Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συγχαρητήρια Θρυλάρα!





Λοιπόν, θα ξεκινήσω με μια ιστορία από τα παλιά.

Το 1996 που ο Κόκκαλης αποφάσισε να διώξει τον Ιωαννίδη, είχα πάρε τέτοιες ανάποδες που αποφάσισα να του το κρατάω μια ζωή. Γιατί; Πρώτον, διότι θεωρούσα πως δεν έγινε με σωστό τρόπο και δεύτερον, επειδή ο Ιωαννίδης μας είχε βγάλει από πολύ δύσκολες συγκυρίες ως Σύλλογο, διότι ήμασταν στα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου και υπήρχε "πείνα". Μέσα σε όλα λοιπόν, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι την επόμενη χρονιά θα απείχα από το μπάσκετ (στο οποίο πήγαινα σε αγώνες τότε κλπ). Τη συνέχεια τη θυμόμαστε όλοι φυσικά: tripple crown με τρομερές εμφανίσεις κλπ. Παρολαυτά όμως, εγώ την υπόσχεσή μου την τήρησα εκείνη τη χρονιά. Όλη τη σαιζόν είδα μόνο τρεις αγώνες, τον τελικό κυπέλλου, τον τελικό του πρωταθλητριών και τον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος.

Φέτος, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι με το μπάσκετ δεν θ'ασχοληθώ. Ο λόγος; Ο Σκοπιανός, που πέρσυ το καλοκαίρι τραγουδούσε με τους συμπαίκτες του στο Ευρωμπάσκετ τραγούδια για Θεσσαλονίκες κλπ. Φέτος λοιπόν έχω παρακολουθήσει σχεδόν το τίποτε. Φανταστείτε ότι τον τελικό κυπέλου δεν τον είχα δει καν διότι το'χα ξεχάσει. Είδα αυτές τις ημέρες βέβαια και τον ημιτελικό και τον τελικό, αλλά το τι καντήλι έριξα μεταξύ άλλων και για τον Σκοπιανό δεν περιγράφεται. Ως προς τους τελικούς, πιθανώς να τους δω όλους, όχι για άλλον λόγο αλλά ένεκα των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών, για να ξεχαστώ, ειδάλλως βλέπω να παθαίνουν τίποτε τα νεύρα μου, διότι κατά τα λοιπά το εμπάργκο υφίσταται μέχρι να φύγει ο Σκοπιανός.
Για πείτε μου λοιπόν, μήπως να το καθιερώσω να κάνω εμπάργκο στο μπάσκετ; :)

Όπως και να'χει, το τι καντήλι έφυγε χθες δεν μπορώ να το περιγράψω.
Ας είμαστε αντικειμενικοί: παίζαμε με έναν εντελώς αστείο αντίπαλο που δεν υπήρχε στο γήπεδο. Οι Ρώσοι έκαναν τα πάντα για να μας δώσουν το ματς κι εμείς από το πολύ σαβουά βιβρ τους το επιστρέφαμε όλη την ώρα. Ασύλληπτες καταστάσεις. Το μεγαλύτερο τμήμα του ματς το βγάλαμε παίζοντας με 4 παίκτες: μία είχαμε τον Άντιτς μέσα, μία τον Παπαδόπουλο, μία τον Χάινς. Δηλαδή συγγνώμη αλλά αυτοί οι παίκτες θεωρούνται επαγγελματίες; Πλάκα κάνουμε; Άμεσα πρέπει να τους στείλουν στο λογιστήριο οι Αγγελόπουλοι.
Θα μου πείτε, ρε Άδη, εδώ πήραμε ευρωπαϊκή κούπα, τη δεύτερη στο μπάσκετ και έκτη ως Σύλλογος κι εσύ μουρμουράς;


Κατ' αρχήν δεν είναι μουρμούρα. Είναι απαίτηση από τον Σύλλογο. Ειλικρινά θεωρώ ότι οι Αγγελόπουλοι χθες έφτασαν πάραπολύ κοντά στο σημείο να δουν τα λεφτά τους στα σκουπίδια για μια ακόμη φορά. Όταν συνειδητοποιείς πως έχεις φτάσει στον τελικό και παίζεις δίχως έναν σέντερ ας πούμε, ε, μην μου πείτε ότι δεν σου πέρασε από το μυαλό τι πάρτυ θα γινόταν με τον Σόφο, αν δεν τον είχες διώξει (που παρεμπιπτόντως μένει ελεύθερος από τη Μακάμπι) και έναν ξένο σοβαρό (επιπέδου Κλέιζα ας πούμε) αντί για τα σαπάκια που βλέπαμε χθες. Ποιος Χάινς ρε; Που διάβαζα σήμερα τις εφημερίδες και έτριβα τα μάτια μου. Όλοι διακριθέντες, όλοι με άριστα το 10 είχαν 10, μην πω και 11. Και τότε πως φτάσαμε στο δράμα των 3 πρώτων δεκαλέπτων ρε παιδιά; Διότι εδώ μιλάμε για μια από τις χειρότερες εμφανίσεις που έχουμε δει ποτέ σε τελικό. Επιτρέπεται να είσαι στα ξεψυχίσματα της τρίτης περιόδου και να έχουν σκοράρει μόνο 3 παίκτες σου; Αφού το γλίτωσα το έμφραγμα χθες, δεν βλέπω να το παθαίνω ποτέ. Στα κόκκινα είχε ανέβει η πίεσή μου με αυτά που έβλεπα και ιδίως στο τέλος που εκεί που είχαμε κολλήσει στους 5 πόντους κάναμε το ένα λάθος μετά το άλλο. Και επανέρχομαι: δεν θα προτιμούσαν οι Αγγελόπουλοι που και την ομάδα έχουν αποδείξει ότι αγαπάνε και το άθλημα κατέχουν και ιδεολόγοι είναι, να έχουν ρίξει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω (λίγες) και να έχουν ενισχύσει λίγο καλύτερα την ομάδα; Δηλαδή αν εγώ γλύτωσα το έμφραγμα χθες, αυτοί πως διάολο το γλίτωσαν το εγκεφαλικό;;; Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα γι'αυτό που λέω: χθες ήταν ο ήρωας, πριν από 3 χρόναι είχε φύγει όμως με ιδιαίτερη πικρία επειδή δεν ήθαλαν να του δώσουν λίγα χρήματα παραπάνω. Για φανταστείτε να μην τον είχαμε χθες (και όχι μόνο χθες, μην κρυβόμαστε).

Τέλος πάντων, η κατάκτηση του τροπαίου πλέον αλλάζει τα κόζα. Νομίζω ότι το άστρο του βάζελου στο μπάσκετ αρχίζει να δύει οριστικά. Οι Γιαννακόπουλοι θέλουνν να απεμπλακούν οπωσδήποτε από την ομάδα τους, ο Ομπράντοβιτς που είναι στυγνός επαγγελματίας βλέπει ότι δεν έχει μέλλον και προανήγγειλε προ F4 ότι θα αποχωρήσει, και ουσιαστικά θα μείνουν οι μόνοι παίκτες (τουλάχιστον με τα υπάρχοντα δεδομένα). Και επιπρόσθετα, μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση Μπερτομέου πως τόσα χρόνια κύπελλα έπαιρνε ο βάζελος οπότε τι διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του ημιτελικού. Και πλέον στους τελικούς δε νομίζω να έχουμε τίποτε κορακίστικα όπως τις προηγούμενες χρονιές, διότι πλέον πάει ο πρωταθλητής Ευρώπης για το πρωτάθλημα. Τώρα λοιπόν ανοίξαμε (εκ νέου) τον λογαριασμό...

Όσον αφορά το πραγματικά απίστευτο κατόρθωμα να γυρίσει η ομάδα από το -19, που πραγματικά δεν τπιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιοι, πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια όλοι και ιδίως τα Ελληνόπουλα με την τεράστια εμφάνιση που πραγματοιποίησαν. Σίγουρα αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια και στον Ίβκοβιτς, για του οποίου τη γούνα έχω και πολλά ράματα όμως αλλά όχι τώρα. Αναγνωρίζω ότι ο Ίβκοβοτς συνέβαλε τα μέγιστα στο να μείνει η ομάδα ενωμένη και να παίζει ως ομάδα. Και το εννοώ το τελευταίο. Και ακριβώς γι'αυτό που πέτυχε είναι που οι Σέρβοι τον σέβονται απόλυτα ενώ έχουν για φτύσιμο τον Ομπράντοβιτς (δίχως να αποτελεί προπονητική σύγκριση αυτό). Τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια όμως αξίζουν σαφέστατα στους Αγγελόπουλους, οι οποίοι όχι μόνο πήγαν στην κόλαση χθες, αλλά τους έχωσαν και σε καζάνια με καυτό λάδι και θειάφι κιόλας, μέχρι που 7 δέκατα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη του τελικού, βρέθηκαν με τηλεμεταφορά στον παράδεισο να τρώνε κοψίδια και να πίνουν παγωμένες μπύρες. Και μόνο για το ήθος που έχουν διδάξει όλα αυτά τα χρόνια, και μόνο για την ιώβειο υπομονή που έχουν επιδείξει, η κούπα αυτή ήταν πραγματικα΄όλα τα λεφτά, ιδίως για τον τρόπο με τον οποίον ήρθε. Και μόνο το ξέσπασμά τους σαν μικρά παιδιά πριν ακόμη λήξει ο τελικός, έδειξε τα πάντα.



Πάμε γι'άλλα λοιπόν. Επόμενος στόχος το πρωτάθλημα.
Για φέτος.
Και πάλι συγχαρητήρια.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Για το τέλος, τρεις περιγραφές των ιδίως τελευταίων δευτερολέπτων.
Πρώτα, του Ιταλού...


Τρελαμένος  ο Ιταλός σχολιαστής του ΤΣΣΚΑ-ΟΣΦΠ από sxplVII

Μετά τουΣέρβου...



Μετά του Καταλανού...



Και τέλος του Τούρκου. Ιδίως αυτού! Ακούστε τον, έπαθα πλάκα! Ούτε οι Έλληνες δεν μετέδιδαν έτσι! Κυριολεκτικά καταπληκτικός!


Τουρκική περιγραφή ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός από sxplVII

ΥΓ. Αυτήν την κίνηση του Σπανούλη να φωνάξει Βασιλόπουλο και Πρόντεζη, διαπιστώνω ότι λίγοι την έχουν πιάσει. Μπράβο του!


6 σχόλια:

Κώστας είπε...

Όντως χωρίς πεντάρι έπαιζε ο Ολυμπιακός....
Μόλις είδα τον Παπαδόπουλο στην δεκάδα κατάλαβα τις ανύπαρκετες λύσεις του Ιβκοβιτς απέναντι σε μια ψηλή ομάδα. Μόλις είδα τον Παπαδόπουλο στο παρκέ κατάλαβα και την απόγνωση του προπονητή.
Το καλό με τον γαύρο είναι πως οι Έλληνες που το πήραν είναι πιστιρικάδες και έχουν μια καριέρα προστά τους.
Κάτι σαν την χρυσή γενιά των βάζελων που τώρα πια έχουν τριανταρίσει όλοι τους....

Khlysty είπε...

Αν και αρειανός από το 1978 (όπα, καρφώνομαι...), δεν μπορώ παρά να σας συγχαρώ για τη χθεσινή σας νίκη και να υπενθυμίσω σε ολοινοί όσοι μιλάν για κατεστημένα και στησίματα κλπ, ότι χθες ο Ολυμπιακός το σήκωσε το κυπελλάκι κόντρα και στις προβλέψεις και στον κακό εαυτό του και σ' όλα και χίλια μπράβο του και μεγάλη μαγκιά του!!!

Hades είπε...

Λοιπόν είναι τρομερό! Τα δύο πρώτα σχόλια είναι από οπαδούς ομάδων της Θεσσαλονίκης!

@Κώστα
Υπήρχε και ο Γλινιαδάκης. Περιμέναμε προ τελικού ότι θα τον έβαζε έστω και λίγο. Τελικώς δεν τον πήρε καν στην αποστολή. Όταν λέω ότι έχω και πολλά για τη γούνα του Ίβκοβιτς, έχω όντως πολλά. Μιλάμε για πάτο επιπέδου Ρεχάγκελ 2004.

@Khlysty
Καλά ντε, και που "απεκαλύφθης" δεν λέει και τίποτε... Όπως είπα και στον Κώστα, σε όλα αυτά που λες υπάρχει και το "με πολύ πάτο"! :)

Εις αμφότερους: σας ευχαρισθώ διά τις ευχές προς την ομάδα! Αντεύχομαι καλά ξεμπερδέματα σε πρώτη φάση να ηρεμήσετε κι εσείς.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ειδικά όταν χάνεις με τόση διαφορά και τελικά κερδίζεις έστω και με ένα πόντο διαφορά, έστω και με γυναικείο σκορ...

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη είσαι άδικος. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε πολύ καλύτερα από όσο είχε παίξει με τον βάζελο. Όχι ότι αυτό δικαιολογεί τον γαύρο στις πρώτες περιόδους αλλά μην τα ισοπεδώνεις όλα.

Υγ. Η έλλειψη του Σόφο όντως ήταν εμφανής.

Hades είπε...

@Δείμο
Αυτό να λέγεται, η ανατροπή ήταν επική, δεν το συζητάμε.

@Πάνο
Κοίτα, θα σου αναφέρω ένανμ παίκτη που ξέρουμε πολύ καλά: τον Σικάουσκας. Ήταν αυτή εμφάνιση; Υπάρχει περίπτωση να κερδίσει ομάδα σε τέτοιο τελικό έχοντας για πρώτο σκόρερ της τον Τεόντοσιτς; Αυτός ήταν ο μέγας Κιριλένκο που μας έκανε τη χάρη να μην πάει άμεσα στο ΝΒΑ; Μόνο οι ζαρτιέρες του έλειπαν και τα ψηλοτάκουνα.