Σελίδες

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Η ενημέρωση είναι χειρότερη από τη μίζα.

Δεν θυμάμαι σε ποιο κείμενό μου -όχι πρόσφατο πάντως- εξέφραζα από πέρσυ την απορία αναφορικά με το εξής αξιοπρόσεχτο συμβάν: στον Φίλαθλο ο Βασίλης Γαλούπης είχε βγάλει προ εκλογών (α, μπα; Τι λές;) την όλη ιστορία με τη Siemens, στην στήλη του, Ντόπερμαν. Δεν είχε κάποια εκ των έσω πληροφόρηση το παληκάρι, μήτε κάποιο λαβράκι είχε βρει. Απλή μετάφραση από κάποια γερμανική εφημερίδα έκανε. Κι εξέφραζα τότε την έντονη απορία, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν καταγγελίες για χρηματισμούς πολιτικών της χώρας και να το περνάνε όλοι στο ντούκου;

Προ μερικών ημερών, ο Φ.Συρίγος στην Ελευθεροτυπία έγραφε σε κάποιο κείμενό του αναφορικά με το εξής εκπληκτικό σχόλιο: "ΚΙ ΟΜΩΣ, ανάμεσα στα γεγονότα των πανεπιστημίων, τον θρίαμβο της Καλομοίρας, τους γάμους ομοφύλων, το ασυλλήπτου μεγέθους σκάνδαλο της Ζίμενς, τις 21 μαχαιριές στον άτυχο Σεργιανόπουλο, το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ανδραβίδα και την ακινησία (μπροστά στην τηλεόραση) που επιβάλλει το ποδόσφαιρικό Euro, ένας νεαρός συνάδελφος, ο Βασίλης Γαλούπης, από τον «Φίλαθλο», κατάφερε να μην παρασυρθεί και να διατηρήσει την προσοχή του συγκεντρωμένη στο τεράστιας σημασίας ζήτημα της ντόπας.

ΚΑΙ ΝΑ επανέλθει με νέα στοιχεία, που αξίζουν της προσοχής όλων! Ιδού λοιπόν: Από την έρευνα του Γαλούπη αποκαλύπτεται ότι οι επιστήμονες του κέντρου ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, που μέχρι τις 10 Απριλίου υποτίθεται ότι δεν μπορούσαν να ανιχνεύσουν τη φοβερή και τρομερή μεθυλτριενολόνη, μέσα στο 2007 είχαν ανακαλύψει πιο προχωρημένους τρόπους ανίχνευσης του αναβολικού-σκοτώστρας που πήραν οι αρσιβαρίστες και ο Δρυμωνάκος."

Το πρώτο συμπέρασμα που μου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό -μιας και δείχνει ότι έχει στα υπ'όψιν το σκάνδαλο της Siemens αφού το αναφέρει άλλωστε- είναι ότι ο κύριος Συρίγος ξεκίνησε να διαβάζει Φίλαθλο πάρα πολύ αργά (και συγκεκριμένα, μετά το πεσινό καλοκαίρι. Κρίμα, διότι ο "Φ" είναι μακράν η καλύτερη πολιτική εφημερίδα. Για τους μυημένους αυτό...). Πιθανότατα να ξεκίνησε ακόμη αργότερα, μετά δηλαδή και τη φετινή άνοιξη, μιας και θυμάμαι ένα ακόμη νεότερο κείμενο του εκπληκτικού Γαλούπη (κάπου μετά τα μέσα της άνοιξης νομίζω) στο οποίο απλώς ανέφερε κι αυτός πρακτικά την ίδιαν απορία, ότι δηλαδή "μήπως το'χαμε πει από πέρσυ ρε παιδιά;". Ήτοι μετά κι απ'αυτό το φύλλο πρέπει να ξεκίνησε ο κύριος Συρίγος. Ορθός ο συλλογισμός μου; Διά της ατόπου απαγωγής το πηγαίνω, εάν δεν το πιάσατε (μεγάλη υπόθεση τα μαθηματικά).
Ξέρετε γιατί το θέτω έτσι; Διότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Συρίγος που κάθε τόσο γράφει για τον Κόκκαλη -χρόνια τώρα- και για θέματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον αθλητισμό, δεν ασχολείται (λογικό συνεπακόλουθο γαρ) και με άλλα πολιτικά ζητήματα, πόσο δε μάλλον με την συγκεκριμένη ιστορία. Θεωρώ δηλαδή ότι ο Συρίγος δεν μεροληπτεί, ήτοι δεν ασχολείται μόνο με τον Κόκκαλη. Αφού λοιπόν δεν ασχολείται μόνο με τον Κόκκαλη, θα έπρεπε -εκτιμώ- ν'ασχοληθεί και με τη συγκεκριμένη ιστορία της οποίας δείχνει τουλάχιστον γνώστης έστω και απλή αναφορά.

Εκτός βέβαια, αν έτυχε να διαβάσει μόνο μια φορά τον Γαλούπη, και δη στο κείμενο που αναφέρει, οπότε δεν έτυχε να μάθει από πέρσυ για το συγκεκριμένο γερμανικό κείμενο.
Ή εκτός αν απ'όσα έχει γράψει ο Γαλούπης, μόνο το συγκεκριμένο κείμενό του περί ντόπας τον ενδιέφερε.

Ή εκτός κι αν ουδείς (και δεν μιλάω μόνο για τον Συρίγο πλέον) θα ήθελε να απαντήσει σε μια πιθανή ερώτηση, γιατί ουδείς ασχολήθηκε προεκλογικά με μια ιστορία που ήδη είχε γίνει γνωστή και στην Ελλάδα από πέρσυ μέσα από τον Φίλαθλο, και τώρα -εδώ και καιρό- ασχολούνται όλοι μετά μανίας...
Διότι σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμώ ότι έχουμε να κάνουμε με απόκρυψη ειδήσεως. Και δη, προεκλογικώς. Ορθόν;

Τελικά νοιώθω πολύ τυχερός που εδώ και κοντά 15 χρόνια διαβάζω Φίλαθλο μετά μανίας.
Χαίρετε.

12 σχόλια:

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Εγώ διάβαζα 19 χρόνια ΦΙΛΑΘΛΟ, από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, αλλά μου την έσπασε μια μέρα ο Γεωργίου και τον έκοψα. Έκτοτε είμαι θαθραναγνώστης, απρόλο που ο Ηλίας Μπαζίνας είναι φίλος μου.

Κώστας είπε...

Έλα φίλε μου! Χαίρομαι για την -να την πω διαφαινόμενη; Να την πω επικείμενη;-
επιστροφή σου! Για τον Φίλαθλο τα είχαμε πει κάποτε κατ’ ιδίαν, αν θυμάσαι. Κάποτε
τον διάβαζα μανιωδώς, αλλά κάποια στιγμή ξενέρωσα πολύ άσχημα με τα εμπαθή
και ξερολίστικα σχόλια κάποιων από ’κει μέσα, και τον έκοψα μαχαίρι!

doctor είπε...

Το νέο μου blog

pølsemannen είπε...

Ε... γιατί περνά στο ντούκου ο χρηματισμός των ελλήνων πολιτικών από τους πολίτας; Μα γιατί όλοι αυτοί ελπίζουν να χρηματιστούν με την σειρά τους κάποτε... :-Ρ

Καλώς επέστρεψες!

ΥΓ.

Μεγάλος μαγκεύς ο Δόβερμαν!

geokalp είπε...

θα έχεις καταλάβει ότι κι εγώ φιλαφλικός είμαι!
κι αντέχω από το '89, όταν μετά από τρίμηνο τσεκάρισμα όλων των τότε αθλητικών, κατέληξα στο ποια να αγοράζω...
τότε ήταν κι εποχή Αποστολάκη που πήγε στο ΠΑΟ, ο Φ τα έγραψε πρώτος και σωστά και κέρδισε!

τώρα για του Γαλούπη, μπορείς κι εσύ να δεις ποστ μου, που έχω και το λινκ της ντόιτσε βέλε που το έγραψε πρώτη, μιλάμε για Δεκ. 2006, αν το θυμάμαι σωστά, και ξανά γύρω στον Ιούλιο 2007!
εγχωρίως... εκλογές!
μπας και προλάβουν να παραγραφούν μερικά!
τα οποία παραγράφονται όταν περάσει και η επόμενη σύνοδος που λήγει νομίζω στις επόμενες καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής

οπότε κάτι λύνεται με όλα αυτά από τα μιζενς...

για τα αποτελέσματα του ΟΑΚΑ: το ΟΑΚΑ κάνει τυπικούς ελέγχους, στους οποίους η "ξεχασμένη" από το '60 μεθ-κάτι δεν πιανόταν!
όταν πήρε τους κωδικούς από τη Γερμανία, την έπιασε!

αν δεις και σε ένα τελευταίο ποστ μου, εκεί που δίνω βαρύτητα - ίσως γιατί είχα ακούσει κάποια από γνωρίζοντες που περίμεναν τους κρότους - είναι το μέγεθος που έχει φτάσει το θέμα:
πιάστηκε ντοπέ με μεθ κολυμβήτρια που ΔΕΝ ηταν στην εθνική ομάδα, νομίζω άπό κάπου βόρεια
ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΜΕ 5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΝΤΟΠΟ-ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΑ2008!!!

Ταχυδρόμος! είπε...

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω ακόμα Φίλαθλο, κυρίως για τον Μπαζίνα και τον Γαλούπη!

ΥΓ: Στου Kung Fu την πόρτα, αν σε παίρνει βρόντα!

Hades είπε...

@Γιώργο
Καταλαβαίνω τι εννοείς σύγγαυρε, κι εγώ έχω εκνευριστεί κάποιες φορές στο παρελθόν, όχι τόσο με τον Γεωργίου (τον οποίον άλλωστε άκουγα σχεδόν φανατικά από το 1992 στον Σπριντ) όσο από άλλους (ενίοτε και με τον Μπαζίνα εκνευρίζομαι). Όμως όποτε σκέφτηκα τι είδους ενημέρωση θέλω, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να τον σταματήσω.

@Κώστα
Μπαααα, θα καθυστερήσω λίγο ακόμη. Εξάλλου οφείλω να χτυπήσω ξαφνικά κι απότομα και να μην προλάβει κανείς να κάνει τίποτε, ωσάν το νυκτερινό κόψιμο ένα πράγμα! :):)
Κατ' εμέ, κι εσύ κακώς οτν έκοψες (τον Φ, μην παρεξηγούμεθα!)

@doctor
Το τσέκαρα σε πρώτη φάση και με τον καιρό θα με ξαναδείς (όπως και όλοι φυσικά -την κάτσατε!).

@polse
Και γαμώ τις ατάκες! Όχι απλά συμφωνώ, παρασυμφωνώ! :)

@geo
Ναι, τοι θυμάμαι ότι είσαι της "οικογενείας" -κάτι είχαμε κουβεντιάσει παλαιότερα νομίζω. Και δεν εκπλήσσομαο να σου πω την αλήθεια... :)
Θα με βοηθούσε αν μου παρέθετες τα λινκς των κειμένων σου, διότι εδώ και καιρό έχω χάσει την επαφή με όλα τα μπλογκς δυστυχώς. Να τα διαβάσω με την ησυχία μου με την πρώτη ευκαιρία, όχι τίποτε άλλο... :)

@Ταχυδρόμο
Κατ' αρχήν καλωσήλθες. Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν γενηθήκαμε κουφοί ή καταντήσαμε στην πορεία.

@rigelian
Έλα τώρα, σε τα μας; Μετά τον Πρωταθλητή τον διαβάζεις... :):):)
Μήπως ταιριάζει καλύτερα το πάρτην πόρτα και φύγε αν προλάβεις; :):)

geokalp είπε...

βρε καλώς τον!

geokalp είπε...

βρε καλώς τον!

geokalp είπε...

λινκ siemens
λινκ ντόπας

Hades είπε...

Είμαι υπόχρεος, geo. Θα ελεγχθούν με την πρώτη ευκαιρία! :)