Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ήταν μία πολύ μεγάλη μέρα για τη Βλακεία!

Και όπως καταλάβατε ήγγικεν η ώρα να πούμε και 2-3 λογάκια για τα χθεσινά αποτελέσματα.



Ο ελληνικός λαός έλαβε τις αποφάσεις του. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανείς που να κοπανάει το κεφάλι του στο μέλλον.

Εγώ τι είδα; Μια τεράστια αποχή που αποδεικνύει ότι το ελληνικό dna κατά κύριο λόγο εμπεριέχει τη μαλακία ως βασικό συστατικό. Θα μου πείτε ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά, πως να πάει στο χωριό; Δεν το δέχομαι: θα μπορούσε να είχε μεταφέρει εγκαίρως τα δικαιώματά του ή να ψηφίσει ως ετεροδημότης. Οπότε ο κλασικός μαλάκας ο Έλληνας που λέει και ο Γεωργίου άφησε το μέλλον του στα χέρια των άλλων. Απλό και μην ψάχνουμε πάλι για δικαιολογίες.

Πάμε τώρα στο τι ψήφισαν οι άλλοι λοιπόν.
Νέα Pasokρατία, σχεδόν 42%, ήτοι "συγκυβέρνηση αυτοδυναμίας". Τελειώσαμε κύριοι. Αυτά που αναλύαμε στα προεκλογικά σενδόνια της 6ης Μαϊου ότι έπρεπε πάσει θυσία να αποφευχθούν. Το ότι οι δύο ψάχνουν και ένα ακόμη θύμα για το θεαθήναι, ελάχιστη σημασία έχει. Είναι απλώς πολιτικό παιχνίδι που απ'ό,τι φαίνεται ο μπαρμπα Φώτης έχει τσιμπήσει το δόλωμα. Μην χάνουμε όμως τους πραγματικούς πρωταγωνιστές...

Σαμαράς: τι να πεις γι'αυτόν τον άνθρωπο πια; Και μόνο το ότι έσπευσε από το ίδιο κιόλας βράδυ των εκλογών να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή επαναδιαπραγμάτευση για το μνημόνιο υποδηλώνει όχι τόσο το μέγεθος της προδοσίας, όσο την ηλιθιότητα του κόσμου.



Σαμαράς: " Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα... από fon1972


Είναι πλέον σαφές πως ό,τι κι αν πάθουμε, το αξίζουμε στο έπακρο. Οι αυτοκτονίες δεν ήταν αρκετές, οι μισθοί και οι συντάξεις παραείναι υψηλές, η ανεργία σηκώνει ακόμη, η φορολογία έχει λίπος, παιδεία και υγεία είναι προαιρετικές κ.ο.κ. Αυτά έχει το μέλλον της χώρας και θα δούμε πολλούς να πέφτουν από τα σύννεφα. Φυσικά ο Σαμαράς θα τα παρουσιάσει όλα αυτά ως εμμονή των δανειστών, ότι δηλαδή αυτός είχε όλη την καλή διάθεση, πήγε και προσπάθησε, πίεσε αλλά δυστυχώς οι δανειστές είναι ανένδοτοι κλπ, κλπ. Ή μάλλον όχι ακριβώς ανένδοτοι αλλά ως δείγμα καλής θελήσεως μας επέτρεψαν την αποκλειστική καλλιέργεια μαϊντανού, το εμπόριο σαλμονέλας και την ελεύθερη ανταλλαγή σάπιας κάλτσας, τα οποία ήταν σαφώς εκτός προγράμματος και άρα πρόκειται για μεγάλη νίκη, συνεπώς τα όρια ηλικίας, η φορολογία, οι μισθοί κλπ θα παραμείνουν ως έχουν -και χειρότερα. Κυριολεκτικά από τον έναν κουτοπόνηρο στον άλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ήσαν συμφοιτητές. Και τελικώς μου φαίνεται ότι το πιο ωραίο ήταν όντως εκείνο που είχε πει ο Καρατζαφέρης περί Αρχολίπαρου και Σπουδαρχίδη. Εγώ μόνο κάτι θέλω να ρωτήσω ρε παιδιά: η Μέρκελ σου λέει προεκλογικά "καμία επαναδιαπραγμάτευση". Ο Σόιμπλε σου λέει προεκλογικά "καμία επαναδιαπραγμάτευση". Ο Σαμαράς στηρίζει όλη την προεκλογική του εκστρατεία στην επαναδιαπραγμάτευση. Πόσο μαλάκας πρέπει να'σαι για να θεωρήσεις πιο αξιόπιστο τον Σαμαρά από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε; Μα πόσο;

Είναι δεδομένο ότι ο Σαμαράς δεν έχει πολύ ψωμί ως πρωθυπουργός. Δεν ξέρω πόσο ακριβώς, αλλά προσωπικά του δίνω λίγους μήνες. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε αιματηρές εξεγέρσεις και ακόμη χειρότερες καταστολές και αυτό επειδή ο Σαμαράς θα έρθει λίαν συντόμως αντιμέτωπος με τα φρικτά του ψέματα που ενσυνείδητα καλλιέργησε με αντάλλαγμα λίγη εξουσία (διότι θα είναι όντως πολύ λίγη). Φυσικά μην περιμένετε εκλογές μετά. Ψηφίσαμε. Τέλος. Πήραμε κι απόδειξη και το ταμείο έκλεισε κιόλας και ως γνωστόν μετά την απομάκρυνση....
(update: Επειδή ο φίλος μου ο Μάικ μου έστειλε ένα μήνυμα αναφέροντας την εκλογή του ΠτΔ, ότι την ξέχασα, θέλω να πω ότι δεν την ξέχασα αλλά ειλικρινά δεν θεωρώ ότι θα κάνουν κάτι άλλο εκτός από τις κοτάρες που κάνουν αυγουλάκια και ως εκ τούτου δεν τη λαμβάνω υπόψιν. Θεωρώ ότι θα έχουμε στυγνούς εκβιασμούς επιπέδου περσινού Νοεμβρίου και ίσως ακόμη χειρότερους. Έως τότε εξάλλου θα έχουμε συνεχή μαρτύρια της σταγόνας τύπου "θα δούμε αν θα πάρετε τη δόση" και απλώς τότε θα κοροφωθούν ό,τι κυβέρνηση κι αν έχουμε, που αποκλείω να έχουμε κυβέρνηση απλής συνεργασίας, όπως ήδη ανέπτυξα. Τέλος update)
Εκλογές πάλι μετά από 3-4 χρόνια. Νωρίτερα δεν τις προβλέπει το Σύνταγμα άλλωστε. Βέβαια, εδώ που τα λέμε και που προβλέπει συγκεκριμένη πορεία το Σύνταγμα πχ για τις διερευνητικές εντολές, παναπεί πως πρέπει να ακολουθηθεί; Σαφώς όχι. Το είπε και ο παριστάνων και τον Συνταγματολόγο Βαγγελάκης Βενιζέλος χθες, ότι θα πρέπει να περάσουν απευθείας στη δεύτερη φάση υπό τον ΠτΔ. Στο διά ταύτα όμως. Θα μου πείτε λοιπόν, τι θα μεσολαβήσει από την πτώση του θλιβερού Σαμαρά έως τις εκλογές; Κάποια προσωπικότητα τύπου Παπαδήμου (μάλλον όχι ο ίδιος) και κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάσουν. Όσοι δε, ονειρέυεστε σωτηρία της χώρας και ευρώ, μπορείτε ν'αλλάξετε πλευρό από τώρα για να μην πιαστείτε. Μόνο να θυμάστε κάτι: στις επόμενες εκλογές οι δανειστές μας δεν πρόκειται να περάσουν την ίδιαν ψυχοφθόρο διαδικασία, μον' θα έχουν λάβει τα μέτρα τους με τον πλέον κατάλληλο γι'αυτούς τρόπο.

Ας επιστρέψουμε όμως στα χθεσινά πιάνοντας πρώτα τις προβλέψεις που είχα πει. Κατ' αρχήν έπεσα έξω στο ότι έβλεπα κι εγώ μεγάλο ντέρμπυ. Δεν υπήρχε ντέρμπυ. Οι 2,5 μονάδες δεν συνιστούν ντέρμπυ. Επίσης μάλλον έβλεπα πρώτο ΣΥΡΙΖΑ όπου τελικώς είχε τουμπάρει και αυτό και η αλήθεια είναι ότι προσπάθησαν πολύ για να μην βγουν πρώτοι. Στο pasok επίσης έπεσα έξω μιας και δεν ήρθε το πολυπόθητο μονοψήφιο αν κι έπεσε κατά τι, αποδεικνύοντας ότι είναι κυριολεκτικά σαν τις κατσαρίδες (και εξίσου σιχαμερό). Φαίνεται ότι ο αντιαισθητικός χοντρός δεν χτύπησε αρκετά το χέρι. Εκεί όμως που πραγματικά απελπίστηκα ήταν στο ότι η ΧΑ δεν έπεσε ούτε δράμι, που ήταν και το φυσιολογικώς αναμενώμενο. Και δυστυχώς μυρίζομαι ότι με αυτούς θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα.
Επίσης, το ότι τα δύο κυρίως μνημονιακά κόμματα έλαβαν σχεδόν 42% αποτελεί δείγμα σαφέστατης απελπισίας υπέρτατου βαθμού. Τίνος απελπισία; Δικής μου φυσικά. Το γράφαμε αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου πως δεν το βλέπω να αντέχουμε τελικώς τους εκβιασμούς και παρά τις όποιες ενδόμυχες ελπίδες που έτρεφα, τελικώς απεδείχθησαν εντελώς φρούδες. Όντως δεν αντέξαμε. Τα τζάκια, τα ΜΜΕ και οι λοιποί παρατερεχάμενοι την έκαναν καλά τη δουλειά τους. Τα πρόβατα επέστρεψαν στο μαντρί. Δεν αντέχουν μακρυά του, είναι απλά τα πράγματα και δεν σηκώνουν ιδιαίτερες παρερμηνείες.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑς, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Νομίζω ότι ο Τσίπρας ξύπνησε αρκετά αργά και κατάλαβε πως του ετοίμαζαν χοντρό γλέντι. Έτσι συμβιβάστηκε με την αξιοπρεπέστατη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αν θέλετε τη γνώμη μου ήταν η πιο σωστή κίνηση που έκανε και τους χάλασε τα σχέδια. Διότι μεταξύ άλλων, θα κάτσει από την ασφάλεια της θέσης του να βλέπει τους άλλους να καταβαραθρώνονται και κυρίως, δεν θα χρειαστεί να αποδειχθεί ότι δεν είχε κανένα απολύτως πρόγραμμα και τίποτε νέο και ρεαλιστικό να προτείνει. Τώρα που διαπίστωσε πως η διακυβέρνηση είναι ένα ορατό ενδεχόμενο θα έχει και τον καιρό να προετοιμαστεί, κυρίως κόβωντας τον αέρα στους άλλοςυ ΣΥΡΙΖΑ που κάθε τόσο έβγαιναν με άσχετες δηλώσεις. Γενικά νομίζω ότι του έκατσε καλά.
Ο Καμμένος τα πήγε αρκετά καλά. Αν αναλογιστούμε τις γκέλες στις οποίες είχε πέσει μάλλον τα πήγε εξαιρετικά θα έλεγα. με διάψευσε που τον έβλεπα με πτωτικές τάσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά κατά πως φαίνεται παραμένει πιστή στο πρόγραμμά της: άμεση σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο... ή μήπως είναι σταδιακή άμεση απαγκίστρωση; Κρίμα ρε Φώτη και σε είχα σε εκτίμηση. Βάλε τον Ψαριανό τώρα να πανηγυρίζει που βγήκατε πάλι κάτω από την Χρυσή Αυγή. Είναι σοβαρός λόγος πανηγυρισμών αυτός. Το ΚΚΕ τώρα, όπως θα θυμάστε ότι λέγαμε, όντως μπήκε άνετα στη Βουλή και δεν κινδύνευσε ούτε δευτερόλεπτο. Όσο τα συντρόφια του Βιλαμπάχο εξακολουθούν να ομιλούν στην διάλεκττο της δεκαετίας του 40, όσο πιστεύουν πως ο μεροκαματιάρης είναι υποχρεωμένος να ξέρει τι εστί προτσές και λούμπεν προλεταριάτο, όσο νομίζουν πως ενδιαφέρεται να ξέρει πως δρα το μεγάλο κεφάλιο και ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός, ε, τότε λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να τους διασφαλίσω ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι μέσα στη Βουλή. Πιθανώς να μεταλλαχθούν σε ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε ΣΥΡΙΖΑ εποχής Δαμανάκη. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάρουν χαμπάρι ότι η κυρα Αλέκα πρέπει να αφήσει ελεύθερο πεδίο σε κάποιον με πιο φρέσκιες ιδέες (όπου για να είμαι ειλικρινής, μόνο ο Μπογιόπουλος μου'ρχεται από 'κεί μέσα και δεν πιστεύω να διαθέτουν άλλον πραγματικά καλό) διότι κατά τα λοιπά μάλλον πιο πιθανό είναι να ακυρώσει ο Σαμαράς το μνημόνιο παρά ν'αλλάξει γενικό γραμματέα το ΚΚΕ. Θα διερωτάσθε για ποιον λόγο ασχολούμαι τόσο πολύ με το ΚΚΕ; Διότι απλούστατα πιστεύω ότι η στρεβλή του παρουσία βοηθάει το θεάρεστο έργο των άλλων δύο. Τόσο απλό.
Φυσικά να αφιερώσουμε και 2 γραμμές στον απεχθή μου Στέφανο Μάνο και τον ακόμη απεχθέστερο Θάνο Τζήμερο οι οποίοι νομίζω ότι μόχθησαν πραγματικά για να πείσουν διά το γελοίον των θέσεών τους. Σαφώς οι κακεντρεχείς θα πουν ότι και οι δύο μαζί πήραν λιγότερο από το μισό των δύο μαζί των εκλογών της 6ης Μαϊου. Εγώ θα πω ότι κατάφεραν και ξεπέρασαν και το ΛΑΟΣ που είχε ξεμείνει από κορυφαία στελέχη, και τους Πειρατές, άρα η επιτυχία ήταν ομολογουμένως τεράστια. Πιστεύω μέχρι τις επόμενες εκλογές ο Τζήμερος θα έχει στείλει πολλές επιστολές στην Μέρκελ άλλωστε. Κι όσον αφορά το ΛΑΟΣ, ε, νομίζω ότι πέθανε οριστικά και δεν απαιτείται να ασχολούμεθα περισσότερο. Πάντως ο Καρατζαφέρης δε βλέπω να μένει άπραγος.
Και πάμε στην Χρυσή Αυγή τώρα: πήρατε πρέφα τι παίζεται, ή θεωρείτε πως με μπουρδολογίες και αφορισμούς θα ρίξει τα ποσοστά της; Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να σιχτιρίσετε εκείνους που τους ψήφισαν, κοιταχτείτε στον καθρέπτη μπας και ανακαλύψετε κανέναν από αυτούς που τους ανέβασαν τα ποσοστά, με Υπατίες κι έτσι.

Στο διά ταύτα: η κοινωνία μας πλέον εισήλθε σε τελικό στάδιο καρκίνου. Απλώς περιμένουμε να πεθάνει ο ασθενής. Μόλις λάβει χώρα το δυσάρεστο γεγονός, θα γίνει και εκτέλεση της διαθήκης φυσικά. Ποια είναι η διαθήκη; Μα φυσικά τα μνημόνια. Ας μην κρυβόμαστε: το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν πάρα πολύ κακό για όλους. Βέβαια θα μου πείτε ότι αυτή ήταν η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος. Οκ σε αυτό, αλλά είπαμε: μην ξεχνάμε και την αποχή. Όπως και να'χει, οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση όλοι μας. Φυσικά, εμείς που πασχίσαμε για κάτι διαφορετικό και ενδεχομένως πιο βιώσιμο θα φορολογηθούμε το ίδιο με τους βλάκες και αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας, ακόμη κι αυτής της Δημοκρατίας εν μέσω τρομακτικών πιέσεων και ασφυκτικών εκβιασμών, με καθεστώς τρομοκρατίας σαν αυτό που βιώσαμε τον τελευταίο μήνα, μια Δημοκρατία η οποία είναι σαφώς μακράν το καλύτερο πολίτευμα, παρόλο που κατέστρεψε έως και την ίδιαν της τη γεννέτειρα. Πως;  
Αναδεικνύοντας Αλκιβιάδηδες.

Ό,τι έγινε και τώρα δηλαδή...
Μόνο που αυτήν τη φορά οι ερμοκοπίδες είναι με πραγματικά κεφάλια συμπολιτών μας.
Καλή δύναμη σας εύχομαι και πάνω απ'όλα δίχως τύψεις κι ερινύες.
Ούτε καν αυτές δεν αξίζετε.
Χαίρετε.



12 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

"Πόσο μαλάκας πρέπει να'σαι για να θεωρήσεις πιο αξιόπιστο τον Σαμαρά από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε; Μα πόσο;"

Έλα μου, ντε..
Φταίνε οι ειδήμονες γκουρού κ.ο.κ της παγκόσμιας οικονομίας ( την τύφλα τους )
..αλλά εμείς τι έχουμε να δείξουμε,

πέρα από το ότι μας φόρτωσαν σε υπερβολικό βαθμό όλα τα στραβά μας, για να καλύψουν τις στραβομάρες τους.

Hades είπε...

Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους, Σπίθα. Εμείς γιατί δεν κάναμε τη δική μας, αυτή είναι η απορία μου. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε πχ τη Μέρκελ που κοιτάει το συμφέρον της οικονομίας της. Και όντως απεδείχθη ότι ακόμη και στη λαμογιά είμαστε εντελώς ερασιτέχνες σε σχέση με άλλους.

Μαρία Νικολάου είπε...

Κοίτα να δεις που τώρα τελευταία όλο και περισσότερο συμφωνώ μαζί σου...θα το κοιτάξω...
Δεν έχω κουράγια να σχολιάσω άλλο, είμαι πτώμα και σωματικά και ψυχολογικά.
Καλό βράδυ.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Γιατί σε παραξενεύει;
Δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα ούτε συνειδητοποιείται η κοινωνία από την μια μέρα στην άλλη.
Τόσα χρόνια το 80% ψήφιζε ΝΔΣΟΚ, περίμενες ξαφνικά να αλλάξουν όλα.
Μα τόχα πει, δεν θυμάσαι;
Το τσαλάκωμα του ΝΔΣΟΚ, ήρθε από την λάθος μεριά ( απέξω) και όχι από την δική μας αντίδραση ή συνειδητοποίηση.
Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μην κατηγορείται τον Αλκιβιάδη...

Μέρος του λαού (δηλαδή το 30% του 60% των Ελλήνων) επέλεξε την ασφάλεια. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι οι παραγωγικές ηλικίες έως τα 50 συντριπτικά στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ (και λιγότερο ΔΗΜΑΡ) μαζί με τους ανέργους, τους νεόπτωχους, τους κατοίκους των πόλεων και λαϊκών γενικά συνοικιών, ενώ αυξήθηκε η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στην ύπαιθρο (απόρθητη γωνία για αριστερούς).

Αυτές όμως οι ηλικίες, οι μεσοαστοί (ελ. επαγγελματίες και ΔΥ και άνεργοι) που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ είναι η ζωογόνος δύναμη των κοινωνικών κινημάτων...

pølsemannen είπε...

Ναι ρε, αλλά ο Αντώνης είναι από την Καλαμάτα που βγάζει και καλό λάδι.

Ο Σώημπλες και η κόρη του πάστορα Μέρκελ, ξέρουν από καλό λάδι; Άσε με καλέ, στην DDR έβαζαν στην σαλάτα καμένα λάδια από τα Τραμπάντ. :-Ρ

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει από εδώ και πέρα να βλέπουν το σποτ της ΝΔ που υποσχόταν φοροελαφρύνσεις με πετραχήλια να ηδονίζονται.

αθεόφοβος είπε...

Πόσο μαλάκας πρέπει να'σαι για να θεωρήσεις πιο αξιόπιστο τον Σαμαρά από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε; Μα πόσο;

Παρά το ότι ο Σαμαράς μου γυρνάει τα άντερα,το ερώτημα σου με ερεθίζει να σου απαντήσω.
Ακριβώς όσο χρειαζόταν να πιστέψεις πως αν σχημάτιζε κυβέρνηση ο Τσίπρας θα καταργούσε το μνημόνιο και παρ΄όλα αυτά η χώρα θα έμενε στο ευρώ! :))

Hades είπε...

@Μαρία
Να το κοιτάξεις αυτό της συμφωνίας, μπορεί να είναι σοβαρό! Το πτώμα, θα περάσει ούτως ή άλλως.

@Σπίθα
Γιατί με παραξενεύει; Διότι δεν μπορώ να το δεχθώ ρε Σπίθα. Γι'αυτό. Το θυμάμαι ότι το'χες θίξει. Και άλλα έχεις πει πριν τη σιγή ασυρμάτου αλλά πόσοι τα άκουσαν είναι το ερώτημα.

@Δείμο
Ναι οκ, ασφάλεια επέλεξαν. Τι ασφάλεια όμως; Ιντεραμέρικαν; Έργκο; Αλλιάντς; Κάποια άλλη; Με τι κριτήρια επελέγη η ασφάλεια; Αυτά είναι που δεν βλέπω να έχουν λογική γι'αυτό και σαλτάρω. Όσον αφορά το τελευταίο που λες, διατηρώ αρκετές αμφιβολίες.

Hades είπε...

@polse
Οι Έλληνες είναι τόσο μαζοχιστές φίλτατε που δε νομίζω να τους κάνει κάτι ένα απλό σποτ. Αν μπαίνει και στον πάτο ταυτόχρονα, ίσως νοιώσουν λίγη χαρά.

@αθεόφοβο
Να σου πω, σε αυτό δεν έχεις καθόλου άδικο αλλά ήταν ένα θέμα που κυριολεκτικώς εξήντλησα από τούτο το βλόγι, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ούτε το ένα (καταγγελία) ούτε το άλλο (έξοδος).
Γενικά είμαστε λαός προς λοβοτομή, αγαπητέ.

Stefanos είπε...

Δεν κατάλαβα, γιατί εξεγέρσεις; το πόπολο μίλησε. Σκάσε και κολύμπα τώρα. Οποιος εξεγερθεί είναι μειοψηφία και θα αντιμετωπίσει απάντηση του στυλ "γιατί γκρινιάζετε;δημοκρατία έχουμε,ψηφίσατε, επιλέξατε.Φωνάζετε όσο θέτε, τα παράπονά σας στην πλειοψηφία. ΕΚΤΟΣ αν δε σας αρέσει η Δημοκρατία και θέλετε να αποφασίζουν μειοψηφίες.Για πες.."
Και θα χουν και δίκιο, τεκνικαλι σπίκινγκ.
Γιατί όποιος θέλει κυβέρνηση "πεφωτισμένης μειοψηφίας".. ε.. να ρθει λίγο απο δω να του πω κάτι:D
Α, η ΧΑ έπεσε. Αλλά λίγο. Έφυγαν αυτοί που χαλάστηκαν με τα χαστούκια, αλλά ήρθαν άλλοι που γούσταραν (και άλλοι που είδαν τους παπάδες να τους υποστηρίζουν και το πήραν απόφαση και αυτοί - μιλάω από "προσωπικό" παράδειγμα)

Stefanos είπε...

Αρχίσαμε ήδη τις μαλακίες..

"Δε νομιμοποιείται κυβέρνηση που έχει πάρει το 18%.." κλπ..

Hades είπε...

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο θα είνια ρε προφέτα; Ότι με τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο πλέον θα νομιμοποιούνται να διαμαρτύρονται όλοι. Δηλαδή είναι πραγματικά γελοίο, με κάτι παραπάνω από 2% διαφορά να έχεις σχεδόν 60 έδρες παραπάνω.
Όσον αφορά τα συν/πλην της ΧΑ, αυτό ίσως να είναι ένα θέμα προς συζήτηση.