Σελίδες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο μεγάλος βλαξ (μία ταινία τρόμου με σπλάτερ και ανατροπές)

Τι να πρωτογράψεις και πως να πρωτοξεκινήσεις. Το έλα να δεις γίνεται από χθες το απόγευμα που ο νοσηρός μη-εγκέφαλος -άγνωστο πως- αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να ρίξει τον εαυτόν του από την καρέκλα στην οποίαν καταβάλει τρομακτικές προσπάθειες να παραμείνει. Πως γίνεται αυτό, μην με ρωτάτε, διότι ειλικρινά δεν έχω καταλάβει. Ή μάλλον έχω καταλάβει αλλά είπα να παίξω λίγο μιας και όπως σας υποσχέθηκα το έργο θα έχει ανατροπές! Και δεν αναφέρομαι τόσο στο δημοψήφισμα, το οποίο σε πρώτη φάση θεωρώ ότι απλώς έχει κάνει κώλο την παγκόσμια οικονομία πλην ημών, μιας κι εμείς είμεθα κώλος εδώ και καιρό.

Αναφέρομαι στην ψήφο εμπιστοσύνης. Μιλάμε ότι τέτοια γκολ δεν τρώει ούτε ο Κοστάντσο, μεγάλε! Ή μάλλον ποιος Κοστάντσο; Ο Καζιμιέρσκι και βάλε μην σου πω. Και τι γκολ. Αυτογκόλ!
Θα σας πω μια ιστορία σχετικά πρόσφατη (είπα, σχετικά). Κάποια στιγμή για κάποιον λόγο που δεν σας ενδιαφέρει έτυχε να βρεθώ στην Βουλή των Ελλήνων. Για χέσε μέσα μιλάω, όχι για έξω και για δουλειά, όχι για διασκέδαση ή τυχαία. Πως σπάει ο διάολος το ποδάρι του λοιπόν και πάω και πέφτω πάνω στον Πετσάλνικο ο οποίος μίλαγε σε κάποιους για την κρίση λαο και κάθησα να τον χαζέψω λιγάκι. Η απελπισία ήταν πλήρης και απόλυτη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, των εκ των κορυφαίων της ιεραρχίας της Ελληνικής Πολιτείας, το μείζον πρόβλημα ήταν τα ΜΜΕ για το πως παρουσιάζουν τα πράγματα και μπλα-μπλα-μπλα και ναι μεν βιώνουμε την δυσκολότερη κατάσταση από την μεταπολίτευση και μετά αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι μπλα-μπλα-μπλα κλπ. Επειδή μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους, έτσι κάθησα και παρατήρησα και τον Πετσάλνικο και συνειδητοποίησα το εξής: είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έλεγε ψέματα.

Να το πω αλλιώς γιατί μάλλον δεν το καταλάβατε: είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν πεπεισμένος ότι τα πράγματα ήταν ακριβώς έτσι όπως τα έλεγε τότε.

Χμ, μάλλον πάλι δεν σας το εξήγησα σωστά. Πάμε άλλη μια φορά: οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο εθισμένοι στο ψέμα που το ψέμα έχει γίνει αλήθεια για όλους αυτούς.
Αν ο άλλος παίρνει 600 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ενοίκιο, ρεύμα, εισφορά, τροφή και πόσα άλλα ακόμη με αποτέλεσμα να μην του φτάνουν τα λεφτά, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά αλλά στο ότι τα ΜΜΕ δεν τον έχουν πείσει ότι στην πραγματικότητα του φτάνουν.

Αυτό το πράγμα λοιπόν διαπίστωσα και στον πορδηπουργό μας χθες. Ο άνθρωπος αυτός, είμαι πεπεισμένος, ότι δεν έλεγε ψέματα σε αυτά που έλεγε διότι απλούστατα τα ψέματα έχουν γίνει αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3-5% (αφαιρεθείσας της αποχής) είναι αυτός που διοργανώνει τα πάντα σε πανελλήνιο επίπεδο. Ιδίως στην Αθήνα στην παρέλαση που φτάσαμε σε σημείο αριστεροί με ακροδεξιούς να φωνάζουν τα ίδια συνθήματα, ε, είναι προφανές ότι και οι χρυσαυγήτες είναι ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης και πίσω από τους αγανακτισμένους ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ο νους. Ο υπόλοιπος κόσμος καλοπερνάει. προχθές στην παρέλαση δηλαδή τι είχαμε; Διάσπαρτους συριζαίους σε ολόκληρη τη χώρα. Οι pasokοι το έχουν πει τόσες φορές στους εαυτούς τους που πλέον το έχουν πιστέψει ότι είναι αλήθεια. Κοινώς, στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για αυτοδυναμία -όχι απλώς για πρώτο κόμμα. Θα μου πείτε τώρα, που κολλάει αυτό με τα δραματικά γεγονότα που βιώνουμε από χθες; Πως δεν κολλάει;

Ο λόγος που ο Γιωργάκης ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης είναι απλός: από την στιγμή που ο κόσμος καλοπερνάει και το μοναδικό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -άντε και καμιά άλλη μικρή ομάδα εγκαθέτων- αυτό παναπεί ότι οι βουλευτές έστω κι αν για κάποιον απροσδιόριστο λόγο δυσθυμούν, με τα κατάλληλα επιχειρήματα θα πειστούν να ψηφίσουν και θα ψηφίσουν υπέρ της κυβερνήσεως.
θα μου πείτε τώρα ότι ρε Άδη, αυτοί δεν είναι που βράζουν στο καζάνι εδώ και σχεδόν 2 χρόνια; Σωστά! Μόνο που πλέον μεσολάβησαν και οι προπηλακισμοί την ημέρα της Εθνικής Εορτής και κατάλαβαν όλοι τους ότι το ξύλο είναι πολύ κοντα, ότι καμία βουλευτική ασυλία δεν θα τους σώσει εμπρός σε ένα αφηνιασμένο πλήθος που πεινάει. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε η Αποστολάκη -αν έχεις τον θεό σου! Μόλις διάβασα το όνομα έβαλα τα γέλια. Ε, και όμως. Πιθανώς να μην προλάβουμε καν να φτάσουμε στην ψήφο εμπιστοσύνης της Παρασκευής -είναι ένα ενδεχόμενο και αυτό- αλλά και να φτάσουμε, νομίζω ότι η πλέον σιχαμερή και αντιδημοκρατική κυβέρνηση όλων των εποχών μετράει αντίστροφά τις ώρες της. Όχι μέρες, ώρες. Γι'αυτό και διάφοροι αμετανόητοι pasokοι έχουν λυσσάξει σήμερα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τε και σε βλόγια. Διότι το τέλος έρχεται και όχι μόνο αυτό, αλλά έρχεται και σε χρόνο ρεκόρ που νομίζω ότι καταρρίπτει πολλά σχετικά ρεκόρ και αυτό με τη σειρά του. Ξέρεις τι είναι να σε θεωρεί σχεδόν το σύνολο της χώρας πιο σιχαμερή κυβέρνηση κι από εκείνη του Μητσοτάκη; Ο οποίος Μητσοτάκης είχε απείρως πιο πολλούς οπαδούς μετά την πτώση του από αυτούς που θα έχει ο Γιωργάκης σε λίγες ημέρες και να μου το θυμηθείτε.

Υπάρχει, λέτε, περίπτωση λοιπόν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους;
Να το πούμε αλλιώς: σε καθημερινή βάση βγαίνουν στη φόρα δηλώσεις που ξεμπροστιάζουν τους ημετέρους "πατριώτες" πολιτικούς, με σημαντικότερη αυτήν του Σόιμπλε ο οποίος μίλησε για μια επαχθή συμφωνία για την Ελλάδα που ουσιαστικά έχει ως σκοπό αφενός την σωτηρία του ευρώ, αφετέρου τον παραδειγματισμό των άλλων χωρών, και όλα αυτά μέσα σε ψελίσματα ότι η συνταγή ήταν εξαρχής λάθος και ως εκ τούτου έχει αποτύχει. Παρά ταύτα όμως τα πανηγύρια είναι πανηγύρια, άσχετα αν με 4 λόγους σχεδόν καρμπόν ο Γεώργιος Β' Παπανδρέου Γ' ο Δωσίλογος ξαναέσωσε τη χώρα από την χρεωκοπία, έστω κι αν έπρεπε να χρεωκοπήσουμε για να μας σώσει από τη χρεωκοπία που ήταν και αυτό που αρχικώς θέλαμε να αποφύγουμε, γι'αυτό και τώρα πανηγυρίζουμε που δεν το επιτύχαμε. Βγάζετε άκρη; Όχι βέβαια αλλά σημασία έχει που βγάζουν άκρη οι βουλευτές του pasok. Ή έστω που έτσι νομίζουν, ότι βγάζουν άκρη. Ή μάλλον, που έτσι νόμιζαν, διότι κάποιοι -ίσως αρκετοί πλέον- μετά τα τελευταία γεγονότα έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν κάτι που αγνοεί η ηγετική ομάδα του pasok, ότι δηλαδή στην πραγματικότητα η κοινωνία βράζει πολύ περισσότερο από την Κ.Ο. του pasok και βράζει πραγματικά, ενώ δεν πρέπει να είναι συριζαίοι όλοι αυτοί που μανουριάζουν και τους προπηλακίζουν ολοένα και πιο έντονα. Πλέον δηλαδή δεν τίθεται θέμα για το αν θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στις περιφέρειές τους όπως διαβάζουμε σε πολλά ρεπορτάζ αλλά το αν θα μπορούν να κυκλοφορούν γενικώς. Τι σημαίνει πολιτικός, ρε παιδιά; Μήπως το έχουμε ξεχάσει; Αυτοί είναι που νομοθετούν, αυτοί είναι που παίρνουν απίστευτα λεφτά με τρομερά προνόμια, αυτοί είναι που κρατάνε τις τύχες όλων μας στα χέρια τους. Όταν λοιπόν το πλοίο βυθίζεται ποιος ευθύνεται; Και μην μπούμε πάλι στην κουβέντα για τα μερίδια ευθύνης του λαού διότι τις έχω εκθέσει κατ' επανάληψιθν τις απόψεις μου επί τούτου. Πως θα πάνε λοιπόν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης; Αναρωτιέμαι...

Βέβαια, θα μου πείτε, αποκλείεις την έκπληξη; Η αλήθεια είναι ότι στο pasok τους θεωρώ τόσο λαμόγια που δεν αποκλείω τίποτε, αλλά εκτιμώ -αυτό μου λέει το πολιτικό μου αισθητήριο- ότι αυτήν τη φορά το dna του pasok δεν θα λειτουργήσει. Είναι παράλογο να λειτουργήσει δηλαδή, πως αλλιώς να το πω, ούτε καν για το pasok δεν έχει νόημα να λειτουργήσει. Δεν φτάνει που όλοι αυτοί δεν έχουν καταλάβει καν ότι στους έχει ήδη στιγματίσει η ιστορία για τις προδοτικές ψήφους που έχουν ρίξει σε μνημόνια, μεσοπρόθεσμα κλπ. Η ιστορία δεν χαρίζεται, παρά μόνο αν μας ξεκάνουν όλους όσους διαθέτουμε λογική και την φτιάξουν έτσι όπως γουστάρουν αυτοί. Απλά είναι τα πράγματα. Θα μας ξεκάνουν; Ε, δε νομίζω ρε παιδιά. Πιο πιθανό είναι το να μην μπορούν να βγουν από το σπίτι, και αυτό είναι που προσπαθούν να περισώσουν πλέον, διότι εδώ που τα λέμε αν ενδιαφέρονταν να περισώσουν την αξιοπρέπεια του κόσμου ή την ίδια τη χώρα, δεν θα ήταν καζάνι που βράζει εδώ και κάμποσους μήνες, έτσι; Διότι αυτοί επέτρεπαν να διαρρεύσει αυτή η φήμη, ότι ντε και καλά το κάνουν παρά τη θέλησή τους. Αν είσαι βέβαιος ότι ακολουθείται η σωστή πολιτική τότε δεν χρειάζεται να βράζεις κιόλας ούτε φυσικά να διαρρέεις φήμες. Κι ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι εμφανίζεται το ακραίο σενάριο να σε έχει παρεξηγήσει (μαζί με τις καλές προθέσεις σου) ένας ολόκληρος λαός, ε, αφού η πολιτική σου είναι σωστή και δίκαιη τους το εξηγείς. Τι να εξηγήσεις όμως και σε ποιον όταν όπως πολύ σωστά περιέγραψε ο φίλος και συμμαχητής ζαφεώδας το οικογενειακό επίδομα έχει μπει στο ίδιο καζάνι με το επίδομα πλυσήματος χεριών; Παρεμπιπτόντως διά το σενδόνι του ζαφεώδα να κάνω μια παρένθεση: αν και διαφωνώ σε πάρα πολλά σημεία και πολύ έντονα, η σενδονιάς του είναι πάρα πολύ καλή και αυτό διότι το θέμα είναι αλλού και όχι στα όποια -αρκετότατα- σημεία διαφωνώ. Και επιστρέφουμε. Είχαμε μείνει στο τι μπορείς να εξηγήσεις στον κόσμο στην περίπτωση που σε έχει παρεξηγήσει, έστω και σχεδόν ολόκληρος ο λαός... Μόνο που εδώ δεν έχουμε κάποια τέτοια παρεξήγηση, εκτιμώ.

Για την ακρίβεια εξαρχής συμβαίνει αυτό που... συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Ένα δίπολο. Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός; Pasok ή νουδού; Αριστερός ή μίασμα; Μνημόνιο ή χρεωκοπία; Μνημόνιο ΙΙ ή χρεωκοπία; Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκωπία; Εφαρμοστικός νόμος ή χρεωκοπία; Κούρεμα ή χρεωκοπία; Αναδιάρθρωση ή χρεωκοπία; Πτώχευση ή χρεωκοπία; Δημοψήφισμα ή χρεωκοπία; Ε, ρε δεν πας στο διάολο επιτέλους ρε ξεφτιλισμένε καραγκιόζη δωσίλογε; Εδώ κι ενάμιση χρόνο βρισκόμαστε σε διαρκή χρεωκοπία. Πόσο άλλο θα πάει αυτή η ιστορία; Διότι για να ερχόμαστε σιγά, σιγά και στο δεύτερο πολιτικό θέμα της ημέρας, ο μέγας Δωσίλογος θεωρώντας ότι ο εκβιασμός θα περάσει και τώρα όπως όλες τις προηγούμενες φορές, θα εξασφάλιζε την ολοκλήρωση της τετραετίας του με μια τάχα μου νωπή λαϊκή εντολή. Εγώ αυτό που ξέρω βέβαια είναι ότι αφενός αν θες λαϊκή εντολή πας σε εκλογές , αφετέρου δεν παρουσιάζεις ως εντολή ένα δημοψήφισμα το οποία στην Ελλάδα του pasok δεν απέχει πολύ από μια απλή δημοσκόπηση σαν αυτές που παρουσιάζονται στον Τύπο. Κοινώς, κουτοπονηρήστικη εντολή του κώλου.

Ποιο δημοψήφισμα ρε παιδιά; Αυτό που δεν θα γίνει; Δεν με ανησυχεί το δημοψήφισμα, αν και αυτό βέβαια δεν φαίνονται να το συμμερίζονται και όλοι οι Ευρωπαίοι οι οποίοι είδαν τον θάνατο της αλεπούς σήμερα τόσο στα χρηματιστήριά τους, όσο και στην ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου. Βέβαια θα μου πείτε έχουν οι Ευρωπαίοι την ίδιαν πρόσβαση σε πληροφορίες όπως εμείς; Φυσικά και όχι. Όταν όμως έπρεπε να μάθουν ποιον πάνε να κάνουν ισότιμο συνομιλητή, ήτοι τον μπετόστοκο, έπρεπε να το είχαν ψάξει καλύτερα. Εκτός βέβαια αν και οι ίδιοι είναι εξίσου ψεύτες προς τους λαούς τους οπότε πάω πάσο και θεωρώ λογικό το να μην πονηρεύτηκαν εγκαίρως. Οπότε που καταλήγουμε; Στο ότι το γεγονός ότι το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει διότι απλούστατα δεν θα υπάρχει κυβέρνηση pasok να το θέσει στον κόσμο (και ίσως να μην υπάρχει καν pasok κιόλας), αυτό όμως είναι κάτι που οι Ευρωπαίοι δεν γνώριζαν, εξ ου και η απολύτως δικαιολογημένα οργισμένη σημερινή επιστολή του Σαρκοζί.
Παρένθεση: ναι μεν ο Σαρκοζί και ο κάθε Σαρκοζί ξέρει πολύ καλά ότι τα λεφτά των φορολογουμένων του δεν πάνε στις δικές μας τσέπες παρά στηρίζουν τις ημέτερες τράπεζες για να μην καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα, αυτό όμως δεν παύει να τον απασχολεί αφού προφανώς και θεωρεί εαυτόν υπόλογο απέναντι στον γαλλικό (και κάθε γαλλικό) λαό. Τι βλέπει λοιπον αυτός ο άνθρωπος; Ότι ενώ αυτός στέλνει τα λεφτά των φορολογούμενών του προς την Ελλάδα, ο ημέτερος πρωθυπουργός τον παίζει και με τα δύο χέρια και μάλιστα δίχως προηγουμένως να τον ενημερώσει! Χα, ιδού μια πρώτη γεύση απώλειας εθνικής κυριαρχίας! Τονέ κάλεσαν σήμερα να πάει αύριο στο G20, λέει, εκτάκτως. Γιατί τον φώναξαν άραγε; Για καφεδάκι και μεσημβρινή σιέστα; Όχι βέβαια: για να λογοδοτήσει τον φωνάζουν. Ο υπάλληλος πάει να απολογηθεί. Ο δωσίλογος πάει να δώσει λόγο. Απλά πράγματα. Απλούστατα.
Το θέμα είναι άλλο όμως: τι διάολο ρόλο παίζει το δημοψήφισμα; Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Τόσους οικονομολόγους έχει ως φίλους, κολλητούς, συμβουλάτορες, πείτε τους όπως θέλετε. Δεν υπήρξε ένας που να τον συμβουλεύσει ότι θα γίνει της πόρνης παγκοσμίως; Χλωμό. Μήπως ξαφνικά αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία από μόνος του δίχως να ενημερώσει κανέναν; Τρίσχλωμο. Άρα γιατί δημοψήφισμα; Μόνο και μόνο για να αποκτήσει τάχα μου νωπή λαϊκή εντολή;
Μήπως παίζει το σενάριο ότι επιχειρεί μια ηρωϊκή έξοδο όπως είχε επιχειρήσει να κάνει ο Καραμανλής προ διετίας; Μμμμμμ... για να είμαι ειλικρινής και από το δικό μου μυαλό πέρασε αυτό και το έγραψε κι ο φίλτατος ζαφεώδας στην δενδονιάδα του, αλλά τελικώς δε νομίζω να ισχύει. Ο λόγος; Όπως πλέον έχει αποδειχθεί από τα αμερικανικά τηλεγραφήματα που έχουν διαρρεύσει μέσω wikileaks ο Καραμανλής όχι μόνο ήξερε ότι τον παρακολουθούσαν, όχι μόνο ήξερε ότι ήθελαν να τον ανατρέψουν, ήξερε και ότι ήθελαν και να τον φάνε κιόλας. Οπότε δεν είναι παράλογο ένας άνθρωπος να θέλει να κάνει πίσω και να εξαφανισθεί και απολύτως λογικό το ότι έκτοτε δεν έχει βγάλει άχνα για το οτιδήποτε. Ο Γιωργάκης, το αγόρι και καμάρι μας, από τι θέλει να φύγει; Αυτός δεν κανόνιζε προεκλογικά να έρθει το ΔΝΤ; Αυτός δεν έδινε προεκλογικές διαβεβαιώσεις στην Πρεσβεία; Αυτός δεν έχει περάσει όλα τα μέτρα τα οποία εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων πλην των δικών μας; Διότι μεταξύ άλλων είχαμε μείνει και στα δίπολα...

Γιατί ρε μεγάλε σώνει και καλά ή μνημόνιο ή χρεωκοπία; Γιατί αν καταψηφίσω πάλι εκβιαστικά τις γαμωσυμφωνίες σου για την χρεωκοπία της χώρας την οποίαν οι ίδιοι οι δανειστές μας παρουσιάζουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους πλην ημών, να πρέπει να βγω από το ευρώ; Δηλαδή αν θεωρώ ότι δεν θέλω ή δεν χρειάζεται να πτωχεύσω, πρέπει να βγω κι από το ευρώ; Γιατί μαύρο ή άσπρο; Δεν υπάρχει και γκρίζο; Δεν υπάρχει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; Δεν υπάρχει Λεβέρνης, Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών και πόσα άλλα, κοινοβουλευτικά κόμματα τε και μη; Άρα ποιον ωφέλησε αυτή η ανακοίνωση για το δημοψήφισμα; Ποιο είναι το για την ώρα πιθανότερο σενάριο; Μήπως το ότι ακριβώς επειδή βλέπει τα πάντα γύρω του να καταρρέουν αλλά θέλει να παραμείνει στην εξουσία, αποφάσισε αυτό το διπλό χτύπημα ως κίνηση ματ προς όλους. Και γιατί; Μα από καθαρή βλακεία.

Παίδες, ειλικρινά δεν θέλω να τον μειώσω τόσο πολύ αλλά θεωρώ ότι τόσο βλάκας άνθρωπος δεν έχει ξαναπεράσει από την πολιτική. Και το λέω σε σημείο να το σκέφτομαι σοβαρά αν μπορώ να του προσάψω το παραμικρό. Αν ίσχυε το σενάριο ότι ήθελε να κάνει ηρωϊκή έξοδο, θα μπορούσε απλούστατα να περάσει τις 180 ψήφους για την συμφωνία κουρέματος. Δεν θα τους έπαιρνε και θα μπορούσε να παραιτηθεί ηρωϊκά. Θα μπορούσε πάλι να περάσει κάποιον εντελώς κουλό όρο και να μην πάρει 151 αν δεν ήθελε να δώσει στόχο με 180 βουλευτές. Θα μπορούσε να το παίξει ενωτικός και να αποχωρήσει χάριν μιας οικουμενικής κυβερνήσεως, ή έστω εθνικής σωτηρίας προκειμένου να κατευνάσει τα εξοργισμένα πλήθη. Χίλιες δυο αφορμές είχε αν ήθελε, πιο εύκολες και πιο ήπιες από αυτή που επέλεξε. Δεν το έκανε όμως και γιατί; Από καθαρή βλακεία.

Από την ίδια βλακεία που τον έκανε να πιστεύει ότι αν φέρει το ΔΝΤ και τους Αμερικάνους μαζί με τη μισή Ευρώπη στη χώρα, όλο αυτό θα τον αποθεώσει και θα γυρίσει υπέρ του. Από την ίδια βλακεία που βασίστηκε για να θεωρήσει ότι οι αγορές είναι σύμμαχοί του. Από την ίδια βλακεία που τον κοπανάει και λέει σε όλα ναι δίχως να έχει διαπραγματευθεί το παραμικρό. Θέλω να πω, μην ψάχνετε για λογική στα του δημοψηφίσματος. Είναι τόσο στην κοσμάρα του ο άνθρωπος που όντως είμαι βέβαιος πως θεωρούσε ότι έχει την υπερψήφιση στο τσεπάκι, ακριβώς όπως κι αυτός ενάμιση χρόνο υπερψηφίζει τα πάντα, όσο επαχθή κι αν είναι.

Ειλικρινά σας το λέω, δεν έχω άλλη εξήγηση πλέον. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αναιρώ όλες τις προηγούμενες εκτιμήσεις μου περί εθνομειοδοσίας, χούντας, θέσης σε δημόσιο οργανισμό κλπ. Για την ακρίβεια μάλλον φαίνονται ακόμη πιο λογικές εξηγήσεις μετά απ'όλ'αυτά, πόσω δε μάλλον όταν ταυτόχρονα καραδοκεί και ολόκληρος Βενιζέλος...
(το ολόκληρος ως προς τα κιλά)

Ένας Βενιζέλος ο οποίος έπαθε μάλλον α λα Κεντέρης-Θάνου μια ήπια σκωληκοειδίτιδα και παρολίγον να'βγαινε αυθημερόν και για να μην παρεξηγούμαι, δεν εννοώ μούφα αλλά... συζητήσιμη τέλος πάντων. Φαίνεται ότι του το σφύριξαν πως τον έχουν πάρει χαμπάρι και μάλλον θα κάτσει μέσα στην ιδιωτική κλινική που επέλεξε να εξετασθεί σνομπάροντας επιδεικτικά το ΕΣΥ του Λοβέρδου. Ένα ακόμη σενάριο που πιθανώς να συνεργάζεται αρμονικά με όλα τα παραπάνω να είναι ότι όσοι δεν μπορούσαν να περιμένουν να πέσει από μόνος του να τον συμβούλευσαν να κάνει κάποιες σοβαρές πολιτικές κινήσεις (προς όφελός τους φυσικά). Ή ίσως από την άλλη να έβλεπαν ότι τα διαλύει όλα με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να μην έχουν κάτι κι αυτοί για να διαλύσουν στο μέλλον. Ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων. Αλλά μην ξεφεύγουμε...

Θα μου πείτε, αποκλείεις να έχει κάτι άλλο στο μυαλό; Ποιο μυαλό ρε;;;
Ναι, το αποκλείω. Δηλαδή σαν τι να ήθελε να κάνει; Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι πχ το να παγιθεύσει σύσσωμη την αντιπολίτευση. Ναι... Σε τι ακριβώς; Μήπως δεν ήταν εκ προοιμίου γνωστό ότι η αντιπολίτευση θα καταψήφιζε την χρεωκοπία της χώρας; Πασίγνωστο. Οπότε; Ειλικρινά δεν βλέπω κάποια άλλη εξήγηση για τις κινήσεις του νοσηρού μη-εγκεφάλου. Ένα πολύ ωραίο έγραψε ο Χάρρυ Κλύνν: ζητάει ψήφο αυξημένης ευθύνης ο άνθρωπος μειωμένης πολιτικής διανοητικότητας. Πολύ εύστοχο!

Βέβαια.... τώρα που το σκέφτομαι ίσως να υπάρχει ένα ακόμη σενάριο,πάλι υπό το πρίσμα της βλακείας φυσικά. Ποιο είναι αυτό: να έριξε το δημοψήφισμα ως λαγό, ως παραπλανητικό, ως εξαγγελία που μπορεί να αποσυρθεί. Γιατί; Ως διαπραγματευτικό ατού, για κάποιον δικό του λόγο. Εννοείται ότι δεν είχε υπολογίσει ότι θα γινόταν της πόρνης πανταχόθεν και αύριο θα τα ακούσει πολύ καλά (υπολογίζω ότι το χέρι θα του το βάλουν μέχρι τον αγκώνα. Τον δικό του αγκώνα φυσικά) οπότε ενδέχεται να ισχύει και το σενάριο να πάρει πίσω μάλλον αναγκαστικά το θέμα του δημοψηφίσματος (μην μου πείτε γιατί δεν περιμένω μέχρι αύριο να δω διότι η απάντηση είναι προφανής: με τρώει η αγωνία και δε βλέπω την ώρα να πέφτει!!!). Σε μια τέτοια περίπτωση όμως με ανησυχεί ιδιαιτέρως το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης κι εδώ έρχονται οι ανατροπές του τίτλου της σημερινής μας ταινίας.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει, σχεδόν όλοι οι βουλευτές του θέτουν θέμα δημοψηφίσματος. Εν ολίγοις αν το δημοψήφισμα αναιρεθεί ως την Παρασκευή, αυτοί θα το ξανασκεφτούν για το αν θα εμπιστευθούν την κυβέρνηση. Εννοείται ότι αν την εμπιστευθούν το έργο μετά ξαναγυρνάει στο καζάνι που βράζει, στην δέκατη ή ενδέκατη τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης, στην εικοστή όγδοη τελευταία φορά που ψήφισαν κλπ, κλπ. Αν τώρα σε κάτι τέτοιο προσθέσουμε και το σενάριο να κερδίθηκαν από πολλούς (ακόμη σε επίπεδο κυβερνήσεων ή και κρατών ίσως) αρκετά μεγάλα ποσά από το σημερινό γκρεμοτσάκισμα όλων των χρηματιστηρίων καθώς και του ευρωπαϊκού νομίσματος, τότε αύριο τα σκατά που θα πέσουν θα είναι για τα μάτια του κόσμου, πλην όμως αρκετά πειστικά. Δηλαδή θα έχει υπάρξει ένα σοβαρό κέρδος από την όλη ιστορία, το δημοψήφισμα μετά από ένα πολύ πειστικό για όλους θέατρο θα αποσυρθεί, οι βουλευτές του pasok θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης και όλα θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, εμείς δηλαδή θα συνεχίσουμε χρεωκοπημένοι να μας κάνουν ό,τι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι δωσίλογοι τοποτηρητές τους (και δεν αναφέρομαι στους Ραιχέσεμας αλλά στους πολιτικούς μας). Θα μου πείτε τώρα, πόσες πιθανότητες μπορεί να συγκεντρώνει ένα τέτοιο σενάριο;
Δυστυχώς πάρα πολλές και από που φαίνεται αυτό; Από το γεγονός ότι συσσωμη η αντιπολίτευση έχει σκυλιάσει ότι οι εξελίξεις μπορούν να δρομολογηθούν και από την παραίτηση του ΠτΔ (ο οποίος κατά τα λοιπά δεν βλέπω να λέει τίποτε οπότε οι εξελίξεις προφανώς δεν τον ενοχλούν και ιδιαίτερα. Σωστά; ). Κοινώς, αν και ίσως να μην μας το λένε, τα κόμματα οι αντιδράσεις τους δείχνουν ότι ίσως να υπάρχει κάτι ακόμη από πίσω. Και αυτό αποδεικνύεται και από τις σημερινές αρκετά μουδιασμένες αντιδράσεις της νουδού για την περίπτωση που φάει στη μάπα τυχόν επικύρωση της συμφωνίας της χρεωκοπίας. Άρα; Μήπως;
Δεν ξέρω και ειλικρινά είναι το μοναδικό σενάριο που φοβάμαι και δεν σας κρύβω ότι το φοβάμαι πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία μας έχει δείξει ότι ιδίως το pasok είναι ικανό να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον προκειμένο να μείνει στην εξουσία ακόμη και μισή μέρα παραπάνω. Μήπως χρειάζεται να υπενθυμίσω τα καλοκαιρινά τύπου "ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται", ας πούμε;

Στο διά ταύτα: ναι μεν δεν αναιρώ τα όσα λέω περί Παπανδρέου ως επίσης δεν αναιρώ και τα αρχικά σενάρια. Πραγματικά πιστεύω ότι το παιδί είναι μπετόστοκος από τους ελάχιστους. Πραγματικά θεωρώ ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πάει να πέσει μόνος του από καθαρή βλακεία. Όμως δεν κρύβω ότι ανυπομονώ να τα δω όλ'αυτά διότι δεν πάει άλλο με τους προδότες του κερατά. Πρέπει να πέσουν, πως να το κάνουμε; Επειδή είναι άνθρωποι δίχως την παραμικρή αξιοπρέπεια προσπαθούν να θυσιάσουν και τη δική μας. Απλά, μετά τον επί ώρες ενθουσιασμό που είχα -από χθες το βράδυ για την ακρίβεια- και παρόλο που σπανίως με πουλάει η πρώτη εντύπωση που δημιουργώ στο μυαλό μου,εδώ και κάποιες ώρες με έχει ψιλολούσει ένας σχετικός κρύος ιδρώτας. Αυτό μπορεί να σημαίνει και κάτι, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτε. Να υπενθυμίσω ότι και προ διετίας είχα γράψει ένα εξαιρετικά τραβηγμένο σενάριο για τον Καραμανλή το οποίο φυσικά και δεν βγήκε ακριβώς επειδή ήταν υπερβολικά τραβηγμένο. Γιατί το είχα γράψει; Μα διότι δεν μπορούσα να εξηγήσω τα τότε γεγονότα με την κοινή λογική (και ως απεδείχθη προσφάτως ήταν λογικό που δεν μπορούσα να τα εξηγήσω ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος). Οπότε πιθανώς ο κρύος ιδρώτας που με έλουσε λίγο σήμερα να ήταν από κάτι άλλο που έφαγα, Μπορεί ας πούμε να με έπιασε κι εμένα κάτι α λα Βενιζέλος απλά εγώ να μην θεώρησα ότι συνέτρεχε λόγος να πάω σε κάποια ιδιωτική κλινική. Όπως και να'χει, ας μην βγει ρε αδελφέ το εν λόγω σενάριο (ούτως ή άλλως ο πρώτος που δεν θέλει να βγει αυτό είμαι εγώ) αλλά ας το έχουμε στα υπόψιν έστω και ως τραβηγμένη πιθανότητα. Κι αν στο ενδιάμεσο ανεξαρτητοποιηθούν ακόμη 2-3-5 βουλευτές του pasok, ακόμη καλύτερα! Να μας φύγει και το άγχος και να πέσει η κυβέρνηση των δωσίλογων με γδούπο κιόλας!

Α, και κάτι για το καθεαυτώ δημοψήφισμα. Στην θεωρητική περίπτωση που τελικώς γίνει, το πιθανότερο είναι να μην πάω. Αν δω ότι συντρέχει λόγος για να πάω, εννοείται ότι θα ψηφίσω όχι, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα βγει από το ευρώ. Για ποιον λόγο θα μου πείτε; Μήπως κι εγώ παρασύρομαι από τον... αντιμνημονιακό τυφώνα που παρασέρνει τα πάντα; (σιγά ρε μεγάλε)...
Όχι.
Για περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει το μνημόνιο υποτίθεται πως το ψηφίσαμε για να μην φτάσουμε στα προ Ιουνίου χάλια (μεσοπρόθεσμο). Τα χάλια του Ιουνίου τα ψηφίσαμε για να μην φτάσουμε στα χάλια του Ιουλίου (εφαρμοστικός). Τα χάλια του Ιουλίου τα ψηφίσαμε για να μην φτάσουμε στα σημερινά χάλια (κούρεμα/χρεωκοπία), τα οποία υποτίθεται πως θέλουμε για να ψηφίσουμε προκειμένου να μην βγούμε από το ευρώ. Ε, λοιπόν εάν θυμάστε, το'χουμε γράψει εδώ και καιρό ότι η πορεία προς τα εκεί πάει και εννοείται ότι δεν το λέω μόνο εγώ: υπάρχουν και οι αστρολόγοι οικονομολόγοι που το λένε ολοένα και πιο συχνά και δη, εδώ και καιρό. Οπότε αφού θα βγούμε που θα βγούμε, ας βγούμε μια ώρα αρχύτερα. Όπως έγραψα και στον ζαφεώδα δεν αντέχω άλλον εκβιασμό. Δεν αντέχω άλλη χρεωκοπία σε παύση, άλλη χρεωκοπία διαρκείας. Και είναι δεδομένο ότι οι πολιτικές των γιατρών μας, μας οδηγούν εκεί με μαθηματική ακρίβεια. Οπότε ας γίνει μια ώρα αρχύτερα να ξεμπερδεύουμε.

Κι όσον αφορά τα σενάρια, πριν βιαστείτε να τα χαρακτηρίσετε αντικρουώμενα, σκεφτείτε ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικές εξελίξεις, για τις οποίες την απάντηση θα ξέρουμε πολύ σύντομα. Το μόον σίγουρο είναι ότι κάποιος πεθαίνει στο τέλος. Τώρα αν θα είναι ο Δόκτορ Φρανκενστάιν που σκοτώνει το τέρας, ή το τέρας που σκοτώνει τον Δόκτορα, θα το δούμε σύντομα.

Για την ώρα αυτά.
Και θα σας συνιστούσα να γρηγορείτε διότι ζούμε σε ασύλληπτες πολιτικές ταχύτητες.
Τουλάχιστον με τις εκλογές θα μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας, όχι οι ξεφτιλισμένοι δωσίλογοι των πολιτικών ταχυφαγείων.
Χαίρετε.


Η επίσημος αφίσα του δημοψηφίσματος υπό του συμμαχητού polse!

8 σχόλια:

Slartibartfast είπε...

Μάλλον σαν φτηνό κόλπο για τη συσπείρωση της ΚΟ του ήταν, με τη λογική να αποσυμπιέσει την πίεση που ασκεί ο Λαός (μετά και τα προχτεσινά).
Απλά, όπως λες και στο παράδειγμα με τον Πετσάλνικο, δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει έξω.. Και απλά τον πήρε και τον σήκωσε.
Ήδη η μιλένα (νταλιάνα-ροδάνθη-δημητρούλα) κατάλαβε πως έχει να πέσει πολύ πέτρα και την έκανε. Να δούμε και τις υπόλοιπες κότες..

ESKARINA είπε...

Τα ποντίκια πηδούν από το καράβι και να βω ποια θα είναι η τελευταία σαβούρα που θα το βυθίσει... Αν υπάρξει, διότι τα "μπαλάκια" δεν τα πωλούν στις λαϊκές αγορές για να έχουν όλοι.

Συμφωνώντας σε γενικές γραμμές (και διαφωνώντας σε μερικές - λίγες - ειδικότερες) με τα λεγόμενα σου, κατλήγω ή καλύτερα επιβεβαιώνω ότι το όλο θέμα του δημοψηφίσματος είναι φωτοβολίδα - αν όχι λαθροχειρία, διότι δεν είμαι κακοπροαίρετος άνθρωπος - και ως εκ τούτου διαφωνώ με τη διεξαγωγή του, για λόγους αρχής. Από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέψω ότι είναι ένας τρόπος να εκφραστεί ο λαός, αλλά η έκφραση του λαού μέσω λανθασμένης διαδικασίας, καθώς και το συνηθισμένο άλλα λέει ο λαός, άλλα ακούν τα αυτιά τους, με ξαναφέρνουν στη διαφωνία με τη διεξαγωγή του. (ΟΚ, θα σταματήσω να κυνηγάω την ουρά μου).

Επιτρεψε μου τέλος, στο σημείο αυτό, να κατεβάσω ένα καντήλι, διότι, γαμώ το κεφάλι μου γαμώ, έχω βαρεθεί τα διλημματικά δίπολα και όλο μπροστά μου θα βρίσκω. Κι ας μου εξηγήσει κάποιος, αν διαφωνώ με τις ρυθμίσεις της σύμβασης (που περιέχειεκατοντάδες) γιατί αναπόδραστα πρέπει να θέλω να φύγουμε και από το ευρώ ή από την ευρώπη;

λεκτική επαλήθευση asevic. Κάντο asevix και κατοχυρώνεται.

Hades είπε...

@slarti
Να σου πω την αλήθεια με όσα παρακολουθώ τελικά βλέπω ότι πέραν της αδιαμφισβήτητης βλακείας, τελικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Και παρακαλώ να είμαστε ακριβολόγοι: ποντίκια, όχι και κότες.

@eskarina
Κοίτα, μπαλάκια πάντα υπάρχουν απλά δεν είναι πάντοτε μπροστά, αυτό είναι το πρόβλημα.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι ακόμη έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια. Αν πχ ισχύσει η εκδοχή για αρχές Δεκεμβρίου (που προφανώς και δεν μιλάμε για θέμα ενημέρωσης) τότε αν δεν πέσει ΑΜΕΣΑ ο μπετόστοκος καταρρίπτεται το μισό σενδόνι, θα έλεγα, μιας και προφανώς θα παίζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι δυνατόν να τα έχει προκαλέσει αυτά η κοινή ηλιθιότητα. Είναι απλώς αδύνατον. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.

Παρεμπιπτόντως, άργησες να ρίξεις τα καντήλια σου, τα οποία εδώ μέσα είναι ελεύθερα: ήδη οι Ευρωπαίοι που δεν αστειεύονται σε αυτά θέτουν -βάσει των πληροφοριών, αν όντως αληθεύουν- μετατρέπουν το ερώτημα σε ευρώ ή δραχμή. Κι αν κρίνω από την πλήρη μεταστροφή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως προς τον Σαμαρά, τότε είναι πλέον προφανές ότι ότι τον έχουν άπαντες για σφουγγάρισμα.

Zaphod είπε...

Oλα καλα και ολα σωστα, με τις εξης ενστάσεις:

* Αμαν πια με αυτη την ιστορια με τον ...ικανο και προθυμο Καραμανλη που δεν τον αφηναν οι κακοι ξενοι

* Οχι και δωσιλογος επειδη πηγε στις Καννες ο ανθρωπας! Η απαντηση ειναι πιο απλη. Η ευρωζωνη χρεωνεται για να μας τα χωσει, με ιδιον πολιτικο και οικονομικο κοστος για τους ιδιους. Ο ΓΑΠ κανει τα πασοκικα του. Οι ΕΤΑΙΡΟΙ (οικονομικα και πολιτικα) φυσιολογικα μουρλενονται. Κοτζαμαν ευρωπη και κρεμεται απο την μαλακια του παπαρα. Ε, και γω θα τα επαιρνα. Δωσίλογο δεν τον λες. Μαλάκα (ανικανο, επικινδυνο κτλ κτλ) όμως....
Μην τρελενομαστε περι οργανωμενου σχεδιου προδοσιας και αλλα τετοια ΕΛ εθνικοπατριωτικα. ΜΑΛΑΚΑΣ ειναι ο ανθρωπος. Και αγαπαει καρεκλες ως καθε Παπανδρεου. Κατα τα αλλα συμφωνω με την πιο νηφαλια αποψη πως εχει (και εχουνε) χασει την επαφη με την εν Ελλαδι πραγματικοτητα.

*Ρε πουστη μου γραφουμε και γραφουμε και οι πολιτικες εξελιξεις μας πηδανε συνεχεια! Το προχτεσινο μου αρθρο ήδη αναφερεται σε...αλλο πολιτικο συστημα ! (κλαψ, λυγμ)


Λοιπον να τελειωνουμε. Οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ πρεπει να τον ριξουν σουμπιτο. Μετα;;;; μετα βλεπουμε. Ο ανθρωπος ειναι ικανος να κανει μεχρι και την Αμερικη να μας κηρύξει τον πολεμο συμμαχώντας με τα κορεατικά κομμούνια εναντίον μας!

Hades είπε...

Zaph, εγώ δεν μίλησα πουθενά για τον ικανό και άξιο Καραμανλή. Ότι θα αναθεωρήσω (με την πρώτη ευκαιρία) την πρωθυπουργία του, είπα. Ακόμη δεν έχω καταλήξει ούτε στα δικά μου συμπεράσματα αν μη τι άλλο. Πέραν τούτου, άλλο πράγμα η πρώτη θητεία του, άλλο η δεύτερη και αυτό προφανώς αιτιολογείται αό τα τηλεγραφήματα, ως προς τα οποία: ε, μην μου πεις ότι οι Αμεριξκάνοι δεν είχαν τι να κάνουν και έλεγαν "ας στείλουμε στο Στέητ Ντηπάρτμεντ και κάτι για τον Καραμανλή σήμερα". Οπότε για να ασχολήθηκαν τόσο έντονα μαζί του σε σημείο να τον παρακολουθούν μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση, να θέλουν να τον ρίξουν οπωσδήποτε και άμεσα και να σχεδιάζουν μπας και τον καθαρίσουν κιόλας, προφανώς κάπου τους είχε πατήσει πολύ άσχημα τον κάλο. Κι ο κάλος ήταν ενεργειακός, ήτοι η συμφωνία για τον αγωγό με τους Ρώσους. Αλλά αυτό σε επόμενο σενδόνι (ο χάρτης που σου έλεγα σχεδόν τελείωσε). Όπως και να'χει, το αν τους πάτησε τον κάλο σε κάτι τόσο σοβαρό αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρόνια 4-5 ήταν επιτυχημένα, όμως μάλλον δείχνει ότι τελικά δεν ήταν και τόσο άχρηστος όσο νομίζουμε. Ή πιο σωστά, όσο μας έχουν πείσει. Απλό είναι.

Για τον δωσίλογο, με παρεξήγησες: δεν περίμενα τώρα να τονε χαρακτηρίσω έτσι. Έχω μήνες που τον λέω έτσι. Σαφές αυτός που λες περί ευρωπαΪκών χρημάτων και συμφωνώ πάραυτα. Για τον ίδιον λόγο έχουν φορτώσει με την πάρτη μας και οι Ευρωπαίοι πολίτες (=φορολογούμενοι). Αφού τους λένε ότι πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα, αυτό πιστεύουν. Τους έχει εξηγήσει κανείς ότι δεν πάνε σε'μάς τα λεφτά αλλά επιστρέφουν στους ιδίους ως τόκοι και αποπληρωμές δόσεων, μέσω τραπεζών; Όχι. Άρα τι πιστεύουν; Ότι τα τρώμε εμείς.
Άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο το οργανωμένο σχέδιο. Νομίζω ότι πλέον αποκτά σάρκα και οστά κιόλας. Υπάρχει και παραϋπάρχει και δεν είχε ως μοναδικό στόχο την Ελλάδα. Εμείς ήμασταν η πόρτα. Το ευρώ στόχευε και μάλλον το πήδηξε.

Ως προς τα σχόλια, ουδέν σχόλιον. Σάμπως το εδώ σενδόνι εν πολλοίς δεν ξεπεράστηκε από τα ξημερώματα της επομένης κιόλας;
Πάντως, ακόμη κι αν δεν τον ρίξουν οι δικοί του θα τον ρίξουν οι Ευρωπαίοι. Απλά οι Ευρωπαίοι ένεκα απόστασης θα ρίξουν και όλους εμάς μαζί, αν και ξέρουν ότι δεν τους συμφέρει. Θα ρουφήγουν όμως οικειοθελώς ένα αυγό για να αποφύγουν να ρουφήξουν και όλη την καρτέλα. Ο άνθρωπος είναι ηλίθιος. Άστα να πάνε...

Zaphod είπε...

Προδοτης κτλ:
http://tvxs.gr/news/omada-tvxs/kai-o-teleytaios-na-kleisei-ti-porta-toy-elikopteroy-toy-s-koylogloy


Κατα τα αλλα η διακυβερνηση Καραμανλη ηταν σκατα. Η 1η 4ετια ηταν σκατα. Η 2η (τετραετια διετους διαρκειας) ηταν σκατα πασαλειμενα με αποσκατα.


Οι παλαιοτεροι ενθυμουνται πως τετοιο μπαχαλο στην δημοσια διοικηση εχουν να δουν απο την χουντα.

Τα περι αμερικανων κτλ τα θεωρω ολα παπαριες μεχρι νεοτερας. Ή μηπως οι αμερικανοι εκαψαν την πελοπονησο, γεμισαν με αργοσχολους το ΜΕΤΡΟ, το ΤΡΑΜ και την αγροφυλακη, εκαναν μπ[ιζνες με το παπαδαριο, εβαλαν τον Πολυδωρα υπουργο ή αναγκασαν τον Πακη να δινει ...επιδοματα βασιλοπιτας;

Οι καλοι της ΝΔ τοτε, ο αφρος που λεμε ειναι/ ηταν οι:

Βουλγαρακης
Ρουσοπουλας
Ανδριανος
Αλογοσκουφης
Παπαθανασιου

να τους χαιρομαστε. Το εντυπωσιακο δεν ειναι πως τα εκαναν σκατα. Ειναι πως ζουμε ακομα!!


Οι αμερικανοι φταινε ρε που τα φορολογικα εσοδα (εντος διαρκως φορομπηχτικων μετρων που απο τοτε ξεσκιζαν το "μεσο μισθωτο εισοδημα") μειωνόντουσαν με γεωμετρική πρόοδο;

Ρε ουυουουουουουουστ!

ΕΠισης: Αυτα που λες περι ευρωπαιου και επιστροφης κτλ ισχυαν ΠΡΙΝ τον Ιουλιο ποσο μαλλον πριν τον Οκτωβρη. Πλεον ο ευρωπαιος φορολογουμενος χανει χρηματα υπερ ημων. Ακομα και οι τραπεζες χανουν (καποια λιγα τελος παντων)

Τα περι οργανωμενου σχεδιου μου παρακανουν συνομωσιολογια και ειναι βεβαιως ανευ αποδειξεως και νοηματος. Υπαρχει παντως πολεμος και ειναι υπαρκτος και ΔΕΝ ειναι εναντια στο ευρω. Ειναι εναντια στην μεσαια ταξη. Και οι ταξικοι πολεμοι δεν "οργανωνονται" απο σκοτεινα κεντρα ουτε ρυθμιζονται απο αορατα διευθυντηρια. Προκαλουνται απο τις συνθηκες

Ευχαρισθω
:)

Hades είπε...

Zaph, κατ' αρχήν περί προδοτών κλπ. Όταν κάνεις απλές μαλακίες, ναι, είσαι μπετόβλακας. Όταν κάνεις όμως τις αυτές μαλακίες και υπάρχει κόσμος που βγάζει και λεφτά, κάτι δεν πάει καλά οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για βλακεία.

Περί Καραμανλή, μου φαίνεται ότι διαπίστωσα την παρερμηνεία. Όταν λέω για Καραμανλή αναφέρομαι στον Καραμανλή, όχι στη νουδού συνολικά. Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά εγώ. Αυτά που λες είναι αποδεκτά και συμφωνώ, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτά. Λες πχ ξαφνικά να σταματήσω να τα χώνω στον αγαπημένο μου κύριο Δένδια και τον μέσο ηλίθιό του;

Τα περί Αμερικάνων μόνο παπαριές δεν είναι. Το πως γαμούν τον κόσμο ολόκληρο και ιδίως εμάς εδώ και μερικές δεκαετίες, αποτελουν τις μεγαλύτερες αποδείξεις. Ξαναλέγω όμως -διότι το συνδυάζεις με την παρερμηνεία- δεν αναφέρομαι σε αυτά που λες. Σαφώς και οι αμερικάνοι δεν είχαν σχέση με τα πόμολα σβαρόφσκι του πως τον έλεγαν τον άλλον που τα πήρε φεύγοντας από το υπουργείο (λέω ένα ξεχασμένο πλην αστείο παράδειγμα).

Ως προς το τελευταίο θα συμφωνήσω αλλά όχι ακριβώς. Το πράγμα ίσως να είναι πολύ βαθύτερο από τον πόλεμο προς τη μεσαία τάξη. Όσον αφορά τις αποδείξεις, έλα να στονέ φορέσω στον πάτο και ψάξε για αποδείξεις μετά να πας στην αστυνομία. Εκτιμήσεις κάνουμε και χρησιμοποιούμε το πολιτικό μας αισθητήριο, δεν πάμε να βγάλουμε απόφαση δικαστηρίου ούτε να προκαταβάλουμε καταστάσεις, οι οποίες εξάλλου προηγούνται κατά πολύ...

Zaphod είπε...



(επιμενω, οπως καταλαβες!!!)