Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Λίγη αθλητική δροσιά...

(έτσι για να πειράξουμε λίγο και τους φίλους μας τους βάζελοι!)

Όντως ξεκίνησε η εποχή Αλαφούζου......ο οποίος Αλαφούζος που απεχθάνεται τον Ολυμπιακό ξεκίνησε να κάνει κάτι που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον Γενάρη του 2003! Λογικό να τα έχουμε κάνει πάνω μας: για την ακρίβεια, χεστήκαμε!


...και πως να μην χεστείς όταν σε μία ολόκληρη μέρα ενεγράφησαν κάτι λιγότερο από 500 οπαδοί του βάζελου! Μάνγκες (πάντα με νι), εγώ που το 2003 είχα γραφτεί τη δεύτερη μέρα μέλος, μου ήρθε κάρτα με αριθμό μητρόου που ξεκίναγε από το 11 χιλιάδες. Καταλαβαίνετε λοιπόν...


Τελικά ο Πίου έκλεισε ή χάλασε ρε;!
(και επειδή υπάρχουν και ηλίθιοι, η πρώτη εικόνα είναι οφθαλμοφανές μοντάζ που κυκλοφορεί στο ίντερνετ!)

Τι θα κάναμε ρε δίχως τους βάζελοι;! Μόνο με τις ηλίθιες ανακοινώσεις του Ολυμπιακού θα τη βγάζαμε;
We love Yiannis! (Αγαπάμε Γιάννη...)
Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο ηγέτης που έλειπε τόσα χρόνια απο τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο! Μην πειράζετε τον Γιάννη!

Και η πλάκα είναι ότι η ανακοίνωση Κόκκαλη που έκανε μια χόρτα τον επίδοξο ηγετίσκο είχε προηγηθεί μόλις κατά μερικές ημέρες...

«Στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γ. Αλαφούζος  στον δικής του ιδιοκτησίας τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσωπικά και νομίζω δεν είμαι ο μόνος, διαπίστωσα αν μη τι άλλο ελλιπή γνώση ή ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που επί δικής μου Προεδρίας αναλήφθηκε από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και αφορούσε στην εγγραφή των μελών στον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Καθώς, όπως και στα υπόλοιπα θέματα, έτσι και σε αυτό επέδειξε παντελή άγνοια, επιθυμώ προσωπικά να τον ενημερώσω για τα εξής:
Α.​Το εγχείρημα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ το 2003 και ο τρόπος με τον οποίο μελετήθηκε, οργανώθηκε και επικοινωνήθηκε ήταν κάτι πρωτοποριακό για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας και ίσως σήμερα 10 περίπου χρόνια μετά, μέσα σε αυτήν την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση θα μπορούσε να θεωρηθεί και προφητικό για την οικονομική ευρωστία των σωματείων.
Β.​Ο στόχος του εγχειρήματος ήταν η οικονομική ενίσχυση αποκλειστικά του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ των 20 ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά και η ανάληψη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη, αλλά και της πλειοψηφίας  του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε. από τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Στην κατεύθυνση αυτή, τα περισσότερα από 90.000 μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τα οποία είχαν καταβάλει ετήσια συνδρομή 60€, κλήθηκαν αρχικά να εκλέξουν το 15μελέςΔιοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Προκειμένου δε να επιτευχθεί αυτό, στήθηκαν κάλπες σε όλη την Ελλάδα από την μεγαλύτερη πόλη έως το μικρότερο χωριό, αλλά και σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό, όπου υπήρχαν μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Το άκρως πρωτοποριακό, το οποίο προφανέστατα αγνοεί ο κ. Γ. Αλαφούζος ήταν ότι με προσωπική μου απόφαση το 9μελές πλέον Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. αποτέλεσαν τότε, τρία (3) από τα χιλιάδες μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τρία (3) μέλη καθ’ υπόδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη, τα οποία είχαν εκλεγεί από τις εκλογές των μελών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και τρία (3) υπέδειξα εγώ ως ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε.
Με τον τρόπο αυτό είναι νομίζω προφανές ότι τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είχαν τη δυνατότητα να διοικούν όχι μόνο το σωματείο, αλλά και την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Τέλος, εκτός του βασικού αυτού προνομίου, το οποίο ουδέποτε μέχρι τότε είχε επιχειρηθεί στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν σαφέστατα και μια σειρά άλλων προνομίων που αφορούσαν τη δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίων για όλα τα αθλήματα, αλλά και προνόμια επικοινωνιακής ή εμπορικής υφής.
Αυτά, προκειμένου ο κ. Γ. Αλαφούζος να κατανοήσει καλύτερα το μέγεθος και την αξία του πρωτοποριακού εγχειρήματος που ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσπάθησε να υλοποιήσει προ περίπου 10 ετών και το οποίο ακόμα και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, στηρίζει οικονομικά σε σημαντικό βαθμό τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
ΥΓ.: Όσο για την αναφορά του νέου στο ποδόσφαιρο κ.Αλαφούζου για το «πώς κατακτούσε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τα πρωταθλήματα», η απάντηση είναι απλή. Είχε πάντα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και τους καλύτερους προπονητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε τον περισσότερο και πιο αφοσιωμένο κόσμο δίπλα στην ομάδα και εδώ και μια δεκαετία σχεδόν είχε και έχει το πιο σύγχρονο προπονητήριο και ένα γήπεδο κόσμημα. Είχε με άλλα λόγια οργάνωση και υποδομές που άλλες ομάδες τις έχουν με ενοίκιο ή σε μακέτες. Επίσης για να πάρει απάντηση στην απορία του «τι άλλο κέρδισε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτός από τα χρήματα του Champions League» καλά θα κάνει να απευθυνθεί στους δασκάλους των σχολείων όλης της Ελλάδας για να του μιλήσουν για τις γενιές Ολυμπιακών που έρχονται…
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Π. ΚΟΚΚΑΛΗΣ»

Α, ρε Σωκράτη μου'χεις λείψει!

PS. Ακολουθεί ολόκληρη η καταπληκτική διαφήμιση της wind με τον Πίου, από τον οποίον θα τον πιού-νε οι αντίπαλοι (παρουσία Αντωνίου φυσικά!):

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στην ουσία ζητούν λεφτά για να γίνει κάποιος μέλος μιας ΑΕ, χωρίς κανένα δικαίωμα, ή έτσι μου φάνηκε;

Slartibartfast είπε...

Σημείωση: ο Αλ Αφούζ Ος (τότε έκανε κουμάντο ο μπαμπάς του) προ 25ετίας ήθελε να πάρει τον Ολυμπιακό από τον Νταϊφά, μόνο που τα παζάρια του κυρ Σταύρου και η εμφάνιση του Κοσκωτά τον ανάγκασαν να κάνει πίσω

Hades είπε...

@Δείμο
Όχι, δεν σου φάνηκε. Έτσι είναι. Και με τον Ολυμπιακό έτσι ήταν (αν και με τον Ολυμπιακό είχες κάποια άλλου είδους πλεονεκτήματα). Υποτίθεται ότι το κάνεις για την ομάδα, για τη φανέλλα. Τώρα μην με ρωτήσεις ποιο το νόημα σε κάτι τέτοιο γιατί προφανώς έχει να κάνει με οπαδικές αντιλήψεις.

@slarti
Σοβαρά; Αυτό που λες δεν το ήξερα. Το αλαφουζέικο ήθελε τον Ολυμπιακό; Μωρά μπράβο!