Σελίδες

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Άδειος Βασίλης έρχεται...

φέτος μας καταδέχεται...
Όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή φέτος όχι μόνο έμεινε χωρίς δουλειά, αλλά του μείωσαν και τη σύνταξη με παράλληλη αύξηση των εργασιακών ετών (τώρα πως συνδυάζεται η ανεργία με την αύξηση ορίων ηλικίας, είναι ένας σοσιαλιστικός γρίφος που αδυνατώ να επιλύσω). Γι'αυτό και μιας και είναι πιθανό να έρθει για τη βοήθειά μας, ας βάλουμε κανά δωράκι στην κάλτσα, ας του δώσουμε εμείς χαρά φέτος. Ντάξει, η κάλτσα μπορεί να είναι τρύπια καθ'όσον παλιά, μιας και τις καινούριες τις πήρες το pasok στο πλαίσιο φορολόγησης ειδών υπερπολιτελείας, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.

Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα (ελληνιστί Μαίρη-οι-τρεις-μας) και καλές γιορτές σε όλους. Ελπίζω να μην σας έχει πιάσει η κλασική μελαγχολία των εορτών γιατί θα σας μαλώσω. Θα έρθει και φέτος το οινόπνευμα των Χριστουγέννων άλλωστε για να τα βάλει όλα στην θέση τους.

Ειδικότερα όμως, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς καλές γιορτές σε όλους τους αναξιοπαθούντες της χώρας, ξεκινώντας από τους πολιτικοί.
Κατανοώ το δράμα τους. Τόσα χρόνια με το δάχτυλο στο μέλι, και τα πράγματα έχουν ζορίσει τόσο πολύ που όχι μόνο δεν είναι τόσο εύκολο να κάνουν τις κραιπάλες του παρελθόντος, αλλά θα πρέπει να νομοθετούν και για ασταμάτητα νέα μέτρα κιόλας. Τραγωδία. Ιδίως αυτοί οι βουλευτές του pasok που με βαριά καρδιά ψήφισαν τον προϋπολογισμό ενώ δεν ήθελαν (λες και δεν θ'αλλάξει δεκαοκτώ φορές μέσα στο 11), μου ράγισαν την καρδιά από το δράμα τους. Ο θεός να μας κόβω χρόνια να τους δίνω αιώνες για να συνεχίσουν να μας κλέβουν και μετά εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. Το ότι αυτή θα συμπέσει με την εξαφάνιση της χώρας και του ελληνικού πληθυσμού φυσικά είναι τεχνικό προβληματάκι, του οποίου τη λύση επεξεργάζεται το οργαζμαδόν υπερπαραγωγικό κυβερνητικό επιτελείο. Εννοείται δε, ότι θα ήθελα πολύ να κάνω ειδική αναφορά στον υπερπαραγωγικό πολιτικό ανήρ Πάγκαλο, αλλά έτσι όπως έχω δει να απαντάει σε όλον τον κόσμο τον τελευταίο καιρό, φοβάμαι μην δω κανά μέηλ κι εγώ οπότε θα το αφήσω. Ας αφήσει και κανάν άνθρωπο αναπάντητο άλλωστε...

Καλές γιορτές επίσης σε όλους τους μεγαλοκαρχαρίες. Είναι δράμα να έχεις του κόσμου τα εκατομμύρια και να βλέπεις να μειώνονται ή να κάθονται δίχως να μπορείς να κάνεις το παραμικρό για να τα αβγατίσεις. Φυσικά, ολοένα και περισσότεροι κοινοί συμπολίτες μας (ήτοι η πλέμπα) πέφτουν στα νύχια της ανέχειας, αλλά αυτοί ας πρόσεχαν.

Καλές γιορτές και στους συνδικαλιστές μας. Ακόμη και μέσα στις γιορτές εργάζονται σκληρά προκειμένου τα εργασιακά μας ζητήματα να πηγαίνουν σταθερά από το κακό προς το απείρως χειρότερο (κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες). Και δεν θέλω κακεντρέχειες του στυλ "μα γι'αυτό πάνε στο χειρότερο" διότι θα σας τσιμπήσω το μάγουλο. Οι συνδικαλιστές είναι φίλοι μας (όπως και πάλαι ποτέ οι Γερμανοί άλλωστε) και θέλουν το καλό μας.

Καλές γιορτές και σε όλους εμπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, απερχόμενους και μη! Ο μόχθος με τον οποίον έχουν στολίσει αρκετές πόλεις με χριστουγεννιάτικα σκουπίδια προς διατήρηση του εορταστικού κλίματος είναι λίαν συγκινητική. Μόνο προσοχή: μην μπερδευτείτε, διότι δεν είναι όλα τα σκουπίδια διακοσμητικά. Κάποια είναι τα δώρα σας, τα οποία πρέπει να ανοιχθούν κατά τις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις, δηλαδή μετά την έλευση του Άδειου Βασίλη. Επίσης, κάποια άλλα είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι φέτος αποφάσισαν να τα περάσουν στον δρόμο! Ευτυχώς που έχουμε και την τοπική αυτοδιοίκηση...

Καλές γιορτές και σε όλα τα μέσα μαζικής εξημέρωσης βεβαίως, βεβαίως! Μιλάω για εκείνα που εδώ και μήνες έχουν βαλθεί να μας πείσουν πόσο καλό για τη χώρα θα είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε κώλο για καμιά εικοσαετία επιπλέον, όταν εκείνοι παραμένουν διαχρονικά στην απ'έξω ενόσω διαμαρτύρονται ότι τους μειώνονται τα έσοδα. Όχι, για το πόσες ειδήσεις διαστρεβλώνονται και αποκρύπτονται, λόγος ουδείς ως θέμα ανάξιον. Ξέχωρα απ'αυτό, έχουμε και του κόσμου τις εκπομπές με φαγητά φέτος, λίγο το'χετε; Μπορεί να μην έχετε λεφτά να αγοράσετε φαγητό της προκοπής φέτος τα Χριστούγεννα, όμως θα έχετε τη δυνατότητα να τα δείτε από την τηλεόραση! Ακόμη και με τα λεφτά σας πολλές φορές, όταν μιλάμε για την γνωστή κραιπαλοειδή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης που παρουσιάζει γνωστός ηθοποιός.

Καλές γιορτές και σε όλα τα καρτέλ της χώρας, ιδίως των τροφίμων! Δεν ξέρω αν το ακούσατε, αλλά φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι κατά (...κρατηθείτε...) 7 ολόκληρα ευρώ φθηνότερο! Ο σοσιαλισμός επιτέλους δικαιώνεται. Φυσικά ουδείς θα σας πει ότι το φετινό εορταστικό τραπέζι φθήνηνε επειδή ακρίβηναν όλα τα προϊόντα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λεφτά για γαλοπούλα, οπότε στην σούμα βγαίνει πιο φθηνό από πέρσυ έστω και δίχως γαλοπούλα.

Καλές γιορτές και στους εργοδότες, αυτούς τους αγίους ανθρώπους που με πόνο ψυχής είτε σε απολύουν, είτε σου δίνουν μηνιαίο μισθό που μετά βίας αρκεί για μια βδομάδα (αν δεν μένεις στο ενοίκιο δηλαδή) τον οποίον είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς για να μην σε απολύσουν, κι όλα αυτά στο όνομα της ρημάδας της κρίσης, λες και προ πενταετίας την ίδια κρίση είχαμε...

Καλές γιορτές και εις το θεοσέβαστο ιερατείο της χώρας, αυτό που με τόση σπουδή κι αγάπη αγκαλιάζει τον κόσμο που υποφέρει, αν και κυρίως ψυχολογικά. Διότι ως προς το πιο υλικόν, έχει να πάρει μετοχές στην ΕΤΕ, να ασχοληθεί με τα ζητηματάκια της Σιβιτανιδείου, να αγοράσει κανά νέο αμυθήτου περιουσίας ακίνητο ή να κάνει καμιά ανταλλαγή με το δημόσιο κ.ο.κ., με αποτέλεσμα λεφτά για το ποίμνιο να μην περισσεύουν ούτε για πλάκα. Δεν πειράζει, καλή καρδιά κι ο παράδεισος είναι κοντά.

Και φυσικά -πως θα μπορούσα να το ξεχάσω;- χρόνια πολλά στον σωτήρα μας, τον εθνικό μας ευεργέτη το ΔΝΤ, το οποίο ήρθε να μας σώσει από το φιλελληνικό του αίσθημα! Το ότι οι όροι του είναι ληστρικοί και ταυτόχρονα έχουμε υποθηκεύσει κυριολεκτικά ολόκληρη τη χώρα υπό αντίξοες δεσμεύσεις που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε, είναι μια άλλη ιστορία. Το σημαντικό είναι ότι το ΔΝΤ ήρθε για να σώσει τους πολιτικοί και τους μεγαλοκαρχαρίαι από την χρεωκοπία, κάτι για το οποίο θα πληρώσει ο λαός (ήτοι η πλέμπα) όπως οι νέοι, οι συνταξιούχοι, τα ασθενή κοινωνικά στρώματα κλπ. Αυτά όμως έχουν μικρή σημασία.

Ξέχασα κανέναν; Ίσως κάποιους...
Σίγουρα πάντως δεν ξέχασα τους ασθενείς ήπατος (διπλό λίνκ) που ως σκουλίκια και καθάρματα καλό θα ήταν να μας αδειάσουν τη γωνιά και δη, συντόμως. Επίσης κι εκείνα τα βάρη της κοινωνίας του ηλικιωμένους που ως θεία δίκη θα μείνουν γιορτάρες μέρες στον δρόμο, δείχνοντας ότι το ελληνικό κράτος Πρόνοιας ξέρει να ανακαλύπτει και να τιμωρεί τους κλέφτες και τους απατεώνες. Επίσης, καμία ευχή προς τους ανέργους, όχι μόνο επειδή αποτελούν βάρος στον προϋπολογισμό αλλά κι επειδή θα αυξηθούν υπέρμετρα μέσα στο προσεχές έτος (εν ολίγοις, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πόσοι είναι, θα τους ευχηθούμε κιόλας;). Και φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για κάτι ρεμάλια τύπου πολύτεκνοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, αστέγους κλπ. Ε, όχι και να ευχόμαστε σε ανθρώπους που τολμάνε να εγείρουν και ζητήματα φοροαπαλλαγών ή περαιτέρω φροντίδας. Αίσχος.
Νομίζω τα βάλαμε στη θέση τους τα πράγματα...

Οπότε ας σας ευχηθώ κι εγώ πιο προσωπικά τώρα, καλές γιορτές σε όλους και με το καλό να μας μπει (που θα μπει και βαθειά κιόλας) η νέα χρονιάχ-βαχ.
Η ανάρτηση ίσως να μην είναι η τελευταία του έτους, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Προσπαθείστε τουλάχιστον να μην χάνετε ούτε το χαμόγελό σας, ούτε την αισιοδοξία σας. Αρκετά μας έχουν κλέψει όλα τα καθάρματα, ας μην μας κλέψουν και αυτά...
Καλές γιορτές!

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ καλό κείμενο. Και τόσο αληθινό. Πρώτη φορά η Νέα Χρονιά δε συνοδεύεται από ελπίδα. Αυτή χάθηκε μέσα στο λαϊκισμό, τη δημοσιογραφική τιποτένια φενάκη της ενημέρωσης και τα κυβερνητικά μέρα.

Κώστας είπε...

Χρόνια Πολλά ρε Άδη!
Λπίζω να περνάς τέλεια τις "άγιες" τούτες μέρες!

Hades είπε...

@Δείμο
Δυστυχώς, φίλτατε, την ελπίδα μοναχοί μας θα πρέπει να τη δημιουργήσουμε. Τελείως μόνοι όμως.

@Κώστα
Τώρα αν σου πω το τι γαμωσταυρίδι ρίχνω σχεδόν... παραδοσιακά τέτοιες μέρες δεν θα με πιστέψεις... Χρόνια πολλά και σε'σένα Κώστα! :)

Κώστας είπε...

Γιατί ρε συγχίζεσαι τέτοιες μέρες?
Λόγω δουλειάς ή επειδή σε ξυπνούν τα καλόπαιδα για να σου πουν τα κάλαντα?

Hades είπε...

Μπα, τα κάλαντα δεν με ενοχλούν, άσε που είναι και μέρος της παράδοσης των ημερών. Απλά επειδή τέτοιες μέρες πολλούς τους πιάνουν πολλά και διάφορα, θεωρούν ως μέσον εκτόνωσης το να την πέφτουν στα δικά μου νεύρα και όπως καταλαβαίνεις έχουμε... σύγκρουση συμφερόντων... :):)