Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Της ημέρας Ι: Σαμαράς (όχι αυτός που σας πήγε το μυαλό)



Στον ποδοσφαιριστή Σαμαρά δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερα μεγάλη εκτίμηση, αν και αναγνωρίζω ότι είναι παιδί που θα δώσει τα πάντα για την φανέλα του, πολλές φορές έως και με αυτοθυσία. Μιλάω καθαρά ποδοσφαιρικά ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας.

Όμως με αυτά που είδα τις τελευταίες μέρες για τον άνθρωπο Σαμαρά, οφείλω να ομολογήσω ότι του βγάζω το καπέλο και κάνω και την πιο βαθειά υπόκλιση ταυτόχρονα. Ο άνθρωπος Σαμαράς είναι απλά παμμέγιστος. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια.



Από τον Φίλαθλο:

Ο πατέρας του Τζέι Μπίτι, του 11χρονου αγοριού με σύνδρομο Ντάουν που ζει και αναπνέει για την αγαπημένη του Σέλτικ και τον ήρωά του Γιώργο Σαμαρά, ο Μάρτιν Μπίτι, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ''Εθνος της Κυριακής''.
«Οπως ήδη θα γνωρίζετε, τον γιο μου τον λένε Τζέι και έχει το σύνδρομο Ντάουν. Είναι φανατικός θαυμαστής του Γιώργου Σαμαρά. Ισως και ο πιο φανατικός σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για τον αγαπημένο του παίχτη.
Στην κυριολεξία, τον λατρεύει. Οι τοίχοι στο δωμάτιό του είναι καλυμμένοι με φωτογραφίες και αφίσες του Σαμ, ενώ κάθε, μα κάθε μέρα θα παρακολουθήσει DVD με τις καλύτερες στιγμές του ή θα ανοίξει το Ιντερνετ προκειμένου να τον απολαύσει», λέει αρχικά ο πατέρας του 11χρονου αγοριού, Μάρτιν Μπίτι, ο οποίος γύρισε τον χρόνο στο περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να εξιστορήσει πώς προέκυψε το «δέσιμο» του Σαμαρά με τον γιο του.
«Τον περασμένο Ιούλιο η Σέλτικ έδινε ένα ευρωπαϊκό ματς στο Μπέλφαστ εναντίον της Κλίφτονβιλ. Εμείς πήγαμε και στην προπόνηση της ομάδας για να συναντήσει ο Τζέι το ίνδαλμά του. Ηταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του.
Ο Σαμ τον έβαλε να κάνει προπόνηση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τον είχε συνέχεια δίπλα του, ενώ τον πήρε μαζί και στο πούλμαν! Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά που ένιωσε.
Ο παίκτης που λάτρεψε ο Τζέι από την πρώτη στιγμή που πήγε στη Σέλτικ, τον έκανε κομμάτι της ομάδας…». Μάλιστα ο Σαμαράς είχε αναρτήσει και φωτογραφίες από εκείνη τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με το σχόλιο «διασκεδάζοντας με τον κολλητό μου…».
Αλλωστε, όπως μας είπε ο Μάρτιν Μπίτι, «αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχει κάνει ο Σαμαράς στον γιο μου. Σε όποιο ματς πήγαμε για να τον δει, πάντα του μιλούσε. Πάντα τον έπαιρνε αγκαλιά για να ανταλλάξει μερικά λόγια μαζί του.
Πάντα του έδινε σημασία. Τα υλικά αγαθά δεν έχουν καμία σημασία όσο το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τον Τζέι. Πραγματικά, του είμαστε ευγνώμονες και τον θεωρούμε οικογένειά μας. Οπου και αν πάει, σε όποια ομάδα και αν παίζει, εμείς θα τον υποστηρίζουμε. Και φυσικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο όλοι θα είμαστε με την Ελλάδα!».
Γνωρίζοντας κι εμείς κι εκείνος την απόφαση του 29χρονου επιθετικού να αποχωρήσει από τη Σέλτικ μετά το τέλος της φετινής σεζόν, δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε!
«Τι θα κάνει τώρα ο Τζέι; Θα αλλάξει ομάδα για χάρη του;».
Η απάντηση ήταν αφοπλιστική και σε καμία περίπτωση αυτή που περιμέναμε: «Ο Τζέι δεν γνωρίζει ακόμα ότι ο Σαμαράς θα φύγει από τη Σέλτικ. Κανείς δεν του το έχει πει ακόμα. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα του το ανακοινώσουμε. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε, αφού δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει. Σίγουρα θα ξεσπάσει σε κλάματα. Πραγματικά, μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες…».
Και εξηγεί:
«Για να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος του θαυμασμού του για τον Σαμαρά, δεν μπορεί να φάει το φαγητό του εάν δεν ακούσει μια ιστορία γι’ αυτόν. Αν δεν του πούμε για τα κατορθώματά του και τα γκολ που σημειώνει, δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι για να φάει μαζί μας.
Το ίδιο συμβαίνει και το βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Τα παραμύθια πρέπει να έχουν κεντρικό ήρωα τον Σαμ. Και κάθε βράδυ προσπαθούμε μαζί με τη μαμά του να επινοήσουμε διαφορετικές ιστορίες. Και φυσικά κοιμάται φορώντας τη φανέλα με το όνομα του Σαμαρά. Την έχει σε όλα τα χρώματα! Σε πράσινο-άσπρο, σε κίτρινο και σε μαύρο! Το εννέα έγινε ο αγαπημένος του αριθμός εξαιτίας του».

Μιλάμε για το ίδιο ποδόσφαιρο που άλλοι βρίζουν μάνες και σφάζονται μεταξύ τους, έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: