Σελίδες

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Πόσα χτυπήματα ν'αντέξω πια ο άνθρωπος; Πόσα;

Το πρώτο πλήγμα ήρθε με την ανακοίνωση των 100 μεγάλων στοχαστών λίαν προσφάτως, όπου για περίπτωση που δεν το έχετε μάθει στην 79η θέση ευρίσκεται κι ο δικός μας Ζορζ pasok. Τώρα τι μπορεί να έχει πει, μην με ρωτάτε διότι δεν γνωρίζω. Ντάξει, προφανώς άλλα λέει στα ελληνικά και άλλα στα αγγλικά τα οποία ως γνωστόν μιλάει και καλύτερα οπότε πιθανώς να έχει την ευχέρεια να αναπτύσσει θεματολογίες που ξεφεύγουν από τον συμβατό ανθρώπινο νου. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι δεν πρόσεξα καλά την εκατοντάδα για να διαπιστώσω σε ποιες θέσεις βρίσκονται ο Μητσάρας (δεν ρωτάμε ποιος είναι ο Μητσάρας!) ή ο Ψινάκης, αλλά υποθέτω ότι βγήκε με κάποια λογικά κριτήρια...

Πριν προλάβω να συνέλθω από το σοκ, έρχεται το δεύτερο χτύπημα. Ξεκίνησε εκπομπή η Τζούλια και δεν πήρα χαμπάρι.





Εκτιμώ ότι δεν ήτο τυχαίο το γεγονός ότι στην παρθενική της (!) εκπομπή ασχολήθηκε με το κλαρίνο. Το πρόβλημα είναι ότι ασχολήθηκε με τρόπο αναφανδόν εσφαλμένο κατ' εμέ. Πχ, ποιος σου είπε αγαπητή μου Τζούλια ότι είναι παρεξηγήσημο να ασχολούνται με το κλαρίνο οι γυναίκες; Ίσα, ίσα που τις ενθαρρύνουμε κιόλας. Πέραν τούτου όμως, είναι δυνατόν να στέκεσαι τόσο πολύ στο μέγεθος του οργάνου όταν οι αρμόδιοι σου λένε ότι κάθε μέγεθος αντιστοιχεί σε διαφορετική χρήση; Όπως και να'χει, θα ήθελα να δηλώσω γοητευμένος από την απόπειρα να το παίξει (το κλαρίνο): δεν ξέρω αν παρατηρήσατε με πόση χάρη το κρατάει με το ένα χέρι, καθώς επίσης και το ότι δεν φαίνονται να φουσκώνουν τα μάγουλα, κάτι που μου δημιουργεί τις υποψίες ότι προσπάθησε αντί να φυσήξει, να ρουφήξει...

Το τρίτο χτύπημα (σφόδρα κάτω από τη ζώνη) ήταν η λίαν συμπτωματική ανακάλυψίς μου εις τον γούγλε μιας ιστοσελίδος η οποία έχει θαφτεί επιμελώς από τους σιωνιστικούς (αυτοί βρίσκονται πίσω απ'όλα βασικά) και γενικότερα ανθελληνικούς κύκλοι και η οποία αλλάζει τα πάντα που έως τώρα γνωρίζαμε για τον Κόσμο μας. Είναι αυτή εδώ (θα σας συνιστούσα να ρίξετε οπωσδήποτε μια ματιά και εις την συμμετρική της). Να σας πω το κρίμα μου, η επιχειρηματιολογία με καθήλωσε (ιδίως αυτό το ιδίως αυτό το πείραμα GL, greek light δηλαδή μιας ακόμη προσπαθούμε να δίνουμε το Φως το Αληθινόν εις τους απολίτιστοι ξένοι): η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα ανέκαθεν την υπόννοια ότι ο Αϊνστάιν (αλλά και ο Γαλαιλαίος) έλεγαν ανέκαθεν μαλακίες, αλλά δεν είχα το γνωστικό υπόβαθρο να το αποδείξω. Πλέον όμως υτά ανήκουν στο παρελθόν. Με την Γενική (και προφανώς και την Ειδική) Θεωρία της Σχετικότητος να έχουν καταρρεύσει, με την κβαντομηχανική να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, νομίζω ότι ανοίγουν νέοι ορίζοντες μπροστά μας.

Τα χτυπήματα όμως συνεχίστηκαν: το τέταρτο ήταν η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της NASA περί του βακτηριδίου με το περίεργο dna. Κατ' αρχήν δεν αποσαφηνίσθηκε πως ήρθε εις την Γην: με κάποιο διαστημόπλοιο ως προπομπός των ΕΛ ας πούμε; Μήπως είναι κατάσκοπός τους; Μήπως -ακόμη χειρότερα- πράκτορας; Μήπως -ω, θεοί, δεν θα το αντέξω- κάστορας; Ή μήπως απλώς ακούγαμε τις όποιες θριαμβολογίες περί ανακάλυψης εξωγήινης ζωής [που η NASA πλέον αναγκάζεται να αποκαλύψει ένεκα του 2012 (ξέρετε γιατί, για να αρχίσει σιγά, σιγά να διαμορφώνει το κλίμα με τρόπο τέτοιον ώστε να μην πάθουμε ανακοπή)] ως νέες μπουρδολογίες που κατά τα λοιπά πάντοτε ξέρουν αυτό που ακόμη και η NASA που θα έβγαζε την ανακοίνωση δεν ήξερε; Μιλάμε ότι έχω μπλεχτεί... Ξέχωρα ότι πλέον αναφύεται το πιο συγκλονιστικό και αμείλικτο ερώτημα στην ιστορία της ανθρωπότητος: το βακτηρίδιο αυτό γιατί είχε κρυφτεί επιμελώς στον πάτο της λίμνης; Μας παρακολουθούσε ή είχε κάτι να κρύψει;

Το πέμπτο χτύπημα (αν και χρονικά ήταν το πρώτο) δεν ήταν άλλο από την επιμήκυνση του πέους... εχμ, του χρέους πως να πω μέχρι το 2021 προκειμένου να αποφευχθεί η ενδεχόμενη (δηλαδή επικείμενη) πτώχευση της χώρας, η οποία μάλιστα κατά τους αναλυτές μας απειλεί ως η λογική συνέχεια της πρόσφατης πτώχευσής της (και που ως ως γνωστόν μας οδήγησε στο μνημόσυ... εχμ, στο μνημόνιο ήθελα να πω).


Είναι γνωστό ότι άλλο πράγμα η πτώχευση και άλλο η χρεωκοπία άλλωστε. Αν μια χώρα πτωχεύσει δεν σημαίνει ότι έχει χρεωκοπήσει κιόλας. Και όχι μόνο αυτό αλλά συνήθως η πτώχευση ακολουθεί την χρεωκοπία μετά από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε τι κάνεις; Επιμήκυνση. Για μεγαλύτερη απόλαυση και βαθύτερη είσοδο.
(παρεμπιπτόντως δεν ξέρω αν πιάσατε το σατανικώς σοσιαλιστικά συμπτωματικόν που αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο: η απελευθέρωση από το μνημόνιο θα επέλθει 200 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους! Σα-τα-νι-κόν!)

Πείτε μου λοιπόν, πως να αντιμετωπίσω μετά την καθημερινότητα; Με τι ψυχική δύναμη; Η πρόσφατη απεργία των δημοσιοκάφρων άλλωστε ήταν μόνο 24 ωρών και δυστυχώς δεν συνεδεύτηκε από τους ταρίφες. Μιλάμε ότι τα χτυπήματα είναι ατελείωτα. Να δω πόσα άλλα θα πρέπει να αντέξω...

13 σχόλια:

Sophia είπε...

Όχι τίπτις άλλο, αλλά διαβάζω τώρα το τρίτο μιας ωραίας πενταλογίας του Νeal Asher, και μόλις διάβασα το αυτό περί βακτηριδιών, έκανα ένα ωραίο κονέ με Jain technology! Χαχαχα, λες ο Dan Brown και ο Frank Schätzing να είχανε inside info? :-P

αθεόφοβος είπε...

Αυτός ο ταλαίπωρος με το κλαρίνο δεν σκέφτηκε, πριν να το ξαναβάλλει στο στόμα του, τι έχει βάλει η Τζούλια προηγουμένως στο δικό της στόμα; :))

ESKARINA είπε...

Αυτό με τη λίστα των μεγάλων στοχαστών, με έπιασε και εμένα εξαπίνης, την ώρα που οδηγούσα και κόντεψα να τρακάρω!!!

Η Τζούλια και το κλαρίνο, πάλι μου έρχεται πολύ φυσικό, κάτι όπως λέμε ο Τζακ και η φασολιά...

Για το βακτηρίδιο δεν έχω ενημερωθεί ακόμη δεόντως, οπότε επιφυλλάσσομαι.

And last but not least! Η επιμήκυνση! Επιτέλους, πλέον όλοι ξέρουμε ότι η επιμήκυνση λειτουργεί! Διότι, ας μην κρυβόμαστε, όλοι αμφισβητούσαμε την αποτελεσματικότητα της. Δυστυχώς όμως επιμηκύνθηκε το χρέος (τελικά σε όλα τα πράγματα το μέγεθος μετράει!). Καλοφάγωτο λοιπόν! (το έχω πονοκέφαλο άραγε πιάνει σε αυτή την περίπτωση; )

ESKARINA είπε...

A! και ποιος είναι ο Μητσάρας;

Hades είπε...

@Σοφία
Κατ'αρχήν ο Dan Brown έχει πάντα δίκιο (όπως και ο Τσακ Νόρρις άλλωστε).
Για πληροφορίες εκ των έσω δεν ξέρω, αλλά για φαντασία εκ του μη χέσω, σε διαβεβαιώ απόλυτα... :)

@Αθεόφοβο
Πάρα πολύ σωστός! Εξαιρετικός!
Θέλω να πιστεύω ότι μετά το πέταξε απευθείας! :):):):)

@Eskarina
Όου, νόου... Κι εσύ τέκνον Βρούτισσα; Δεν ξέρεις τον Μητσάρα;;;; Αυτό κι αν ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη...
Να υποθέσω ότι ούτε φυσιογνωμικά σου λέει κάτι και θες και διευκρινίσεις, ε;

Παρεμπιπτόντως, ο συνειρμός Τζούλιας-κλαρίνου και Τζακ-φασολιάς ήταν πολύ καλός! :):):)

Α, και να μην ξεχάσω το βασικότερο: επιτέλους καταρρίφθηκε ο μύθος ότι το μέγεθος δεν μετράει. Κι όσον αφορά τον πονοκέφαλο, μη φοβάσαι. Πιάνει. Απλά αντί να σε πιάνει πριν, σε πιάνει μετά... :)

ESKARINA είπε...

Τσου, ούτε φυσιογνωμικά μου λέει κάτι .. προφανώς δεν θέλω διευκρινίσεις, ενταντικό φροντιστήριο χρειάζομαι ε;

Γιατί καταρρίφθηκε ο μύθος; (κι άλλο φροντιστήριο ενόψει...!). Αυτό με τον πονοκέφαλο μετά, το κατάλαβα. Το προηγούμενο έφτανε μέχρι τις αμυγδαλές, ενώ το καινούργιο μέχρι τον εγκέφαλο, ε; ε;

Hades είπε...

Eskarina κανόνισε γιατί θα μου ανέβει η πίεση. μα δεν ξέρεις τον Μητσάρα που είναι πάντοτε πίσω από όσους έκαναν δηλώσεις μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες;;;; Μπορεί να τον έβλεπες και 4-5 φορές στην ίδια αγωνιστική! Σε λίγο θα μου πεις και ότι δεν ασχολείσαι με ποδόσφαιρο εν έτει 2010, 2 μόλις χρόνια πριν από την καταστροφή των πάντων!

Μια καταστροφή που απ'όσο βλέπω προσπαθείς να επισπεύσεις κιόλας! Γιατί καταρρίφθηκε ο μύθος;;; Μα αν είναι δυναμόν!!! Αμφισβητείς την εξπαίρ του είδους; Δεν είδες πως αντέδρασε όταν πληροφορήθηκε ότι κυκλοφορούν και μικρά; Απορώ πως δεν λιποθύμησε κιόλας.

ΥΓ. Περί διαπίστωσης εισόδου έως τις αμυγδαλές/εγκέφαλο θα συμφωνήσω, με την δυστυχή προσθήκη ότι δεν θα μας το φορέσουν από το στόμα, αλλά από τον κώλο, πάντοτε στα πρότυπα της οικονομικής θεωρίας που συζητούσαμε στο βλόγι σου τις προάλλες. Μην πηγαίνει στο πονηρό το μυαλό μας.

sonora είπε...

Μια μόνο κουβέντα.Σε συμπονώ.

Conko είπε...

Επί του 1ου Κτυπήματος: Ακόμα πάλλομαι από Εθνικήν Υπερηφάνειαν!

Επί του 2ου Κτυπήματος: Διατί το κλαρίνο στα χέρια της Τζούλιας δεν επιμηκύνθηκε; Αν καταλάβω ότι η αιθερομαγνητοηλεκτροβαρυτική επίδραση της Θώδη στο όργανο υπήρξε ισχυρότερη εκείνης της Τζούλιας θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο...

Επί του 3ου Κτυπήματος: Υποκλίνομαι! Να χρησιμοποιηθεί πάραυτα για την ερμηνεία του φαινομένου που περιγράφεται στο κτύπημα νούμερο δύο.

Επί του 4ου Κτυπήματος: Μέχρι της οριστικής τοποθετήσεως, αξιολογήσεως και ερμηνείας του θέματος από τον Πειραιώς Σεραφείμ, ημείς ουδέν αναγνωρίζουμε και ουδέν αποδεχόμεθα!

Επί του 5ου Κτυπήματος: Κάποιοι μου φαίνεται ότι εκτός από κλαρίνα, παίζουν και με τα μνημόνια αλλά όταν η Θώδη δεν είναι μπροστά.

Ζαλίστηκα...

Hades είπε...

@dona
Άσε με στον πόνο μου σε παρακαλώ, με έχουν σμπαραλιάσει... :)

@conko
Κοίτα, για να μην λέμε κι ό,τι θέλουμε πια διότι καλό το χούμορ δε λέω, αλλά η πραγματικότις είναι ότι η ανάδειξι του Ζορζ εις τους 100 μεγάλους στοχαστές είναι αναφανδόν η δικαίωσι του ελληνικό πνεύμα και πολιτισμός. Χιλιάδες χρόνια κόπων, φιλοσοφίας και εσωτερισμού βρίσκουσι την λύτρωσι εις αυτό το αγγελικό πρόσωπο του Γ... ερχμ, ντάξει, το κόβω γιατί θα πάθεις κανά εγκεφαλικό στο τέλος... :):):)

Conko είπε...

Παρότι είμαι εις ηλικίαν εμφράγματος, το ότι εις κοτζάμ Νταβούτογλου αντιπαρέθεσε κοτζαμάν Δρούτσα, μου δίδει ελπίδα και για τα επόμενα 10^87 έτη θα νιώθω ασφαλής. Από τι δεν γνωρίζω, αλλά τι σημασίαν έχει;

Zaphod είπε...

Ψυχραιμια!!!!

Που τον βρηκες αυτον τον Τσόλκα ρεεεε

Hades είπε...

@conko
Αυτό που λες ισχύει. Γι'αυτό στείλαμε για συμπαράσταση Δραγώνα και Ρεπούση για να μην νοιώθει μόνος του κι αυτός. Άλλωστε έχουμε πλεόνασμα σε μέγιστα μυαλά και θα ήταν εγωϊστικό να τα κρατούσαμε όλα για την πάρτη μας.

@zaph
Που τον βρήκα, ε; Αν σου πω ότι έπεσα από την Ακρόπολη και βρήκα πορτοφόλι θα με πίστευες; Ε, κάπως έτσι, στο τελείως άσχετο... :):):)