Σελίδες

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Το πλήγμα είναι τεράστιο, δεν το συζητάω.

Μιλάω για την αποχώρηση του Γιώργου Γεωργίου από τα δημοσιογραφικά δρώμενα.
Κάποιοι τον έβλεπαν ως γραφικό. Κάποιοι άλλοι ακόμη και ως κλόουν (το έχω ακούσει και αυτό). Άλλοι, ούτε που ξέρω ως τι.
Εγώ -ως Φιλαθλαίος- τον έβλεπα ως μια πολύ καλή παρέα, με εξαιρετικό χιούμορ, με κορυφαίες ατάκες, με γνώσεις παρασκηνίου και όχι μόνο, και φυσικά με καλές μουσικές προτιμήσεις.
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 18 ολόκληρα χρόνια ακολουθούσα τον Γεωργίου, κυρίως μέσω Φιλάθλου φυσικά αλλά λιγότερο ή περισσότερο και από όλα τα άλλα μέσα που εμφανιζόταν. Και διαχρονικά τον γούσταρα αμείωτα. Πως να το πω ρε παιδάκι μου, ήταν κάτι σαν πρέζα. Δεν μπορούσα να διαννοηθώ ότι θα περάσει μέρα δίχως Γεωργίου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Χθες βράδυ όμως, ήρθε αυτό...



Κουφάθηκα. Και δεν κρύβω ότι δεν έκανα και τις πιο... ευτυχισμένες σκέψεις δεδομένων κάποιων καταστάσεων που τελείως αντρίκια ουδέποτε έκρυψε αλλά και ούτε κρύφτηκε πίσω από αυτές. Για να φτάσει όμως σε σημείο να κάνει κάτι τέτοιο, όντως υπάρχει κάποιο πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Προσωπικό, όπως είπε ο Κολοκοτρώνης στην μεσημεριανή εκπομπή στον Real όπου τον αντικαθιστούσε, ό,τι κι αν σημαίνει η λέξη "προσωπικό". Θα μου πείτε τώρα, καλά ρε Άδη, εδώ γίνεται της καραπουτανάρας στην χώρα κι εσύ μας λες ότι η αποχώρηση Γεωργίου ήταν πλήγμα; Μα φυσικά και ήταν για τα δικά μου δεδομένα και δεν περιμένω από κανέναν να το καταλάβει (αν και στα παπάρια μου, για να χρησιμοποιήσω και μια από τις κλασικές του εκφράσεις). Ο Γεωργίου είναι θεός, δεν το συζητώ. Όποιος δεν έχει ασχοληθεί πραγματικά σοβαρά μαζί του δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τον εκτιμήσει.

Γιώργαρε, οι καλές παρέες δεν ξεχνιώνται ποτέ, μήτε οι καλοί φίλοι (το εννοώ το "φίλοι"). Και φυσικά 18 χρόνια δεν προσπερνιώνται με την καμία. Τα καλύτερα εύχομαι ρε, σε όλα τα θέματά σου. Κι όταν σε ξαναπιάσει η μούρλα σου να επιστρέψεις (ευελπιστώ γρήγορα), εμείς πάλι εδώ θα είμαστε να σε ξαναϋποδεχθούμε χαλκέντερο όπως πάντα. Μέχρι τότε όμως, τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μου.

Κι επειδή κανένα ποτ πουρί δεν είναι αρκετό (καθώς κι αρκούντως τέλειο) να περιγράψει Γεωργίου, θα παραθέσω την πρόσφατη άποψή του περί το dvd της Τζούλιας.



Κουράγιο Γιώργαρε, είμαστε μαζί σου ρε αδελφέ.

UPDATE: Όλα κομπλέ. Έγραψε και στον Φίλαθλο σήμερα, τώρα κάνει εκπομπή κανονικά στον Real, επανέρχεται σε όλα. Έχασα το πρώτο μισάωρο σήμερα και δεν άκουσα αλλά δε νομίζω να είπε κάτι επί της ουσίας. Όπως και να'χει, "περπατά" ανάμεσά μας εκ νέου... :)
Και περιττό να πω ότι έχει γίνει της καραπουτανάρας κι από τηλέφωνα και παντού.

UPDATE II: Νομίζω πρέπει να το γιορτάσουμε και λίγο...










6 σχόλια:

geokalp είπε...

δεν είχα ιδέα...
τυχαία είπα σου ρίξω μια ματιά και έπεσα πάνω στο ποστ...

όντως λυπηρό...

στο μόνο που πάει το μυαλό μου είναι το τελευταίο ξεμπρόστιασμα που έκανε σε Πατέρα (ΠΑΟ) για ΠΑΟΚ μέσω της κυριακάτικής σφαγής...
μπορεί να είναι και μπαρούφα...
πάντως ήταν σε πολύ μεγάλη ρέντα τους τελευταίους μήνες, ότι έλεγε στο ..πόντο!

George είπε...

Ειναι που ειναι ελαχιστες οι αυθεντικες δημοσιογραφικες φωνες...φευγει και αυτός...

Τωρα θα εκτιμησουν ολοι την αξια του. Κλασική Ελλάδα....

ASTERIX είπε...

Sprint fm!!! ...από τότε. Ο τρόπος που έφυγε αφήνει πολλά ερωτηματικά.

Hades είπε...

@George
Πίστεψέ με, μια μέρα ήταν αρκετή για να το καταλάβουν πάμπολλοι. Όχι θα το αξιποιήσουν τώρα βέβαια, αλλά λέμε τώρα. Είναι θεός ρε...

@geo-asterix
Δεν συμφωνώ: ο Γεωργίου έχει πει τα τρισχειρότερα όλα αυτά τα χρόνια και δεν μιλάω για όταν έγινε γνωστός. Λέω ακόμη και για εποχές sprint fm που τον ξέραμε εμείς κι εμείς πρακτικά. Ποιος Πατέρας και ποιος Βγενόπουλος λοιπόν; Αυτοί άλλωστε ήταν οι πρώτοι που έκαναν λόγο για αλλαγή παρασκηνίου, ο μεν μπαμπάς από πέσυ μετά την εκλογή Πιλάβιου, ο δε φρονιμήτης φέτος με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του. Οπότε ο Γεωργίου δεν είπε κάτι πρώτος εν προκειμένω. Αφήστε που ανεξαρτήτως πως έχει κυλήσει η φετινή χρονιά προσωπικά τους θεωρώ αμφότερους μέγιστους φαφλατάδες και τίποτε περισσότερο και το θεωρώ δύσκολο να επιχειρούσαν κάτι τέτοιο. Οπότε όλα αυτά που ακούγονται μου φαίνονται υπερβολικά (διότι και χθες στον Κολοκοτρώνη τα έλεγαν).
Εδώ ρε παιδιά τον θυμάμαι σαν χθες ένα βράδυ να λέει στο Καφενείο των Φιλάθλων με το που ξεκινάει η εκπομπή το εξής απίστευτο: "Σήμερα αποφυλακίστηκε ο Κοσκωτάς. Μετά από αυτό που θα σας πω δεν ξέρω αν θα με βρουν με γύψινο κοστούμι ή τσιμεντένιο παπουτσάκι, αλλά την εγγύηση για να βγει ο Κοσκωτάς την πλήρωσε ο..... (ε, μην περιμένετε να πω το όνομα! :) Αν και πρακτικά το ξέραμε από τότε οι γαύροι, απλώς ήρθε και η επιβεβαίωση) Και ήταν όντως πολύ βαρύ αυτό που είχε πει. Και δεν έγινε τίποτε. Ποια διαιτησία και ποιο παρασκήνιο λοιπόν;

Εμένα αλλού πάει το μυαλό μου, αλλά δεν νομίζω να έχει και ιδιαίτερη σημασία. Άσε που όντως είναι προσωπικά του.

geokalp είπε...

"Σήμερα αποφυλακίστηκε ο Κοσκωτάς. Μετά από αυτό που θα σας πω δεν ξέρω αν θα με βρουν με γύψινο κοστούμι ή τσιμεντένιο παπουτσάκι, αλλά την εγγύηση για να βγει ο Κοσκωτάς την πλήρωσε ο..... (ε, μην περιμένετε να πω το όνομα! :)

που το θυμήθηκες ρε αυτο?

Hades είπε...

Σε πληροφορώ ότι το συγκεκριμένο δεν το έξω ξεχάσει ποτέ...