Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Δεν βάζουμε μυαλό με τίποτε.

Εγώ αυτό βλέπω...

Πάρτε για παράδειγμα την ιστορία με τον τέως υπουργό Μαντέλη. Ξέρετε ποιο ήταν το πλέον ανατριχιαστικό;
Άλλοι λένε ότι για πρώτη φορά πολιτικός ομολόγησε ότι τα πήρε.
Άλλοι ότι ήταν προεξέχον στέλεχος κυβερνήσεων Σημίτη.
Άλλοι ότι κάτι έκρυψε κλπ.
Αηδίες. Λίαν επιεικώς, αηδίες.
Το πλέον ανατριχιαστικό ήταν αυτή η ηρεμία, η πραότητα που τον διέκρινε.
Πάνω-κάτω όπως εγώ θα ομολογούσα ότι σήμερα το μεσημέρι πήγα κι αγόρασα ψωμί από τον φούρνο έτσι περιέγραψε και τις"πληρωμές". Ως κάτι τελείως φυσιολογικό.
Όπως παρομοίως φυσιολογικό ήταν το ότι κάποιος άγνωστος που δεν μίλαγε καν ελληνικά τον πήρε κάποτε τηλέφωνο και τον ενημέρωσε ότι του κατέθεσε 200 χιλιάδες μάρκα (ήτοι 100 χιλιάδες ευρώ). Τι σύμπτωση.
Κι εγώ σήμερα το πρωί που πήγα στην τράπεζα είδα ότι ο λογαριασμός μου είχε μια κατοσταρού χιλιάρικα παραπάνω μέσα αλλά δεν με παραξένεψε καν.
Εξάλλου αν ανοίξεις τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ δίπλα στα τηλέφωνα έχει και τραπεζικούς λογαριασμούς με υποκαταστήματα τραπεζών προς αποφυγίν παρεξηγήσεων. Δεν ξέρω, μάλιστα, αν υπάρχει και κάποια ειδική έκδοση που να γράφει και τα ψευδώνυμα (όπως αυτό το Roccos) για να μην γίνει κανά λάθος. Κατά τα λοιπά η ανωνυμία των βλόγερε τους μάρανε, όχι η ανωνυμία των μιζαδώρων.

Παρεκτράπην όμως. Που ήμασταν; Α, ναι...
Ερώτηση: ο κύριος Μαντέλης ισχυρίστηκε ότι τα 200 χιλιάρικα ήταν προεκλογική χορηγία από τη Ζήμενς, και όχι μίζα. Το δεχομαι. Τον πιστεύω.
Γιατί τότε δεν την είχε δηλώσει; Αφού ήταν χορηγία πάει να πει ότι ήταν και νόμιμη, άρα δεν είχε λόγο να την κρύψει. Άρα αφού την έκρυψε -και την μάθαμε κατ' αρχήν μέσω του κουμπάρου του- ή που δεν ήταν χορηγία, ή που φοροδιέφυγε. Άρα, είτε που μιζώθηκε, είτε έκλεψε το ίδιο κράτος που υπηρετούσε με χαρτοφυλάκιο. Δεν είναι μια ομορφιά;

Και αντί να μας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο με την απλότητα που ο κύριος Μαντέλης παρουσίασε τα γεγονότα -για τα οποία κιόλας δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη καθ'οσον παραγεγραμένα, καθόμαστε και ασχολούμαστε με το πόσα πήρε και πόσα άλλα πακέτα μένει να ταυτοποιηθούν και από που προήθλαν τα άλλα 200 ανώνυμα χιλιάρικα.
Αυτό είναι το πρόβλημα ρε απαράδεκτοι; Από που ήρθαν τα 200 χιλιάρικα; Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι για τα άλλα που -δόξα τω Τουτάτη- εδώ και 3 γεμάτα χρόνια ξέρουμε ότι προέρχονται από τη Ζήμενς, έχουμε βγάλει άκρη; Ή μήπως θέλετε να μου πείτε πως μόνο αν μάθουμε όλους όσους λάδωναν θα μπορέσουμε να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό; Ρε σταδιάλα από 'δώ...
Η πλάκα όμως είναι αλλού: ως έχουν αρχίσει ήδη να λένε από χθες οι πολύ κακές γλώσσες, ο πραγματικός λόγος που όλοι οι βουλευτές έχουν βγει από τα ρούχα τους με την παραδοχή Μαντέλη είναι ότι έριξε πολύ χαμηλά τις ταρίφες. Μόνο 100 χιλιάδες ευρώ; Αίσχος...

Το θέμα όμως είναι ότι κακώς έχουμε εγκλωβίσει τον κύριο Μαντέλη.
Την ίδια στιγμή γίνεται της πορνάρας πανταχόθεν.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον κύριο Λοβέρδο. Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε αλλά το περασμένο τριήμερο ο Υπουργός Εργασίας (πούντη;) ήταν συνεχώς στα κανάλια και έδινε διευκρινίσεις ότι δεν είναι έτσι αλλά κάπως αλλιώς τα πράγματα. Θα προσπεράσω το γεγονός ότι ότι τα έχουμε πει λεπτομερώς πολύ πριν προκύψουν κατ' αυτόν τον τρόπο, και θα σταθώ στην εξής απορία: ένα από τα επιχειρήματα του κυρίου Λοβέρδου ήταν ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την τρόικα κλπ, κλπ. Μα πότε προλαβαίνει επιτέλους ο άνθρωπος; Όλη την ώρα σε σταθμούς και σε κανάλια, πότε προλαβαίνει να μιλάει λεπτομερώς και με την τρόικα; Προχθές μέχρι και στις 9.30 το βράδυ έκανε παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ διότι μεταξύ άλλων τον ενόχλησαν "τα δυσμενή σχόλια του κυρίου Παπαδημητρίου". Μάλιστα. Δεν τον έχει ενοχλήσει που εξωθεί σχεδόν όλον τον πληθυσμό στην εξαθλίωση και την ανασφάλεια και τον ενόχλησαν τα δυσμενή σχόλια του κυρίου Παπαδημητρίου (ο οποίος Μπάμπης αν και με συφηλιάζει κάποιες ώρες, είναι κορυφή το άτομο και δυστυχώς πέφτει σε όλα μέσα). Και τέλος πάντων, τι μας είπε ο Λοβέρδος; Ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση που θα προτείνει.
Προσέξτε: θα προτείνει αντί για το μνημόνιο που ήδη έχει υπογραφεί αλλά και γίνει νόμος.
Και γιατί ρε μόρτη δεν τα πρότεινες πριν συνταχθεί το κείμενο του μνημονίου; Τώρα που είναι αργά θυμήθηκες να κάνεις τις προτάσεις; Τώρα που έχουν πέσει οι τζίφρες και το έχουμε κάνει νόμο του κράτους; Να σε χαρώ, λεβεντιά μου εσύ...
Δεν σταματάει όμως εδώ η φαρσοκωμωδία, διότι είναι σοσιαλιστικώς επιβεβλημένο να κάνουμε και το άσπρο όχι μαύρο, αλλά εμπριμέ σε αποχρώσεις του μπορντολαχανί. Διότι ως μας ενημέρωσε ο κύριος Λοβέρδος, αυτά που μας "πρότειναν" οι κακοί τρόικες (α' πληθυντικό) είναι εκτός μνημονίου. Σοβαρά; Εγώ γιατί τα είχα δει προ ημερών εντός μνημονίου; Μήπως τελικά εγώ είμαι καλύτερος για Υπουργός Εργασίας; Άσε που πάλι ρόμπα μας έκαναν δηλαδή και δήλωσαν σε ενημέρωση Τύπου ότι "απλώς υπενθυμίστηκαν κάποια τμήματα της συμφωνίας". Δηλαδή εδώ δεν μιλάμε ότι μας φτύνουν και κάποιοι πάνε να μας πείσουν ότι βρέχει, αλλά ότι μας φτύνουν και πάνε να μας πείσουν ότι έχει καύσωνα και είναι καιρός για μπάνια...

Όμως η κατάντια δεν σταματάει εδώ, διότι μεταξύ άλλων είχαμε και τους διορισμούς της κυρίας Τζάκρη. Αλήθεια, διαβάσατε τι έλεγε το ταχύτατο πόρισμα του σχετικού οργάνου; Ότι όλα έγιναν σύννομα. Είναι τόσο ωραίο να παίζουμε με τις λέξεις. Είναι τόσο ωραίο να βλέπω ότι όσο κι αν τα χώνω στους πολιτικοί μας, τελικώς υπάρχει και κάτι που δεν κάνουν ποτέ καμία κωλοτούμπα: μας θεωρούν πάντα και διαχρονικά μαλάκες, αυτό δεν αλλάζει ποτέ.
Διότι δεν θυμάμαι να ρώτησε κανείς αν όλοι αυτοί από το χωριό της κυρίας Τζάκρη μπήκαν παράνομα. Αν ήταν ηθικό να διοριστούν εν μέσω μπουρδελοποίησης της χώρας ήταν το θέμα. Και η απάντηση ήταν ότι όλα ήταν σύννομα. Σαν τότε με τον Βουλγαράκη ένα πράγμα, όπου ό,τι ήταν νόμιμον ήταν και ηθικόν.

Και φυσικά η κατάντια έδειξε να συμπεριλαμβάνει έως και τον Πρόεδρο της Βουλής. Έναν άνθρωπο που μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι κατέχει μια θέση-θεσμό που προβλέπεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και που σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αντικαθιστά. Βγήκε λοιπόν ο κύριος Πετσάλνικος και τα έχωσε κοσμίως στον Νο2 της Κυβερνήσεως, τον Υπουργό Εσωτερικών, πως τολμάει να μην ακούει τις φωνές των συγχωριανών του κυρίου Πετσάλνικου! Είναι να σε πιάνουν αιμορροϊδες μεθ'εγκεφαλικού και τριπλού μπαϊπάς δηλαδή... Ο Πρόεδρος της Βουλής κατέβηκε από τη θέση του και πήρε τον λόγο για να υπερασπιστεί το χωριό του που δεν θέλει την ένωση με κάποιο άλλο χωριό στο πλαίσιο του Καλλικράτη, ενώ την ίδιαν στιγμή γίνεται το έλα να δεις από φλέγοντα θέματα, ένα εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι και ο διορισμός στην Βουλή του Μανόλο του Μαυρομμάτη πιθανώς ως επίσημου σπορτκάστερ της Βουλής εν όψει μουντιάλ, ή του γητευτή των αλόγων διά τους Σταύλους της Δημοκρατίας μας.

Νομίζετε ότι τελείωσε όμως; Όχι βέβαια. Γιατί να τελειώσει άλλωστε. Έχετε παρατηρήσει πόσοι βουλευτές γίνονται πλέον μαλλιά κουβάρια ακόμη και εντός κυβερνήσεως; Μην πω για υπουργούς δηλαδή. Ειλικρινώς θα πω ότι οι μοναδικοί που μου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της καταστάσεως είναι ο Παπακωνσταντίνου με τον Ραγκούση και κανένας άλλος. Μέχρι κι ο κατά τα λοιπά λαλίστατος αλλά και βαμολογών Πάγκαλος έχει σιγήσει. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους κάτι άλλο, ό,τι κι αν είναι αυτό: να φάω κι εγώ κάτι τώρα που'ρθε η σειρά μου, να βολέψω κι εγώ κάποιον δικό μου, να κάνω κι εγώ το κομμάτι μου. Αληθεύει πχ ότι ο Νικολάκης Παπανδρέου είχε πάει τις προάλλες σε δουλειές (της χώρας) με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Κάτι τέτοιο πήρε τ'αφτί μου, αν και δεν το διασταύρωσα για να'μαι ειλικρινής. Βέβαια μην με ρωτήσετε ως τι πήγε ο αδελφός του πρωθυπουργού διότι δεν ξέρω να σας απαντήσω. Επίσης, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι συνεχώς σκάνε μύτη πολλά και διάφορα θέματα τα οποία ως διά μαγείας ανήκουν στα παραγεγραμμένα για την ώρα και μέσω των οποίουν τείνουμε να ξεχνάμε διάφορα άλλα φλέγοντα, όπως πχ η άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Πχ στο θέμα του Μαντέλη από χθες λέγονται πολλά και διάφορα, όπως μέχρι και το να καταθέσει ο τάδε ή ο δείνα, αλλά κανείς δεν έχει ζητήσει να μάθει από τους Γερμανούς ποια ονόματα πολιτικών έχει ξεράσει ο Χριστοφοράκος. Στα ονόματα γιατρών και καλλιτεχνών και άλλων φοροφυγάδων, τα πάμε καλά. Στα ονόματα των πολιτικών κάπου κολλάμε όμως, μυστήριο το γιατί...

Μάλιστα σήμερα άκουσα ότι πήγε το ΣΔΟΕ στην Ζήμενς Ελλάς για έλεγχο. Πάλι καλά: μόλις 3 χρόνια μετά. Πιστεύω ότι θα βρουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. μακάρι να έχουν και τη σήμανση μαζί μπας και υπάρχει και κανά αποτύπωμα.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά είμαι πολύ απαισιόδοξος εσχάτως που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εξαιρετικά αισιόδοξη φύση μου. Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει ότι από τώρα (που φυσιολογικά είναι νωρίς ακόμη) κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να μιλάνε για τον δύσκολο Σεπτέμβριο που έρχεται κλπ, κλπ. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά νέα μέτρα. Επίσης με ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι ολοένα και περισσότερες εμπεριστατωμένες φωνές απ'έξω ακούγονται για οικειοθελή έξοδο από το ευρώ (να υπενθυμίσω ότι έχει ειπωθεί ρητώς ότι δεν βγαίνουμε με τίποτε, κι αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί, μιας και ό,τι λένε οι πολιτικοί γίνεται μα μαθηματική ακρίβεια το ακριβώς αντίθετο). Επίσης, βλέπω ότι το μοναδικό "θετικό" των μέτρων είναι ότι έχουν μειωθεί, λέει, τα κρατικά έξοδα ήδη. Λογικό βρε παπάρες να έχουν μειωθεί, αφού κόπηκαν τόσα λεφτά από μισθούς και συντάξεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν κοπεί χίλια δυο άλλα που πρέπει να κοπούν. Επίσης, βλέπω ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πρόνοια να κατέβει το κόστος ζωής. Το χθεσινό θέαμα, ας πούμε, όπου η κυβέρνηση διά στόματος Λοβέρδου χιλιοπαρακαλούσε τους φαρμακοτρίφτες να ρίξουν τις τιμές, ήταν κυριολεκτικώς χάρμα οφθαλμών. Μέχρι και στο φιλότιμο τους πήγε, ότι αν δεν τις ρίξουν θα πτωχεύσουν τα ταμεία και δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ποτέ. Και φυσικά την ίδιαν στιγμή οι τιμές στα φάρμακα και υλικά είναι 5 και 10 φορές πάνω.

Και πάει λέγοντας.
Και την ίδιαν στιγμή όχι μόνο δεν υπάρχει κυβέρνηση (ή μάλλον υπάρχει αλλά εξακολουθεί να είναι 6 μήνες μετά σε αφασία), αλλά δεν υπάρχει ούτε αντιπολίτευση (αξιωματική τε και μη). Τι να πεις και γι'αυτούς; Ότι η νουδού κάτι μεταξύ ανεκδότου και φαρσοκωμωδίας; Ότι ο Χέρης-Χέρης τελικώς δεν καίγεται και ιδιαιτέρως που άλλαξε πολυκατοικία, μιας και τον ενδιαφέρει το κάθε παράθυρο να κυβερνήσει; Να πούμε μήπως για την θλιβερή αριστερά η οποία κυριολεκτικώς δεν υφίσταται στην χώρα; Τι να πρωτοπιάσεις. Κυριολεκτικώς ο τόπος είναι ένα καράβι ακυβέρνητο, όπου οι εντολές έρχονται απ'έξω.
Ήδη ακούγεται ανασχηματισμός που μπορεί να γίνει και σύντομα.
Τι να το κάνω; Όταν δεν μπορεί ν'αλλάξει η ρημάδα η νοοτροπία ότι "αν κάνω αυτό δεν θα εκλεγώ" τι να το κάνω αν αλλάξει ο τάδε ή ο δείνα υπουργός; Θ'αλλάξουν μυαλά οι συντεχνίες αν γίνει ανασχηματισμός; Θα γεννήσουν λεφτά τα ταμεία; Θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Θα τηρηθεί το μνημόνιο συνεργασίας με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ; Τίποτε δεν θα γίνει.
Στο μυαλό είναι το πρόβλημα, όχι στα πρόσωπα. Δηλαδή ας πούμε ότι φεύγει ο τάδε υπουργός; Για πείτε μου ποιος θα έρθει; Ο Σκανδαλίδης ας πούμε; Που φόρτωνε προεκλογικώς τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου στον Δήμο Αθηναίων και που τις προάλλες έβλεπα να αγορεύει με ύφος χιλίων καρδιναλίων; Στα πρόσωπα είναι το πρόβλημα;

Η χώρα έχει πρόβλημα στο μυαλό.
Ολόκληρη η χώρα.
Το ίδιο πρόβλημα που έχουν οι πολιτικοί, έχουν και οι πολίτες, αμφότεροι μέλη της ιδίας κοινωνίας γαρ.
Οι πολίτες, πάμπολλοι εκ των οποίων εξακολοθούν να έχουν αρτηριοσκληρωτικές θέσεις και απόψεις, οι οποίες τουλάχιστον 9 στις 10 φορές είναι ηλίθιες έως απαράδεκτες. Πάρτε για παράδειγμα το πιο πρόσφατο, με την μη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, για το οποίο πληρώνουμε και πρόστιμο σημειωτέον. Γιατί δεν θα αρθεί; Μα διότι δεν το γουστάρουν οι ναυτικές ενώσεις. Οι οποίες, παρεμπιπτόντως, τι απαιτούν; Να υπάρχει 10% Ελλήνων εργαζομένων ακόμη και στα ξένα πλοία. Ετσιθελικά, φασιστικά. Και τι κάνει η Κατσέλη; Αντί να σπεύσει και να χαιρετίσει την συμφωνία και να την υιοθετήσει, επεκτείνωντας το μέτρο από την αντίθετη σε όλα τα πλοία που βγαίνουν εκτός Ελλάδας να μην έχουν ούτε έναν Έλληνα για να τους αποδείξει πόσο μαλάκες είναι, λέει "θα το συζητήσουμε" και παρεμπιπτόντως... υπαναχωρεί ως προς την άρση του καμποτάζ, για το οποίο φυσικά θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα (τελικώς μάλλον αυτό εννοούσε ο Ζορζ προεκλογικώς: ότι λεφτά έχουμε για τα πρόστιμα).
Ε, πως να πάει μπροστά αυτή η φουκαριάρα η χώρα έτσι;
Να σηκωθεί από το κρεβάτι δεν προλαβαίνει.
Δεκαετίες τώρα, σηκώνεται ο ένας νταβάς κι έρχεται ο άλλος. Η χώρα δεν προλαβαίνει να σηκωθεί ποτέ. Αλλάζει μόνο στάσεις για να μην πιάνεται.
Και δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί γι'αυτό, ούτε μόνο οι κακοί ξένοι.
Το θέμα είναι βέβαια ότι πάντοτε το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης το έχουν αυτοί που νομοθετούν και κυβερνούν κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν παρέχει συγχωροχάρτι σε όλους τους υπολοίπους, η ουσία όμως δεν είναι εκεί.
Δεν έγκειται στο ποιος φταίει λιγότερο ή περισσότερο, ή στο ποιος έχει διαχρονικά λιγότερες ή περισσότερες ευθύνες.
Η ουσία έγκειται στο ότι πάμε ολοταχώς για βούλιαγμα (και όποιος νομίζει ότι έχουμε βουλιάξει κάνει μέγα λάθος - έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι εκεί) και το βούλιαγμα θα τους συμπαρασύρει όλους, δικαίους και αδίκους, λιγότερο ενόχους και περισσότερο ενόχους, αθώους και εγκληματίες.
Και με εντυπωσιάζει αρνητικά το γεγονός ότι από τους κυβερνώντες εν πρώτοις και τους πολιτικοί (πάντα σε ονομαστική) εν συνεχεία είναι απειροελάχιστοι εκείνοι που δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει την πραγματική διάσταση του προβλήματος καθώς και τη σοβαρότητα της καταστάσεως. Οι υπόλοιποι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παραμένουν στην κοσμάρα τους.

Βγείτε ρε καθάρματα και πείτε την αλήθεια στον κόσμο. Απεδείχθη πλέον για ποιον λόγο η σημίτειος ισχυρά Ελλάς είχε ξεσκιστεί στην αποκρατικοποίηση (τα θυμάστε τα ασημικά;), γιατί δεν βγαίνετε να το πείτε; Ας μάθει ο κόσμος επιτέλους. Αυτός πληρώνει άλλωστε.
Ναι, λέω για τον ίδιο μαλάκα κόσμο που δεν διαβάζει -μήτε ψάχνει- από μόνος του να δει τι τον περιμένει, μπορει-δεν μπορεί να το κάνει. Εσείς ρε ρεμάλια του κερατά γιατί εξακολουθείτε να παίζετε με τον πόνο του κοσμάκη; Γιατί εξακολουθείτε να του δίνετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες δίκην ελπίδας;
Και προπάντων, γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι ο καιρός που η πολιτική ζωή της χώρας προσφερόταν για πάσης λογής και φύσεως παιχνίδια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί;
Κι εμείς, οι "απλοί" πολίτες, τόσο πολύ στον κόσμο μας είμαστε πια; Τόσο πολύ γουστάρουμε δούλεμα και δεν βλέπουμε;

Τελικά, όντως δε βάζουμε μυαλό με τίποτε;
Χαίρετε.

ΥΓ. Να πω και ένα άσχετο; Αν είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και σου κόψουν το τηλέφωνο, μέχρι και ο πρόεδρος του ΟΤΕ σου στέλνει επιστολή για να απολογηθεί. Αν είσαι ο απλός κοινός μάλαξ και στο κόψουν, απλά τον ήπιες...

9 σχόλια:

Shades είπε...

Αυτό ακριβώς είναι που προκαλεί… η κυνικότητα ότι τα άρπαξε!!! το μπαλάκι που έριξε σε όλους τους παραβρισκόμενους ότι γνωρίζουν τι κάνει νιάου νιάου και η φοβερή ατάκα να τον ειδοποιήσουν γιατί ο ίδιος θα συνεχίσει την καριέρα του στο Αζερμπαϊτζάν.
Και το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι μόνο ένας ο Μαντέλης αλλά όλο το πολιτικό σάπιο σύστημα που στα ταμεία των κομμάτων έκανα πάρτυ οι βαλίτσες οι rocoi και οι rouvades.

ellinaki είπε...

Εμένα πάλι πιο πολύ με προκαλεί η αντίδραση του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ. Λες και έσκασε καμιά νέα βόμβα. Λες και ξαφνικά στο ελληνικό κράτος δικαίου που όλα γίνονται με διαφάνεια, βρέθηκε ένας πολιτικός (άκουσον άκουσον!) που έπαιρνε μίζες! Τί μου λες; Συνθλίβομαι από την πατριωτική στεναχώρια που μου σκίζει τα δημοκρατικά, και αρχαιοελληνικά μου σωθικά!

Για Κατσέλη, Λοβέρδο και Ρέππα (μην ξεχνάς τη "φοβερή" απελευθέρωση επαγγελμάτων που πάει να προωθήσει), δεν έχω να σχολιάσω πολλά. Αν ο ΓΑΠ δεν τους σουτάρει λείαν συντόμος, θα χάσει την αξιοπίστία του (εάν έχει κάποια δηλαδή) ως επίμονος πρωθυπουργός με σταθερές αξίες.

Shades είπε...

ellinaki... το ίδιο λέω ίσως με άλλα λόγια το πρόβλημα δεν είναι να κρεμάσουμε έναν υπουργό στο Σύνταγμα αλλά να αλλάξουμε (όλοι σε μια μέρα είτε πολίτες είτε πολιτικοί)

Shades είπε...

Hades.. έχω ένσταση τώρα που σε διαβάζω δεύτερη φορά δεν έχω χρόνο έχω καλεσμένους θα επανέλθω όμως..

Ανώνυμος είπε...

Αν αφήσουμε όλα αυτά να κατακλύσουν το νου μας,μάλλον δεν θα πάμε καλά.Ας δράσουμε έστω και πειραματιζόμενοι,μήπως και τονωθεί το ηθικό μας.Στέλνω κάποιες πληροφορίες,απο δράσεις εδώ και στο εξωτερικό.

Το ebloko είναι ηλεκτρονική λαϊκή αγορά που δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθευτεί τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και κατασκευαστών ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, και μάλιστα να τα παραλάβει, αν θέλει, στην πόρτα του. Το ebloko είναι και κάτι πολύ περισσότερο: βήμα προβολής όχι μόνο των παραγωγών και των προϊόντων τους (δωρεάν) αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς, του λαϊκού πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς του τόπου

Στην περίπτωση των προϊόντων διατροφής το ebloko επιβεβαιώνει με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι:
-Μια οικογένεια μπορεί να αγοράσει παραδοσιακά, γνήσια και άριστης ποιότητας ελληνικά προϊόντα δίνοντας τα ίδια χρήματα που ξοδεύει αγοράζοντας τα πιο φτηνά εισαγόμενα, που συνήθως είναι άγνωστης προέλευσης και αμφίβολης ποιότητας.
Ιστότοποι που παραπέμπουν και σε ΄πολλά άλλα θέματα σχετικά με την αυτοοργάνωση.
http://totnes.transitionnetwork.org/totnespound/home

http://transitionculture.org/
http://www.wir
Η δημιουργία συλλόγων ή δικτύων δεν είναι και τόσο δύσκολη,αρκεί να ξεπεράσουμε τη δυσπιστία.Στην ιστοσελίδα μας θα αναρτούμε κάθε δράση που θα πέφτει στην αντίληψή μας. sonora.

pølsemannen είπε...

A μωρέ Άδουλα, όλο την καταστροφή φέρνεις...

Aν παίζει κάνα ασημικούλι να την βγάλουμε μέχρι τον Aπρίλη του '11 που θα ξαναβγούμε στη γύρα για δανεικά, μια χαρά είμαστε...

ΠPAΓMATIKH καταστροφή έπαθαν οι Σουηδοί που έμειναν έξω απο το τελικό της Γιουροβύζιον! Πένθος σε λέω...

ESKARINA είπε...

Δεν καταλαβαίνουμε ΤΙΠΟΤΑ.
Πάρε μάτι την ανάρτηση στον Οίκο Αντοχής .. για όλα φταίει η παγκόΖμια συνομωσία.

Και μετά περιμένουμε να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι δεν είναι ώρα να παίζουν τις κουμπάρες;

Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω : Η λύση είναι μια και λέγεται γενοκτονία...

(βρίστε με ελεύθερα, δεν θα παρεξηγηθώ)

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη το έχω πει και παλαιότερα, το ξαναλέω και τώρα. Το να "ξυπνήσουμε" σημαίνει ότι θα χάσουμε τη δύναμή μας, καθώς οι σχέσεις κράτους-πολίτου είναι καθαρώς πελατειακές. Να αλλάξουμε γιατί; Για να έλθει ένας σωστός πολιτικός και να μην μπορούμε να βάλουμε την κόρη μας στο δημόσιο; Ή να πάρει μετάθεση ο γιόκας στο στρατό;

Δεν υπάρχει ελπίδα σε τούτη τη χώρα, ας κοιτάξουμε να πορευτούμε εμείς (οι ελάχιστοι λογικοί) τουλάχιστον όσο μπορούμε μακρυά από δαύτους. Και με λιγότερο κόστος (οικονομικό, ηθικό και ψψυχολογικό).

Hades είπε...

@shades
Ακόμη επισκέψεις έχεις; Έλεος ρε, 2 μέρες έχουν περάσει... :)

@ellinaki
Μα δεν κατάλαβες: όντως ήταν βόμβα για τους πολιτικοί. Μόνο 200 χιλιάρικα; Ξεφτυλίστηκε το επάγγελμα του πολιτικού με τόσο πενιχρή μίζα. Τι αγοράζεις σήμερα με 200 χιλιάρικα; :):)

@Ανώνυμο
Αυτό που λες φαίνεται πάρο πολύ ενδιαφέρον και θα το ψάξω εν ευθέτω χρόνω. Ευχαριστώ για την επισήμανση.

@polse
Κοίτα, δεν ξέρω πως σκέφτονατι στην ΣΟυηδία, αλλά για ένα έθνος που έχει βγάλει τους ABBA και τους... Heavy Load (!) η συμμετοχή είναι ξεφτίλα... :)
Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν πέρασε η Γερμανία στον τελικό, αν πέρασε πάντως τους έυχομαι ολόψυχα να το πάρουν οι πούστηδες οι φριτς... :):)

@eskarina
Άσε... την είδα, μην κοιτάς που για την ώρα δεν έχω προκάμει ν'απαντήσω. Τώρα αν σου πω ότι δεν εκπλήσσομαι τι θα μου πεις; :):)

@Πάνο
Κοίτα Πάνο, αυτό που λες ισχύει. Τα'χουμε πει κατ' επανάληψιν. Το θέμα είναι ότι αν υπάρχει κάτι που να μπορεί ν΄'αλλάξει, αυτό μάλλον για τώρα είναι. Ίσως να έπρεπε να ήταν χθες κιόλας, για να είμαι ειλικρινής, αλλά έστω και τώρα να γίνει, κέρδος θα'ναι...