Σελίδες

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Απαράδεκτος, Αισχρός, Άθλιος...

Ναι, μιλάω για τον Κόκκαλη φυσικά.
Μιλάμε ότι με έχει εξοργίσει, κι εξ όσων έχω διαπιστώσει δεν είμαι ο μόνος γαύρος που αισθάνεται έτσι. Μας έχει βγάλει έξω απ'τα ρούχα μας πια.
Αν είχες τ'άντερα, πρόεδρε, να τον έδιωχνες όχι πριν τον επαναληπτικό με την Τσέλσυ, αλλά πριν κι από το πρώτο παιχνίδι. Σάμπως και τότε δεν σερνόμασταν στην Ελλάδα; Τα ίδια ήμασταν. Αλλά τότε η κατακραυγή θα ήταν τεράστια. Η διαφορά όμως τώρα είναι ποια; Δεν έχω καταλάβει...

Κυνήγαγες τόσα χρόνια την πρώτη εκτός έδρας νίκη και ήρθε και όχι μία, αλλά δύο που και αυτό ακόμη δεν το'χει κάνει άλλη ελληνική ομάδα. Και το σημαντικότερο: με εξαιρετικές εμφανίσεις, ακόμη και στα ματς που δεν κέρδισες (πλην της Ρεάλ εντός). Και κάνεις τι; Διώχνεις τον Λεμονή.... Ρε σταδιάλα από 'δώ.
Ο Λεμονής που φταίει; Που πήρες τον Ραούλ Μπράβο για αριστερό μπακ και έχει παίξει όλα κι όλα δύο ματς; Φταίει που έχουν χάσει τόσα ματς παίκτες βασικοί της ομάδας; Μήπως ο προπονητής είναι υπεύθυνος για το πως θα γίνονται οι προπονήσεις; Ή μήπως φταίει που δεν έχουν προσαρμοστεί κάποιοι άλλοι; Με λύσεις ανάγκης την πηγαίνει τόσο καιρό την ομάδα. Κι επιπλέον, αντί να ευγνωμονείς που όχι μόνο έκανε όσα έκανε και ταυτόχρονα άρχισε να σου περνάει στην ενδεκάδα και πιτσιρικάδες (που λέγαμε όλοι, επιτέλους) τι κάνεις εσύ; Τον διώχνεις. Ρε σταδιάλα από 'δώ.
Νέα ομάδα έχτισες και τα κατάφερε ο Τάκης να έχει ένα καλό αν και ομολογουμένως προβληματικό σύνολο όταν μέσα σε ένα καλοκαίρι έκανες ότι έπρεπε να έκανες σταδιακά τα προηγούμενα 3 (μην πω 4). Και για να έχουμε καλό ερώτημα, για την Ευρώπη φέτος ποιος ευθυνόταν; Μήπως άλλος, πλην του Λεμονή; Ναι, δε λέω ότι ήταν άμοιρος των ευθυνών του στην Ελλάδα και μάλιστα τον τελευταίο καιρό είχε υποπέσει και σε αρκετά λάθη. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ όμως είναι άμοιρη των ευθυνών της; Ή ο τεχνικός διευθυντής; Τα έβαλες όμως όλα στη ζυγαριά και έκρινες ότι τελικά ήταν αποτυχημένος; Ο Λεμονής έφταιγε δηλαδή που σε πολλά ματς οι παίκτες δεν μπορούσαν να βγάλουν σωστή σέντρα; Ή μήπως έφταιγε που σε πλείστες όσες περιπτώσεις δεν μπορούσαν απλά να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
Ναι, δε διαφωνώ πως το φετινό ελληνικό παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν έως τώρα σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμο, γι'αυτό και είχε πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες. Το ότι απεδείχθη πως είχαμε πρόβλημα στην οργάνωση ήταν πρόβλημα του Λεμονή όμως; Αυτός τους έφερε τους παίκτες; Ή μήπως εσύ ήσουν σε θέση να έχεις ρόστερ με 30 παίκτες, όλους ισάξιους για ενδεκάδα; Αστεία πράγματα...
Στα αποδυτήρια μια χαρά κλίμα είχαμε. Η ομάδα πολλάκις έδειξε πρωτόγνωρη σοβαρότητα παρά τις γκέλες και τις αδυναμίες της που όντως υπήρχαν. Οι ομάδες δεν φτιάχνωνται μέσα σε 3-4-5 μήνες, πόσο δε μάλλον ομάδες που αποφασίζουν να στηριχθούν σε λεγεωνάριους. Το ότι έχουμε παίκτες ποιότητος είναι γνωστό. Αν είναι να παίρνω το πρωτάθλημα για άλλα 10-15 χρόνια, ας το χάσω φέτος, που το πρόβλημα; Μου λείπουν τα πρωταθλήματα; Υπερκούπωση έχω πάθει τόσα χρόνια, κάθε χρόνο αγοράζω και νέα ράφια. Για ένα χρόνο όμως, που στο κάτω κάτω της γραφής 1 βαθμό πίσω είσαι και έριξες και 4 μπαλάκια στον βάζελο παιρνώντας στο κύπελλο.
Ανεκδιήγητες καταστάσεις. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει αυτήν την απίστευτη ικανότητα να βγάζει τα μάτια της μόνη της.

Αλλά από μιαν άποψη δεν εκπλήσσομαι. Σάμπως έτσι δεν έφυγε ο Ιωαννίδης το 96 (οπότε και έκοψα αηδιασμένος το μπάσκετ); Μήπως ξηγήθηκες αλλοιώς στον Καρεμπέ; Στον Τζιοβάννι; Στον Ριβάλντο; Ή μήπως να ξεχάσω τον Ντούσαν και το πως έφυγε αμφότερες φορές; Αλλά για να'χουμε καλό ερώτημα τώρα, για ξήγα μου τώρα τι μέλλει γεννέσθαι;
Κάτι πήρε τ'αφτί μου για Σεγκούρα (κάπως έτσι δεν τον λένε είπαμε;). Ναι.... Μάλιστα....
Αν είναι να ξαναγυρίσουμε σε λύσεις τύπου Μπιγκόν (για τον οποίον ο Πρωταθλητής είχε τολμήσει να γράψει μέσα στην αμηχανία του πως ήταν ο προπονητής που ανέδειξε τον Μαραντόνα στη Νάπολι... ΕΛΕΟΣ δηλαδή), Σόλιντ, Μαντζουράκη, Αλέφαντο και δε συμμαζεύεται; Με τον Μπάγεβιτς την έκανες τη χοντράδα δύο φορές κιόλας, επειδή σου είχαν πιπιλίσει τ'αφτιά πως με τους άλλους που (θα) έφερ(ν)ες θα πηγαίναμε καλύτερα στην Ευρώπη: παπάρια μάντολες. Ο μόνος πραγματικά σοβαρός (πλην των δύο) όλα τα περασμένα χρόνια ήταν ο Προτασόφ, τον οποίον ομοίως έφαγε το μαύρο έρεβος ένεκα της εφτάρας από τη Γιουβέντους, παρόλο που εκείνη τη χρονιά παίζαμε μπαλάρα και όλοι το θυμόμαστε.

Αν νομίζεις, πρόεδρε, ότι είμαστε -όλες οι ελληνικές ομάδες και όχι μόνο ο γαύρος- επιπέδου Μάνστεστερ και Μπαρτσελόνα, τότε να φροντίζεις να σκας τα φράγκα που σκάει και η Ρεάλ και η Μάντσεστερ και όλες οι πρωτοκλασάτες. Δεν σου αρέσει αυτό το παράδειγμα; Τι θες; Άρσεναλ και Λυόν; Α, δηλαδή αυτές λίγα σκάνε; Ή μήπως έχεις καλύτερο σκάουτινγκ από 'κείνες; Έτη φωτός η διαφορά. Οι εποχές που μια Στεάουα μπορούσε να πάρει το πρωταθλητριών έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους. Εσύ νομίζεις τι; Πως φτιάχνοντας μόνο γήπεδο και κάνοντας σοβαρές μεταγραφές κάθε τέταρτο καλοκαίρι ότι έτσι φτιάχνονται οι ομάδες; Όταν τα σκας μόνο όταν τα πάρεις, δουλειά δε γίνεται και το ξέρεις. Και φέτος η σαιζόν ήταν ήδη επιτυχημένη και ομοίως το ξέρεις. Αποφάσισε επιτέλους και τέλος πια στον εμπαιγμό: θές να κάνουμε σταθερά καλή ομάδα, ή όχι; Διότι μπορεί ο Τάκης όντως να ήταν λίγος, αλλά ήταν πολύ περισσότερος από όλους όσους διαχρονικά φέρνεις και οι οποίοι συνήθως δε βγάζουν δεύτερη χρονιά.

Να σου υπενθυμίσω κάποια πράγματα; Ναι, ας τα δούμε συγκεντρωτικά, ακούγεται καλή ιδέα:
-μεγαλύτερη νίκη στο τσουλού με Λεβερκούζεν, 6-2. Επί Λεμονή.
-οι φετινές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Επί Λεμονή.
- 1-4 στη Λεωφόρο με τον Βάζελο (Νικολάκη ξαναέλα να μας δείξεις τη φανέλα). Επί Λεμονή.
- ξεγυρισμένη εξάρα στο κύπελο επί της ΑΕΚ. Επί Λεμονή.
- η φετινή τεσσαρού στον πελάτη μας. Επί Λεμονή.
- συν φυσικά 3 πρωταθλήματα, πάλι επί Λεμονή.
Πολλάκις μας έχει κάνει υπερήφανους ο Λεμονής, και ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως παίκτης. Και αναρωτιέμαι τελικά μήπως είναι όντως πιο επιτυχημένος και από τον Μπάγεβιτς, ο Λεμονής.
Αλλά ποιο ήταν το ευχαριστώ στον λεμονή; Η σκούπα.
Απαράδεκτο. Τουλάχιστον ας τον άφηνες ως το τέλος του πρωταθλήματος κι ας έπαιρνες τις αποφάσεις σου μετά. Απαράδεκτο. Μου'ρχεται να σκίσω την κάρτα μέλους μου, ειλικρινά το λέω.

Επειδή όμως εμείς οι γαύροι δεν είμαστε αχάριστοι, τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον Λεμονή. Διότι έδιωξες έναν προπονητή που και έργο είχε προσφέρει και που πάνω απ'όλα ήταν γαύρος μέχρι το κόκκαλο, έναν άνθρωπο όχι σαν τους μισθοφόρους που συνήθως πηγαινοέρχονται, αλλά που πονάει την ομάδα μιας και την έχει στο πετσί του.

96 νίκες-28 ισοπαλίες-18 ήττες.

Άιντε, και καλόν Αλέφαντο...





ΤΑΚΗ ΨΥΧΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ.
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

11 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

εγώ πιστεύα οτι πριν την Λεβερκούζεν θα έφευγε. Ο Τάκης με διεψευσε και εδειξε και ενα πολυ ανθρώπινο πρόσωπο. Καλά τα πήγε αλλά αυτο ήταν το ευχαριστώ....

Αυτές είναι ιστορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου....

Ανώνυμος είπε...

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!

Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα!
Το θέμα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, και τότε θα δούμε αν έκανε καλά ο πρόεδρος ή όχι.

Giannis P. είπε...

O Λεμονής δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τον Ολυμπιακό. Συνέχεια θα γυροφέρνει. Σε ένα δυό χρόνια θα τον ξαναδούμε.

Hades είπε...

@_st_
Στάθηκε στο ύψος του, αντίθετα με τον Κόκκαλη που απλώς εξερράγη για μιαν ακόμη φορά. Και μετά θέλουμε να πάμε και μπροστά.

@rigelian
Ουδείς μακαρίζει και ουδείς μακάριος φυσικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δικαιολογούμε και τα πάντα. Και προσωπικά ουδόλως με ενδιαφέρει αν μέσω μιας εσφαλμένης κίνησης έρθει ένα σωστό αποτέλεσμα.

@dragon
Χλωμό Κεβ. Τρίτη φορά δεν έχει πάρει πίσω κανέναν μέχρι τώρα. Ο μαγικός αριθμός δείχνει να είναι το δύο.

Ανώνυμος είπε...

Στη συγκεκριμένη περόπτωση με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Με βάση αυτό, θα κρίνω την κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Στη συγκεκριμένη περόπτωση με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Με βάση αυτό, θα κρίνω την κίνηση.

Hades είπε...

Βλέπουμε τα πράγματα τελείως διαφορετικά.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Πολύ καλό το κείμενό σου - το διαβάζω με κάποια καθυστέρηση, α;λλά διατηρεί τη φρεσκάδα του. Χαίρε.

Hades είπε...

Καλωσήλθες αγαπητέ!
Μακάρι να βλέπαμε καμιά φρεσκάδα και χθες στο ματς...
Πάλι καλά που μας έκαναν παληκάρια πάλι τα παιδιά του πόλο.

Ανώνυμος είπε...

45 χρόνια βάζω γκολ στους βάζελους, σωστά;

Χαίρε κι από μένα Γιώργο!

Άδη, είμαστε πρώτοι, ας αφήσουμε τη γκρίνια και ας φροντίσουμε να σταθούμε κοντά στην ομάδα για να πάρουμε το πρωτάθλημα.

(κατά προτίμηση με διαφορά μικρότερη από 3 βαθμούς! :-)) )

Hades είπε...

Πρώτοι είμαστε... Και;
Θα περάσουμε από Λάρισα; Ή μήπως έχουμε σίγουρη την ΑΕΚ; Αφού σερνόμαστε ρε'σύ. Κι αν αρχίσει ο μαθητευόμενος αλλαγές επιθετικών με αμυντικούς πάλι, καληνύχτα.
Να σου πω κάτι; Ειλικρινά: δεν το θέλω πλέον το φετινό. Έτσι, για να μη ν γίνει μάγκας ο Κόκκαλης ότι καλά έκανε και έδιωξε τον Τάκη.
Δεν είναι τυχαίο ότι αποθεώθηκε την Κυριακή ο Λεμονής.