Σελίδες

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ο ορισμός της απελπισίας (σουρεαλιστικό δοκίμιο)

Έχω πάει, το λεπόν, σήμερις το μεσημέρι εις το εκλογεκόνε τμήμανέ μου να ψοφήσω, ως αποτελεί δημοκρατικόνε δικαίωμά μου. Κι εκεί που αριβάρω να'ούμ, τσουπ, πετυχαίνω ένα φιλαράκι δικηγόρο που ήτο δικαστικός αντιπρόσωπος και πιάνουμε την πάρλα για λίγη ώρανε.
Ολίγον αργότερα, σκάει μύτη ένας υποψήφιος πολιτικός να'ούμ, ο οποίος μπαίνοντας μέσα με αέρανε εις το εκλογικόνε τμήμα να'ούμ, ζητεί τον δικαστικόνε αντιπρόσωπο.
Παρών ο δικός μου, "τι θα θέλατε;" του λέει.
Ακολουθεί η ερώτησις του υποψηφίου: "Καλησπέρα, είμαι ο ******* από τον συνδυασμό Κικίλια. Από συμμετοχή πως τα πάμε σήμερα;"
"Ψόφια πράγματα" απαντάει ο δικός μου, για να συμπληρώσει "στο περίπου, κανά 30% λιγότερα σε σχέση με την περασμένη Κυριακή".

Οπότε και ακολουθεί το βαθυστόχαστον συμπερασμα του υποψηφίου πολιτικού:
"Το ίδιο βλέπω και σε άλλα τμήματα. Με έχουν απογοητεύσει τελείως οι πολίτες".

Γαμώ το κέρατό μου το τράγιο και το φελέκι μου μέσα...
Οι πολιτικοί πλέον είναι απογοητευμένοι από τους πολίτες.
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;
Τι αχαριστία είναι αυτή επιτέλους; Πολίτες που κολυμπούν στο χρήμα, με την καλύτερη Παιδεία και σύστημα Υγείας παγκοσμίως, με πολιτικούς έντιμους που δεν κάνουν λοβιτούρες κάτω από το τραπέζι, με Δικαιοσύνη σβέλτη και με ένα πολιτικό σύστημα υγιές και διάφανο ωσάν το γάργαρο νερό, και δείχνουν τέτοια αχαριστία; Τέτοια αγνωμοσύνη; Τέτοια απρέπεια;
Ποιος πούστης τολμά να στεναχωρεί και να απογοητεύει τους πολιτικοί μας; Και μάλιστα, όχι απλά να τους απογοητεύει, αλλά να τους απογοητεύει και τελείως.

ΡΕ ΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣ' ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ...
Αν κάνουν αυτά που πρέπει οι πολίτες για να εκφράσουν τη δική τους απογοήτευση θα πρέπει να μεταναστεύσετε όλοι.
Σταδιάλα καθάρματα.

ΥΓ. Δεν πιστεύω να τολμήσει κανείς να σκεφτεί ότι η παραπάνω ιστορία είναι αποκύημα φαντασίας διότι θα χάσει...

14 σχόλια:

ESKARINA είπε...

Ακριβώς επειδή είναι τόσο απίστευτη είναι σφόδρα πιθανό να έχει λάβει χώρα! Υποθέτω όμως ότι ο εν λόγω πολιτικάντης ήθελε να πει "Μα τι στο διάολο, σας έχει ξεκοιλιάσει το ΠΑΣΟΚ και αντί να έρθετε να το μαυρίσετε, για να πάρουμε και εμείς σειρά, εσείς κάθεστε στα σπίτια σας;" Πάω στοίχημα όμως ότι αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο απάθειας περί των τεκταινόμενων σε λίγο θα μας το λένε έτσι και κατάμουτρα!

Sophia είπε...

@$%#@# Μα, καλά, ΤΙ πίνει ο τύπος? (Εκτός από το αίμα μας δηλαδή...)

Hades είπε...

@eskarina
Πάρα πολύ σωστή πολιτική σκέψη για τα ελληνικά δεδομένα: "Ακριβώς επειδή είναι τόσο απίστευτη είναι σφόδρα πιθανό να έχει λάβει χώρα"

Αναφορικά με το τι ήθελε να πει, σε παραπέμπω στο... οικονομολογικό μου σχόλιον εις το βλόγιόν σου (το περί κώλου λέω. Λίγο απέχουν και τους πιάνει σύνδρομο στέρησης).

Όσον αφορά το τελευταίο που έγραψες, μου επιτρέπεις μια μικρή αλλαγή έτσι;
Πάω στοίχημα όμως ότι αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο απάθειας περί των τεκταινόμενων σε λίγο θα μας ζητάνε να τους πληρώνουμε κιόλας, πέραν των όσων μας κλέβουν ήδη!

@sophia
Καλή ερώτηση αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχω απάντηση. Φοβάμαι ότι πρέπει να είναι κάποια ουσία τελείως άγνωστη στην πλέμπα (τον κόσμο δηλαδή). Κάτι που πίνουν μόνο οι Έλληνες πολιτικοί ίσως...

Κώστας είπε...

Κανονικά Άδη, έπρεπε να τον έπιανες στο δούλεμα....
τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα!

την εκλογικοαγωνιστική καλησπέρα μου!

Hades είπε...

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ όταν έφυγε, Κώστα, και δεν το πίστευα που δεν άνοιξα το στόμα μου. Πίστεψέ με όμως, δεν θα ήθελα να βλέπω τη... φάτσα μου όσο άκουγα αυτά τα μαργαριτάρια -πρέπει να κοίταγα σαν χάνος. Μιλάμε ότι μπροστά σε τόσο απύθμενη ηλιθιότητα και γαϊδουριά είχα μείνει τελείως άναυδος.

αθεόφοβος είπε...

Εγώ πάντως εγώ δεν είχα καμία αμφιβολία πως η ιστορία έίναι πραγματική!

Hades είπε...

Εκεί που μας έχουν καταντήσει, αθεόφοβε, πλέον δεν μας κάνει εντύπωση ούτε το χειρότερο σενάριο. Αν το καλοσκεφτούμε, είναι πραγματικά απίστευτο...

Rodia είπε...

Ναι, συμφωνω ανατριχιαζοντας: Πού βαδίζουμε αδέρφια; Είναι δυνατο να απογοητευουμε τους μπαμπούλες μας; και.. τελείως; Κοψτε κατι λεμε...
(κόψτε τους κάτι, μαλλον) :)

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη έχει δίκαιο ο άνθρωπος, έχει απογοητευτεί τελείως από τους πολίτες... τόσα ρουσφέτια τους έκανε και αυτοί δεν τον ψηφίζουνε τον καϋμένο... Άισχος.

Hades είπε...

@rodia
Πολύ καλή ιδέα. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι κατά το παρελθόν η γκιλοτίνα είχε εξελιχθεί σε κορυφαίο εκφραστή της δημοκρατίας!

@Πάνο
Μην σου πω ότι με έκανες να δακρύσω από τη συγκίνηση... Ρε μήπως τους έχουμε παρεξηγήσει; :):)

pølsemannen είπε...

Υλικά:

1. Ένας γκουβάς από αυτόν που πίνουν τα γαδούρια γεμάτος πίσσα.

2. Ένα πουπουλένιο μαξιλάριον.

3. Ένας πολυχρηστικός Ελβετικός σουγιάς Victorinox.

Εκτέλεσις:

Με αεροπλανική κίνηση φέρνετε τον κουβά με την πίσσα καπέλο στον παντεσπανοφάγο βοθρέσκουλα.
Κατόπιν με μια αστραπιαία κίνηση γεμάτη τέχνη, από αυτές που σπάνια βλέπουμε πια στα Ελληνικά γήπεδα, σχίζετε το μαξιλάριον με τον σουγιάν.
Απομακρύνετε τον γκουβάν που έχει κάνει τον χλαπατσουραν μελανόν και πασπαλίζετε το περιεχόμενον του μαξιλαρίου πάνω στην πίσσαν.

Είσθε έτοιμος.

Η εφορευτική επιτροπή ξεσπά σε τρελό χειροκρότημα.

Hades είπε...

Μου αρέσει!
Μήπως γίνεται να επεκτείνουμε λίγο τη συνταγή όμως; Πχ, ακριβώς πριν τα χειροκροτήματα της εφορευτικής επιτροπέως να προσθέσουμε κάποια οδηγία του στυλ "εν συνεχεία τον βάζουμε στον φούρνο όπου τον σιγοψήνουμε στους 420 βαθμούς για 4 ώρες και τον τρυπάμε με πηρούνα κάθε 5 λεπτά για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει χάσει τα υγρά του"; :)

Zaphod είπε...

Aναμενομενον φίλτατε. Με βρίσκει σύμφωνο η αναλυσις του Πανου και το ....βραβείο του polsemannen!!!!!

Hades είπε...

Ναι, zaph, αναμενώμενο. Αλλά όταν το τρως στα μούτρα λάιβ ξέρεις τι ξινίλα σου αφήνει;