Σελίδες

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Περί του χθεσινού ντέρμπυ

(που έχουμε ξεχάσει τι είναι το ντέρμπυ, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα)

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω το προφανές: ο βάζελος δικαίως γκαρίζει. Για το γκολ δεν χρειαζόταν κανένα ρηπλέυ για να φανεί ότι δεν ήταν οφ-σάιντ. Βέβαια κατ' εμέ δεν υπάρχει κανένα οφ-σάιντ στο γκολ του Τζιμπούρ, μιας και Τζιμπούρ-Πάντελιτς-Τζόρβας ήταν μέσα σε μια απόσταση ενός μέτρου και στην ίδια ευθεία, όπου η μπάλα δεν ακουμπάει καν στον Πάντελιτς για ν'αλλάξει πορεία. Παρομοίως, όσο κι αν γκαρίζουν για πέναλτυ του Τοροσίδη σε υποτιθέμενο χέρι, κανένα πέναλτυ δεν υπήρχε (υπάρχουν και τα ακούσια βλέπετε). Για το γκολ του Κατσουράνη όμως έχουν απόλυτο δίκιο, ας μην κρυβόμαστε.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άτιμο άθλημα: συνήθως κανείς δεν θυμάται αυτόν που είχε το πρώτο ημίχρονο. Διότι εν προκειμένω, οι δυο αιώνιοι είχαν από ένα ημίχρονο. Αν συνδυάσεις και το γεγονός ότι το πιο "νωπό", το δεύτερο το είχε ο βάζελος, σε συνδυασμό με το αδίκως ακυρωθέν τέρμα, καταλαβαίνεις και γιατί ήταν ο βάζελος που κέρδισε της εντυπώσεις. Το θέμα όμως που με απασχολεί δεν είναι εκεί. Κατά το παρελθόν και ο Ολυμπιακός έχει ξανασφάξει και έχει σφαχτεί και ξανασφαχτεί, παρομοίως και ο βάζελος και η ΑΕΚ κλπ. Το ότι οι διαιτητές που διαθέτουμε είναι μέτριοι προς κακοί και οι οποίοι γίνονται ακόμη χειρότεροι υπό το καθεστώς που επικρατεί προ αγώνων καθώς και κατά την διάρκειά τους, είναι κάτι που έχω ξαναγράψει πολλές φορές και κυρίως σε περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός είχε αδικηθεί. Το αν ο Καλόπουλος είναι απλά κακός, μέτριος ή τρισχείριστος διαιτητής το έχουμε διαπιστώσει κατά το παρελθόν και σίγουρα δεν περιμέναμε να το μάθουμε χθες.

Στα πιο αγωνιστικά τώρα και για να συνεχίσω με τα λιγότερο σημαντικά, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου φέτος να τα χώνω του Βαλβέρδε, του οποίου μέγιστα εγκλήματα θαυμάσαμε και χθες. Βάζεις γκολ, προηγείσαι στην έδρα σου, έχεις έναν αντίπαλο ξεχαρβαλωμένο σε όλες τις γραμμές και τι κάνεις στο β'; Γυρνάς πίσω για να δώσεις χώρο, λες και είσαι στον τελικό του τσουλού και πας για την κούπα απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Βέβαια θα μου πεις, εδώ το έκανε με άλλους κι άλλους στο πρωτάθλημα, κάποιοι εκ των οποίων πέριξ της γραμμής υποβιβασμού, δεν θα το έκανε με τον βάζελο; Σωστό κι αυτό. Σωστό-ξεσωστό όμως, έχει καταντήσει αηδία. Αμ, το άλλο; Μας έκανε την τιμή να βγάλει τον Φούστερ επιτέλους και έβαλε ποιον; Τον... μπλόγκερ. Έλα μουνί στον τόπο σου. Τι όνειρο είδες αγόρι μου για να βάλεις μέσα τον Ντουντού σε ντέρμπυ όταν επί της ουσίας έχει να παίξει μπάλα ενάμιση χρόνο; Ή μήπως θεωρείται τυχαίο ότι με το που μπήκε ο Ντουντού εξαφανίσθηκε ο Ιμπαγάσα; Πως να μην εξαφανισθεί; Αφού κατέρρευσαν τα χαφ. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι ο Μοντεστό δεν είναι χαφ. Κι εμένα να βάλει χαφ απέναντι στον Πανσερραϊκό και τον Αστέρα, καλά θα τα πάω. Ναι μεν όμως έχουμε ένα πρωτάθλημα που οι περισσότερες ομάδες είναι σαν τον Αστέρα και τις Σέρρες, όμως δεν είναι όλες έτσι. Ήταν δεδομένο ότι ο Μοντεστό δεν θα βλεπόταν χθες. Όπως η έτερη μεγάλη έμπνευση ήταν η αλλαγή του Μιραλάς, ενώ έπρεπε να είχε περάσει κορυφή και να έβγαινε ο ανύπαρκτος χθες Τζιμπούρ. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις βγήκε ο Βέλγος κατέρρευσε και η επίθεση. Κι όσον αφορά τον μόνιμα παγκίτη Ζαϊρί, κατάφερε να εκθέσει τον Βαλβέρδε και χθες, παρόλο που αγωνίστηκε ελάχιστα. Εν ολίγοις, πάλι σκατά τα'κανε ο Βάσκος και ήταν κάτι που είχαμε επισημάνει από καιρό ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνέβαινε.

Στο ματς τώρα, όπως είπα και οι δύο είχαν από ένα ημίχρονο. Ο βάζελος βρήκε ανέλπιστα πολύ χώρο στο β' και λογικό ήταν ν'ανέβει να κάνει ευκαιρίες. Έβαλε και αυτό το αστείο γκολ που δεχθήκαμε και ως ήταν αναμενώμενο γύρισε τούμπα την ψυχολογία. Μετά, ήταν αργά για να αντιδράσεις. Όσον αφορά τη νίκη, ναι μεν θέλω να παταώ ανά πάσα ώρα και στιγμή τον βάζελο, αλλά δεν γουστάρω έτσι. Και κυρίως δεν γουστάρω να μου κάνουν το άσπρο-μαύρο στην συνέχεια, αλλά σε αυτό θα αναφερθούμε ενδελεχώς παρακάτω. Βέβαια να πω και το κρίμα μου, χθες έριξα ένα ψιλοδουλεματάκι σε αρκετούς βάζελους φίλους μου ως προς το πως κερδίσαμε και ο λόγος ήταν απλός: μου έχουν σκοτίσει τα παπάρια εδώ και πάρα, πάρα πολύ καιρό με την προπαγάνδα τους, οπότε βρήκα πάτημα να τους... δικαιολογήσω. Και η πλάκα είναι ότι δεν βρέθηκε κανείς να μου ανταπαντήσει επί τούτου! Αφού τα λέγανε προ αγώνως, τι είχαν να πουν μετά άλλωστε; Όπως και να'χει, έχω ξεκαθαρίσει ότι τέτοιες ατάκες ιδίως από βάζελους δεν ανέχομαι. Το θέμα είναι ότι ούτε το ντέρμπυ ευχαριστήθηκα, ούτε τη νίκη. Κι όσον αφορά τη δικαιολογία που λένε πολλοί ότι και στον α' γύρο μια από τα ίδια είχαμε αλλά από την ανάποδη, δηλώνω εκ νέου ευθαρσώς ότι δεν με ενδιαφέρει τι είχε γίνει στον α' γύρο (όπου παρεμπιπτόντως και τα τότε ένεκα της μετριότητος των διαιτητών είχαν συμβεί και από πλευράς μου και πάλι στον Βαλβέρδε τα είχα ρίξει). Θεωρώ ότι από την εικόνα του αγώνα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν το Χ. Και κατ' εμέ, όσοι πανηγυρίζουν για τη χθεσινή νίκη δεν είναι ολυμπιακοί, το ξεκαθαρίζω.

Πάμε τώρα στα πιο σημαντικά, που ήταν και αυτά που με ξενέρωσαν τα μάλα.
Κατ' αρχήν, αυτά που συνέβησαν μετά τη λήξη ήταν λίαν επιεικώς ανεπίτρεπτα και απαράδεκτα και θα πρέπει να τιμωρηθούμε παραδειγματικά. Καλώς ή κακώς, μόνο αν χτυπήσεις άγρια στην τσέπη έναν ιδιοκτήτη ομάδας θα προβληματιστεί. Πρώτον, από που κι ως που μπαίνεις μέσα στο γήπεδο (γενικώς); Δεύτερον, με τι δικαίωμα πας και επιτίθεσαι στους παίκτες της αντιπάλου ομάδας, ό,τι φανέλα κι αν φοράνε; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμηση για την ίδια την ομάδα σου από κάτι τέτοιο. Τέτοιοι ψευδοτσαμπουκάδες (που δεν είναι τίποτε άλλο παρά στυγνοί τραμπουκισμοί της αγέλης -είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από αυτούς χθες που επέστρεψαν στο σπίτι ή τους περίμενε η βαρειά συζυγική παντόφλα, είτε οι έντονες παρατηρήσεις της μαμάς, ή γιατί όχι και κάποια από τις αμέτρητες ιστοσελίδες με τσόντες ένεκα απουσίας γκόμενας) δεν χωράνε ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στο συγκεκριμένο γήπεδο. Και αν κάτι τέτοιο αφορά κάθε παίκτη αντιπάλου γενικώς μια φορά, τότε αφορά δέκα φορές τον Σισέ. Θυμάμαι ότι όταν αρχικά είχε ακουστεί ότι ο βάζελος βολιδοσκοπούσε τον Γάλλο, με είχε πιάσει νευρικό γέλιο. Έλεγα και δεξιά κι αριστερά ότι είναι τρελοκομείο και θα τους κάνει μπουρδέλο. Τελικώς έπεσα έξω κι αυτό διότι φάνηκε ότι ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο έβαλε μυαλό (μάλλον ένεκα των σοβαρών τραυματισμών που έχει πάθει) πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ανέμενα αλλά έχει γίνει και υπόδειγμα γενικώς και ειδικώς και ως παίκτης και ως άνθρωπος. Σοβαρότατος, μετρημένος και ψυχωμένος όλη την ώρα. Τον παραδέχομαι και του δίνω τα συγχαρητήριά μου. Μεσοβδόμαδα ήταν προφανές ότι έκανε ό,τι έκανε με την περιβόητη πλέον φούστα για να προκαλέσει αντιδράσεις και να φτιαχτεί εν όψει ντέρμπυ (και φυσικά όλα τα ζώα τσίμπησαν το δόλωμα). Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι ο Σισέ είναι παίκτης που δίνει τεράστια βάση στην ψυχολογία. Βέβαια, όσον αφορά τις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις με τις οποίες προανήγγειλε την αποχώρησή του, τις ακούω βερεσέ. Ήταν απλώς η αφορμή που γύρευε εναγωνίως τα χθεσινά γεγονότα, μιας και εδώ και καιρό είναι κοινό μυστικό ότι πετάει την σκούφια του να φύγει. Ας μην ξεφεύγουμε όμως: πας ρε καραγκιόζο και χτυπάς ιδίως τον Σισέ; Στ'αρχίδια μου αν παίζει στον βάζελο. Κι ο Σαβέφσκι έπαιζε στην ΑΕΚ, κι ο Πάντιτς στον Πανιώνιο, κι ο Χατζηπαναγής στον Ηρακλή κι ο Νικολαϊδης στον Απόλωνα. Και τι έγινε που παίζει στον βάζελο ο Σισέ; Δεν το κατάλαβα... Ο άνθρωπος είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως πολλά άλλα κοσμήματα είχαμε εμείς κατά το παρελθόν, όπως αντίστοιχα τώρα έχουμε τον Ιμπαγάσα. Ξαναρωτάω: πας και χτυπάς τον Σισέ; Πας και χτυπάς τον οποιονδήποτε ανυπεράσπιστο παίκτη του αντιπάλου ρε ξεφτυλισμένε, βιαστή και ισοπεδωτή της Ιδέα του Μουράτη, των Ανδιανοπουλαίων, του Φόντακα, του Καραπιάλη;
Είναι προφανές ότι πρέπει να πέσει χοντρή καμπάνα και δεν το συζητώ πως οτιδήποτε λιγότερο θα αποτελέσει σκάνδαλο, πρωτίστως για εμάς τους ίδιους.

Πρέπει επιτέλους να καθαρίσει από την πλέμπα το Καραϊσκάκη και η ομάδα γενικώς. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει αλλά είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης σε τιμωρίες σε όλα τ'αθλήματα. Έχουμε σπάσει όλα τα κοντέρ. Και κάθομαι και ακούω διάφορους λαχανοντολμάδες να αναρωτιούνται γιατί ποτέ στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός δεν παίρνει ούτε ένα σφύριγμα, αλλά τουναντίον μας πηδάνε και πατόκορφα πολλές φορές. Μα είναι λογικό, ποιος θέλει στην οικογένειά του το μαύρο πρόβατο που όλη την ώρα κάνει επεισόδια; Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω. Κι ενώ αρχικώς είχα πιστέψει ότι ο Μαρινάκης ως νέος πρεσβεύει και μια διαφορετική αντίληψη, για την ώρα δηλώνω απογοητευμένος. Αν δεν τον δω να παλουκώνει με τα ίδια του τα χέρια κάποια κεφάλια έξω από τα γραφεί στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, πλέον δεν θα τον πιστέψω για τις προθέσεις του. Να τις χέσω τις καλοκαιρινές προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθεί τη βία. Να τις χέσω τις προντέρμπειες δηλώσεις πως όποιος πετάξει το παραμικρό θα είναι εχθρός του Ολυμπιακού. Αν δεν αρπάξει την ευκαιρία να κόψει κεφάλια θα είναι και αδικαιολόγητος και άξιος της μοίρας του, μιας και μεταξύ άλλων θα έχει δηλώσει εμπράκτως αδυναμία να παραδειγματιστεί από την αντιμετώπιση που έτυχε ο Κόκκαλης από την στρατιά πραιτωριανών που ο ίδιος επέτρεψε να γιγαντωθεί. Διότι λίγη ιστορία αν γνωρίζει θα ξέρει ότι οι πραιτωριανοί πάντοτε γυρνάνε κατά του Καίσαρα.

Όσον αφορά τις δηλώσεις τώρα, δεν ξέρω αν το σκορ έπρεπε να λήξει 5-1 και έληξε μόλις 2-1, αυτό που ξέρω όμως είναι κάτι τέτοιο δεν το είδα πουθενά. Κανένα παιχνίδι δεν έληξε στο 45. Ποτέ. Πάντα υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο. Όσον αφορά τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί ασφαλέστατης μετάβασης της αποστολής του βάζελου στο γήπεδο, δεν ξέρω αν μπορεί να πει κάτι αντίστοιχο και για την αποχώρηση. Επίσης, αν υποθέσουμε ότι η χθεσινή διαιτησία τον ικανοποίησε, ας βγει να το πει ευθέως να ξεμπερδεύουμε. Να υπενθυμήσω ότι και τότε που μίλαγε για "εγκλήματα κατά τις Ελλάδας" τον είχα ξεχέσει ότι και πολύ μιλάει ενώ δεν θα'πρεπε και πράγματα που δεν στέκουν λέει. Αν αυτά είναι τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας, τότε τι είναι όλα αυτά που έκαναν εκείνοι που μας έχουν φέρει στα σημερινά χάλια και που χθες έτριβαν τα χέρια τους βλέποντας τα επεισόδια στο γήπεδο (για μια ακόμη φορά); Κι όσον αφορά κάποιες υποτιμητικές δηλώσεις που διάβασα (αλλά δεν έχω δει ή ακούσει για να ξέρω αν όντως έγιναν έτσι), αυτές μόνο σε πρόεδρο του Ολυμπιακού δεν αρμόζουν.
Του συνιστώ λοιπόν να ασχοληθεί με το λειτούργημά του λοιπόν, ήτοι την προεδρία της ομάδας, και να παραδειγματιστεί από το παράδειγμα Κόκκαλη που μίλαγε μια φορά στα 3 χρόνια αλλά όποτε μίλαγε κάθονταν όλοι σούζα και δεν ακουγόταν κιχ, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα φτάσει σε σημείο να μην ασχολείται άνθρωπος μαζί του για θετικό λόγο.

Κι όσον αφορά το ντέρμπυ, έχουμε ξεχάσει τι ακριβώς είναι ντέρμπυ. Αλλά αυτό, σε άλλο σενδόνι.
Αυτά.

11 σχόλια:

Κώστας είπε...

+1.

Κώστας είπε...

Εννοώ καλά τα είπες. :-)

Hades είπε...

Αααα... κατάλαβα.
Σε ρώτησα όμως να μου πεις πότε τα έχεις πει κι εσύ έτσι κι ακόμη περιμένω απάντηση... :):):)
Βάζελε... ;)

Κώστας είπε...

Μα εγώ δεν... γράφω! Κι ούτε είμαι αντικειμενικός! :-)

Hades είπε...

Αν ήσουν αντικειμενικός δεν θα ήσουν βάζελος. Άσε που δεν σου ζήτησα να γράψεις δημοσίως. Θα μπορούσες να μου γράψεις και με μέηλ. Έλα που δεν σου βγαίνει όμως... Λες και δεν σε έχω καταλάβει ρε... :):):)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Απορώ, ρε φίλε, πώς ασχολείσαι με ένα καθαρά εμπορευματοποιημένο άθλημα. Γιατί δηλαδή δεν υπερασπίζεσαι την Coca Cola; Άντε έστω τη ΦΑΓΕ ή τη ΔΕΛΤΑ κλπ. Εταιρείες δεν είναι κι αυτές;`

ESKARINA είπε...

Το ξεκαθαρίζω εξ αρχής για να μην μου το καταλογίσετε εν συνεχεία : δεν διάβασα όλη την ανάρτηση. Άδη, καλός και άγιος, αλλά σεντόνι για τη μαλακία που λέγεται ντέρμπυ, στο οποίο κιόλας έχασε ο Παναθηναϊκός (στον οποίο τρέφω μια συμπάθεια, λόγω του ...παρελθόντος μας), όχι δεν κάθομαι να διαβάσω. Διάβασα μέχρι εκεί που αρχίζεις να λούζεις τον Βαλβέρδε. Μια απορία ρε παλικάρι : είχατε παλιά Βαλβέρδε, διώξατε Βαλβέρδε, πήρατε ξανά Βαλβέρδε και ακόμη τον βρίζετε;
Κατά τα λοιπά σε ασπάζομαι σταυρωτά και περιμένω να σκάσεις μύτη στο μαγαζί του zaphod... εκεί θα γίνει ντέρμπυ!

Panos Konstantinidis είπε...

> Διάβασα μέχρι εκεί που αρχίζεις να λούζεις τον Βαλβέρδε

Ε διάβασέ το τότε όλο και μετά σχολίασε.

Hades είπε...

@Δείμο
Διότι το ποδόσφαιρο είναι αφενός ένα σημαντικότατο κοινωνικό φαινόμενο, αφετέρου ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου. Το ότι έχουν μπουκάρει όλοι εκεί μέσα και το έχουν κάνει μπουρδέλο, δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να πασχίζω στο μέτρο που μπορώ για κάτι καλύτερο.

@Eskarina
Αμάν ρε Eskarina...
Έχω κάτσει εγώ ποτέ να συζητήσω μαζί σου για προσθετικές νυχιών; Ή για κραγιόν; Ή για γόβες;
Ε, τότε τι έρχεσαι να μου την πεις που γράφω για το ντέρμπυ όταν ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι θα έγραφα. Τα ντέρμπυ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και βάζελο είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Νόμος.
Όσον αφορά το βλόγι στο ζαφεώδα, μπήκα, είδα τη νέα σενδονιάδα, σε πρώτη φάση δεν θα τη διαβάσω διότι είμαι αρκούντως κομμάτια, αλλά δεν πρόκειται να γράψω για το συγκεκριμένο θέμα. Οπότε τσάμπα θα περιμένεις ντέρμπυ...

@Πάνο
Μήπως να την βάλουμε να κατουράει και όρθια ρε; :):)

mrw (αρχικά στο ΦΒ,είμαστε φίλοι) είπε...

1ον) Φάουλ
"Βέβαια κατ' εμέ δεν υπάρχει κανένα οφ-σάιντ στο γκολ του Τζιμπούρ, μιας και Τζιμπούρ-Πάντελιτς-Τζόρβας ήταν μέσα σε μια απόσταση ενός μέτρου και στην ίδια ευθεία, όπου η μπάλα δεν ακουμπάει καν στον Πάντελιτς για ν'αλλάξει πορεία. "
Ψάξε και δες σκρηνσοτ και θα δεις ότι ο Πάντελιτς είναι πίσω. Και να μην ακούμπησε, υπάρχει ΠΑΘΗΤΙΚΟ οφ-σάιντ. Δεν χρείαζετε να ακουμπήσει, αφόυ παθητικό οφ-σάιντ έχουμε όταν απασχολεί και μόνο με την παρουσία του τον τερματοφύλακα(μπαίνει στην μέση κόβοωντας του το οπτικό πεδίο ή παρεμποδίζοντας των να εκτιναχθεί, βρείσκετε σε πλεονεκτική θέση για φόλοου)
"Παρομοίως, όσο κι αν γκαρίζουν για πέναλτυ του Τοροσίδη σε υποτιθέμενο χέρι, κανένα πέναλτυ δεν υπήρχε (υπάρχουν και τα ακούσια βλέπετε). " Ναι, σίγουρα, κάτι μύγες είχε και ήθελε να τις διώξει. Πέναλτι δεν δόθηκε, επειδή δόθηκε φάουλ.Αν δεις, ο πανικόβλητος Τοροσίδης βλέπει ότι θα χάσει την μπάλα και απλώνει την χερούκλα
Εδώ, ή σε πιάνω αδιάβαστο με τους κανονισμούς, ή πας με την μέθοδο των Αιπσιλονιστών να αποδείξης αυτό που θες μέσω επιλεκτικής κρίσης.Φιλικά
Επίσης, λες "Κατά το παρελθόν και ο Ολυμπιακός έχει ξανασφάξει και έχει σφαχτεί και ξανασφαχτεί, παρομοίως και ο βάζελος και η ΑΕΚ κλπ.". Λυπάμε που στο λέω, αλλά 30 χρόνια που βλέπω μπάλα, αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική.Γιατί εδώ δεν έχουμε με μία αμφιβολία, μια φάση 60-40 ή 70-30, αλλά την πιο κραυγαλέα μεροληψία , ίσως μετά το "Χέρι του Θεού". Κατ τα άλλα, σε βρείσκω απόλυτα σωστό.

Hades είπε...

Κάτσε ρε Mike, δηλαδή γιατί δεν σου περνάει από το μυαλό το ενδεχόμενο ότι μπορεί να ξέρω καλύτερα απ'όσο νομίζεις τους κανονισμούς; :)
Εμμένω στη θέση μου, για την οποίαν προφανώς δεν χρειάζεται να δω κάποιο screenshot αφού έχω δει πάρα πολλές φορές τις φάσεις και αν και δύσκολες, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρες.
Ειδικότερα γι'αυτό που γράφεις για την φάση του Τοροσίδη, αυτά που λες αφορούν το ρηπλέυ. Σε πραγματικό χρόνο γίνανε μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα. Πότε πρόλαβε λοιπόν να συνειδητοποιήσει ότι δεν έπιασε την μπάλα με κεφαλιά καλά και αποφάσισε να βάλει και το χέρι του; Είναι πεντακάθαρο ακούσιο διότι είναι πολύ μικρή η απόσταση και το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός ισορροπίας για να πιάσει κεφαλιά εκείνη την στιγμή δικαιολογεί απόλυτα την έκταση των χεριών.
Όσον αφορά το γκολ του Τζιμπούρ, σιγά μην έβγαινε ο Τζόρβας στο ένα μέτρο απόσταση ρε! Είπαμε, μην το κάνουμε και επιστημονική φαντασία το θέμα! Ο Πάντελιτς ήταν ακριβώς μπροστά στον Τζιμπούρ και όχι στον Τζόρβα, τουτέστιν τον Τζιμπούρ εμπόδιζε και όχι τον Τζόρβα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και να πέσει ή να εκτιναχθεί ο Τζόρβας δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο διότι δεν υπήρχε χώρος να το κάνει.