Σελίδες

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Γιουρουσοβίζιον 2008

...και θα γίνει της κακομοίρας μιλάμε!
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο τέλος υπάρχει πολύ ενδιαφέρον update!!! AXAXAXAXAXAXAXA!!!!!)

Άιντε πάλι τα ίδια και να δούμε πόσα θα πλερώσουμε και φέτος για να γυρίσει σε ολόκληρη την Ευρώπη η συμπαθής κατά τα λοιπά αοιδός, προκειμένου και φέτος να βγούμε από πέμπτοι έως ένατοι... (αισιόδοξη πρόβλεψη)
Τουλάχιστον παλαιότερα η Γιουρουσοβίζιον είχε μία ποιότητα, ένα νόημα.Το τραγούδι έπρεπε να είναι ακυκλοφόρητο -να μην υπήρχε σε δίσκο δηλαδή. Τώρα, ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Όλοι το διαφημίζουν σε όλους, όλοι υπόσχονται δωδεκάρια σε όλους και τελικά βγαίνει όχι ο καλύτερος, αλλά ο λιγότερο ανυπόφορος δεδομένης της αισχρής μουσικής παιδείας που η ευαγής μουσική βιομηχανία μας πλασάρει.

Παλιά η Γιουρουσοβίζιον έβγαλε ολόκληρους ΑΒΒΑ ρε. Τώρα θα αναδείξει ποιον; Την Καλομοίρα; Ρε, πλάκα κάνουμε εδώ πέρα; Θυμάμαι πέρσυ ο Σαμπρέλ (πως διάολο τον λένε τέλος πάντων, δεν ακούω και τέτοια) είχε βγει... χμ, ένατος δεν ήταν; Νομίζω. Η ουσία είναι ότι πανηγύριζε κιόλας. Ποιος πανηγυρίζει για να βγεί ένατος ρε παιδιά; Είναι σα να τρέχεις μόνος σου, να βγαίνεις δεύτερος και να πανηγυρίζεις που ανέβηκες στο βάθρο. Από πότε η αποτυχία που συνοδεύεται από πακτωλό εκατομμυρίων -όχι από τις δικές τους τσέπες φυσικά- είναι κάτι που πρέπει να πανηγυρίζεται;

Βγήκε τις "προάλλες" πρώτη η Παπαρίζου.Μάλιστα....
Και;
Διαπίστωσε κανείς κάποια αλλαγή στο ελληνικό γίγνεσθαι;
Μήπως το συμπαθητικό ομολογουμένως τραγούδι της ακόμη πιο συμπαθητικής Έλενας ήταν καλύτερο από το Μάθημα Σολφέζ του Χατζηνάσιου (Χατζιδάκι είχα την εντύπωση, με διόρθωσε η Αθηνά -μερσί) που είχε βγει πέμπτο (ή μήπως τρίτο; Δεν είμαι σίγουρος); Αυτό -τότε ήταν τεράστια επιτυχία-, ναι.Η πρώτη θέση της (οποιασδήποτε) Παπαρίζου είναι απλώς μια ακόμη δικαιολογία να μας αφαιμάξουν οικονομικά για νι-οστή φορά.

Να κάτσω να πανηγυρίσω για τι και για ποιον λόγο; Που παρακολουθώ όλο το κιτσαριό επί σκηνής; Τη μια αντιγραφή μετά την άλλη; Για να θυμηθώ το πόσα λεφτά έχουμε πετάξει σε τέτοιες αηδίες; Όταν έκαναν την όντως ενδιαφέρουσα πατέντα της ελληνοαγγλικής οι Αντίκ προ πολλών ετών (το οποίο τραγούδι ήταν όντως καλό) βγήκαν μετά όλοι και έκαναν το ίδιο παρουσιάζοντάς το ως δική τους καινοτομία κιόλας. Τι να πρωτοθυμηθώ; Την Αννούλα Βίση; Τον R.A.K.I.N.T.Z.I.S; Τι απ'όλα;

Και τώρα τι μέλλει γεννέσθαι; Θα θαυμάσουμετην Καλομοίρα να κάνει μια πανέμορφη αλλά και κυρίως πανάκριβη τουρνέ σε όλα τα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης με τα δικά μας λεφτά, όταν καλά, καλά δεν έχουμε σχολεία και νοσοκομεία, όταν οι μισθοί πάσχουν, όταν, όταν, όταν...
Και το χειρότερο; Θα πανηγυρίζουμε κιόλας, εποφθαλμιώντας την πρώτη θέση,μη χέσω...

Γεωργίου speaking.Must για τέτοιες περιστάσεις...


Και φυσικά η πρότασή μας:


(καλά,είναι λίγο "μπαγιάτικο" αλλά είναι μεγάλη γκρουπάρα, η καλύτερη που διαθέτουμε ως χώρα). Επίσης να υπενθυμίσω τη διαχρονική πρόταση του zaphod για το ίδιο θέμα, με την οποίαν επίσης συντάσσομαι! :)

Και για να μην ξεχνάμε την πραγματική ποιότητα:


UPDATE: Λοιπόν, επειδή μου ήρθε μια εκπληκτική ιδέα αναφορικά με την πρότασή μας για τη Γιουρουσοβίζιον, επανέρχομαι και με μια δεύτερη. Το συγκρότημα ονομάζεται InnerWish και είναι από την Αθήνα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερά μας, αναμφίβολα. Είναι εν ενεργεία και βγάζει και δισκάρες. Εν προκειμένω όμως έχει ενδιαφέρον το παρελθόν του: ο πρώτος του δίσκος με τίτλο Waiting for the Dawn κυκλοφόρησε το 1998 και στη φωνή βρισκόταν ο νυν τραγουδιστής των (κρατηθείτε) Παπαροκάδων! Συνεπώς μια επανένωση του τότε line-up θα έφερνε αβίαστα και δίχως ιδρώτα την πρώτη θέση αφού θα υπήρχε συστράτευση τόσο των απανταχού μεταλλάδων, όσο και των θρησκευτικών τάσεων!!! :):)
Εγγυημένα πράγματα!

Κι ένα κλιπάκι από τη μετέπειτα πορεία τους (πρόσφατο):

33 σχόλια:

Stefanos είπε...

ελιωσα μλκ!!! τωρα τώρα το χω και γω... :P

Zaphod είπε...

H διαρχονική μου πρόταση είναι rotting christ με εναλλακτική τους last drive τώρα που ενανενώθηκαν! Παραπέρα ποσώς με νοιάζει το όλο πανηγύρι!

Hades είπε...

@prophet
Ε, άιντε ντε! Αυτά είναι θέματα για σχολιασμό! :):):)
Αναμένω εναγωνίως!

@zaphod
Άει ρε γαμώτο και ήμουν σίγουρος ότι ξέχασα ν'αναφέρω κάτι. Θα updatάρω. Οι Last Drive είναι όντως ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Το πανηγύρι πάντως κακώς δεν σε ενδιαφέρει. Ξέρεις πόσο σου κοστίζει; :)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Για μένα πρέπει να στέλνουμε μόνιμα στην Γιουροβίζιον τον Ρακιτζη..
Τέτοιο γέλιο δεν έχω ξαναρίξει!!!
Αν και με την καλομοίρα θα γελάσουμε γαιτι ταιριάζει στο ανατολικό μπλόκ και θα την δούμε και πρώτη και θα φρίξουμε!!!
Εγω πάντως να την πω την αμαρτία μου με την Χρύσπα ήμουν γιατι είναι "και απο φωνή μναρα"

Hades είπε...

Εγώ πάντως να σου πω το κρίμα μου, το ότι βγήκε η Καλομοίρα το έμαθα 2 μέρες μετά που το σχολίαζαν κάποιοι. Χαμπάρι δεν είχα πάρει. :):)
Για τη Χρύσπα συμφωνώ: και πολύ φωνή μιλάμε! :):):):)

Ρακιντζής.... πςςςςςςςςςςςςςς......
Θυμάσαι που έκλεινε το μάτι συνέχεια για να τον πα΄ρει χαμπάρι ο ηχολήπτης του και να ρυθμίσει τους ήχους; Μιλάμε εκείνη η εμφάνιση ήταν όντως επική... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

geokalp είπε...

όπως έχει πει και η κλασσική παρουσιάστρια Μπόκοτα: είναι ένα πανηγυράκι...

πιθανότατα πρόκειται για έναν ετήσιο χαβαλέ που όμοιο του δεν διαθέτουν οι Ευρωπαϊοι..
(ενώ εμείς...)

να πω την μαύρη αλήθεια από τη Καυλομοίρα (σωστά το έγραψα!) θα προτιμούσα τον Μαρτάκη...
το τραγούδι του ήταν καθαρά γιουροβιζιονικό!
(με ότι κι αν σημαίνει αυτό)

Humma Kavula είπε...

Το είχα διαβάσει ξανά το πρωί χωρίς το update. Άκου εκεί Γιουρουσοβίζιον! Κι ο Γεωργίου όλα τα ευρά, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Ρε ανθρακωρύχε που το ξέθαψες αυτό το βίντεο; Που ήξευρες για τον παπαροκά; Δε παίζεσαι!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Εγώ λέω από την Γιουροβυζιον να βγάλουμε το Γιούρο - το πήραμε άλλωστε στην Πορτογαλία - να κόψουμε και το τελικό "ον" και να έχει μόνο βύζι.. πολλά αν το επιθυμήτε!!

ATHENA είπε...

Ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ (ΠΡΙΝ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΣΕ ΓΙΟΥΡΟΥΣΟΒΙΖΙΟΝ) ΑΜΕΣΩς ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 1975 (ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΄76) ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ"
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ;-)

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ ΧΡΥΣΠΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΔΙ ΣΚΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΛΕΜΕ)

Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΛΛΑΔΩΝ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ, ΑΝ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΝΟΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΔΗ;-)))

osela είπε...

πολύ γέλιο το βίντεο, αλλά επί της ουσίας η μόνη ένσταση που έχω με την γιουροβίζιον είναι ότι κοστίζει πολύ.Εδώ συμφωνώ. κατά τ' άλλα, δεν με νοιάζει ούτε ποιος πάει, ούτε σε τι εξυπηρετεί ο "θεσμός".
κι ας μην είμαστε υποκριτές. τα μπουζούκια και τα κλαμπάκια ποιοι τα γεμίζουν??? θα υπήρχε τόση προσφορά αν δεν υπήρχε τόση ζήτηση?
sorry κιόλας αλλά αν όντως μας ενδιέφεραν οι καλές και ποιοτικές φωνές ΄θ' ακούγαμε όλοι μαρία κάλλας.

(η χρύσπα είναι μπάζο)

Stefanos είπε...

Εγώ ακούω Κάλλας πάντως.
Αλλά δεν ειναι μύτη αυτή ρε πούστη μου..
Ετοιμο σε έχω.. :P

Hades είπε...

@geokalp
Κοίτα, είναι γνωστό τοις πάσι ότι όταν ξέρουμε εμείς, ουδείς άλλος γνωρίζει -Ευρωπαίος και μη! Κι αναφορικά με το δικό μου κρίμα, δεν έχω ακούσει κανένα τραγούδι (πλην της Καλομοίρας) οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη!

@humma
Τι που το ξέρω ρεεεεεεε! Πόσα νομίζεις μπορεί να συμβαίνουν στην ελληνική σκηνή και να μην τα ξέρω έτσι χωμένος που είμαι; Εδώ μιλάμε πως γνωρίζω έως και λεπτομέρειες! :):)
Όσον αφορά το βίδεο, είναι από τα πλέον διαχρονικά της ελληνικής τηλεοράσεως μιλάμε! :):)

@_st_
Και γιατί να βγει το "ον", Στάθη; Ο ων, η ούσα, το όν! Μια χαρά συντάσσεται το όν! :)

@Αθηνά
Πες τα βρε Αθηνά. Αν με άκουγαν τα ρεμάλια όλα τους ξέρεις πόσα φράγκα θα γλυτώναμε; Βέβαια εν προκειμένω θα ήτο και λίγο ανόσια συμμαχία (όπως είχε πει και κάποιος μέγας πολύ παλαιότερα, Χριστιανοί-Λιοντάρια 0-666!!!) αλλά μπροστά στο εθνικό καλό θα κάναμε την καρδιά μας πέτρα! :):)
Πάντως μην παραβλέπουμε παρακαλώ το ιστορικό γεγονός ότι το μέταλ συνδράμει ΚΑΙ στην εκκλησιαστική μουσική! :):):)

@osela
Ε, όχι και μπάζο η Χρύσπα, ντάξει,είπαμε... :):)
Ως προς το δεύτερο συμφωνώ απόλυτα. Το ζήτημα έχει να κάνει καθαρά με την Παιδεία που έχουμε. Κλάψα και παρακμή ζητάμε, αυτά μας δίνουν. Το θέμα είναι ποιοι από εσάς τα παίρνετε, διότι εγώ απέχω από τέτοια πράγματα! :):)

@prophet
Η Κάλας ήταν θεά ρε!

Giannis P. είπε...

Είδες τη συμμετοχή της Φινλανδίας?

True Metal !!!

Hades είπε...

Όχι,κανένα δεν έχω δει.Τις ξέρεις τις απόψεις μου για τη Γιουρουσοβίζιον χρόνια τώρα. Ελπίζω μην είναι και αυτό σε στυλ Pordi, ώστε να πανηγυρίζουν οι... "μεγαλοεισαγωγείς" και οι συν αυτώ... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

ellinida είπε...

Επρεπε να στείλουμε την Θώδη που είχε και το τραγουδάκι έτοιμο.:PPPP

Hades είπε...

Ελληνίδα ΈΛΕΟΣ!!! Όχι Θώδη!!!
Φέρτε μου το κρεβάτι του Προκρούστη, βάλτε με στα δέντρα του Πιτυοκάμπτη, κάντε μου το μαρτύριο της σταγόνας, αλλά ΟΧΙ ΘΩΔΗ...

geokalp είπε...

έτσι σε θέλω!
όχι άλλα πλυντήρια!

μόλις είδα και Γώγο...
τα σέβη μου

Giannis P. είπε...

"Ελπίζω μην είναι και αυτό σε στυλ Pordi, ώστε να πανηγυρίζουν οι... "μεγαλοεισαγωγείς" και οι συν αυτώ... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!"

Ποιοί Πόρντι ρε, εδώ μιλάμε για τους κλώνους του Ντεμαϊο (τα ίδια χάλια δηλαδή) χαχαχα

doctor είπε...

Και να σκεφτείς ότι όλες αυτές τις παπαριές τις πληρώνουμε ως αναγκαστικοί συνδρομητές της ΕΡΤ...

doc

Ανώνυμος είπε...

Πανηγυράκι, σωστά, να κάνουμε την πλάκα μας, να μαζευόμαστε σε σπίτια κια να περνάμε καλά.

Άλλο η "παλιά" γιουροβίζιον (Poupee de cire, θεά η France Gall) και άλλο η σημερινή. O tempora, o mores, που λένε και στο χωριό μου, στο Μπαμπαορουμ.

Όσο για το συγκλονιστικό "Παναγιά μου" με την Μαρίζα Κωχ (μουσική της ίδιας όχι του Χατζηδάκι), ίσως θα περάσει στην ιστορία ως το μοναδικό πολιτικό τραγούδι που πήγε ποτέ στη γιουροβίζιον. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

Σαφώς προτιμώ Χρύσπα. Όσο και να προσπαθήσει η Καλομοίρα, κοντή γυναίκα δεν έχει πόδι. Δικό μου αυτό, μουστάκια!

Γιατί όχι η Έφη Θώδη; Η γυναίκα είναι original. Ξέρετε σε πόσα πανηγύρια έχει τραγουδήσει ανά την Ελλάδα πριν την ανακαλύψει το ευρύ κοινό;

Ανώνυμος είπε...

Παντως το secret combination εχει σεξουαλικα υπονοουμενα.Αναφερεται στο σημειο G των γυναικων..

patsiouri είπε...

Χριστέ μου...(Αλήθεια, γιατί την καλομοίρα την αποκαλούν όλοι "μικρούλι"??? Εικοσιπεντάρα δεν είναι??)

patsiouri είπε...

Και ναί, όχι Θώδη...πάντα λάτρευα το trush tv αλλά αυτό ξεπερνάει τα όριά μου...

(Φαντάσου να ήταν μάνα σου...)

osela είπε...

hades
μου εγώ μπορεί ν' ακούω σπίτι μου pink martini & sezaria evora, αλλά το θέλω και το κλαμπ μου όταν βγαίνω, είναι θέμα διάθεσης και παρέας.
νομίζω αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η μουσική που επιλέγουμε όταν είμαστε σπίτι μας, με ποιο τραγούδι θέλουμε να ξυπνάμε, τι θ' ακούσουμε στ' αυτοκίνητο κλπ

(και πολύ μπάζο μάλιστα)



estarian
ακούς κάλλας???


patsiouri
τι θελεις να πεις, ότι μαι κοπέλα στα 25 είναι μεγάλη? μικρή είναι!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, όλοι εσείς που εύκολα κατακρίνετε την Θώδη, τυπικό δείγμα ελληνίδας, πού ζείτε; Στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης; Δεν βλέπετε / αντιλαμβάνεστε τι γίνεται γύρω σας;

Η Θώδη, ο Χριστοδουλόπουλος, η Βέντη, τα σκυλάδικα, τα πανηγύρια, είναι μεγάλο κομμάτι της νεοελληνικής κουλτούρας, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Άλλο οι προσωπικές μας προτιμήσεις, άλλο ο χαβαλές.

Osela, με ποια κριτήρια αποκαλείς "μπάζο" κάποιον; Τόσο εύκολα κρίνεις; Διεκδικείς κάποιο αλάθητο;

Patsiouri, βαρύ αυτό που λες τόσο απερίσκεπτα. Για βρες τον γιο της Θώδη και ρώτα τον για τη μητέρα του, πώς τον έχει μεγαλώσει, τι του πρόσφερε, πόσο κοντά του ήταν. Ρώτα τον τι γνώμη έχει.

Μην κρίνουμε εύκολα ανθρώπους και καταστάσεις που δεν ξέρουμε...

patsiouri είπε...

Μικρή, όχι μωρό!!! Αν δεν απατώμαι η Χρύσπα παίζει να είναι και μικρότερη!

Hades είπε...

@geokalp
Πως το έλεγε στην ταινία, όχι άλλο κάρβουνο... Ε, κάπως έτσι! :):)

@dragon
Α, κατάλαβα, δικέ μου, νταξ'...
Εϊπες το μαγικό όνομα τώρα... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
Πες μου ότι φορούσαν και γούνινα βρακάκια, πές μου αυτό μόνο! :):):)

@doctor
Άστα να πάνε δόκτορα. Εδώ ταιριάζει η κλασική έκφραση του Γωργίου, γάματα με μεγάλα γράμματα...

@rigelian
Να σου πω κάτι; Γιώργο Μάγκα, ναι, να στείλουμε. Ο τύπος είναι θεός και θα τους αφήσει μαλάκες όλους, ιδίως εκεί που θ'αρχίσει να αφαιρεί κομμάτια από το κλαρίνο. ΑΛλά Θώδη;;; Και η παρακμή πια έχει ένα όριο.
Κι αναφορικά με το άλλο, το ότι η μουσική μας παιδεία είναι δηλαδή για τα πανηγύρια και έχουν πέραση οι καλλιτέχνες που περνάνε τι λέει; Τίποτε. Εμείς είμαστε για τα πανηγύρια τελικά... Το ότι αποτελούν τμήμα της κουκτούρας μας δεν μου λέει κάτι. Στην κουλτούρα μας έγκειται και το να παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια... :)

Τις "τεχνικές λεπτομέρειες" περί του τραγουδιού του Χατζιδάκι δυστυχώς δεν τις κατέχω ούτε στο ελάχιστο.

@anisixos
Καλωσήλθες. Δεν το ξέρω αυτό που λες, αλλά αν αναφερόταν στο σημείο g... των ανδρών, εκεί θ'ανησυχούσα κάπως περισσότερο! :):)

@patsiouri
Να σου πω την αλήθεια, βασιζόμενος στις δικές μου απόψεις, κι εγώ θα την έλεγα μικρούλα. Ακούγεται καλύτερα από το "ηλίθια"! :):):)

@osela
Συμφωνώ σε αυτά που λες. Η μουσικήείναι μεγάλη ιστορία άλλωστε και σαφώς προσωπική για τον καθένα. Κι όντως, άλλο το μέσα, άλλο το έξω.

osela είπε...

rigelian
ναι, το αλάθητο της χαζής


patsiouri
σοβαρά μιλάς??!!! σοκ! νόμιζα ότι η χρυσπα είναι 28- 30!

Giannis P. είπε...

Terasbetonian Steel Λοιπόν και τα κεφάλια μέσα !!!


http://www.youtube.com/watch?v=CLI4pl8YU9Y

Ανώνυμος είπε...

Μα η Θώδη με τον Μάγγα είναι το ίδιο πράγμα. Και με τον Χριστοδουλόπουλο. Και με τη Φιλιώ Πυργάκη. Και με τον Θανάση Καμπαφλή. Και με τον Ηρακλή Μπαμπλέκo. Και με τον Σάββα Σιάτρα.

Και όλοι αυτοί είναι σαφώς πιο αυθεντικοί και πιο τίμιοι από τα άναρχα δήθεν ποπ-σκυλάδικα που μας έχουν κατακλύσει...

Φυσικά και είμαστε για τα πανηγύρια, με την αρνητική έννοια. Και ως λαός και ως χώρα.

Hades είπε...

@osela
Osela, ως γνωστόν από μια ηλικία κι έπειτα οι γυναίκες είνια όσο λένε, οπότε μία η άλλη... :):)

@dragon
Θεέ μου...... Τρίζουν τα κόκαλα των Oz.... Αισχρότατο αίσχος... Καλύτερα να έστελναν τους Impaled Nazarene... :):)):

@rigelian
Α, όλα κι όλα. Όχι και ίδιος ο Γιώργος Μάγκας με τη Θώδη. Αβυσσαλέο χάσμα τους χωρίζει.

ATHENA είπε...

ΛΑΘΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΗ, Η ΘΩΔΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΥΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣ.

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗ ΘΩΔΗ ΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ -ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΤΙΚΟΥ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ (ΝΟΤ ΜΥ CUP OF TEA EITHER- ΕΙΝΑΙ EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΑΛΛΟ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ, ΦΩΝΗ ΕΧΕΙ, ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΕΞ ΙΣΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΥΛΑ...

Hades είπε...

Κοίτα, είναι πως το βλέπει κανείς. Στα δικά μου μάτια (και κυρίως αγτιά) είναι τελείως διαφορετικοί. Τον Μάγκα όποτε τον έχω δει παθαίνω πλάκα. Με τη Θώδη, κυρίως βάζω τα γέλια -πιο πολύ για να μην δείξω πόσο υποφέρω! Και όντως υπέφερα πολύ όταν την άκουσα να διασκευάζει καρναβαλικά βραζιλιάνικα τραγούδια! :):):):):)

Και πρόσεξε: δεν την υποτιμώ ως ερμηνεύτρια σε καμία περίπτωση. Απλά βάσει των προσωπικών μου γούστων ε, κάπου θεωρώ ότι προσβάλει την ηχητική αισθητική μου, αυτό είναι όλο. Κατά τα λοιπά, όποιος θέλει μπορεί ν'άκούει και να εκτιμάει ο,τιδήποτε, έχουμε αυτό ως Αρχή. :)