Σελίδες

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αν οι εκλογές

άλλαζαν κάτι, δεν θα γίνονταν.
Τάδε έφη προ ετών γίγας Αποδυτηριάκιας.

Ειδικότερα ως προς το δικαίωμα ψήφου τώρα, αυτό που έχω να πω είναι το εξής:
-Επί χούντας όλοι βροντοφώναζαν για εκλογές.
-Ακόμη παλαιότερα, ελάμβαναν χώρα μαζικές κινήσεις που αφορούσαν το δικαίωμα ψήφου.
-Ακόμη και σήμερα έστω και στα λόγια ακούμε συνεχώς ότι "θα τους μαυρίσω στις εκλογές".
Τώρα που το έχουμε όλοι το δικαίωμα ψήφου... διαλέγουμε αποχή;
Είμεθα τόσο παπάρες τελικά;

Καλό βόλι.

11 σχόλια:

Conko είπε...

Ναι, νταξ, να ψηφίσουμε, αλλά να βγάλουμε το κατι τις μας βρε αδερφέ... ένα διορισμό, να μας νοικιάσει το ερείπιο καμμιά δημοτική επιχείρηση, να πάρουμε τη διευθέτηση του ρέματος της Κάτω Κουουνάρας, να μπεί εκείνο το χωράφι του προπάπου στο σχέδιο... αλλέως πως γιατί να χάσω το φραπόγαλο και να μην το παίξω και καλά τσαμπουκαλής επαναστάτης που δε μασάω και τους έχω όλους τους πολιτικάντηδες(*)cheθmέnουθ;;;

(*)Ναι, αυτούς τους "πολιτικάντηδες" που, παρακαλώντας, φίλαγα τις κατουρημένες ποδιές τους μέχρι χθες.

Hades είπε...

Μα δεν προσδιόρισα τις συνθήκες ψήφου. Με αδικείς, για τόσο άτεγκτο με έχεις; :):):)

pølsemannen είπε...

Αχ! Με βρήκε το βόλι!

Καλώς επανήλθες! :)

Κώστας είπε...

πες τα χρυσόστομε!!

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη δε συμφωνώ με το "αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, δεν θα γίνονταν." αλλά τέλος πάντων.

Το θέμα είναι να έχεις δικαίωμα ψήφου αλλά να έχεις και δικαίωμα επιλογής υποψηφίων, όχι κομματόσκυλων. έτσι ναι, η ψήφος μπορεί να αλλάξει κάτι.

ESKARINA είπε...

Όχι παπάρες δεν είμαστε (αν είχαμε παπάρια, όλα θα ήταν αλλιώς). Μαλάκες όμως; Ηλίθιοι; Ανεγκέφαλοι; Νοητικά ανύπαρκτοι; Αποχαυνωμένοι;

Hades είπε...

@polse
Είδες ευστοχία η αποχή; :)

@Κώστα
Στον αποδυτηριάκια μιλάς; :)

@Πάνο
Ως προς το πρώτο μην το παίρνεις τόσο τοις μετρητοίς. Σκέψου το λίγο διαφορετικά (διότι έτσι είχε ειπωθεί κιόλας): έχουν αλλάξει επί του πρακτέου κάτι οι εκλογές; Προς το καλύτερο εννοώ. Όχι. Άρα, αφού δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο προσφέρουν κάτι επί της ουσίας; Όχι. Άρα και να μην γίνονταν διαφορά θα υπήρχε; Όχι.
Ειρωνικό ήταν το όλο σχόλιο.

Ως προς το δεύτερο τώρα, θα υπερθεματίσω. Μην ξεχνάς όμως κάτι βασικό: και οι υποψήφιοι από την ίδιαν κοινωνία βγαίνουν. Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι μπορούν να βγουν άλλοι που να'ναι καλοί; Μπορείς να διασφαλίσεις ότι μόλις δουν το κιούπι με το μέλι δεν θα πουν "τώρα η σειρά μου";
Το πρόβλημα είναι στα τρίσβαθα της κοινωνίας και κυρίως μέσα στο κεφάλι μας με την σάπια νοοτροπία που κουβαλάμε.

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα: άκουγα προεκλογικά στον ΣΚΑΪ να μιλάει ένας υποψήφιος του δήμου Αθηναίων (του συνδυασμού με τα ποδήλατα). ΆΝθρωπος νέος που προσωπικά οι ιδέες του μου άρεσαν πολύ. Θες να σου πω πόσο πήρε; Αντ'αυτού, πάλι Κακλαμάνης πρώτος. Αφού δεν θέλουμε την αλλαγή προς το καλύτερο, πως να το κάνουμε;

@eskarina
Μπα, και παπάρια έχουμε απλά έχουμε συνηθίσει να τα δείχνουμε σε λάθος ανθρώπους και λάθος περιστάσεις.

Panos Konstantinidis είπε...

> Μην ξεχνάς όμως κάτι βασικό: και οι υποψήφιοι από την ίδιαν κοινωνία βγαίνουν. Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι μπορούν να βγουν άλλοι που να'ναι καλοί; Μπορείς να διασφαλίσεις ότι μόλις δουν το κιούπι με το μέλι δεν θα πουν "τώρα η σειρά μου";

Το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αν πραγματικώς πιστεύεις ότι επειδή όλοι βγαίνουμε από την ίδια κοινωνία είμαστε το ίδιο τότε βάζεις μέσα στο τσουβάλι και τον εαυτό σου και όλους όσους θεωρείς αξιόλογους.

Το ότι δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι δε θα πούνε "τώρα η σειρά μου" δεν είναι λόγος να μην τους ψηφίσεις. Όταν παίζει ο Ολυμπιακός με την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να διασφαλίσεις τη νίκη, παρ' όλα αυτά πας στο γήπεδο διότι ελπίζεις ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικός ο αγώνας.

Hades είπε...

Δεν εννοούσα ακριβώς αυτό.
Να στο πω αλλιώς: τους καλούς τους τρώει το σύστημα εκ των έσω. Το θέμα είναι ποιοι επιβιώνουν τελικώς. Όπου η εμπειρία δείχνει ότι στην χώρα μας δυστυχώς επιβιώνουν οι φαύλοι, οι οποίοι φαύλοι με τη σειρά τους δεν γεννιώνται φαύλοι -κανείς δεν γεννιέται φαύλος- αλλά γίνονται μέσα από τις κοινωνικές διεργασίες και ζυμώσεις (της ρεμούλας, του ρουσφετιού, της φοροδιαφυγής, της μπινιάς κλπ, κλπ).

Εγώ πχ, ξέρω πολύ καλά τι είμαι και τι πρεσβεύω. Αν πάω να μπλεχτώ με την πολιτική θα με φάνε λάχανο όμως. Δεν μπορεί ο κάθε τυχών να χαλάει την πιάτσα. Κεφάλι που σηκώνεται πρέπει να κόβεται, πόδι που περισσεύει να διαμμελίζεται. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 3 δεκαετίες τόσα πρόσωπα έχουν αλλάξει, τόσες συνθήκες, τόσα δεδομένα αλλά η διαφθορά παραμένει στα ύψη. Κάτι άλλο δεν πάει καλά συνεπώς.

Γι'αυτό σου ανέφερα την νοοτροπία μας και την κοινωνία.

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι παύουμε να ελπίζουμε. Συμφωνώ και επαυξάνω. Ο αγώνας ποτέ δεν σταματάει και ποτέ δεν μένουμε ανενεργοί. Ακόμη κι αν η ευρύτερη ανωριμότητα που επικρατεί πετάει τους κόπους μας στον Καιάδα. Άλλο αυτό όμως.

Panos Konstantinidis είπε...

> . Αν πάω να μπλεχτώ με την πολιτική θα με φάνε λάχανο όμως. Δεν μπορεί ο κάθε τυχών να χαλάει την πιάτσα.

Δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια... Τες πα, όσο ζουμε ελπίζουμε ότι θα αλλάξει κάποτε η νοοτροπία του μέσου νεοέλληνα, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω.

Hades είπε...

Μα γι'αυτό δεν καταθέτουμε τα όπλα, Πάνο. Γι'αυτό παραθέτουμε πολιτικές (και ουχί κομματικές) απόψεις, γι'αυτό τα σχολιάζουμε όλα. Μπας και αλλάξει ποτέ.
Είπαμε, όσο ζω ελπίζω.