Σελίδες

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα πάντως...

Ξεκαθαρίζω ότι το παρόν κείμενο δεν είναι ακριβώς ποδοσφαιρικό, όσο κι αν μόνο τέτοιο θα θυμήσει. Που αναφέρομαι όμως; Στα πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα που γίνονται στην πλάτη του Ολυμπιακού.

Φαινομενικά (και ίσως να είναι έτσι δηλαδή) υπάρχουν κάποιες ιστορίες που λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα. Μία απ'αυτέςέσκασε μύτη προχθές το βράδυ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

Την Τετάρτη 26 Μαϊου και ώρα 8:19 (βράδυ) γνωστό ιστολόγιο της βλογόσφαιρας (το οποίο απαξιώ ακόμη και να αναφέρω αλλά κάποιοι χαρακτηρίζουν (ποιοτικά) ως μεσημεριανάδικο, κάποιοι άλλοι ονομάζουν χαϊδευτικά ως "πρωκτικό") σκάει μύτη η εξής καταχώρηση: "Σε λίγο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ φωτιά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο". Στις 9:37 σκάει μύτη το ίδιο μήνυμα σε δεύτερη καταχώρηση. Στις 10:38 σκάει μύτη για τρίτη φορά το ίδιο μήνυμα. Στις 11:28 έρχεται για πρώτη φορά μία νέα -διαφορετική- καταχώρηση σύμφωνα με την οποίαν το ντοκουμέντο που θα ακουστεί είναι αληθινό και θα σοκάρει τους πάντες. Πιο συγκεκριμένα το κείμενο διευκρινίζει ότι κορυφαίος παράγοντας ομάδας αποκαλύπτει ότι κάποιος προπονητής ντόπαρε παίκτες, οι οργανωμένοι της 7 είναι νταβατζήδες, πως θα μπορούσε η ομάδα του να πάρει τίτλο με συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα, πως προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι από παράγοντες σε εφημερίδες και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Κλείνει, μάλιστα, με την σημείωση ότι η διαπλοκή, η σαπίλα και η βρωμιά στο ποδόσφαιρο θα συγκλονίσουν όλο το πανελλήνιο.

Πρώτη παρατήρηση: για την ώρα όλα είναι στο σκότος, σωστά; Λάθος. Διότι για να μιλήσει κάποιος συγκεκριμένα με τέτοιον τρόπο για την 7 σημαίνει ότι κατά 99% πρόκειται για παράγοντα του Ολυμπιακού. Αυτό όμως το κατάλαβαν όσοι μπορούν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές. Όμως δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία εδώ που τα λέμε.

Μετά έγινε κάτι που είδα την επόμενη μέρα και που συνθέτωντας τα κομμάτια του παζλ κατάλαβα ότι λόγω της επικείμενης αποκαλύψεως κάποιος επιχείρησε να φιμώσει το εν λόγω βλόγι (αν κατάλαβα καλά πρέπει να του έκαναν και επισήμανση κιόλας και να είχε βγει εκτός για κάποιες ώρες). Μάλιστα, την Πέμπτη 27 Μαϊου στις 10:20 το πρωί βγαίνει νέο μήνυμα επί του θέματος που καταγγέλει ότι παίζεται βρώμικο παιχνίδι με την google με αφορμή την "κασσέτα" με τις αποκαλύψεις που θα προκαλέσει σάλο στο ποδόσφαιρο. Ήδη στο φέησ-τσιμπούκ είχε δημιουργηθεί και το σχετικό γκρουπ (sic) που απαιτούσε λευτεριά στο εν λόγω βλόγι και λοιπά δακρύβρεχτα.

Δεύτερη παρατήρηση: Δύο ώρες πριν και πιο συγκεκριμένα στις 8:20 σε άλλη -άσχετη- καταχώρηση το βλόγι ενημέρωνε το πιστό κοινό ότι επιχειρείται προσπάθεια φίμωσης του βλογ με αφορμή μια κόντρα με τον Μάκη (ένας είναι ο Μάκης). Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας θα μου πείτε; Καμία απολύτως. Ήθελα όμως να καταδείξω πόσες... προσπάθειες φίμωσης γίνονται στο εν λόγω... αξιόλογο βλογ.

Συνεχίζω όμως. Στις 11:00 το πρωί, βγαίνει νέα καταχώρηση κατά την οποίαν γίνεται της πόρνης με την εν λόγω "κασσέτα-φωτιά" (η οποία σημειωτέον δεν έχει βγει ακόμη ως τότε) και που μας πληροφορεί ότι η google "απειλεί" το εν λόγω βλόγι, το οποίο κιόλας προβαίνει σε μια ακόμη αποκάλυψη βόμβα: "Προφανώς και οι κύριοι που εμπλέκονται στην μεγαλύτερη βρωμιά που θα έχει αποκαλυφθεί σε βάρος ομάδων και μάλιστα την ώρα που ο κόσμος παίζει ΣΤΟΙΧΗΜΑ στον ΟΠΑΠ και άρα υπάρχει δημόσιο συμφέρον κοιτάνε πως θα προστατεύσουν τους παράγοντες και θα αφήσουν ξεκρέμαστους τους παίχτες που παίζουν στοίχημα!"
Το θέμα μπλέκεται πάρα πολύ...

Το μεσημέρι τις ίδια μέρας (2:36) έχουμε επανάληψη του μηνύματος της προηγουμένης ημέρας των 10:38 που μας υπενθυμίζει τι ακριβώς γίνεται. Στις 3:07 το βλογ υπόσχεται ότι σε λίγο σκάει η βόμβα. Στις 4:42 σκάει μύτη νέα βόμβα: έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα πάνω στο δύσμοιρο βλόγι να μην βγει η αποκάλυψη. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το βλογ για πρώτη φορά αναφέρει μια... φήμη ότι πρόκειται περί υποκλοπής (αν και "ο παράγοντας το διαψεύδει" τουτέστιν αφήνει να εννοηθεί ότι ήθελε και τα'λεγε) οπότε φυσιολογικά απαγορεύεται να δημοσιευθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, το έτερον ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ότι το "υλικό" το έχει κάποιος άλλος, ότι το εν λόγω βλόγι δεν το έχει ακούσει ακόμη, και ότι τέλος πάντων θα βγει κανονικά στο αέρα.

Τρίτη παρατήρηση: αφού λοιπόν το βλόγι δεν ήξερε ποιο το περιεχόμενο, πως ήξερε τόσες λεπτομέρειες επί τούτου; Πως ήξερε για τους νταβατζήδες της 7, για τον προπονητή που ντόπαρε, για τα στησίματα αγώνων και τους δύσμοιρους παίκτες του ΟΠΑΠ κλπ; Εύλογη η απορία, δε νομίζετε; Θα μου πείτε -και ορθά- ότι προφανώς έτσι του είχαν πει ότι ακουγόταν, έτσι μετέφερε και στο διαδίκτυο. Σωστό κι αυτό. Κρατήστε την όμως αυτήν την... αυθαίρετη μεταφορά ειδήσεων προς το κοινό διότι θα μας χρειαστεί πιο κάτω.

Στις 7:58 το απόγευμα της Πέμπτης λοιπόν σκάει η μεγάλη βόμβα: ο παράγοντας είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης του Ολυμπιακού που μιλάει με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Δουκάκο. Το ηχητικό ντοκουμέντο δεν ανέβηκε στο εν λόγω βλόγι φυσικά, αλλά κάποιος τους ειδοποίησε με μέηλ (κι με τη σειρά τους τον κόσμο) ότι υπάρχει ένα νέο βλόγι με το ονοματεπώνυμο του εν λόγω παράγοντα όπου βρίσκεται το ντοκουμέντο. Προσέξτε τώρα την επισήμανση (για να δειχθεί η βαρύτητα): "Το τι λέει μέσα στην κασέτα δεν λέγεται. Για ντόπιγκ του Λεμονή σε παίχτες, για τον Πιλάβιο που κάθεται σούζα στον Ν.Πατέρα, ύβρεις κατά του Κόκκαλης και της Θύρας 7, πως μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα μια ομάδα." και συνεχίζει "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ".

Εδώ κολλάει η τέταρτη παρατήρηση, έχω όμως τον λόγο μου να την κάνω παρακάτω. Οπότε ας αφήσουμε τη θέση κενή και ρεζερβέ.

Στις 9:10 το βράδυ, νέα καταχώρηση (όπως έχετε καταλάβει, το βλόγι είναι γενικά πολυγραφότατο. Απλά μαζί με τις ειδήσεις ανεβάζει και κουσκουσάκια και καταγγελίες και funny videos και ανέκδοτα και ό,τι κινείται γενικώς), όπου εκ νέου γίνεται λόγος για ντοπάρισμα του Λεμονή σε παίκτες κλπ, κλπ. προσέξτε, ότι το "ντοκουμέντο" είναι ήδη πάνω από μια ώρα σε κοινή "θέα". Θα καταλάβετε σε λίγο γιατί. Η ώρα έχει πάει 10:07 και έχουμε νέα καταχώρηση (πως το έπαθαν...) όπου ξανά-μανά οι ντόπες, ξανά-μανά η απορία αν θα επέμβει εισαγγελέας κλπ. Το αξιοπερίεργο είναι ότι για πρώτη φορά η συνομιλία χαρακτηρίζεται ως "φερόμενη" (κρατήστε το αυτό διότι είναι πολύ σημαντικό). Στις 10:15, το βλόγι μας πληροφορεί ότι το άλλο βλογ που είχε τις αποκαλύψεις έκλεισε (σώπααααα....), εν ολίγοις όποιος πρόλαβε τον κύριο οίδε. Στις 10:27 το ίδιο βράδυ, βγαίνει νέα καταχώρηση που πλέον κάνει λόγο και για αντιδράσεις εμπλεκομένων μέσω δηλώσεων σε άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ κλπ. Το ενδιαφέρον εδώ είναι το άλλο όμως για να ξεκαθαρίσει πόσο σάλο έχει προκαλέσει η όλη ιστορία: "Ένα... σερφάρισμα σε διάφορα blogs θα σας... πείσει!". Στις 10:54 έρχεται νέα καταχώρηση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει "Κρίμα δηλαδή γιατί μας είπαν ότι λέει απίστευτα πράγματα για ντόπιγκ επί Λεμονή, για τον Κόκαλη με ύβρεις, ότι με Γκαγκάτση θα έπαιρναν τον τίτλο , για διαιτητές που ορίζονταν και ήταν ψιλομιλημένοι, για τον Πιλάβιο.Συγνώμη που το ρωτάμε κιόλας αλλά ο εισαγγελέας δεν θα παρέμβει για όσα ακούγονται;". Και τέλος (δηλαδή, εγώ σταματάω εδώ) στις 12:46 μεταμεσονυκτίως, σκάει μύτη ένα ακόμη μήνυμα το οποίο ξαναναφέρει πάλι "τα γνωστά και τετριμμένα" που ακούγονται στην "κασσέτα".

Και σας ρωτάω: καταλάβατε τι έχει παιχτεί;

Είχαμε αφήσει την τέταρτη παρατήρηση ανοικτή. Ας την "κλείσουμε" πιάνωντας την ιστορία εξαρχής: Την Τετάρτη το βράδυ έγινε μια "αποκάλυψη": ότι θα γίνει... λίαν συντόμως μια αποκάλυψη βόμβα που θα ταράξει συθθέμελα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελικώς η αποκάλυψη άργησε μια ολόκληρη ημέρα. Από την όλη παραφιλολογία που αναπτύχθηκε μέσα σε αυτήν τη μέρα τόσο στο διαδίκτυο όσο και από τηλέφωνα στο ραδιόφωνο έγινε το έλα να δεις όμως: ποιος μπορεί να είναι ο παράγοντας και τι μπορεί να έλεγε, ποιον θα έκαιγε κλπ και φυσικά όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοικτά. Και φυσικά, άπαντες περίμεναν την αποκάλυψη με ιδιαίτερη ανυπομονησία, διότι ξέρετε πως λειτουργούν "οπαδικώς" τέτοιες αποκαλύψεις στην Ελλάδα. Την διαίσθηση όλων ότι όντως κάτι δεν πήγαινε καλά, ενίσχυε φυσικά και η απόπειρα να κλείσει το βλόγι στο ενδιάμεσο, άρα λογικά διακυβευόταν κάτι όντως πολύ δυνατό κλπ, κλπ. Και ξαφνικά, μια ολόκληρη μέρα μετά σκάει μύτη η "βόμβα" με ονοματεπώνυμα. Από την Πέμπτη το βράδυ δε, ξεκινάει η διεύρυνση της παραφιλολογίας η οποία ακόμη βαστάει και θα γιγαντώνεται όσο περνούν οι μέρες. Διότι αν προσέξατε, παρόλο που οι συνομιλίες έμειναν κοντά 2 ώρες "πάνω", το ίδιο το βλόγι δεν δέησε καν ν'ακούσει αυτά που επί μια ολόκληρη μέρα διαφήμιζε με στόμφο (εκτός φυσικά αν τα είχε ακούσει και συκοφαντούσε συστηματικώς και ηθελημένα, αλλά αυτό είναι αν μη τι άλλο ακραία σκέψη). Και παρόλο που φαινόταν ότι τίποτε από τα διαφημιζόμενα δεν είχε ειπωθεί, αυτοί, εκεί, το χαβά τους, να απαιτούν μέχρι και εισαγγελέα. Όπου παρεμπιπτόντως, οι αρχικές "διαφημίσεις" έκαναν λάογο για αποκάλυψη εντός του βλογ, κι όχι εκτός, αλλά το προσπερνάμε μέχρι και αυτό. Όπως επίσης προσπερνάμε ότι οι... αρχικώς βεβαιωθείσες (διά στόματος του παράγωντα ως μη... μη-λεχθείσες) κάποια στιγμή (μάλλον όταν άρχισε να ζορίζει το πράμα) έγιναν φερόμενες (αλλά κι αυτές, ως διά μαγείας μια μέρα μετά).
Εδώ όμως αρχίζουν τα ακόμη σοβαρότερα προβλήματα.

Τις συνομιλίες τις ακούσατε; Πως είπατε; Δεν τις ακούσατε; Κρίμα...
Η αλήθεια είναι ότι αν είστε Ολυμπιακός, θα τις βρίσκατε και τις 2 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Αν δεν είστε Ολυμπιακός, δεν θα βρείτε το παραμικρό ενδιαφέρον μέσα.
Διότι ο Θεοδωρίδης δεν λέει το παραμικρό για κάνεναν Λεμονή που ντόπαρε παίκτες, δεν λέει το παραμικρό για στησίματα παιχνιδιών, δεν λέει το παραμικρό για το πως προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, δεν λέει το παραμικρό για το πως μπορώ να πάρω το πρωτάθλημα κλπ. Ο Θεοδωρίδης (τον οποίον να υπενθυμίσω ότι δεν έχω σε καμία ιδιαίτερη εκτίμηση και από 'δώ μέσα έχω σταυρώσει κατ' επανάληψιν για τις αηδίες που λέει) δεν λέει τίποτε απολύτως. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα: λέει ο Δουκάκος σε μια φάση επικαλούμενος μια κουβέντα του με τον Καραβίτη ότι του είπα μπλα, μπλα, μπλα κι ο Λεμονής που έδινε τις φυσούνες σε παίκτες μπλα μπλα τι εννούσε δηλαδή ο Τζόρτζεβιτς όταν έλεγε ότι κοντεύω να πεθάνω μέσα στο γήπεδο; Και γυρνάει και του λέει ο κυρ-Σάββας "να πεις του Καραβίτη να πάει στην ΑΕΚ. Που όταν είχε πάει μας έκανε και χειρονομίες. Μην μιλάει για τον Ολυμπιακό". Προσέξτε λοιπόν πως λειτουργεί η όλη κατασυκοφάντηση του Ολυμπιακού: βγαίνουν όλοι από χθες και λένε "ο Θεοδωρίδης δεν το διέψευσε". Μα ρε ζώα, ούτε καν το σχολίασε. Με την ίδια λογική γιατί δεν λέτε ότι δεν το επιβεβαίωσε; Και τέλος πάντων, πως είνια δυνατόν να χρεώνουν στον Θεοδωρίδη κάτι που είπε ο Δουκάκος; Τι μαλακία είναι αυτή που δέρνει κάποιους επιτέλους; Επίσης, το πως προσλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες είχε να κάνει με την... υπόσχεση του Θεοδωρίδη ότι θα φροντίσει να πάρουν τον Δουκάκο στον άρτι αφιχθέντα Γαύρο. Η ενδεχόμενη, λοιπόν, πρόσληψη του Δουκάκου, συμπεριλαμβάνει τους πάντες. Και πάει λέγοντας...
Καταλάβατε λοιπόν ποιο είναι το πρόβλημα που έχει αρχίσει να δημιουργείται; Επειδή η όλη ιστορία σερνόταν τεχνηέντως επί μια ολόκληρη μέρα με τεράστια παραφιλολογία από πίσω και ακόμη μεγαλύτερο σχολιασμό κυρίως στο ίντερνετ (όχι μόνο σε βλόγια μάλιστα), τα "γεγονότα" που κάποια στιγμή θα αποκαλύπτονταν ήταν ήδη "τετελεσμένα" παρόλο που δεν ειπώθηκαν ποτέ. Η "μια μέρα μετά" όμως την έκανε καλά την δουλειά της...

Κοινού ενδιαφέροντος, δεν λέγεται τίποτε απολύτως στις περιβόητες "αποκαλύψεις". Ούτε καν αυτό που είπε ότι "ο Πατέρας παραδέχθηκε ενώπιον όλων ότι εγώ του δημιουργούσα το πρόβλημα" λέει κάτι (για τον Πατέρα), ούτε το παραμικρό. Ο καθείς μπορεί ανάλογα με τις αντιλήψεις ή την αρρώστια που κουβαλάει στο κεφάλι του να θεωρεί ότι γίνεται το ο,τιδήποτε: ότι στήνονται τα πάντα, ότι τα τσεπώνουν όλοι, ότι.. χίλια δυο. Αυτά όμως πάντοτε παραμένουν θεωρίες. Δηλαδή αν βγω πχ εγώ και πω ότι φέτος ο Πατέρας είχε το παρασκήνιο (που έχει γραφτεί κατ' επανάληψιν) σημαίνει ότι ο λόγος μου είναι αποδεικτικό στοιχείο; Ρε είμαστε σοβαροί εδώ πέρα;

Ως προείπα όμως και για να επανέλθουμε, αν είσαι Ολυμπιακός, τότε αυτά που ακούστηκαν (κι αν όντως ισχύουν φυσικά, διότι μην ξεχνάμε ότι ο κυρ-Σάββας υποστήριξε ότι είναι κοπτοραπτική) είναι συγκλονιστικά. Κατ' αρχήν σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ποτέ να τα χώνει με τέτοιον τρόπο στον Κόκκαλη. Βέβαια, εδώ υπάρχει και κάτι άλλο που αλλάζει πολύ τα δεδομένα: ο Θεοδωρίδης προέρχεται από μιαν άλλη ποδοσφαιρική εποχή και έχει άλλα μυαλά (είναι και φύσει ζοχάδας κιόλας). Από αυτά που έλεγε ήταν σαφέστατο ότι στον Κόκκαλη τα έχωνε επειδή θεωρεί πως ενώ μπορεί να προσφέρει και έχει τις δυνατότητες, τα'χει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια. Είναι κάτι που λέμε όλοι μας άλλωστε, λιγότερο ή περισσότερο. Θέλω να πω, ότι ήταν ένα μίγμα οργής και πίκρας αυτό που ακούστηκε και όχι μπινελίκωμα-χώσιμο εν ψυχρώ όπως διαρρέεται τεχνηέντως. Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί και κάποιες συγκεκριμένες φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν, αν και προφανώς ήταν εν βρασμώ ψυχής. Το χειρότερο κατ' εμέ ήταν άλλο, και δεν μιλάω για την απέχθεια που εξωτερίκευσε για τον Λούβαρη (για τον οποίον Λούβαρη τα είχε πει και προ πολλών ετών ο Αλέφαντος σε μια συνέντευξη στον Παναγιωτόπουλο στον ΑΝΤ1, για όσους έχουν καλή μνήμη) και η οποία άποψη δείχνει το τι επικρατεί εντός της διοικήσεως του Ολυμπιακού. Το χειρότερο ήταν ο τρόπος που εκφράστηκε για τα παιδιά του Κόκκαλη. Ήταν ανούσιο, αχρείαστο και ανήθικο.
Επίσης, τεράστια εντύπωση μου έκανε και το άλλο: τον Δημητράκη δεν τον έβαλε ο ίδιος στην ομάδα όπως νόμιζα. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι επί της ουσίας ούτε του Κόκκαλη πρόταση ήταν. Κάποιος άλλος τον πέρασε μέσω Κόκκαλη στην ομάδα. Αναρωτιέμαι ποιος...

Όπως και να'χει, η ουσία δεν είναι ότι εξετέθη ή αν εξετέθη ο Θεοδωρίδης. Πρακτικά, δεν είπε τίποτε που να μην ξέραμε ήδη, ή που να μην είχε ήδη πει (θυμηθείτε την πολύ πρόσφατη δήλωσή του περί ψυθιριστών). Αν μη τι άλλο, τον πας-δεν τον πας τον Θεοδωρίδη του αναγνωρίζεις ότι δεν κλείνει το στόμα του με τίποτε και ότι τα λέει χύμα. Θέλω να πω, ότι αυτό που ακούγονται ότι "θα τους τα πω, θα τους κάνω, θα τους μπήξω" δεν είναι απλά λόγια του αέρα, μιας και ο συγκεκριμένος όντως όλα τα λέει και συνεχώς τα χώνει, άσχετα αν συμφωνείς μαζί του ή όχι. Ούτε φυσικά ότι ο Κόκκαλης έχει κάνει τεράστια λάθη ήταν κάτι που περιμέναμε τον Θεοδωρίδη να μας πει, κι εμείς τα λέμε. Ούτε τίποτε άλλο. Ήταν απειροελάχιστα αυτά που δεν ξέραμε. Απλά, το σοκαριστικό είναι ότι δεν τα είπε ο άλφα ή ο βήτα, αλλά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Εκεί ήταν όλο το γκολ.

Τώρα, για να επιστρέψουμε στο αρχικό κομμάτι της ανάρτησης. Τι είδους συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί αυτή η κατασυκοφάντηση του Ολυμπιακού, ότι δήθεν ειπώθηκε το τάδε και το δείνα σκανδαλώδες; Ειλικρινώς δεν έχω ιδέα, πραγματικά όμως έχω την διαίσθηση ότι κάτι πάρα πολύ μεγάλο παίζεται πίσω από την πλάτη μας. Τίνος την πλάτη βέβαια; Των γαύρων; Όλων; Ιδέα δεν έχω.
Εδώ και καιρό παρατηρούσα διάφορα "ενδιαφέροντα" να συμβαίνουν εντός και πέριξ της ομάδας. Κάτι που μου έκανε εντύπωση ας πούμε ήταν η επανενεργοποίηση του Θέμου στον Πρωταθλητή. Πιθανώς να έγινε εν όψει της (σημερινής πρώτης) κυκλοφορίας του Γαύρου (ο οποίος παρεμπιπτόντως μου άφησε αρνητικότατη πρώτη εντύπωση. Εμετός, λίαν επιεικώς), κι αυτό διότι από πριν ήταν "γνωστό" ότι ο Γαύρος κατά κύριο λόγο το τάργκετ γκρουπ του Πρωταθλητή θα χτύπαγε. Ένα άλλο "ενδιαφέρον" είναι η "προσπάθεια" του Μαρινάκη να πάρει κυριολεκτικώς τσάμπα τον Ολυμπιακό (κάτι που περιέργως εκτυλίσσεται και στον βάζελο εσχάτως). Αυτό προφανώς έχει να κάνει με τις τελευταίες "εξωτερικεύσεις" Κόκκαλη περί τυχόν ενδιαφέροντος νεών συμπαικτών ή και αγοραστών (αν και έχουμε πει, ότι για να πουλήσει, τρίσχλωμο. Απλά δεν θέλει). Όμως είχαμε και την "παρέμβαση" Λαυρεντιάδη που δήλωσε "παρών" (να σας υπενθυμήσω κύριε, ότι ο προηγούμενος που είχε δηλώσει παρών ήταν ο Βενιζέλος έξω από το Ζάππειο και είδατε τι ακολούθησε...), το οποίο "παρών" τέλος πάντων δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται μέσω εφημερίδων όπως και όλα τα υπόλοιπα; Θέλω να πω, μήπως να στείλω κι εγώ μια επιστολή-ανακοίωση σε εφημερίδα αύριο να γνωστοποιήσω και το δικό μου ενδιαφέρον να αγοράσω τον Ολυμπιακό; Τι κι αν δεν έχω μία; Στα λόγια όλα γίνονται. Σάμπως φορολογείται η μαλακία, ή υπάρχει τέλος δηλώσεων; Κάποια πράγματα όμως δεν γίνονται διά βοής. Γίνονται με απευθείας επικοινωνία. Και όπως είπα, γενικώς και ειδικώς έχω την αίσθηση ότι παίζεται τεράστιο παιχνίδι άσχετα αν δεν μπορώ να ξέρω τι είδους.
Και μιας και ανέφερα τον Γαύρο, θα πω κάτι: το πρώτο φύλλο που κυκλοφόρησε σήμερα ήταν ίσως ό,τι αθλιότερο έχω διαβάσει ποτέ. Λαϊκίστικο όσο δεν πάει, με μεγαλόστομες μπηχτές κι ατάκες, με υποτιθέμενη γαυροφροσύνη που ξεχειλίζει κι από τα μπατζάκια, με ενδιαφέρον για το καλό του Ολυμπιακού κλπ. Επίσης, με πλήρη κι απόλυτη κάλυψη Θεοδωρίδη, με σπρώξιμο Μαρινάκη και Λαυρεντιάδη και με πολύ χώσιμο στον Κόκκαλη. Και παράλληλα, με μια ρηξικέλευθη πρόταση από κάποιον κάφρο που αυτοπροσδιορίζεται ως γαύρος και αδελφός με όλους μας: να γίνει ο Ολυμπιακός σας την Μπαρτσελώνα, με μέλη δηλαδή που να ψηφίζουν πρόεδρο κλπ, όχι μέλη-γιαλαντζί και λοιπές πίπες.
Μμμμμ... και μιας και πήγε στα μέλη η κουβέντα, να σας πω κάτι; Ο Ολυμπιακός πριν μερικά χρόνια είχε φτάσει τα 90 χιλιάδες μέλη. Οι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού πανελληνίως ξέρετε πόσα μέλη έχουν; Για ψάξτε λίγο...
Διότι στο παρελθόν έχω μιλήσει με πολλούς οργανωμένους και λίαν συμπτωματικώς όλοι μου έχουν δώσει την ίδιαν απάντηση: "γιατί να γραφτώ μέλος; Αφού πληρώνω τον σύνδεσμο" λες και είναι το ίδιο (ζώα, ε, ζώα). Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και συνδεσμίτες που να είναι μέλη, αλλά πόσοι να είναι άραγε; Αυτοί λοιπόν που έμεναν επί σειρά ετών από το όλο εγχείρημα (μάλλον επειδή αγαπάνε πολύ την ομάδα ως διατυμπανίζουν με τα συνήθως εμετικά τους συνθήματα και τα κασκολάκια τους), απαιτούν να γίνει το εγχείρημα για να αλλάξει το όλο στάτους του συλλόγου. Μιλάμε νοιώθω τα μάλα συγκινημένος...

Αλήθεια, έχετε παρατηρήσει πόσες φορές έχω γράψει εδώ μέσα ότι σοβαρότερο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι μέσα στην διοίκηση; Λέτε να ήξερα κάτι εκ των έσω; Μπααα, δεν χρειαζόταν, απλά τα γεγονότα έβλεπα και έκρινα. Φως φανάρι είναι κάποια πράγματα...
Επίσης, να υπενθυμήσω πόσες φορές τα έχω χώσει και στους κάφρους.
Διότι ως έχω ξαναπεί, τα προβλήματά μας τα ξέρουμε και μάλιστα πολύ καλά...

Αλλά κρίμα για τον Κόκκαλη που ο ίδιος επέλεξε να έχει όλους αυτούς δίπλα του και να του σκάβουνε τον λάκο. Πραγματικά κρίμα...
Α, κι όσον αφορά το μεσημαριανάδικο.. πρωκτικό. Ντάξει, τι να πω πια...
Άντε και με το καλό οι όποιες νέες αποκαλύψεις παιδιά... Άξιοι.
Αλήθεια, έχετε ακούσει ποτέ ποιοι φημολογούνται ότι είναι από πίσω;

Να υποθέσω φυσικά ότι από μέρους Ολυμπιακού δεν πρόκειται φυσικά να κινηθεί κανείς ως επιβάλλεται, ε; Τσ.... αυτό έλειπε...
Επίσης, είναι τόσο συμπτωματικό ότι σκάει μύτη για το λαοφιλέστατο ποφόσφαιρο (ακόμη κι αν πρόκειται για κλωτσοσκούφι ολκής) που θα απασχολήσει κόσμο και κοσμάκη, αμέσως μετά από... Τζούλιες και Ντούβλες και πόσα άλλα ακόμη;
Χαίρετε.

ΥΓ. Α, και πούσται ζώα: ο Δουκάκος είναι Εθνικός.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημερα φιλε μου διαβασα το αρθρο σου και συμφωνω απολυτος.οχι μονο δε βγηκε λαβρακι οπως λέγανε αλλα ουτε αθερινα.εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι σπασανε τα στεγανα του ολυμπιακου και βγηκαν πραγματα που λιγο πολυ ολοι τα λεγαμε αλλα αλλο να τα λεω εγω κι αλλο ο αντιπροεδρος του συλογου.μαλον τελικα πρεπει να βγηκε για διαφημηση της νεας εφημεριδας γαυρος γιατι αναφερετε και στα δυο cd.παντως κριμα για τον μπαρμπα σαββα τωρα στα γεραματα να ξεφτιλιζετε τοσο για το δουκακο δε με νοιαζει.μονο οτι τον συνδεουν μρ το θρυλο μεσω tv magic.

Hades είπε...

Να σου πω την αλήθεια, στον γαύρο πιο πολύ ζημιά έκανε παρά καλό. Οπότε δεν πιστεύω να ήταν από 'κεί.
Ο Δουκάκος από που κι ως που συνδέεται με τον ολυμπιακό μόνο και μόνο λόγω Μάτζικ; Δεν κατάλαβα. Δηλαδή ο Κωνσταντουδάκης που γράφει στο ΦΩΣ πόσες δεκαετίες είναι κι αυτός ολυμπιακός; Καμία σχέση...
Το θέμα είναι ότι επειδή κάπου ακούστηκε ότι ήταν μέσα από τα γραφεία του Μάτζικ η δουλειά, αυτό λέει κάποια πράγματα, ενδιαφέροντα αν μη τι άλλο. Είναι και το πως ακούγονται και οι 2 φωνές κιόλας...
Καταλαβαίνεις.

arianaki είπε...

1. Δε χρειαζόταν τόσο μεγάλη ανάλυση για τη δημοσίευση του troktikou. Απλά με κάποιο τρόπο έφτασε σε αυτούς η κασέτα, το διαφήμισαν όπως συνηθίζουν, μετά το μυρίστηκαν ότι θα βρουν μπελά αν το βγάλουν γιατί είναι προϊόν υποκλοπής (και νομίζω ότι στο συγκεκριμένο μπλογκ έχουν ήδη κάνει ντου μια φορά) και έστησαν ένα καινούριο μπλογκ για να ανέβει εκεί το ηχητικό και αυτοί να φαίνεται ότι απλά παραπέμπουν. Πιστεύω με ένα ψιλοέλεγχο στις ΙΡ θα ξεσκεπαστούν.
2. Δεν είμαι ολυμπιακός, ούτε και αντιολυμπιακός. Είμαι Άρης και δεν έχω κανένα μένος εναντίον άλλων ομάδων (εντάξει, πλην παοκ, εκεί έχω μια μνησικακία). Αλλά το λες ειλικρινά ότι δε σε σόκαραν τα λεγόμενα περί ντόπας; Σοβαρά; Κι εγώ πριν ακούσω το ηχητικό νόμιζα τα λέει ο Θοδωρίδης, αλλά σοβαρά τώρα, και ο δημοσιογράφος που τα αναφέρει, δεν είναι ενοχλητικό; Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ότι κάτι θα παίρνουν όλοι οι αθλητές, πόσο μάλλον αυτοί που πάνω τους στήνεται παιχνίδι εκατομμυρίων, αλλά δεν είναι ακραίες οι ατάκες περί Τζόρτζεβιτς;
3. Το βρισίδι για τον Κόκκαλη ήταν απλά απολαυστικό! Νομίζω ότι έχωνε και εξέφραζε τον μέσο οπαδό του ΟΣΦΠ που τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Κόκκαλη. Κορυφαία ατάκα εκεί που λέει "τον πηγαίνω σιγά-σιγά αλλά θα τον γ@μήσω και θα'ναι έρα μεσημέρι"! Απλά θεός ο θείος!

Hades είπε...

1. Φίλε μου διαφωνώ. Ο χειρισμός του εν λόγω βλογ ήταν κυριολεκτικά όλα τα λεφτά. Θες να σου πω από σήμερα τι θα λένε μετά από 10 χρόνια; Ότι ο τότε αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είχε βγει και έλεγε ότι η ομάδα ήταν ντοπαρισμένη, ότι έπιαναν διαιτητές, ότι χίλια δυο, και πάλι κανείς εισαγγελέας δεν παρενέβη κλπ.
Έτσι ακριβώς έγινε και με τις δήθεν αποκαλύψεις περί παράγκας πριν κάποια χρόνια. Μήπως θυμάσαι τι έλεγαν εκείνες οι κασσέτες που έβγαζε ο Τριανταφυλλόπουλος; Απολύτως τίποτε. Γι'αυτό και δεν επενέβη κανένας εισαγγελέας, γι'αυτό και δεν διαννοήθηκε καμία ομάδα να κινηθεί νομικά ως έχουσα έννομο συμφέρον. Γι'αυτό μέχρι και οι αντίθετες οπαδικές εφημερίδες το εγκατέλειψαν σχετικά σύντομα το θέμα. Και όμως, για σκέψου τι λένε όλοι σήμερα για την παράγκα; (η οποία ελάχιστοι θυμούνται πως βγήκε στο προσκήνιο κιόλας...)
Το βλογ λοιπόν με αυτό που έκανε (δεν εξετάζω το ηθελημένον ή μη της ενέργειας) διαμόρφωσε την άποψη μερικών χιλιάδων προβάτων.
Από 'κει κι έπειτα δεν με νοιάζει ούτε πως έφτασε στα χέρια τους, ούτε αν την ανέβασαν αυτοί ή άλλοι. Κατ' εμέ άλλωστε είναι πεντακάθαρο ότι πρόκειται για προϊόν υποκλοπής. Μάλιστα είναι σχεδόν ξεκάθαρο μέχρι και το πως έγινε η μαγνητοφώνηση, λίγη παρατήρηση θέλει. ΓΙ'αυτά όμως υπάρχουν αρμόδιοι. Εμένα αυτό που μου τη σπάει ότι πάλι θα καθόμαστε να μας τα ζαλίζουν κάποιοι μόνο και μόνο επειδή κάποιοι άλλοι είναι απλώς ηλίθιοι.
Άσε που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά φλέγοντα θέματα.

2. Να με ενοχλήσουν τα περί δήθεν ντόπας γιατί; Επειδή τα είπε ο Δουκάκος; Μήπως θες να πιάσουμε κουβέντα περί Δουκάκου; Θα γελάσουμε, πίστεψέ με... :)
Πέραν τούτου όμως, θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα: όταν ο Τζόρτζεβιτς είχε κάνει τη δήλωση ότι κοντεύουμε να πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο, ελάχιστοι θυμούνται ότι είχαμε το πιο μικρό ρόστερ εδώ και χρόνια εκείνη τη χρονιά και είχαμε ταλαιπωρηθεί ξανά από πολλούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ο Τζόλε ιδίως ήταν επί αγώνες να βγάζει σερί 90λεπτα. Αυτό λοιπόν ο Δουκάκος προφανώς το μετέφρασε ότι ο Τζόρτζεβιτς εξωτερίκευε κάποια μπηχτή περί ντόπας. Βλέπεις, ο Δουκάκος τον Τζόλε για τόσο μαλάκα τον έχει, ότι ακόμη κι αν ντοπαριζόταν να το έλεγε φόρα παρτίδα. Τι άλλο θες να σου πω μετά; Δεν μπορώ να κάθομαι και να ασχολούμαι με ό,τι παπαριά θέλει να λέει ο καθένας. Ελεύθερη χώρα είμαστε, δημοκρατία έχουμε, κι ο καθένας μπορεί να εκφράζει αυτό που έχει μέσα στο μυαλό του κι αυτό ισχύει για όλους. Δικαίωμά μου όμως να λαμβάνω ή όχι στα σοβαρά κάποιους ανθρώπους.

3. Την τελευταία ατάκα που λες νομίζω ότι την είπε για τον Λούβαρη. Τον Κόκκαλη δεν τον έβριζε έτσι, απλά υποτιμητικά μίλαγε μέσα στα νεύρα του. Ο Λούβαρης ήταν αυτός που μάζευε μπινελίκωμα. Αναφορικά με αυτό που λες περί μέσου οπαδού, το συζητάμε κι αυτό. Έχει να κάνει με την οπτική του καθενός. Κι εγώ πχ κατ' επανάληψιν έχω πει αρκετά απ'αυτά που είπε εν προκειμένω ο Θεοδωρίδης, όμως σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζομαι με τις απόψεις Θεοδωρίδη (ο οποίος εδώ και πάρα πολύ καιρό λέω ότι πρέπει να φεύγει σιγά, σιγά).

Άρης, ε; Δεν διώχνετε τον Κούπερ λέω γω, μην ψάχνουμε πολύ; :)

shades είπε...

ρε hades ΄σοβαρά τώρα θες να σχολιάσω ένα άρθο του τρωκτικού που έχει σχέση με Δουκάκο??

Hades είπε...

Λάθος προσέγγιση κάνεις Shades. Ξέρεις τι έχει γίνει από την Πέμπτη σε ίντερνετ και ραδιόφωνα; Κάτι τέτοια πρωκτικά είναι που κάνουν συνήθως τη ζημιά.
Γι'αυτό υπάρχουν και τα ποντικοφάρμακα.

geokalp είπε...

δυστυχώς δεν πρόλαβα να ακούσω αυτά που κυκλοφορούν
ευτυχώς διάβασα εσένα!

τα γιουτιούμπια - πχ http://www.youtube.com/watch?v=buoFWuCvZJQ - είναι αυτά που πρέπει να ακούσω ή είναι άλλα;

arianaki είπε...

Σεβαστή η άποψή σου, την ομάδα σου αφορά άλλωστε. Ιδίως για τον Δουκάκο δεν έχω άποψη, δεν πιάνουμε ΤV MAgic εδώ πάνω. Όσο για τον Κούπερ, τι να τον κάνετε; Ο Κούπερ θέλει ρόστερ για να δουλέψει, έχετε; Πόσοι παίκτες σας έμειναν; Και κάτι τελευταίο. Το μπλογκ σου άρχισα να το διαβάζω πριν κανα δυο χρόνια γιατί έγραφες πολύ συχνά για μέταλ (σου χρωστάω το ότι ανακάλυψα αρκετά ελληνικά συγκροτήματα χάρη σε σένα). Τι λέει, στέρεψε το θέμα;

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Φίλε, Ο Δουκάκος είναι γνωστό ότι είναι εθνικός / αντιολυμπιακός εδώ καί κάμποσες δεκαετίες. Ποιός τον έκανε κράχτη του Ολυμπιακού; Σε χαιρετω.

Hades είπε...

@geo
Βασικά στο γιουτιούμπι έχω παρατηρήσει ότι τα έχουν κοψοράψει τα 2 τηλεφωνήματα. Συνολικά τέλος πάντων είναι κάπου στα 25 λεπτά.

@arianaki
Κοίτα κάτι: ο Κούπερ είναι ξοφλημένος βασικά. Αν δεν ήταν δεν θα ερχόταν στον Άρη και στην Ελλάδα γενικότερα. Το θέμα είναι ότι για τα ελληνικά δεδομένα είναι εξαιρετική περίπτωση για κάθε ομάδα. Ως προς το ρόστερ, δεν θα συμφωνήσω: δηλαδή τι ακριβώς ρόστερ έχει ο Άρης; Το ρόστερ φτιάχνεται, αλλάζει, συμπληρώνεται. Εγώ θα τον ήθελα μόνο και μόνο για να μου φτιάξει μια ομάδα με πιτσιρικάδες, αυτό που περιμένω χρόνια να δω δηλαδή.

Αναφορικά με το δεύτερο (και πιο ενδιαφέρον) κομμάτι: καλά, πλάκα κάνεις; Δυο χρόνια; Μωρέ μπράβο υπομονή... :):):)
Με το μέταλ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Κατ' αρχήν το μέταλ δεν στερεύει ποτέ. Μάλιστα το σκεφτόμουν εδώ και καιρό πόσο πολύ καιρό έχω να γράψω για μέταλ. Το θέμα είναι ότι ενώ ένα οποιοδήποτε σενδόνι μπορώ να το γράψω υπό οποιοεσδήποτε συνθήκες, ένα οποιοδήποτε κείμενο για μέταλ -επειδή το μέταλ είναι ιεροτελεστία- πρέπει να είμαι και στην σωστή φάση να το γράψω. Και η αλήθεια είναι ότι εδώ και κανάν χρόνο δεν είμαι και στην καλύτερή μου. Γι'αυτό και έχει βαλτώσει και το άλλο βλόγι, το hellenic metal. Αν έχω την παραμικρή υπόννοια ότι δεν θα βγει το κείμενο όπως το θέλω, δεν το γράφω καθόλου.
Από 'κει κι έπειτα, το μόνο βέβαιο είναι ότι για μέταλ έχω πολύ πράμα να γράψω ακόμη. Το πότε θα επανέλθω, δεν το ξέρω. Λίγη υπομονή ακόμη.

Επί η ευκαιρία, ποια συγκροτήματα λες;

@Γιώργο
Σε αυτό που ρωτάς δεν μπορώ να σου απαντήσω σύγγαυρε, όχι μόνο επειδή δεν ξέρω αλλά και επειδή δεν με ενδιαφέρει ν'ασχοληθώ. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται ούτε για το πρώτο, ούτε για το τελευταίο επικοινωνιακό έγκλημα της ομάδας. Δεν ξέρω αν εσύ μπορείς να με διαφωτίσεις σχετικά (πολύ ευχαρίστως κιόλας), αλλά ως έχουμε ξαναπεί, αν την πιάσουμε αυτήν την κουβέντα θα μιλάμε ασταμάτητα για μέρες ολόκληρες με αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα.