Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Οcία Βλακεία η Απάλεφτοc (ντοκυμανταίρ)

Ποια είναι αυτή πάλι; Θ'αναρωτιέστε... Οκ, ας ξεκινήσουμε λιγότερο επιθετικά σήμερα.
Ας ξεκινήσουμε σχεδόν φυσιολογικά.

Υπάρχουν πολλοί ακόμα (ευτυχώς) φυσιολογικοί άνθρωποι στην πιάτσα, που έχουν εντελώς κοινά και λογικά ενδιαφέροντα, όπως πχ το να μην πολυκυκλοφορεί μια ψευδής ή ανακριβής είδηση, για παράδειγμα. Εις εξ αυτών είναι και ο καλός φίλος, συμμαχητής και συσσουβλακιστής προφέτας, οποίος προχθές έψαξε και ανακάλυψε την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία:


Εκτιμώ ότι την συνδυάσατε αμέσως με την "είδηση" που κυκλοφόρησε από προχθές ότι ο Παπαδήμ(ι)ος αφαίρεσε μέχρι και την ελληνική σημαία από το γραφείο του, είδηση η οποία παίχτηκε πάρα πολύ στο διαδίκτυο και την οποίαν κι εγώ αναπαρήγαγα (στο αμέσως προηγούμενο σενδονάκι από το οποίο αφαιρέθηκε φυσικά αφού δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα). Μου έβαλε με τον τρόπο του χέρι λοιπόν ο προφέτας (και με το δίκιο του εν μέρει) ότι θα έπρεπε να είχα ψάξει περισσότερο την είδηση.

Δίκιο είχε διότι ως κατέστη αμέσως σαφές, ναι μεν η φωτογραφία δεν ήταν προϊόν photoshop αλλά απλή κοπτοραπτική της δεξιάς γωνίας, αποτέλεσε όμως κόπο ενός βλάκα. Ενός από τους βλάκες που τα χώνω σε εντονότατο ύφος εδώ και πολύ καιρό, ο οποίος όμως ήθελε να δείξει κάτι άλλο από αυτό που κυρίως ασχολούμαι. Ως προς αυτό το θέμα λοιπόν, την πάτησα κι εγώ διότι έμεινα στο σκέτον της ειδήσεως. Γιατί όμως έμεινα στο σκέτον της ειδήσεως; Διότι η είδηση αυτή ούτε καν δευτερεύουσα δεν ήταν. Και τι εννοώ...

Εδώ λοιπόν ξαναϋπεισέρχεται ο θεμελλιωδώς ζωτικός για τη χώρα παράγων των βλακών και των λοιπόν ηλιθίων, οι οποίοι ως νέες ακρίδες νέας πληγής κάποιου φαραώ έσπευσαν να αυτοδικαιωθούν από την κοπτοραπτική της φωτογραφίας εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων (όπως του προφέτα) που εντελώς καλοπροαίρετα βρήκαν ένα (όποιο) σφάλμα, για ποιο θέμα λέτε;
Ότι αφού η φωτογραφία ήταν κοπτοραπτική, τότε δεν ισχύουν όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή ότι το psi είναι δίκαιο, ο Παπαδήμ(ι)ος εργάζεται υπέρ των Ελλήνων, ότι δεν είναι δωσίλογος πρωθυπουργός κλπ, κλπ, κλπ. Άντε βγάλε άκρη.

Ειλικρινά πλέον έχω αρχίσει και πείθομαι ότι βλακεία αντίστοιχη της ελληνικής παίζει να μην υπάρχει στο Σύμπαν ολόκληρο. Φυσικά οι ίδιοι βλάκες εξακολουθούν να κάνουν γαργάρα πλήθος άλλων ομολογιών, όπως του Σόιμπλε ο οποίος μετά την Μέρκελ (που παραθέσαμε στο αμέσως προηγούμενο υποσένδονο) χαρακτήρισε ανυπολόγιστη καταστροφή την τυχόν έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Σημειωτέον ότι ο ίδιος σε δημοσιεύματα μόλις μισού μήνα πριν και πιο συγκεκριμένα της 8ης Μαρτίου αποκάλυπτε ότι είχε αρχίσει να συζητάει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ.

Ταυτόχρονα, παρά την αυτοϊκανοποίηση των βλακών, η τρόικα απολογήθηκε σε επίσημη διαδικασία ενώπιον της Ευρωβουλής, δείγμα του ότι των όντι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας του ΓΑΠ. Και ως απόρροια της αυτής απολογίας για περίπτωση που δεν το πήρε τ'αυτί σας, μέχρι και η Κάτια "φουλ χάουζ pasok" Μακρή σήμερα στον real σε συνέντευξή της με την Συλβάνα Ράπτη (ήτοι του pasok) εξέφρασε την έντονη απορία ότι αφού είναι τόσο θετικά τα πράγματα όσο μας τα λένε εδώ μέσα, τότε γιατί δεν το είπαν και στην Ευρωβουλή; Φανταστείτε για ν'άρχισε να το ψιλιάζεται σχεδόν 2,5 χρόνια μετά και η Κάτια, πόσο κρα κάνει πλέον... Και δεν είναι μόνο αυτά, διότι μετά τις παλαιές αποκαλύψεις ότι το ΓΑΠ συζητούσε μυστικά προεκλογικώς με τον Στρος Καν την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, μετά τα όσα έχουν πρόσφατα προκύψει περί στρεβλώσεως των στατιστικών προς τα πάνω προκειμένου η χρεωκοπία να καταστεί βέβαιη, ήρθε και το μέγιστο χτύπημα του Αλμούνια ο οποίος τι δήλωσε ο αθεόφοβος; Ότι δεν υπήρχε λόγος να συμπεριληφθούν τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του 2009... Μέχρι και ο Γερμανός επικεφαλής του περιβόητου EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε τα δι'ημάς τους ανθέλληνες (που άπαντες έχουμε μπει από τους βλάκες στο ίδιο καζάνι βεβαίως, βεβαίως) αυτονόητα, ότι δηλαδή τα πάντα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της η Γερμανίας, ήτοι ως είναι αυτονόητο ίδια συμφέροντα με τη Γερμανία εμείς δεν έχουμε... Αυτό λοιπόν που με εξοργίζει πραγματικά με όλους αυτούς τους βλάκες είναι ότι εκμεταλεύτηκαν τόσο σκαιά το φιλότιμο, την φιλαληθεία ή ό,τι άλλο κάποιων ανθρώπων για να στρεβλώσουν εκ νέου τα πάντα προς όφελος της βλακείας τους και μόνο. Και γιατί αυτό;

Μα διότι για έναν βλάκα το σημαντικότερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στη ζωή του είναι η βλακεία του. (πόρισμα)
Και από τη βλακεία του βλάκα, πάρα πολλοί μπορούν να την πατήσουν και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα, όπως απεδείχθη και από τη φωτογραφία.
Ενδεικτικά θα σας πω το εξής παράδειγμα: είμαι τις προάλλες σε ιδιωτικό ιατρείο. Ο κόσμος που περίμενε τη σειρά του κουβέντιαζε για τις εξελίξεις και τα γεγονότα. Σε κάποια στιγμή λοιπόν αναφέρθηκε μετά θριαμβολογίας η βεβαιότητα ότι μπορούμε να τους κάνουμε τα μούτρα κρέας αν τα λευκά φτάσουν το 51% που εν συνεχεία ακυρώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Ξέρω, ξέρω... κάτι σας θυμίζει, έτσι;
Καταλάβατε τώρα γιατί σκυλιάζω με τους βλάκες;

Διότι με το τάχα μου περισπούδαστο ύφος τους και με δεδομένο ότι πάντοτε τους βρίσκεις σε ματσάκια, πολλούς μαζί όπως και τον μαϊντανό στο μανάβικο, επηρεάζουν κόσμο.

Και με δεδομένο το μπόνους των 50 βουλευτών του επικού νόμου Παυλόπουλου, οι οποίοι 50 είναι το 1/6 του όλου για περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, ενδεχομένως και ο ένας βουλευτής που θα/δεν θα εκλεγεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο. Γι'αυτό η επιρροή που ασκούν οι βλάκες είναι τεράστια και η ζημιά ακόμα μεγαλύτερη. Καταλάβατε γιατί έχω φάει τέτοιο κόλλημα με την πάρτη τους; Ουδείς μας έχει εξηγήσει ότι το μέγιστο που "πρέπει" να βγάλουν τα δύο κόμματα είναι 100 βουλευτές, διότι στους 101 αυτόματα έχουν 151. Σε τι ποσοστό λοιπόν αντιστοιχεί το 101; Μας έχει πει κανείς; Όχι.
Και μην σας λέω ψέματα, ούτε εγώ έχω καταφέρει να υπολογίσω ως τώρα.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά; Μα φυσικά ότι τα γεγονότα δεν παραγράφονται από μία φωτογραφία, δεν αναιρούνται από την προσπάθεια ενός βλάκα, η οποία παρουσιάστηκε τόσο πειστικά και γι'αυτό την πάτησε κόσμος και κοσμάκης (που στο κάτω-κάτω της γραφής, εμπίπτει στο στατιστικό λάθος το να την πατήσεις κι εσύ που και που. Όχι όμως ρε αδελφέ να μας τη λένε και αυτοί που δεν την πατάνε μόνο όταν δεν παίρνουν θέση. Ανήκουστο.).
Και η οποία φωτογραφία εδώ που τα λέμε ως ήδη προαναφέραμε ήταν εντελώς δευτερεύουσα. Δεν έγινε ούτε υπερπατριώτης ο Παπαδήμ(ι)ος χωρίς αυτήν τη φωτογραφία, ούτε κάποιος υπερήρωας, ούτε φυσικά αυξήθηκε το βιωτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας ή μειώθηκε η ανεργία και η ύφεση.

Καλή η προσπάθεια λοιπόν παιδιά, αλλά δεν αλλάζει κάτι...
Λυπάμαι.

13 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Μη μασάς ρε, αφού εκοψε την φωτό ο έτσι, έβαλαν κρυφά την σημαία της Αυτοκρατορίας του Darth Vader στη θέση της Ελληνικής. Λιρα εκατό σε λέω :-P

(Καρτέσιε θα σκίσω).

Κατά τα άλλα έχω την εξής τάση τελευταία:

Σκέφτομαι: "Αν είναι να μας πηδήσετε τζάμπα και βερεσέ, ας καταρρεύσει το κωλοευρώ, το κωλοδολάριο, να γίνει τρίτος παγκόσμιος, να γίνουν όλα πουτάνα, ώστε να είμαστε τουλάχιστον ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στα σκατα".

Είναι σοβαρό γιατρέ μου;

Hades είπε...

Αξιότιμε, φυσικά και είσθε σοβαρότατα και πρέπει να κοιταχθείτε άμεσα. Εγώ είχον την αίσθηση ότι μοναχά εμείς φταίμε για όλα και ότι οι άλλοι τα πράττουν όλα καλώς. Τι όλοι μαζί και ποια σκατά μου τσαμπουνάτε;

paraxeno είπε...

συμφωνώ εντελώς με Πολσε, και προτεινω ομαδικό κοιταγμα να μας ελθει και πιο φθηνά.... ειμαι το παράξενο και δεν ειμαι καλά, ή είμαι και δεν το γνωρίζω ακόμη... ενα απο τα δυο...

ΖΗΤΩ Η ΒΛΑΚΕΙΑ! ετσι για να με πεις πασοκ... :Ρ

Hades είπε...

Από 'σένα δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, δαιμόνιο. :):)

Stefanos είπε...

Ρε παπάρα, έγραψες 8 εκατομμύρια λέξεις για να πεις "παίδες, βιάστηκα και την πάτησα" :p :p

Τι πολυλογάς που σαι μωρη γκόμενα!

Stefanos είπε...

Επίσης ναι γαμάτο το συμπέρασμα "αφού αυτό ήταν μούφα, είναι και τα πάντα όλα".. εξαιρετικό..

Hades είπε...

Εγώ μεσιέ προφέτα δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ πότε την πάτησα. Συμβαίνουν αυτά ακόμα και σε θεούς. Αλλά αυτό ήταν απλώς η αφορμή μου! :)
καλά ρε, δηλαδή στο συμπέρασμα που σ'άρεσε δεν έχεις πέσειποτέ πάνω του; Της πόρνηε γίνεται από δαύτο πανταχόθεν! :):)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κάπου μπέρδεψες τα πράγματα. Άλλο η αποκατάσταση της αλήθειας της φωτογραφίας κι άλλο η τακτική του δήμιου (επίσης αλήθεια). Το ένα κυκλοφόρησε απλά στο γνωστό παραλήρημα να προκαλέσουμε ακροδεξιά και πατριωτικά ένστικτα (είναι το κλίμα των ημερών) και το άλλο για να βιάσουν τη μεσαία τάξη.

Hades είπε...

Α, όχι. Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό που λες και σε καμία περίπτωση δεν επιχειρώ να περάσω κάποια τέτοια δική μου θέση, Δείμε. Το πως παρουσιάζεται το όλο θέμα γενικώς και εξαιρετικά τεχνηέντως αναφέρω. Ρε'σύ, εδώ μιλάμε ότι έχει ξεκινήσει ολόκληρη σταυροφορία να μην απομακρυνθούν τα πρόβατα από το δικομματικό μαντρί. Και δεν μιλάμε για τίποτε εντεταλμένους. Κατά βάσιν για ιδεολόγους μιλάμε.

Zaphod είπε...

Ηταν χαζομαρα εξαρχης η συνδεση επιχειρηματολογιας με μια ανοητη φωτο. Ακομα και αν την ειχε βγαλει ο παπαδημος τι σημαια, τι θα σημαινε;

Μαλακιες...

τελος παντων, δεν ειμαστε και ο Αντρεας να λεμε ενα "mea culpa" και να καθαριζουμε ε;
(για το σεντονακι η αναφορα επηρεασμενος απο τον estarian)

Κατα τα αλλα ολοι αναμενουμε τας εκλογας. Οταν θα καταφερουν οι ΝΔΣ(τ)ΟΚοι να παρουν παλι κανα 60% αθροιστικα θα τρεχουμε να κρυφτουμε παλι ρε γμτ....

Hades είπε...

Χαζομάρα-ξεχαζομάρα zaph, δεν ξέρω αν πήρε το μάτι σου ότι έγινε "σφαγή" σε ολόκληρο το γαλανόλευκο διαδίκτυο με το θέμα. Μόνο και ότι ξεκίνησε ήδη η ανάκαμψη της οικονομίας δεν διαβάσαμε. Άσε διότι έχω πάθει πλάκα. Ώρες, ώρες αναρωτιέμαι αν κάποιοι όντως πιστεύουν τις μαλακίες που γράφουν. Και επειδή όλο και κάτι θα μένει πάντοτε στο τέλος μετά από τόσες χαζομάρες, εκεί ακριβώς έγκειται και η επικινδυνότητά τους, διότι εδώ δεν μιλάμε για ανθρώπους που θα σου πουν ότι "εγώ θεωρώ πως πρέπει να ψηφίσω το τάδε διότι ένα-δύο-πέντε-δέκα".

Όσον αφορά εμένα, νομίζω αν έλεγα ένα σκέτο mea culpa τότε θα ήμουν εντελώς ασυνεπής ως προς το όλο ύφος μου. Αφού ξέρεις ότι εγώ αναλύω τα πάντα... :):)
ΑΥτό το 60% που λες είναι μάλλον το πιο εφιαλτικό σενάριο.

shades είπε...

αναλύεις τα πάντα ούτε γκόμενα δεν το κάνει... τουλάχιστον η γκόμενα δεν γράφει σεντόνια :Ρ
πάντως έχεις μια τεράστια ευκαιρία να συνεχίσεις το έργο σου με ενδιαφέρον (βλέπε Κύρτσος-Λαός και βγάλε δεξιές καντήλες πριν εκφραστείς) καλησπέρα μούτρο...

Hades είπε...

Πάντα θα έχουμε πάτημα για να σχολιάζουμε ενδελεχώς τα πάντα, shades! Καλά να'μαστε μόνο! :)