Σελίδες

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Μερικά αθλητικά (πως το παθα...)

Κατ' αρχήν τα συμπτώματα... χολέρας έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στον επαναληπτικό με τους Σέριφ οφ Νότιγχαμ, μια ομάδα που όσοι ασχολούμεθα σίγουρα θυμόμαστε τις νικολακοπούλειες προσπάθειες να πειστούμε για το πόσο καλή και επικίνδυνη ομάς ήτο (για το Δ' Τοπικό Αθηνών και περιχώρων, ίσως). Και δυστυχώς κατά πως όλα δείχνουν, φέτος θα λουστούμε όσα χλευάζουμε εδώ και χρόνια. Άμυνα, άμυνα και ξανά μανά άμυνα και άγιος ο θεός ταυτόχρονα. Το χειρότερο είναι το άλλο όμως: ο Κετσπάγια πολύ νωρίς έχει αρχίσει είτε να χάνει, είτε να καίει παίκτες: Γκαλέττι και Ντιόγκο μεταξύ άλλων στην πρώτη κατηγορία, Κυριάκος Παπαδόπουλος στην δεύτερη, για τον οποίον δεν δύναμαι να καταλάβω γιατί διάολο τον βάζει αμυντικό χαφ από την στιγμή που το παλικαράκι δεν έχει την παραμικρή επαφή με τη συγκεκριμένη θέση. Σημειωτέον, άρχισε τις πρώτες μουρμούρες ο Ντουντού, ότι έχει αρχίσει και τα παίζει από το πολύ τρέξιμο, ενώ από τους πιτσιρικάδες που υποτίθεται (έτσι ισχυρίζονται οι... γνωστοί κύκλοι) ότι παίζουν, ακόμη ψάχνω να βρω Γιάννη Παπαδόπουλο και Σοϊλέδη ιδίως που στα φιλικά προετοιμασίας πήραν (ορθότατα και επιτέλους) πολύ χρόνο συμμετοχής. Διότι πέραν του μικρού Κυριάκου, και αυτού σε λάθος θέση, άλλον πιτσιρικά δεν ενθυμούμαι. Για τον Μαρέσκα επειδή πολλά ακούγονται, θέλω να πω το εξής: το ότι ο Μαρέσκα δεν είναι Κάρλστρομ είναι γεγονός. Το ότι έχει να παίξει σοβαρή μπάλα ένα χρόνο τουλάχιστον, το ξέραμε επίσης. Ο Ιταλός είναι άλλη κλάση όμως και λογικά θα ανέβει και μάλλον πολύ. Μέχρι τότε όλα όσα γράφονται κι ακούγονται, είτε περί παλτού, είτε περί εμφανίσεων ολκής είναι απλώς για την λαϊκή κατανάλωση.
Ααα, έχουμε και τσουλού: πολύ φοβάμαι ότι θα ζήσουμε δραματικές στιγμές φέτος -εξάλλου μην ξεχνάμε ότι ο στόχος επετεύχθη, μπήκαμε στους ομίλους. Για έναν παράδοξο λόγο που δεν κατανοώ, η κλήρωση έχει χαρακτηρισθεί... καλή. Μάλιστα: η Άρσεναλ που έχει μια τάση να τα πετάει πέντε-πέντε, η Αλκμάαρ που μπορεί να μην έχει Φαν Γκάαλ αλλά σίγουρα δεν έχει χάσει την κεκτημένη ταχύτητα επί Φανμ Γκάαλ και η δίς πρωταθλήτρια Βελγίου τα τελευταία ισάριθμα χρόνια Σταντάρ χαρακτηρίζονται ως βατή κλήρωση. Εγώ την χαρακτηρίζω λίαν ύπουλη, και φοβάμαι ότι θα πέσει και πούλος κιόλας, κυριότερα λόγω του εμετικού συστήματος που ακολουθεί ο Κετσπάγια μέχρι τώρα (ενδεικτικά να αναφέρω ότι στον επαναληπτικό με τους Σερίφηδες, όταν δεν γαμωσταύριζα, ξέρναγα) ο οποίος (Κετσπάγια) έχει την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός είναι Ανόρθωση (και πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως πάει θα τον κάνει Ανόρθωση στο τέλος). Χίλιες φορές θα προτιμούσα έναν πιο δύσκολο όμιλο που να κρατάει σε εγρήγορση την ομάδα, παρά έναν όμιλο που παρέχει (σε κάποιους) την ασφάλεια του.. περάσαμε (πριν ακόμη ξεκινήσει η διοργάνωση κιόλας).
Έχει αρχίσει να μας κάνει νερά ο Τιμούρ, κι ακόμη καλά-καλά δεν έχουμε ξεκινήσει. Και μην ακούσω τις παπαριές ότι ακόμη είναι νωρίς και η ομάδα δεν έχει μονταριστεί διότι το να παίζεις με 4-5-1 και να φτάνεις στο σημείο να αντικαθιστάς Γκαλέττι με Γκαλίτσιο (έλεοςςςςςς) δεν έχει να κάνει με μοντάρισμα αλλά με αρρωστημένη αμυντική νοοτροπία. Και το γεγονός ότι σε 5 επίσημα παιχνίδια έχουμε μόνο νίκες με μηδέν παθητικό, προσωπικά το ακούω βερεσέ. Με τη μια σοβαρή ομάδα που παίξαμε μετρήσαμε τρία. Επίσης διαβάζω από τους γνωστούς-αγνώστους "αντικειμενικούς" ότι η ομάδα έμεινε γυμνή φέτος. Πράγματι: μόλις 29 ποδοσφαιριστές έχει. Τελικώς άργησα αλλά κατάλαβα πως όταν λέγανε για 2 ισάξιες ενδεκάδες εννοούσαν πέραν της βασικής, όχι με την βασική. Στη θεωρία τουλάχιστον, η ομάδα μόνο στο αριστερό χαφ-εξτρέμ δεν έκανε την σωστή κίνηση, όπου προσωπικά μεταξύ Λεονάρντο και Σοϊλέδη προτιμώ τον δεύτερο. Τέλος πάντων, θα δείξει. Α, και κάτι ακόμη: χάρηκε ο κύριος Θεοδωρίδης (διάβασα) για τις αποδοκιμασίες στο ματς με τους ανύπαρκτους, επειδή έδειξαν ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις από την ομάδα. Πράγματί έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον θρύλο, πάντοτε. Αυτό που δεν κατάλαβε ο κύρ-Σάββας όμως ήταν το πόσες γιούχες αναλογούσαν και στον ίδιον, ως προεξέχον μέλος της διοικήσεως γαρ...

Πάμε στον βάζελο τώρα: έβαλε ο θεός το χέρι του και αποκλείστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να μείνει ο Τεν Κάτε (δόξα τω θεώ). Αναφορικά με την κλήρωσή του, σαν πολύ βιάζονται να θεωρήσουν κι αυτοί ότι πέρασαν. Μάλλον τους έχει δημιουργήσει μια παράλογη ευφορία η τριάρα μετά μετριοτάτης εμφανίσεως εις βάρος του Εργοτέλη. Ως έχουμε ξαναπεί, θα γελάσουμε. Εντωμεταξύ με συναρπάζει η παραγωγική δεινότις του Σισέ: μπορεί μέχρι στιγμής να τον κλαιν και οι ρέγγες, όμως στα οικογενειακά διπλά σπέρνει τον τρόμο. :)
Τουλάχιστον να λένε πάλι καλά που πήρανε τον Λέτο, να ξεχαρμανιάσουνε και λίγο μετά από πάμπολλα χρόνια.

Και η σατανική σύμπτωσις: πέρσυ τέτοιες μέρες γνωστή "αντικειμενική" εφημερίς είχε ως πρωτοσέλιδο "Κοίτα πως τον κατάντησες", με μόστρα τον Κόκκαλη. Στα τελειώματα, μετά τον τελικό με την ΑΕΚ εκθείαζε την υπερομαδάρα. Σήμερα, πάλι με μόστρα τον Κόκκαλη, γράφει ότι "Τον άφησε γυμνό" (τον Ολυμπιακό). Ε, κατά τα τέλη Μαϊου φαντάζεστε πάλι πρωτροσέλιδο. Πραγματικά απορώ πως πάει κόσμος και αγοράζει έτσι αβίαστα τη φυλλάδα (βέβαια θα μου πεις, η μόνη είναι; Σωστό κι αυτό...)

Πάρτε σόδες από τώρα. Θα τις χρειαστεί πολύς κόσμος φέτος...

3 σχόλια:

geokalp είπε...

νομίζω ότι οι εκτιμήσεις σου, που τις διάβασα σήμερα, είναι πολύ ψύχραιμες...
και πήρα και σόδες, και έψα (χτυπσα), και περιέ...
αλλά τουλάχιστον δεν πρόκειται κι εγώ να τους δώσω ενα ευρώ

Hades είπε...

Το σημαντικό είναι ότι έφυγε η χολέρα. Δεν διαφωνώ ότι ο Τιμούρης ήτο φιλόδοξος και εργατικός, αλλά μέχρι να φτάσουν τα κυβικά του να κάνουν για τον Ολυμπιακό ήθελε δουλειά. Κι εγώ πχ θέλω να πηδήξω την Μόνικα Μπελούσι, αλλά μου λείπουν μερικά εκατομμύρια ευρά για να το πράξω. Άλλο το τι θέλω, άλλο το τι μπορώ. Όταν βλέπεις έναν παίκτη που αν μη τι άλλο υπήρξε καλό εξτρέμ να μην ξέρει άλλη λέξη από την άμυνα, κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει πρόβλημα. Έβλεπες παίκτες να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Γιατί; Σφαγμένος με όλους. Πως είναι δυνατόν; Κάτι δεν πήγαινε καλά... Πολλά δεν πήγαιναν καλά...

Το θέμα είναι ότι δυστυχώς οι "παρενέργειες" δεν πρόκειται να ε΄χουν φύγει πριν τα χριστούγεννα.

geokalp είπε...

αντί για ένα παίκτη, έδωσε τα μισά για το Ζήκο...