Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Είχαμε και την ειρηνική διαδήλωση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα χθες.

Μία διαδήλωση που κυλούσε ομαλά δίχως παρατράγουδα, μέχρι που μερικοί ανεύθυνοι πολίτες αποφάσισαν να χαλάσουν τη διαμαρτυρία των ΜΑΤ και να προκληθούν κάποιες μικροπαρεξηγήσεις. Τώρα, μη με ρωτάτε για τι ακριβώς διαδήλωναν τα ΜΑΤ και οι λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις της ΕΛΑΣ διότι θα σας γελάσω: πιθανώς για περισσότερη τσίπα αλλά και πάλι δεν είμαι βέβαιος.

Πραγματικά η ατάκα "η ντροπή δεν είναι δουλειά" χθες έλαβε εντελώς νέα διάσταση.

Πήγα κατά τις 6 το απόγευμα στην υποτιθέμενη επανεμφάνιση των αγανακτισμένων παρόλο που ήξερα ότι θα είναι ψόφια πράγματα: φαινόταν αφενός από την ελλιπή διαφήμιση (ακόμη και μέσα από το ίντερνετ), αφετέρου ήταν και το τσουχτερό κρύο που σαφώς αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα, οπότε δεν περίμενα και πολλά πράγματα. Αλλά θεώρησα πως έπρεπε να πάω, απλά για να δηλώσω τη φυσική μου παρουσία. Άλλωστε άλλα κέφια δεν πολυείχα.

Το γεγονός ότι είδα μάλλον κάτι λιγότερους από καμιά χιλιάδα ανθρώπους κι αυτούς διάσπαρτους (μιας και οι επιτήδειοι είχαν ήδη στήσει το κλασικό πανηγυράκι της ανοικτής συνέλευσης, μη χάνανε). Ίσως να'ταν και λιγότεροι, δεν ξέρω. Από παλμό; Σχεδόν τίποτε. Μηδέν. Ποιος είχε κέφια για συνθήματα; Πλέον είχε χαθεί και η όρεξη για μούντζες είναι η αλήθεια. Κάποιοι λίγοι που ήταν μπροστά έκαναν ένα εντελώς ήπιο και ειρηνικό νταβαντούρι και ως εκεί. Μέχρι τις 7 παρά κάτι ψιλά που έσκασαν μύτη μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ (και των.. πως λέγονται οι άλλες... ΕΜΕΤ νομίζω. Από τον εμετό πρέπει να βγαίνει αυτό, δηλαδή αυτό που σου προκαλεί η παρουσία τους). Λίγο αργότερα καταλάβαμε ότι η εντολή είχε δοθεί: οι Μπαλούρδοι ελάμβαναν θέση για να αδειάσουν τον χώρο από τους επικίνδυνους πολίτες που μεταξύ άλλων κρύωναν κιόλας. Με την ανδροπρεπή τακτική που τους διακρίνει δηλαδή να σπρώχνουν με τις ασπίδες γυναικόπαιδα, νέους και συνταξιούχους (όλον τον αχταρμά δηλαδή) απώθησαν μετά από μερικούς ελιγμούς που θα ζήλευαν ακόμη και οι Ρωμαίοι στον Αστερίξ τον περισσότερο κόσμο προς τις σκάλες, σχεδόν αδιαφορώντας αν θα γκρεμοτσακιζόταν κανείς στις σκάλες της πλατείας. Λογικό: τι δουλειά έχουν οι πολίτες να διαδηλώνουν; Το Σύνταγμα έχει καταργηθεί άλλωστε, δεν προβλέπονται διαδηλώσεις και ειρηνικές διαμαρτυρίες. Εν συνεχεία άρχισαν να απωθούν και τους υπολοίπους προς τις πλάγιες οδούς (εγώ ας πούμε σπρωχνώμουν από τους Μπαλούρδους προς την Όθωνος, υποθέτω ότι και από την άλλη το ίδιο γινόταν). Οι διαμαρτυρίες ήταν μεν χλιαρές αλλά δεν σταμάταγαν.
"Ποιος το απαγορεύει να είμαστε εδώ;" (ο Παπαδήμιος υποθέτω)
"Γιατί σπρώχνετε ρε παιδιά;" (γιατί είναι άντρες πάνω απ'όλα)
"Δημοκρατία δεν έχουμε;" (εδώ γελάνε)
"Δεν ντρέπεστε καθόλου;" (κάτι τους είπες τώρα)
κλπ, κλπ.
Ερωτήσεις λογικές μεν, που όμως από τακτ και μόνο δεν πρέπει να απευθύνεις ποτέ σε έναν αστυνομικό και ιδίως σε Μπαλούρδο.



Εκεί η λογική απουσιάζει παντελώς. Ίσως να μην μπήκε και ποτέ στο κεφάλι. Ποιος ξέρει; Ούτως ή άλλως δεν ζούμε σε Δημοκρατία εδώ και καιρό, είναι εμφανές. Κάποιος Υπομπαλούρδος προφανώς είχε πάρει την εντολή από κάποιον άλλον Αρχιμπαλούρδο ο οποίος εκτελούσε εντολή ενδεχομένως του Υπουργού ΠΡΟΠΟ, Μπαλούρδων και λοιπών Παιγνίων (καθ'όσον τον παίζουν γενικώς απ'ό,τι φαίνεται). Και έτσι οι Μπαλούρδοι έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Το γεγονός ότι φόραγαν και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες τους έδειχνε αν μη τι άλλο και την αποφασιστικότητα να εκτελέσουν πάραυτα τις δημοκρατικές διαταγές του όποιου Αρχιμπαλούρδου, πιθανώς με την ελπίδα ότι θα μείνουν εκτός περικοπών. Εμφανώς αγράμματοι οι περισσότεροι (και δεν το λέω κυριολεκτικά αλλά μεταφορικά) αγνοούν φαίνεται την παραχώρηση του Πολύφημου να φάει τον Οδυσσέα τελευταίο ως δείγμα ευχαριστίας, εξακολουθούν να επιλέγουν την ντροπή και την ατιμία ως τρόπο ζωής.

Όταν θα σε ρωτήσει το παιδάκι σου (αν μπορέσεις να κάνεις με τα λεφτά που παίρνεις και κυρίως με αυτά που θα παίρνεις στο μέλλον Μπαλούρδε) "εσύ τι έκανες μπαμπά όταν οι δωσίλογοι πουλάγανε τη χώρα και μου στερούσαν το μέλλον μου;", την απάντηση την ξέρεις. Μόνο τότε μην ντραπείς και να το κοιτάξεις στα μάτια και να του απαντήσεις ευθέως ότι ήσουν με τους προδότες, ότι τους προστάτευες, ότι κοπάναγες απλούς πολίτες δίχως κουκούλες και μολότοφ. Και να του εξηγήσεις ότι απλώς εκτελούσες διαταγές: είμαι απολύτως βέβαιος, Μπαλούρδε, ότι το παιδάκι σου θα καταλάβει.

Μάλιστα λίγο πριν μας απωθήσουν εντελώς και αφού η Αμαλίας είχε ήδη ανοιχθεί εντελώς, μια κοπέλα επιχείρησε αν κατάλαβα καλά να πάει στον δρόμο. Αμέσως έσπευσαν πάνω της τα όργανα της τάξεως (της ποιάς;). Δύο περιπολικά έσπευσαν με ταχύτητα τέτοια που όμοιά της ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί. Υποθέτω ότι κάπως έτσι πρέπει να έτρεχαν όταν είχε συλληφθεί ο Ξηρός της 17Ν. Μάλλον η χθεσινή κοπέλα ήταν αντίστοιχα επικίνδυνη, παρόλο που δεν πρόσεξα να φοράει κάποια κουκούλα. Ίσως να είχε κάποιο επικίνδυνο κραγιόν στο χέρι ή ακόμη χειρότερα κανάν καφέ (και είναι γνωστό ότι μόνο τα κακοποιά στοιχεία πίνουν καφέ στις μέρες μας). Προσπαθούσε το όργανον να την βάλει μέσα στο περιπολικό (όχι εντελώς ήρεμα όπως μπορεί ευ-κώλος να γίνει αντιληπτόν), προφανώς για προσαγωγή (υποθέτω). Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει για το αίσχος. Κάπου εκεί μπήκαν πολλοί μπροστά και δεν πρόσεξα την συνέχεια αλλά υποθέτω ότι θα την έβαλαν μέσα. Εξάλλου ζούμε σε χούντα. Γιατί να έμενε έξω; Αν ζούσαμε σε δημοκρατία, τότε τι δουλειά είχαν όλοι οι Μπαλούρδοι εκεί; Και τα αίματα άναψαν μετά τους προπηλακισμούς. Όπου και πάλι μόνο σε μπινελικώματα έμεινε ο κόσμος (παρόλο που παρατήρησα και κάποια "παιδάκια" από αυτά που πάντοτε βρίσκονται σε παραπλήσια μέρη με την αστυνομία και που προς στιγμήν έκαναν μια-δυο φιλότιμες προσπάθειες να πέσει κανά δακρυγόνο). Όπως έλεγα λοιπόν, μέχρι τη στιγμή που άρχισαν οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί ουδείς είχε ασχοληθεί με την αστυνομία. Ούτε καν συνθήματα δεν φώναζε κανείς πλην ελαχίστων. Και ήταν που ήταν θλιβερό το όλο σκηνικό, ήρθαν οι Μπαλούρδοι και το έκαναν ακόμη πιο θλιβερό. Δίχως καν τσίπα. Απλά υπακούωντας εντολές όπως όλα τα καλά σκυλάκια του Παβλόφ....

Πάνω κάτω αυτό ήταν το χθεσινό σκηνικό. Η εντολή ήταν σαφής: "αφήστε τους να παίξουν κανά τετράωρο και μετά διαλύστε τους με κάθε τρόπο".
Κυριολεκτικά με κάθε τρόπο.
Έχω δει πολλά πράγματα και νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που είδα τόσα πολλά ΜΑΤ για τόσο λίγο κόσμο και δη, απλό κόσμο. Ακόμη και στο γήπεδο λιγότερα έχει. Χθες όμως έπρεπε να σπάσει ο τσαμπουκάς εν τη γεννέσει του, ήταν σαφές. Διαλυθήκαμε οριστικά λίγο πριν τις 7.30 και μέσα σε αυτήν τη μιάμιση ώρα (μιας και υποθέτω ότι στο δύωρο 4-6 δεν πρέπει να είχε γίνει τίποτε) δίχως να συμβεί το ο,τιδήποτε, συνέβησαν πολλά.

Το πεζοδρόμιο πάνω από την είσοδο του μετρό ήταν απροσπέλαστο για τους πολίτες χθες. Το ίδιο και η Αμαλίας. Για το πεζοδρόμιο προς τον Άγνωστο Στρατιώτη ούτε λόγος να γίνεται φυσικά. Απαγορευόταν. Σε μια φάση ήρθε μια κοπέλα δίπλα και ρώτησε αν μπορεί να πάει στο μετρό (και μάλλον όντως στο μετρό ήθελε να πάει): ο Μπαλούρδος απάντησε "όχι, από γύρω".
Πως είπατε; Είχε και κάτι μπετόβλακες χθες; Χαίρω πολύ, σάμπως δεν το περιμέναμε αυτό; Πάντα οι βλάκες μαζεύονται έτσι ακριβώς όπως η μύγα πηγαίνει με gps πάνω στο σκατό. Το θέμα είναι ότι οι βλάκες είναι το λιγότερο από τα προβλήματά μας. Το ότι σε 1-2 φάσεις έκαναν κόσμο να τσακωθεί μεταξύ τους, ήταν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ότι καταστρατηγούνται θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, είναι ίσως χειρότερο και από όλα τα μέτρα, χειρότερο και από όλους τους ξεφτιλισμένους δωσίλογους πολιτικούς μαζί.

Αυτή είναι η χούντα της Παπαδημοκρατίας.
Να την χαιρόμαστε.
Να την προσέχουμε σαν τα μάτια μας.
Πάνω απ'όλα με καταπληκτικές διαδικτυακές αναλύσεις, ιδίως από τις "ψαγμένες".
Καληνύχτα μας.

Μόνο που ήδη στην ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα ότι το ξύλο έρχεται. Τουλάχιστον εγώ αυτό αφουγκράζομαι... Θα δείξει.



Τι να πω.
Μοναχά πίκρα.
Πίκρα κυρίως για τους συμπολίτες που έχω.
Καλύτερα χθες να μην είχε γίνει τίποτε.

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι από αλλού έμαθα ότι οι μπάτσοι ήρθαν εντελώς αναίτια. Αν μάλιστα είχαν και λίγο μυαλό και σχεδιασμό θα περίμεναν να φύγετε από το κρύο. Ωστόσο, η τακτική δεν ήταν το άδειασμα, αλλά το σπάσιμο του τσαμπουκά ώστε να γνωρίζετε τι θα γίνει την άλλη φορά...

Zaphod είπε...

Νμζ πως ο Δειμος εχει δικιο, οπως και εσυ αλλωστε... το ξύλο ερχεται

paraxeno είπε...

από που ερχεται το ξύλο ρε παιδιά? να παω να παρω κι εγώ λιγο γιατί με κομμενο ρεύμα σε λίγο θα το χρειαστώ!

συνεχίζεις τα ορθογραφικά αγαπητέ άρχοντας ειναι ΠαπαδημΙοκρατία.

κατά τα ρέστα μαζί σου και συμφωνώ και με τον Δειμο.... και με συνταξιδώτη ωτοστοπατζή

σας φιλώ κατάμουτρα και μην ξεχάσετε να με ενημερώσετε για το ξύλο....

paraxeno είπε...

Α! και φροντίστε το ξύλο να ειναι Ελιά καιγεται πιο αργά... και φτουράει

Hades είπε...

@Δείμο
Αυτό ακριβώς που είπες: αν είχαν μυαλό. Δεν. Στάλα όμως...

@zaph
Μην έρθει όμως όταν όλα θα έχουν χαθεί οριστικά. Πλέον δεν είμαστε στον 19ο αιώνα.

@δαιμόνιο
Αγαπητή, κάνετε λάθος: είναι Παπαδήμιος --> Παπαδημοκρατία. Πόσες φορές θα σας διορθώσω; Δεν ακούγεται καλά στο αυτί. :):)