Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η Πατρίς Ευγνωμονούσα!

Η αλήθεια είναι ότι τηρήθηκε κάθε μυστικότητα και τελικώς τα μυστικά σχέδια δεν διέρρευσαν.
Ναι λοιπόν, ήγγικεν η ώρα της Αποκαλύψεως.
Εδώ και αρκετό καιρό ευρισκόμασταν με τον αξιότιμο συμμαχητά Polse σε ασταμάτητες συσκέψας και διαβουλεύσας (αττική σύνταξις αμφότερες) δια το τι οφείλωμεν ως Πολίτες να κάνουμε εις ταύτας δύσκολας στιγμάς και ώρας του Έθνος.

Ήτο προφανές ότι οι δύο μυθικότεροι διδιχτυακοί αχτιβυζμοί, τα αξεπέραστα Καζανακοτούμπεια και η γιγαντιαία΄Ώρα της Μίζας, δεν ηδύναντο όπως επαναληφθούν, είτε επειδή κάποια πράγματα γίνονται μόνο μία φορά (όπως τα πρώτα), είτε επειδή πλέον έχουν ξεφτιλιστεί εντελώς (όπως η δεύτερη, άσε που δεν θα εντυπωσίαζε κανέναν, έτσι όπως τα τσεπώνουν ακόμη και τώρα). Έπρεπε συνεπώς να εύρωμεν κάτι που να είναι αντιπροσωπευτικόν της όλης καταστάσεως, που να συνδυάζει τόσο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όσο και τον υψηλόν διαννοητικόν επίπεδον του νεοΈλληνος διότι ενώ η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν εχτυπάγαμε υψηλά ποσοστά στην βλακεία, πλέον εδώ και κάποιον καιρό έχουμε ξεφτιλίσει ακόμη και τα κόκκινα.

Ήτο, λοιπόν, η ώρα των αποφάσεων, η ώρα της δράσεως. Δεν είναι σωστό η κοπιώδης προσπάθεια τόσων συμπολιτών μας (επωνύμων και μη) να περνάει απαρατήρητη. Τόση σκαιά προπαγάνδα, τόση βλακεία μαζεμένη, ούτως ειπείν συσσωρευμένη και πηχτή σαν στραγγιστό γιαούρτι, τόσο μπουρδολόγημα και να μην υπάρχει η ελάχιστη αναγνώρισις; Να μην παρέχεται η δυνατότητα ακόμη και εις την πλέμπαν να χτυπήσει στα ίσα τα πρωτεία από τους εξησκημένους επαγγελματίες του είδους; Ναι, έπρεπε να εφεύρωμεν κάτι το ελληνικόν. Για την ακρίβεια κάτι ακόμη πιο ελληνικόν και από τον μουσακάν (πάντα ήθελα να πω αυτήν την ιστορική φράση). Και μετά από ασταμάτητες συσκέψεις επί μακρώ, καταλήξαμαν εις την σύστασι του Βραβείου της Ανδρομέδειας Δεξιάς, μετά Πέντε Δακτύλων!




Ούτο είν' το Βραβείον της Αναγνωρίσεως και της Καταξιώσεως.
Ούτο είν' το Έπαθλον της ευγενούς άμιλλας και της διεθνούς υποκλισμού υποκλίσεως.
Ούτο είν' το Παράσημον που συντάσσεται με το ώρσε.

Την πέταξες; Συγχαρητήρια, πάρε το βραβείον σου. Αφού δεν ντρεπόσουν να μας τα κάνεις τσουρέκια, διατί ντρέπεσαι διά να παραλάβεις το βραβείον;

Με τις πλέον διαφανείς διαδικασίες λες και τις έχουν πλύνει προηγουμένως με υγρό πιάτων ΤΡΥΛΕΤ (με άρωμα λεμόνι).

Είναι προφανές ότι οι υποψηφιότηται έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγονται. Όση καλήν διάθεση και αν έχομεν, θα ήτο παντελώς αδύνατον να απονεμηθεί το βραβείον αυτό σε όλους όσους μας έχουν φλομώσει εις την μπαρούφαν ασπαζόμενοι (ούτως ειπείν μπερδεύοντας εντελώς) την φιλοσοφία του Επιθεωρητού Κάλαχαν ότι όποιος κατέχει κωλοτρυπίδα κατέχει και άποψη. Ε, όχι, λοιπόν, αγαπητή μου αναγνώστρια, αγαπητέ μου αναγνώστη. Την σήμερον προβαίνομεν εις την συγκλονιστικοτέρα των αποκαλύψεων, ότι η κωλοτρυπίς έχει εντελώς άλλη λειτουργία από την θρυλούμενη καλαχάνειο και ουδέποτε παράγει γνώμες και απόψεις, αν και σε αρκετούς ανθρώπους ομολογουμένως η πορδή έχει την ίδιαν ηχητική χροιά με τη φωνή τους, ρίχνει εξίσου την πίεση του αέρα εις τον οργανισμός και δημιουργεί αντίστοιχα έντονη δυσαρέσκεια τους συνδαιτυμόνες, γι'αυτό και ο συναγωνισμός είναι κυριολεκτικώς τεράστιος, σε σημείο τέτοιο που να αναγκαζόμεθα να ανεβάζουμε ασταμάτητα έως και τα στάνδαρδς μας!
Ο θρίαμβος του εγχειρήματος είναι ήδη εξασφαλισμένος!
Εάν δε, καταφέρομεν όπως εξασφαλίσομεν και χορηγούς, θα μπορέσομεν να δώσουμε και κάποιο χρηματικόν έπαθλον, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ακόμη και η βλακεία μπορεί να αποφέρει σημαντικό όφελος!

Ναι, πες κι εσύ τη βλακεία σου ελεύθερα, μην αισθάνεσαι τύψεις! Και κυρίως μην ντραπείς να την παρουσιάσεις ως δική σου! Ποτέ ξανά ο κόπος σου δεν θα μείνει δίχως την αναγνώριση που του αξίζει! Μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός!

Ερχόμαστε διά την αποκατάστασι της Τάξεως.

4 σχόλια:

Stefanos Max είπε...

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!!
http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1688.html

Hades είπε...

Μην σου πω και του μήνα. Τολμώ να δηλώσω γοητευμένος.

pølsemannen είπε...

Ερχόμαστε και ο γαλαξίας θα τρέμει ρε.

Τέτοια αίσθηση τα βραβεία!

Hades είπε...

Θρίαμβος από τώρα!