Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μάλιστα... συνέβη και αυτό...

Ποιο;
Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Τις περασμένες μέρες συμφώνησα με μία δήλωση του Άδωνι, έδωσα εύσημα (εις το φεητσιμβούκιον) για την στάση του ΠΑΜΕ την ημέρα της απεργίας που πέθανε ένας ακόμη συμπολίτης μας (μου είναι αδιάφορα τα πιστεύω του), υπερασπίστηκα τον Τσίπρα για την λυσσαλέα χουντική επίθεση Βενιζέλου, μέχρι και την διακυβέρνηση Καραμανλή είπα ότι θα αναθεωρήσω μετά τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει διά μέσου wikileaks που αποδεικνύουν ότι τα πάντα ήταν προσχεδιασμένα, μην σας πω ότι συμφώνησα μέχρι και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για άλλο ζήτημα.
Το ότι θα έφτανα σε σημείο όμως να συμφωνήσω και με τους βάζελους σε θέμα εντός γηπέδου, ε, αυτό όντως μόνο το pasok θα μπορούσε να το είχε κάνει. Αυτό και κανένα άλλο...

Την περασμένη Τετάρτη στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ακούστηκαν κάποια πολύ επιτυχημένα συνθήματα από τους σύγγαυρους:
-βάλτε όλο το δάνειο στον κώλο
-έτσι γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε
Παρηγοριά στον άρρωστο θα μου πείτε. Θα συμφωνήσω. Όπως όμως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, το γήπεδο ναι μεν το θεωρώ δευτερεύον, αλλά το έχω ως το πιο σημαντικό απ'όλα τα δευτερεύοντα, μεταξύ άλλων επειδή δείχνει και τον παλμό της κοινωνίας σε πολλά θέματα.
Το γεγονός ότι ένα ολόκληρο γήπεδο ασχολήθηκε με τις πολιτικές καταστάσεις της τρέχουσας περιόδου, ήταν εξαιρετικά σημαντικό και δεν πέρασε απαρατήρητο, όπως επίσης δεν πέρασε απαρατήρητο (από τους Γερμανούς) το τεράστιο πανώ που έδειχνε έναν ιππότη να καρφώνει γερμανικό έδαφος: τους ενόχλησε (διάβασα) και σκέφτονται να το καταγγείλουν στην ΟΥΕΦΑ.


Η πρέπουσα απάντηση για την περίσταση είναι "στα παπάρια μας".

Το Σάββατο στην αναμέτρηση των βάζελων με τον Εργοτέλη κάποιοι ανήρτησαν ένα πανώ το οποίο προσωπικά μου άρεσε αρκετά κιόλας και που γενικά με βρήκε σύμφωνο. Ποια ήταν η συνέχεια; Διεκόπη ο αγώνας μέχρι να κατέβει το πανώ ενώ η αστυνομία ξεκίνησε μαραθώνιο για να βρει ποιος το ανέβασε και έφτασε σε σημείο να ψάχνει αυτοκίνητα μετά τη λήξη του αγώνα.
Για να βρει ένα πανώ.


Έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας, στους δρόμους (που προφανώς είναι ασφαλείς) δεν κυκλοφορούν ούτε ναρκωτικά, ούτε τίποτε και σκέφτηκε το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ να το ρίξει στα επικίνδυνα πανώ. Στην καρδιά του προβλήματος...
Παρένθεση: υποθέτω ότι όταν οι χουλιγκάνοι σφάζονται (κυριολεκτικά) μεταξύ τους ή όταν βρίζουν μάνες παικτών και διαιτητών δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ουδείς ασχολείται. Όταν όμως σηκώνεται ένα πανώ που δεν λέει τίποτε άλλο παρά τον παλμό της εποχής, θεωρείται υβριστικό, παρόλο που δεν διάβασα καμία απολύτως βρισιά.
Το παιχνίδι διακόπτεται.
Η αστυνομία κινητοποιείται.
Επικρατεί πανικός σε συγκεκριμένους κύκλους.
Προπάντων όμως, οι πολιτικοί ανησυχούν.
Και ανησυχούν πολύ.

Κάπου πήρε το μάτι μου (και λογικά ισχύει) ότι επιστρατεύτηκε μέχρι και ο ΣΚΑΪ για το ασύλληπτα σοβαρό θέμα του πανώ, χαρακτηρίζοντας μη καθώς πρέπει τέτοιες καταστάσεις. Εμ, βέβαια: αν σου ανοίξουν το κεφάλι είναι απλή βία, αν όμως κάποιος σηκώσει ένα πανώ με πολιτικό σύνθημα τότε δεν είναι καθώς πρέπει.

Κάπου πήρε το μάτι μου και ένα ωραίο πανώ από την Τούμπα (και η αλήθεια είναι ότι τα πακόκια δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο). Εκεί κι αν πέφτει ιδρώτας... Τούμπα; Πως θα πας να τα βάλεις με ανθρώπους που έχουν το ουγκ για σύνθημα; Που έχουν τραγουδήσει στο παρελθόν (κλασικά ημίγυμνοι) "κρύο γαμιέται η μάνα σου";
(update: μας επιάσαμαν αδιάβαστους -ιδέτε εις τα σχόλια. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το Ηράκλειο)


Νομίζετε ότι τυχαία έχω χαρακτηρίσει ως τη μάχη των ονείρων μου από τη μία μεριά τα ΜΑΤ (και όποιον άλλο θέλετε, χαρίζω και 3 κολώνες) κι από την άλλη τα παόκια, λιμενεργάτες, οικοδόμους και σκουπιδιάρηδες; Κι εγώ θα είμαι στην άκρη με μπυράλ και πασατέμπο να απολαμβάνω, αν γίνει το πρέπον ντου, δε νομίζω η μάχη να διαρκέσει πάνω από 20-25 λεπτά. Μήπως θυμάστε τι είχε γίνει σε μια σχετικά παλαιά διαδήλωση σκουπιδιάρηδων που είχαν πετάξει στα ΜΑΤ σακούλες με... διαλεχτό πράμα; Ε; Θυμάστε; Αλλά τέλος πάντων, μην ξεφεύγουμε.

Την περασμένη Τετάρτη κάπου προς το κέντρο βρέθηκαν μία ομάδα κάφρων του Ολυμπιακού με μια ομάδα κάφρων του βάζελου. Αμφότερες ομάδες έμαθα ότι πήγαιναν στις κινητοποιήσεις για τις κινητοποιήσεις. Όταν όμως βρέθηκαν κοντά και τα ζώα των μεν αναγνώρισαν τα ζώα των δε, αποφάσισαν να το γλεντήσουν μεταξύ τους. Μιλάμε για τόσο ηλιθίους, όμως πλέον τέτοια φαινόμενα σύντομα θα είναι όχι ο κανόνας αλλά οι εξαιρέσεις.
Όπως και να'χει μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου και ιδίως μετά τις κρατικές αντιδράσεις πανικού, διακρίνω ότι είμαστε κοντά στο να τα βρούν και οι οπαδοί μεταξύ τους. Ειλικρινά το αισθάνομαι ότι είναι κοντά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα βρούμε ιδεολογικά οι γαύροι με τους βάζελους. Όχι, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Τις διαφορές μας θα τις έχουμε πάντοτε, όσο σημαντικές ή γελοίες κι αν είναι αυτές. Όμως είναι σημαντικό να ομονοήσουν οι οπαδοί.
Έστω και πρόσκαιρα ρε αδελφέ, για να αντιμετωπισθεί η λαίλαπα που καταστρέφει τα πάντα, ο κοινός εχθρός που είναι τεράστιος και εξαιρετικά επικίνδυνος διότι απαρτίζεται από αφελείς και προδότες.

Όσο καιρό οι οπαδοί σφάζονταν μεταξύ τους, όσο καιρό έδιναν ραντεβουδάκια και θρηνούσαμε (ως κοινωνία) θύματα, όσο καιρό ανατιναζόταν που και που κι από ένας σύνδεσμος, όλα ήταν καλά. Το κράτος δεν ανησυχούσε, η αστυνομία δεν έκανε τίποτε. Διαίρει και βασίλευε. Επικρατούσε ένας ιδιότυπος εμφύλιος πόλεμος, ένας από τους πολλούς που βιώνουμε εδώ και χρόνια στην καθημερινότητά μας και η αλήθεια είναι ότι η φαγωμάρα των οπαδών είναι μεγάλο μαξιλάρι ανακούφισης για τους κυβερνώντες. Τώρα όμως; Αν όλοι αυτοί τα βρουν, τι γίνεται; Μπορείς να φανταστείς ένα κοινό μέτωπο με τους μπαρουτοκαπνισμένους χουλιγκάνους κάθε ομάδας; Όπου παραπίσω, παραδίπλα, παραπέρα, κάπου εκεί τέλος πάντων θα υπάρχουν και χίλιοι δυο άλλοι άνθρωποι, απλοί οπαδοί έως και απλοί φίλαθλοι, οι οποίοι μέχρι πρότινως αντιδρούσαν μόνο όταν ο διαιτητής αδικούσε την ομάδα τους. Διότι ναι, αυτή είναι η κοινωνία μας: δεν βγαίνεις στον δρόμο αν είσαι άνεργος αλλά θα βγεις αν δεν πάρεις το πέναλτυ. Νεοελληνικά πράγματα...

Γι'αυτό και ενόχλησε πολύ το πανώ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί πιθανώς να νόμιζαν ότι έρχονται σε γερμανικό κρατίδιο και έπεσαν από τα σύννεφα.
Γι'αυτό και ενόχλησε πάρα πολύ το πανώ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, διότι μέχρι τώρα έφταιγε μόνο ο διαιτητής και οι απέναντι...
Γι'αυτό και ενόχλησαν/θα ενοχλήσουν και άλλα πανώ στο μέλλον.
Διότι πλέον απειλούνται τα σημαντικότερα κεκτημένα.
Τα κεκτημένα των πολιτικών. Τα κεκτημένα των λαμογιών. Τα κεκτημένα των βρικολάκων που μας έπιναν το αίμα και που στοχεύουν να πιουν ακόμη περισσότερο.
Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Πέμπτη οι υποτιθέμενοι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες για πρώτη φορά πέταγαν μολότοφ και κομμάτια μάρμαρο σε απλούς πολίτες. Με τους μπάτσοι δεν τα έχουν αυτοί, υποτίθεται; Σαν πολλά πράγματα συμβαίνουν όλως τυχαίως τον τελευταίο καιρό, δεν συμφωνείτε;

Και μην ξεχάσετε κάτι: προχθές είχαμε ελέγχους για να βρεθεί ένα πανώ.
Αύριο θα ξαναέχουμε ελέγχους για πολιτικά φρονήματα, πάλι. Διότι αυτά τα πράγματα έχουν ξαναγίνει στην Ελλάδα.

Και κατά τα λοιπά πολύ μου αρέσει που υπάρχει ακόμη κόσμος που υποστηρίζει ότι δεν ζούμε σε χούντα. Πράγματι, το να ψάχνει η αστυνομία αυτοκίνητα όχι για ναρκωτικά αλλά για πανώ δεν παραπέμπει σε χούντα αλλά σε δημοκρατία.
Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί αυτή η χώρα έπεσε σε ξέρα...
Καληνύχτα μας.

Όλοι μας και μόνοι τους.
Μαζί με τα λαμόγια τους.
Η ώρα φτάνει.



UPDATE: Αφού επικαλεστήκαμε τους παοκτζήδες θα ήταν άδικο να μην βάζαμε και καμιά φωτογραφία!


UPDATE II: Πολύ καλό το ακόλουθο απόσπασμα. Δώστε ιδιαίτερη βάση στην βλακεία της Μακρή: κοπέλα μου, αν κάνουν μια πορεία όλοι μαζί γαύροι, βάζελοι, αεκτζήδες, παόκια, αρειανοί, πανιώνιοι, ατρομηταίοι κλπ, κλπ, κλπ, θα καταλάβεις από τα γεγονότα γιατί δίνουν βάση σε κάτι τέτοια γεγονότα οι πολιτικοί.

5 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Δεν είναι από την Τούμπα, αδελφέ. Είναι από το... Ηράκλειο! Από εκεί που το ΠΑΣΟΚ στην χειρότερη έβγαζε 75%, που λέει ο λόγος. ΑΥΤΟ λοιπον, κι αν λέει κάτι!

Hades είπε...

Αδιάβαστος! Το παραδέχομαι!
Όντως κι αν έχει σημασία! Δεν μου πήγε καν το μυαλό ότι ήταν από Ηράκλειο... Ευχαριστώ διά την διόρθωση καλτσόβρακε!

Slartibartfast είπε...

Ορθώς τα λες.. με μία μικροένσταση: φοβάμαι πως τα δικά μας φυντάνια των γηπέδων είναι ακόμα πασόκοι. Οι γερμανοί τους έφταιξαν - μισή κουβέντα για το μπατσόκ δεν έχει ακουστεί ακόμα..
Ελπίζω να κάνω λάθος

pølsemannen είπε...

Όπως έχει πει και ο γίγας (:-PPPPPP) Χρήστος Σωτηρακόπουλος, η μπάλα μπορεί να είναι το σημαντικότερο ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ πράγμα στην ζωή και μέχρι εκεί.

Όπερ, τα σημαντικά πράγματα παίρνουν την εκδίκησή τους από το διαίρει και βασίλευε της μπάλας.

(Δισκλέημερ: Αφορά άτομα με τουλάχιστον 12 εγκεφαλικά κύτταρα).

Hades είπε...

@slarti
Αφενός προτρέχεις, αφετέρου δεν είσαι παρατηρητικός. Όταν θα έρθει η ώρα θα δεις... :):)

@polse
Ρε δόλιε, αν με ξεκάνεις θες και τα πετάς έτσι απότομα; Μετά απ'όλες τις συμφωνίες που έγραψα έρχεσαι και μου πετάς στη μούρη ότι έχω συμφωνήσει μέχρι και με τον Σωτηρακόπουλο; Δεν με λυπάσαι; Πιο ήρεμα, όχι σαν το ΔΝΤ...

Παρεμπιπτόντως, αυτό το επεισόδιο πως το έχασα; Έχει φτάσει και σε όσους έχουν 12 εγκεφαλικά κύτταρα; Τελικώς η επανάσταση όντως ξεκίνησε!