Σελίδες

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Εδώ είμαστε!

Αυτή είναι μια όντως πολύ ενδιαφέρουσα νέα πολιτική πρόταση με την οποίαν τάσσομαι ανεπιφύλακτα! Δυστυχώς για την ώρα μόνο στη Ρωσία βέβαια, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, όσο ζω ελπίζω! Αντιγράφω από τη χθεσινή Ελευθεροτυπία:

Μπορεί στην κεφαλαιαγορά της ευφυΐας οι ξανθές γυναίκες να είναι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, «καμένα χαρτιά», αλλά εδώ και λίγες μέρες στη Ρωσία έχουν ένα... κόμμα όλο δικό τους. Εκφράζοντας την ανάγκη να προστατεύσουν στην πράξη τις ξανθιές από την κακή φήμη που τις περιβάλλει, γυναίκες στη Ρωσία έφτιαξαν το «Κόμμα των ξανθών γυναικών», το οποίο, όπως δηλώνει η γενική γραμματέας του Μαρίνα Βολοσίνοβα -που σημειωτέον είναι καστανή- «είναι το κόμμα όλων εκείνων που είναι μέσα τους ξανθές και φυσικά του καθενός που αγαπά τις ξανθές».

Κατ' επέκταση το κόμμα είναι ανοιχτό σε όλες και σε όλους. Ο στόχος ακούγεται τόσο φιλικός που μπορεί και να θεωρηθεί... κοινότοπος: «Το κόμμα φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη πολιτική οργάνωση που θα ασχολείται σε μεγάλη κλίμακα με τα πραγματικά προβλήματα των γυναικών (ξανθών και μη), από την έλλειψη ίσων ευκαιριών στην εργασία έως τις δυσκολίες που προκύπτουν από την προσπάθεια συνδυασμού της φροντίδας των παιδιών και μιας δουλειάς καριέρας. Το... κίνημα ξεκίνησε ως αστείο από μια ιστοσελίδα στο Ιντερνετ με τίτλο «η λέσχη των εραστών των ξανθών γυναικών» από το σημερινό πρόεδρο του κόμματος, Σεργκέι Κουσνέροφ, το οποίο απευθυνόταν σε όλους εκείνους που βλέπουν με «ξανθιά» διάθεση τη ζωή, δηλαδή την αντιμετωπίζουν με έναν πιο ελαφρύ τρόπο και θέλουν να την απολαμβάνουν. Για την ώρα, το κόμμα έχει πέντε χιλιάδες εγγεγραμμένους από τη Μόσχα ώς τη Σιβηρία. Το μεγάλο «κόλπο» λέγεται ότι θα ήταν ο προσηλυτισμός της νέας ισχυρής ξανθιάς της Ρωσίας, της κυρίας Μεντβέντεφ, και γενικότερα η ενίσχυση του κόμματος ώστε να μπορέσει να... κατεβεί στις επόμενες εκλογές βάζοντας πλώρη για το Κρεμλίνο. Στόχος σχετικά δύσκολος, αν σκεφτεί κανείς ότι απαιτούνται 50 χιλιάδες εγγεγραμμένοι για να κατεβάσει ένα κόμμα υποψήφιο και τουλάχιστον δύο εκατομμύρια υπογραφές. Οι... ξανθιές όμως προφανώς υπολογίζουν «διαφορετικά».

Άντε, και στα δικά μας! :)

3 σχόλια:

geokalp είπε...

συγκεντρώνει νομίζω μεγάλες πιθανότητες, αν και ο "μαλάκας" του προηγούμενου ποστ θα είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

βγάζουν και ημερολόγια με γυμνές φωτογραφίσεις?
Αν ναι κάνω κατεπείγουσα έκκληση σε Ράπτη και Καϊλη να παραμερίσουν τις ιδεολογικές διαφορές και τα ρούχα τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους!

Hades είπε...

@geokalp
Μην ξεχνάς ότι με δύο προσφωνήσεις γυρνούν όλοι στον δρόμο: μαλάκα και πρόεδρε! Το θέμα είναι να σκεφτουμε δημιουργικά και όχι ποιο κόμμα θα έπαιρνε 95% στις επόμενες εκλογές! :):):):):)

@_st_
Ανατριχιάζω και συγκλονίζομαι και μόνο με τον τρόπο που το έθεσες!!!! Να παραμερίσουν τα ρούχα τους!!!!! ΑΨΟΓΟΣ!!! :):):)