Σελίδες

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Αντί για φιέστα... χέστα...

Το πούρο με φλέβες για τα επινίκεια, δώρο από 'μένα στους αγαπημένους μας πελάτες.
Διότι πολύ μας είχαν σκοτίσει τα παπάρια εδώ και καιρό.
Εγώ όμως για άλλο καίγομαι: θέλω να μάθω τι έφταιξε σήμερα. Ο διαιτητής που μας έπαιξε 100-0 κόντρα; Η ατυχία; Το αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών μας; Τι;;; Θέλω να ξέρω οπωσδήποτε. Διότι κατά τα λοιπά πάλι μια από τα ίδια είχαμε: αυτοί μιλάνε πάντα πριν, εμείς πάντα μετά.

Διότι ξέρετε που έγκειται η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στις 2 ομάδες; Ότι στην Ριζούπολη ο βάζελος απλώς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: άνοιξε τα πόδια στο αναπαυτικό στρώμα. Σήμερα -που μέχρι και το πούλμαν μας έκαψαν- κάναμε αυτό που κάναμε μια ζωή: τους πηδήξαμε.
Καθαρά, ουσιαστικά και προπάντων αντρικά, μάγκικα και πειραιώτικα.

Τι είπε ο φρονιμήτης; Τι να πει κι αυτός μωρέ. Για το πρωτάθλημα κι έτσι, λες και δεν το ξέραμε ούτως ή άλλως. Φάνηκε περίτρανα ποιος έχει επαφή με την πραγματικότητα όμως.
Τι λέγαμε εδώ; Ότι το ντέρμπυ θα είναι ανοικτό, ενώ οι "άλλοι" έλεγαν για φιέστες και διασυρμούς.
Απεδείχθη.
Τι λέγαμε εδώ; Ότι ο βάζελος είναι του κώλου, απλά εμάς μας έτυχαν όλα μαζί φέτος και το χαρίσαμε μεγαλοπρεπώς.
Απεδείχθη.
Τι λέγαμε εδώ; Ότι ο Νιόπλιας είναι κατώτερος των περιστάσεων όταν όλοι τον αποθέωναν.
Απεδείχθη.
Τι λέγαμε εδώ; Ότι ο η πράσινη φανέλα είναι απείρως ελαφρύτερη από την ερυθρόλευκη.
Απεδείχθη.
Τι λέγαμε εδώ; Ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται καμία διαιτησία για να κερδίσει, μιας και κατά του να είναι του αρκεί να παίζει την μπάλα που ξέρει.
Απεδείχθη.
Τι λέγαμε εδώ; Ότι θέλει παπάρια για να φτιάξεις Ριζούπολη, αλλά ακόμη κι αν φτιάξεις εμείς δεν μασάμε.
Απεδείχθη.

Δαλούκας... το παιδί πρέπει να παρασημοφορηθεί στις εγκαταστάσεις της Παιανίας πάραυτα. Τι άλλο να έκανε; Πείτε μου εσείς; Αν μπορούσε να είχε βάλει και γκολ, θα το είχε κάνει ασυζητητί. Ας μου εξηγήσει ένας άνθρωπος γιατί έβγαλε κάρτα στον Ντάρμπυσάιρ. Επειδή τόλμησε να πανηγυρίσει ή επειδή τόλμησε να...σκοράρει; Ας μου εξηγήσει ένας άνθρωπος πως γίνεται να είναι οφσάιντ ένας παίκτης (Μήτρογλου) όταν ξεκινάει πίσω από την σέντρα. Ας μου εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν το χέρι του Κατσουράνη να είναι ακούσιο (που ήταν), αλλά το χέρι του Μήτρογλου να μην είναι (διότι δεν ήταν); Ας μου εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν ο Καραγκούνης να μην αποβλήθηκε ούτε σήμερα για δεκάδες πτώσεις-φόλες; Ας μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται να πέφτουν 3 παίκτες στον Νικοπολίδη μέσα στην μικρή περιοχή και να μην καταλογίζεται φάουλ; Μην το συνεχίσω, διότι δεν είναι η διαιτησία το θέμα μας, απλά ήθελα έτσι για ιστορικούς λόγους να θυμόμαστε κάποιες από τις πιο ενδεικτικές φάσεις. Άξιος, άξιος... Ένα πούρο και σε αυτόν τον κύριο παρακαλώ...

Το θέμα είναι ότι μετά και από το σημερινό, ο βάζελος πλέον δεν νομιμοποιείται να ξαναμιλήσει ποτέ και για το παραμικρό. Το έχασε οριστικά το δικαίωμα της δικαιολογίας, όποια κι αν ήταν αυτή διαχρονικά (συνήθως η διαιτησία -sic). Διότι πράγματι, ήταν άτυχος ο Παναθηναϊκός σήμερα ως επισήμως ειπώθηκε. Το ότι ο Μέλμπεργκ ας πούμε βγήκε στο ημίχρονο αναγκαστικά, ήταν πασιφανής ατυχία του βάζελου. Το ότι ο Ολυμπιακός πέρναγε επιθετικούς και ο βάζελος αφαιρούσε αμυντικά χαφ, ήταν πασιφανής ατυχία του βάζελου. Το ότι ο Νικοπολίδης ήταν σε μέτρια βραδιά, ενώ ο Μαρέσκα κλασικά εκτός τόπου και χρόνου κι ομοίως ο Ντάτολο, ήταν πασιφανής ατυχία του βάζελου. Το ότι το κεντρικό δίδυμο της άμυνας του Ολυμπιακού είναι ντεφορμέ εδώ και τουλάχιστον 2 βδομάδες και κάνει την μια γκέλα μετά την άλλη ήταν πασιφανής ατυχία του βάζελου. Το ότι όλη η χώρα είδε πως ο Ντάρμπυ μόλις μπήκε έκανε πουτάνα την άμυνα των βάζελων πλην του Νιποπλια ήταν πασιφανής ατυχία του βάζελου.
Πράγματι, πολύ άτυχοι αυτοί οι βάζελοι. Άχρηστοι ποτέ, άτυχοι πάντοτε.
Το μόνο που ήταν όντως ατυχία του βάζελου ήταν ότι οι παίκτες μας δεν μάσησαν από το κλίμα τρομοκρατίας που στήθηκε αλλά πείσμωσαν και μπήκαν μέσα αντρικά κι αυτό ήταν ατυχία διότι εμείς δεν είμαστε βάζελοι όπως προφανώς ήλπιζαν.

Κι επί τη ευκαιρία, λύστε μου και μιαν ακόμη απορία... Πως είναι δυνατόν η πράσινη αρμάδα, ο πρέσβης, η παναθηναϊκάρα που παίρνει το πρωτάθλημα αποκαθηλώνοντας τον διορισμένο να έχει παίκτες που δεν αξίζουν να φοράνε την φανέλα της ομάδας; Διότι την ίδιαν στιγμή, οι ίδιοι ανάξιοι παίκτες το παίρνουν το πρωτάθλημα... Αλλά το λέγαμε προ καιρού, ότι το φετινό πρωτάθλημα θα του κοστίσει ακριβά του βάζελου... Και για τα περί Σισέ, όντως ο Γάλλος ήταν επιβήτορας, μόνο που από συνήθειο ήρθε με φόρα και με τον κώλο, όπως θα πράξουν και οι άλλοι τρεις Σισέ που έχουν προαναγγελθεί. Και μην ξεχνάμε και τον Λέτο: είχε πει ότι ήταν δικό του το ντέρμπυ και πράγματι, υποφέραμε μιλάμε με τέτοια μεγαλειώδη εμφάνιση...

Α, κι όσον αφορά τις δεκαετείς δυναστείες, αφήστε το ρε παιδάκια σε αυτούς που έχουν και τη φανέλα και την ιστορία και το ειδικό βάρος να κάνουν δυναστείες. Εσείς για κανά πρωτάθλημα που και που είστε.
Διότι πολύ μας τα είχατε σκοτίσει...
ΣΚΑΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ.
Διότι ο πρωταθλητής δεν έχει μόνο βαριά φανέλα. Και άλλα πράγματα είναι βαριά...

ΥΓ. Εννοείται ότι περιμένουμε εναγωνίως τα αυριανά πρωτοσέλιδα και της Χλέπας και της Σοκοφρέτας...






UPDATE: : Έτσι, έτσι... Ακομη τσούζει, ακόμη.... Και θα συνεχίσει να τσούζει για πολύυυυυυυ καιρό ακόμη...



10 σχόλια:

ASTERIX είπε...

"Αντί για φιέστα... χέστα..." & "αντί να τα φτύσεις... πιέστα..."

...χμ, συγγνώμη, παρασύρθηκα.

Κώστας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κώστας είπε...

Πλάκα μας κάνεις, ρε Άδη, έτσι δεν είναι; Δηλαδή, εσύ τώρα θες να μας πεις πως ΔΕΝ είδες το γήπεδο να κατηφορίζει, ε; Θες επίσης να μας πεις πως ΔΕΝ είδες σε ποιο ακριβώς χρονικό σημείο η ομάδα σου άρχισε να να βγάζει επισκέψεις προς την περιοχή μας... Και το λες... «πειραιώτικη μαγκιά» που πέσατε απ' την Ακρόπολη και βρήκατε κιόλας και πορτοφόλι! Παίρνει, λέει, ο βάζελος την κούπα, αλλά έχοντας φάει σφαλιάρες μέσα-έξω. Μάλιστα. Και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι, λέω 'γώ, με το συμπάθιο. Από πότε αποδεικνύουν κάτι τ' αποτελέσματα που έφερε η ομάδα Χ με την ομάδα Ψ εντός κι εκτός; Όχι, να το ξέρουμε δηλαδή, ώστε ν' ανακηρύξουμε τον ΠΑΣ και την Καβάλα, φερ' ειπείν, ισοδύναμους με τον ΟΣΦΠ και τη Ρόμα... κατώτερη μας!! Το επαναλαμβάνω. λοιπόν, κομψότερα αυτή τη φορά: αφόδευσε η φοράδα στ' αλώνι κι εμείς ψαρώσαμε με τη μπαλάρα που έπαιξε ο ΟΣΦΠ (LOL)!

Υ.Γ. Οσον αφορά τώρα το άλλο που έγραψες, ότι και καλά εμείς είμαστε «τού κώλου», απλά εσάς σας έτυχαν όλα μαζί φέτος και «το χαρίσατε μεγαλοπρεπώς», για μια στιγμή αγριεύτηκα, φίλε Άδη. Φοβήθηκα, βλέπεις, πως θ' άρχιζες τις προσθαφαιρέσεις που συχνά-πυκνά ακούω από κάτι φαιδρούς κόκκινους, τού στιλ «αν δεν είχαμε χάσει το τάδε παιχνίδι με τον Α.Ο. Κατσικοχωρίου ή το δείνα με την Αναγέννηση Πάνω Ραχούλας, τότε σίγουρα θα... κ.λπ.». Αλλά ευτυχώς ΔΕΝ το 'κανες. Ούτε το υπονόησες, έτσι δεν είναι; Γιατί και οι τραυματισμοί κι οι ατυχίες και ο κακός μας ο καιρός και ο ανάποδος, μέσα σε έναν μαραθώνιο αγώνων, μες στο παιχνίδι είναι κι αυτά. Χώρια, βέβαια, τα ζητήματα που εγείρονται για τη... φοβερή δουλειά που γίνεται στού Ρέντη! Και βέβαια, το ποιοί ακριβώς είναι «τού κώλου», όπως και να το κάνουμε είναι ένα ζήτημα προς αποσαφήνιση... :-)

Κώστας είπε...

Δήλωση τού Νικοπολίδη από τo σημερινό πρωτοσέλιδo τής Sportday:

«Δεν το παίρνει ο ΠΑΟ, εμείς το χάνουμε!»

Τι έλεγα χθες για κάποιος φαιδρούς κόκκινους που παρηγορούνται με προσθαφαιρέσεις; Αν μη τι άλλο, με δικαίωσε ο κηπουρός...

Hades είπε...

@Αστερίξ
Δεν πειράζει, και το πιέστα αρμόζον είναι... :):):)

@Κώστα
θα με κουφάνεις τελείως εσύ μου φαίνεται. Δε μου λες; Μήπως "δεν σας ενδιέφερε" κιόλας το ντέρμπυ, όπως από χθες βράδυ έχετε αρχίσει και βγάζετε δειλά-δειλά προς τα έξω; Θα το έχεις ακούσει πιστεύω, και αυτό και πολλά άλλα που έχουν αρχίσει ν'ακούγονται. Όπως και ξέρουμε τι θα λέτε για το εν λόγω ντέρμπυ μετά από κάναν χρόνο: ο διαιτητής που σας έγδαρε πάλι, η παράγκα Κόκκαλη, οι απουσίες που είχατε κλπ. Όπως κάθε χρόνο και για όλα δηλαδή...
Λες για κατηφορικό γήπεδο. Ποιο ήταν το κατηφορικό; Τα δύο δοκάρια που είχες όταν εγώ είχα ένα; Δε μου λες, στο τετ-α-τετ του Όσκαρ μήπως λέρωσες και το εσώρουχο κιόλας; Δεν την κατάλαβα αυτήν την λογική ποτέ: είχες ένα ημίχρονο, είχα ένα ημίχρονο. Από που κι ως που μετράει μόνο το ένα ημίχρονο στην τελική εικόνα του ματς; Και με τι κριτήρια επιλέγεται μόνο το πρώτο ημίχρονο δηλαδή; Για να καταλάβω κι εγώ...

Η πειραιώτικη μαγκιά, αγαπητέ Κώστα, ήταν ότι ήρθα εκεί νεκρός και το ήξερα. Τα εγκλήματα που έχουν γίνει φέτος τα γράφω εδώ και μήνες. Κι αν προσέξεις, από τις αρχές του πρωταθλήματος είχα γράψει ότι φέτος θα πληρώσουμε πολλά λάθη, με κυριότερο αυτό των δύο ανύπαρκτων προπονητών. Έρχομαι λοιπόν έτσι, σκασμένος από φυσική κατάσταση, 7 βαθμούς πίσω, και με παίκτες που φέτος βάσιζα όλη τη σαιζόν όπως Γκαλέτι, Ντουντού, Ντιόγκο εκτός. Συν τοις άλλοις, χάνω στο ημίχρονο και τον στηλοβάτη μου στην άμυνα. Βάλε έξω και τον Ζαϊρί που ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και σήκωνε το βάρος. Και μπαίνω μέσα και πετυχαίνω εσένα τον αιθεροβάμωνα, έναν κόρακα που ήξερα ότι θα με χειρουργούσε και 70 χιλιάδες ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ που πάνω στην πρεμούρα τους να φτιάξουν επιτέλους κι αυτοί μια ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ (ξορκίζοντας τα ψυχολογικά προβλήματα που σας έχουμε αφήσει ανεξήτιλα) είχαν 24 με εγκαύματα, 1 κοπέλα δίχως 2 δάκτυλα και καμιά 20ριά ακόμη τραυματίες (που να είχαμε και κόσμο κι εμείς κιόλας). Και τι έκανα; Σε πήδηξα.
Αυτό είναι η πειραιώτικη μαγκιά, αλλά θα δείξω κατανόηση ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ να την καταλάβεις ως βάζελος.

Αναφορικά με το "του κώλου" που ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ σε παραξένεψε, να σου υπενθυμίσω αυτό που είχε πει ο Νιόπλιας αμέσως μετά τον αγώνα με την Ξάνθη: Σημασία έχουν οι βαθμοί, όχι οι εμφάνιση.
Μετά το ντέρμπυ όμως: Σημασία έχει οι εμφάνιση, όχι οι βαθμοί (στα ντέρμπυ, διότι σας αρκεί που κερδίζετε τον Εργοτέλη, τον Ατρόμητο κλπ). Επίσης, αν δεν ήσασταν του κώλου, δεν θα προανήγγειλε ο φρονιμήτης μαζικές αποχωρήσεις (εσχάτως μας προέκυψε παλτό έως και ο Σαλπιγγίδης, τον οποίον κατά τα λοιπά παρακαλάγατε να ανανεώσει μέχρι πρότινως). Όσον αφορά τα του κώλου, να σου υπενθυμίσω πόσες τριαρμούμπες μετρήσατε φέτος στην Ευρώπη (μια ςκαι την ανέφερες), να σου υπενθυμίσω τι λέγατε όλη τη σαιζόν σχετικά με το δεκάρι που σας λείπει καθώς και σύσσωμη την άμυνα, να σου υπενθυμίσω τι έχετε αρχίσει να σέρνετε στον Λέτο εδώ και καιρό (σας τα λέγαμε εμείς, αλλά...). Πως γίνεται λοιπόν με τόσο υπεργαμάτες εμφανίσεις να θέλετε να χτίσετε ομάδα εξαρχής;
Άσε, εμείς αυτογνωσία έχουμε τουλάχιστον. Ξέρουμε και τι φταίει και τι ανάγκες έχουμε και τι κινήσεις πρέπει να γίνουν. Εσείς είσαστε οι μια ζωή φαφλατάδες.

Και για να ολοκληρώσω όπως ξεκίνησα, μήπως τελικώς το ντέρμπυ δεν σας ενδιέφερε; Διότι -ξαναλέω- πλέον και αυτό έχουμε ακούσει. Κάλλιο να μασάς όμως, παρά να μιλάς. Κι επειδή διακρίνω (όχι από εσένα) μέσα στον όλο πανικό ατάκες περί πρωταθλήματος, το 'χουμε ξαναπεί: εμείς κι αν χάσουμε και ένα και δύο δεν τρέχει τίποτε. Εσείς αν χάσετε κι άλλο, καταστραφήκατε.

Γιωργος Κεντρωτης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Καμμία έντονη διαμαρτυρία. Συγχαρητήρια για το συλλεκτικό και το οργανωτικό πνεύμα που σε διακρίνει.

George είπε...

Ρε Αδη, ψηνεσαι να αναλαβεις την θεση του Μώραλη??

Hades είπε...

@Γιώργο
Να'σαι καλά πάντοτε σύγγαυρε! :)

@George
Μπαααα, ο Μώραλης κατ' εμέ είναι από τους ελάχιστους που κάνουν καλά τη δουλειά τους εκεί μέσα. Εγώ αρκούμαι να είμαι γαύρος... :)

Κώστας είπε...

Λα, λα, λα, λααα, λα...