Σελίδες

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ε, ρε γλέντια!

Μιλάμε, δηλαδή, ότι κάποιες φορές αρκεί να δεις λίγο τι γίνεται στον βάζελο και να σου φτιάχνει η διάθεση για την επόμενη εβδομάδα (τουλάχιστον)! Μα να απολυθεί ο Τεν Κάτες να'ούμ; Ρε δεν ντρεπόμεθα καθόλου; Ουκ αισχυνόμεθα ρε; Τον προπονητάρα με το βιογραφικό ολκής; Μα συγγνώμη, διότι αν δεν με απατά η μνήμη μου, πριν μόλις ένα μήνα (μην πω και λιγότερο) ο Πρόεδρος Πατέρας (μπαμπά μην τρέχεις) δεν του έπλεκε το εγκώμιο; Πόσο καλή δουλειά κάνει κι έτσι; Θυμάστε πότε λέω, τότε που συνοδευόταν με κάτι ατάκες πικρόχολες τύπου "τι να μας πει κι ο Ολυμπιακός με την μπάλα που βλέπει"... Και ξαφνικά τι; Η προπονητάρα έγινε άχρηστος; Ντροπή, αίσχος, απαράδεκτον.
Βέβαια, κατά τα λοιπά οι βάζελοι (αν και όχι όλοι) μόλις φέτος ξεκίνησαν να παίρνουν χαμπάρι αυτό που σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι λέγαμε από πέρσυ το καλοκαίρι, ότι ο Τεν Κάτες πολύ απλά δεν ήτο προπονητής, καν. Τουτέστιν, ουδείς προπονητής του Παναθηναϊκού απελύθη, διότι απλούστατα ο Παναθηναϊκός δεν είχε προπονητή: απλώς απελύθη ο Τεν Κάτες. Το θέμα είναι ότι προς στιγμήν μας προξένησαν κάποια ανησυχία με την απόλυσή του, διότι ξέρεις τι είναι βρε αδελφέ εκεί που έχεις δεμένο τον γάιδαρό σου από τρεις πάντες (δεν είναι τυχαίο το νούμερο), ξαφνικά να βλέπεις ότι ο γάιδαρος είναι σχεδόν ελεύθερος; Τουλάχιστον οι άλλοι δύο άνθρωποί μας μέσα στον Παναθηναϊκό είναι για την ώρα ακλόνητοι στις θέσεις τους, κι ας έφυγε ίσως ο σημαντικότερος τροχός της αμάξης.
Η απόλυση όμως κρύβει ένα σημαντικό μήνυμα που δεν έχω δει να έχει σχολιάσει κανείς, "αντικειμενικός" ή μη: ότι από την στιγμή που απολύθηκε ο Τεν Κάτες, τελικώς δεν έφταιγε η διαιτησία σε τίποτε για τα αμέτρητα χάλια του βάζελου, ειδάλλως τι νόημα θα είχε να διώξεις τον προπονητή; Χώρια δηλαδή ότι σύμφωνα με τις θερινές εξαγγελίες (τι θερινές δηλαδή, από πέρσυ την άνοιξη ήταν) ότι πλέον η διαιτησία έχει αλλάξει χέρια (Φάδερ σπήκινγκ). Τουτέστιν, τσάμπα μας σκοτίζουν τον έρωτα εδώ και τόοοοοοοσον καιρό. Είναι μια πρόοδος, αν μη τι άλλο.
Πέραν αυτών όμως παρατηρώ πως έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος για τον Νιόπλια. θα συμφωνήσω ότι ο Νιόπλιας είναι παντελώς άπειρος από συλλογικούς πάγκους, νομίζω όμως ότι αυτό δεν είναι και απολύτως... καταδικαστικό. Προσωπικά τον Νιόπλα τον θεωρώ σοβαρότατο, μου αρέσει, και μάλιστα παλαιότερα (μετά Βαλβέρδε και προ Κετσπάγια για την ακρίβεια) είχα πει ότι δεν θα με χάλαγε να τον παίρναμε εμείς. Γενικά μου αρέσει ο Νιόπλιας. Το αν θα πιάσει βέβαια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά επειδή και κοφτερό μυαλό έχει και ικανότητες, έτσι όπως τις έχει δείξει στην Ελπίδων τουλάχιστον δεν πιστεύω ότι είναι κατ' ανάγκην κακή επιλογή. Βέβαια, η πικρή αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες να αποτύχει είναι πολύ περισσότερες, σε σχέση με το αν θα ήταν στον Ολυμπιακό πχ, κι αυτό διότι η "λειψυδρία" σε τίτλους στον βάζελο δημιουργεί πολλές μουρμούρες και απίστευτη πίεση, ενώ στον Ολυμπιακό θα είχε πχ την αβάντα (προκειμένου να χτίσει μια ομάδα με πιτσιρικάδες) να πει ότι και να χάσω ένα πρωτάθλημα δεν τρέχει τίποτε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως έχουμε πει από το καλοκαίρι (όσο καλός κι αν είναι ο Νιόπλιας) ούτε ο Σισέ θα μάθει να τριπλάρει, ούτε ο Κατσουράνης να τρέχει, ούτε ο Λέτο να γίνει πιο ομαδικός κλπ. Καλώς ή κακώς, αυτά εννοούσαμε με τα περί προγραμματισμού μεταγραφών. Και συν τοις άλλοις, θα διαπιστώσει κιόλας ότι ο βάζελος δεν μπορεί να βγάλει ούτε μισή αυτοματοποιημένη φάση, κάτι που μεσούσης της σαιζόν δύσκολα αλλάζει όταν ξεκινάς κυριολεκτικά από το μηδέν. Θα έχει ενδιαφέρον ομολογουμένως. Τώρα για τον Βαζέχα, δεν ξέρω. Προφανώς για να τον εμπιστευτεί ως σκάουτερ η Άρσεναλ πάει να πει ότι έχει μάτι. Μάτι σκάουτερ φυσικά. Ο πάγκος όμως είναι άλλο πράγμα όπως και να το κάνουμε.

Πάντως μου προξένησε τεράστια έκπληξη ότι το πρώτο σταύρωμα για το δίδυμο Νιόπλια-Βαζέχα ήρθε από τον Παυλάρα, τον γνωστό και Παναθηναϊκάρα, ή πιο σωστά κορυφαίο παναθηναϊκό όλων των εποχών σύμφωνα με την Χλέπα του Παυλάρα τζέη άρ (κοινώς, υιού). Ειλικρινά τέτοια παναθηναϊκόφροσύνη δεν την περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Μιλάμε ότι τους έχει στοιχήσει εκεί πέρα στην Α.Δ. (Αυτού Διασπαστικότις) που επί τόσους μήνες δεν είχαν ξεκοιλιαστεί και είπαν να αρχίσουν να ακονίζουν από τώρα τα μαχαίρια (μην πω και τα πηρούνια!). Κι έχει να γίνει το σώσε το ίδιο! Να σας ρωτήσω ρε παιδιά: ας υποθέσουμε ότι ο Πατέρας παίρνει το πρωτάθλημα (είπαμε, υπόθεση είναι.. :):) ). Αυτό δεν θα τον καθιστά αυτομάτως επιτυχημένο; Βέβαια θα μου πεις, επιτυχημένος με του κόσμου τα τσουβάλια λεφτά (και μια λογιστική μαύρη τρύπα νααααααα, με το συμπάθειο) και μόλις έναν τίτλο; Σωστό κι αυτό, αλλά στην όλη λειψυδρία, θα είναι επιτυχία. Άρα αν ο Πατέρας επιτύχει, γιατί να φύγει το καλοκαίρι; Θα πρέπει να μείνει (ιδίως μετά τις... επιτυχίες στην διαιτησία, η οποία άλλαξε χέρια, καθώς επίσης και την νίκη στις εκλογές της σουπερλήγκ, αν και δεν είδα να προβληματίζεται κανείς που ο... Κόκκαλης βγήκε πιο χαμογελαστός και με τα γνωστά χοχοχο του! :) ). Κι όμως, από τώρα ο στούψ προδικάζει την αποτυχία (μιλάμε ότι τόση εμπιστοσύνη έχουν στην ομάδα τους) και θέλει να αναλάβει την προεδρία! 'Ηδη ξεκίνησαν και οι σχετικές "ανακοινώσεις" κιόλας, κι εγώ έχω αρχίσει να βάζω σακιά με άμμο για να παρακολουθώ από κοντά ανενόχλητος, δίχως να με πάρει κανά φλόκι!!! Ρε θα γελάσουμε πολύ λέμε!!! Απλά, μην σας προκαλλεί απορία που ο Ολυμπιακός σαρώνει τους τίτλους. Τα λέμε ότι όλα έχουν μια εξήγηση, άσχετα αν η εξήγηση συνήθως δεν αρέσει...

Μμμμμ... έχουμε και τσουλού κιόλας σήμερα. Λογικά θα κερδίσει ο γαύρος και μάλλον δύσκολα, παρόλο που το να τσιμπήσει καμιά ξεγυρισμένη τριαρού είναι κυριολεκτικώς εξίσου πιθανό. Αν παίζαμε με τα δεύτερα της Ρεάλ, θα ήμουν πολύ πιο ήρεμος. Με τα δεύτερα της Άρσεναλ όμως με λούζει ένας ψιλοιδρώτας είναι γεγονός. Διότι εδώ δεν μιλάμε για Τεν Κάτες, μιλάμε για Βενγκέρ. Και ο Βενγκέρ σε καμία περίπτωση δεν θα παίξει το όνομά του αν δεν είναι σίγουρος για κάτι. Σε πρώτη φάση βλέπω να μας ξεπατώνουν στο τρέξιμο τα πιτσιρίκια. Τώρα αν θα μας ξεπατώσουν και στο σκορ, θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες. Πάντως πολύ κόσμο βλέπω να το έχει πάρει μπλαζέ το σημερινό και εκνευρίζομαι. Αν με ρωτάτε πάντως τι θέλω να γίνει στην συνέχεια, η αλήθεια είναι πως είμαι διχασμένος. Από τη μία, αν προκριθούμε στους 16 θα μπουν περισσότερα φράγκα στα ταμεία, άρα θα σπρωχτούν ακόμη περισσότερα. Από την άλλη όμως, θεωρώ ότι το να συνεχίσουμε προχωρώντας στο ΟΥΕΦΑ θα ήταν πολύ πιο ρεαλιστικό και εφικτό σε βάθος χρόνου (αν και έχει κι εκεί τ'αγγούρια του βεβαίως, βεβαίως). Όπως και να'χει, θα ξέρουμε σε λίγες ώρες τι μέλλει γεννέσθαι.

Α, έχουμε και ΑΕΚ, ε; Ε, λοιπόν ρε παιδιά πρώτος εγώ τα έχω χώσει και ξαναχώσει στους αεκτζήδες κατ' επανάληψιν, αλλά αυτό το πράγμα μου προκαλεί θλίψη μιλάμε. Δηλαδή, εμείς λέμε την ΑΕΚ ΑΕΚάκι για να τους πικάρουμε, κι αυτοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, όχι για να γίνει αεκάκι αλλά αεκουτούτσικο ή κάτι ακόμη πιο μικρό. Θυμάμαι έγραφα σε κάποιο φόρουμ προ πενταετίας ότι είναι ανεπίτρεπτο που αφήνουν ομάδα που εξυγιάνθηκε οικονομικά (έστω και από το παράθυρο) να κάνει μεταγραφές. Το τι είχα ακούσει, δε λέγεται. Μέχρι και ότι τα είχα κάνει πάνω μου (όπως πέρσυ και φέτος από τους βάζελους, ένα πράγμα). Δυστυχώς το ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε για τουλάχιστον μια διετία να μην είχε κάνει μεταγραφές και να την έβγαζε με πιτσιρίκια (σιγά μην την άφηναν να πέσει κιόλας, το πολύ εκτός Ευρώπης να έμενε) πλέον φαίνεται τώρα, που η ΑΕΚ είναι κυριολεκτικά στα πρόθυρα διάλυσης (πολύ ορατό το ενδεχόμενο και μη γελάτε καθόλου). Αλλά καλώς ή κακώς, για την ΑΕΚ ταιριάζει κυριολεκτικότατα το άξιοι της μοίρας τους. Αφού πολλοί και διάφοροι ανακατεύονται εκεί μέσα με διάφορους τρόπους (πχ, θα είχε εντελώς διαφορετική πορεία η ΑΕΚ σήμερα αν ο Μπάγεβιτς δεν είχε φύγει κακήν κακώς προ μερικών ετών μετά από εκείνα τα εμετικά πανώ και συνθήματα). Και το οξύμωρο ξέρετε ποιο είναι; Ότι όλοι θέλουν για σωτήρα αυτόν που έφτυσαν κατάμουτρα, και ο οποίος ήταν αυτός που ουσιαστικά (και προφανώς άθελά του) ξεκίνησε την καταστροφή της ΑΕΚ: τον Μελισσανίδη. Χαίρετε, και καλά ξεμπερδέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: