Σελίδες

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Επαιτειακός Καζαμπούμπους 2011

Ως πασίγνωστον Καζαμπούμπου δεν γράφω παρά σπανίως. Και κάτι τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις είναι που νοιώθω το βαρύ χέρι της ιστορίας να μου υποδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες μου. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μόλις ένα έτος απόσταση από το 2012, που είναι ως πασίγνωστον το έτος της Καταστροφής του Κόσμου που ως εξίσου πασίγνωστον δεν θα λάβει χώρα, οπότε πρέπει να οργανωθούμε λίγο. Πάμε λοιπόν...

(Προσοχή, ακολουθούν σοβαρές πολιτικές -και όχι μόνο- προβλέψεις).

Ιανουάριος
Το έτος μπαίνει ευοίωνα μιας και οι εξαγγελίες περί ανόδου της ελληνικής οικονομίας συνοδεύονται από την αύξηση των σπρεντ κατά 150 μονάδες φθάνοντας τις 1030, πράγμα λογικό κι αναμενώμενο. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζορζ pasok, προαναγγέλει νέα μέτρα καθ'όσον η οικονομία ναι μεν πάει σφαίρα αλλά τα νέα μέτρα τα απαιτεί το ΔΝΤ, το οποίο για δυσχιλιοστή φορά δηλώνει άγνοια επί του ζητήματος. Τελικώς τα νέα μέτρα τα λαμβάνουμε για να περνάει η ώρα κατά πως φαίνεται μιας και δεν τα ζητάει κανείς, αλλά εμείς καλού κακού προετοιμαζόμαστε για τυχόν επιθέσεις κερδοσκόπων αλλά και για να μπούμε στο μάτι της Μέρκελ. Ξεκινάει συζήτηση στο Κοινοβούλιο για μείωση του βασικού μισθού στο ήμισυ, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης ξεκινάνε οι διαδικασίες ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του κλεισίματος των ανοικτών... Επίσης, ξεκινάει και η μεγάλη διαδικασία συγχώνευσης των κρατικών υπηρεσιών και ΔΕΚΟ: σε πρώτη φάση συγχωνεύονται το ΙΚΑ με τον ΟΣΕ και τις Εφορίες.

Φεβρουάριος
Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με νέα (αραβική, όχι αράπικη) διεύθυνση πλέον ξεκινάει το νέο πρόγραμμα ναυπήγηση πλοίων (γαλέρες, που προορίζονται για τον κόσμο). Η μίσηζ Ντιαμαντόπουλος προαναγγέλει το κλείσιμο των σχολείων καθ'όσον το επίπεδο είναι τόσο χαμηλό που αποτελεί προσβολή για όλους μας το να έχουμε τέτοια. Πλέον η δωρεάν εκπαίδευση θα γίνεται από την τηλεόραση, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο. Εν όψει του κλεισίματος της πρώτης τριμηνίας του έτους, η τρόικα στέλνει την αντιπροσωπεία της για να ελέγξει την πορεία. Οι τροϊκανοί μένουν σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο και απολαμβάνουν την τραντίσιοναλ γκρηκ χοσπιτάλιτυ, δείχνοντας ότι έχουν αρχίσει να εγκλιματίζονται. Ο Υπουργός Οικονομίας υποβάλλει προς ψήφιση 651 νομοσχέδια τα οποία ασχολούνται με 982 διαφορετικές υποθέσεις, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οι βουλευτές του pasok εξεγείρονται μην μπορώντας άλλο εμπαιγμό καθώς και απομάκρυνση από τις σοσιαλιστικές ρίζες και ως εκ τούτου, τα ψηφίζουν όλα. Η συγχώνευση των κρατικών οργανισμών συνεχίζεται: ΟΠΑΠ και Αττικό Μετρό συγχωνεύονται μαζί με την Αγροτική Τράπεζα: η νέα ΔΕΚΟ που προκύπτει και ως πλήρως εξυγιαμένη είναι έτοιμη προς χάρισμα πώληση ονομάζεται ΠΕΟΣ (Ποδοσφαιρική Ενδοτραπεζική Οργάνωση Σιδηροδρόμων). Τα σπρεντ φτάνουν τις 1120 μονάδες ως δείγμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει ότι θα βγούμε από το ευρώ. Η Πορτογαλία ξεκινάει διαδικασίες εξόδου από το ευρώ.

Μάρτιος
Χαράς ευαγγέλια. Εν όψει της τέταρτης δόσης του δανείου ο Ντομινίκ Στρος-Καν δηλώνει απολύτως ικανοποιημένος με την πορεία της οικονομίας και εκφράζει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα επιπρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για την περίσταση. Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει αγανακτισμένος ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Καλά νέα και από το μέτωπο της ανεργίας, η οποία πλέον μετά την αρχική της εκτίναξη στο 19,5% έχει μειωθεί αισθητά: τα νέα της επίπεδα βρίσκονται στο 8,5% μιας και η διαφορά είτε έχει μεταναστεύσει σε άλλες χώρες, είτε έχει αποβιώσει μέσα σε κανάν κάδο απορριμάτων. Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει απηυδησμένος από την ωμότητα των κυβερνητικών μέτρων και δηλώνει ότι αν η Κυβέρνηση δεν υιοθετήσει άμεσα το πρόγραμμά του για έξοδο από την κρίση σε 2 μήνες, θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να κοκκινίσει. Η δήλωση του προέδρου προκαλεί αναβρασμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, οι βουλευτές του οποίου κάνουν λόγο για προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης. Ο Καρατζαφέρης ζητάει επειγόντως εξεταστική επιτροπή για να αποφανθεί αν υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην όλη ιστορία. Η Δραγώνα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση Ντιαμαντόπουλος να κλείσει τα σχολεία και τονίζει ότι αυτό αποτελούσε προσωπικό της στοίχημα που καρπώθηκε η Υπουργός. Οι συγχωνεύσεις των ΔΕΚΟ και λοιπών οργανισμών συνεχίζονται, αυτή τη φορά με ΟΔΙΕ, Πολεοδομία και το Λαϊκό Νοσοκομείο. Τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία οδηγούν τα σπρεντ στις 1410 μονάδες βάσης. Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένα βήμα από το να γίνει ισχυρά οικονομία.

Απρίλιος
Ο μήνας ξεκινάει με τα νέα μέτρα που είχε φιαψεύσει για 95η φορά ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Εν μέσω πολιτικού αναβρασμού 3 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συνολικού ποσοστού 0,004% απειλούν με αποχώρηση από το κόμμα, και ο Τσίπρας αναγκάζεται να κάνει πίσω για να μην χάσει το 0,004% και μείνει εκτός Κοινοβουλίου. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του pasok ανακοινώνει ότι ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από τα όρια που προέβλεπε το μνημόνιο και πιο συγκεκριμένα στο 1,28%. Το γεγονός ότι αυτό συνέβη επειδή έχει κλείσει το 90% των καταστημάτων, ενώ ταυτόχρονα δεν αγοράζει κανείς, παραβλέπεται ως τεχνική λεπτομέρεια. Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για αντιλαϊκά μέτρα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο αντεργατικό προτσές και το λούμπεν προλεταριάτο σε ελληνικά απταιστότερα και από του πρωθυπουργού, και αμέσως μετά απολύει και τους υπολοίπους εργαζομένους της τυποεκδοτικής. Εντωμεταξύ τα συνδικάτα προαναγγέλουν μεγάλη απεργία για την εργατική πρωτομαγιά με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός γίνεται αποδέκτης έντονης δυσφορίας από μεγάλο μέρος των βουλευτών του αναφορικά με τις κυβερνητικές επιλογές κι έτσι αποφασίζει να αυξήσει τη βουλευτική αποζημίωση κατά 45% και ταυτόχρονα να προσλάβει με φωτογραφικό ΦΕΚ 1200 άτομα ως υπαλλήλους της Βουλής. Τέλος, διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ομολογούν για πρώτη φορά ότι πιθανώς να είχαν σφάλει αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ως εκ τούτου τα σπρεντ φτάνουν τις 1470 μονάδες. Ο κύριος Πεταλωτής διαψεύδει ότι βρισκόμαστε στο έτος 2011. Η Μέρκελ δηλώνει ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη. Η Ισπανία ξεκινάει διαδικασίες εξόδου από το ευρώ. Η Τουρκία στέλνει διάβημα στην Ελλάδα για παραβίαση των χωρικών της υδάτων, καθόσον εθεάθη ελληνική φρεγάτα να πλέει έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Μάιος
Τεράστιας έκτασης επεισόδια σημαδεύουν την απεργία της εργατικής πρωτομαγιάς,. Στις κινητοποιήσεις (οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν μεγαλειώδεις) συμμετείχε πάνω από 82.000 κόσμος, τμήμα του οποίου πήρε στο κατόπι τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως, ο οποίος προς έκπληξη όλων έτρεχε σαν κατοστάρης και τελικώς την γλύτωσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έλαβε για πρώτη φορά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις, απλά στην συνέχεια και από συνήθειο έσπασε στο ξύλο μερικές δεκάδες περαστικών αλλά και διαδηλωτών, καθώς ταυτόχρονα τους έλουζε στα χημικά. Στον εισαγγελέα προσήχθησαν 35 ηλικιωμένοι και 41 ανήλικοι με τις κατηγορίες της τρομοκρατικής ενέργειας και της φθοράς δημοσίου περιουσίας. Την υπεράσπισή τους προσφέρεται να αναλάβει δωρεάν γνωστός ποινικολόγος: μόλις ακούνε το όνομά του, παραιτούνται όλοι από το δικαίωμά τους για δικηγόρο και δηλώνουν ένοχοι. Εντωμεταξύ κρυφή δημοσκόπηση διοχετεύεται τεχνηέντως στον τύπο και ταράζει τα νερά: σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων, το 86% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει εκλογές άμεσα, το 97% ότι δεν εμπιστεύεται κανένα από τα 2 μεγάλα κόμματα, το 79% ότι δεν εμπιστεύεται ούτε τα μικρά και τέλος, το 78% ότι θα ξαναψηφίσει τα 2 μεγάλα κόμματα. Άμεσα απαντάει η Ντόρα Μπακογιάννη ότι η δημοσκόπηση ήταν στημένη προκειμένου να ανακόψει την ανοδική πορεία του κόμματός της προς την εξουσία και κατακεραυνώνει όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες ουδέποτε υπήρξε προεξέχον στέλεχος. Η καγκελάριος Μέρκελ μιλάει για πρώτη φορά με κολακευτικά σχόλια για την ελληνική οικονομία, και τα σπρεντ εκτινάσσονται στις 1575 μονάδες βάσης κατά συνέπεια γνωστός οικονομολόγος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ μεταφέρεται επειγόντως στην εντατική. Επόμενος στόχος των κερδοσκόπων η Ιταλία. Συγχωνεύσεων συνέχεια, αυτή τη φορά με το Λιμενικό Σώμα, την ΕΜΥ και τον Κώστα Καραμανλή τον Ανεπαρκή (καθ'όσον εθνικό κεφάλαιο, μην ξεχνιώμαστε). Τέλος, αναλαμβάνει πρόεδρος στον Παναθηναϊκό ο Λεωνίδας Κύρκος.

Ιούνιος
Κοινωνικός αναβρασμός επικρατεί παντού. Ο πρωθυπουργός αφουγκραζόμενος το κλίμα δίνει εντολή στους υπουργούς του να πάνε διακοπές για να ξεκουραστούν, καθ'όσον έχουν εργαστεί σκληρά τόσο στην αποδόμηση όσο και στην σοδόμηση της χώρας. Ο ίδιος προαναγγέλει ότι φέτος θα βελτιώσει το ρεκόρ του και θα πάει διακοπές για 50 μέρες. Σκηνές διάλυσης επικρατούν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας: τα λεωφορεία έχουν να λειτουργήσουν εδώ και 4 μήνες λόγω απεργιών, ο ηλεκτρικός και το μετρό βρίσκονται σε πλήρη ακινησία ένεκα έλλειψης ανταλλακτικών, ενώ στα νοσοκομεία οι γιατροί συνεχίζουν για ένατη εβδομάδα την επίσχεση εργασίας ισχυριζόμενοι ότι η κρίση τους έχει πλήξει τα εισοδήματα από φακελάκια. Και μέσα σ'όλα ξαναχτυπά ο Αλαβάνος με την προφητική δήλωση "Είναι σαφές ότι ο λαός αποδοκιμάζει διότι αν δεν αποδοκίμαζε τότε δεν θα είχε αποδοκιμάσει, η αποδοκιμασία όμως πρέπει να μας κάνει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας πριν υπάρξει αποδοκιμασία. Θα τα ξαναπούμε στην κλήρωση...". Όπως είναι προφανές, η τοποθέτηση αυτή προκαλεί αμηχανία σε όλο το πολιτικό τοπίο της χώρας και προαναγγέλει εξελίξεις. Ο Τσίπρας εκμεταλλεύεται την αναμπουμπούλα και ζητάει εκλογές. Σαμαράς, Μπακογιάννη και Κουβέλης υπερθεματίζουν, ενώ η Παπαρήγα συνηθισμένη στην αντίδραση δηλώνει ότι οι εκλογές θα κάνουν κακό στον τόπο. Σιγή ιχθύος τηρεί ο Καρατζαφέρης καθώς και ο Δημαράς με το νέο του κόμμα που δηλώνει στο περιθώριο ότι νοιώθει έτοιμος να κυβερνήσει, ενώ οι Οικολόγοι δηλώνουν έτοιμοι σε ενδεχόμενο συνεργασίας για σχηματισμό κυβέρνησης. Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται και τα σπρεντ φτάνουν τις 1618 μονάδες βάσης.

Ιούλιος
Από τις απεργίες έχουμε περάσει στις αεργίες μιας και η κυβέρνηση αγνοείται στις παραλίες. Στις κατηγορίες ότι κι εδώ που ήταν πάλι δεν έκανε τίποτε έρχεται ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θ. Πάγκαλος, ο οποίος προκαλεί θύελα αντιδράσεων με τη δήλωσή του "μαζί τα ξύναμε". Ο πρωθυπουργός βγάζει από την πρωθυπουργική του σαιζ-λόγκ διάγγελμα από παραλία της Κέρκυρας με το οποίο ζητάει από τον ελληνικό λαό να συνεχίσει τις θυσίες προκειμένου το έργο της αναδόμησης της χώρας να ολοκληρωθεί. Τόνισε ότι τα ποσοστά ανεργείας 59% δεν θα τον πτοήσει καθώς και ότι αισθάνεται ακόμη περισσότερο αναρχικός και σοσιαλιστής. Επίσης δήλωσε ότι για το έλλειμα που στο ενδιάμεσο έχει φτάσει στο 1580% του ΑΕΠ (μιας και το ΑΕΠ έχει συρρικνθεί κατά 958%) είναι προϊόν της ανώριμης κι ανεύθυνης διακυβέρνησης της ΝΔ. Από την συγκίνηση και την οδύνη του, χύνει κατά λάθος το κοκτέιλ σανράιζ που έπινε. Εντωμεταξύ οι εκπρόσωποι της τρόικας ψάχνουν εναγωνίως την κυβέρνηση ήδη εδώ και 5 βδομάδες, ενώ αναγκάζονται να βγάλουν και amber alert διερωτώμενοι αν η Ελλάδα θέλει να λάβει την πέμπτη δόση του δανείου. Ταυτόχρονα ο Ντομινίκ Στρος-Καν δηλώνει ότι το ΔΝΤ προτίθεται να παραμείνει στην Ελλάδα για να συνδράμει με την πολύτιμη βοήθειά του έως το 2035. Τα σπρεντ φτάνουν τις 1699 μονάδες βάσης.

Αύγουστος
Εμφάνιση σοκ του Υπουργού Οικονομικών μέσα στο κατακαλόκαιρο. Σε μία κρίση ειλικρίνειας ο κύριος Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ότι οι πολίτες περνάνε πολύ δύσκολα πλέον γι'αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Ως εκ τούτου, ανακοινώνεται αύξηση της φορολογίας από το 23 στο 39%, διπλασιασμός της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, περικοπές μισθών και συντάξεων κατά 70%, αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων καθώς και τριπλασιασμός των τιμολογίων της ΔΕΗ. Παράλληλα ορίζεται πλαφόν στην κατώτατη τιμή ψωμιού στα 10 ευρώ το μισό κιλό. Επίσης, προαναγγέλεται και νέα περαίωση για όσους δεν είχαν περαιωθεί με την προηγούμενη, κατά την οποίαν οι φοροφυγάδες αλλά και όσοι επιθυμούν να κλείσουν τα βιβλία τους οριστικά πρέπει να υποστούν τρία χαστουκάκια στον πισινό και να πληρώσουν ένα παράβολο των 10 ευρώ. Από τα νέα μέτρα η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα βάλει στα ταμεία της 187.175.398.992.185 ευρώ. Κατά τα λοιπά, όλοι έχουν πάει για τα μπάνια τους, απλά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές τα μπάνια γίνονται στην μπανιέρα. Επίσης, από το πουθενά γίνεται μια μυστηριώδης δήλωση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ. Και σα να μην έφτανε αυτό, βγαίνει και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, σύμφωνα με το οποίο ο κύριος Χριστοφοράκος έστελνε μόνος του χρήματα αλλά δεν τα παραλάμβανε κανείς, ποτέ. Τα σπρεντ πλέον βρίσκονται στις 1746 μονάδες βάσης. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ευχαριστεί δημοσίως τον πρωθυπουργό για την κατανόηση των θέσεων της γείτονος χώρας.

Σεπτέμβριος
Οι Υπουργοί έχουν αρχίσει σιγά, σιγά να επανέρχονται στις θέσεις τους αλλά ο πρωθυπουργός αγνοείται ακόμη. Τα άσχημα νέα όμως έρχονται από τους τοποτηρητές του ΔΝΤ, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από το έδαφος που χάθηκε το τελευταίο δίμηνο και απαιτούν νέα μέτρα. Ο Υπουργός Οικονομικών σπεύδει να τα υλοποιήσει με χαρά! Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τελικώς στην χώρα έχει αρχίσει να επέρχεται ομοιογένεια και ομοψυχία: το 90% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργοι, ενώ περί το 65% είναι άστεγοι. Από το υπολοιπόμενο 35%, το 28 μένει σε σπίτι δίχως ρεύμα, ενώ το υπόλοιπο 7 το κυνηγάνε οι τοκογλύφοι και οι τράπεζες και ως εκ τούτου αγνοείται η τύχη του. Παράλληλα, οι αγορές των μεγάλων πόλεων έχουν κλείσει αφού έχουν μείνει μόλις ελάχιστα καταστήματα ως παραφωνία ενώ η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο ακόμη και για τις πιο απλές περιπτώσεις, μιας και πλέον ούτε καν σκουπίδια δε βγάζει ο κόσμος έξω για να φάει ο υπόλοιπος. Μετά από έντονες πιέσεις του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, ο Μ. Χρυσοχοϊδης δηλώνει εκ νέου ότι στην αγορά δεν υπάρχει καμία απολύτως κρίση: λογικόν, άμα δεν υπάρχει αγορά, δεν υπάρχει και κρίση. Τα μόνα χαρούμενα στην όλη υπόθεση είναι τα παιδιά που πλέον δεν έχουν σχολεία για να πάνε. Η μίσηζ Ντιαμαντόπουλος περιχαρής δηλώνει ότι οι Κασσάνδρες διαψεύσθησαν και μέσα στην όλη παραζάλη προαναγγέλει ότι το όνειρό της να καθιερωθεί η αγγλική ως επίσημη γλώσσα του κράτους θα γίνει πραγματικότητα εν όψει του ερχομού των ξένων επενδυτών στην χώρα τους. Τα σπρεντς αγγίζουν τις 1819 μονάδες βάσης. Προαναγγέλεται η συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την ΕΥΔΑΠ και την ΕΛΒΟΠ.

Οκτώβριος
Η χώρα σοκάρεται όταν μαθαίνει ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει ήδη από τα τέλη Αυγούστου περιοδεία ανά την Υφήλιο για να δει τις χαρές των ξένων πολιτισμών και παράλληλα να διερευνήσει κατά πόσον θα είναι αποδεκτοί οι Έλληνες εκεί ως μετανάστες. Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα ότι μετανάστης υπήρξε και ο ίδιος. Η Μέρκελ δηλώνει ενοχλημένη ότι οι μισθοί των 150 ευρώ μηνιαίως για τους Έλληνες θεωρούνται ακόμη υψηλοί και θα πρέπει να μειωθούν λίγο ακόμη προκειμένου να έρθουν οι γερμανικές εταιρίες για επενδύσεις. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ακούει με κατανόηση και απολογούμενος υπερτονίζει ότι θα διορθώσει άμεσα το πρόβλημα. Η μεγάλη βόμβα όμως σκάει στον τομέα της Υγείας: μετά από πολύμηνες προσπάθειες ο κ. Λοβέρδος καταφέρνει να ιδιωτικοποιήσει όλα τα νοσοκομεία. Πλέον δεν υφίστανται τα βιβλιάρια υγείας ενώ χάνονται και οι εισφορές γεγονός που προκύπτει από την πλήρη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού κατά το οποίο όταν ένας εργαζόμενος βγαίνει σε σύνταξη στα 72 χρόνια (που είναι τα νέα όρια ηλικίας) είναι υποχρεωμένος να καταβάλει σύνταξη στο Κράτος. Ερωτηθείσα η αρμόδια Υπουργός κα Κατσέλη για το νέο σοκ δηλώνει αφοπλιστικά ότι "δεν ανέχομαι να τα κάνει σκατά μόνο ο Λοβέρδος". Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός εκφράζει την ευαρέσκειά του στο υπουργικό συμβούλιο αφού όπως τονίζει τα συμφέροντα των άλλων κρατών εξυπηρετούνται μέχρι λεπτομέρειας και επιπρόσθετα αποδεικνύουμε ως λαός ότι μπορούμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο έπακρο. Τα σπρεντς φτάνουν τις 1898 μονάδες βάσης γεγονός που πανηγυρίζεται δεόντως στις κυβερνητικές επάλξεις. Η Ιρλανδία αποχωρεί αιφνιδίως από το ευρώ, ενώ το ίδιο προετοιμάζεται να κάνει και η Ιταλία. Η καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για το μέλλον της Ευρώπης.

Νοέμβριος
Ο μήνας μπαίνει με μια είδηση σοκ: 112 βουλευτές του pasok καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης! Την πρόταση υποστηρίζουν αναφανδόν και όλα τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως. Ο πρωθυπουργός τους διαγράφει όλους, αλλά οι βουλευτές είναι ανένδοτοι. Κύριο επιχείρημά τους ότι το pasok απομακρύνθηκε οριστικά από τον λαό και τη βάση του. Όλοι προετοιμάζονται για εκλογές καθώς η μεγάλη στιγμή της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση πλησιάζει. Και τελικώς όπως όλοι υποψιάζονταν, η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από όλους τους βουλευτές της, οι οποίοι εν συνεχεία υπερψηφίζουν και 5 νομοσχέδια-εξπρές για τα οποία είχαν εκφράσει έντονες διαφωνίες. Στη ΝΔ επικρατεί αναβρασμός και κατηγορεί το pasok ότι καταστρέφει ανεπιστρεπτί τη χώρα δίχως να της αφήνει περιθώριο να καταστρέψει κι αυτή τίποτε όταν έρθει πάλι η ώρα της. Η καγκελάριος Μέρκελ ευχαριστεί τον πρωθυπουργό της χώρας για τη σύναψη νέας εξοπλιστικής συμφωνίας, κατά την οποίαν θα πάρουμε 17 πλοία και 160 πολεμικά αεροσκάφη, τονώνωντας τη γερμανική οικονομία που είχε πληγεί από την παρατεταμένη ύφεση. Ξεκινούν οι ετήσιες απεργίες των οδοκαθαριστών στην Αθήνα και τον Πειραιά εν όψει των επικείμενων Χριστουγέννων, ενώ ανακοινώνεται η παραχώρηση των δικαιωμάτων για εκμετάλλευση των πόρων υπό το Αιγαίο στους Τούρκους και σε αμερικανικές εταιρίες. Η Ελλάδα έμεινε εκτός για να μην κατηγορηθούν πολιτικοί ότι πήραν μίζες. Τα σπρεντς φτάνουν τις 1999 μονάδες βάσης.

Δεκέμβριος
Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού στο οποίο τονίζει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν αρχίσει να φτάνουν στο τέλος τους. Πλέον από το 2012 θα ξεκινήσει η ανάπτυξη, για την οποίαν θα απαιτηθούν νέα μέτρα για ολόκληρο το 2012, το οποίο θα είναι ένα πολύ καλό πλην αιματηρό έτος. Προαναγγέλεται η δημόσια εκτέλεση των συνταξιούχων εάν αρνούνται να αποβιώσουν μόνοι τους σε λογικά χρονικά πλαίσια. Ταυτόχρονα ανακοινώνεται η πώληση ή ανά περίπτωση υπενοικίαση νησιών-φιλέτων σε ξένες εταιρίες προς εκμετάλλευση, καθ'όσον έτσι θα ξεκινήσει η ανάπτυξη. Οι συνδικαλιστές προαναγγέλουν μεγάλη απεργία για τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2010. Η ΔΕΘ συγχωνεύεται με τον ΗΣΑΠ και τη ΔΕΠΑ, ενώ καταργούνται πλήρως οι μισθοδοσίες και οι συντάξεις. Επίσης απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο εργασίας ενώ εκτός από τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα ορίζονται και τα γερμανικά και τα γαλλικά προς διευκόλυνση των δανειστών μας, καθώς επίσης και τα τούρκικα αλλά και τα μακεδονικά προς υποστήριξη των γειτονικών χωρών. Η ελληνική γλώσσα πλέον θεωρείται προαιρετική. Ταυτόχρονα, η χώρα εξέρχεται από το ευρώ αφού πρώτα κηρύττει και δεύτερη πτώχευση (μετά την χρεωκοπία του 2010) και στην συνέχεια επιστρέφει σε νέο νόμισμα, το οποίο ονομάζεται Αρπαχτή. Έτσι πλέον τα πάντα στην Ελλάδα υπολογίζονται σε αρπαχτές. Με το νέο νόμισμα οι πολιτικοί πλέον νοιώθουν πιο ασφαλείς. Οι τράπεζες ξεκινούν εκ νέου τη χορήγηση δανείων προς τους πολίτες, με εγγύηση την προσωπική τους ελευθερία. Οι γαλέρες των οποίων η ναυπήγηση έχει πλέον ολοκληρωθεί δένουν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Ξανανοίγουν τα μεταλλεία Λαυρίου, ενώ σχεδιάζεται εκ νέου εμπόλεμη αποστολή κατά των Συρακουσών. Και υπό την άνοδο των σπρεντ στις 2012 μονάδες, κάπως έτσι συνεχίζεται το καλοκαιρινό μαύρισμα των πολιτικών. Καλοκαιρινό από τον ήλιο, χειμερινό από το ξύλο...

Άντε και με το καλό να μπει η νέα χρονιάχ-βαχ!
Και πάντα με χαμόγελο και καλή καρδιά, δεν το συζητάμε.
Ούτως ή άλλως όλους αυτούς τους άχρηστους εμείς τους επιτρέπουμε να μας πηδάνε πατόκορφα, είτε ψηφίζοντας, είτε απέχοντας! Και μην ξεχνάμε και την αισιόδοξη όψη των πραγμάτων: τόσο ο Ζορζ, όσο και ο Παπακωνσταντίνου έχουν διαβεβαιώσει ότι το 11 θα είναι μια καλή χρονιά, γεγονός που δεν έχει διαψεύσει ακόμη ο Πεταλωτής! Πως μπορεί λοιπόν κάτι να πάει στραβά;
Παρεμπιπτόντως, το νόμισμα αρπαχτή είναι κλόπυράιτ Ντόπερμαν... :)

Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι, προπάντων με υγεία -που είναι ό,τι σημαντικότερο διαθέτει ο άνθρωπος-, αγάπη κι ευτυχία καθώς και με ένα χαμόγελο νααααααααα με το συμπάθειο!

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αφιέρωσες. Εκπληκτικό...

Slartibartfast είπε...

Πολύ ωραίο! Εύγε!
Χρόνια πολλά ρε συ! Καλή χρονιά και ότι επιθυμείς!

pølsemannen είπε...

Έξοχο! Άντε και του χρόνου!

Κατάργηση των σχολείων και αντικατάστασή τους με το Τοπ Σεφ και το Γκρηκ Άιντολ;

Δεν είναι κακό. Πρέπει να προσανατολίσουμε την κοινωνία μας στην παραγωγή.

Όσο για τα 72 χρόνια μην το γελάς. Στην Σουηδία έπεσε πρόταση για 75!

Hades είπε...

@Δείμο
Να'σαι καλά... :)

@slarti
Επίσης ρε slarti! Και όπως είπα, είθε να είναι καλύτερο από το 1944!

@polse
Καλά, οι Σουηδοί είναι κουμουνισταί χρόνια τώρα... :)