληνικού κοινοβουλίου, βγάζουν για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζουν πως είναι ακραίο, παρατραβηγμένο και απάνθρωπο το να πεινάει ο κόσμος, να ζορίζεται στο ασφαλιστικό και να έχει χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής όντας υπερχρεωμένος ταυτόχρονα και οι ίδιοι να απολαμβάνουν δωρεάν τις λιμουζίνες τους και τα λοιπά προνόμια. Με μια κίνηση ματ, οι λιμουζίνες καταργούνται και αντικαθιστούνται από μονοθέσια της Φόρμουλα 1, ενώ πλέον δωρεάν θα είναι και το ντύσιμό τους από γνωστούς ιταλικούς οίκους.

Ιούλιος
Η διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού, Live your Fire in Greece σπάει όλα τα ρεκόρ. Πυρκαϊές ξεσπούν και μένονται ανεξέλεγκτες σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην μείνει κολυμπιθρόξυλο όρθιο. Η χώρα τίθεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η κυβέρνηση επιστρατεύει τον Βύρωνα Πολύδωρα λόγω της τεράστιας εμπειρίας του στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Ο Βύρων δηλώνει αμέσως "έχουμε δουλειά να κάνετε, αν και κάνω αγγαρεία εδώ μέσα" και στη συνέχεια για να δικαιολογήσει τις καταστροφές "περινέναμε τις φωτιές τον Αύγουστο και μας έπιασαν απροετοίμαστους". Εντωμεταξύ, η ολοκληρωτική καταστροφή ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων σε όλους τους κόλπους, και γίνονται τεράστιες διαδηλώσεις, όπου όλοι μέσα στην τρελή χαρά θυμούνται πόσο επιτυχημένες ήταν οι διαδηλώσεις του προηγούμενου έτους.

Αύγουστος
Η κυβέρνηση, όπως η κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και έχει περάσει από τη χώρα, φεύγει για τα μπάνια του λαού. Αποτελεί μυστήριο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών πέρασαν νομοσχέδια για την επίλυση του ασφαλιστικού, το κλείσιμο της Ολυμπιακής και της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Αεροδρόμιο Μακεδονία. Ειδικότερα δε για το ασφαλιστικό, οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν εθελούσιο θάνατο στα 60, υποχρεωτική συνταξιοδότηση στα 105 και πρώτο μισθό 200 ευρώ με μηνιαίες εισφορές 300 ευρώ εβδομαδιαίως. Στο άκουσμα του νέου νομοσχεδίου αντιδρά έντονα ο ΣΕΒ που θεωρεί επιεική τα 60 χρόνια και θεωρεί ότι η εργασία έπρεπε να είναι καταναγκαστική και υποχρεωτική έως τα 94, δίχως δώρο Χριστουγέννων μετά τα 25. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτείται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και δηλώνει ότι θα κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ.

Σεπτέμβριος
Δεδομένου ότι η διαδοχή στον ΣΥΝ καλά κρατεί ακόμη μιας κι εδώ και πολλούς μήνες ο Αλαβάνος προσπαθεί να εξηγήσει ότι οι διαδικασίες του κόμματός του είναι πρωτοφανείς και δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες προ 4,5 ετών στο ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει τα πάντα. Προκειμένου να μην οξυνθεί κι άλλο η κατάσταση αλλά και να διαψεύσει ότι ο ΣΥΝ ακολουθεί τα χνάρια του ΠΑΣΟΚ (υπήρξε άλλωστε και η ενδιάμεση δήλωση της Αλέκας «ο λαός βλέπει ποιος είναι και ο δικομματισμός και ο Συνασπισμός», δήλωση που διαψεύδεται μετά βδελυγμίας όμως όταν φάνηκε ότι συσπείρωσε τον κόσμο εν μία νυκτί γύρω από τα 2 μεγάλα κόμματα), στο θέατρο Αλίκη ανεβαίνει η θεατρική παράσταση "Οι Άρχοντες των Δακτυλιδιών" με τους Παπανδρέου, Βενιζέλο, Αλαβάνο και Τσίπρα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (Γκίμλι, Σόρον, Λέγκολας και Φρόντο αντίστοιχα. Στον ρόλο της Γκαλάντριελ ως σπέσιαλ γκεστ, η Διαμαντοπούλου, η οποία βγάζει όλον τον ρόλο εις την αγγλικήν). Στον ρόλο του Γκάνταλφ, ο Σημίτης.

Οκτώβριος
Συνεχίζεται ο κατήφορος της κυβέρνησης:νέα δημοσκόπηση την παρουσιάζει με ποσοστά προτίμησης12%.Κλίμα ευφορίας στο ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν τη διαφορά επιτέλους να μειώνεται και δη, κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες: το ΠΑΣΟΚ έπεσε στο 10%. Γενικό προβληματισμό προκαλεί η νέα απάντηση των ψηφοφόρων "άντε και γαμήσου ρε μαλάκα" που μαζί με τις ήδη καθιερωμένες ΔΞ-ΔΑ συγκεντρώνει πλέον πάνω από 60%. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την αναμπουμπούλα που επικρατεί και ψηφίζει τον νέο εκλογικό νόμο: την Απλή Αναλογική του Κυβερνώντος Κόμματος, σύμφωνα με την οποίαν το πρώτο κόμμα παίρνει ως μπόνους επιπλέον 200 έδρες. Στο ερώτημα, από πού προκύπτει η απλή αναλογική, ο εκπρόσωπος τύπου απαντά: "απλό, για κάθε βουλευτή που βγαίνει από κάθε κόμμα, παίρνουμε έναν εμείς".

Νοέμβριος
Πλήθος εκδηλώσεων στο ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του εορτασμού του ενός έτους από τη μοναδική εκλογική νίκη του Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος εμφανίζεται έξω από το Ζάππειο να μοιράζει δώρα, στο πλαίσιο της εσωκομματικής συναίνεσης. Σε γενικό κλίμα ευφορίας, το ΠΑΣΟΚ ζητάει εκλογές. Τα κόμματα της αριστεράς που ως διά μαγείας εξακολουθούν να ζουν στη χαρά των περσινών εκλογικών τους ποσοστών, στο άκουσμα της ειδήσεως βγάζουν έξω τα μαχαιροπήρουνα, το ίδιο κι ο Καρατζαφέρης. Η ΝΔ αποδέχεται το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως επειδή δεν περίμενε θετική απάντηση ανασκουμπώνεται και κατηγορεί την κυβέρνηση για λαϊκισμό και ομηρία του ελληνικού λαού. Επίσης, ο Παπανδρέου αποφαίνεται ότι για την ασυδοσία της κυβερνήσεως ευθύνεται ο Σημίτης.

Δεκέμβριος
Ένα ακόμη δημιουργικό έτος φτάνει στο τέλος του. Τα πάντα στη χώρα λειτουργούν τέλεια. Ο ελληνικός λαός άλλωστε αποδεδειγμένα δεν θυμάται τίποτε 4 μέρες μετά. Στα εθνικά θέματα, η Ελλάδα μένει ανυποχώρητη στην τακτική υποχώρησής της. Μισθολογικά πλέον οι Έλληνες παίρνουν λιγότερα και πληρώνουν περισσότερα (εξάλλου έχουν αυξηθεί κατά 135% τα τιμολόγια της ΔΕΗ). Στο ασφαλιστικό, σκατά τα περιμέναμε, σκατά έγιναν όλα οπότε πάλι μέσα πέσαμε, και μέσα σ’όλα πρέπει να πάρουμε και δάνειο τόσο για τα δώρα των Χριστουγέννων, όσο και για τις διακοπές (άλλωστε τόσο ο μισθός του Δεκεμβρίου, όσο και το δώρο έχουν εξαϋλωθεί από τον Ιούνιο). Ο κόσμος πεινάει, και τα χασάπικα ξεμένουν από γαλοπούλες... Και όλοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν το 2009, το οποίο αναμφισβήτητα θα είναι ένα ακόμη τυπικό ελληνικό έτος, διαφορετικό από όλα τα’άλλα...

3 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Εκπληκτικός καζαμεύς!

Θεωρώ όμως ότι για λόγους ασφάλειας πάνω απ' όλα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες ΚΑΙ στις τουαλέτες, μαζί με αυτόματους αναλυτές κοπράνων και ούρων που θα διαπιστώνουν τυχούσες καταχρήσεις των πολιτών!

Άντε και του χρόνου σπίτια μας!

Humma Kavula είπε...

Εμπνευσμένο!!! Δικό σου είναι ρε μαγκίτη; Αν ναι, μπράβο, αν και ξέχασες το Νοέμβριο τα γεννέθλιά μου ;-Ρ

Hades είπε...

@polse
Σχεδον.. γαμεύς τολμώ να ειπώ... :):):)
Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι επιθέσεις αερίων θεωρούνται από τις χειρότερες και πιο ύπουλες στην αντιτρομοκρατική. Πάρε το αέριο της μουστάρδας επί παραδείγματι. Όνομα γελοίο, αποτέλεσμα θανατηφόρο. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει παραχθεί σε τουαλέτα. Θα μελετήσω την εισήγησή σου... :):)

@humma
Σταδιάλα ρε! ΠΟιου λες να είναι δηλαδή, του γείτονα; :):):)
Νταξ, τα Καζαζώδια έχουν κάποια κλεμένα σημεία, έχει πέσει πολύ μοντάρισμα όμως. Τούτος όμως είναι δικός μου: ποιος άλλος θα σκεφτόταν τέτοιες παπαριές άλλωστε; :):):)
Α, κι ως προς τα γενέθλιά σου, η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό, αλλά δεν ήθελα να βάλω κι άλλο ΠΑΣΟΚ στο κείμενο... :):):):):):):)